Litet uppehåll

Jag har inte glömt bloggen, jag är inte sjuk och jag sover inte. :) Däremot så går det mesta inte min väg, jag är stundtals extremt omotiverad och har alldeles för mycket att fundera över.
Hästarna går för det mesta väldigt bra och jobbar på :)
Återkommer nog om några dagar när allt förhoppningsvis har lugnat sig lite.
Tjingeling!

Kort blogg

Galet trött imorse, men upp kom jag i tid och tro det eller ej så var jag inte alltför stel. :) I förmiddags hoppade jag Galax och Querida lite. Dom var kalasduktiga båda två! Hoppade en liten "bana" på tre hinder med en kombination på ena långsidan.
På eftermiddan trimmade jag Daisy lite, kändes ganska bra! :) Promenerade sedan en stund med W som verkar rätt ok, hoppas att hon är på G snart igen.
Nu på kvällen har jag hoppat B, hoppade en bana som innehöll "lite av allt", superbra både som markarbetsbana och "riktigt" banhoppning. B var laddad men blev jämnare o jämnare och avslutade kalas. Som sagt.. I'm in love.

Nu ska jag sova. Galet trött igen!
Natti :)


Tur i oturen

Vi har varit kalasmånga i stallet idag! :) Vi har haft hjälp av både Sara och Jonas, grymt! Började förmiddagen med att trimma Galax och Querida. Querida var helt grym, sjukt stor skillnad sen i lördags när jag fick en hel del hjälp av bästaste Elin. :) Även Galax var väldigt fin och jobbade på bra.
Sedan skulle jag och Moa leda ett par 3-åringar från lösdriften lite i ridhuset. Gick ganska så bra ända tills jag hamnade ivägen när den jag ledde bestämde sig för att inte vara med längre, lyckades vända sig från mig och sparkade mig i ansiktet... Gick som tur var bra, såg nog värre ut än var det var med blod i halva ansiktet.. Har en öm näsa, en arm (som jag troligen hann slänga framför ansiktet) som är lindad och lite mindre minnseförluster. Minns för tillfället allt som hände för mer än en timme sen i viss dimma :) Så kan det gå, man får vara glad att det inte tog värre! :)

Nya tag på eftermiddan, det får vara lite mer på riktigt för att jag ska slita mig från stallet..! Joggade först Daisy som kändes lite stel i början men väldigt fin efter en stund. Sen trimmade jag finaste Beasley, som var lite laddad och okoncentrerad i början men blev väldigt fin en stund sen innan han blev lite trött :) Kärlek på honom, han är drömmen..

Nu har vi varit på Marieberg en sväng. Har käkat lite, kollat lite i affärer och provat parfymer.. Jag hittade massa som luktade apa, sådeså! Nu ska jag snart sova, bäst att vila upp sig lite tills imorrn!


Vi tog en liten genväg..! :D

Natti! :)

Positiva tankar

Det kanske bara är en smäll, kanske.. Hur som helst har W haft husarrest idag, det får vara nog med vilda lekar i hagen tills hon är återställd och underlaget är bättre.
Annars har jag inte mycket spännande att berätta, vi har haft ont i huvudet allihopa idag, sjukt irriterande.

Har varit duktig och tagit lite bloggbilder, måste skärpa mig och fixa lite roligare bilder nån dag!

Louise och Eljest :)


Floriano, Ian, Ior, Florre... Kärt barn har många namn! :)


Daisy och Sammi


Daisy och Starlight


Daisy och Kungen :)


Sputnik :)

Nu är det Solsidan!
Tjingeling :)

Lite less..

W har lyckats göra sig nåt i hagen eller boxen idag.. Sjukt irriterande när hon har varit så otroligt fräsch under igångsättningen. Bara att hålla tummarna att det går ner lite tills imorrn, känns ganska meningslöst att hålla på såhär.

Hittade massa bilder på den häst som jag kanske tyckt allra mest om, min D-ponny som jag hade mellan hösten 2003 till hösten 2006. Världens finaste, ångrar fortfarande att vi inte gav honom en till chans att tillfriskna...



Fina, fina Bisazz  <3

Tog nga bilder i finvädret häromdagen också. :)

Vååååår! Eller åtminstone lite vårkänsla :)


Drömmen. <3

Nu ska jag kolla klart på P3s Guldgala! :) Grymt!
Tjingling

Dagen efter igår

Och nej, jag var inte ute och festade loss igår, jag satt hemma i soffan med bästa sambosarna och kollade på Lets Dance, käkade god mat och därtill en hel del godis. :) Däremot hade vi inget internet på hela dagen igår, fråga mig inte varför men det fanns ingenting som fungerade någonstans här på gården.
Nu funkar allt som det ska, och jag har sovmorgon så då får det bli ett litet inlägg.
Har fått ett par frågor som jag tänkte ta och svara på direkt.

