Kortis

Blir bara en kort update idag.
Det enda spännande som hänt är väl att jag och Sammi har varit på SRK på p&j, hoppade en 1m och han var superduktig :)) Lite spänd och lite het samtidigt redan på framhoppningen bland alla hoppande hästar, men sköter sig verkligen optimalt och hoppade runt felfritt inne på banan. :)
Nu sova lite, funderar på att ev åka till Övik o hälsa på farmor och farfar imorrn, får se hur vädret ser ut!
Tjingeling


Videoblogg

Haha okej, jag har fallit för grupptrycket!


Välkommen till istiden

Är det inte ständigt 30 grader kallt, två meter snö och fruset vatten överallt (som t.ex förra vintern..) så är det tametusan nollgradigt, BLANKIS och storm dygnet runt istället! Nu är jag redigt less på denna is, vi hade nga kanonfina dagar förra veckan med snö, bra hagar och fina ridmöjligheter utomhus - Nu är det isgata, hästarna kan inte ens gå i hage och ska man rida så får man glatt åka in till ridhus varje gång. Om man kan ta sig till ett ridhus vill säga, eftersom att träden ligger som plockepinn utmed vägarna!

Nej för tusan, ge mig snö och gärna några kallgrader. Jag har fått mördarskor i julklapp så lite kyla lär inte stoppa mig.
Igår kom inte hästarna utanför dörren bokstavligt talat. Det tog mig och mamma en timme att ta oss till stallet, testa i princip varje väg som går till Stornäset men det låg träd överallt efter lilla Dagmar som festat loss rejält under juldagsnatten. Var inne på färsta en sväng och joggade en mkt fin Sammi bara, han räddar mina dagar :)
Idag har Fina och Måns kunnat vara ute ett par timmar var tsm med sina respektive hagkompisar i en "extrahage" som Barbro gjort utanför sitt stall. Halva den är helt isfri, så efter gediget sandande hela vägen dit så fick dom springa av sig lite.
Utebliven ström till den hagen gör dock att Sammi inte riktigt får förtroendet, framförallt eftersom att han ganska kraftigt ogillar att vara ute själv, så han har fått nöja sig med lite longering på lägdan (gräs, halleluja!) och en hel del promenerande på samma ställe, som är det enda som är isfritt.. Han som har brodd tar sig fram finfint på isen visserligen, tur att han är snäll dock eftersom att jag får ta tag i manen och åka med.. ;) 

Världens bejb :)

Imorrn har jag små planer om att det plötsligt ska ligga en halvmeter snö och vara fem grader kallt, drömma kan man ju.. För övrigt så ska jag trimma S på färsta och fixa lite annat, tjingeling!

Hästarna

På förfrågan så kommer här en liten update om vilka hästar jag har just nu.

Stalypso's Son
Hingst f. 2007 e. Stalypso (Stakkato-Calypso II)- Escudo I.
Sammi är född i Tyskland och köptes av Loviseholm som föl på Elitauktionen i Verden. Han har varit min absoluta drömhäst sedan jag började rida honom när jag kom till Loviseholm för 1,5 år sedan, och jag älskar honom mer än allt annat! :)
Sammi har haft lite otur i livet och har inte hunnit med så mycket än, bl.a. så fick han tarmvred i maj i år och blev akut opererad med lång konvalecent som påföljd.
Nu är han igång igen och förhoppningsvis får han vara frisk och kry så att han får chansen att visa vilka fina kvalitéer han besitter. Han är en lite känslig men väldigt trevlig individ som både rör sig och hoppar bra, och han ger en fantastisk ridkänsla med sina fina ridbarhet! 

Sammi kommer under 2012 att matchas mot 5-årschampionaten i Falsterbo och Flyinge.


Sammi som föl :)


Sammi

Finepix VT
Sto f. 2008 e. Quidam de Revel-Contendro I-Carthago.
Fina är född på Västanbytorp Stuteri (www.torpet.com) hos Maria Larsson. Hennes mamma Coolpix VT fick dubbeldiplom som 3-åring och har därefter bara tjänstgjort i avel. Mormor Costa Rica H var Elitsto och har bl.a. lämnat Ronaldinho H och Optic VT.
Detta är en häst som vi tror otroligt mycket på, hon har visat ett smått fantastiskt språng, hon är otroligt hinderklok och har dessutom varit helt okomplicerad hittills.

