artonde april

Anna bakade scones till oss imorse. Mycket uppskattat Annisen, du lyckades bra! =) Perfekt med frukost på bordet när jag kom in från stallet vid halv 10 och hade mockat o fixat lite.
Sedan blev det en sväng till Flyinge för att trimma Colorado lite. Han kändes kanonfin, riktigt roligt!! Märks redan stor skillnad och han blir hela tiden mer och mer som jag vill ha honom.
Hemma vid 12, en snabbdusch och sedan ut o fodra. In och slappade lite sedan innan jag, Eve och Jenny gick ut för att fixa till hästarna och fotografera lite! Jag struntade i W som inte är speciellt fotovänlig, och fixade iordning Fuxen istället.. Eve och Jenny lyckades alldeles strålande och fick till en hel del riktigt fina bilder på lillprinsessan!




Direkt när vi var klara så stack jag och Eve ut till galoppbanan på dom andra odjuren. Wepzan var ovanligt lugn för att vara på galoppbanan men tyckte det var himla roligt iaf. Fin tjej de där!
Mer än såhär blir det inte idag, fuxen fick vila när klockan skenade iväg.... Imorrn börjar jag kl 14, har bara hoppning för Jens på hela dagen! Betyder dock att jag tänkte hinna rida och fixa hemma innan dess, sen har jag en hel hög med plugg som måste fixas också.. Grattis till mig!
Godnatt!

Sjuttonde april

Nu är jag tillbaka i Skåne sedan en dryg vecka tillbaka. Tiden går helt otroligt fort, både på gott och ont, och nu är redan en vecka av examensveckorna avklarade.. Första veckan har trots mycket nya rutiner, då vårt skolstall på Flyinge tyvärr har drabbats av kvarka, flutit på väldigt bra med klädombyten, ett evigt duschande o.s.v. Dom senaste dagarna har inga nya hästar blivit sjuka i alla fall, hoppas det fortsätter på rätt håll. Jag har fått en 5-årig fuxvalack e. Don Fredrico-Callaghan som min examenshäst. En lite större modell på häst, kanske runt 168cm med mycket massa. Gillar den dock skarpt, han rör sig riktigt bra och hoppar gärna. Har känts bättre och bättre för varje dag under veckan när den börjat komma mer och mer framför skänkeln, det bådar gott! =)

Mina pållar går också bra. Wepzan var väldigt nära att få stanna i Örebro hos Elin för att ridas och tävlas med sikte på Falsterbo, men i sista sekunden så insåg jag att det skulle vara ganska jobbigt att inte se henne på 7 veckor... Blödig som man är, men det där är verkligen min ögonsten.. Hoppas på att Elin vill tävla henne lite åt mig i sommar istället, dom passar verkligen sjukt bra ihop!! =) Förra söndagen red jag 120 och 125 på henne i Ängelholm så att hon fick lufta sig lite. Känns väldigt fräsch och fin, och vore det inte för att jag har extrem brist på träning och framförallt tävling här nere så är hon definitivt redo för att starta 140 inom kort.
Under veckan har hon trimmat på lite och varit ut ett par dagar. Igår red vi runt ån och idag har vi varit runt terrängbanan och busat lite =) Imorrn väntar troligen galoppbanan, livet leker för W!
Fuxen inledde Skånevistelsen med att skada sig i hagen, så för henne blev det ingen tävling och såklart inte heller någon 110-debut förra helgen.. Trist men sant, sånt är livet. Hon har vilat hela veckan då smällen tog lite olämpligt på ett redan befintligt överben som blev aktivt igen, men det ser bättre ut och nu har hon joggat två korta pass och känts fantastiskt fräsch och fin. Hoppas definitivt på liknande fortsättning, så är hon nog snart på banan igen!

Nu känns det som att sägen är ett lämpligt alternativ!
Godnatt!

femte april

Nu närmar det sig.. Dags för att åka tillbaka till Skåne om bara några dagar... Ångest, ångest och mer ångest! Kommer sakna alla här så sjuuuukt mycket så det går inte att beskriva! Men det ordnar sig, och det ska bli roligt att träffa alla nere i Skåneland också såklart! =) Det har varit, och det kommer att bli, 7 oförglömliga veckor.

Gårdagen bestod av visningar, ridning m.m. som vanligt =) Fuxen gick på skrittpromenad och W joggade i ridhuset. Den stackarn gjorde illa sig på rampen på lastbilen i fredags när vi var i Enköping, precis vid kronranden har hon dragit upp en rejäl flik som dock har sett fin ut fram tills typ igår.. När jag skulle tvätta eländet så såg det ut som en liten hovböld fylld med blod.. Mindre kul!! Varm i hoven efter att jag hade ridit och dessutom lite gallig varnade starkt för en ny hovböld (känns inte som att hon har förtjänat en till efter den i somras..), men efter att ha stått med jodopaxomslag inatt och idag, och på det stått inne istället för ute i leran, så såg hon ok ut nu på eftermiddan idag.

