trettionde januari

En till månad i skåne har gått! Hade en helt underbart skön helg hemma i Sundsvall förra helgen, höll sedan på att hamna i kalmar istället för i malmö (grattis till mig!), men lyckades till slut hamna på rätt plats vid rätt tid och har nu hela veckan haft morgon- och lunchstalltjänst på Flyinge.
Labelle har skött sig strålande hela veckan, var lite laddad i måndags eftersom att hon hade vilat nga dagar, men skötte sig bra. Sedan har hon känts kanonfin både på dressyren för Susanne och när vi tömkörde igår! =)
Mojje har stundtals gått riktigt bra och sekunden senare haft sina bakslag, problemlösning är som tur är en av flyinges specialiteter får man väl ändå säga..=)

Wepzan kollades upp på klinik i tisdags, hittades inga större grejer (det gjorde bl.a. hältutredning, EKG, koll i strupe m.m.) vilket gjorde att vi helt fick hoppas på blodproven som togs. "Tur" hade vi där och hittade problemet som jag känt en längre tid, skyhöga värden på både erlichias och borrelia.. Inte konstigt att hon känts loj och orkeslös! Nu väntar en antibiotikakur och sen är det bara att hålla tummarna att hon piggnar på sig...

Fuxen gick en sväng i crafoord i måndags, första gången efter hennes 1,5veckor långa vila, och var minst sagt laddad.. Tokhäst! Sedan blev det tyvärr 2 dagars vila eftersom att snöstormen drog in riktigt ordentligt på onsdagen, men på torsdagen kom vi iväg på hoppträning för Astrid. Piggelin värre men skötte sig finfint, som vanligt! Att hon sedan brallar, sparkar, hoppar o far åt alla möjliga (och omöjliga..) håll och kanter är en helt annan sak ;)

Nu i helgen har jag stalltjänst, har redan hunnit med både flyinge mellan 06.30-8, sen mockat o fixat åt pållarna här hemma, handlat och nu tvättar jag. Ska strax fodra mina hästar och sen blir det att fixa Lisas häst och hennes flyingehäst. =)
Tjingeling!


Mojje på skolan


Matilda hade med sin Aragon på löshoppningen i onsdags (e. Cardento-Lemon)


En otroligt charmig bild på Moa och hennes inridningshäst Sterling (e. Sandakan-Dardel), typ världens charmigaste lilla häst som dock att sadeltvång av modell större.. Men det blir nog häst av honom också :D




Och slutligen ett par bilder på Fuxen och hennes absoluta bästis, vår stallkatt Jens. För er som känner fuxis så förstår ni nog komiken med att hon kommer så bra överens med en katt av allt, och för er andra kan jag bara säga att det är en minst sagt speciell liten häst... ;) Hon har bara lite svårt att förstå att man faktiskt inte kan klia en katt med tänderna..........


*Uppdate!


Jag och Fuxen på promenad idag. En kortis ute i kylan blev det, med en minst sagt överpigg fuxmärr och en norrlandsklädd Linn. Temperaturen visar nu på -16 grader, det är snö som i norrland och kyla därefter.. Lite vind på det och det är som gjort för att hålla sig inomhus! 

Jag blev väldigt förtjust i Donna Cherie, ett sto f. 2004 e. Don Charly ue. Underworld xx, som jag red på skolan idag. Känslig och med härlig inställning!
Imorrn blir det bl.a. stalltjänst och ridning av Labelle, och förhoppningsvis även Fuxen om hennes framben ser ok ut (hon har för ovanlighetens skull slagit på sig i hagen...).
Godnatt!

tjugoandra januari

Jag är hemma i Sundsvall! :D Kan ju passa på att ursäkta det dåliga bloggandet under veckan också, men skyller ifrån mig på att veckan har varit minst sagt kaotisk.. Började med att datorn la av i söndags, eller rättare sagt.. Det började blinka massa virusrutor så fort jag startade den.. Lyckat! Visade sig inte vara fullt så illa som jag trott, men inte föränn idag har jag fått den fixad, tack lillebror!

