Helt vanlig lördag i ett helt vanligt liv.. Eller nåt.

Jag kan lova att jag var trött imorse när klockan ringde! Började jobba 9, lunchade 13 och jobbade sedan vidare fram till 18 när jag slutligen fick gå hem. Allt har gått bra idag iaf, jag börjar väl så att säga komma in i rutinerna nu.
Hem och fick mig lite mat innan jag tog bilen och for till stallet. Mamma hade mockat o fixat allt, så det var bara för mig att linda Ws ben och sen rida L.
Han var pigg och glad kan man säga, lille Leffe! =P Red bara en kort runda på typ 30min, travade ganska mycket och han kändes riktigt fin på slutet när han kunde koppla av lite.

Nu sitter jag här och degar.. Nästa helg är jag iaf ledig, så får man väl se till att hitta på nåt.
Imorrn är det Björneträning! =D Har ju varit idag också, men eftersom att jag jobbade hela dan så nöjer vi oss med imorgon, Leffe är nog ganska nöjd ändå har jag en svag känsla av.
Hare fint!

Fullt upp..

Hund-Skola-Stall-Jobb, där har ni min dag. Vart tar tiden vägen egentligen?! Upp 7 imorse för att gå ut med hunden, inte självvalt direkt men det gjorde iaf att mamma skjutsade pappa till flyget och på så vis blev en bil kvar hemma åt mig vilket var guld värt idag för att min dag skulle gå ihop.
Skola mellan 10-11.30, vi hade ett FN-möte om Israel/Palestina-konflikten. Ungefär lika roligt som det låter, men vår lärare (dagisfrökennivå..) levde sig in i eländet iaf och körde säkerhetskontroll och grejer innan vi fick komma in i klassrummet. Visst, kanske hade varit kul när man gick på lågstadiet.. Men hallå, vi går sista året på gymnasiet och vill helst slippa leka "mamma-pappa-barn"- lekar! Jag skulle vara en ledare för Likudpartiet, har gjort några tappra försök att hitta nån vettig fakta över de där men inte lyckats speciellt bra, så det gick väl som de gick.

Kom hem vid 12.20 kanske, åt lite lunch och försökte återfå lite värme i kroppen innan jag bilade iväg till stallet. Full fart liksom.. Glad att jag lever för övrigt, mina hästar är stortokiga! =P
Leffe var laddad värre redan på stallgången.. Visst, han har inte varit själv inne på länge.. Men lite överdrivet med överskottsenergi eller? Att ta sig upp var nästa problem.. Haha, han är visserligen charmig, och hade han varit lite mindre hade man väl kunnat rycka på axlarna kanske.. Men han hoppade runt mig och pallen, pep och tjöt som om han lekte i hagen ungefär.. Haha. Trodde han skulle dänga av mig när jag till slut fick foten i stigbygeln, men jag hann upp och sen bar det iväg! =P Laddad som tusan men han gör ju inget dumt, så det är lugnt.. Fick gå tre intervaller på rakbanan när jag travat en sväng, verkade ganska oberörd av det faktiskt - Märks verkligen att hans kondis börjar bli bra nu.
Wepzan laddade på ganska bra hon med, dock efter att jag kommit upp.. Tokfia! Men livet leker, och det är huvudsaken. Hon placerade mig inte i nån trädtopp iaf, och det tackar vi för.

Var hemma från stallet vid 16. Lite käk, en dusch och sedan vidare till jobbet. Gick rätt bra idag måste jag säga, förutom en snubbe som jag allvarligt trodde skulle ta knytnäven och dra till mig. Hann tänka ungefär att "hoppas det finns försäkring för sånt här"............... Tur att dom flesta är trevliga iaf! 
Slutade redan 20, skönt att komma hem i tid faktiskt. Nu ska jag äta godis, sega framför datorn och prata med trevligt folk ikväll. Imorrn är det jobb 9-18 som gäller, sen ska jag försöka hinna rida Leffe så att han är lugn o snäll på Björneträningen på söndag!

Hare!

Klippta o fina!

