Bästa Elin Jansson 25 hela år!

Idag fyller lillbossen hela 25 år!! :) Grattis! <3


Jag måste ta tag i bloggandet snart.. Har tappat alla mina läsare inom kort om jag fortsätter i den här stilen ;) Igår red jag lite som vanligt. :) Trimhoppade Eljest, Tulle och Ligist lite, borde rita upp övningen som Elin ställt fram och lägga ut här men orkar inte idag iaf. Grymt nyttigt iaf, både hästarna och jag fick tänka till lite!
Joggade Chakira, Beasley och Glassen lite på eftermiddan. Chakira och Beasley har chillat lite sedan falsterbo och var pigga och glada! Glassen kändes kanonfin :) :)
Idag har Elin, Moa och Louise varit i Avesta på tävlings med nga fyraåringar. Nu är alla utom en färdigkvalade till semin :) Jag, Daisy och Amanda har varit hemma. Haft det lugnt och hunnit städa upp lite o.s.v. Trimmade W och hoppade Fina. W var lätt hysterisk och fick galoppera låg och ganska rund i formen rätt länge för att coola ner lite. Fina fick hoppa lite, hoppade snällt både grind och plankor. Väldigt enkelt att styra runt i trav men lite svårare i galopp än sålänge, gör det dock snällt även om det blir lite vingligt. :)

Nu ska jag antingen återgå till filmtittandet eller till sängen.... Lutar mot sängen trots bra film på TVn.
Natti :)

Tisdag

Hade sovmorgon imorse, vaknade visserligen först vid halv 6 och var rätt så pigg, men somnade om ganska snabbt igen. :)
Hann sedan rida 5 hästar på förmiddan. 3-åringarna Spira (e. Figaro R-Briar) och Fina (e. Quidam de Revel-Contendro I) skötte sig finfint, dom har lite humör båda två men är rätt okomplicerade trots allt. :) Hoppade sedan 5-åriga Glassen (e. Cornetto) lite. Hoppade superfint och blir bättre o bättre att rida på :)
Joggade Eljest lite, och trimmade sedan Erwin. Både jag och Erwin fick svettas ganska rejält, blev rätt så bra till slut!

På eftermiddan har jag nattat lite hästar, promenerat med Sammi och fodrat lite. :) Vi var klara redan vid 17-tiden och sedan har jag sovit en liten stund, kollat lite på Elins träningar, fodrat och pysslat lite i stallet. :)
Nu ska jag sova, redan onsdag imorrn.. Tiden går så fort!!
Natti :)

Ny vecka

Ny vecka innebär nya möjligheter. :)
Har idag haft en rätt lugn dag. Myst med Sammi på promenad, ridit lite och slappat lite. Vi har varit rätt sega allihopa efter helgen... 
I förmiddags red jag lite på Skurt, och på eftermiddan har jag ridit Spira och Glassen. Glassen börjar kännas riktigt fin, jag gillart!

Nu ska jag snart sova lite igen, natti!

Lördag - lätt slut, Söndag - lätt död

Har varit en minst sagt fullspäckad helg. Med trasig lastbil och skytteltrafik med trailers, ungefär 100 hästar, bara nga enstaka hästar mellan varje start och stundtals lite för få personer samtidigt som Elin ridit tills hon nästan storknat. :) Kan inte bli annat än stressigt stundtals, men massa cred till 4-åringarna som skött sig fantastiskt bra, dom har verkligen fått massa nya erfarenheter både på men även utanför tävlingsbanan med i- och urlastningar hej vilt, snabba byten och många starter. Dom är helt fantastiskt duktiga och sköter sig så bra! Massa felfria rundor och bl.a. så är Eljest färdigkvalad för semfinalerna!

