trettionde juni

Idag har vi haft en check av hästarnas munnar. Båda två var över förväntan, men Fuxen hade såklart lite mer skit i munnen än W som i stort sett var klanderfri trots att det var 1,5 år sen vi kollade henne sist! Förhoppningsvis kan jag märka lite skillnad på Fuxen framöver i alla fall, i alla fall om jag har lite tur...
Jobb sen hela eftermiddagen, mina planer kraschade och det blev ingen dejt på stan med finaste Elin :( Vi får ta igen det nere i Fbo istället, alla gånger om! Planen med att Phs ägare skulle kunna rida henne innan dom tog hem henne kraschade också när regnet bestämde sig för att ösa ner såatt man trodde att himlen skulle rasa. En timme innan detta passerade också värsta åskvädret på länge, då var det mer så att man trodde att det var krig på G! ;P

W och F fick såklart vila idag, har varit där på kvällen o fixat lite bara. Dom verkade väldigt pigga o glada dock, har bara varit ute ett par timmar idag eftersom att vet kom i förmiddags (blev inne där flera timmar pga mycket lugnande på svårdrogade hästar ;P), och sen fick dom gå in när det blev skitväder. =) Men men, inne o vila upp sig så tar vi nya tag imorrn! Hoppas på uppehåll såatt lägdan går att rida på.
Lite bilder från stallet lyckades jag knåpa ihop idag också!

Alla hästarna förutom W som hatar att vara med på bild.. Och alltid lyckas gömma sig så fort kameran åker fram!


Lilla Gold Fire (e. Firenze), mest nyfiken i stan!


Världens sötaste och kanske vildaste Fuxfaran, himla charmig tjej!


Tjejen som gillar att vara med på kort...


FF behöver inte alltid stå för Farliga Fuxen... Fina Fuxen (Fasliga Fuxen, Fräcka Fuxen osv osv..) är okej ibland.. Men bara ibland givetvis! ;D


Eftersom att man typ måste detonera en bomb brevid W för att få nån uppmärksamhet.. Så ser hon antingen rädd ut, eller otroligt ointresserad.. ;)

Imorrn väntar jobb, hovslagare, ridning o lite packning.. Det drar ihop sig!
Tjingeling

tjugonionde juni

Snart juli, det är otroligt vad tiden går fort. Jag har varit hemma hela juni, och det känns som max en vecka.. Galet!
Har haft en hyffsat lugn dag idag, jobbat och sen ridit lite. Mammsen var gullig och hjälpte mig att mocka, så jag var hemma redan vid 20-tiden, skönt! W och Fuxen fick gå på lägdan brevid stallet till bådas förtjusning, för min del hade dom gärna fått slagit den innan idag - Finns inget bättre ställe att rida på! Underlaget är kanon, och det lutar "åt alla håll" vilket gör att man hela tiden kontrollerar att hästen är i balans. Inte så lätt alla gånger, men himla nyttigt! Fuxen jobbades som vanligt utan ngn direkt press, men blev riktigt fin ändå! Wepzan fick bara leka nga minuter efter att ha skrittat ut en sväng, hon fullkomligt älskar att få gå på lägdan och allra helst ska det gå i full rulle hela tiden..

Imorrn kommer veterinären ut o ska kika igenom ffa munnarna på hästarna, dags o göra en check helt enkelt! Tror att ffa Fuxen har en hel del som behöver åtgärdas. Sedan blir det jobb, dejt med Elin och så kmr Phs ägare och hämtar henne. Fullspäckat igen! =)

Tjingeling!


tjugosjunde juni

Midsommarhelgen är så slut som den kan bli. Om mindre än en timme går vi över på ny jobbvecka, kanske inte sådär väldigt inspirerande denna vecka - Men nästa vecka kommer jobb kännas betydligt mer inspirerande! =)
Idag har jag först hjälpt Phs ägare när de red henne lite, fixade klart allt i andra stallet och sen tog jag mig friheten att lägga mig platt fall för att, kanske, få lite färg (röd eller brun var den stora frågan...). Äntligen en dag när vinden inte var för kall och solen var framme - Samtidigt! Underbart med andra ord! =)

Nu på kvällen har jag hoppat Fuxfaran lite. En minst sagt vild fux skulle jag vilja säga. Hon verkar ha fått omslag på sina vilda konster och visade upp både det ena och det andra medans jag försökte styra mellan hinderstöden på enorma höjder av kanske 70 cm... Men huvudsaken är väl att man tycker det är roligt.. Ingen tvekan om vad fuxen tycker iaf! ;)
Tror ingen av oss lärde oss så mycket av passet idag faktiskt, jag tränade min min balans och fuxen hade lekstuga ;) Dock så fungerar bettet fortsatt bra, lovande! Förhoppningsvis så innebär också vild fux hemma och på träning = Bra fux på tävling. Hoppas det stämmer även i fortsättningen!