Fina kommer under 2012 att matchas mot 4-årschampionatet.


Fina :)


Masterpiece TT
Hingst f.2010 e. Monte Bellini-Escudo I.
Måns är född på Stuteri TT (www.stalltt.se) hos Karin Råhnängen. Hans mamma Et Cetera är endast använd i avel. Pappa Monte Bellini är endast 9 år gammal men tävlar redan i den yttersta världseliten.
Måns har ett ganska lugnt år framför sig, med inridning under hösten som enda mål innan allvaret börjar på riktigt :)

Måns som föl :)

Det var en liten update om hästfronten! Har någon frågor så är det bara att fråga på, så försöker jag isåfall svara lite eftersom.
Tjingeling!


Finepix VT vill ta upp jakten

Har haft en ganska fullspäckad juldag måste jag säga, var i stallet vid halv 10 och släppte ut hästarna, åkte sedan till Maria och hjälpte henne med Coffee som var väldigt duktig. :) Hem och fixade stallet sen innan lunch, och direkt när jag hade fått i mig lite mat så hjälpte jag Barbro med Kalle och Myran. Även dom skötte sig utmärkt.
Plockade in mina hästar och så åkte jag och mammsen till färsta med Fina. Skönt att trimma henne också på lite ordentligt underlag, även om lägdan är super just nu så vågar man inte lita på att det inte plötsligt släpper... Och jösses vad fin hon börjar bli!! Sista veckans arbete har verkligen gett resultat. Fina vill slåss om vem som är bäst i stallet ;)
Direkt när vi kom tillbaka så tog mamma hunden och jag Sammi och gick ut på en promenad, mys! Nu sitter jag i soffan och väntar på mat, funderade ett tag på utgång ikväll men skippar det och sover i soffan istället - Kommer garanterat må bättre imorgon av det ;)

Fick en fråga av en ny läsare om vad jag har för hästar nu, så jag ska skriva ihop lite om dom under kvällen :)
Tjingeling

God Jul

Hoppas ni alla har en superbra julafton! :)
Jag har tillbringat dagen i stallet som vanligt, Fina har trimmat på lägdan och var piggelin, men fin!! :) Sammi som har jobbat ganska ordentligt ett par dagar har bara gått på promenad, mys! :) Han hade dessutom lite extra tur och fick ett nytt stalltäcke idag, det har han väl förtjänat skulle man kunna säga, lilla älsklingen!

Hemma strax efter 16, sen har jag bara duschat och kollat på tv. Har fått ärva min lillebrors telefon också så har lagt in alla viktiga kontakter osv på den. Nu väntar jag på mat, vi dissar julmaten i år och jag ska få oxfilé och potatisgratäng har jag hört, låter fint. :)


Snälla tomten, det enda jag önskar mig är att få tillbaka världens bästa liv <3

Julhelg

Framme vid den årliga julhelgen, jag är inte så mycket för julfirande så för mig kommer helgen se ut "som vanligt" :) Var dock länge sedan jag var hemma under jul, för två år sedan firade jag med bästa Malin i Värnamo, vi hade det så galet bra! Helt sjukt, kanske bästa julen någonsin.
Förra året firade jag hos "mina" älskade Loviseholmare, men i år blir det lugnt här hemma med mammsen och lillebror.

Igår tränade jag dressyr för Maria på Sammi. Om han var bra förra veckan så var han ännu bättre igår :) :) Så himla ambitiös, och så sjukt fin! Kärlek.
Idag har jag varit iväg till srk och hoppat lite tillsammans med Johanna och Anna-Clara :) Hoppade samma övning som vi gjorde för Björne första dagen, och idag hade poletten trillat på plats ännu ett hack - Han jobbade super med övningen, har verkligen börjat tänka på ett helt nytt sätt i sin hoppning känns det som. 
Fina har fått jobba ordentligt en stund på lina idag, nöjd och trött efteråt :) 
Var ett tag sen jag uppdaterade om lilla Måns, men han mår bra - Börjar bli sjukt pigg och lite kaxig, häromdan var vi ute på en liten promenad, mycket spännande! ;)