Nu är båda pållarna nyklippta och snygga! Leffe har visserligen pälsen kvar på hela huvudet, så han ser lite småcharmig ut, men annars är han himla stilig! Blev superljus denna gång, måste ta ett kort nån dag så att ni får se. Snäll är han också, en riktig cooling. Står aldrig så stilla på gången som när han blir klippt.. Rolig häst de där!
Wepzan skötte sig också bra, hon är nöjd sålänge hon slipper ha bomull i öronen.. Och sålänge det inte tar för lång tid, vilket innebär att sista kvarten är hon ganska otålig och jobbig, ffa när man har sparat huvudet till sist - Det går upp o ner hela tiden..
Snygga blev dom iaf, känns så jäkla skönt att bli av med den där pälsen nu. Me like klippta hästar!

Blev ingen ridning, klockan var halv 9 när vi var klara, och då var jag ganska sugen på att börja söka mig hemåt.
Imorrn ska jag tydligen upp tidigt för att gå ut med hunden.. Det innebär dock att jag kommer ha en bil när jag kommer hem från skolan strax efter 12. Blir direkt till stallet då, ska rida förhoppningsvis båda hästarna om jag hinner.. Sen börjar jag jobba 17, så det är full fart vill jag lova.

Nu ska jag fortsätta att bråka med den übersega datorn.. Hare!

Gårdagen

Blev aldrig bloggat igår, men jag måste ju informera er om vad som hände i mitt så otroligt spännande (?) liv.. Vårshowen var bra, att det alltid ska väljas låtar som man aldrig har hört tråkar dock ut det hela lite.. Men alla är duktiga och nog bjuder dom på show alltid.
Satt hemma och degade nästan hela eftermiddan sen, riktigt skönt att inte ha massor hängande över sig för en gångs skull.. Visst har jag mycket som jag borde göra, det har jag verkligen - Men inget som inte klarar sig några dagar till, när det ändå klarat sig såpass länge...

På kvällen var det dax för W att få skutta igen! 14 veckor är lång tid, ni kan fråga både mig och W.. Att jag hoppat Leffe under tiden är en helt annan grej, dom är så olika att rida som två hästar kan vara tror jag. Skräckblandad förtjusning i början från Ws sida tror jag.. Man kan ju inte tro att hon gått final i BT iaf ;) Jätteskutt över en bom på marken och nåt liknande på dom enorma 50cm-hinderna, men livet leker iaf för henne igen, hon såg så nöjd ut efteråt!

Idag har jag bara en lektion.. 15-16.20, är sjukt sugen på att stanna hemma, men tror att jag ska vara duktig och åka dit faktiskt. Borde göra det, har lite väl mycket frånvaro just nu. Men det är sånt man får ta, och som min kära vän Mallan informerade mig om igårkväll, så måste man faktiskt prioritera.. Haha, tror inte att lärarna hade gillat våran prioritering kanske - Men då är ju ändå huvudsaken att man är sig själv! Så i slutändan så har vi ändå alltid rätt.
Ikväll kommer Camilla och klipper pållarna också, Leffe svettas jättemycket så det är verkligen behövligt, W har väl inte så mycket päls att ta bort men det är helt klart väldigt behändigt att ha dem klippta, plus att hon svettas så mycket sen när hon börjar tränas ordentligt igen.

Nu ska jag kila, det blir kanske update toniiiiiiight!
Hare!

Dagen

Trist rubrik idag, men det har inte varit nån speciellt spännande dag heller. Hade visst bara en lektion på skolan, fick jag veta precis innan den andra skulle börja.. Så det var bara att ta bussen och åka hem! Var hemma strax efter 13, blev lite dator och sådära några timmar innan pappa kom hem så att jag kunde ta bilen till stallet lagom vid 16.30-tiden. Och jag säger då det, shit vad jag är duktig på att köra bil! ;) Hahaha.. Men idag lyckades jag faktiskt backa upp från vår avfart på första försöket, och det är inte att säga lite om jag får säga det själv =D Höhö.

Båda hästarna fick sig en omgång idag också. Har nästan tagit igen några missade timmar i sadeln från helgen bara under de tre senaste dagarna. Både W och L har gått tre dagar nu, så nu är allt på det normala igen, eller nåt. Red samma runda på dem idag som igår, L var ganska fin stundtals men satt inte alls ihop i galoppen och då är han stoooooooor att rida... Eller så är jag för liten, det beror på hur man ser det. Men han jobbade på bra i traven iaf!
W gick kanonbra! =D Stjärnhästen alltså, vad hade jag varit utan henne?! Idag fick hon gå på sitt favvobett igen, så hon var mycket nöjd kan jag lova. Kändes kalasfin rakt igenom, finns inte mycket mer att säga, eller jo.. Hon var lika tittig som vanligt, och höll dessutom på att bli överkörd när hon plötsligt blev livrädd för en skylt precis när det kom en bil.. Men det är sånt som händer när man är en prinsessa och tror att man äger världen. Hon gick inte så mycket idag heller, ska in till färsta och ta några skutt imorrn tror jag (första på över 14 veckor!), så det kan bli spännande!
Även att hon hade gått i mittenhagen idag igen när Barbro kom hem vid lunch, så då fick hon gå kvar! :P Tydligen var övertråden sönder på ett ställe, men nu är det åtgärdat så imorrn kanske hon håller sig där hon ska, men man vet aldrig med W.

