MELODIFESTIVALEN

... Nejnej, det blir INGEN melodifestival för min del. Jag dör hellre, nästan i alla fall. Den har nog redan börjat för den delen, lika bra det.
Riktigt skön dag idag! Kanonväder med nån enstaka minusgrad och strålande sol, blåste visserligen lite kallt men det kan jag ta. Helslapp förmiddag bestående av TV och dator innan jag tog mig iväg till stallet vid 13.30-tiden. Red först Wepzan en runda, hade inte tänkt bli borta överdrivet länge men fick för mig att göra vägarna osäkra så red hem förbi oss, upp mot kyrkan och förbi Ingelssons/ner genom S-kurvan på vägen hem.
Haha, och lite illa känns det när bilarna inte bara bromsar och till & med stannar, utan också backar upp ca 30m på andra vägar - För att Wepzan kommer! =P Javisst, hon var lite lätt laddad tokfian. Lika älskvärd som vanligt dock, kändes spänstig o fin. Nästan 1,5 timme var vi ute, superhärligt! Det enda som inte var härligt var mina knän, dom pallar verkligen inte Wepzans studsande :S
Joggade Leffe (Tysken, Donkey, Leif...Kärt barn har många namn!) en runda sen, han var lite laddad och spänd han också, men han håller sig ju på marknivå iaf. Sen att han blir sisådär 185cm istället för sina normala 175 är ju en annan sak. Himla charmig kille de dära.
Imorrn ska han göra tävlingsdebut, ska bli mycket spännande. Något jag verkligen ser fram emot faktiskt, känns som att han alltid gör sitt den hästen.



Efter tävlingsstarten blir de full fart hem, jag börjar jobba 12 så det är inte mycket tid att snurra på. Uppdatering kommer kanske imorrn kväll om jag orkar!
Tjingeling!


HAHA

Sofie gjorde dagens idag på skolan. Lyckades tack vare detta förgylla min sista lektion, och det tackar vi för. Fast det lyckas hon ju med för det mesta, ekonomilektionerna brukar aldrig sluta speciellt bra faktiskt ^^ .
Jag kuggade ganska kraftigt på ett psykologiprov som jag inte hade en aning om att jag skulle göra idag också, mindre kul, men det ordnar sig!

Hästarna har vilat, var där en snabbis och fixade iordning allt och sådär bara, dom mådde finemang.
Annars har det rullat på idag, började 13.20, slutade 16.20. Handlade med pappa på Ica Maxi och lyckades överleva. Alltså hur kan människor tycka att det är så roligt att handla? För mig är det ett enda stort frågetecken, men eftersom att jag sitter en del i kassan på lillica här på ön så blir jag lika förundrad varje gång när vissa kan komma in 3 gånger på en dag och handla. Har folk inget bättre för sig?

En sak som börjar kännas jävligt jobbig rent ut sagt är alla hästrelaterade olyckor som händer just nu :/ Känns som att både hästar och ryttare blir skadade på löpande band för tillfället.. Man bara går omkring och väntar på att det är ens egen tur.
Igår var det Frida som råkade illa ut.. :( Tjejen, Vi tänker på dig! Hoppas verkligen att det går så bra som möjligt nu..

Tjingeling

<3

Din dröm - Min verklighet


SOOOOOOOL

Jösses vilket fint väder det blev idag! Tog 12-bussen till stallet, fixade klart med mockning o sådära innan jag red båda pållarna. Sjukt varmt o skönt i solen där mitt på dan, vårkänslor liksom!
Båda pållarna fick gå borta i Johanssons paddock idag. Först plågade jag W nästan 50min där borta, hon gick helt okej. Jobbade på ganska bra i traven stundtals, men blir lite väl tänd och spänd, fast det är ju inte så ovanligt.... Bara att ta henne för den hon är som sagt. Galoppen var okej korta stunder.. Däremellan for hon åt alla håll, tokhäst. Men bäst är hon oavsett, prinsessan!