Hur klarar sig hästarna ihagen utan brodd? särkillt om det börjar tina och bli isigt?
Information:
Alias/namn charlotte
Svar: Än sålänge har vi faktiskt mest snö i hagarna, tack vare att dom är så pass stora att det nog dröjer innan dom blir isiga. Så det är inga problem alls :)

Vad är anledningen till att ni inte broddar ? :)
Svar: Till största del att skaderisken har varit större med än utan brodd, det har varit en så "bra" vinter ur broddperspektivet - Vi har t.ex. kunnat rida ute utan problem eftersom att det varit snö istället för is hela vintern. :) Sen så underlättar det såklart att vi har ridhuset på gården, vi är ju inte alls lika bundna vid att måsta kunna rida o.s.v. på is.

Gårdagen var annars i stora drag väldigt bra :) Jag joggade bl.a. Sture på förmiddan som är så himla häftig! Helt otrolig häst. :) Hann också trimma Telles lite innan lunch, hon kändes fin!
På eftermiddan trimhoppade jag Daisy och Beasley lite. Hade ett litet hinder på volt där jag bara ville rida så jämna galoppsprång som möjligt runt. Har alltid haft lite svår att hitta en jämn galopp på Daisy, vet inte varför men så är det bara. :) Gick ändå riktigt bra på slutet! :)
Beasley kändes helt grym, han blir gärna lite ojämn i bjudningen, hoppar iväg åt fel håll och leker tarzan däremellan, men blev bara jämnare och jämnare och som han hoppar! :) Love it.

Nu ska jag äta frulle, sen ut och jobba lite!
Tjingeling!

Vad är det för månad egentligen?!

Dagarna rullar på här på Loviseholm. Vi har haft helt underbart väder, mer än hälften av all snö är borta och ute på vägarna är det till största del helt bart nu! :) Idag skrittade jag och Moa ut utan termobyxor och med bara vanliga ridskor utan att frysa det minsta. För visst är det mars?!?!
Wepzan tog sina första språng sedan augusti igår, behöver jag säga att hon var lycklig? Helt sjövild är bara förnamnet..! Vi passade på att klara av vattenmattan direkt också, jag funderar på om hon är 3 eller 8 år med jämna mellanrum.

Idag har Elin och Linnea varit i Västerås och visat nga hästar. Jag och Moa har jobbat järnet här hemma och fått en del vettigt gjort. Jag har bl.a. joggat Sputnik och trimmat Telles & Daisy, alla tre kändes bra. Wepzan har skrittat ut en kortis, längtar tills gårdsplanen är isfri så att man inte behöver riskera livet för att ta sig ut till vägen! Eller så kanske man ska fundera på att brodda... Ganska konstigt det där, när jag bodde i Sundsvall så kunde jag inte tänka mig att ha hästarna obroddade och utan snösulor mellan november-mars, men nu när jag varit borta i snart 1,5 år så drar jag mig för att sätta i några broddar över huvudtaget... Alla våra hästar här är obroddade, och snösulor är inte ens att tänka på! Ändå har vi nog nästan samma vinter som norröver.

Nu ska jag slappa lite en stund innan jag ska sova, får bli tidigt ikväll!
Tjingeling :)

Bloggtorka!

Har haft lite bloggtorka ett par dagar. Inte funnits alltför mycket att skriva, och framförallt har jag varit så sjukt trött på kvällarna så jag har somnat innan jag ens hunnit tänka tanken på att blogga. :)
Fick en fråga som jag tänkte svara på direkt.

Hej
Vad är det för utbildning du gått?
//Ida
Svar: Jag har gått Unghästutbildningen på Flyinge 09/10. :)

I förmiddags hoppades det för fulla muggar! En liten bana var uppgiften idag, med bl.a. en linje med 5 galoppsprång med räcke m vattenmatta in och en oxer med blå tunnor under ut, en kombination samt hinder på lång anridning. Jag började med att hoppa Galax som kändes lite trött idag, men ändå kämpade på bra! :) Han hoppade snällt över alla hinder och klämde till med nåt riktigt fint språng ibland :) Sedan var det Queridas tur, och vilken stjärna det är!! Jösses som hon hoppar, jag får hålla i manen varje språng. Helt fantastiskt fin är hon kan jag lova! :)
Avslutade med att hoppa Eljest som också han kändes grymt fin, åh så kul det är när hästarna är så grymma så att man blir mållös gång på gång! :)

Efter lunch började jag med att jogga Sputnik lite lätt. Han var galet piggelin idag! Sedan joggade jag W som också hon var väldigt laddad, mer vild än tam! :)
Nu ska jag snart sova, avslutar med en bild på finaste Sammi :)


Schnyggaste bilden någonsin!