Tjingeling
 

Onsdag

Har nästan haft lite full rulle idag, började med att åka och fylla på hästmatförrådet imorse innan jag åkte ut till stallet och släppte ut hästarna, mockade o fixa klart stallet sen fram till lunch. När jag hade ätit så gick jag ut en promenad med Barbros hundar, fyllde vatten i hagarna och sen bestämde jag mig för att rida båda mina ute i snön. :)
Fina såg vild ut redan innan jag försökte ta mig upp, men med extra säkerhetslina och nödstopp så överlevde jag! ;) Efter 10 minuter så var hon ganska lugn, och kändes faktiskt riktigt fin. Red bara henne lite lätt ute på lägdan i alla gångarter. :)
När jag hade kommit upp på Fina direkt utanför stallet så tänkte jag att det inte var nån idé att vara feg när jag skulle upp på Sammi, så hoppade helt sonika upp utanför stallet på honom också.. Haha, eller rättare sagt hängde först en bra bit ner på parkeringen innan det var läge att kasta sig upp - Pigg kille.... Red först ut en sväng och sen joggade jag även honom på lägdan, kändes superfin när han spänt av lite och slappnade av. :)

Nu på kvällen har jag jobbat ett par timmar på mammas jobb, och nu tänkte jag fixa lite fika.. Imorrn blir det bl.a. dressyrträning med Sammi för Maria, gillar't!
Tjingeling.

Tisdag

Har haft en ganska mysig dag med mina fina hästar :) Fixade klart stallet på fm, lunchade sedan både hästar o mig och sedan hjälpte jag Barbro med Kalle som var snäll. Sedan red jag och Sammi ut på en mystur i snön! Linade först lite ute på en lägda och han var helt överlycklig, och sjövild! ;) Bära eller brista, upp och hoppa - Båda överlevde och var lika glada efteråt :)


Mys med den bästa :)

Sedan linade jag Fina lite på lägdan också, även hon mer vild än tam, så roligt att hästarna är pigga och glada! :) Dom ser verkligen superfräscha och fina ut båda två.

Fina häromveckan, när vi hade lite mindre snö.. Eller ingen alls ;)


<3





Att någonting kan göra så fruktansvärt ont.. Jag saknar er <3

Helgen

Har haft en lugn helg, inte gjort något speciellt alls faktiskt. Hann inte åka in med Fina igår, men var ute på en promenix med Sammi iaf, mys! Just nu snöar det dessutom som tusan, och har gjort större delen av dagen, så har en liten förhoppning om att det ska gå att sätta igång henne lite ute den här veckan :)
Idag har djuren bara rastat sig i hagen nga timmar och sen blivit lite borstade, jag har precis kollat VC-hoppningen från London, och nu tänkte jag börja spåna lite inför en tävlingsplanering till nästa år!
Tjingeling!

Björneträning

Torsdag och fredag har Björn Carlsson varit uppe och haft träningar här i Sundsvall. Jag har inte tränat för honom sedan hösten -09 när jag var hemma hos dom på praktik under min tid på Unghästutbildningen, och det har verkligen varit två inspirerande och roliga träningspass!
Eftersom att Fina inte är ordentligt igång efter sin vila så fick bara Sammi vara med denna gång. Han har skött sig utmärkt och löst alla knepiga övningar nästintill prickfritt. :)
Nu blir det nga lugna dagar för honom, han var helt förståeligt ganska trött igår när träningen var klar och har förtjänat lite hagmys och skogspromenader :)

Nu är det bara en vecka kvar till julafton, vilket också innebär att det bara är två veckor kvar tills alla hästar är ett år äldre och har ett år av nya utmaningar framför sig! Tävlingsåret 2012 har alla möjligheter att bli riktigt roligt, det är bara upp till mig att förvalta mitt fantastiska hästmaterial så bra jag kan :)

Nu ska jag äta lunch och sen åka till Maria och hänga lite på Coffee, sen blir det ev färsta med Fina och så en promenad med Sammi.
Tjingeling!