Leffe gick rätt bra han också, blev lite totalstopp i hjärnan bara när han hade fått flytta rätt mkt för skänkeln. Men han gör sitt bästa iaf. Dagens prestation gjorde han också när han jagade bort en älg från stigen. Men han kan allvarligt talat inte fatta vad det är för nåt.. Sisådär 7-10m ifrån den kom han innan den bestämde sig för att gå från stigen, och då kliver lille Leif bara vidare som att ingenting har hänt. Wepzan hade för de första inte fortsatt gå när den upptäcktes på sisådär 50meters avstånd, och för de andra hade hon genast bestämt sig för att ta till flykten och springa hem. =P Men jag säger då de, Leffe är en COOL KILLE!

Imorrn är det skola igen, jippi! Som jag har längtat idag alltså. Försöker få tag på Sofie i klassen nu som genast borde ringa mig om hon läser det här. We have some problems! Men det löser sig som allting annat. Tror det är NK, Psykologi och ekonomi på schemat imorrn för den som vill veta (eller kanske byta?). Börjar 12 vilket är nice, men slutar 16.20.. Mindre nice helt klart.

Nej nu ska jag avsluta de här, kan bli mer döprat annars. Intresseklubben antecknar.
Tjingeling!

LEDIG

Sånna här dagar finns det alldeles för få utav! Förutom att jag har 789275 skoluppgifter att göra och ett jobb att sköta så känns det ganska perfekt. Idag skulle jag egentligen sitta på en buss drygt 8 timmar ToR till huvudstaden för att vara med på en religionsresa, men jag och nga andra smartingar i klassen stannar hemma istället och har lite ledigt. Visst, en av mina skoluppgifter är såklart en uppgift om just detta (nej för helt ledig kan man inte få vara), men det kan jag ta.
Efter att ha sovit sisådär fram till 9 imorse så har jag nu hunnit äta frukost, pratat med lite kompisar och softat runt lite. Min plan att plugga från 10-14 har spruckit för länge sen, jag funderar på att ta 12-bussen till stallet istället. Plugga får jag göra ikväll. 
Båda hästarna ska trimmas idag. Får se om W kan sköta sig eller inte, brukar inte vara nån hit att försöka få henne att koncentrera sig utomhus, men ett försök kan man ju alltid göra. Vem vet, hon kanske också tänker bli vuxen nån gång.
Igår linade jag Leffe en stund och det gick kalas, han är verkligen en pärla den pållen.  
Kanske uppdaterar ikväll, den som lever får se.
 


JAG LEVER

Jajjamen, tro det eller ej. Men jag lever faktiskt. Har inte tid att blogga egentligen, men vad gör man inte för Måsse liksom... ;) Tjatat i en vecka och nu äntligen, hoppas du blir glad.
Träningen i helgen gick kalas. Alla pållar skötte sig bra, mer eller mindre över förväntan faktiskt. Ponnyn gick riktigt bra stundtals, visst testas det en del och i lördags fick jag smaka grus en gång också, men däremellan så var han riktigt bra.
Wepzan var (är..) laddad som tusan, och for runt o brallade en del hon också. Inte högform nånstans, men hon känns ändå riktigt bra, ffa väldigt spänstig, och positiv som vanligt.
Leffe är annars den klart lysande stjärnan. Lilleman tar stora kliv framåt hela tiden, så även denna helg. Han jobbar o sliter så gott han kan hela tiden!

Film på W från lördagens träning:
http://www.youtube.com/watch?v=kr6-sEw9VCs&feature=channel_page

Och på Leffe, men då mamma hade fullt upp att serva hästar åt mig så blev det inte mkt filmat i fredags. Film från lördagen kommer, men här är lite hopklipp från tidigare träningar i år också.
http://www.youtube.com/watch?v=yQ6aaAp4JF8&feature=channel_page

Nu i veckan är det fullt upp. Jag blev lite halvsjuk igen efter träningen, och det vill väl inte riktigt släppa. Men jag överlever, absolut! Nu måste jag till skolan, tror bestämt att den saknar mig.
Tjingeling!

