UPDATE, IGEN!

Har fått önskemål om att blogga oftare.. Typ varje dag hette det visst! :O Ett tappert försök kan jag väl komma med iaf.. =)
Vaknade halv 6 imorse.. Superpigg! Kan kanske ha berott på att jag gick o la mig strax efter 22 igårkväll, mycket duktigt =) Ut o fodrade hästarna då som var hungriga som vanligt, och sen in o la mig igen. Sov fram till 07.45, sen blev de lite frukost och så upp till skolan. Först hade vi teori inridning, och sedan demo inridning när unghäststipendieaterna visade lite inridning på en riktigt snygg 2,5-årig hingst.
Lunch blev det sedan för både oss och våra hästar här hemma innan vi hade ridning kl 13 för Astrid. Hästbyte inom gruppen idag, superroligt och supernyttigt! =) Jag red både Quinteros och Umberto en stund var. Helt olika hästar både från Estelle och motför varandra.

Klockan 16 var det dax för träning med privathästarna för Jens. Hoppade en jättelång serie längs med hela medellinjen. W kändes väl okej, varken mer eller mindre... Det känns verkligen inte helt bra i hennes hoppning just nu, har väl egentligen inte känts riktigt bra efter sommarvilan.. Eller hon var riktigt fin på träning efter näsets tävlingar fram till Flyinges tävlingar när hon fick sin hovböld, och efter det har det känts mer eller mindre skit rent ut sagt! Kan inte sätta fingret på vad som inte stämmer, men det är ju inget vidare såhär 3 veckor innan BT..... Förhoppningsvis hittar ET en tid till henne innan dess, och så ska hon ju gå nga täta starter från o med nu på söndag och en vecka framåt, så får vi helt enkelt se vart hon ligger efter det.

Nog ältat för idag! Imorrn blir det först företagande mellan 8.30-10, och sedan tömkörning mellan 15-16. Sen ska vi väl försöka hinna fixa hästarna här hemma däremellan för kl 18 är det föreläsning med Jens =))
Natti!


SKOLA, AKUTEN, TRÄNING, FEST M.M

Jomenvisst... Det har hänt mycket sen sist! För att ta det i någonsånär ordning så skulle vi ju då festa förra fredagen. Grundtanken var förfest hos Disse och sen utgång i Malmö.. Resultatet för min del blev 1 timme förfest, sedan 3 timmar hemma på G-lund då W fick kolik och sedan blev det 3 timmar till hos Disse mellan 00-03 när jag fullföljde festandet ganska okej för att avsluta kvällen vid 04 med en check hos W som mådde helt bra igen. =)

Lördagskvällen tillbringades hos Madde där vi snackade en massa, spelade guitar hero och lite annat smått o gott! På söndagen var det kvalitets på Flyinge och vi UP-are var ansvariga funktionärer vilket innebar att det bokstavligen blev en heldag där uppe. Det blir vad man gör det till och nog hade vi roligt alla gånger! Gratis mat och fika är dessutom aldrig fel som fattig student ;D

På måndagen lyckades jag få till en helnatt på akuten. Longering av icke sammarbetsvillig häst slutade med en Linn som snubblade och tog emot hela vikten rakt på hand och handled.... Efter lite övertalning var det bara att åka in och 6 timmar senare fick jag åka hem med handen gipsad upp till armbågen. Precis vad man har tid med..not! Men glada för det var vi ändå, det blir ju vad man gör det till! ;)

Observera att det var Elin och inte jag som valde färg på detta underbart snygga gips... Haha! Troligen kommer jag undan detta med en spricka i båtbenet, nya plåtar ska tas den 29e..Förhoppningsvis får jag komma hem utan gips den gången!!

Veckan som har gått har efter missödet med armen blivit ganska lugn.. Jag har inte ridit alls på skolan utan varit med avsuttet samt såklart varit med på de teoretiska lektionerna. Wepzan satt jag upp på direkt på onsdagen däremot, lite smärta får man tåla... Det är inte långt kvar till BT nu så det är bara att rida och se glad ut! Trimmade lite lätt på onsdagen, lite mer på torsdagen och sedan var det hoppträning för Jens i fredags. Det gick efter omständigheterna riktigt bra, W var laddad som tusan men hoppade bättre än förra gången iaf så det känns som att det kanske går framåt igen, sakta men säkert.....
Moa har jobbat med L och det går också framåt, otroligt värdefullt att hon ställer upp och gör det så att jag inte behöver ställa av henne igen..TACK! <3

I fredags var det dax för fest igen! Carro fyller 20 imorrn (grattis =D) så vi firade till det lite! Jag var dock totalt opepp när klockan närmade sig 00 så somnade redan vid 02-tiden... Jaja, nya tag nästa helg! ;)
Helgen har sedan bestått av massa stalltjänst på Flyinge, Teddan har ridit på W (och båda överlevde, otroligt!), W såg visserligen lite funderam ut ett tag men insåg nog att det bara var att acceptera läget..Haha, men ett gott skratt förlänger livet ;D
Tvättat en massa har jag gjort idag också, duktigt värre!

För övrigt så går vi över i 5e och sista veckan i vårat första block i skolan imorgon. Sen åker första halvan iväg på praktik medan bl.a. jag, Moa och Anna blir kvar på Flyinge 7 veckor för nya utmaningar =D Nästa helg är det troligen brakfest på fredag och sen ska jag och Moa tävla på söndag i Trolleholm! =) W ska gå en 120 och Moa ska rida Rochan i 110n.
Imorrn blir det ridning på Estelle och sedan hoppträning för Jens på W =)
Gonatt!