Imorrn är det bara Vårshow på skolan som gäller! =D Ska bli hur nice som helst, dom brukar vara så himla duktiga! Slutar förmodligen runt halv 12 skulle jag tro, då blir det hem och göra nån nytta kanske?
Hare!

Ny vecka!

Tänk vad tiden går fort.. Det är både roligt och jobbigt, hade den gått lite långsammare så hade man ju hunnit med så mycket mer!
Idag har jag haft hela två lektioner på skolan.. Först NK där vi inte gjorde nånting vettigt alls. Hade lika gärna kunnat få strunta i den lektionen faktiskt, men jaja. Sen långlunch och efter det svenska där vi hade bokdiskussion som gick bättre än förväntat. Skönt att ha det avklarat, tillräckligt mycket att göra ändå känns det som.

Slutade vid 13-tiden, gick en sväng på stan med Erica innan vi tog bussen hem till ön. Hemma strax efter 14, blev lite letande efter fakta om Likud-partiet, hittade inget vettigt då och har inte gjort det nu heller.. Känns inte jättebra kan jag säga! Imorrn är det seminarium på eländet, och jag har alltså noll och ingen fakta...
Mamma är bortrest så vi hade en ledig bil hemma, så jag for till stallet vid 16-tiden. Kul att köra bil måste jag säga, och JA.. Jag förstår nu varför man inte klarar sig utan bil. Tyvärr kommer jag ju ändå inte ha nån bil dagtid efter skolan, men kvällstid ska det väl finns en som jag kan låna för det mesta..=)
Fixade klart stallet och sen red jag båda pållarna. Har testat Leffe ute i trafiken idag för första gången faktiskt, och det gick bra. Vi mötte visserligen inget annat än nån enstaka bil men det kan ju räcka. Han var annars väldigt pigg och spänd, men slappnade av lite när jag travade nga varv på Johanssons travbana och då är han ju bara såååå nice!
Sen red jag W, hon var också piggelin, sveriges töntigaste häst eller?! Förmodligen Sveriges roligaste också.. Idag har hon nämligen tagit sig in i mittenhagen, och stog glatt o pratade med killarna som går i den nedersta när jag kom. Tydligen hade hon stått där vid lunchen också, med Barbro hade flyttat upp henne och sedan har hon alltså tagit sig in igen. Ingen vet hur det gått till, men om jag känner W rätt så är det lika bra att låta henne göra precis som hon vill...
Annars så for hon och slängde lite överallt, allt är ju livsfarligt när man heter W, just nu är det ffa alla snödrivor som minst måste vara köttätande, kanske värre än så till och med.

Imorrn är det skooooola igen, jobbigt men sant. Sen får jag se om hästarna ska klippas eller om jag rider dem, har inte hört nåt från Camilla än så vi får se hur hennes planering ser ut!
Hare 

Pluggissöndag

Shit vilken tråkig söndag det har varit idag! Visserligen måste söndagen vara veckans sämsta dag, jag menar man sitter bara och tänker på att det är måndag snart, men nånting roligt skulle man väl kunna få göra nån gång kanske?!
Dagen har spenderats framför datorn och ett fantastiskt roligt NK B-prov som ska lämnas in imorgon. Jag hade bara precis börjat, så det tog sina timmar att få eländet klart. Att det sedan var så att vi fick hem provet redan före jul behöver väl inte nämnas? Jag har som sagt ingen vidare bra självdiciplin, men det brukar kunna bli bra ändå.
Provet är fortfarande inte 100% klart, men jag har ju nästan 12 timmar till på mig! =D Höhö.