SJUKSTUGAN

Gud vad jag dissar bloggandet hela tiden! Det är ju så att man får skämmas nästan. Jag är fortfarande lite halvdålig, ont i huvudet och sådära, men det är sånt man får ta.
Igår brummade jag med bilen till ica mitt på dan och fyllde på pengar på mobilen, sen körde jag förbi stallet på hemvägen för att kolla läget lite.. Och det är bara att inse, min häst är inte som alla andra. Igår hade hon åter igen tagit sig in i mittenhagen, och där sprang hon fram o tillbaka och lekte med Leffe som står i den nedersta. Varför ska hon in där när hon har sin kompis i översta hagen liksom?! Jag orkade inte flytta tillbaka henne och det gjorde inte Barbro sen heller, och iof.. Har hon tagit sig dit så borde hon kunna ta sig tillbaka! ;) Blir kul o se vart hon står idag.. Utanför hagen kanske?
Red Leffe en sväng på kvällen, hade absolut ingen ork så jobbade igenom honom i skritten bara och den blev riktigt bra stundtals. Han börjar fatta vad sidförande hjälper är nu den lille hästen, ibland tänker han nästan för fort! =P

Idag är det noliamässa med skolan.. Egentligen borde man väl åka dit och kolla runt lite på de olika utbildningarna, men mitt huvud och min något begränsade tid säger att det är bättre att stanna hemma... Måste åka och rida båda hästarna nu på dan iaf, dom ska ju träna för Gaby fredag-lördag så nu måste vi ligga i lite så att vi har nån koll i helgen. Fick nyss reda på att jag ska rida Rohan i ponnygruppen också, så det blir full fart för mig. Kommer sitta till häst 16-20.30 på fredag och 08.30-13 på lördag................................ JAG HAR INTE TID ATT BLI SJUK!

Har fortfarande inte fått nån riktig ordning på mitt tal heller, antar att jag ska göra det imorrn så det måste fixas idag. Mallan, I need your help tonight! Inte helt lätt att koncentrera sig när huvudet dunkar hela tiden, jag orkar bara inte.

Nej nu ska jag gå och knarka lite ipren innan jag åker till stallet. Uppdatering senare!

SJUK

Usch och fy för förkylning och huvudvärk.. Antar att det är mitt något fullspäckade schema som har ställt till det, inte pigg för 5 öre imorse när jag vaknade :/ Sovit knappt 6 timmar inatt, samma igår natt.. Och fredag-lördag 4.. Inte optimalt nån stans, men det är sånt man får ta.
Gårdagen tillbringades mest hemma. Skulle skriva mitt svenskatal, och det gick väl milt uttryckt "sådär".. Men tack vare Mallan så fick jag en början iaf, så nu ska det väl kunna flyta på ganska bra hoppas jag. 
Åkte till klubben och tränade för Gunilla på kvällen med W. Pigg och glad kan man säga! ;) Men HUVUDSAKEN ÄR JU ATT DET ÄR ROLIGT, och det tycker Wepzan utan minsta tvivel =D Känns ruskigt spänstig och fin, jag vill ha tävlingssäsong snart!

Nu ska jag bli frisk. Har inte tid med sånt här! Måste fixa pengar till telen också, kanske får bli en sväng till ica så att det blir gjort, eftersom att det vägrar funka via internet.
Tjingeling!


 

MYCKET PÅ KORT TID!

Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta början på den här helgen.. Har hunnit med massor känns de som! =D Hade en hel lektion på skolan igår, hann faktiskt med bussen (bra jobbat!), så alla var nöjda och glada.
Hemma strax efter 12, käkade lite och vidare till stallet där jag hann rida W en sväng innan det var dax att åka hem igen. En sväng hos frissan sen innan jag åkte hem nån timme. Mamma var bäst och for iväg och mockade o fixade åt pållarna, vad hade jag gjort utan henne?!