Lördagen förra veckan åkte jag, Moa och Anna in till Malmö för att gå in på den enorma partybåten som VIP, sitta i champagnebaren med kostymnissarna, dansa loss, skratta och ha RIKTIGT roligt hela natten! Lätt bland dom bästa kvällarna under tiden i Skåne, i klass med breeders helt klart =D

Hopptränade W i måndags för Jens
, en träning som inte alls kändes bra. Eller egentligen var det väl ingen katastrof, men W känns orkeslös och loj. Eftersom att jag har haft den känslan i ridningen på henne ca en månad, och det har varken blivit bättre eller sämre trots att hon tagit det väldigt lugnt mestadels, så är ett blodprov taget som var u.a, dock bara kollat de enklaste virus och infektioner än sålänge. Fortsättning följer...

Tisdagskvällen blev lång... Fuxen uppvisade koliksymptom redan under eftermiddagen, och efter att det varken blivit bättre eller sämre framåt kvällen så var det bara att ringa ut en veterinär. Efter att hon slangats, fått kramplösande, och stått på dropp i närmare 2 timmar kunde jag gå in kl 02, för att få en dryg timmes dålig sömn innan jag var ute igen framåt 04 för att kolla till henne. Mycket bättre på morgonen men vi var inte helt säkra på att förstoppningen släppt, så det var bara att kalla ut veterinär igen på onsdagsförmiddagen. Men allt såg ok ut (tack o lov!) så på eftermiddagen fick hon gå ut igen och börja äta så smått igen. Hon mår nu bra, dricker lite dåligt men vi tvingar i henne betfor så att hon inte blir mer uttorkad..

Onsdag och torsdag var annars ganska händelselösa. På onsdagen kom jag aldrig upp till skolan, men på torsdagen linade jag Mojje och red dressyr för Susanne på Labelle - Roligt!!
Inatt har jag sedan tagit tåget norrut, för att ha slutstation hemma i Sundsvall. Riktigt skönt att vara hemma ett par dagar, känns välbehövligt helt klart. Hoppas bara på att Fuxen håller sig fräsch över helgen så att mina underbara polare nere i Skåne slipper ha nattvak ute i stallet utan kan hålla sig till festandet istället ;)
Själv ska jag sova, träffa kompisar, kanske hinna med lite festande, och såklart umgås lite med familjen! =) Har redan blivit riktig bundis med mammas nya valp, ett riktigt charmtroll!
Tjingeling!

femtonde januari

..Och så var ännu en vecka över. Klivit upp 04.50 alla dagar förutom idag när jag tog sovmorgon till 05.30.. Skönt dock att ha mockat ur en gång innan skolan så blir det betydligt mindre sen på eftermiddan. För er intresserade så kan jag sammanfatta veckan lite snabbt (måndagen finns i tidigare inlägg)..:

Tisdag: Morgonstalltjänst och sen började vi dagen med hästbesiktning. Gick bra och vi höll väl nästan tiden iaf.. =) Sedan hade vi ett pass inridning innan lunchstalltjänsten. Lite ont om tid för lunch sen slutade med att jag och matilda åt i restaurangen på flyinge, för att sedan ha dressyr med "4-åringarna". Mojje jobbades som vanligt för att han skulle bli lugn och avspänd, kändes riktigt fin stundtals! Han går nu hela tiden massor med böjda spår och så att det hela tiden händer något för att han ska rikta all uppmärksamhet till mig på ryggen.
Efter dressyren för Karin var det dax att göra iordning Labelle (även kallad labil..;P) för ett tömkörningspass med Bosse. Gick kanonbra, labil går stadigt mot stabil..! ;)
Hemma vid 17-tiden. Fuxen vilade och W gick en kortare runda på 30min ute längs lägdorna tillsammans med Eve och Svarten. =)

Onsdag: Morgonstallstjänst, därefter löshoppning med Gitte. Vi löshoppade dels 3-åringen Sandeman (e.Sandakan ue. Stanford), och även 4-åringarna Florestino (e.Florencio ue. Donnerhall) och Cupido (e.Cardento ue. Maraton). Alla tre skötte sig strålande, och ffa "Florre" och Cupido tyckte det var buskul att få löshoppa lite!
Sedan hade vi roadwork med dom äldre pållarna, täckta banan och förutom att therese for i backen en gång så skötte sig alla hästarna bra. "4-åringarna" vilade.
På eftermiddan hade vi LIA-redovisningar. Kom hem strax innan 15 (tack för skjutsen Lisa!!), och 15.30 var jag och W uppe på flyinge.. Precis innan veterinärkliniken stängde. Så nu är hon vaccinerad en gång iaf..
På kvällen tog jag och Elin en promenad. Jag med fuxen i släp, och Elin med mona. Mys!

