IHHHHHHH

Har hänt lite trevliga saker sen sist faktiskt! =) Praktiken rullar fortfarnade på bra, trivs kanon!
I helgen var jag ut med Matilda och Stephanie, började med "förfest", eller ja.. lite mer kallat att vi umgicks lite hemma hos Dennis, för inte var det nån som direkt förfestade.. ;P Sedan åkte vi mot Ljungby där det var tänkt att vi skulle gå på dead by april, men det sket sig så vi hamnade på Harrys istället. Jaja, sällskapet var kanon och det är ju trots allt huvudsaken! =D
Annars har helgen mest bestått av Globensändningar och ridning här "hemma". Börjar bli många hemma nu.. Hemma i Sundsvall, Hemma i Skåne och så Hemma i Värnamo. Men det känns finemang för tusan!

Hästarna går finemang får man väl säga. Fuxen kändes lite trött och sur förra veckan, så hon fick ett par vilodagar för att sedan få jobba lite lätt i helgen. Tömkörde henne lite inspänd i lördags vilket gick otroligt bra, och red ut en sväng själv igår. Också det gick alla tiders, största problemet var att komma upp faktiskt.. Igår testade hon det nya - Att försöka lägga sig ner när jag satte foten i stigbygeln. Lite komiskt, tror dock det mest hade att göra med att jag hade dragit sadelgjorden rätt rejält för att slippa dra den när jag väl kommit iväg....
Wepzan fick sig också en skogstur igår, första gången hon reds på drygt 1,5 vecka. Hon var överlycklig över att äntligen få lite extra uppmärksamhet, lillskruttan! Kändes som vanligt otroligt fin, man inser efter ett litet uppehåll hur mycket man verkligen älskar den där hästen.. <3 Nu får hon gå varannan till var tredje dag lite lätt ute i skogen ett par veckor för att sedan sättas igång inför nästa år.
Mojje skrittade och travade bommar både torsdag och fredag förra veckan. Gick klart över förväntan och vi slapp några utbrott, skönt! Det kommer nog förr eller senare ändå.. Men skönt att undvika sålänge som möjligt. Att galoppera var betydligt svårare, men modet till att våga göra det kommer nog snart som det känns nu. Idag fick han följa med de äldre hästarna ut en sväng i skogen igen, skötte sig jättebra.
Baby har nu haft sadel på sig. Inga problem med det heller, kan återigen bara säga att hon är en klippa den hästen. Nu fortsätter vi med lite mer longering och sedan lite tömkörning innan vi ska ta oss upp också! =)



Prinsessorna ute i hagen..Nöjdare än nöjdast! =)

Följande hästar har jag alltså "fullt ansvar över" för tillfället:

Min egna stjärna, Wepzy f. 2003 e. Jeopardy ue.Aladin Z


Li Lucy, f. 2005 e.Jeopardy ue.Concorde


Majestic d'or Q, f 2004 e. Carte d'or ue.Irco Mena


Baby Flight, f. 2007 e. Empire VDL u. ponnysto

Sådärja! Liten uppdatering från oss här, nu är det kanske dax att ta tag i livet lite och kasta sig genom duschen eller så.
Tjingeling!

DET REGNAR...

Eller ja, kanske är det uppehåll nu.. Men jag tror inte att det har varit en enda regnfri dag här i Värnamo sedan jag kom för en dryg vecka sedan! Helt sjukt, men trösten är väl att det inte verkar så mycket bättre på den fronten någon annan stans i landet heller.
Allt rullar fortfarande på här. Praktiken går finemang, bäst gillar jag ett 5-årigt sto (går som 4-åring, har haft föl) e. Cardento-Cortez, samt en 4-årig valack e. Quite Easy-Willibald. Den senare trimmade jag lite idag, och blev allt lite förvånad över hur den lilla bruna hästen kunde ha ett sånt grymt register! Mums!