Åkte till stallet vid 16.30-tiden. Plockade in pållarna och fixade allt i stallet innan jag gjorde iordning Leffe och red han en runda. Han har ju vilat i 4 dagar så jag visste väl vad som skulle komma, men det är självförvållat så jag har bara mig själv att skylla ;) Två dagar ridning till eller nåt sånt och sen är han kanon igen!
Sen var det Ws tur.. Även hon har vilat lite, 2 dagar helt och 2 dagar skritt innan dess... Red henne på gummipelhamet idag vilket jag inte gjort sedan i höstas. Det funkar verkligen kanon - De stunderna hon glömmer att hon inte har sådär himla mycket att säga till om vill säga. När hon plötsligt kommer på det så blir hon inte glad! Antingen springer man jättefort eller så springer man inte alls, så stundtals studsade vi mer uppåt än framåt.. Haha, men jag gillar henne ändå tokfian. =)

Imorrn är det skola igen.. Tråk! Men jag överlever nog det också. Dock bokdiskussion som jag inte är speciellt förberedd för om jag säger det så, kan sluta precis hur som helst... Men allt ordnar sig, det gäller bara att man är sig själv =D
Hare fint gott folk!

Jobb...

Farmor är lite rädd för att jag kommer stressa ihjäl mig, själv tror jag inte risken är speciellt stor - Men visst är det fullt upp just nu, och jag hinner inte alls med allt som jag borde och skulle vilja göra!
Jag har överlevt jobbandet i helgen. Trivs riktigt bra, men det är svårt med alla koder och allt som ska kommas ihåg.. Efter nån timme i kassan så är hjärnan fullproppad och ögonen går nästan i kors. Men jag lever, och eftersom att alla andra kan lära sig så måste jag ju också kunna lära mig så småningom! =)

Hästarna ligger fortfarande lite i lä.. Inte för att dom dör av det, men nog fick jag nga arga donkey-blickar idag av Leffe.. Mamma och Anette har fixat stallet idag och igår (Barbro bortrest  och jag jobbat). W känns kanonfin i benet som var lite varmt för nga dagar sedan, så hon ska fortsätta sin igångridning imorrn. 
Både L och W var sjukt laddade imorse när vi släppte ut dom innan jobbet, for runt som tokas i hagen och hade verkligen ingen ro att äta nåt morgonhö.. 

.. Med det menar jag typ att hästarna kommer vara laddade som tusan imorrn, så ni kan ju hålla tummar och tår för att jag överlever med alla kroppsdelar i behåll. Förutom stallet så kommer morgondagen bestå av plugg. NK-provet är knappt påbörjat och dessutom kom jag nyss på att jag har en bok på 200 sidor som ska vara utläst på måndag.. Lyckat!

Ha det bra gott folk! 

Brum brum!

Idag har jag gått och blivit vuxen! Tänk vad fort det kan gå ibland, ena dagen är man liten och utelämnad - nästa dag är man stor och fri! ;) För er som är lite tröga så har jag alltså fixat körkortet. Skrev igår och körde idag, riktigt bra att ha det sä nära inpå varandra måste jag säga.

Hästarna har varit lite andra prioritet den här veckan.. Har lite dåligt samvete över det, dom vilade tillräckligt förra veckan och behöver verkligen ridas mer nu. Sen träningen i tisdags har jag bara hunnit med W, hon är skrittad både onsdag & torsdag. Idag kommer båda få vila, men imorrn kväll tänkte jag nog ge mig ut efter jobbet.. Jobbar både 17-21 idag och 9-18 imorrn.. Så det är fullt upp. På söndag är jag LEDIG och ska skriva ett NK-hemprov och rida båda pållarna. Så där har ni min planering för helgen, det kommer alltså inte att hända nåt speciellt skoj alls..
Hare fint!

Träning

Orkade verkligen inte skriva igår.. Kom hem 22, och tro inte att det var slut för dagen där - Nej så for jag kommit innanför dörren så blev det KOLSVART i hela huset. Okej, jag gillar snö.. Men kanske inte så mycket på samma gång så att elen försvinner? Jaja, fick ju iaf anledning att sätta mig och läsa lite inför svenskaprovet som jag haft idag (gick f.ö skitdåligt, men det kan ju inte gå bra jämt..), så läste på nga papper i närmare en timme, utan att veta vad jag hade läst, innan strömmen kom tillbaka. Lite mycket att fundera på kanske när man inte får in några stackars rader i huvudet på en hel timme... Men just nu är det mycket att fundera på, väldigt mycket...