Mellan allt detta så har jag och W gjort två starter. Hon har varit lite väl taggad, haft ett nedslag varje dag, men känns väl ändå okej efter lite tävlingsuppehåll. Behöver rastas nga rundor och få lite större hinder igen innan hon börjar koncentrera sig ordentligt :)

Nu ska jag snart sova lite, har varit långa dagar.. :) Igår klev vi upp 03.20 och kom in strax efter 21 på kvällen.. Det säger sig självt, lite sömn sitter nog fint!
Natti! :)


Så många frågor utan svar

Det värsta med livet är nog alla beslut man måste ta.. Oftast handlar det om skitsaker men ibland är det förbannat mycket större än så, och det går bara helt enkelt inte att tänka klart.
Egentligen, om man tänker efter, så är hela livet ett enda stort beslut.. Man borde helt enkelt ta en dag i taget och se alla beslut som ett steg närmare nästa beslut. Och väljer man fel, då får man bara se till att välja rätt nästa gång!

Har inte gjort mycket vettigt dom sista dagarna. Ridit lite, tänkt desto mer, haft ganska så roligt, skrattat och gråtit. Sånt som livet är helt enkelt. :)
Idag har jag hoppat W, betydligt lugnare än i helgen och det kändes fakiskt rätt så bra. Hon är fin min W, jättefin. :)

Västervik i maj :)

Nu ska jag sova lite, natti. :)

Full rulle

Helgen har ramlat förbi, har inte gjort så mycket vettigt men har ändå fått en del gjort. :)
Hoppade W i söndags, hon kändes riktigt fin :) Blir en 130 i Kumla på söndag för henne, och därefter får jag se lite.. Kringklasserna på SM senare i sommar blir det iaf är det tänkt.

Lite tråkigare är att mammas fina hund Nicki inte finns mer. :( Hon blev jättedålig och fick tas bort igår. Min favorit, finaste Nickan! <3

<3

Däremot så finns ju Cajsa kvar, så det finns ju nåt odjur att glädja sig åt iaf! :) Hittade lite gamla bilder sen hon var valp..




Nu ska jag sova :)
Natti

Storstädning!

Idag har vi storstädat hela hingststallet! Städat ur allt, högtryckstvättat och sedan torvat upp alla boxar :) Tog ganska exakt hela dagen, hållit på mellan 10-20 med undantag för lunch... :) Fint blev det!!
Har därav inte hunnit med nånting annat, så blogguppdateringen känns lite värdelös idag..

Igår hanns det med lite mer, trimmade Glassen, joggade Chakira och Beasley samt trimmade Fina och Wepzan :) Hann även med att rida lite på Spira.
Fina var superduktig och avslutade med att skritta själv ett varv runt hela gården, lite spänd men går snällt dit man ber om. :) Wepzan kändes grymt fin, hon ska få hoppa nåt nu i slutet på veckan. Även Spira var duktig, hon är inte riden sen innan falsterbo men var ganska avspänd :) Duktiga små djur!
Imorrn är det fredag, Linnea har åkt hem över helgen så nu är det bara jag och Louise kvar! Full fart!! :)


Wepzan och Daisy :)

Tisdag

Ska inte vräka ur mig massa skit eftersom att jag har blivit en sån positiv människa, men ibland kan man ju undra varför man håller på, hur vissa människor tänker och hur jag tänker.. Jag försöker verkligen hålla god min in i det längsta men det finns gränser även för mig...

Har haft en ganska så fin tisdag för övrigt. :) I förmiddags red vi ut ett par rundor, riktigt skönt väder och hästarna tyckte nog att det var lika mysigt som vi gjorde. :) Promenerade med Sammisen som var glad, fint de!! :)
På eftermiddan har vi hoppat lite, jag red först Galax som var väldigt taggad, han glömmer lätt att han är över 180cm hög och tror istället att han är en liten studsboll på 160cm..... ;) Därefter red jag Sputnik som kändes riktigt fin stundtals, jag gillar honom mer o mer för varje gång jag sitter på honom. :)
Har avslutade kvällen med att borsta och frisera lite hästar, ligger lite efter på friseringspunkten men nu börjar jag komma ikapp.

Imorrn är en ny dag, Moa den fuskisen åker till Magaluf och badar i 10 dagar så vi måste överleva utan henne :( Trist för oss men desto roligare för henne ;)
Tjingeling!

Tack och godnatt!

