Årskrönikan får vänta lite

Jag ska göra en riktig fuling... Blir kraftigt försenad med min årskrönika! Den kommer inte innan 12-slaget, för jag ska sova. Är galet trött och jag och Daisy har lovat varandra att gå upp kl 7 imorrn...! :) Men ska knåpa ihop något under morgondagen, med lite bilder o grejer från året som gått!

GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA! Låt 2011 bli bästa året hittills!


Fint med lek i snön!

Har haft en grym dag :) Jag, Daisy och Moa var grymt snabba imorse. Hann mocka alla stall och torva 16 boxar innan kl 9, det är så det borde flyta på varje dag. Efter frukost red jag lite på Conquest, idag hade vi sällskap av tre andra främmande hästar i ridhuset, fanns mao en del att kika på men han skötte sig ändå väldigt bra :) Vi nöjde oss med att trava runt fyrkanten i båda varven, duktig kille!
Sedan tog jag och Moa oss en sväng ut på gärdena. Hon på Kungen och jag på Telles, mys på riktigt! Glada hästar är likamed glada ryttare! :) Att rida på gärdena är verkligen topp 5 just nu, vi ryttare har nog minst lika roligt som hästarna!
Kom in lite sent till lunchen, och var nog inte ute igen föränn vid 14.30, då passade jag på att rida ut på Sputnik på gärdena en sväng innan det blev mörkt, han tyckte det var lattjo lajban helt klart! :) Som vanligt var han otroligt snäll och sprang snällt runt ett par varv i trav och galopp. Fina Sputnik!
Joggade sedan W lite, hon kändes riktigt fin idag, hoppas på att det håller i sig :) Trimmade sedan lite på "Fuxen", en häst som är här ett par veckor medan ägarna är på semester. Avslutade sedan med att rida "Ior" på en av Elins lektioner. En jättefin hingst f.03 e. Quidam de Revel ue. Hills Double som är godkänd i Slovakien och nåt litet förbund i Tyskland. Han är till salu, så om någon söker en jättetrevlig och extremt snäll häst (är som vilken valack som helst..) så är det bara att hojta till! :)

Kom in vid 19.30, har sedan fikat lite, kollat facebook och tittat på eldsjälsgalan på tv. Vilka underbara människor det finns!
Nu ska jag snart sova, imorrn är det tydligen nyårsafton, känns överskattat och jag håller mig vänligt men bestämt hemma som hästvakt :) Kalas de!
Natti! :)


Kängurus i vintrosa och bäbisar i snö

Elin yttrade sig med en ganska rolig kommentar på lunchen när vi av någon anledning kom in på samtalsämnet känguru.
Moa: Jag kan allt om dom, vi har haft en i trädgården!
Elin: NÄHÄ?!?!
Och nej, vi har givetvis inga kängurus i Örebro, borde Elin också veta.. :)

I förmiddags red jag ut två svängar på gärdet med Moa. Klart roligaste på länge, som vi skrattade! Idag fick 3-åringarna Querida och Galax gå ut för första gången. Båda var supersnälla men tyckte att det var dökul att springa i djupsnö! :) Mys!
Sedan fick jag en plöstlig motivationssvacka i min för tillfället annars galna motivation, och hade nån timmes "sluta-rida-börja-med-frimärken-eller-möjligen-guldfiskar"-tänk innan jag drog mig på fötter, bet ihop och kom igen. Skärpning på mig, skulle ju börja mitt nya liv förra veckan som bara går ut på att hålla motivationsnivån på topp ständigt 24/7.

På eftermiddan hjälpte jag Elin med nga hästar och sedan red jag Telles på en av hennes lektioner. Börjar bli lite polare med Telles tror jag, känns som att jag hittar knapparna fortare o fortare och då är hon så galet rolig att rida! :) Idag rullade vi på båda långsidorna med 3 små räcken 17,5m-17,5m. Red runt, runt tills vi blev yra i bollen och varierade med allt från att rida jämna 5-5 till att rida 4-6. Sjukt nyttigt! Lika nyttigt när Elin försökte ta död på oss genom att placera oss med så korta stigläder att vi fick knäna under hakan, och sedan stå i nån äcklig jockeysits i skritt i 5 minuter. Okej, tydligen ska man klara en timme utan problem, men jag var då tamefasen död efter 30 sekunder och såg därefter ut som farmor anka resten av tiden.. ;) Det blir skärpning på den fronten också mao...

Nu måste jag sova, galet trött.
Natti.