Kvällen tillbringades hos Anna, förfest där innan dom drog ut på krogen. Himla trevligt!! =D En annan hade ju ett jobb som skulle skötas idag, man måste ju ta sitt ansvar ;) Haha..
Inte blev det mkt sömn heller, sisådär 4 timmar lyckades jag nog skrapa ihop sammanlagt.. Bra där! Upp kl 8 med nån fruktansvärt vidrig eftersmak av nån äcklig grogg som jag smakade på igår, blev inte mycket till frukost...
08.40 satt jag iaf i bilen, och innan kl 11 hade jag hunnit rida båda pållarna en sväng, status till mig! Leffeman har ju vilat 3 dagar så han var lite på ladden, haha.. Men skötte sig mkt bra trots allt och kändes fin. Wepzan kändes fin när jag travade av, när hon koncentrerade sig på mig istället för på ALLT annat. Men hon är som hon blev tokfian, och huvudsaken är ju att man är sig själv. Sen har det inte så stor betydelse heller, jag vet att hon gör sitt jobb när det väl kommer till kritan liksom.



Började jobba kl 13, jobbade ända till stängning, inte hemma föränn 21.30... Har gått ganska bra ändå, förutom en stund där när jag trodde mig vara matförgiftad. Så var knappast sanningen, möjligtvis att min hjärna spökade eftersom att jag suttit och knappat miljontals koder i flera timmar i sträck utan att knappt lyfta blickten från kön... Lite paus med varu-uppackning och sen var man som ny igen!

Nu börjar klockan blir mkt.. Redan 01, inte lätt de här inte. Snart väntar helt klart sängen iaf. Imorrn måste jag nog skriva ett tal som vi ska ha på svenskan på måndag.. Försöker hitta nån som gärna gör det åt mig, men verkar svårt av nån anledning. Båda hästarna ska ridas ordentligt också, plus att jag kanske ska försöka sätta mig ner och inte tänka så mycket en stund? Mer än 4 timmars sömn ska jag också fixa är det tänkt.
Tjingeling!


GLÖM INTE BORT ATT DU ÄR VÄRDELÖS

Dålig fantasi om det här med bloggrubrik, men skyller på Måsse som tvingar mig att blogga - Så att hon har nåt att läsa på datakunskapen?! Måsse... PLUGGA gör man på Skvadern ;)
Till nåt helt annat, jag klarar inte personer som ljuger mig rätt upp i ansiktet. Kan var bra att veta. Eller nåt.. Men sanningen kommer alltid fram till slut brukar ju vissa kloka personer säga, och så även denna gång.

Pållarna mår bra, var där en supersnabbis igår och fixade det viktigaste bara, hemma i bra tid för att hinna skriva mitt svenskatal som jag ska ha på måndag.. Men det gick som det gick, nån som frivilligt tar på sig det där över helgen?

Idag blir det en lektion i plugget.. Sen ska jag försöka hinna rida iaf en häst, klippa mig och därefter hem och plugga (?) nån timme innan jag åker till Anna HT som fyller 18 idag! :D Grattis till dig!
Världens bästa Mallan fyller 19 idag också, Grattis! :D

Nu måste jag försöka hinna med bussen till skolan... Igår missade jag visst två bussar, så det kan gå!
Tjingeling!


KORT BLOGG

Känns inte som att det finns så mycket vettigt att skriva om.. Sorry Måsse, men jag kanske är en hemsk människa som dissar bloggandet totalt - Vem vet.
Det är kallt, jävligt kallt rent ut sagt. -20 har vi idag, himla mysigt. På dagarna går man i skolan och på nätterna sover man några timmar, däremellan så finns det några alternativ. Antingen så äter man, eller så fryser man, man kanske är i stallet (och fryser..), eller möjligtvis att man sitter vid datorn och försöker plugga.
Roligt liv va?

Nej nu vill jag ha vår och sommar! Eller åtminstone strålande sol och sisådär -7 grader.
Tjingeling!

ATT LEVA I NORRLAND

Hm, börjar bli mkt klagomål på det här med Norrland nu.. Antingen så skyller vi på att det är is överallt, eller så är det för kallt och för mycket snö. Inte lätt helt enkelt! Just nu är det på tok för kallt och dessutom för mycket snö, eller ja.. Snön kan jag ta - Men kylan! -16 grader nu på kvällen är faktiskt inte roligt nånstans, även om det kunde ha varit mycket värre.
Men det finns ju alltid dom som har det värre! Börjar tro att jag lever på istiden eller nåt, och det verkade även det här stackars djuret tro som idag i sin jakt på mat besökte oss. Lite för nära vägen för min smak, jag klarar mig bra utan platta rådjur utanför fönstret.