Nytt försök

Har som de flesta av er förstått inte haft någon direkt motivation att uppdatera här dom sista dagarna.. Har inte hänt något speciellt, har varit ute på en liten utflykt och för övrigt har dagarna rullar precis som vanligt.
Tränade lite dressyr igårkväll med Sammi för Maria Molander, så himla roligt och ännu roligare är det när man har en så fantastiskt fin liten häst! :) Han är så ambitiös och superkänslig så jag får koncentrera mig tills jag nästan spricker, men bra blev det och jag ser redan fram emot en ny lektion! :)

Imorrn och på fredag ska jag träna för Björne, blir roligt, har inte tränat för honom sedan jag var i Värnamo på praktik för ganska exakt två år sedan. :)
Fina har fått ta det lite lugnt, underlaget är för det mesta värdelöst och det känns ganska lugnt med henne, hon är ju så himla okomplicerad och har inte så mycket hon behöver uträtta under nästa år. Hon hålls igång lite lugnt för tillfället och ska börja vinterträna lite mer när underlaget ute blir bättre. :)
Tjingeling

..

Kvällarna ger tid till att tänka, tänka är helt värdelöst..
Att känna besvikelse. Besvikelse över att inte längre betyda något, att inte längre vara någon. Att inte längre leva världens bästa liv, att inse att det aldrig kommer hända igen..

Jag försöker hålla humöret uppe, sysselsätter mig på dagarna och har det egentligen jättebra. Men innerst inne är livet ett helvete för tillfället, hoppas jag aldrig någonsin mer behöver uppleva det här..
Mitt stundtals dåliga humör är inte personligt mot någon, jag är sjukt tacksam mot er som stöttat mig i det här, ni är guld. <3


Världens man <3

Nyttig tjej tränar hårt, eller hur var det?

Ligger i soffan och tjockar i mig efter en lång men mysig dag i stallet :) Sprang in på Ica maxi på vägen hem och köpte vindruvor, clementiner, godis och lite lunch till imorrn :) Så nu har jag bunkrat upp här framför TVn, Barbros fantastiska saffransbullar är pricken över Iet!
Släppte ut hästarna och fixade stallet imorse, sen åkte vi in till färsta där jag red Grom, han var lite fräck i början men testade bara en gång, och sen var han snäll ;) Jättefin häst är det :)
Hem och lunchade mina hästar, åt lunch själva och rastade Cajsa. Sen hjälpte jag Barbro med Calle, även han sköter sig super.
Linade Fina lite lätt sedan och avslutade med att gå på promenad med Sammi, mys! Kan utan problem ta en promenad med honom och Cajsa samtidigt, han tror att Cajsa är hans bästis medan Cajsa har lite hälsosam respekt, fint de!

Nu ska jag snart sova, imorrn kommer hovis och så ska jag träna för Arnold på kvällen, blir grymt kul, och svettigt skulle jag tro.. Oj vad jag lär ha lagt till med olater efter tre veckors frånvaro från Loviseholm...
Tjingeling!

Många svåra val

Det är många svåra val i livet, det kan jag tala om för den som möjligen missat det ;)
Tog lite sovmorgon imorse igen, åkte inte till stallet föränn halv 9 och då hann jag förbi Grafströms för att köpa broddar också. :) Har hållt mig så länge jag kunnat för att behöva brodda, men nu verkar det snart i det närmsta omöjligt att ens kunna ta ut hästarna utanför dörren utan broddar, så lika bra att förbereda sig...
När jag och Sofie hade släppt ut hästarna så åkte vi direkt till Maria och den 2,5åriga dressyrhästen. Han var mkt lugnare redan idag, kunde hänga lite i stigbygeln och kom ett par snäpp framåt sen igår. Det kommer gå långsamt, men det ser lovande ut, och det är en jättetrevlig häst! :)
När vi var klara hos henne åkte vi hem och fixade stallet och linade Fina lite på en lägda (tack till dessa lägdor som kan ge oss ett skapligt underlag trots 5 minusgrader och snöfritt..).
Efter lunchen så tog vi med Sammi till färsta, joggade honom lite där och han kändes kalasfin - Som vanligt ;) Skämt åsido, men han är verkligen fantastiskt fin att rida på :)
Hem och fick nybakta saffransbullar av Barbro, galet gott! Sen ut och tog in Måns och borstade pållarna lite innan jag fodrade och gjorde iordning kvälls- och morgonmat.
Nu ska jag snart se BSF och fika med mammsen!