Fet tisdag

Haha, helt galet vad jag är motiverad för tillfället! Skulle troligen kunna rida dygnet runt tills det sprutar ur öronen på mig om det vore möjligt :)
I förmiddags började jag med att rida lite på Conquest. Red själv för andra gången, och han travade snällt runt i båda varven och galopperade dessutom flera långsidor! :)

"Lilla" Conquest (hingst f. 08 e. Cassini II ue. Contender)

Sedan joggade jag W lite, hon kändes ganska fin idag och galopperade över en bom för första gången på evigheter.. Lycka enligt henne själv ;)
Efter lunchen trimmade jag Querida lite. Hon var galet duktig, så himla fin!! :) Hoppade tre små räcken med 17,5 meter emellan några gånger också. Andra gången hon hoppar uppsuttet och hon gör allt så enkelt! :) 
Därefter fick Galax göra samma sak, han har ju hoppat nga gånger mer än Q och börjar tycka det är riktigt lattjo lajban! Även han var galet duktig :) Avslutade med att hoppa två små räcken på lite kortare diagonal i både trav och galopp, fem av fem toasters!

Var klara i stallet i bra tid, inne strax efter 17 för att checka facebook och äta några mackor. Gick sedan ut för att få äran att rida prinsessan i stallet, Duchesse, på en av Elins lektioner.. Själv tror jag egentligen mest det var för att Elin ville få ett gott skratt ;) Dockan (f. 03 e. Thunder van de Zuuthoeve-General I) är nog kanske den absolut häftigaste hästen i stallet. Hon har trots att hon haft föl redan vinst i 140-hoppningar, var placerad i nästan alla starter under sommaren/hösten och är sjukligt begåvad. Men hon är minst sagt lite speciell också, och där får jag definitivt se min begränsning på vad jag lyckas reda ut ;P Men nyttigt är det alla gånger, även om Elin nog får lite extrajobb i efterhand! ;)

Nu ska jag snart sova, är lite trött trots allt.. :) Taggar för imorrn, ska tydligen försöka sova lite extra imorrnbitti -. Inte alls lika svårt nu som när det är ljust ute.. Så det blir nog fint! :)
Natti! :)

Finmåndag!

Inleder med en fin kommentar jag fick på gårdagens inlägg.
"Postat av: Stoffe
Jag tycker inte om dig.

Din dröm min verklighet är ett skämt att säga. Vadå du kanske ligger med Peter Eriksson och Roffe B är det nåt att vara stolt över? Idioti. Du är en jävla medelmåtta som ungefär 100 miljoner andra ryttare här i världen."

Svar:
Men jag tycker om dig, du har humor! Tack för att du gjorde min dag, som vi skrattat här i soffan! :)

Har haft en alldeles utmärkt start på veckan! Galet motiverad, började mitt nya liv förra veckan som bara innehåller det enkla att jag ska bli en bättre människa, lätt o smidigt! ;)
I förmiddags red jag först lite på Conquest, han har vilat nga veckor men var snäll som vanligt. Sedan linade jag och Moa vars en 3-årshingst på lägdan, dom var snälla och lugna idag. Därefter blev det lunchning och hagbyten som vanligt, innan vi gick in och käkade lite.

Efter lunch började jag, Elin och Moa med att ta ut hingstarna Ior, Nemo och Kungen på gärdet. Mys! Vi satte upp Elin på rätt häst, hon fick hålla lite i manen några gånger när det bar av ;)
Sedan trimhoppade jag lite på Telles, hon var fin! Man får hålla i sig när hon skjuter till! :) Sjukt häftig helt enkelt.
Avslutade kvällen med att borsta lite hästar, mys!
Nu ska jag sova, om inte Roffe dyker upp förstås... ;)
Natti!

Nyttig söndag

Känns som en bra dag! Vi har haft hjälp av Daisy i stallet, gick ut i stallet strax innan 8 imorse och har sedan hunnit med ganska så mycket :)
I förmiddags trimmade jag Querida och Galax. Båda två kändes riktigt fina, Querida börjar också hon gå ifrån "inridningsstadiet", har idag jobbat mycket övergångar och tempoväxlingar varierat på raka och böjda spår. Galax jobbar vidare på samma linje och är så himla häftig!! :)

Efter lunch började jag med att skritta W ett par varv på lägdan tillsammans med Daisy på Olivia. :) Sedan trimmade jag Telles (f. 00 e.Kalypso-Silvio) lite, jättehäftig häst om någon söker en riktig hoppkanon!
Avslutade idag med att hjälpa Elin med nga hästar, vi kom in vid 19.30 och har käkat lite nu. Sängen känns ganska lockande för tillfället.. Är redigt trött!
Natti :)

