Tjugonionde mars

Vi har så sjukt fina hästar! Herregud vad roligt det är att jobba när man har det såhär bra :) Eljest har trimmat på bra, Wepzan känns grym - har trimmat idag och igår var vi ute på en lång tur med mkt trav och galopp, underbart! Fina sköter sig mkt bra, och Sammi var idag galet duktig när vi hoppade! :) Elin har denna vecka byggt upp hinderuppställningen från tävlingen i Mantorp i helgen, går att göra precis hur lätt eller svårt som helst och man kan nog träna på allt som någon kan behöva träna på oavsett rutin på ryttare och häst. Väldigt bra betyg till den banbyggaren får man säga :) :)


Jag och Eljest ute på promenad :)


Linnea och Erwin!

Dag 15 - Mina drömmar. Dag 16 - Min önskelista

Drömma kan man alltid... :) En stor gård med stora fina stall, stort isolerat ridhus med toppunderlag, massa fina hästar och ett framgångsrikt liv :) Låter skitenkelt, helt klart! Massor av pengar och en hel del mer kunskap vore ett framgångsrikt koncept kan jag känna.

Min önskelista skulle kunna göras lång.. Mest för tillfället önskar jag mig en till sadel, ett par ridstövlar till och.. Ja, jag vet inte faktiskt! Skulle möjligen behöva lite nya täcken till hästarna :P

Tjingeling!


Dag 14 - Min drömhäst

Jag har nog ingen direkt drömhäst.. Är jättesvårt, eller kanske helt omöjligt, att hitta "den perfekta hästen". Det närmsta jag kan komma är nog min egen Wepzan, hon har egentligen allt jag söker hos en häst, mod, försiktighet, ridbarhet, kapacitet och vilja. :)


Dagen

Sista dagen innan klockan ställs om till sommartid. Sommartid, det är helt sjukt!
Idag har Elin bl.a. trimmat hästarna som ska tävla imorrn. Blir Beasley, Chakira, Talinsky och Ligist som åker med. Och så Linneas häst Jaloubet :)
I förmiddags trimmade jag 43an, Eljest och Galax. Alla tre var duktiga. På eftermiddagen började jag med att hoppa W för Elin. Gick rätt bra i början, kändes som att jag vågade galoppera på mer än jag brukar på träning med henne. Sen skulle jag ändra en liten detalj i min sits, misslyckades totalt och fick ett hysteriskt sammanbrott, typ. Bröt ihop men kom tack vare en liten pratstund med bästaste Elin på bättre tankar, bet ihop och kom igen.. Att jag ska vara så hopplöst dålig på att bara göra istället för att fundera en massa och göra allt svårare än vad det är.
Sedan trimmade jag Sture lite, han är grym! :) Avslutade med att trimma Sammi lite, han var galet pigg men duktig! :) Angenäma problem helt klart.

Nu ska jag snart sova, tidsomställningen kommer ta knäcken till imorrn... vi ska åka 06.00, alltså egentligen 05.. Gratts till oss :D
Natti! :)

Dag 13 - Om jag skulle vara tvungen att byta häst med nån skulle jag välja

Oj, finns så otroligt många fina hästar! Om jag ska välja en enda häst att byta mot så skulle jag nog ändå välja Elins fantastiska Stalypsos Son (hingst f. 07 e. Stalypso-Escudo). Sammi rör sig fantastiskt, hoppar mkt bra och har en helt otrolig personlighet :)



Finaste Sammi!

Fredagsmys

Har lite fredagsmys med fintjejerna. :) Precis ätit mat, nu snart dax för sängen..!
I förmiddags red jag ut två svängar. Första med Elin på Kungen och Linnea på Ligist. Själv satt jag på Eljest, vi red en jättelång runda och travade typ hela tiden.. Bra träning både för hästarna och oss! ;) Sedan red jag, Moa och Niklas ut en runda. Jag red på Chakira, hon var pigg och glad!
Efter lunch började jag med att promenera en sväng med och lina Sammi. Stog sedan och borstade honom i min egen värld innan jag kom på att jag hade en egen häst att hinna med innan kl 16 när vi skulle bygga löshoppningsbanan.. Full rulle, men jag hann - Nästan! W kändes kalasfin iaf, börjar kunna rida henne som en riktig häst, bådar gott :)
Sedan har vi löshoppat halva kvällen, alla 3-åringar har fått hoppa - Ett par bättre än andra! :) Imorrn är det nog full rulle igen, och på söndag är det tävling. W ska inte tävla denna helg, hon får träna på ett par veckor till först.
Nu ska jag snart sova, tjingeling!