Dagen har annars flutit på. Mindre kul väder idag än de senaste dagarna med lite snö och allmänt grått o mulet, men det funkar! Hann i förmiddags med att rida både Eljest och Sammi samt att jobba båda 3-årsstona. Eljest skötte sig även idag helt super och både travade o galopperade snällt runt i ridhuset. Sammi var lite spänd efter att inte ha haft nån på ryggen på nästan en vecka, men skötte sig också han bra. Båda 3-årsstona skötte sig kanon, och vi både satt och skrittade på dom för första gången idag =) Dom har nästan varit för simpla, inte brytt sig om nånting - Tänk om alla hade varit sånna! =)) Hanna hann dessutom lina både Starlight och Sputnik (också det två 3-årshingstar), dom har varit rätt simpla att rida in dom också, och har därför fått lite välförtjänt vila ca 3 veckor nu.
Vid 12-tiden hade vi visning på två hästar, sedan blev det lite sen (och som vanligt för lång...;P) lunch, vilket resulterade i att vi var ute i stallet strax efter 15 igen. Joggade Hottan lite (7-åring e. Casir Ask-Bold Irish xx) och sedan trimmade jag W lite lätt. Hon kändes superfin - Roligt!! Därefter tömkörde jag Fuxen en snabbis innan dressyrträningarna satte igång. Efter lite påminnelser om vad det hela går ut på så såg hon riktigt fin ut och jobbade på bra! =)

Imorrn väntar ännu en spännande dag.. Man vet aldrig vad som händer!
Tjingeling =)

tredje april

Idag kom våren till Örebro! Strålande sol och + 16 grader, helt underbart!! Båda mina hästar har varit nakna i hagen större delen av dagen och W firade det med att rulla sig i leran och tappa en sko.. Dom är väl för underbara.. ;)
På förmiddagen löshoppade vi en del av unghästarna. 3-årshingstarna, 3-årsstona och ett av 2-årsstona fick lufta sig med lite löshoppning. Alla sköte sig finemang, Starlight (en av hingstarna) som har vilat nu nga veckor var heeeeeeelt sjövild och tyckte livet var fantastiskt underbart och passade på att busa runt i ridhuset som en riktig vilde! =) Så himla roligt när hästarna är glada och tycker att det är roligt, även om det kanske tar lite på själva prestationen ibland. Men nog är det så att man hellre har en glad häst som busar bort lite ibland än en som man nästan får tvinga att göra saker som den visserligen gör och utför, men helt utan motivation.....

Efter en halvsnabb lunch inne passade vi på att slappa lite i solen utanför stallet och samtidigt träna våran smidighet (?!) genom att försöka ta oss upp på Karins ponny barbacka... Gick ganska bra för alla utom mig som inte ens tog mig halvvägs! ;) Smidig var det ja..!
Därefter blev det en superskön uteritt med Hanna och Karin på vars en häst innan vi gjorde klart för dan.

Har helt glömt att berätta om min nya idol. Shetlandsponnyn Melisa som bor där vi har två av hästarna har precis den här veckan när vi har hand om henne och hennes nordiskompis passat på att rymma i stort sett varje dag. Helcool liten ponny som trots sina 20 år verkar huuuur pigg som helst =D


Imorgon har jag hört talas om sovmorgon.. Vi får väl se hur det går!
Tjingeling!

andra april

Om en vecka är jag i Skåne igen. Ska jag vara helt ärlig så känns det bara väääääldigt jobbigt.. Fast blir roligt att få träffa alla igen såklart, men stressen är ingenting jag saknar direkt.. Menmen, nu är det bara 7 veckor kvar och det ska bli 7 kanonveckor med alla underbara människor! =))

Igår var det hoppning i Kumla som gällde. Fuxen hängde med och hoppade först en lägre runda och sedan en lite högre runda på ungefär 110-nivå. Riktigt, riktigt bra var hon! Ännu en gång, fina fuxen!! =)
Resten av dagen blev det lite fix i stallet, uteritt på Wepzan tillsammans med Karin och Luna, och sedan lite fix inför idag när det var dax för hingstvisning i Enköping, dit också Wepzan fick följa med för att vara med på en clinic tillsammans med Elin. =)
Lång heldag blev det, upp innan kl 6 och hemma vid 18. Wepzan skötte sig alldeles strålande, och det gjorde såklart världens bästa pilot också! =)

Bästaste Elin med världens finaste W =)

Väl hemma var det dax att visa lite hästar. Bl.a. Fuxen visades idag, hon var jättetrött och lite grinig, säkerligen träningsvärk efter igår. Men det gick ändå ok även om hon inte hoppade så bra. =)
Nu ska jag snart sova.. Är sjukt trött!
Natti =)

RSS 2.0