Sovmorgon och nästan markkänning

Har haft sovmorgon idag, var nog ganska behövligt med tanke på att jag var dödens trött igårkväll.:) Vaknade strax efter 8 och sen slappade jag lite vid datan och TVn fram till frukosten. Efter frukosten började jag med att trimma Eljest lite, för att sedan jogga Sputnik lite lätt. Lunchade sedan tillsammans med Linnea och Daisy innan vi gick in och käkade vid 13-tiden. :)
Efter lunch började jag med att trimma W lite. Hon kändes ruskigt fin idag, men laddade upp mer o mer under tiden jag red och hoppade o for åt all håll. När jag nästan var klar fick hon tokspunk, fick sadeltvång och hade kunnat kasta mig till ridhusbotten rätt ordentligt om det inte var för att jag helst inte ramlar av utan brukar försöka hålla mig kvar på hästarna..! Men det hade varit bra snyggt inför ponnyföräldrarna som såg rätt så rädda ut..
Avslutade med att jogga Beasley lite som också var rätt så laddad men höll sig på marken nästan hela tiden :) Han fick hålla sig lite mer inom ramen idag och kändes rätt så fin på slutet, märks att han vilat lite såklart men han känns väldigt pigg och glad! :)

Nu ska vi snart fodra, bara kika klart på fångarna på fortet först. :)
Tjingeling!

Fantastiska hästar!

Jag har det egentligen alldeles för bra. :) Har sagt det många gånger förr, men det tåls att sägas igen. HERREGUD vilka fina hästar jag får chansen att sitta på här, och vilka underbara människor jag jobbar ihop med! :)

I förmiddags hoppade jag Querida och Galax. Hoppade en serie med 3 studs - ett galoppsprång räcke - två galoppsprång räcke - ett galoppsprång oxer.
Båda två var grymt duktiga! Querida som kanske hoppat uppsuttet 4 ggr innan idag hade inte en tvekan, och dessutom hoppar hon så fantastiskt fint!! Hoppar runt och jämnt, bra både fram o bak och ger en grym känsla. Dessutom är hon otroligt välbalanserad. Me like!
Galax har ju hoppat ett par gånger mer än Querida, men har ju lite svårare för sig i och med sin enorma storlek. Men även han löste uppgiften på ett kalasfint sätt och hoppade jättefint några språng när han fick ihop alla kroppsdelar på samma gång! :)
Körde upp dom till grannstallet direkt när dom var klara, och så fick dom gå ut o hagen och käka mat. :)

Efter lunch började vi med att köra in ett antal skopor med snö i ridhuset. Jag och moa skottade ut det som tokar medan Elin brummade på med traktorn. Verkar bli kalasbra, det har redan börjat smälta bort ganska mycket och underlaget blir klart bättre :)
Sedan promenerade jag en stund med Sputnik innan jag hoppade Eljest. Även han fick hoppa serien som Q och G hoppade, och han var ruskigt fin idag! :) Me like!
Därefter tog vi in hästarna, fodrade och åkte upp och tog in Q och G. Sedan trimmade jag Daisy lite, hon kändes kalasfin idag! Avslutade med att jogga Beasley, klart bästa! Galet glada, både jag och hästen ;)

Nu ska jag sova. Har precis haft en rejäl dust med Elin angående om jag skulle duschas med kläderna på eller inte.. Den här gången vann jag, mohaha!
Natti! :)

Hästlista!

Här kommer en uppdaterad lista på hästarna som är i träning här på Loviseholm just nu! :)

Lilla stallet:
Beasley G, valack f. 2006 e. Quasimodo Z-Burggraf-Nimmerdor. Tävlat 1m, semifinal 4-årschampionatet.

Daisy Chain VT, fölsto f. 2005 e. Diamant de Semilly-Laptop-Espri.
Diplom på kvalitet, 4a final 4-årschampionatet.

Duchesse vd Zuuthoeve, fölsto f. 2003 e. Thunder vd Zuuthoeve-General I.
Vinst och placeringar i 140. Final 7-årschampionatet.

Wepzy, sto f. 2003 e. Jeopardy-Aladin Z-Gibraltar. Tävlar 140. Breeders Trophy som 5- och 6-åring.