Åter till gårdagens träning! Gaby var på besök på klubben, mycket mycket uppskattat av mig. Me love Gaby liksom! Ponnyn jag red gick såhär i efterhand väldigt bra. Han började med att busa och bralla samt stå på bakbenen med jämna mellanrum de första 30min, men när han coolat ner sig lite så kändes han grymt fin på backen faktiskt. Sedan låste det sig helt för honom när första övningen kanske blev aningens för svår, men vi fick igenom det på slutet och då hoppade han runt på några små hinder riktigt bra.
Hann hem om och hämtade häst sedan, fick i mig lite käk i farten och vidare mot färsta igen. Leffe gick riktigt, riktigt bra igår! Han kändes verkligen kanonfin, och kämpade på för glatta livet! =) Red först en övning med två små hinder/cavaletti med 17m, där vi skulle kunna korta och länga galoppen. Ja jag behövde inte korta så mycket, fick jobba rätt bra för att få in 5 med Leffes långa ben, men han tar verkligen träning på ett otroligt positivt sätt. Att få honom att förstå att man faktiskt kan stanna mellan två hinder var ju rena barnleken mot att säga till Wepzan att göra detsamma.. Enligt henne är hinder till för att hoppas, och fort ska det gå! 
Leffe hoppade sedan en liten "bana" med relaterade avstånd, kombination och nån grind som han inte sett innan utan problem, kändes ovanligt ridbar och fin på hinder- KUL!

Idag har jag bara haft en lektion. Trodde att jag skulle ha två, men icke. Hann ner på körskolan och pluggade lite teori där innan jag började iaf, så slapp gå dit nu på eftermiddan. Har precis kommit hem, ska fortsätta med teorin nu och ikväll blir det stallet. Idag är det Wepzans tur att motionera igen, känner att hon blir lite åsidosatt den här veckan.. Men det ska nog ordna sig det med. 
Hare!  

Vad ska vi skriva om idag då?

Alltså det är inte helt lätt att hitta på nåt skoj o skriva om! Det blir ju samma visa varje dag.. Skola/stall/jobb eller nåt liknande.
Idag har jag iaf haft körlektion på morgonen, gick väl sådär. Inte så bra kanske med tanke på att jag borde vara ett "proffs" snart, men för all del - Jag lär mig säkert förr eller senare!

Hade två lektioner sen, NK och Svenska. Har ett svenskaprov på onsdag som inte känns sådär himla skoj kan jag lova, realism & naturalism, kan det bli mycket värre?!
Stallet en sväng på kvällen, skrittade W en sväng och sen joggade jag Leffe en runda också. Båda kändes fina, men W hatar när det blåser o jävlas på henne, så snöstorm är inte hennes favvo.. Leffe däremot är inte så finkänslig ;)

Imorrn är det Gabyträning! :D Tyvärr kan ju inte W vara med, men jag ska först få äran att rida en ponny som jag hoppat nga gånger i höstas, och sen ska Leffe få vara med och träna! Ska bli superskoj, ny rapport kommer efter träningen!
Ha det bra sålänge! =)

Laddade pållar..

Ja idag var dom verkligen på ladden båda två! Red först W, märkte direkt på stallgången att hon var på G.. Hon är verkligen rolig, sån extrem humörhäst som visar SÅ tydligt vad hon tycker och vill!
Trots det övervägande dåliga underlaget så var en av travbanorna som används minst ganska ok på sina ställen. Där körde vi rodeo och lite sånt, hon är himla charmig W.. Sålänge hon inte placerar mig i en snödriva eller nåt.. Hehe. 
Leffe var också på ladden idag, men han är betydligt duktigare att hålla sig på marken än vad W är ;) Märks att han vilat tre dagar, blir lång och osammanhängande direkt - Men var riktigt fin när han fått jogga en stund så det kändes kalas.

Imorrn är det skola igen.. Helgerna går alldeles för fort, man blir ju deprimerad på sånt här! Har dessutom körlektion på morgonen, så det blir upp tidigt som attans. Sen ska båda hästarna ridas på kvällen, hej o hå!
Hare!


Massa jobb

Orkade faktiskt inte blogga igår. Var sjuuuukt trött när jag kom hem från ica, det är mycket man ska kunna kan jag lova. Men jag lär mig nog, kan alla andra så kan väl jag också?!
Var hemma strax innan 22, orkade inte med mycket då så nån studentfest blev det inte, hade varit kul om man kunnat hänga med allt folk, men ibland får man avstå helt enkelt.