Torsdag: Morgonstalltjänst, därefter följde en "stresshanteringskurs" tillsammans med hippologerna i ca 3 timmar.. Fullständigt värdelöst! Men men, det fördrev tiden iaf, och det hanns med både fika och lite tävlingsplanerande.. =) Lunchstalltjänst och sedan en snabblunch hemma innan det var dax att åka tillbaka för att göra iordning Mojje för lite roadwork på täckta banan. Vi joggade runt i alla gångarter ca 40min, riktigt avspänd och lugn på slutet.
Sedan var det bara att fixa Labelle inför ett dressyrpass för Susanne. Träningen gick riktigt bra, inte alls speciellt mycket tjaffs och hon kändes jättefin mellan varven. Feels good!
Hemma vid vid 16.30, fixade klar stallet hemma och sedan blev det ett par timmars plugg och mat innan det var dax att ta med fuxen upp till Flyinge för att hoppträna för Astrid. En som vanligt väldigt laddad och busig fux skötte sig trots allt väldigt bra! Nästan ridbar när hon hade fått hoppa av sig lite, och hoppade nåt språng riktigt bra. Det bådar gott..
Hemma vid 23 och då var det bara att sova!

Fredag: Morgonstalltjänst. Sedan inridning och därefter hoppning med "4-åringarna". Vi hade en liten "serie" där det i början bara var galoppbommar på marken som vi travade över för att sedan komma in i trav och fortsätta in i galopp under bommarnas gång. Därefter blev den andra bommen ett litet hinder för att låta de resterande bommarna ligga kvar på marken. Så långt fick Mojje hänga med, och han var betydligt bättre än i måndags! De andra småhästarna hoppade sedan vidare med en studs och två galoppsprång till en liten oxer, alla skötte sig kanoners!
Därefter hoppade jag lilla Florestino (den vi löshoppade e.Florencio ue. Donnerhall). Han har inte hoppat nånting uppsuttet sen innan våran första praktik, men skötte sig utmärkt. Första gången jag red honom och nog blir man lite småkär alltid, en urmysig häst! Han har samma mamma som Sandakan och har även en godkänd helbror i Tyskland.
Lunchstallstjänst och sedan har vi haft dom sista redovisningarna från LIA-perioderna. Hemma tidigt, vid 15-tiden, och sen har jag bara fixat stallet här hemma. Hästarna vilar, ska snart ut och fixa lite och sen är jag helt klar för dagen. =)

Sådärja.. En snabbis av veckan! Helgen består av motion av lite hästar och allmänt slappande, möjligt att det blir lite fest också.. Kanske kan jag ordna fram lite bilder dessutom. Den som lever får se!
Tjingeling!





elfte januari

Ny vecka! Morgon- och lunchstalltjänst hela veckan innebär tidiga mornar..Imorse ringde klockan 04.50, var i stallet typ 05.10 och mockade åt pållarna. Inne igen strax efter halv 6, lite frukost och sen började stalltjänsten som vanligt kl 06.30. =)
Dagens första lektion sen var inridning, båda pållarna i gruppen skötte sig finemang. Sen var det hoppning med 4-åringarna som gällde. Mojje var väldigt spänd men innan lektionen var slut så hade han både travat flera bomserier och travhoppat ett litet hinder! =) Duktig kille, det tar sig!
Lunchstalltjänst direkt därefter, och sedan passade jag på att rida en av reservhästarna på min lunchtid eftersom att jag är reservhästansvarig den här veckan.. Idag red jag Riana (f. 2006 e. Richfield ue. San Quintero xx), verkligen en jättetrevlig liten häst!
Klar med Riana vid 12.30-tiden, och kl 13 satt jag upp på Labelle för att hoppa för Jens. Vi travhoppade en del samt hoppade en längre serie. Gillar verkligen den hästen skarpt, ett jäkla hopp finns det rent ut sagt! (och visserligen ett jäkla humör också, men det är ju ett fuxsto ;D)
Klar med henne vid 14-tiden, och 14.10 satt jag på Scherzo, ett kärt återseende från förra perioden :') Eftersom att Madde den stackaren har haft ryggskott nga dagar så fick jag hoppa en väldigt laddad Scherzo som vilat nga dagar för mycket ;)
15.30 var jag hemma, fixade klart det sista här hemma i stallet då och sen var det dax att kasta sig in och äta.. När man har varit utan mat i 11 timmar så börjar det bli nga timmar för länge..