Wepzan har fått lite vintervila. Hon tyckte att det passade att tappa en sko i samma veva som sårskadan så det fick bli såhär oavsett om jag ville eller inte. Å andra sidan så skulle den ändå planeras in nu inom nga veckor så det spelar inte så stor roll. Förhoppningsvis åker skon på i slutet av veckan, så ska hon igång och "skogsridas" lite ett par veckor innan vi kör igång igen inför nästa års utmaningar!

Fuxen sköter sig fortfarande bra. I fredags tog vi tag i nästa bit av hoppningen - Serier. Gjorde enklast möjliga, en "5½:a", och det gjorde hon lekande lätt precis som allt annat jag testat. Drog upp oxern lite en gång, inte högt men runt 85-90cm, och hon kan trycka till den lilla damen! Gav en riktigt bra känsla i sprången. Hoppade även resterande "titthinder" som stog framme som vi inte testat innan. Även detta utan problem.
I helgen gav vi oss ut i skogen med Nicole & Bettan en dag, och vi har också trimmat en dag i ridhuset. Mycket tempoväxlingar och lite övergångar blev det, duktig häst!
Idag gav vi oss ut alldeles ensamma i skogen en sväng, pigg och laddad var hon men nga större incidenter skedde väl inte direkt, testade att stanna en gång och sen kom hon på andra tankar och ville helst springa mycket fortare än vad jag tyckte var lämpligt.. ;)
Resten av veckan blir det nog lite blandat med hoppning, markarbete och förhoppningsvis nån till sväng i skogen om väder och tidpunkter tillåter.

Mojje har trimmat i ridhuset och varit ute i skogen med sällskap. Sköter sig finfint och slappnar av mer o mer!
Baby har fattat longeringen otroligt bra, och har redan haft både schabrak och täckesgjord samt fast gjord utan problem. Vi fortsätter i veckan med den fasta gjorden så är hon nog redo för sadel nästa vecka utan problem. En riktig pärla att jobba med! =)

Nu ska jag fortsätta grejja här. Ska ut och rida Mojje samt longera Baby senare ikväll tillsammans med Nicole.
Tjingeling!

FULL FART :D

Det rullar på (och regnar på..) här i smååååland! Trivs som fisken i vattnet, har hur kul som helst och umgås med grymt bra folk!
Wepzan trimmade och hoppade lite i ridhuset igår. Jag gjorde åtminstone ett försök.... Hon var helt galen och brallade mest runt - Men huvudsaken är ju att dom tycker det är roligt! ;) Idag däremot har hon lyckats fastna eller nåt i hagen.. Så nu står hon och har ett äckligt köttsår precis framför bogbladet, och har jääätteont :( Stackars W!
Red fuxen en sväng igår igen, precis som "vilken häst som helst"!! Lilla prinsessan, hon kommer bli så äckligt grym att rida i framtiden..grrrrr vilken liten häst! Hoppade lite "titthinder" och hon gjorde allt utan några som helst tveksamheter - Hoppar bara "lite" större istället. Känns bra bra bra braaaaaaaa! Roligt tycker hon att det är också, går fram i alla gångarter i hela ridhuset och så fort det handlar om hinder blir det eld och lågor i skallen på henne :D
Även Mojje och Baby har börjat jobba lite. Mojje är riden två dagar till nu och sköter sig fortsatt bra. Snart dax att ta fram lite bommar där.. Mer spännande. Baby är en liten klippa och börjar redan nu förstå vad longering går ut på - Duktig tjej!

Nu är det dax att gå ut och kolla till W.. Ska ta en promenix med henne också så får vi se om svullnaden går ner lite..
Tjingeling!

VÄRNAMO!