Idag har jag jobbat mellan 10-15 på Equeen. Mycket folk har det varit hela dan, hann inte ens äta (och har fortfarande inte gjort..), så jag är äckligt hungrig kan jag lova! En macka och en vaniljmunk är inget jag rekommenderar som föda för en hel dag...
Mamma hämtade, skulle egentligen ha åkt ut till SRK på lite tacobuffé och ett litet möte om sponsring (med Carro/Equeen), men mamma hann inte och sådära, så drog iväg hemåt istället.
Lyxade förresten till det idag och shoppade loss på rean.. Tyckte absolut att jag är värd det nu, när man vet att det kommer ramla in lite stålar med jämna mellanrum. Det blev en übersnygg KL-väst, en softshell-jacka (Jacson) och även ett Anna Scarpati schabrak.. Mums liksom. Men det var 40% på kläderna och 30% på schabraket, så kom hyffsat "lindrigt" undan ändå.
Hem o bytte om och sen direkt vidare till stallet. Blev ingen ridning alls idag heller, Leffe har vilat 3 dagar nu så han lär vara på hugget imorrn.. Snabb som attan var jag iaf med allt, hade bra hjälp av mamma också :)

Kvällen kommer tillbringas hemma... Är dels sjukt trött, och har dels sjukt, sjukt mycket att göra.. Har hamnat i det där äckliga träsket nu igen där man inte orkar med nånting. Inte så bra!
Nu ska jag kila vidare.. Ha de fint!

Bättre sent än aldrig..

Börjar väl gå sådär med den här bloggen kanske? Lyckades inte rapportera igår trots att jag haft den i mindre än en vecka. Bra där..
Gårdagen tillbringades dels hemma och dels i stallet/ på färsta. Hade förresten en lektion också mellan 10.10-11.30, men det kändes väl ganska lindrigt ändå.
Var på färsta på kvällen med Leffe, han fick hoppa lite vilket han gjorde riktigt bra, så det var roligt!

Idag hade jag ingen lektion! Fick ändå kliva upp rätt tidigt för att åka in till stan och göra några ärenden. Var uppe på Equeen också, dom har rea nu, men köpte ingenting. Fick klart för mig att jag ska jobba på lördag också.. Det är ju najs med lite money i plånboken!
Hem och vidare till stallet, skrittade ut Leffe en sväng. Han var piggelin.. Och visste ni att islänningar är köttätande monster?! Vi hamnade dels i en snöhög och sen uppfann han en egen gångart.. Haha kul typ de där!
Wepzan har varit med till färsta idag, -15 grader ute så kallt som attan.. Ännu kallare är det uppe i tältet, så lite smått frusen var man! W var pigg o glad iaf, brallade på lite men hon känns riktigt, riktigt fin!

Imorrn har jag en lektion mellan 12.30-14... Segt som attan men sånt man får ta! Sen ska jag dessutom vara på ica mellan 17-21, så blir inget stall för mig imorrn.. Mamma har lovat att ta hand om pållarna, taaaack!
Hare!

Puuuh!

Trots att jag varit hemma idag så har det varit full fart! Skrev klart mitt hemprov i  Internationella Relationer på förmiddan, kände mig mycket nöjd sen kan jag lova.. Har ju bara gruvat mig i tre veckor för att börja, och nu var det klart efter "bara" några timmars skrivande. (Fördelat på nga dagar iof..)
Sen hann jag bara fika lite och dega en snabbis innan det var dax att bege sig till bussen. Mockade åt båda pållarna först, gick riktigt fort idag så allt kändes ju askalas liksom! Skulle sen rida Leffe innan hovis kom, han skötte sig bra på stallgången, börjar verkligen coola ner nu och är inte alls lika stressad när han är inne på dagtid vilket är jätteskönt. Hann skritta iväg och känna lite på lägdan, vilket tyvärr var en katastrof idag mot gårdagens ganska fina underlag, lite kallare idag (0-2 plusgrader), så det var skare på snön = Katastrof. Upp på vägen igen och tro inte att han trampat loss en sko som lossnade ganska omgående. Det var alltså bara att kasta sig av och plocka upp skon och sedan leda hem Leffe som gled fram som Bambi på hal is...

