Midsommar o lite sånt

Midsommar var dock en extremt lugn tillställning för mig. Sjuk huvudvärk gjorde att kvällen mest tillbringades sovandes i sängen/soffan. Gissa vem som istället var piggast igår? ;) Jag tar igen det i falsterbo... Vänta ni bara! ;D
Idag har vi varit iväg med nga av 4-åringarna på deras tävlingsdebut. Jättetrång paddock med lite halvskumma banor, hästarna var lite spända men är helt klart en erfarenhet rikare, misstänker att dom kommer tycka det är ganska mycket enklare nästa gång med större bana som ger lite mer tid att tänka :) Jag red Sputnik och Galax, två superfina hästar uppfödda på Västanbytorp Stuteri (www.torpet.com), samma uppfödare som till min Fina alltså :)

Nu på kvällen har jag varit ute på en supermysig promenad med finaste Sammi :) Supermysigt väder med lite småregn och världens största regnbåge, den rymdes inte ens på samma kort..!


Nu ska jag snart sova:)
Natti!

Snabb blogg trots mycket tid

Vi hinner med så galet mycket just nu! Har varit supermånga i stallet hela veckan, jättemånga barn nu eftersom att dom har sommarlov :) Så himla duktiga allihopa, jobbar och sliter tills dom är helt slut :)
Hästarna har trimmat bra i veckan, och hoppat fint också för den delen :) Wepzan fick hoppa lite igår, hon var lätt lycklig och hoppade super! Känns bra. :)
4-åringarna Galax, Sputnik och Eljest har hoppat idag. Alla hoppade riktigt bra, så himla fina och duktiga är dom!! :)

Igår red vi ut ett gäng hästar, först alla barn ut en sväng på dom äldre hästarna och sen jag, Moa och två barn ut med nga av 4-åringarna, dom är så snälla och traskar på! Galax tyckte även att lilla sjön/vattenpölen var himla kul att bada i.. Så söt!

Galax och Alicia :)

Eneas är en av dom som varit här och lekt hela veckan, helt galen!!

Eneas och hans ponny Kamino


Ett av alla hans påhitt under veckan, ibland är det extra kul att högtryckstvätta ;)

Nu ska jag sova!
Natti! :) :)

Det går bra nu

Åh vad jag älskar mitt jobb och alla fina hästar som jag får chansen att rida och ha hand om :) Idag har jag förutom att promenera med Sammi och Sture även promenerat med/linat hästarna som inte skulle ridas eftersom att vädret var helt värdelöst så dom var nog inte så sugna på att gå ut.... 
Har sedan trimmat lite lätt på Galax som kändes super, fortsatt med att jogga Sputnik som också kändes kalasfin. :)
Trimmade Eljest som var så galet bra idag, lillprinsen :') <3
Joggade sedan W som känns fortsatt fantastiskt fin, lekte runt lite över nga bockar (3st med 18m emellan), hon var helt överlycklig och bockade o brallade... Tokhäst! Hon är så häftig att rida.. Med en "normal" häst kan det vara tillräckligt svårt att göra 4-språng - 6 språng men med henne är det verkligen superenkelt och hon verkar mest se det som en lek ;)
När jag var klar med W så joggade jag Glassen lite innan jag återigen promenerade med Sammi och Sture, borstade lite och fixade. Innan jag var klar med det så hade hela gänget kommit hem från Årsta Runsten, så jag hade tur och fick lite hjälpt med fodringen o sånt :)

Nu ska jag snart sova, imorrn är ny vecka - Ser jag fram emot lika mycket som vanligt!! :)
Natti!



Finlördag!

Har haft en supermysig dag! :) Bästa Alicia har hjälpt mig även idag, guld värt!! :) Efter frukost började jag "som vanligt" just nu med att promenera med Sture och Sammi :)

Finaste Sturisen som har blivit av med sin manlighet. :)

När två av favvopojkarna var färdigpromenerade så joggade jag Dockan, trimmade lite på Daisys fina ponny Olivia och joggade Wepzan. Wepzan känns helt grym, fint de! Sedan var klockan 14.30, då var vi lite hungriga och tog lunch! Ut sen och plockade in hästarna och fodrade lite :) Pysslade på med lite allt möjligt innan jag gick in en sväng. Har sedan varit ute och promenerat med Sammi, plockat in Sture och Sputnik som njutit i solen jättelänge och sedan kvällsfodrat :) Fin dag är snart slut helt enkelt!