Nalanta, sto f. 1995 e. Gracio-Uppercut xx. Rids och tränas mest av sin ägare.

Talinsky, valack f. 2004 e. Spender S-Huf. Final Breeders Trophy som 6-åring.

Utestallet:
Telles Tresure, sto f. 2001 e. Kalypso-Silvio. Tävlar 140.

Jaloubet J, valack f. 2006 e. Maloubet de Pleville-Robin Z.
Ägs numera av Linnea som jobbar här. Semifinal 4-årschampionatet.

Här står även Daisys ponnyer och ett par hästar till.

Hingststallet:
Starlight Express, hingst f. 2007 e. Stakkato-Graf Grannus-Macho AA. Matchas för Bruksprov 2011.

Sputnik VT, hingst f. 2007 e. Manhattan-Laptop-Espri. Vann sitt 3-årstest, matchas för Bruksprov 2011.

Stalypso's Son, hingst f. 2007 e. Stalypso-Escudo-Ariston. Matchas för Bruksprov 2011.

Northern Eljest, hingst f. 2007 e. Escudo I-Calypso II-Matrose.

Digital VT, hingst f. 2004 e. Diamant de Semilly-Laptop-Espri.
Unghäst-VM som 5-åring, placerad Breeders Trophy som 6-åring. Matchas för Bruksprov 2011.

Nemo, hingst f. 2005 e. Cassini II-Caretino. Tävlat 130 som 5-åring.

Ligist, hingst f. 1999 e. Lipton-Favorit-Immer. Tävlat 140.

Erwin GT, valack f. 2004 e. Vigo Dársouilles. Tävlat 135, gått Falsterbo och öppna championatet.

Rousseau 43, valack f. 1996 e. Casino-Calvados. Massor av placeringar i 150, gått Falsterbo, YR-landslaget m.m.

Northern Conquest, hingst f. 2008 e. Cassini II-Contender.

Förutom dessa har vi två hästar uppstallade i grannstallet pga platsbrist:
Querida, sto f. 2007 e. Quidams Rubin-Linaro.
Galax VT, valack f. 2007 e. Quin-Carthago.

Sådärja! Det var alla tror jag. :) Det ändras såklart en hel del fram o tillbaka men såhär ser det ut just nu.
Idag har jag trimmat Galax, Querida, Eljest och Wepzan. Dom kändes kalasfina alla fyra! Galax fick jobba mycket galopp, öka på långsidorna och sedan en liten volt på varje kortsida (ca 10m). Syftet är att låta volten bromsa och på så sätt få lite samling. Inte helt lätt när man är 180 hög och bara 4 år, men han gjorde det långt över förväntan, helt grym!
Querida jobbade vidare på att vara jämn i sin bjudning i både trav och galopp. Börjar bli riktigt fin i traven nu men det saknas fortfarande lite styrka i galoppen, men OJ så läcker den är att rida!
Eljest jobbade även han mycket galopp, 5 språng fram och 5 språng tillbaka. Blev riktigt fin på slutet!
Wepzan hade riktig show i ridhuset när hon enligt henne själv hade roligaste dagen på länge! Fick göra nåt varv med 5 fram-5 tillbaka, en förvänd galopp på båge i båda varven och sedan avsluta med att byta på rakt spår en långsida... Minst sagt lycklig tjej! Känns kalsfin dessutom :)
Avslutade med att jogga Beasley lite, han var väldigt lycklig idag och brallade sig fram stundtals, men kändes väldigt fin däremellan. :) Kärlek på honom!

Nu ska jag sova!
Natti! :):)


Fullspäckad dag

Har haft en lång dag. I förmiddags red jag först lite på Conquest som skötte sig bra. Sedan trimmade jag Dockan lite, hon var grym idag! :) :) Jag och Moa hade lite tävling, vi la ut en bom mitt på medellinjen på en 20m-volt. Sedan varierade vi galoppsprång, började med att rida 20 jämna i en ganska normal arbetsgalopp. Växlade sedan mellan att rida 18 galoppsprång två varv och sedan direkt 20 språng två varv. Avslutade med att i följd rida 2 varv 20 språng, 2 varv 18 språng och avsluta med 2 varv 22 språng. Detta gick galant på första försöket. Superbra och enkel övning att göra när man sitter och trimmar, men ack så svår att få till helt perfekt! Går att lägga den på en nivå som passar allt från den unga hästen till Grand Prix-hästen. :)
När jag var klar med Dockan så linade jag Sammi lite innan vi lunchade. När klockan var såhär mycket så hade Linnea kommit som ska testa att jobba hos oss nga veckor, grymt!