Efter den lilla matpausen så fick jag sällskap av Eve och Svarten ut en sväng på grusvägarna med fuxen. Mer vild än tam var den lilla skiten kan jag lova, men hon är sån och det är bara att acceptera, än en gång..! Jag satt iaf kvar, även om jag hade svansen piskandes i ryggen en hel del..
Wepzan fick vila idag, får se till att hinna med prinsessan en sväng imorrn istället! =)
NU: Sängen!
Godnatt.




nionde januari

En vecka har redan passerat! Himla roligt har det varit i alla fall, och jag måste säga att jag känner mig betydligt piggare och gladare än sålänge jämfört med vad jag gjorde förra perioden vi var här. Hoppas det fortsätter så, för då kommer det bli sju otroligt roliga och lärorika veckor! =)
Hästarna på skolan har skött sig bra hela veckan. Mojje har travat lite bommar och Labelle hoppade för Jens i fredags. Riktigt fräck liten häst, en "fuxen light" och det är ju hästar av den typen som jag trivs bäst med! =)

Mina hästar har också skött sig kanoners. Riktiga pärlor jag har, det är härligt att ha hästar som man tycker att det är roligt att gå ut till nästintill varje dag. Wepzan har tagit det ganska lugnt, var på täckta banan en dag med Eve och Svarten, helt galen och underbart rolig ridtur blev det! ;D Wepzan uppskattade det hela mer än väl, gullet! Igår var samma gäng ute, och då red vi på grusvägarna mellan alla åkrar, som just nu är snötäckta, och motionerade i kylan nästan 40min.. Roligt det med, men kallt!
Fuxen har också skött sig bra. Hon har varit upp till flyinge både i onsdags när vi joggade lite i wallenberg, och sen i torsdags när vi hoppade bort lite energi i stora ridhuset.. Så nu har hon varit och besökt alla ridhus..!
Idag har det varit lite "upp till bevis", eftersom att den lilla rackaren har fått vara med på Exteriördomarkursen som pågått på Flyinge ett par dagar. Domare och veterinärer från hela Sverige har samlats för att prata exteriör, diskutera bedömningar m.m. Eftersom att det rådde lite hästbrist till dagens "kvalitetsbedömning" så fick Fuxen vara med. Jag som var lite tveksam till om hon verkligen var redo att visas där behövde definitivt inte ha oroat mig! Hon inledde dagen lite skakigt med att takta/studsa hela vägen upp till Flyinge, men skötte sig otroligt bra under visningen. Hoppade precis som under kvalitetstävlan, med samma bana och upplägg - Med bara ett tillägg för ett 5e hinder som eventuellt ska läggas in i nästa års kvalitetstävlan. Det blir isåfall ett karaktärshinder, t.ex. en vattenmatta, som hästarna måste hoppa för att kunna få en 9a eller högre i betyg.
Väldigt laddad var hon, men det är ju Fuxen i ett nötskal.. Hon är sån, och det får man bara acceptera. =) Gav en otroligt härlig känsla i ett flertal språng, och varvade det med lite egna initiativ ;) Väääääldigt roligt dock med massor av positiva kommentarer av både "den ena och den andra"! Ser klart lovande ut inför framtiden! =))


Nu ska jag ut och borsta lite på prinsessorna, ikväll blir det antingen lugnt värre eller fest i Kristianstad. Den som lever får se!
Tjingeling!