Imorrn ska det regna typ jättemycket, vi får väl se vad det blir av det..! Jag ska iaf rida lite o så, tur att vi har ridhus!! :)
Godnatt :)

Chillkväll och liten bildbomb

Lugn kväll i soffan, sitter fint efter en dag med full fart! :) Gick ut i stallet strax efter 6 imorse, fodrade och släppte ut alla hästar innan Alicia kom och hjälpte mig.:) Regnet mer eller mindre öste ner stundtals så jag var ganska blöt när vi började mocka, men lite regn har ingen dött av! ;)
Frukost i lite vettig tid och sen hade hästarna lessnat på regnet och ville gå in igen :) Därefter hann jag promenera med Sture och Sammi, jogga Dockan och trimma Eljest innan vi tog lunch. Efter lunch har jag trimmat Sputnik lite. Gjorde klart stallet och hann gå in en sväng, har nu på kvällen promenerat med Sammi och pysslat på lite innan jag kvällsfodrade. :)

Avslutar idag med en liten bildbomb från förra helgens tävlingar på SRK, bilderna är tagna av Sofia Klint.








Finaste W! :)

Godnatt!

Kortis

Har haft nga ganska lugna dagar. Ridit och fixat lite smått o gott. :) Hoppade Sputnik och Eljest igår, båda var superduktiga! :) Wepzan har tagit det lugnt, skrittat i skogen igår och joggat lite lätt idag. Pigg och glad!
Hunnit pyssla massa med Sammi också, mys!
Idag har hela gänget åkt till Årsta Runsten på tävling, har med 8 hästar och kommer tillbaka på söndag.
Nu ska jag sova!
Natti :)


Riktig film :)


Det går att se 145-debuten i bra kvalle också! :)

För övrigt så gick dagens 130 bra, W kändes lite matt men hoppade fint. Ett ner i fas 2, jag gjorde ungefär samma fel som igår. Så kan det gå!
Nu är jag tillbaka i Örebro :) Fint de!
Natti

Har numera en svårklasshäst...

... För Wepzan har debuterat 145 idag! :) Jag med för den delen, har bara inte förstått det själv än. :)
Igår gick hon en 135, kändes superfin men rev sista i fas 2. Mitt fel, inget att säga om. Efter lite talk med Elin som sa att 145 var en bra grej så tog jag mod till mig och bytte klass idag från 135 till 145 idag. Sagt och gjort, idag har jag och W alltså debuterat Svår hoppning, Wepzan var helt fantastisk och hoppade egentligen felfritt, enda kruxet var att jag gjorde en tabbe på en linje och tog bort ett galoppsprång vilket resulterade i ett nedslag. Inget att säga om, hästen känns fantastisk, och framförallt så känns det fortfarande lätt! Häftig känsla :)

Imorrn ska jag åka tillbaka till mitt liv i Örebro. Saknar alla dom bästa :) Först ska W gå en 130 på morgonen, blir bra det :) Sen ska hon få ta det lite lugnt några veckor och chilla lite i skogen och så tror jag, det har hon förtjänat! :)

Film finns här:


Tyvärr skitdålig kvalité, och ni får lov att blunda när det bär iväg efter trippeln ;)

Nu måste jag nog börja packa och sen sova!
Natti :)

Trött tjej vilar sig inte i form

Jag blir bara tröttare och tröttare, helt galet! Ska nog undvika att vila mig i form :) Promenerade en sväng med W i förmiddags, eller ja.. Hon promenerade med mig.. Till närmaste grästuva ;)

Peppan ute och går (?) på promenad

Resten av dagen har tillbringats på ön där jag fikade hos Babsan och hjälpte henne att lasta en häst, sedan gjordes lite ärenden på birsta innan jag hann hem och käka en snabbis innan mamma skjutsade mig till stallet och sig själv till hundträning.
Trimmade W en stund, hon är så himla taggad.. Kan bli full rulle i helgen ;) Får trimma lite imorrn bitti också tror jag minsann. Sedan badade jag henne, hann prata med finaste Linnea i typ en halvtimme medan W torkade i solen och avslutade med att putsa lite grejer. Jag har blivit så himla ordentlig dom sista åren, herrejösses! ;)