Efter lunch så började jag med att trimma lite på Sputnik som kändes fin. Därefter trimmade jag Wepzan lite som börjar bli himla fin igen :) Avslutade på henne med att rida tre varv på volten över samma bom som på Dockan. 20 språng - 18 språng - 22 språng. Har aldrig känts enklare, helt galet vad lättreglerad den är! Skulle troligen kunna rida 20-16-24 språng utan att ens behöva göra nga synliga hjälper.
Därefter joggade jag Beasley lite, han var piggelin och kändes grymt fin när han sprungit av sig lite. Hästen med stort H, han gör mig lycklig! :)
Har nu på kvällen trimmat Daisy lite för Elin, det gick bra när piloten gjorde som den skulle..!

Nu måste jag sova, kom in vid 21 och behöver definitivt piggna till lite innan imorrn!
Natti! :)



Damn!

Har en ny favoritlåt, Concept Store's låt "Damn!" är grym! Vi lyssnar sönder den här, den är galet bra helt enkelt :)
Elin är tillbaka efter sin lilla skidsemester, hel och ren! Helt otroligt. Idag har vi fått klara oss utan småtjejerna, det är ingen lek det! ;)
I förmiddags joggade jag först Eljest lite, han kändes riktigt fin! :) Sedan trimmade jag Dockan, gick riktigt bra idag! Det är svårt när man börjar hitta knapparna, och det är galet svårt innan man hittat dom! Hon var ganska lugn idag, och jag hittade lite feeling för det hela :) Det kanske stämmer att övning ger färdighet, jag håller tummarna!
Hann med att trimma Daisy lite också innan lunch. Även hon kändes väldigt fin idag, jobbade mycket för att få henne lite rundare över ryggen och lite jämnare till handen vilket jag har haft lite svårt för på henne men det blir bättre o bättre :)

Efter lunch har jag trimmat lite på Querida och Galax. Querida börjar kännas grymt fin, så himla ridbar! Även Galax utvecklas hela tiden på rätt håll och är sjukt häftig, han är så stor och ändå så kontrollerad - Även om benen springer fortare än än han egentligen klarar ibland ;)

Har avslutat dagen med att borsta och putsa på "mina" skyddslingar, mys! Vi kom in strax innan 21, och nu har vi fikat lite och är redo för sängen! Funderar på att skriva en ny lista på hästarna som står i stallet för tillfället, men det får bli nån annan dag för det lär ta tid... Många är dom! :) :)
Natti!

Trött tjej!

Jag och Moa har suttit uppe alldeles för länge två kvällar i rad. Resulterar i att jag är alldeles för trött nu, ska definitivt sova snart. :)
Idag har jag longerat Eljest och Sammi på gärdet - Pigga och glada båda två! :) Sedan har jag ridit Querida och Galax på gärdet, joggat Nemo och trimmat Dockan, Daisy och Wepzan. :)
Jag och Moa får tacka lilla Daisy och Alicia som hjälpt oss i stallet hela helgen, ovärderligt! Dom är helt grymma och fixar o donar med allt som behövs :) Utan er hade helgen aldrig gått ihop så smidigt!

Nu ska jag sova! Natti! :)

Middag med Moa

Jag och Moa kände oss definitivt värda en redig sallad var idag när vi var klara i stallet. Innan detta har vi, tillsammans med dom små pärlorna Daisy och Alicia, hunnit med allt i stallet under minst sagt rimlig tid! :)
I förmiddags började jag och Moa med att rida ut på gärdet med Ior och Kungen, mys! Sedan red jag, Daisy och Alicia ut en sväng. Jag på Querida och tjejerna på Daisy och Dockan. Behöver jag säga mer än att nyblivna 4-åringen var snällast......? Alicia konstaterade att jag minsann alltid fick dom snällaste hästarna när vi red ut tillsammans, och att hennes och Daisys hästar bara var vilda när jag var med. Jag måste helt enkelt ha inre krafter som gör att mina hästar är snälla och alla andras vilda - Coolt!! ;)
Joggade sedan Starlight lite lätt i ridhuset tillsammans med Moa på Sputnik. Sture snäll och kändes fin. :) När vi var klara så hade tjejerna lunchat färdigt, så då tog vi lite lunch innan vi satte fart igen! 