Dan efter dan

Hade en supermysig julafton igår med bästaste Loviseholmarna! :) Åt god mat, kollade på Kalle Anka, öppnade julisar och hade det allmänt mys!
Idag har vi fått "dubbelmockat" och därefter torvat alla stallen, tog sin lilla tid men skönt att ha det gjort! :) Det blev sen lunch och direkt efter det dax för em-fodring. Jag fick hjälp av Daisy som kommit hem från utlandet, och Elin började lina småhingstarna på lägdan. När jag var klar följde jag med Elin bort en vända med Eljest, dom tycker det är så himla roligt att springa av sig där ute i snön! :)
Sedan joggade jag W, har börjat sätta henne i lite mer arbete under kortare stunder nu, finns en del att slipa på helt klart :) Hon var annars ganska lugn idag, skönt!
Avslutade dagen med att jogga finaste Kungen lite, lite helglyx sådär! ;)

Nu sitter vi däckade i soffan, Elin testar sin julklapp, en epilator, och ser väl sådär halvnöjd ut av känslan... Resultatet blir troligen desto bättre! ;) Vi andra tittar på TV och spelar mitt PS3-spel som jag fick av Elin igår, helt galet roligt!!
Morgondagen ser fin ut på förhand, hoppas det håller i sig..!
Tjingeling!

God jul!

GOD JUL allesammans! :) Jag firar jul här i Örebro med Loviseholmarna, har det mysigt värre i kylan :)
Update imorrn!

Kortis

Helt galet trött imorse, när det dessutom var myyyycket varmare under täcket än utanför så blev inte saken enklare.. Men ut kom jag, - 17 grader kändes ganska ljummet jämfört igår.. :) Men istället för att fortsätta åt det hållet så har temperaturen med rask takt sökt sig nedåt under dagen och ligger nu någonstans runt -25.... För kallt!
Har inte gjort mycket vettigt alls under dagen, det har kommit nga nya hästar och så bara. Ridningen gav vi upp, det kändes för en gångs skull inte ens roligt..
Nu sitter jag här med världens huvudvärk, har sovit en timme och får nog börja fundera på att lämna in för idag snart.
Tjingeling :)

Istid och uteritt!

Tror jag fick en smärre chock när Elin i förmiddags vid frukosten fick för sig att RIDA UT trots att termometern låg på - 23 grader...
Kanske inte för att jag personligen har nåt emot det, jag har bott i Norrland hela mitt liv och aldrig haft något ridhus - Har alltså ridit ute i ur och skur i princip hela mitt liv :) Elin däremot är normalt sett inget fan av uteridning, framförallt inte när det är kallt och jäkligt ;)
Men ut till lägdan kom vi, med säkert 5 lager kläder.. Det var galet roligt, frös inte alls speciellt mycket och hästarna var överlyckliga! 4 hästar var hann vi ut med innan lunch, och efter lunch fick småhingstarna komma ut och lufta sig på lina i snön :)


Jag och Daisy :)

Vi var klara i stallet vid 17-tiden, in och duschade lite och sen kom Moa och Disse och hämtade mig för en kväll med julklappshandling i Marieberg. Vi strosade runt, fikade lite och hade det allmänt mysigt :) Känns ganska konstigt att gå i vanliga kläder, händer inte så ofta längre ;)
Nu har vi avslutat kvällen med lite biljardspel, jag var minst sagt helt värdelös, har nog ingen karriär inom det spelet oavsett om jag skulle vilja eller inte. :)

Nu ska jag sova lite, ny dag imorrn!
Natti! :)

Oviktig dag. :)

Har varit en väldigt oviktig dag, full snöstorm ute har väl inte gjort att motiviationen legat på topp kanske och utöver det har vi varit ganska trötta allihopa. I förmiddags red vi vars en häst, jag joggade W som var piggelin, men inte fullt lika vild som i förrgår... :) Tur det, för annars sitter man så löst!
Efter det har jag inte gjort mycket, fodrade lunch och sedan var jag inne fram till em-fodringen. Hann sova en halvtimme innan em-fodringen, och därefter har jag städat mitt rum - Minst sagt välbehövligt!! :)

Nu sitter vi och kikar på WC-hoppningar från London, jösses som dom rider! Helt galna! :)
Godnatt!

Finlördag

Har haft en ganska så fin lördag måste jag säga! :) Även om jag om möjligt var trött imorse, så var jag garanterat piggare än Moa som ändå dök upp glad i hågen strax efter 7, duktigt efter gårdagen!
Under förmiddagen packade vi först ur lastbilen innan vi hann trimma en häst var. Jag red lite på Eljest som kändes jättefin! Sedan var det lunchtime, och nu på eftermiddan har jag först ridit Querida som fick ta sina första språng under ryttare idag, den kommer kunna hoppa...! Därefter fick Galax hoppa lite, han har bara hoppat ett par gånger och det var rätt länge sen sist, men det märks hur mycket starkare han har blivit! :) Hoppade bl.a. ett litet räcke i trav och sedan vidare 3 galoppsprång till räcke/oxer. Han var helt grym! Fina "små" hästar! ;)

Vi var inne vid 19, tog tidig kväll och har sedan dess bara suttit här och slappat :) Nu ska jag snart sova, är ganska så trött..:)
Natti!