Dag 12 - Hästens utrustning

Börjar bli lite less på alla konstiga rubriker nu.... Är hur som helst såklart väldigt noggrann med att all utrustning jag använder till hästarna sitter bra.
Har i många ur nu ridit en en Kieffer Donau som ligger bra på i princip alla hästar, vilket inte minst underlättar nu när jag rider så många olika hästar. Är dock i tanken att byta sadel, den sätter mig inte riktigt bra och det börjar bli tid att hitta nåt nytt.
Har massa olika träns av olika märken, Wepzan har ett Glen Gordonträns på tävling. Till vardags nåt av alla dom träns vi har hängande i sadelkammaren.. :) På tävling har hon även en Schockemöhleförbygel med martingal, Veredus Olympic senskydd fram samt Veredus Young Jump strykkappor bak.

Till vardags rider jag nästan aldrig med skydd längre. Hade en period när jag alltid lindade runt om osv, bakskydd slutade jag med för nåt år sedan. Används endast vid tävling. Nu rider vi nästan inga hästar med skydd till vardags förutom vid hoppning, anledningen är helt enkelt att vi tycker att skydden gör mer skada än nytta. Vi har en häst som kan stryka sig ibland, den får ha senskydd såklart. Vi har aldrig haft en skada pga att vi inte haft skydd. Däremot gör ju skydden att man får extra värme på benen (tex senskador uppkommer ju av överhettning) och det är inget vi eftersträvar.. :)


Finaste hästarna!

Vi har så galet fina hästar här på Loviseholm! :) :) Igår började jag, Elin och Linnea med att rida ut en runda. Jag red på Sammi, han var jättesnäll! Sedan fick även W gå ut en runda innan det var dax för lunch och lite fix inför Arnoldträningen. Red Eljest på kvällen för Arnold. Han var superduktig!
Idag har vi haft lite hoppdag. I förmiddags hoppade jag, Linnea och Moa samt Hannah och Amanda för Elin. :) Jag hoppade Beasley, när han inte är machoman så är han grym :) Galet fin! Vi trimmade på stenhårt utan stigbyglar med med enhandsfattning innan vi började hoppa. Supernyttigt, jag måste träna. Är verkligen helt värdelös med mina skänklar. Fy skäms.
Efter lunch började jag med att hoppa lite på Starlight. Länge sen jag red honom nu, har nästan glömt hur sjukt häftig han är. Hur pucko han än är så är han så galet grym, man kan inte annat än älska honom :)
Sedan var det Sammis tur, också han var så galet grym, börjar kännas sjukt fin i markarbetet nu!
Avslutade med att trimma W lite. Hon kändes också grym, skulle kunna skriva bara "GRYYYYYYYYYYYYYYYYYYYMT" i bloggen just nu med tanke på hur fina hästarna är :) På W passade jag på att trimma mig själv lite också. Bort med stigbyglarna och enhandsfattning is the shit!

Vi kom in strax efter 20.30, då hade vi hunnit natta hästarna och fodrat. Avslutar dagens inlägg med mitt favoritord. Grymt!

Dag 10 - Min utrustning + Dag 11 - Hästbloggar jag läser

Är till skillnad från Malin inte världens största märkesnörd, men tycker väl överlag att dom lite "kändare" märkena oftast är bättre än budgetvarianterna. Kingsland, Jacson, Pikeur och GPA är det jag använder mest, till vardags använder jag dock ofta "det jag hittar för dagen". :) Har ett par Bocaj-stövlar som jag köpte i somras när dom var helt nya på marknaden, är väldigt nöjd med dom!

Några hästbloggar jag läser är:
http://mallizzp.blogg.se/
http://sofiaklint.blogg.se/
http://tavlingsryttaren.se/
http://linneaelmer.blogg.se/
http://uptowngirl.blogg.se/

Dessa försöker jag följa dagligen :) När jag har tid över så händer det att jag sitter och kikar runt på lite andra bloggar också.



Dag 9 - En perfekt dag i stallet + dagen

Det går inte att beskriva en "perfekt" dag i stallet.. Finns så många olika scenarion om vad som är perfekt! :)
Men bra väder, en utvilad och glad Linn, glada hästar och glada och positiva medarbetare blir oftast en väldigt bra dag. Lagom mycket att göra hjälper också till, man mår så mycket bättre när man kan göra allt med kvalité! :)


IDAG har det varit supervarmt! Dock nästan storm samtidigt, men det är bra.. Det tinar som tusan! I förmiddags började vi med att rida ut ett gäng hästar. Jag på Galax, Elin på 43an, Moa på F och Linnea på Erwin. Mys!
Sedan trimmade jag Sammi lite, galet piggelin! Bra det, han kändes grym på slutet :) Sedan trimmade jag lite på Talinsky som var lite spänd och taggad idag.