Nu är jag redigt trött efter en lång dag! Imorse var vi många i stallet, så vi mockade ur allt supernoga och torvade upp alla boxar, blir så fint och mysigt. :)
Efter frukosten fixade vi ridhuset och hann rida vars en häst. Lite bomtrim stog på schemat idag med typ alla hästar, jag kan säga att jag har tränat mitt öga idag ;) Måste skärpa mig och göra det mycket mer, så himla nyttigt.
Har ridit Eljest, Galax, Wepzan, Fina och Sputnik. Alla superduktiga, Galax börjar bli mycket starkare i kroppen och börjar gå att reglera lite mer nu när han inte blir alltför ivrig, jättefin!! Wepzan kändes riktigt fin idag, lekte runt på bommarna och hon är som vanligt nästan för enkel att reglera "åt båda håll".

Nu ska jag sova lite, nya tag imorrn! :)
Natti!

Borta bra men hemma bäst

Är hemma i Öret igen, och även om det var sjukt härligt nere i Falsterbo så är det ännu härligare att vara tillbaka :)
I förmiddags packade jag och Linnea upp allt ur lastbilen, sorterade tvätt och putsade lite osv. :) Jag hann gå en prommis med Sammi också, finkillen :) 
Efter lunch har vi rört lite på djuren. Jag började med Galax som kändes riktigt fin! Fortsatte med W som inte kändes speciellt bra, men det gör hon aldrig när hon tagit det lugnt ett tag, hon behöver nån veckas träning och ett par tävlingar för att komma i form igen.
Därefter skulle jag longera Fina lite var min plan, men hon såg så himla snäll ut så jag hoppade upp efter nga minuter och red lite istället. Och hon är så fin! Travade och galopperade runt nga varv bara. Hon är häftig, så balanserad och taktmässig. Inte alla 3-åringar som är så snälla efter mer än 6 veckors vila! :) Avslutade med att skritta ut en runda runt gården, no problems.
När Fina var klar så red jag Eljest innan vi fodrade em. Därefter hade jag bara Sputnik och så en prommis med Sammi kvar. :)


Fina Sputnik efter dagens pass :)

Nu ska jag sova lite, godnatt!

Beasley G och Ninja la Silla

Hade trots regnet en fantastisk dag uppe på tävlingarna igår. Gick upp lagom för att se Elin med Beasley G och Chakira i 5-årsfinalen. Elin lyckades lotsa runt Beasley felfritt och till omhoppning! Chakira var också helt fantastisk men såg, precis som Turmalin, en mörk lerfläck på tredje sista hindret.. Till skillnad från Turmalin som inte tog sig över hindret så hoppade Chakira, men landade på bakbommen. 4 fel, men ändå klart MVG till henne! :)
Beasley gick först i omhoppningen, Elin red galet bra och felfritt igen! Höll ledningen till sista ryttaren som slog henne med ca en halv sekund, men 2a i Scandinavium Open är verkligen inte fy skam, sjukt bra helt enkelt!!! :)

Elin och Beasley på ärevarvet :)

På eftermiddagen vankades nationshoppningen. RGB gjorde två så fantastiskt bra rundor med Ninja, det är en av få hästar som ger mig ståpäls. I love it! Hur många fantastiska felfria rundor har inte han gjort i sin karriär?! Galet.

Idag ska jag åka hem med hela gänget, blir ganska skönt, och behöver komma hem och rida W lite nu också så att hon förhoppningsvis kommer i fin form igen :) Ska sätta igång Fina lite igen också, hon var rätt taggad innan jag åkte så tror hon sugen på att jobba lite igen nu efter nån månads vila! :) Och så ska jag pussa på Sammi såklart, finaste lillhjärtat! :')

Ha det så fint, nästa update blir från Örebro! Fint!


Falsterbo dag 2 och 3

Har haft enorma internetproblem, därav det helt uteslutna bloggandet. :)
Dag 2 innehöll inga större överraskningar. Såg inte amatörtouren och har heller ingen aning om hur det gick. Andra kvalet till dom internationella klasserna gick i en 150-hoppning bed A:1a. Fem ekipage gick till omhoppning som vanns av Niklas Arvidsson på supersnabba Cyklon (Cardento-Cortus), fantastiskt häftig häst! Trea i klassen blev Malin Trollnäs på "fd ridskolehästen" Tiger Woods, den såg också helt fantastisk ut, och såg inte alls ut att ha några begränsningar.. Blir roligt att se hur långt den räcker!
Vidare till dom internationella klasserna gick Niklas och även Sandra, som var första utanför placering i dagens klass men ju hade en fin 2a-plats från dagen innan med i bagaget.