Mycket men ändå lite

Blev inget inlägg igår, beror konstigt nog inte på min lathet utan på att jag inte lyckades logga in..! Att jag sedan hade en sjuhelsikes huvudvärk hela eftermiddan och en stund in på kvällen gjorde inte mina försök mer energiska direkt.
Hade annars en bra dag igår, fick inte jättemycket gjort men trimmade bl.a. både Galax och Querida som var grymma! Galax galopperade över bom på volt, i full balans och med jämna galoppsprång... Helt galet duktig! :) Han är så häftig, stor som ett hus (175 +) men ändå superelektrisk, extremt känslig och samtidigt otroligt snäll :)

Idag har jag och Daisy hållt ställningarna hemma i stallet medan Elin tog med sig Sara och åkte iväg på en liten tripp ToR till Skåne för att visa hästar för kunder. :) Har flutit på bra här hemma, massören var här under förmiddagen och masserade bl.a. W som kändes mycket bättre än förra gången, kalas!
På eftermiddagen red vi lite, jag joggade 43an, W och Beasley. 43an var himla lugn och beskedlig, W var desto vildare och fick mig att hänga löst mer än en gång.. ;) Hon är vild och lycklig helt enkelt. Beasley kändes som en rund miljon, rackarns fin!

Nu ska jag snart sova, lär vara den enda som är någorlunda pigg imorrn.. Skånegänget har nog några timmar kvar innan dom är hemma!
Natti :)

Städning och träning

Vi har idag städat och fixat iordning lite på gården, höll på hela förmiddan och hann inte mycket mer än att fodra o fixa utöver det. På eftermiddan fixade jag ett par hästar åt Elin innan jag hoppade lite på Eljest för Arnold, han var grym idag, så himla kul! :)
På kvällen har jag hoppat Beasley, också för Arnold, och det gick kalasbra. :) Han är så galet grym, jag behöver inte säga mer. :) Love!

Nu ska jag sova, är faktiskt lite trött... Tro det eller ej! ;)
Natti! :)


Kläder efter väder var det va?!

Det är olidligt kallt ute. Åtminstone när man har för lite kläder på sig! ;) Temperaturen ligger på minus 20, idag har det dessutom varit rejält rått och äckligt i luften.
I förmiddags var vi rätt sega på frukosten, drog oss lite för att gå ut i kylan och kollade lite på Mark Levengood på TVn. Elin tycker att han verkar jätterolig, själv tycker jag han verkar rätt konstig.. Jaja, det var bara lite insideinfo. :)
Trimmade Eljest innan lunch, han var grym idag! :) Verkligen jättefin! Sedan lunchade vi både oss och hästar innan vi kom ut igen vid 15-tiden. Joggade W direkt, även hon kändes kalasfin! Därefter fodrade vi lite, jag körde upp G och Q till grannstallet och kilade därefter in en snabbis för att tina upp kroppen som kändes lite som en frusen fiskpinne, käka några mackor och dricka ett glas oboy :) Återvände därefter till stallet och har nu trimmat lite på Beasley som ska hoppträna för Arnold imorrn, fodrat, tinat lösdriftsvatten och jagat fölungar som tyckte att snön var vitare på andra sidan staketet...;) Beasley var piggelin och busig idag med, kändes grymt fin på slutet och gör mig galet glad! :)
Kom in vid 21.30, nu har jag duschat och kikat lite på datorn. Snart väntar sängen, imorrn kommer Arnold och håller träningar så det blir fullt upp hela dan.

Har fått lite frågor efter att Malin länkat till Wepzan på Loviseholms hemsida (http://loviseholm.com/page.asp?id=1220). För att slippa alltför mycket spekulationer så är det som följande.. Ingenting är bestämt , men det stämmer att jag eventuellt kommer sälja, endast pga satsning på unghästar. W är en fantastisk häst på alla sätt, så det handlar inte om något annat i det läget. 


Nog om detta! Nu är det dax att sova! :)
Natti!

Heldag till ända

Har haft en riktig heldag i stallet! :) Imorse stormockade vi i stallet, torvade upp allt ordentligt och gjorde fint. Kom in på frukost strax efter 10, och var ute i stallet vid 11 igen. Elin och Moa åkte iväg på lite ärenden medans jag, Sara och Kalle började avverka dagens ridlista. Jag började med att trimma Eljest lite, som var riktigt fin :) Fortsatte sedan med Sammi som också kändes kalasfin, fick mig en liten åktur där på mitten men kunde avsluta lite bättre igen. Ligger nu i delad ledning på Grusspottarligan här på Loviseholm, känner viss segervittring och får se det som en ny merit till meritlistan ;) Sedan trimmade jag Galax lite, som var helt grym idag!