femte januari

En liten kort morgonblogg idag! Jag är tillbaka i skåne igen, har haft första skoldagen och därmed också första dagen i riktig stress på ett tag. Otroligt roligt att träffa alla dock! =D
Denna perioden rider jag dels Labelle du Rouet, fölsto f. 2003 e. Balou du Rouet ue. Last Liberty. En liten ädel häst med långa ben - Me like! Joggade henne lite lätt igår och det kändes hoppfullt.
Förutom henne har jag fått med mig en av hästarna jag red på praktiken som går i den mer orutinerade gruppen, 04an e. Carte d'or ue. Irco Mena. Även han joggades lite lätt igår, var väldigt spänd men slappnade av efter hand.

Mina hästar fick också komma ut igår. Fuxen gick alldeles själv upp till flyinge, med mig på ryggen (!), och fick sedan rasta sig lite i crafoordhallen. Piggelin värre, men skötte sig jättebra. Vilken liten stjärna det där är..!
Wepzan fick skritta en runda, även hon verkade väldigt pigg så förhoppningsvis hinner jag rida henne lite mer idag.. Ser dock inte speciellt lovande ut eftersom att jag slutar rida sista hästen 16.30 på skolan, kommer alltså knappast vara hemma förän vid 18-tiden.. Och sen ska jag vara tillbaka och kvällsfodra kl 20.. Lycka till liksom..!

Tjingeling!

andra januari

Nu börjas det. Idag har jag först haft en otroligt skön sovmorgon, och sedan har jag packat. Packat och packat lite till. Och lite till. Nu har jag faktiskt lite koll på grejjerna, känns otroligt skönt..
Har gjort årets första tabbe idag också, mindre begåvat..! Extra kul när det är 363 dagar kvar på året, jag menar.. Hur många tabbar till kommer jag inte hinna med när det börjar såhär bra?

Wepzan har redan idag åkt till Skåne, lilla prinsessan! :') Men jag och Fuxen kommer ner imorrn, så då behöver hon inte känna sig så ensam längre. Tur att världens bästa Elin har lovat att ta emot henne när hon kommer, taaaaack än en gång gumman! <3
Blir både supertråkigt och skönt att komma "hem" igen, kommer sakna alla här i Värnamo nåt enormt, men har ju saknat alla där nere också.. Kan man bo varannan vecka på varje ställe?! Eller var tredje vore bra, för då kunde jag få bo hemma i Sundsvall regelbundet också. =)

Nu ska jag ut och lösgaloppera fuxen samt packa lite till såatt det mesta är klart. Avfärd imorrn!
Tjingeling!

första januari 2010

Känns verkligen helt superkonstigt att skriva 2010. Nytt år, nya möjligheter. Nya problem ska lösas, nya utmaningar ska antas. Gamla misstag ska glömmas bort, nya misstag ska göras.. Precis så är ju faktiskt livet!
Men jag säger som Teddan, positivt! För det känns som att kommande år kan komma att bli precis hur bra som helst, alla förutsättningar finns i alla fall! =)

Sista veckan på året har mestadels varit alldeles strålande. Lite mindre strålande när jag mådde lite sisådär ett par dagar men man ska inte klaga..! Mallan har varit här ett par omgångar och hållit mig sällskap, tack för det! =D Verkligen superkul att träffas, det gör vi alldeles för sällan.
Igår knäppte hon en hel del fina bilder på pållarna, nu fattas det bara en borttappat kabel för att jag ska kunna få ta del av dom.. =)
Hästarna har gått bra. Fuxen har fått jobba alldeles för lite vilket innebär en alldeles för laddad fux... Men nu ska det bli ändring på det, och hur cool som helst är hon i alla fall =D Wepzan känns rätt fin hon med, lite mindre trimning och lite mer bus och träning ute kommer göra susen på en just nu f ö r lydig och vältrimmad W.

Imorrn är det då dax att börja packa... Känns verkligen vemodigt att lämna Värnamo, men ska såklart bli fruktansvärt roligt att träffa alla underbaringar nere i Skåne igen. =) <3 På söndag bär det av söderut!

Tjingeling!


RSS 2.0