För övrigt så är mina fyrbenta vänner väldigt på ladden, igår red jag ut på W en sväng och det är bara att hålla i sig. Hon har verkligen inte koll på nånting den hästen, hamnar hon i en snödriva så gör hon.. Huvudsaken är ju att man kommer undan alla monster (som mycket väl kan vara en annan snödriva på andra sidan vägen..) som gärna skulle äta små hästar som henne.
L plågade jag lite i paddocken igår.. Sisådär 40cm pudersnö att pulsa i är finfin styrketräning vill jag lova, han gick riktigt bra faktiskt.
Idag har jag bara ridit L, och det var full rulle. Joggade en kortis och han var pigg och glad som vanligt! Intresseklubben antecknar får jag hoppas ;)

Sitter här och skjuter upp pluggandet just nu.. Ska göra ett psykologiprov på torsdag och sen ska vi visst ha ett tal på svenskan på måndag. Himla kul, eftersom att jag älskar att ha tal.. Not! Men det får bli ett senare problem helt klart, först ska jag överleva psykologiprovet..
Nåt annat som är lite jobbigt är att jag börjar få sjukt ont i mina knän.. "19 år och ledproblem" som jag så fint uttryckte det för mammsen, som såklart bara säger "jaha, vad jobbigt". Här blir man härdad minsann ;P Skämt åsido, men W är nog en bidragande orsak till de där tyvärr med allt sitt kastande och studsande. Undrar om man kan få lite tuppkam och kortison, och sen är allt bra igen? :P
Men som klokt folk säger så "Allt som inte dödar härdar", och inte fasen är det nån som har dött av lite knäont.

Nu ska jag göra nåt vettigare än att berätta om alla mina problem, imorrn ska jag hoppa W lite på klubben.. 4 av 5  toasters till henne!


Tjingeling!

MALLAN, SÅHÄR SER DET UT I NORRLAND!

Eftersom att jag vet att min kära vän Mallan hatar snö, så kommer här ett litet smakprov på hur det ser ut i Norrland för tillfället =P
 

Sådär ja! Hoppas att du vågar lämna trygga Östergötland och komma upp till istiden snart! ;) Skämt åsido, men idag har det ju lyckats bli kanonväder faktiskt, typ -7 grader och strålande sol - Inte illa!


KVÄLL I SNÖIGA NORRLAND..

..Där det faktiskt har slutat snöa nu! Helt fantastiskt, men det verkar slå till och bli rejält kallt istället, var nere på -14, blir knappast bättre när det klarnar upp..
Blev ingen ridning idag heller, jag orkade faktiskt inte, och tillät mig själv att vara lite lat såhär på söndag eftermiddag. Hästarna verkade pigga och glada iaf.. Suck, varken W eller L kunde skritta när jag skulle ta in dom, utan taktade/studsade fram istället.. Tokhästar!

Resten av kvällen har spenderats vid dator och TV. Slötittat lite på beckfilmen som går på 4an, sitter och funderar på om det är värt att se andra halvan eller inte.. Vi får väl se helt enkelt.
Imorrn är det iaf skola, börjar tidigt och det känns segt segt segt! Slutar 13.45, och sen blir det nog en sväng till Birsta som det verkar iaf, kul kul!

Tjingeling!

SNÖ

Okej, i Norrland har vi snö på vintern. Men kanske inte såhär mycket?!?! Det har snöat oavbrutet sen i fredags, och vi har nog minst 6-7dm snö nu! Dessutom verkar det inte ge med sig än på ett tag, inte så himla mysigt kanske!
Dagen har spenderats inomhus, för det mesta framför den här dumburken. Har försökt göra lite på mitt PA, och det går väl sådär kan vi väl säga ;) Men det går förhoppningsvis framåt iaf, och det är ju huvudsaken.
Spelat lite guitar hero med min käre lillebror också, helt talanglös på de där, men kul är det iaf!