Efter lunch trimmade jag först lite på Querida, hon var superduktig som vanligt, lillsessan! Sedan kom Leif, även kallad Mulle Meck, Byggare Bob eller vad som helst som kan fixa allt och jobbade lite i ridhuset. Under tiden hann vi em-fodra och borsta lite hästar innan jag gick in och slängde i mig nga mackor och ett glas oboy. Ut igen vid 17.30, åkte upp med G och Q till grannstallet innan jag red lite på en 2,5-åring som jag hjälper till lite med. Sedan joggade jag W som var väldigt piggelin! Hon känner sig verkligen frisk nu :) Avslutade sedan med att jogga lite lätt på Beasley, som också var pigg och busig idag :) Me like glada hästar!! :)

Glad och lycklig kom jag in strax efter 21, living the dream! :D
Känner mig lite lätt stel efter dagens vurpa så nu ska jag snart sova lite och hoppas vakna upp som ny imorrn.

Natti! :)

En helt vanlig dag

Fick en fråga om att skriva lite mer utförligt hur en vanlig dag ser ut, tyvärr så finns det inga "vanliga" dagar här, är nästan omöjligt att skriva vad vi gör vilka tider osv. :) Allt beror på hur många vi är, om det är något speciellt inplanerat under dagen, hur många hästar som ska ridas m.m. Men jag kan göra ett ungefärligt schema på hur en dag där inget speciellt inplanerat.

07.00-9.00: Morgonstallsysslor såsom mockning, släppa ut hästar, fylla vatten och torva.

9.00-9.45: Frukost!

9.45-13.00: Vi försöker rida undan så mycket som möjligt, + lunchfodring och hagbyten.

13.00-14.00: Lunch!

14.00- : Vi rider klart, borstar hästar, eftermiddagsfodrar och tar in alla hästar. När vi är klara varierar, ibland är vi klara redan vid 17-tiden, och ibland blir vi kvar i stallet enda till kvällsfodringen som vi brukar göra någongång mellan 20-21. :)

Sådärja, är det något mer specifikt ni vill att jag ska ta upp så är det bara att säga till.

Idag har det inte hänt alltför mycket, men vi har ändå haft fullt upp :) Hade visningar från morgon till tidig eftermiddag, sedan linade jag Eljest och därefter fick W massage. Inne vid 18.30, och sedan har jag hunnit powernappa en sväng, kvällsfodrat och nu kikar jag på Beck :)
Natti!

Trött tjej

Inne efter ännu en grym men lång dag :) Idag tog vi lite sovmorgon, fixade sedan stallen och därefter tog vi långfrukost innan vi gick ut för att lunchfodra. Hann hjälpa Moa med Torezza också, som idag galopperade för första gången - Andra gången hon rider själv! Helt grymma!
Kl 15 hade vi sedan ett möte eftersom att det ska bildas en ridklubb här, var klara vid 16.30-tiden och då skyndade jag och Moa oss att em-fodra innan vi satte fart med lite ridning.
Jag hann med att rida Wepzan, Beasley och Sammi som alla gick bra. Wepzan kändes mer avspänd och rund i galoppen än tidigare, kalas! Snart dax att utöka igångridningen lite ytterligare :)
Beasley var piggelin idag, han är så satans fin så jag satt nog mest och såg lycklig ut. Den hästen har verkligen nåt speciellt som jag gillar! Kärlek på honom. Sammi var också piggelin idag, men känns väldigt fräsch o fin!

Nu ska jag snarast sova. Imorrn har vi dubbla visningar, Wepzan ska få massage och kanske borde man hinna rida lite också :) Ser alltså ut o bli en fullspäckad dag!
Natti :)

Bildbomb!

Bjuder bara på en bildbomb idag. Vi har inte gjort så mycket nytta i stallet mer än att fota lite hästar, nu har vi kikat på Idolfinalen, väntar bara på resultatet :)


Masterpiece TT (f. 10 e. Monte Bellini - Escudo I)


Bon Bon Cart (f. 09 e. Cartier - Cortez)


Corum Obolensky PJ (f. 09 e. Cornet Obolensky - Corum)


Clinton's Diamant (f. 09 e. Clinton - Diamant de Semilly)



Trötta killar!



Torezza (f. 08 e. Tornesch - Robin Z)




Wepzy (f. 03 e. Jeopardy - Aladin Z)


Jag och Moisen!