Sammi myser i hagen häromdagen :) Snäll kille!

Tisdag

Börjar få lite struktur i vardagen. Hinner med samma saker, fast på lite kortare tid, säkert mycket tack vare Sofie som hjälper mig med allt möjligt i stallet just nu men också tack vare att jag börjar kunna planera tiden lite bättre. Är man hundvakt så ingår bil, och det är alltså ganska värt att gå dom där promenaderna med hunden trots allt.. :)
Idag har Fina varit på färsta för första gången, hon skötte sig utmärkt som vanligt, hon har utvecklats mycket under vilan, men har samtidigt tagit lite nya tag till att försöka trotsa reglerna lite ;)

Efter lunch var jag först iväg till min gamla dressyrtränare som har en jättefin 2,5åring som varit/är lite svår att rida in. Checkade mest läget idag, avslutade med att hänga lite bara vilket gick bra.På't igen imorgon! :) 
Hängde lite på Myran sen innan vi gjorde klart stallet, borstade hästarna och så. :) Sammi fick ta det lugnt idag, bara gå i hage hela dagen och sen lite borstning, mys! :) 

Nu behöver mammsen sin dator, tjingeling! 


Måndag

Har för första gången på flera veckor känt mig ganska utvilad idag. Kanske börjar landa lite efter allt som hänt, blev några rätt röriga veckor ett tag..
Skjutsade Lisa till tåget imorse innan jag åkte mot stallet. Hann hämta upp gulliga Sofie på mammas jobb också som ska hjälpa mig lite i stallet i veckan, grymt bra! :)
Vi har sedan fixat stallet precis som vanligt, jag har hängt på Kalle och ridit på Myran, ätit långlunch och sedan varit på färsta med Sammi en sväng :) Trimmade lite lätt bara, avslutade med att hoppa på volt (två varv 22språng, två varv 20 språng, två varv 24 språng osv). Han kändes super hela passet, finaste :)

Var klar i stallet tidigt tack vare att Sofie hjälpte mig att göra klar hästarna, hemma redan vid 17 och sen har jag tjockat i mig pizza, blivit runtdragen på en lång promenad med Cajsa, blev ganska så mör och har nu druckit säkert en liter cola.. Man kan säga att kvällen gick plus/minus noll på alla punkter ;)
Natti!

Ännu en vecka till ända!

Veckorna fortsätter att rulla, idag har jag varit lite mer produktiv än igår, även om jag kanske inte ska överdriva ;) Sov länge imorse, fick käraste lillebror att skjutsa mig till stallet vid 10, släppte ut hästarna och gjorde stallet. Hann sedan med Kalle innan lunch, han är precis som Myran väldigt snäll och okomplicerad :) Snart uppsittning på honom. Gav hästarna lite lunch i hagarna, åt lite lunch själv och pratade strunt med Barbro och Camilla innan vi tog tag i våra liv och gick ut igen :) Jag plockade in F och S medan Barbro gjorde iordning Myran. Red lite på henne idag igen, hon är så snäll men det är lite besvärligt nu när det blivit så hårt i marken.
Mina små älsklingar fick vars en promenad idag. Jag och Fina gick ut en sväng själva medans jag fick sällskap med Sammi av Camilla och Saba. :)

Fick en fråga om jag kunde ordna bilder och filmer på hästarna, jag ska försöka fixa lite nya fräscha bilder och även lite film på S och F så fort jag kan! :) Lite krångel med filmkamera men ska såklart försöka ordna det :)
Fick precis för en stund sen ett mail av Sammis uppfödare med några bilder från när han var föl, så roligt! Vi har haft lite kontakt sedan i somras när hon hittade min blogg när hon googlat på Sammi, hon letade upp mig på fb och på den vägen är det, superkul :)