Hade tänkt åka in till klubben ikväll och trimmat Leffe lite, men vi vågar oss nog inte ut på nga sådana äventyr i det här väglaget, så jag får ge mig ut i snöstormen och rida istället.. Eller så får dom vila idag, har inte riktigt hunnit bestämma mig ännu, men det är helt klart mycket lockande att hålla sig inomhus idag.
På återseende, eller nåt! =D

EN DAG BLAND ALLA ANDRA

Blev inte alltför mycket sömn inatt kan jag ju säga, mycket att fundera på helt klart.. Men nån timme här och där lyckades jag få, och det är ju inte illa. Ibland får man vara glad för det lilla helt klart! =)

Annars har dagen gått i full fart känns det som! Åkte iväg och hämtade spån på förmiddan, tänk att små träflisor kan vara så otroligt eftertraktade alltså! Helt galet, jag menar folk jagar efter detta spån så att dom nästan går in i väggen.. Dax att flytta söderut kanske?! Hemma vid lunchtid och sen skjutsade jag brorsan till en kompis innan jag åkte vidare till stallet. Nog var han både blek och skakis lillebror innan vi kom fram.. Haha, med all rätt kanske, jag är väl inte den som tänker före alla gånger, och inte i trafiken heller. Halt och jävligt var det också med tanke på all snö som kommit, för att gå över till vädret så RÄCKER DET MED SNÖ NU! Kul att det ska komma nga decimeter till inatt, verkligen jättekul.. Not! 
Hästarna gick bra iaf. W var helvild och var stundtals mer i luften än på marken, men det är sånt man får ta. Och nejdå Mallan, hon är inte alls särbehandlad ;)

Hemma strax efter 17, har fått i mig lite mat nu så nu är det bara att gå vidare till sängen. Händer inget kul idag heller, trååååååååk! Iof kan hjärnan behöva ta det lite lugnt tror jag, den har inte vilat på hur länge som helst! Ska försöka reda ut om jag har nga prov i veckan också, bra koll liksom! Men det löser sig, precis som allting annat =D
Tjingeling!


Gårdagen

Blev visst inget "intresseklubben antecknar" igår.. Men jag kan meddela att det inte hände så himla mycket kul. Lite oplanerat tråkigt däremot, men det är sånt man får ta helt enkelt.

Allt bra med de fyrbenta också, trimmade L i Johanssons paddock, som utsikt hade vi tre älgar på drygt 100m avstånd.. Haha, tur att han är en cool kille liksom. Kändes kalasfin, mycket roligt! W fick vila, hovis kom (om än lite sent.. så jag var trött trött trött!) så hon fick nya dojjor. 

Vete tusan vad som händer idag, nån som vill hitta på nåt?! Planerna sprack så att säga, så nu är jag sysslolös.
Hare bra!
 

...

Livet är inte enkelt.. Och ibland svårare än vanligt. :( Vill inte att det ska bli såhär, men vad kan jag göra åt det?


HATADE KYLA

Finns det inga mellanting eller?! Igår var det perfekt vintertemperatur ute, alltså omkring -3 grader och vindstilla. Idag har det återigen slagit om och blivit KALLT, -10 grader och dessutom är det nån hemsk snålblåst som inte märks av föränn man kommit ut.

Idag har jag haft en hel lektion.. Trodde att vi skulle ha ett grupparbete, men tydligen var det religion så alla mina grejer var hemma. Lika bra det, för hur roligt är det egentligen med religion?! Borde faktiskt vara ett tillvalsämne om man frågar mig..
Slutade 11.30 och var väl hemma vid 12.20 kanske, helt genomfrusen. Har försökt få upp värmen med hjälp av några mackor och ett glas oboy, men det hjälpte föga. Har nyss varit ute och kört igång motorvärmaren i bilen, och passade på att ta på mig lite mer kläder samtidigt.. Så sitter här med tjocktröja + fleece och börjar sakta men säkert känna hur värmen kommer tillbaka... Vilken himla tur liksom!