Godnatt!

ang saluhäst

Intresserade angående hästen nedan är välkomna att höra av sig till Elin på nummer 070-220 79 78. :)


till salu


Till Salu!

Stjärnhästar

Det är ett gäng stjärnor som står i stallarna här. Helt galet, jag blir lycklig av bara tanken. :)
Vi hade visningar imorse, blev därmed sen frukost och kom inte ut i stallet igen föränn halv 12. Hjälpte Moa med Torezza då som var helt grym idag. Moa travade helt själv på fyrkanten i båda varven, halleluja!
Sedan lämnade Moa oss för dagen, jag och Jonas lunchfodrade och fixade lite innan vi gick in och fodrade oss själva också.
Efter våran något försenade lunch så började vi med att em-fodra eftersom att det pågick lite mindre renoveringsarbete i ridhuset, och lämnade all återstående ridning kvar till sist. Började med att rida lite på Jonas 2,5-åring, den skötte sig jättebra och travade så snällt runt i ridhuset. :)
Sedan trimmade jag Galax lite, han var helt galet grym idag, märktes att jobbet jag gjorde i förrgår gav resultat och han var betydligt mer balanserad och taktmässig! Därefter trimmade jag lite på Querida, som också hon var helt grym! Gångerna jag ridit henne nu efter hennes långa vila sedan inridningen (sedan april/maj) är räknade på ena handen. Idag hade hon en nästintill optimal bjudning, hon är extremt taktmässig och balanserad, och har en underbar inställning. Bytte dessutom galopp helt rent och i balans, finns inte mycket mer att önska. :)
Körde sedan upp dom två små stjärnorna till grannstallet innan jag red W en sväng. Hon var galet piggelin idag, och kändes kalasfräsch!

Nu ska jag sova, ska försöka ta mig ur sängen i tid imorrn såatt vi blir klara med morgonsysslorna i vettig tid :) Morgondagens kväll bjuder på Idol-final, och innan dess tänkte jag se till att ha gott om tid i stallet, motivationen är på topp!
Natti

Kort blogg med mindre bildbomb

Kan börja med att svara på en fråga som jag uppenbarligen glömt, Sabinas fina lilla hingst Ligist är 11 år tror jag (rätta mig någon om jag har fel). :) Sorry att jag totalmissat det. :)

Idag har tiden, mer eller mindre som vanligt, bara försvunnit. Imorse roade jag mig med att jaga småhingstar och mocka bajs, morgonstund har guld i mun säger alla gamla kloka människor, jag vetetusan om jag håller med, men nog är det ganska mysigt att gå ut i stallet tidigt på morgonen även om det är segt att kliva ur sängen när klockan ringer..
Efter frukosten började jag med att trimma Sammi lite, han var piggelin men kändes fin. Sedan hoppade jag Eljest lite, hoppade som en stjärna den lille rackaren :) Kommer kanske lite film så småningom så ska ni få se!
Sedan hade vi visning på en häst, tiden skenade iväg och in på lunch kom vi strax efter 15... Säger sig självt att den här dagen inte riktigt gick ihop, jag hjälpte Moa med Torezza och sedan skjutsade vi upp Querida och Galax som "pendlar" från grannstallet varje dag.
Har nu på kvällen hoppade en av inackorderingarna lite på en av Elins lektioner, roligt och nyttigt :)

Nu ska jag snart sova, laddar inför en ny dag imorrn! Avslutar med nga bilder :)


Eljest (f. 07 e. Escudo ue. Calypso)


Daisy (f. 05 e. Diamant de Semilly ue. Laptop)


Dockan (f. 03 e. Thunder vd Zuuthoeve ue. General I)



Beasley (f. 06 e. Quassimodo Z ue. Burggraf)

Godnatt!

Mailadress

Fick en fråga om mailadress där man kan nå mig.
Det fungerar alltid att skicka iväg ett mail till [email protected] , om någon undrar något som inte vill skrivas ut direkt i bloggen. :)

Matlagning, ridning och irriterande möss..

Dagarna bara rusar iväg! Nu har det redan gått en hel vecka i december, det är bara drygt två veckor kvar till julafton, och snart är det nytt år. 2011 ska bli bästa året hittills, och ingenting ska få hindra det!
Idag har det som vanligt varit full rulle här, Elin har varit ute på vift och jag, Sara och Jonas har hållit till ute i stallet. :)
Började i förmiddags med att rida lite på Sammi som vilat ett par veckor, han var lite spänd men snäll. Sedan kom Moa och så hjälpte jag henne med Torezza, som fortsätter att utvecklas varje dag. Jag fortsatte därefter med att trimma Eljest lite, som kändes kalasfin! :)
När jag var klar med Eljest gick jag in och fixade lite lunch åt oss, alla vet att mina matkunskaper är ungefär i en 5-årings nivå, jag borde alltså på min höjd få ha en låtsasspis i plast. :) Men lyckades efter en dels finurlande få igång ugnen och stoppa in pommes och chicken nuggets efter Elins anvisningar ;) Än sålänge har ingen av oss som åt av maten varken dött eller mått dåligt på annat vis, så det föll nog ganska väl ut den här gången..