Efter lunch började jag och Daisy med att rida ut på gärdet en runda till. Jag på nyblivna 4-åringen Galax och Daisy på "gamlingen" 43an som nu är hela 15 år. Säger inte mer än att min häst återigen var klart snällast... Och nej, jag försöker inte ta död på småtjejerna, vill bara ha lite spänning i vardagen! ;) Måste ha med mina inre krafter att göra..
När vi var tillbaka så joggade jag Eljest och Nemo lite lätt, Eljest kändes som en rund miljon idag, sååå kul! Nemo var en ny bekantsskap, och definitivt en häst i min smak, superläcker! :)
Avslutade sedan med att skritta W en stund i ridhuset och sedan longera Sammi lite. Båda pigga och glada..!

Klara strax efter 18, har sedan ätit supergod sallad, kollat på Let's Dance, ätit massvis med glass och sedan avslutat med godis. Kunde haft det sämre helt klart!

Moa påtade ihop mina remmar till ett enda stort nystan! 

Nu ska jag hetsa Moa med att vi ska sova, måste ju vara pigga imorrn igen!
Natti! :)  

 

Snart fredag

Nu är det snart helg, och sen är även den här veckan slut! Första veckan på året har även den sprungit iväg. Har varit lite trött idag, somnade troligen alldeles för sent igårkväll, ska skärpa mig ikväll, och därför blir det bara en kortisblogg idag med..
Har bl.a. hoppat lite på Querida och Galax idag igen, dom är så himla duktiga! :) Galet roligt helt enkelt!

Avslutar med en bild på lillchefen och hennes bästis! Eller nåt sånt, det lät ju bra iaf! ;)

Vet inte vem som är gulligast, men överväger chefen före nallen faktiskt! ^^

Natti :)

Ett gäng stjärnor

Har idag definitivt konstaterat att det är ett stort gäng stjärnor som står ute i stallarna här på Loviseholm.
Idag har dom flesta hästarna hoppat, den ena bättre än den andra! I förmiddags red Elin ett gäng, och jag hann bl.a. se Kungen och Starlight hoppa som två världsstjärnor, det är bland det sjukaste jag sett i mitt liv! Helt galet fina är dom! :)


En film på Elin och Kungen från Breeders Trophy 2010, första rundan.

Efter lunch så trasslade jag och Moa på oss ridbrallorna och tog sats ut i snön. Jag började med att hoppa Eljest lite, han var galet duktig idag lillhästen! :) Sedan hoppade jag Daisy lite, och förutom hjärnsläpp när vi hoppade lite studs i början så gick det rätt så bra. :) Som hon hoppar nu den hästen, herre jisses - Hon är på grabbarnas nivå! ;) Man får hålla i hatten (eller lämpligtvis i manen..)!

Har sedan hunnit med att lina Conquest och promenera lite med Sammi, och därefter har jag, Moa och Louise nattat lite hästar, mys! Både jag och Moa har fått en jättekick av den nya struktureringen som vi än sålänge är så himla nöjda med! Vi har nu fått vars ett "eget stall" där vi har lite extra ordning, och dessutom har vi delat upp hästarna mellan oss så att vi har egna "passhästar". Allt det här gör helt klart att motivationen höjs, det hålls bättre ordning och det blir lättare att hålla alla hästar i toppskick! :) Dessutom har vi redan börjat tävla om allt, senaste tävlingen idag var vem som hade snällast hingstar, vi kom dock snabbt fram till att jag leder den tävlingen än sålänge med bl.a. Sammi och Eljest i spetsen :) Moa kontrade dock snabbt och sopade stallgången i sitt stall efter kvällsfodringen, annars enda gången på dygnet som vi inte sopar... Det gäller att gå ut hårt imorrn för att ta igen detta! ;)


Moa borstar och putsar på Sputnik



Eljest (översta bilden) och Sammi (nedre bilden) hjälper mig att hålla ledningen i "snällaste-hingst-tävlingen" :)


"Hej, jag är Nemo"!

Nu ska jag sova, dissar nog solsidan idag..
Natti!

Småstjärnorna

Blir en jättekortis idag. Men jag måste bara omnämna nyblivna 4-åringarna Querida och Galax som fått hoppa lite idag, och dom är bara så himla grymma!! :) Blir alldeles lycklig av bara tanken! Helt klart blivande superstars!

Har såklart hunnit med en hel del annat idag också, men orkar inte skriva det idag. Nu ska jag kika på ett avsnitt av solsidan och sedan blir det lite sömn! :)
Natti!

Strukturering!