Hovis skickade ett sms och sa att han blev en halvtimme sen precis när jag kommit in med Leffe, så jag passade på att skritta Wepzan en runda medan jag väntade. Fick sällskap av Barbro och Marion, alltid trevligt med lite sällskap när man oftast rider ut själv.
Wepzan
Hann precis tillbaka och göra klar W innan Jon kom, Leffe skötte sig jättebra idag och fick ett plus i kanten, han är verkligen helcharmig! Står och ser allmänt mallig ut på gången, jag måste fixa ett kort nån dag så att ni får se.

Imorrn blir det skola igen, troligtvist har jag bara en lektion, och slutar isf redan 11.30, inte alls fel med tanke på hur mkt jag har att göra.. Full fart!!
Ha de bra!

Måndag i efterskott..

Ja det ni! Nåt nytt alltid. Men jag glömde visst att blogga igår, så tar igen lite nu!
Blev en väldigt kort skoldag igår, slutade redan 11 vilket verkligen var en positiv överaskning. Hem och pluggade faktiskt lite, lyckades skriva ihop drygt en halv sida av mitt Internationella Relationer-hemprov, så nu måste jag bara skriva 1,5 sida till...
Red Wepzan en sväng på kvällen, vårt fina underlag med packad och dessutom preparerad snö är som bortblåst, nu har vi haft plusgrader och dessutom blåst på det.. Så det mesta är is.
Blev alltså en väldigt lugn runda med mest skritt, travade nåt varv på lägdan vid stallet bara för att checka av den inför idag. Den kändes helt okej, suger nog en del så blir mysig styrketräning där idag.

Idag blev jag kvar hemma. Har ingen lektion föränn 12.30, men mamma är bortrest och vet inte när hon kommer hem - och hovis ska komma och sko Leffe i eftermiddag. Så det var ingen idé att åka in, jag hade i princip bara hunnit vända.
Så nu ska jag försöka göra klart hemprovet som jag surrade om förut, + en massa körkortsteori. Får ta bussen till stallet vid 14-tiden, så hinner jag rida Leffe innan hovis kommer också.. Så är han förhoppningsvis lugn sen!
Även Wepzan ska få gå lite på lägdan, men det blir bara korta intervaller på henne som inte är helt igång ännu.

Skriver mer ikväll! Så ni får ha det så bra till dess!

Hopp i galoppen!

Imorse var jag duktig och ställde (först) klockan på 09.00... Ställde först om den till 9.30, men när jag fortfarande var lika trött så stängde jag av eländet istället och klev upp framåt 11-tiden.
Lite data först innan jag åkte till stallet vid 13.30-tiden. Mockade åt pållarna och sen red jag Leffe en sväng. Han fick jogga omkring lite bortanför Johanssons och även på deras travbana nga varv. Han kändes riktigt fin, som han för det mesta gör! Myshäst!

Hem några timmar sen och snokade runt lite, försökte mig även på att plugga lite men det går åt helvete. Faktiskt sämre än vanligt, inte bra alls. Har både Internationella Relationer och NK B som jag måste fixa denna vecka, inga små uppgifter heller direkt... Dessutom är det verkligen dax att ta tag i körkortsteorin, annars kommer det gå åt helvete vill jag lova.

Tillbaka till stallet efter maten! Idag fick Wepzan följa med till färsta för första gången efter vilan, jösses vad hon såg mallig ut när hon insåg vem som skulle få åka iväg idag!
Hon kändes kalasfin, fick gå 3s 5minuters-intervaller i trav och 3st 3minuters-intervaller i galopp. Det tar tid med dessa intervaller.. All skritt emellan skulle ju kunna göra vem som helst stortokig. Och visst känns det att hon inte är trimmad på evigheter, men man kan inte heller tro att det är 12 veckor sedan! Några fina bocksprång lyckades hon också bjuda på, men huvudsaken är ju att man har roligt..!
Mallan säger att det ska finnas bilder i bloggen.. Har inga nya att bjuda på, men en bild på bästa W från Flyinge kan ni får se!

Imorrn är det skola igen.. Jag hatar verkligen skolan. Men om man lyckas övertyga sig själv om att man gillar det så känns eländet faktiskt mycket enklare. Imorrn börjar jag 08.30 och slutar vid 15-tiden, mycket mysigt. Not! Men sånt är livet, det är bara att bita ihop.
Ha de bra!



Full fart! Kanonkul!

Kände mig så himla duktig som ställt klockan på 10.00 imorse. Upp kom jag framåt 10.40, var sjukt seg när klockan ringde! Lite frulle och sedan blev det en sväng vid datorn. Skulle försöka plugga lite, men som vissa av er vet så har jag världens sämsta självdiciplin, och det slutade med att jag inte ens öppnade böckerna. Visserligen är jag inte deppig för det, jag har gott om tid på mig fortfarande med det som ska lämnas in. Sådeså!