Efter lunchen joggade jag Kungen lite, fortsatte därefter med att trimma lite på Galax och Querida som båda skötte sig utmärkt! :) Joggade sedan W som var lite laddad och spänd idag, den dagen hon ska få hoppa igen blir kanske 2011 års mest spännande dag...
Kilade snabbt som attan in och åt två mackor och halsade ett glad oboy innan jag skyndade ut igen för att hoppa Beasley lite tillsammans med Sara och Daisy kl 18. Kärlek på honom, jag älskar´t!

Har förutom allt detta hunnit borsta och pyssla lite idag, mys :) Nu är jag ganska trött, ska snart duscha och sen sova lite. Hoppas på lite mer sömn inatt än föregående.. Hade en mus springandes i väggarna och på mitt golv större delen av natten, var helt vansinnig och försökte på alla sätt att sova ändå men det gick inte speciellt bra.. Inatt får en av katterna bo hos mig kan jag lova!
Tjingeling!

Fin måndag

Började med att försova mig en timme imorse, vaknade kl 8 mitt i en dröm där jag mockade småhingstarnas lösdrift... Man skulle bokstavligen kunna säga att jag jobba hemifrån första timmen ;)
Skulle dessutom ha väckt Elin kl 7, så det hela slutade med att vi båda var rätt rejält sena. Tur att Moa, Jonas och Sara i alla fall var i tid :)

Efter frukosten red jag på Conquest, idag har jag ridit själv i både skritt och trav, han är så himla snäll! Sedan hjälpte jag Moa med Torezza som också är hur duktig som helst. Därefter var det dax för lunch, och Moa o Elin åkte iväg med Babette som nu är såld.
Efter lunch började jag med att lina Sammi lite, för att sedan jogga Daisy och Dockan som nu ska sättas igång efter lite vila. Daisy var lugn som en filbunke, medan Dockan var precis tvärt om - Sjövild! ;) 
Därefter joggade jag Starlight lite lätt, och avslutade med att trimma Beasley en sväng. Galet fina hästen, han är också en sån häst som jag blir så glad av att rida! :) 

Nu ska jag snart sova, är supertrött trots min lilla sovmorgon imorse. 
Natti! 

Femte december

Har haft en rätt fin söndag. Börjar äntligen hitta lite motivation igen, så himla skönt. Jagade upp Elin imorse, hon var efter gårdagens fylla fortfarande full - Och väldigt mycket mer pratglad än vanliga mornar.. ;)
Efter frukosten klippte jag en häst medan Elin red en häst, sedan lunchfodrade vi innan Linnea kom som köpt Jaloubet. Medan hon red honom så red jag W. Hon har fått galoppera nästan 5 minuter idag, lycka!
Sedan blev lite lite lunch innan vi gick ut och em-fodrade. Åkte sedan upp till Querida och Galax som just nu bor i grannstallet tillsammans med Moa som kom och höll oss sällskap en sväng. Träffade min garanterat nya bästis, helt galen kisse!



Gick runt med min nya vän på ryggen i säkert 10min innan den behagade kliva ner på marken..

När vi kom tillbaka började jag med att trimma Eljest lite, kändes superfin idag - Märks att han precis som dom andra börjar bli mycket starkare i kroppen :)
Sedan har vi haft visning på ett par hästar nu på kvällen, kom in vid 21 och då hade Elin fått tokfnatt och trimmade Kungen lite sådär på kvällskvisten!

Nu kollar jag på Beck, funderar dock på att sova istället, är riktigt laddad för kommande vecka! :)
Natti

Finaste 3-åringarna

Sitter i soffan nu med Elin och Moa. Elin kom av någon anledning fram till att det var dags för lite tequilarace idag, men fick inte medhåll från varken mig eller Moa så hon kör helt enkelt själv! ;) På 35 minuter har hon hunnit med fyra sexor tequila och därtill ett par glas rödvin. Än är inte kvällen slut, heja Elin! ;)

Elin och Moa..Klart bästa!