Jag och Talinsky på avskrittningspromenad. :)

Efter lunch började jag med att trimma Beasley lite. Kändes kalasfin! Sedan promenerade jag och Linnea en sväng med Daisy och Telles innan vi tränade lite för Elin. Jag på Eljest som var superpigg. Hoppade lite småhinder, blev riktigt fin på slutet när piloten skötte sitt jobb. När jag var klar med Eljest och hade duschat honom så började det skymma, men jag hann ut en sväng med W på grusvägarna ändå. Hon var väldigt laddad, tokfian!
Nu på kvällen har jag pysslat lite extra med "mina" favoritpojkar, dom gör mig lycklig! :)
Natti!


Dag 8 - Pinsammaste situationen med hästar

Har säkert gjort massor av pinsamma saker, men kan inte komma på dom själv... Har ni nåt på minnet så får ni gärna påminna mig! ;)

Ingen speciellt pinsam situation, men en ganska rolig bild från en totalt misslyckad anridning ;)

Dag 7 - Min bakgrund

Jag är född 30 augusti 1990, bodde från dess fram till augusti 2009 tillsammans med min familj (mamma, pappa, lillebror + hundar..) i ett hus på Alnö som ligger utanför Sundsvall.
När jag var liten fick jag alltid följa med mamma ut i skogarna när hon tränade hund, hon har alltid också varit hästintresserad och jag fick mitt stora intresse väldigt tidigt. Testade på balett när jag var i 4-årsåldern, men var enligt ganska säkra uppgifter helt värdelös och gick nog bara ett par gånger. :) Har för mig att jag ett tag var väldigt inne på att börja med innebandy också, men där satte nog min kära mor stopp kan jag tänka mig - Jag hade då både häst och hund att ta hand om...
Började rida "på riktigt" på ridskola som 6-åring, red nog ett par år (?) på Sundsvalls Fältrittklubb innan jag först fick en "sköthäst" som var f.d ridskolehäst. En helt underbar welshponny som hette Jeba. Med henne började jag träna i privatgrupper och lärde mig otroligt mycket. Min första egna ponny fick jag 2001.
Sundsvalls Fältrittklubb har varit min "hemmaklubb" ända fram till 2010 då jag tävlade för Sundsvalls Ridklubb. I år har jag som dom flesta nog vet bytt till Loviseholms Sporthästklubb.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, konstiga rubriker!
Tjingeling!

Dag 6 - Mitt mål med ridningen

Mitt långsiktiga mål med ridningen är lite luddigt för mig själv än sålänge, det enda som är helt klart är att jag vill kunna jobba och försörja mig på detta i framtiden. Som det känns i nuläget så har jag inga mål om att kunna rida stora mästerskap och ha flertalet hästar på högsta nivå - Utan jag vill kunna utbilda och ta fram dom yngre hästarna i championat osv upp till Svår hoppning. På lång sikt vill jag kunna ha en egen verksamhet, möjligtvis tillsammans med någon, där målsättningen ska vara att ta fram sunda, välutbildade sporthästar av hög kvalité. På sidan om vore det optimala såklart att ha en eller ett par äldre hästar i Svår klass mest för min egen ridnings skull. :)


Jag och fina Li Lucy som jag utbildade under ca ett år. :)

Helgen

Har haft en övervägande bra helg. Igår gjorde W sin första tävling sedan mitten av augusti, galet! Hon var väldigt laddad, och därtill ridmässigt som en vinglig 5-åring.. ;) Blev lite av och på hela rundan som slutade med ett nedslag. Ändå nöjd, glädjen finns onekligen där :) :) Blev en sen kväll igår oc en väldigt tidig morgon idag, upp i ottan och knoppa hästar! Idag red jag inte föränn sista klassen, lång väntan! Vi hade dock många hästar till start under dagen, så det fanns att göra ändå. :) Kul var att laget vann omg 1 i div. 1! Jag och W platsade inte idag, tror vi får satsa på att göra individuell karriär :') Hon var galet grym idag, jag red ganska stora vägar, men kunde låta henne galoppera ordentligt och utan problem rida fram på två långa distanser in i båda kombinationerna. Galet fina W, enkelt felfri, nu får vi träna vidare och börja tänka mot större uppgifter framåt sommaren. Nästa tävling blir troligen Gävle för henne.

Måste få dispens på min och Malins "listtävling", har jobbat mer än 15 timmar nu ett par dagar och är ganska trött... En dusch och sedan Solsidan på tv4-play skulle sitta fint! Imorrn lovar jag att ta igen allt! :)
Avslutar med ett par bilder från dagen!