Allt man kan önska sig :')


Slapp lördag

Har haft min första riktigt slappa dag på läääänge! :) Klockan ringde 8.15 imorse, låg kvar till 8.45 innan jag masade mig upp för lite frukost, fick våldväcka lillebror för att ordna skjuts ut till hästarna så att dom fick komma ut lite. :)
Fixade stallet, lunchade djuren och sen mig själv, och sen dog jag på Barbros soffa ett par timmar nästan innan jag kom på att S och F kanske ville in, så var ute och tog in dom innan jag däckade i soffan än en gång ;) Ute igen vid 16-tiden, em-fodrade, tog in Måns och borstade lite innan mammsen kom och hämtade mig.
Nu har vi haft lite middag här hemma, Barbro har varit här och ätit, supermysigt med god mat som bästa mammsen lagat och massa prat som vanligt :)

Nu ska jag sova, trött tjej!
Natti

Fredag

Även om jag är lite dagvild, så vet jag att det är fredag idag.. :) Var uppe i ottan imorse, hunnit hämta Sammi på ön och åkt tillbaka ut till SRK till kl 8, tur att jag har världens bästa mamma som ställer upp och hjälper mig för jämnan! :)
Trimhoppade tillsammans med Johanna som hade tänkt ut en superbra evighetsövning med massor av bommar och små hinder, så himla skönt att det finns någon här uppe som har lite samma tänk som det jag blivit van vid sista åren. :)
Sammi kändes hur som helst riktigt fin och jobbade på bra bland alla bommar. Han har i hoppningen lite svårt att landa i vänster galopp, landar helst i korsgalopp i vänster varv, men idag var det som att nån pusselbit föll på plats och han landade i rätt galopp nästan hela tiden. :) 

Var tillbaka i stallet strax innan 10, släppte ut hästarna och åt en macka innan jag fortsatte. Fick finbesök av Sara, var typ 100 år sedan vi sågs sist, eller i alla fall ett par år sen, trevlans! Fanns mycket att förtälja där :) Vi hade så himla roligt när vi red ponny och i början på hästtiden innan jag flyttade, saknar't..!
När Sara lämnade mig så fixade jag klart stallet, lunchade hästarna, pratade i telefon (ovanligt..) och åt sedan lunch själv innan jag plockade in Sammi och Fina igen. Sen joggade jag Fina lite, börjar bli så hårt och tråkigt i backen nu så går inte att göra så mycket, men hon var duktig :) Red sedan på Myran och kollade lite när Barbro tömkörde Kalle, borstade Sammi och fixade iordning maten innan mammsen och moster kom och hämtade mig :)

Nu har vi ätit tacos, kollat på idol och dessutom tryck ner både glass och godis... Vart ska detta sluta! ;) 
Imorrn blir det ännu en liknande dag, är snart lika bra att jag slutar blogga, varje dag ser likadan ut med vissa undantag ;) 

Natti!
 


Trött tjej

Blir en kort blogg idag, jag är galet trött, har precis sovit en stund i soffan och somnar nog snart igen om jag inte sysselsätter mig med nåt ;)
Klev upp vid 7 idag, gick ut en runda med hunden innan jag åkte till stallet. Började med Barbros inridningar även idag, satt på Myran för första gången och fortsatte hänga på Kalle :)
Sen släppte jag ut mina hästar, fixade stallet och rastade hunden en till sväng innan Sofia kom och hälsade på, trevlans. :)
Jag har fått ett lass hö idag också, så nu har hästarna massor med mat - Nöjdast är nog Fina som står i boxen brevid allt hö, och därmed har garanterat fri tillgång genom gallret för tillfället ;)

Efter lunch så tog jag in Sammi och Fina, linade sistnämnda en stund och gick sedan ut på en promenad med Sammi med Sofia och hunden som sällskap. :) Jag kommer aldrig behöva nån hund iaf, Sammi är trevligare än alla hundar jag känner, haha!
Nu ska jag slappa en stund till, imorrn ska jag upp jättetidigt, hoppa på klubben kl 8...Tjolahopp tjolahej!

RSS 2.0