DET ÄR ETT GANSKA SÅ BRA LIV TROTS ALLT

För det finns ju alltid dom som har det värre! Jag ska inte klaga, visserligen alltid för mycket att göra, men det är ju ganska så självvalt förutom skolan då.
Red båda hästarna själv igårkväll då jag och Feffe inte riktigt fick ihop planeringen, men det är sånt som händer. Wepzan fick rasta sig lite i paddocken, hopplös den där hästen.. Men söt är hon ändå, och hoppa kan hon - Det räcker alldeles utmärkt för mig. Försökte mig på att jobba henne lite i skritten iaf, men de slutade med att hon stog och hoppade rakt upp o ner för att hon blev såååååå frustrerad.. Stackars häst säger jag bara. ;) Vi tar de där inom 4 väggar nån annan dag.
Joggade Leffe en stund i paddocken också, han gick riktigt bra på slutet när han hade fått hitta sin kropp lite igen.

Imorse tog jag sovmorgon, som så sällan annars liksom. Har inga lektioner idag, så det var faktiskt tillåtet. Klev upp framåt halv 10 och en kvart senare satt jag i bilen på väg till stallet. Har fixat klart där nu, ikväll är det träning med L så skönt att ha allt annat klart.. Plockade av hästarna täckena en halvtimme i finvädret också, superskönt för dom! Båda njöt i fulla drag! =)




Sådär ja, nu laddar vi inför Ninaträning ikväll med L!

VÅRVÄDER!

Jepp, strålande sol och nga plusgrader - Det börjar (kanske?!) blir vår känns de som, äntligen!
Red W igår, laddad som vanligt, men skötte sig bra.. En lite lugn sväng i skogen sådär efter tävlingshelgen. På kvällen var det föreläsning med "Försprång Mittsvenska" för Johan Fyrberg från SvRF om Idrottspsykologi och ledarskap, han tog bl.a. upp en del om vad som egentligen är en talang, skillnad på resultat/prestation samt självkänsla/självförtroende, och också "teamet kring den aktiva". Riktigt, riktigt bra måste jag säga! :)

Dagen innehåller det vanliga, d.v.s. skola (från 11-15), plugg och stall. Feffe ska komma ut o hjälpa mig att motionera pållarna, så det går förhoppningsvis ganska fort där ute idag. Blir nog en sväng ut i skogen idag också, var ett tag sen L fick komma ut nu. 
Nu ska jag skriva klart mitt första psykologi-PM, hejja hejja liksom...
Tjingeling

SÄSONGSDEBUTEN AVKLARAD..

Jepp, nu var första tävlingen för säsongen över. Kul med hemmatävling, men det blir långa dagar.. Varit borta runt 12 timmar både lördag och söndag, så speciellt mycket annat har man inte hunnit med.
Wepzan gick okej igår, men förmodligen så var musklerna lite trötta, samtidigt som huvudet var överladdat.. Så hon blev stark, springig och tog sig inte tid att hoppa igenom sprången riktigt. Fick ett nedslag på utsprånget i andra kombinationen, räcke-räcke med två galoppsprång.. Inte favvon direkt eftersom att W gärna accelererar istället för att backa av om hon får chansen. Menmen, supernöjd med helgen iaf! =D


Red ju också Sofias pålle Bandiet i 1m på morgonen, han var felfri och gick riktigt bra, ffa sista halvan av banan när han slappnade av lite.

sammanfattningsvis en kanonhelg, herregud vad kul man kan ha liksom! ;) Härligt att träffa alla igen också, nu har vi hela säsongen framför oss, och förhoppningsvis blir det massa roliga helger med alla trevliga och underbara människor! Måsse är ju expert på att visa hur roligt vi faktiskt har... Snygg tjej måste jag säga! ;) Hahaha.


Veckan kommer att bestå av skola, stall, jobb och så avslutningsvis tävling på SRK på söndag. Som det ser ut nu ska jag rida Leffe i 1m, Bandiet i 1m och 110, och så Wepzan i 120.
Nu måste jag till skolan, avslutar med en liten serie som vi hade väldans roligt åt på skolan förra veckan..

Jepp, det är tydligen så man ska göra!
Tjingeling!

TÄVLING DAG 2

Full fart hela dan! Upp innan 7 imorse, var på färsta vid 8. Funkationärade dom två första klasserna, det rullade på ganska bra.. Lite halvsegt att stå på framhoppningen sisådär 3 timmar bara, men det är väl roligt på ett sätt också. Trevligt sällskap fick jag av bästaste Måsse om inte annat =D

Sisådär framåt 15-tiden kom väl 120n igång.. Segt! W gick kanooooooon idag, superkul! Dessutom var hon felfri igen, så det var ju lite extra kul :) Roligt att hon verkar vara tillbaka, hoppas hon kan sköta sig imorrn också.
Har även fått ett litet extrauppdrag imorrn, ska hoppa Sofias pålle Bandiet i 1m-klassen, kände lite på honom idag efter tävlingarna och det kändes bra, klart positivt överraskad!