Har annars hunnit med en del vettigt idag. Hade kunder i förmiddags, åt därefter sammanslagen frukost och lunch (extremt tidssparande vill jag lova!) för att sedan luncha hästar och därefter jogga W som var väldigt lugn och beskedlig. :) Har idag utökat våran igångridning med intervall på 2*5 minuter. Det går sakta men säkert framåt :)
Därefter em-fodrade vi och passade på att ta en macka medans hästarna käkade, för att sedan göra ett ryck med lite ridning. Jag trimmade lite på Querida och Galax, så satans fina dom är båda två! :) Är sjukt taggad för att ta tag i dom ordentligt så att det blir lite ordning och reda för tävling framåt våren :)

Nu ska jag sova, gissar att det blir en hård kamp att få liv i Elin imorrnbitti... ;)
Natti!

Man kan aldrig bli perfekt

Jag är uppenbarligen en jävligt svag människa, i kombination med extremt stora krav på mig själv så går mitt liv i stöpet med jämna mellanrum.. Min käre vän Malin har idag förklarat för mig exakt hur jag fungerar, hon satte ord på hur jag känner och lyckades nog få mig att få lite insikt i varför det blir såhär, och att jag kanske har rätt att känna såhär ibland.. Jag är inte perfekt, men jag är inte heller det enda problemet i allt det här.

Nog om detta, har gjort lite nytta idag. Betydligt mycket friskare än igår, galet skönt. I förmiddags hade vi Peter Odmark från KRAFFT här där vi pratade om hästarnas foderstater m.m. Riktigt intressant, och nyttigt att plocka fram lite gamla Flyinge-kunskaper igen. Just utfodring är en av de teoretiska punkterna som jag tycker är riktigt intressanta, under Flyinge-tiden hade jag en period när jag nästan maniskt räknade foderstater, och även vågade testa lite nya tankesätt angående utfodring. Dödade krafftfoderhetsen genom att utfodra båda mina hästar i full konditon (dock ej tävlingssäsong kanske bör tilläggas) med endast ett bra grovfoder och betfor + lite mineraler. Är väl i största allmänhet för att alltid lägga grunden i foderstaten i ett bra grovfoder, istället för att ändra grovfodergivan efter hur tjock hästen blir av allt kraftfoder den promt "behöver". :)
Inte sagt att våra tävlingshästar inte behöver något kraftfoder, men många gånger så ges det i helt onödiga proportioner. Det är inte travhästar vi håller på med, när våra hopphästar har gått ett vad vi kallar hårt pass, så har en travhäst kanske varit ute på en joggingtur....

Nog om detta också. Efter att vi lyssnat på Peter så lunchade vi ute i stallet, sedan tog jag och Moa tag i småhingstarnas lösdrift. Har lagt ut pappersströ där istället för spån idag, tror det blir kalas! Har kommit fram till att min "Måns" är inne i en riktigt ful period i livet, herregud som han ser ut, som ett kottdjur! Blir alltså inga nya bilder på honom på ett tag. ;)
En som däremot är lika fin som vanligt är "Clintan" (e. Clinton ue. Diamant de Semilly), en riktig pärla!

Fina, fina Clintan!

Avslutade dagen med att jogga W, fina prinsessan! Därefter linade jag Eljest en stund, som var piggelin som vanligt :) Jag och Moa passade på att smörja hela vårt berg som växt under några dagar, riktigt skönt att få undan sånna saker som man borde göra varje dag men helt enkelt inte hinner för tillfället.
Nu ska jag sova lite, har precis kikat på Idol. Olle åkte ut idag, buhu!
Imorrn är en ny dag, ny kula.
Natti

Sjuk dag

Har varit en sjuk dag. Jag har varit sjuk, mitt liv har varit sjukt. Inte gått utanför dörren, har sjukt dåligt samvete över min stackars häst men får ge henne lite extra kärlek imorrn eller så.
Det är sjukt helt enkelt.
Det är tur att jag har världens bästa mamma, som alltid stöttar mig när jag behöver det som mest. Hon uppskattar mig för den jag är och tycker alltid att jag gör mitt bästa, <3.


Dom bästa. <3

Träningstajm

Träningsdax för Arnold här på Loviseholm idag. I förmiddags klippte jag och Moa varsin häst för att sedan luncha hästar och oss själva i en hiskelig fart. Eftermiddan ägnades åt att fixa lite hästar åt Elin, fodra och utöver det försöka få någon ordning på mitt liv. Passade på att appropå ingenting blöda näsblod en stund, sprang runt som en yr höna med papper i hela näsan, tinade lösdriftsvattnet och svor över att temperaturen närmade sig -25 grader.
Piggnade sedan till lite lagom tills det var dax att fixa iordning Beasley för dagens träning. Galet fin häst, I love it! Sen ska jag bara lära mig rida också, men det kanske kommer även om jag oftare och oftare känner viss tvivel till det..

Nu är det hög tid att sova lite, kommer vara levande död imorrn!

RSS 2.0