TORSDAG

Intressanta rubriker nu må jag säga.. Men det är en update iaf!
Sen i tisdags har det förlöpt ganska lugnt. Igår hände inget speciellt, jag och Moa trimmade W och A i Crafoordhallen och det gick väl helt ok, förutom att W var alldeles för taggad.. Men hon är gullig ändå ;)
Idag har vi förutom nån "vanlig" lektion ridit dressyr för Susanne, Estelle gick kanonbra! Riktigt roligt var det, och uj vad nyttigt det är =D

Sen blev det dax för privatgruppen som tränar för Jens. Jag och Moa lastade in världens finaste hästar (W och A såklart ;D) och åkte upp till träningen, lagomt bra överlast men för fasen.. Det funkar ju!
Träningen gick rätt så bra. Askardi hoppade som satan med Moa, shit vilken häftig häst det är!! Wepzan har verkligen gått nga steg bakåt efter hovbölden, hon känns fortfarande lite spänd i hoppningen vilket gör att högerhoppandet blivit flera steg sämre än vanligt.. Finns en del att slipa på inför BT om vi säger det så, men förhoppningsvis ordnar det till sig hyffsat fort när hon slappnar av lite igen. Troligen får hon gå nga starter ganska tätt sista veckan i september/första i oktober i 120-125, och förhoppningsvis en 130 också. Det ordnar sig med lite tid, världens finaste prinsessa! <3
För övrigt så höll vi på att ordna vållande till annans död när Jens skulle hjälpa mig att korrigera högerhoppandet lite.. Så han ställde sig helt sonika på höger sida bakom ett räcke på 130, och W hoppade helt sonika åt höger ändå.. Suck! =P Men Jens hann flytta sig och alla överlevde ;) Nga fina språng fick vi sedan iaf, får jag bara till högerhoppandet så hoppar hon kanonfint och korrekt, men så "bara" är det ju inte direkt.. Kommer bli viss skillnad på resultaten sedan i alla fall när hon hoppar igenom sprången istället för att kasta sig över & åt höger..
Blir massa jobb i vinter för att förbereda 140-debut till våren i alla fall.

Nu blir det sängen! Imorrn blir det skola och sen blire röj =D För mycket av den varan just nu, men det får bli lite lugnt ett tag efter morgondagen.. =)
Tjingeling!


TISDAG

Sara, här kommer en uppdatering från idag ;) Inte så mycket att skriva om visserligen, vi har haft en riktigt slapp dag, superskönt.. Det gäller att passa på nu innan det hårda livet drar igång när första halvan går iväg på LIA vecka 40. Hade först hästföretagande imorse mellan 8.30-10, riktigt nyttig kurs att ha med sig i bagaget.
Sen hade vi ett superlångt hål enda fram till kl 16 när vi hade tömkörning med Bosse igen, jisses vad han är bra! Man får en helt annan syn på tömkörning nu.. Det är både roligt och såklart fruktansvärt nyttigt. Idag var det Estelle som jag och Anna plågade en stund och hon var duktig. :)

Mina hästar har fått vila idag.. Idol började ju och det är ett klart måste att följa ;D Pinsamt värre för många, men huvudsaken är ju att vi i soffan hade roligt ;D

Imorrn har jag bara ridning mellan 9.30-10.30! Roadwork står på schemat, slappt o skönt. Sen har vi eget arbete på "Hästens vård & skötsel", så vi slutar tidigt och jag tänker vara überduktig och rida båda pållarna. En längre power nap borde jag också hinna med, idag blev den hela 1 timme och 20min lång!
Natti!

VECKAN

Dåligt med uppdateringar var det här, jag vet.. Men det är full rulle här nere, förra veckan ringde klockan mellan 05.20 och 06.00, och det tidigaste jag återkom till sängen på kvällarna var vid 23-tiden. Inte sådär överdriver hälsosamt kanske, men jag gillar't och klagar definitivt inte. =)
Allt gick annars bra bra under veckan, det hände väl inget utmärkande alls på skolan när jag tänker efter. En dag hade vi tömkörning med Bo Jenå, sjukt nyttigt och det ska bli SÅ roligt att få tömköra med hans hjälp regelbundet. Vi red dressyr för Karin en dag också och det är så himla roligt att träna lite dressyr för tränare igen, inser att jag verkligen har saknat det! Den här veckan är det dressyr för Susanne tror jag minsann. På fredagen hoppade vi för Astrid och det gick rätt så bra det med =)

I lördags var det full rulle här på Gustafslund, inflyttningsfest stog på schemat och det var ruskigt roligt med rätt mkt folk och framförallt mycket bra och roligt folk =D Gick rätt så vilt till där ett tag och vi avslutade väl festandet vid 05-tiden och sen blev det ett par timmars sömn innan vi klev upp vid 8 och drog upp lite folk. =) Segade på under dan och sen for grabbsen hem vid halv 3 och vi fixade stallet o sådära. Om 2 veckor är det dax för partaj igen, grrrrr vad bra det kommer bli! =D

Igårkväll när vi hade piggnat till lite så red jag, Moa och Anna upp till Flyinge och trimmade lite i ett av ridhusen. W kändes grymt fin när hon haft lite stofasoner, gräsligt fin är hon min prinsessa! Väldigt reglerbar "åt alla håll", känns riktigt bra =) Kanske ska göra som Elin och göra en liten veckoplanering? ;D
Lite eventuellt så kanske det kan se ut såhär:

Måndag: Gymnastikhoppning

Tisdag: Skritt/uteritt

Onsdag: Lättare markarbete

Torsdag: Hoppträning för Jens

Fredag: Skritt

Lördag: Galoppjobb på galoppbanan?

Söndag: Vila/skritt

NU blir det upp till skolan och hoppa Estelle.
Hare bäst!

RSS 2.0