Snart sovtime, ska upp tidigt imorrn igen!
Tjingeling

SÄSONGSDEBUT

Nu har W gjort årsdebut! Kortfattade så kan man väl säga att det blev en felfri runda, men att rundan i sig var långt ifrån speciellt bra.. Haha. Lugn o fin på framhoppningen, hoppade kanon. Sen blev det däremot lite väl kul, men vi gillar ju W för den hon är liksom.. :P

Imorrn blir de tidigt upp, Sofia ska hoppa dom två första klasserna och jag ska funktionära. Himla kul liksom, stå på framhoppningen i kylan över sisådär 70 ekipage... Jaja, man ska härdas!
Tjingeling

FREDAG DEN 13

...Men än sålänge har det börjar rätt så bra faktiskt. Har dock inte hunnit med så mycket ännu, käkat lite frulle och så bara.
Jag ska snart till plugget, himla kul eller nåt.. Men har bara en lektion idag, så förhoppningsvis ska jag väl överleva, även om det känns lite tungt.
Sen blir det hem och vidare till stallet och därefter färsta, hann inte rida nån av hästarna igår, hoppas inte jag får sota för det idag...
Sofia kommer och bor hos oss i helgen också, kul! Full rulle mao, nån som skulle vilja göra mina icke påbörjade psykologi-PM under tiden?
Tjingeling!

DET NÄRMAR SIG....

..Wepzans årsdebut! Imorrn smäller det så att säga, kul att det drar igång igen! Regionala hemmatävlingar den här helgen, W är anmäld till 110, 120, 120 - En klass per dag.
Igår var vi inne och trimmade lite på klubben, hoppkväll i tältet på färsta och det var ett himla hålligång där uppe! Roligt att så många tar till vara på den där kvällen så att den får vara kvar. Sj hoppade jag nästan ingenting utan vi höll oss på backen, förutom nga gånger över ett litet kryss med hjälpbom före o efter. Och hör o häpna, men W var riktigt lugn! Kändes riktigt fin mellan varven, roligt roligt det också.

Idag blir det långdag i skolan. Börjar 10.30 och slutar 16.20... Segt, framförallt eftersom att vi dessutom har prov sista lektionen. Inget halleluja moment direkt. Men jag har fått lite experthjälp med den där ekonomin, så det känns ändå helt okej.
Sen måste jag till stallet och rida, helst båda pållarna.. Vet dock inte hur det ska gå till, har en del grejer att fixa inför morgondagen också. Bra planerat, not!
Nu ska jag snart kila, går inte för sig att missa bussen idag.
Tjingeling!


SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

Varför all denna snö?! Jag är less, less, less nu! Men nästa år slipper jag väl kanske klaga på snön, och får istället klaga på lera. Pest eller kolera, men nog fasen föredrar jag skåne och södra sverige över huvud taget framför det här.
Red L en sväng i paddocken idag. Han gick riktigt bra, duktig kille! W verkade mest arg över att jag inte red henne idag. Hon verkade dock tillräckligt laddad av det jag såg i stallet.. Haha.

Hemma vid 20, kom på att jag faktiskt inte hade fått nån mat än, men såklart så fanns det en färdig tallrik till mig kvar. Tack mamma! Men kanske att jag inte bara lider av sömnbrist, utan också av nån sorts mini-alzheimers eller nåt. Snart glömmer jag väl bort att äta helt o hållet.
Har försökt plugga lite under kvällen, men är trött nu så det går åt pipan. Nya tag imorrn! :)

God natt!

TSS

Snygga tjejer.

DET BLIR INTE ALLTID SOM MAN HAR TÄNKT SIG

Missade bussen imorse. Börjar tro att dom där bussarna vill mig ont, har fasen inte missat så här många bussar i hela mitt liv, som jag har gjort sedan i julas. Skulle ta 10-bussen idag men hade väl sisådär 100m kvar när den åkte förbi ute på storvägen. Jippi.
Kul att jag har en jävla massa att plugga, så helt sysslolös kommer jag inte vara.. Har lite sällskap av hunden också.. Haha, hon ser inte klok ut.


Red Wepzan en sväng i paddocken igår. Och jag säger bara det, hon är inte frisk nån stans den hästen.. Tokhäst, tur att vi gillar henne för den hon är. ;)
Speciellt seriöst blev det ju inte med tanke på att vi var utomhus, ska sanningen fram så blev jag ännu en gång påminnd om varför jag inte brukar trimma henne utomhus..Har testat 3 gånger nu sen i höstas och det är helt klart ingen idé.
På onsdag får hon nog följa med till klubben iaf, så kan det bli nåt vettigt av det hela. :)
Idag får W vila, så kan jag rida henne imorrn och på torsdag sen.. Ska rida L ikväll, blir nog lite trimning i paddocken tror jag, den är riktigt fin nu så lika bra att passa på.

Nu ska jag återgå till lite ekonomi och annat roligt skolarbete. Tjingeling!