Nu ska jag snart duscha och sova, upp tidigt imorrn!
Natti! :)

Frukostblogg

Inte alltför ofta det händer.. Frukostblogg alltså! :) Har en ganska chill morgon, var ute och spanade in småkidsens förfest igårkväll (innehållande min bror och hans ett år äldre polare som tar studenten imorrn), trevlans!
Hemma vid 23 när småttingarna drog vidare till krogen, sovit till halv 9 imorse och nu ska jag snart åka till W. Dagen består av fix där nu på förmiddan, sen ut till Alnö och hjälpa Barbro att lasta en häst och fika lite där. :) Därefter blir det birsta en sväng med mor min, har lite nödvändiga inköp som behöver göras.. På snabbast möjliga tid ;)
Sedan ska jag försöka hinna ut en snabbis till Feffe som tar studenten idag, och därefter blir det ut och trimma W inför helgens tävlingar. Hon var ute på skrittur *2 igår, och jag höll på att få markkänning mer än en gång. Ngt taggad tjej kan man säga!

Peppan njuter av livet!

Dags att sätta fart, tjingeling!

Fina W!

Har haft ännu en chill dag :) Börjar känna mer och mer jobbsug nu, kommer vara helt galen efter den här veckan! Saknar finaste Sammisen.. :)
I förmiddags tog jag en promenad till mammas jobb i finvädret, tog sedan bilen därifrån till stallet där jag mockade o släppte ut W en sväng. Åkte sedan hem och åt lunch o sådära innan jag åkte tillbaka nån timme senare och tog in henne, gick ut på en promenad och fixade lite.
Hämtade mammsen på jobbet sen, vidare till Ica och sedan hem och åt lite snabbt. Sedan var det bara att åka tillbaka till stallet och hämta W, vidare ut till Nina för att hoppa lite inför helgens tävling! :) Hoppade en 4-kombination med räcke-oxer-räcke-oxer, och hon känns så fin! :) Avslutade med att hoppa både lilla och stora vattnet, nemas problemas :) Grymt!


Nu har jag ätit jordgubbar och glass, klart bästa! Jag gillar't! Imorrn ska W skrittas ut ett par rundor och jag ska träffa finaste Feffe en sväng, det var alldeles för länge sen!
Tjingeling!

Sundsvall!

Åkte ifrån bästa Örebro och Loviseholm igår för en veckas påhälsning i Sundsvall. Tror vi rullade ut från Loviseholm strax efter 11, och var framme i Sundsvall strax efter 18. Packa ur alla grejer och joggade en väldigt taggad W lite lätt innan vi åkte hem mot lägenheten som mamma och lillebror numera bor i. Den är superfin! Ligger centralt men ändå lugnt till, jag gillart!
Men jag är helt klart inte norrlänning längre. Jag förstår knappt vad dom säger, jag tycker att det är svinkallt när dom tycker att det är värmebölja och jag längtar faktiskt tillbaka söderut, till världens bästa plats. :)

Idag har jag fixat lite grejer till W, varit ute på Alnö en sväng och kollat in Barbros föl och 1-åring, sen tillbaka till W och fixat hos henne. På eftermiddan åkte vi ut till Nina och trimmade lite samt hoppade deras stora vattengrav. :) Great! Älskar deras gräsbana, världens bästa underlag och sjukt nyttigt att rida på eftersom att den är så otroligt kuperad. Imorrn drar vi dit igen och hoppar lite inför helgen :)

Nu ska jag snart sova, imorrn ska jag nog sova tills jag vaknar.. Undrar när det hände sist?!
Tjingeling!

Vanlig vecka och snart norrlandsvisit

Har haft en ganska vanlig vecka faktiskt, om man nu kan säga så. Ridit lite och så, hästarna känns fina. :) Igår hade vi kunder hela dagen, förutom många av Elins hästar så visades W. Hon känns så fin nu, hoppas jag lyckas hålla ihop det nästa helg, för då tävlar vi i Sundsvall! :) Åker norrut redan på söndag troligen, blir sedan hemma över nästa helg. Tror hon får gå 135, 135, 140. :)

Idag har vi haft galet fint väder! Har passat på att ha extra glasspaus, skrittat ut i solen och blivit alldeles bränd, pysslat lite extra med Sammisen och bara haft det allmänt fint :) Jag gillar mitt liv!
Tjingeling!

RSS 2.0