Elin har börjat strukturera upp oss här på allvar idag! :) När inackorderingarna nu börjat flytta ut en efter en så har vi snart ett helt stall till för oss själva, vi kan dela upp stallarna lite mer på "två delar" istället för på en enda stor, och därmed ordna upp lite ordentligare med två sadelkammare, två foderrum, två tavlor med info om vad hästarna gör/senaste skoning/ansvarsperson osv. Kommer bli superbra! Dessutom chockade hon oss imorse på frukosten med ett exakt schema över hur dagen skulle se ut, hur bra som helst. :)
I förmiddags mellan 9.30-13 hjälpte jag och Daisy till att fixa en hög hästar, sju stycken hanns med! Med en som skrittar/longerar fram och en som tar in och gör iordning nästa så rullar det på hur smidigt som helst och Elin behöver alltså bara ha effektiv trimtid i sadeln.
Moa fixade lunchen innan 13, vi hann sedan käka i lugn och ro som vanligt fram till strax efter 14 när vi andra började rida. Jag hann med 5 hästar innan kl 18. Daisy, Wepzan, Querida, Galax och Telles stod på schemat idag. :) Alla fem kändes jättefina!
Fodringen var nästan klar när jag hade ridit klart, hann hjälpa till med det sista och sedan borstade vi lite hästar innan vi var helt klara :)

Nu ska jag sova, har fått in vanan av att se ett avsnitt av solsidan varje kväll innan jag sover.. Det är så galet roligt! Blir nästan bättre för varje gång man ser avsnitten dessutom :)
Godnatt!


Trött tjej

Precis inkommen efter en lång dag :) Visserligen tog vi sovmorgon till 8 imorse, men det har vi garanterat tjänat in på extremt korta frukost och lunch-pauser! ;) Full rulle hela dagen med andra ord. Ett par hästar har åkt, Elin har haft lite träningar, och därtill har vi hunnit med att rida lite.
Red lite på Wepzan idag och hon kändes riktigt, riktigt fin! Börjar kännas jämnare och mjukare i kroppen, skönt att hon är på G igen.
Har joggat Sputnik och Eljest lite också, båda var pigga och glada! :) Nu är dom hela fyra år.. Helt galet!

Dax att sova snart, imorgon är det måndag.. Ny vecka, tiden bara springer iväg..!
Godnatt! :)


Dags för nyårskrönika!

Här kommer en liten sammanfattning av året som gått. Har på många sätt haft ett helt fantastiskt år, men det har såklart också funnits en del dippar som jag helst vill glömma.

Januari: Kom tillbaka till skolan i Flyinge direkt efter nyår för att föregående 7 veckor varit på praktik i Värnamo hos Björn och Sandra Carlsson. Fuxen som under tiden i Värnamo gjort en enorm utveckling var med på en clinic för exteriördomare m.fl. där hon fick väldigt goda lovord som hopphäst av bl.a. Lasse Berglund och Björn Carlsson efter att ha studsat runt "kvalitetsbanan" på ett utmärkt sätt :)

Februari: P&J på Flyinge där Fuxen debuterade i tävlingsliknande sammanhang med två felfria rundor i 90cm. Var också en helvetesmånad i Flyinge när det snöade och stormade samtidigt mest hela tiden..
Det konstaterades att W hade höga värden på Erlichias, och hon genomgick en lyckad behandling.
Åkte i slutet av februari 50 mil norrut med hästarna för att göra ytterligare 7 veckors praktik hos Elin Jansson.



Fuxen debuterar


En inte alltför ovanlig syn i Skåne..^^

Mars: Praktik hos Elin Jansson som rullade på, trivdes som fisken i vattnet och önskade att tiden skulle stanna eller nåt! ;) Båda hästarna tränade bra, och både dom och jag utvecklades otroligt mycket!

Även i Örebro var det mycket snö, Elin konstaterade att skottning av ridhustaket var ett måste!

April: Fuxen tävlingsdebuterade "på riktigt" i Askersund på ett mycket bra sätt, med en övertygande felfri runda i 1m. Min praktik tog tyvärr slut och jag fick återvända till ett kvarkadrabbat Flyinge. Passade på att tävla i Ängelholm samma helg som flyttlasset gick söderut igen, där jag hade bästa mammsen med mig som supporter :) Wepzan hoppade strålande och var placerad i en 125cm.
Det hanns med en del festande när jag kom tillbaka också, så kul att träffa alla igen efter en tids frånvaro!

Mamma och Wepzan i Ängelholm :)


Jag och Anna partade till det lite!

Maj: Slutspurten på skolan med mycket plugg och trimning på examenshästen. Eve trimmade W åt mig en period för att hjälpa min "hemmablindhet" vilket gav mycket bra resultat!
Jag tävlade i Flyinge med tre bra rundor och en placering i 130, Wepzan hoppade fantastiskt fint hela helgen! :) Gjorde också alla mina examen i skolan med bra resultat på fina hästen Miss Actrisse (f. 06 e. L'acteaur - Maraton). Avslutade månaden med att flytta hem till Sundsvall för en period!