FULL RULLE

NU MÅSSE! Äntligen bloggar jag, bara för din skull dessutom. Små barn borde sova den här tiden, och jag anser mig höra till den kategorin fortfarande. Men vad gör man inte för sina vänner? ;)
Jobbet igår gick finemang. Förutom min sömnbrist (varför sover jag inte istället för att blogga?) så flyter det på rätt bra. Gäspar mellan kunderna och försöker se himla pigg ut, vet inte om jag lyckas men roligt har vi för det mesta där borta i varje fall!

Kanondag idag! Ledig och förutom att jag inte har pluggat som jag borde, så har jag hunnit med en massa skoj. Var på färsta strax innan 9 imorse, red Rohan i 60 och 70cm. Lite spänd i första klassen men desto bättre i andra.
Sen satt jag och snackade massa med Måsse, Feffe, Gunsan och Björn m.fl. i cafeterian i nån timme sådär.. Haha, underbara människor. MEN, det är inte snällt att sprida falska rykten! =P Och alla borde ju kunna se en viss (klass)skillnad, trots vissa likheter på dom här korten..
 

Red iaf Helle sen, himla fin kille de där! Efter det så följde Feffe och Måsse med mig till stallet och hjälpte mig att fixa klart där, TACK! Skjutsade bort Måsse till en ponny som hon rider lite, och gjorde världens mest avancerade vändning på deras lilla väg. Haha, kunde ha slutat med att jag inte kommit nånstans, och skrattade gjorde vi ganska bra båda två. Vore roligt att veta hur många som såg eländet...
Feffe och jag red ut på L och W sen i snöstormen, mötte upp Måsse en sväng innan vi ganska så snabbt red hem igen.. Shit vilket väder säger jag bara, fy tusan för all denna snö! :S

Nu ska jag sova! Startlistor inför nästa helg ligger ute, längtar!
Tjingeling

Träning

Superkortis kommer här! Tränat med W för Björne igår och idag, har gått ganska så bra de. Förhållandevis lugn har hon varit, mycket bra! Första gången hon hoppat lite större sen vilan också, det märks ju helt klart att hon behöver lite språng i kroppen så att säga. :)

Nu ska jag snart åka och jobba. Himla kul liv. Nån som vill göra lite skolgrejer åt mig under tiden? Helgen är fullspäckad med jobb, banhoppningsträning med Rohan, plugg och så kanske jag ska försöka hinna med mina egna hästar nånstans däremellan.
Tjingeling!

PIGGA PÅLLAR...

Liten snabb uppdatering här då, måste sticka till stallet snart men man får ju skämmas över mina dåliga bloggvanor.
Hästarna mår finemang, det gör jag också för den delen. Har inte hunnit med hälften av det jag hade tänk, men det är sånt man får ta.
Joggade båda pållarna i paddocken igår, Leffe gick helt okej och Wepzan var mer vild än tam. Gav upp med henne efter en kvart, lite halt under snön så det kändes mest farligt att hon skulle fara runt som en tok där inne.

Annars har de sista dagarna bestått av lite plugg och sånt. Har inte varit nåt kul alls på schemat, men det är väl kanske smällar man får ta när man inte kan göra bort saker i tid. Idag och imorrn är det iaf Björneträning med W! Ska bli jätteskoj, hon har aldrig varit med och tränat för honom så det kan ju bli spännande.. Det mest spännande blir att se om hon kan hålla sig på mattan och vara liiiiiiiiiiiiiiiite koncentrerad iaf ;)
12.30-14 idag och 8.30-10 imorrn är det som gäller. Ska försöka åka upp till stallet ikväll igen och rida Leffe en sväng också.
Mamma har åkt till Skåne också med jobbet, återkommer inte föränn på måndag så imorse fick jag äran att masa mig ut med hunden.. Usch o fy. Barbro är iaf snäll och skjutsar mig till träningen, tack! :D

Nu måste jag åka! Tänkte fixa klart stallet innan träningen så är det gjort.
Tjingeling

FULL FART

..Kanonkul! Eller nåt, jag är trött som aldrig förr. Ska det inte vara tvärt om när det är lov eller?
Leffes tävlingsdebut gick kalas! Han skötte sig strålande och skuttade runt den enorma höjden av 90cm felfritt. Framöver får han gå lite 1m-klasser och skaffa lite rutin. Film kommer, om ett tag.. Skivan måste bli full först så att jag kan formatera eländet, fattar inte att det ska vara så besvärligt.

Jobbat har jag gjort en del också. Skyndade hem från SRK efter tävlingen, var hemma strax efter 11. Kl 12 var jag på plats på jobbet, jobbade oavbrutet fram till 21.15 med undantag från en halvtimmes lunch. Hem och sov nga timmar innan det var dax för jobb igår igen, 09-17. Har flutit på rätt bra ändå, men lite väl lite sömn har det blivit så nu är jag inte på topp direkt.
Trimmade W på klubben igår också, hon kändes superfin! Höll sig riktigt lugn och var således ganska påverkbar, prinsesshästen!

Idag blir det nog rätt lugnt. Skulle behöva plugga lite men får se hur det blir med den saken. Leffe ska skos i eftermiddag och jag ska nog rida W en sväng också.
Tjingeling!

RSS 2.0