Massa pladder om allting nu känns det som, men ingen ska kunna klaga på att jag aldrig bloggar, eller hur det nu var.. Ska snart brumma iväg till stallet så att jag hinner fixa där innan hovis kommer, så är man förhoppningsvis klar för att åka hem sedan. Att skritta W i den här kylan känns allt annat än lockande, så risken finns att hon får vara idag. Leffe ska jag nog plåga med några galoppintervaller på rakbanan, tror dock att han själv tycker att det är ganska kul.

Lite bildbom på W kanske såhär på fredagseftermiddag, och jo.. Ni får stå ut! ;)
 
 

TRÄNING =D

Efter nga timmar i plugget var det dax för Ws första träning efter vintervilan! Timrå var destinationen och Nina var tränaren, himla trevligt! (Shit vad jag fick till det där alltså! ;P)
W var superduktig, kändes riktigt fin på backen och det är ju roligt att hoppa.. Haha, hon kommer nog på det där om hon får hoppa nga gånger till. Behöver inte säga så mycket mer tror jag, bästbästbäst! <3


Imorrn är det kort skoldag, sen blir det stall.. W ska skos och så ska jag rida båda pållarna en sväng. Sen ska jag ha FREDAG-kväll, inget jobb.. Inget partaj heller iof, men det ska bli sjukt skönt att bara ta det lugnt..=)
Hare!

EN LITEN FUNDERING...

Jag får väldigt ofta höra av min käre vän Mallan att jag alltid har sånna gamla och tråkiga bilder.. Eller inga bilder alls för den delen! Tänkte försöka bättra mig lite på den fronten, men alltså egentligen......
Hur roligt är det att se sånna här bilder?
 
Inte så kul skulle jag kunna tro. Men det är i princip detta ni har att välja på, eftersom att mitt liv ser ut som det gör =P Det är skola, äta, stall, äta, sova, äta, skola, äta, stall, äta, sova o.s.v....Skolbilder har ni ju fått se idag, inte så himla kul att knäppa nya varje dag eftersom att vi i princip alltid är lika oseriösa - Och bilderna skulle bli i princip likadana.
Stallet ser likadant ut varje dag det också, men framförallt så är det oftast väldigt MÖRKT när jag är ute och rider, därav bilderna ovan från mina tappra försök till en bild..... Mobilen är det enda som finns tillgängligt i fickan dessutom, och då blir ju kvalitén därefter.

Att knäppa bilder i stallet på hästar som hatar att vara med på bild är inte heller så himla kul.. Att lysrören sitter på fel ställen och att jag är jordens sämsta fotograf (förutom mamma då, men det går bevisligen i släkten), gör ju inte saken bättre. Men såhär lyckliga var pållarna idag iaf..
 
Ja Leffe ser ju otroligt motiverad ut.. not, men han gick faktiskt väldigt bra idag. W var sprättig som vanligt, men fick sällskap av Gunilla och Klacken så hon var väl ngt bättre än standarden iaf.

Nu till frågan.. Är det inte roligare Mallan att se en gammal bild än någon av de jag visat nu? ;) I ärlighetens namn så tror jag faktiskt det, alternativet är att du tar din superkamera, dina hästar och ditt pick o pack och flyttar hit - Det är det ju ingen här uppe som hade blivit ledsen över iaf! =D

Lite seriösare saker då, dagens I-landsproblem är avklarat. Imorrn är det skola 12-16.20, har sisådär tre lektioner tror jag, och sedan börjar det roliga.. 18.20 ska jag vara på träning i Timrå, GOOD LUCK liksom! Men det ska nog gå bra.. Jag älskar ju att stressa.
Hare!

En helt vanlig dag i en helt (o)vanlig klass

Haha.. Himla snäll rubrik måste jag säga, men jag har sjukt tråkigt så nu ska jag bjuda på några otroligt snygga bilder på mina otroligt snygga klasskompisar. Vi har haft en väldigt givande svenskalektion idag, det höll faktiskt på att spåra ur där ett tag! =P Vad vi kom fram till behöver vi inte ta såhär öppet för allmänheten, men skrattade gjorde vi alldeles tillräckligt.
Menmen, nog pratat om det!
 Fanny är på hugget =D  
Det är ju bara att erkänna att vi ser sjukt engagerade ut! Älska skolan liksom!
Min otroligt snygga penna får avsluta det här blogginlägget, med lite tur kanske jag orkar med att vara lite seriöööööööööös(are) ikväll!