Imorrn laddar jag för jobb och nån häst o rida. Fint de!
Tjingeling

tjugosjätte juni

Ännu en bra dag! Herregud, när man tänker efter så finns det ganska många bra dagar, och även om det finns sämre dagar så borde man nog inte klaga.
Sov till 12 idag, den här satans förkylningen tar kål på mig och gör att jag sover mer än vad jag är vaken, så dagarna går om omöjligt ännu fortare än vanligt! Nu är det bara en vecka kvar tills jag flyttar ner till Örebro och Elin Jansson, mer om henne kan ni läsa på hennes blogg på Kraffts hemsida http://www.krafft.nu/?extEvent=getBlog, samt på hennes hemsida www.loviseholm.com =)

Alla hästarna har fått röra på sig idag. Ph trimmades lite över småhinder, börjar äntligen kännas relativt rídbar, skulle gärna haft henne nån månad till - Tror det hade blivit enorma förändringar bara på en månad till! Den har ett enormt språng i sig, men måste lära sig att använda sin galopp och sitt språng på rätt sätt först. Ridbarheten finns absolut där, man behöver bara locka fram den.. =)
Wepzan gick ut en kort sväng, hon verkar redan less på semestern och tågade på som bara den. Fuxfaran trimmades lite lätt i paddocken och känns fortsatt fin på nya bettet, hoppas det håller i sig! Hon är otroligt mycket mer harmonisk och verkar nöjd. Sen löser givetvis inte ett bett själva grundproblemet, men det underlättar att ha något i käften på dem som de är nöjda med. =)

Imorgon ska jag hjälpa Phs ägare när de ska rida lite och sen ska Fuxen troligen hoppas lite.
På återseende!

tjugofemte juni

Midsommarafton. Kunde varit en helvild dag, men har för mig varit hur lugn som helst! =) Sov till halv 12 imorse, slappade sen ett par timmar innan jag åkte till stallet och red Ph samt mockade o så åt dom andra två. Sen hem och sov lite igen innan det blev mat. Sen direkt tillbaka till stallet och red Fuxen. Har testat ett nytt bett på henne, ett fullcheck med äppelsmak. Idag red vi bara ut en lugn sväng med skritt och lite trav, men det känns än så länge som att det fungerar långt över förväntan.. Hoppas det fortsätter så när jag testar henne lite mer på det!

Kom inte hem föränn framåt 22-tiden, nu har jag fått lite efterätt och ska kika runt lite här på dumburken innan det är dax att sova igen. Känns verkligen i hela kroppen att jag inte är sådär jättepigg för tillfället, tycker inte jag gör annat än att sova och rida/jobba, äter gör jag ibland också men hungrig har jag nog inte varit på en vecka iaf.. Bra där!
Tjingeling!

Bilder från hemvistelsen.. =)

Några bilder från hemvistelsen har jag att bjuda på också.. =)


Fuxen 1m i Kramfors 5/6


Fuxen 1m Kramfors 5/6


Fuxen 1m Kramfors 5/6


Wepzan 140-debut 19/6


Wepzan 140-debut 19/6


Fuxen 1m Matfors 23/6


Fuxen 1m Matfors 23/6

BILDBOMB från flyinge!

Utlovad bildbomb kommer här!


FEST, ett inte alltför ovanligt förekommande fenomen i Flyingetrakterna


Grillmästarna Anna och Jenny kan man lita på i alla väder! =)


Colorado f. 2005 (e. Don Frederico ue. Callaghan), hästen jag hade första halvan av examensblocket


Miss Actrisse f. 2006 (e.L'acteur ue. Maraton), hästen jag hade sista halvan av examensblocket. =)


Fuxens lite udda sovstil......


Mer fest! =D


Moa och Disse verkar trivas!


Anna och fina körhästen Edamer


Det är rätt så fint i Skåne i maj...=)


Betesvandring 26 maj


Vad Therese sysslar med vet jag inte.. Kanske förklarar någon växt?! ;)


Snygga brudar på underbar "avslutningsträff" med grillning i Warren Hastings-parken! =)


Ytterligare tre snyggingar!


Anna och Matilda ser hårt på det här med sångträning ;D


Tack för oss, Kvalificerade Unghästubildare 2009/2010

tjugofjärde juni

Det har blivit ett break i bloggande - Igen. Frågan är om jag ska ta tag i det här på allvar en gång till, och det känns faktiskt så..! Har bara haft otroligt mycket mer att göra än vad jag hade planerat, började jobba direkt när jag kom hem och sen har dagarna gått i ett, känns inte som att jag gjort nånting annat den här månaden än att rida och jobba. Visserligen ingenting jag sörjer, för det är väl ungefär det som jag vill och måste göra, men tiden går så fort!