Fina Actrisse!


Min underbara klass med vår underbara mentor Astrid som hjälpte oss till garanterat ett av de bästa åren i våra liv! :) Saknar!

Juni: Fick direkt när jag kom hem ponnyn Philippa på vidareutbildning, så stog under hela min vistelse hemma med tre hästar + jobb hos Mamma på EON/ES. Hade definitivt ingen semester, utan var nästan igång lika mycket som nere i Skåne :)
Försprång mittsvenska anordnade en helg i Östjämten där vi tränade allt från markarbete, banhoppning och dessutom hoppning på derbyhinder! Båda hästarna var med och Fuxen var en riktig stjärna!
Fuxen gjorde under juni också två tävlingar, där hon i båda presterade väldigt bra :) Wepzan gjorde sin 140-debut under Sundsvall Summer Horse Show där hon gjorde en toppdebut under svåra förhållanden och hoppade runt med två nedslag. Hon hoppade även en 135 med ett nedslag i omhoppningen och avslutade helgen med en placering i 120.

Fuxen i Kramfors


Wepzan i 140-debuten

Lite välförtjänt ätande i beteshagarna :)

Juli: Packade ihop mina prylar och styrde mitt liv söderut igen. Lämnade av hästarna på Loviseholm och själv tog jag mig en riktig semestervecka i Falsterbo med släkt och vänner :) Hade det underbart trevligt med fina hästtävlingar, mysiga kvällar och några perfekta festnätter - Ganska komplett semester mao!
Åkte direkt från Falsterbo med Elin och Claudia. Började sedan mitt "nya" liv på Loviseholm, jobb med hästar dygnet runt! :)
Avslutade juli månad i ett regnigt Hammarö med 10 hästar...!

Våran stalldel.. Man skymtar Hannah i bakgrunden där våra boxar slutade ;)

Augusti: Det mest spännande som hände i augusti var nog att jag fyllde 20 :) Vi var på tävlingar i Tierp där Elin hade en kalashelg med flera hästar som kvalade färdigt till Avelschampionaten, medan jag hade en minst sagt medioker helg där W kändes ganska kass. Visade sig senare att hon hade anledning till detta, så den helgen glömmer vi..

September: Malins fina 6-åring Larven kom till mig när W var konvalecent för att tränas och tävlas en period. Började direkt med att starta ett par klasser i Karlstad där hon var felfri i en 120. :)
Vi var också på semifinaler i Strömsholm där fyra av fem hästar kom vidare till dag två, och två hästar kvalades till Flyinge!! Larven hoppade en 120 under helgen med ett skitnedslag efter en riktigt bra runda :)

Larven i Karlstad

Oktober: Började i Lidköping på tävling med Larven och Rousseau. Hade med mig bästa Mallan som chaufför och "allt-i-allo"! Larven gjorde en helt fantastisk runda i 120 under helgen och debuterade även 130 på ett bra sätt. Jag fick några riktiga träningsrundor på underbara Rousseau, så lärorikt att sitta på en sån läromästare!
Senare under oktober var det dax för årliga veckan i Flyinge med Avelschampionaten på schemat! En helt fantastisk vecka resultatmässigt där alla Elins hästar presterade på topp. Fem av sex hästar till final, det är det inte många som lyckas med..! Imponeranande :) Daisy Chain blev 4a i 4-årschampionatet, och Digital blev 9a i Breeders Trophy för 6-åringar. Tyvärr inga bilder från veckan då jag hade minst sagt fullt upp med annat :) Passade även på att återförenas med gamla klassen lite, helt underbart att träffa alla!
Avslutade oktober med att hämta den förhoppningsvis nya stjärnan... Det får framtiden utvisa!

Masterpiece TT (f. 10 e. Monte Bellini ue. Escudo I)

November: Hälsade på Malin i Borensberg där jag bl.a. blev ponnyryttare för en knapp timme, kul med lite omväxling på en väldigt söt liten ponny! Annars flöt november på som vanligt med jobb :) Wepzan började sättas igång lite lugnt igen.

December: Även december har varit ganska "vardagligt" med jobb osv. Har börjat fundera lite på vissa förändringar under våren i mitt hästmaterial, framtiden får utvisa hur det går med allt. :)
Vi har hunnit med flertalet mysiga rundor på gärdet med hästarna också, vintern är bra underbar!


Jag och Daisy på gärdet en kall men härlig decemberdag :)

Det var allt för mig under 2010, nu håller jag tummarna för ett ännu bättre 2011!

RSS 2.0