Åkte till stallet framåt 13.30-tiden. Mockade lite skit och pratade med Barbro innan det blev ridning. Leffe skötte sig riktigt, riktigt bra på stallgången idag! Han höll sig ganska lugn så det var inga större problem. Däremot är han sjukt laddad i ridningen nu! Jag förstår inte hur han kan ha så mycket energi, han har ändå gått ganska "tufft" de sista veckorna med många längre pass i skogen + en del träningspass, riden 4 dagar/vecka. 
Idag blev det ett pass på Johanssons travbana, han kändes iaf kalasfin, och jag fick även dagens första "Full fart! Kanonkul!"... Varför springa sakta när man kan springa fort liksom? Han fick jobba på ganska bra med mycket galopp, och man märker hur mycket mer balanserad och stark han blivit.
Vet dock inte om jag eller Leffe var tröttast efteråt? Är egentligen ganska säker på att jag var absolut tröttast. 
Det är ganska illa när lårmusklerna börjar samla mjölksyra efter drygt 800m galopp i lätt sits...... Men han rör sig så mycket, så jag skyller på det.. Haha.

Efter Leffe så var det Wepzans tur.
Hon börjar komma igång lite nu efter sin vila vilket känns kalas, har verkligen saknat att rida henne. När jag kom mig iväg på henne hade det hunnit bli mörkt, och då vi har helmåne just nu så fanns det väldigt många farliga skuggor i skogen. Hon kändes fin, det saknas såklart mycket trimning på henne eftersom att hon inte är trimmad på 12 veckor (fattar ni hur lång tid det är?!?!?! Inte konstigt att man längtar tills hon är helt igång!), men hon tuffar på. Skulle göra samma galoppintervaller som i onsdags när jag red, alltså 2ggr uppför Johanssons travbana i varje varv, och nu kom dagens andra "Full fart! Kanonkul!"... Första gången bara nga små krumsprång, andra gången laddade hon på ännu lite till. När jag bytt varv så började hon med att bli rädd för en sten och kasta sig ner för ett relativt djupt dike på nersidan av travbanan.. Upp igen och så hittade vi nga små snökanter som var helt livsfarliga. Kruxet var att W visste ju precis vad som skulle komma, och tog ett eget initiativ ganska så direkt när hon passerat snökanterna. Hon är rätt spänstig dessutom den lille hästen, så ni kan ju kanske tänka er att jag satt rätt löst! Bushäst, men huvudsaken är att man är sig själv - Och att man har roligt! Sista gången gick bra, hinner man bara tänka steget före händer det inte så mycket mer än hennes kända små krummisar.

Shit vad långt det blev! Är du nöjd Mallan eller borde jag ändra på nåt?! ;)  Kvällen kommer att tillbringas hemma, jag har lite mental träning med mig själv här med skolböckerna liggandes framför mig. Kanske kommer jag ta tag i dem lite senare, vem vet?
Ha det så bra allihop, ny rapport kommer imorrn!

Dags att börja blogga!

Alltså det här med att blogga är ju väldigt inne.. Och givetvis tyckte min kära vän Mallan att även jag borde syssla med detta tidskrävande skrivande. Men visst, hon designar en snygg blogg åt mig och jag skriver för glatta livet, bra överenskommelse eller?!

För övrigt så lär den mest handla om min vardag. Annars så ska man ju ha en sån där fin nisch på sin blogg, och alla nischar är bra - utom dom dåliga. Och vilka är då dåliga? Joo.. Dom som inte får några läsare! Därför blir min nisch att inte ha nån nisch, okej?
Det kommer alltså att vara hästar, hästar, hästar.. Lite skola och även jobb, och sen lite mer hästar. Sorry, men det är faktiskt min vardag!

Men ni får ha en trevlig helg gott folk, själv så ska jag väl blogga antar jag. Kanske hinner med lite annat också, har nämligen en hög med skolarbete + två hästar som ska motioneras.. Så det gäller att ligga i. (Och glöm inte att kommentera lite här, så att inte bloggen dör ut innan den kommit igång!)

Hare!


Hmm...hur blir det här då?

jag har fått den stora äran att designa linns blogg:P Funderar på om det här kan vara snyggt?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0