7-årskvalets andra dag hade en betydligt mer utslagsgivande bana än första dagen. 140 bed A:0 fick bara 8 felfria ekipage och klassen vanns av Tomas Dressler på fina Errando (Argentinus-Lys de Darmen).
Tyckte för övrigt i denna klass att både Sara Molvidssons Fly och Viktoria Almgrens Carpe Diem af Pan såg fortsatt väldigt fina ut, och båda är om jag inte misstar mig helt, med till final på söndag! En annan som jag tyckte utmärkte sig var Johan Lundhs Miebello (Quite Easy-Cardento), med härlig galopp och ett fint, spänstigt hopp.
Elins Digital hade ett ner även idag men såg super ut, fina fina Kungen!! :)

Idag har 5- och 6-åringarna äntrat banan. Jag har inte sett hela klasserna eftersom att dom är så extremt stora, men har hunnit se många riktigt fina hästar ändå. :) 
I 5-årsklassen kan jag börja med att säga att Elin och Loviseholm hade en väldigt fin början på veckan, med först en av mina favoriter, Beasley G (e. Quasimdo Z-Burggraf), och sedan Daisy Chain VT felfria! Chakira hoppade också helt grymt men hade tyvärr ett nedslag. Hoppas hon valde rätt dag att riva på :) 
Hade sedan stora förväntningar på Stakkato Dream (Stakkato Gold-Drosselklang) som ser helt fantastisk ut på film och så även på framhoppningen, men som sedan bokstavligen gjorde en volt över andra hindret....
Sammanlagt gick 39 femåringar felfritt, lite färre än vanligt - Kan tyckas bra.. :)

6-åringarna hoppade felfri efter felfri runda, 55st blev det till slut! Av dom jag såg så utmärkte sig Handyman (e. Heartbreaker-Cardento) och Diamant de Revel (Diamant de Semilly-Quidam de Revel). Helt grymma båda två. Måste såklart säga att bästa Malin Carlbäck gjorde en felfri runda med sin fina Abrina (Trento B-Rossini), jag missade tyvärr dagens runda men ska bänka mig imorrn.. För att försöka förklara hur osannolikt bra det ekipaget är så kan jag säga att på 14 starter i år, varav 8st i 130-hoppning, så har dom rivit en enda bom (och det var i mars...). Hon har varit ett av ankaren i Loviseholms div.1-lag, och är nog den jämnaste jag känner ;) Blir det final för henne och Elin senare i veckan så ska jag fixa plakat o grejer!

Nu ska jag snart sova, imorrn är det andra kvalen, då börjar det bli spännande på riktigt! :) Håll tummarna för alla Loviseholmare!
Tjingeling


Falsterbo dag 1

Här kommer en liten summering efter gårdagen då mitt internet inte alls ville som mig igårkväll.
Såg som sagt ingenting av amatörtouren igår, gör ett likadant upplägg idag och skippar den. :) Finns alltså ingenting att säga om, nu när drygt 30 ekipage har ridit är det 8st felfria, banan verkar utifrån resultaten vara lite mer krävande idag än igår när 39 ekipage gick till omhoppning................

Kvalet till dom internationella klasserna senare i veckan tyckte jag höll väldigt hög klass och var väldigt sevärd. Det gick igår i en 145 bed A:0, och vanns av Lotta Schultz på Larissa. Hon var nästan 5 sekunder snabbare än 2an Sandra Carlsson på Spike Jones som gjorde en grym runda! Sandra och "Spiken" måste vara ett av dom jämnaste ekipagen i Sverige, tycker aldrig dom gör ett dåligt resultat. :)
Trea i klassen var norska Ole K Meland på V, med ett tidsfel, och fyra blev Viveca Lundbäck på fantastiska Canthara med fyra fel men en snabb tid.
Annat värt att nämnas ifrån den klassen är väl att Tiger Woods med Malin Trollnäs i sadeln gjorde en fin runda med 4 fel, Tiger Woods som köptes in som ridskolehäst för många år sedan till Sundsvalls Fältrittklubb och som sedan har en lång historia till att han hamnade hos Peder för att sedan ha varit hos Zettermans i flera år innan han nu rids av Malin.
En av mina favoriter, Annika Gustafssons fina Undine (e. Jeopardy-Nimmerdor, uppf. Karin Wiklert), gjorde också en kanonrunda tyvärr med 4 fel. För den som letar häst så finns Undines helbror till salu hos uppfödaren. :)