På hästsidan har det hänt en hel del.
Fuxen tävlade redan helgen efter att vi kommit hem i Kramfors, där hon gick 95 och 1m. Var felfri i 95 och hade sedan ett stopp i 1m där hon blev lite spänd och överhoppade sig ganska rejält. Kändes annars strålande fin där, och hon visar gång på gång hur mycket hoppning som finns i den lilla kroppen!

1m

12-13 juni följde både W och Fuxen med upp till Ammer på en träningshelg med Wanja Landh tillsammans med "Försprång Mittsvenska" där vi under två dagar red 3 träningspass med markarbete/banhoppning och avslutade andra dagen med att hoppa huntinghinderna, superkul!! Hästarna kändes helt ok hela helgen, Wepzan glänste mest första dagen och Fuxen var den som kändes bäst andra dagen =)

Wepzan dag 1 och Fuxen dag 2

18-20 juni
var det dax för Wepzan att tävla på SRKs stora nationella hopptävlingar. Tråkigt nog så sjönk stämningen lite av att det regnade mer eller mindre nästan hela helgen, men tävlade gjorde vi ändå och W gjorde precis som vanligt bara riktigt bra prestationer! =) I 135 på fredagen (en klass som hon inte tävlat sedan Breeders i höstas..) så var hon felfri i fas 1 och hade ett nedslag i fas 2 som jag tar på mig helt o hållet. På lördagen valde jag att göra min 140-debut som skedde på en vid det laget rejält regntung gräsbana (som kändes bättre att gå på än att rida på om jag säger det så....), men W kämpade på ett otroligt sätt och tog sig runt med endast 2 nedslag. Ett riktigt pet, och ett lite grövre nedslag i insprånget på andra kombinationen som stog svårt och där hon faktikst stog emot en del för ovanlighetens skull. Vi avslutade sedan helgen med att hoppa en 120 på söndagen (då var underlaget betydligt bättre efter ett dygns uppehåll), där hon var placerad 6a. Fina, fina W!

Fredagens 135, 0+4 fel


140-debuten på lördagen

Jag startade även en kompis häst på SRK, som skötte sig prima och fick med sig en 4e-placering från lördagens 115.

Bandiet 03, född 2001 e. Indian Gold van Castershoeve. 115 4e-plac.

Igår var det lokal kvällstävling i Matfors dit Fuxen fick åka. 90 och 1m stog på schemat och hon var jätteduktig. I 90 var hon riktigt lugn, det var en svår bana att hitta en bra rytm på och kändes därav som att jag fick sitta och backa runt lite. Fick ett nedslag på ett räcke där hon tänkte gå iväg men jag satt kvar, utbildningsmässigt en bra runda för henne! I 1m var hon betydligt mer laddad och busade omkring redan på framhoppningen, men på ett otroligt positivt sätt. Hon hoppade runt banan med ett enormt gott självförtroende och härlig inställning, även om det blev lite "av och på" ibland i all hast! ;) Med det självförtroendet kommer hon gå Breeders i höst utan problem. Nu är det svåra att våga vara iskall och hoppa riktigt lågt ett tag till, så kommer det troligen "bara" vara att hoppa lite 120 sen.

90 cm


1m

Tillridningsponnyn Philippa sköter sig riktigt bra. Hon använde första veckan till att testa hur mycket man måste stå på bakbenen för att piloten skulle bli rädd, men insåg snabbt att det inte var någon idé och har använt resterande veckor till att utvecklas och bli riktigt trevlig. Det kommer bli en superponny hos en liten duktig ryttare som kan ta vara på alla hennes kvalitéer!


Philippa, född 2005 e.Veronas Bo-Gi

Nu
har W fått ta lite semester, hon rids nga dagar i veckan lite lätt i mestadels skritt ut i skogen. Så ska hon få ha det ett par, tre veckor för att sedan sättas igång innan Hammarös stora tävlingar där hon ska gå "Champion of the youngsters", som är en årgångstävling som de har samtidigt som deras stora nationella och internationella tävlingar.
Jag flyttar ju ner till Örebro nästa helg för att jobba hos Elin Jansson, mer info om det kommer senare, ska verkligen bli superkul! Vart Fuxen får tävla nästa gång får framtiden utvisa, blir när vi kommit ner till Örebro iaf =) Hon ska nog dock var igång fram till flytten eftersom att hon redan har vilat mer än behövligt....

Nu får det bli ett nytt inlägg med lite bilder, sätter igång direkt!
Tjingeling

RSS 2.0