Snabb update! Sista veckorna på Flyinge fortsatte på bästa sätt! Utbildningskontroll i hoppning med Jörgen Larsson och detsamma i dressyr med Nina Bengtsson. Båda gick bra så det kändes kanoners de =)
"Cashie" avslutade sin inridningsperiod lika bra som den varit hela tiden och kan nu definitivt anses som färdig för 3-årstest - Kanonduktig! =D Även Kalle (3-åringen e. Qalle-Tammer Fors xx) utvecklades väldigt mycket de sista veckorna och när även en vargtand blev bortplockad så blev det en riktigt trevlig liten häst! Hoppade bana sista dagen med både klossar och planka utan problem. Mindre serier och liknande har de också klarat av utan att blinka.
Mina egna hästar har också gått bra. Wepzan känns kanon och fuxen har jobbat på, om än lite mindre "bakslag" då hon har visat sitt humör lite väl tydligt igen..

I söndags hämtade Milo mig och hästarna nere i Skåne för att landa här i Värnamo. 7 veckor kommer jag att vara här hos dom, och jag har min praktik hos Björne ett par mil härifrån. Passar alldeles utmärkt med lite halvdagar hos Björne och andra halvan här där jag har fått en extra 5-åring (Majestic d'Or Q, "Mojje", e. Carte d'or - Irco Mena) samt 2,5-åriga "Baby" (e. Empire u. Ponnysto). Mer info om dom kommer under tidens gång. Red Mojje för första gången igår, me like! Väldigt mycket jobb på en väldigt osäker individ, men det kan nog bli bra tror jag! =)
Wepzan var ute och utforskade alla underbara ridvägar igår, och Fuxen tömkördes i ridhuset - riktigt duktig! =)

Nu ska jag ta in hästarna - Sen mat och efter det bara 4 hästar kvar att jobba med idag! =)
Tjingeling!

MYCKET HAR HÄNT!

Nu var det alldeles för länge sen.. igen! Skärpning på det. Väldigt mycket har hänt i alla fall. Breedersveckan blir ännu ett minne för livet med grymma tävlingar, grymma fester och grymma människor! :D Wepzan gick första rundan med två nedslag, lite spänd men kändes i övrigt grymt bra. Andra dagen var hon istället lite trött i höger bak men kämpade på bra och kom runt med ett nedslag, även om hoppningen inte var lika imponerande som första dagen. Banorna var dock det klart största både hon och jag har stött på, det var både tekniskt och stort. Riktigt roliga och inspirerande banor att rida på helt enkelt! =) Ett nedslag från final i år, men det är vi väldigt nöjda med efter en minst sagt vinglig höst..
Fredag- och lördagkväll/natt ägnades åt fest där vi ena dagen förfestade hos Madde med massa folk innan vi drog vidare till partytältet i Flyinge för att senare hamna 20 minuters bilfärd bort på nån efterfest där det rådde blandade meningar om vissa saker, innan vi var hemma ungefär samtidigt som de första säkert klev upp.. =) Andra dagen kördes förfesten på läktaren samtidigt som vi tittade på auktionen, för att sedan direkt gå vidare till partytältet. Rolig vecka helt enkelt! :D

Efter Breeders-veckan har livet fortsatt "som vanligt" med skola, stalltjänst, äta, sova, skola.. Roligt liv det också! =) L jobbades en vecka från marken samt att jag satt på henne en dag vilket gick riktigt bra. W tog det lite lugnt efter BT men har känts riktigt bra det jag jobbat henne. I onsdags hade vi ET ute och hon hittade inga större grejer på någon av hästarna - Skönt! Jag har åkt hem till Sundsvall över helgen för att vila upp mig lite och träffa lite folk, så imorgon när jag kommit hem till Skåne igen så ska båda hästarna igång igen =) W kommer att jobbas ett tag till för att sedan få nga lugna viloveckor medan L ska jobbas igång på riktigt förhoppningsvis, om hon inte lyckas ordna några egna vilouppehåll.....
Bara två veckor kvar tills det är dax för praktik nu också, ska bli superkul att komma iväg och se lite annat även om vi har det grymt kul på Flyinge också! :D

Tjingeling!

RSS 2.0