Därefter var det dax för 7-åringarnas första kval. Riktigt hög klass även på dom, klassen var en 135 bed A. Rejält snäv maxtid med väldigt mycket tidsfel som skiljde nollorna från att vara extremt många till bara många. :) 12st nollor och därefter 7st med ett tidsfel innan 4-felarna kom.
Elins Digital hade 4 fel men hoppade fint, hoppas på felfritt och bra placering i dagens klass!
I övrigt kollade jag inte jättenoga men några jag la märke till lite extra var Sara Molvidssons Fly (Ferragamo-Quattro B) som hoppade otroligt fint, Victoria Almgrens Carpe Diem af Pan (Cardento-Napoleon) och Shane Careys Sputnik (Spender S-Alcatraz). Men som sagt, nästan alla 7-åringar höll väldigt hög klass, blir roligt att se dom på tid idag!

Efter tävlingarna fick jag en väldigt god middag av min moster och hennes man, jordgubbar och glass till efterrätt och sedan gratis underhållning när världens oväder drog in. :) Lite mysigt för all del.
Lång sovmorgon imorse, vaknade vid 10 och nu har jag precis ätit frukost och ska fixa klart lite innan jag går upp till tävlingarna. :)
Tjingeling!


På plats i Falsterbo

Efter lite strul med lastbilen igår förmiddag så kom vi ner till falsterbo vid 22-tiden. Jag hade tur och fick mat och jordgubbar här hos min moster innan det blev lång sovmorgon imorse :)
Idag har Loviseholm en häst till start, det är 7-åriga hingsten Digital VT som gör första kvalet till 7-årschampionatet. :)

Uppe på tävlingsbanan håller just nu första kvalet i "Allerto tour of Amateurs" på. Eftersom att vädret är som det är så skippar jag att kolla på denna klass som inte känns jättespännande, men ska gå upp vid lunch och kika på första nationella kvalet till den internationella tävlingen (14 ekipage gör under två kval upp om två platser till dom internationella klasserna senare i veckan). Därefter följer 7-åringarnas första kval, med Elin och "Kungen" som höjdpunkt såklart :) :) Får inte missas!

Uppföljning kommer ikväll, nu ska jag fixa lite här!
Tjingeling!

Starlight Express och Falsterbo :)

Åhh, fina Starlight får vara lite rubrik! Joggade honom lite idag, första gången han rids på ganska länge nu efter kastration m.m. Minst sagt överlycklig kille, och han är ju så fantastiskt häftig!! :) Jag säger det än en gång.. Elin är en lyllos flicka :) :) (Hmm, jag är också en rätt så lyllos flicka!) Han räddade iaf lätt min annars väldigt stressade dag!

Starlight :)

I förmiddags trimhoppade jag Eljest och Sputnik. Båda kändes väldigt fina! :) Sedan har vi packat och fixat, friserat hästar och donat. Det är mycket som ska ordnas - Imorrn åker vi till Falsterbo!!!!
Jag ska dessutom ha lite semester, bo i vårt hus med mammsen och moster mfl, ska bli grymt och jag längtar! :) Stannar troligen till nästa söndag, sen kommer jag vara så galet laddad för "ett nytt år", för just det - Jag har jobbat här i ganska exakt ett år efter falsterbo, känns som bara nån månad men samtidigt som att jag varit här jämt :) Trivs fortfarande lika bra och älskar mitt jobb, ganska få förunnat! :) 

Avslutar med ett par bilder från veckan :)

Sammi väldigt nöjd efter ett bad :) 


Moa och en ny häst här på gården, en 4-årig hingst e. Corlensky G-Riverman. Ser fantastiskt fin ut!


Nu ska jag sova nga timmar, nästa gång blir det Falsterbo-update! :)

RSS 2.0