Vilken kyla..

Alltså ni som bor söderut ska bara veta vilken långdragen vinterkyla vi har här nu! Har varit runt -15 grader flera dagar nu, men visst.. Det går - kläder efter väder liksom. Inte så himla lätt alla gånger, men man ska inte klaga.
Annars händer inget speciellt på dagarna, igår var det först skola där vi hade en himla intressant (not!) föreläsning om klamydia, det var tydligen världens klamydiadag eller nåt sånt. Och nog behöver vi 19-åringar ta kondomkörkort? Öhh, nej vi klarar oss ganska bra ändå faktiskt, man kan ju tro att dom tror det är 14-åringar som går på skolan. Nu var det visserligen frivilligt, men ändå.....................

Kvällen tillbringades på stallet, pållarna mår bara fint och är pigga o glada. Joggade Leffe en runda i kylan och han kändes riktigt fin.

Idag har jag två lektioner.. Den första är snart klar och den andra börjar typ 13.25 tror jag, så det blir långlunch. Sen ska jag hem och ikväll blir det stallet igen, ska försöka rida båda pållarna en sväng har jag tänkt.
Hare bra!

Måndag

Seeeeeeeeeeeeeeeeeeeg måndag har jag haft idag! Skola mellan 08.30-13.30, fick gå lite tidigare från svenskan och det tackar vi för.
Hem och fixade lite innan det blev käk o sådära. Pappa kom hem tidigt idag så jag kunde ta bilen redan vid 17-tiden, superskönt för jag var hemma redan till 20! Red bara W idag, det var så satans kallt så att skritta ut på L kändes inte så lockande.. 
Lille W gick ganska bra, men det var ju mörkt och farligt överallt, så hon var väldans spänd och sprättig - Men det är sånt man får ta! Vi kan alltid skylla på att hon faktiskt är en tävlingshäst eller nåt ;)

Nu ska jag sova, blir inte roligare än såhär idag. Sov gott allihopa, jag är tröttast så det blir nog inga problem för mig idag.. Hoppas jag.


 

Träning m.m!

Lite sovmorgon blev de imorse, vaknade vid halv 10-tiden och insåg att vädret plötsligt slagit om och att termometern stog på -15 grader... Myyyyyyyyys, eller nåt. Strålande sol och sådär iaf, så egentligen klagar jag inte.
Lite frulle och sen åkte jag direkt till stallet för att byta täcke på hästarna, passade på att rida W och fixa klart allt annat också.
W gick iaf kanonbra, hon känns så fruktansvärt fin nu =D Mycket bus blir det också, men det är sånt man får ta. Och huvudsaken är ju att man är sig själv, och det är defintivt W i alla lägen iaf ;)


Hem en sväng och fick i mig lite mat innan det var dax för att åka på Björneträning med Leffe. Han överraskade nog både mig och mamma ganska rejält idag faktiskt! Positiv som alltid, men klarade också de svåra övningarna bra och hoppade riktigt bra vissa språng. Första gången som jag känner att han faktiskt hoppar och inte vara kliver, och han gav en väldigt positiv känsla! A och O genomgående under träningen var att hästarna skulle svara både fram och tillbaka, det var bl.a. en linje med 5st studsar ---> ca 18m fram till en oxer, där vi skulle rida på 5 galoppsprång. Kanske inte världssvårt på en rutinerad och stark häst, men att Leffe med sin monstergalopp skulle fixa det så bra var en positiv överraskning. Sen var det också ett räcke på diagonalen och 18m fram till studsarna på böjt spår, även här skulle det vara 5 galoppsprång och även om det blev trångt så gick det. Vilken liten (stor!) kämpe han är! =)

Nu är jag sjukt trött! Börjar tidigt imorrn dessutom, känns allt annat än bra! :S Men det är bara att masa sig upp antar jag. God natt!


RSS 2.0