Måsse, jag tänkte fånga den här och ge den i välkommen-hem-present i sommar, men mitt försök misslyckades..


Dom två klart finaste.. B och W! :)

Natti :)

Dag 5 - Det här har jag med mig på tävling

Usch vilken dryg rubrik det var idag... Känner mig galet omotiverad för att skriva ner allt som tas med på tävling, kortfattat så har jag den utrustning som behövs, täcken efter väder och förväntade behov, foder o.s.v. Ingenting speciellt helt enkelt. :)

Dagen idag har rullat på, dom jag har ridit har gått bra. Dom som inte hunnits med har inte gått alls ;) Så att säga. Vi har iaf varit på trav nu på kvällen, Elins mamma Claudia hade två av två till start! Den ena vann, helt grymt fin! Och den andra var tapper tvåa, riktigt kul!!

Imorrn är det tävling i Örebro, är inte taggad för fem öre men det blir nog bra. Kul o träffa lite gamla klasskompisar iaf. :)
Natti

Dag 4 - Det här äter mina hästar

Har ganska enkla foderstater till hästarna.

Wepzy:
Nästintill fri tillgång på ett torrt hösilage, gissar att hon äter ca 10-12kg/dag.
4kg Krafft Groov 90
E-vitamin
Foderjäst

Finepix VT:
Också hon nästintill fri tillgång på torrt hösilage, gissar att hon äter minst 10-12kg.
3kg Krafft Groov 90
Foderjäst

Masterpiece TT:
Fri tillgång på torrt hösilage
2kg Groov 90
0,5 kg havre

Dessutom äter alla hästar en "gröt" bestående av betfor, vetekli och linfröpellets. Uppblött drygt 1l/dag. Dom har fri tillgång på salt.


Kör en kort update av dagen när jag ändå är igång. Elin är söderut i landet på möte med Jacson, vi andra jobbar på här hemma som vanligt! :) Idag har vi ridit ut en hel hög hästar i det fina vädret. Jag på Wepzy, Beasley och Eljest. :)
Utöver det har jag trimmat Sammi som var väldans piggelin, och trimmat lite på W som alltså fått röra på sig 2 ggr idag, som var fin i början, men sen blev skrämd och därefter var ett tandgnisslande stressobjekt... Blir till att "söva" henne lite imorrn så att hon är hyffsat lugn i helgen förhoppningsvis.
Nu ska jag sova, är toktrött!
Natti :)

Dag 3 - Min första häst

Min första häst var en welshponny som hette Chimair. Innan henne hade jag ett gotlandsruss på foder, men den räknas inte.. ;)
"Chim" var född 1990, e. Ekelunds Bingo-Örnäs Attila. Jag köpte henne i april 2001. I sin ungdom hade hon tävlat MSV hoppning och LA dressyr, men när jag fick henne hade hon gått som läromästare ett par år och stelnat till lite... :)
Jag tävlade massor upp till LB i både hoppning och dressyr. För det mesta var hon placerad, felfri och blixtsnabb. Om inte så var fallet, så var vi troligtvis uteslutna pga att hon helt enkelt inte var på humör den dagen ;) För det mesta var hon otroligt snäll, men hon var i perioder en riktig bockare som var mer vild än tam!
Jag hade otroligt roligt i ca 2,5 år med Chim innan hon såldes till en ny liten ryttare. :)


Hittade en bild från tjejen som köpte henne av mig. :)

Mot formen

Jag börjar komma i form igen! Herregud, har ridit mer eller mindre som en kratta sedan i höstas, men idag kändes det nästan bra vissa stunder!
I förmiddags började jag med att trimma Querida lite lätt. Sedan skrittade jag ut en runda på en överpigg W, för att direkt efteråt promenera samma sväng med Sammi, som var minst sagt lycklig! :)

Efter lunch har jag hoppat Chakira och Beasley. På Chakira stämde "allt" stundtals och det kändes riktigt enkelt att rida igen, B var lite vildare men hoppade kalasfint och det känns ändå att jag börjar kunna ta beslut på ett helt annat sätt igen. :)
Har sedan hela kvällen kollat på Elins träningar, kul som vanligt! :) Massa folk som tränar nu igen efter en lite lugnare period.

Tjingeling!

Dag 2 - Presentation av mina hästar

Jag har för tillfället tre hästar. Min stjärna Wepzy köptes hösten 2007 när hon precis var inriden. "Wepzan" är född 2003 e. Jeopardy-Aladin Z-Gibraltar, uppfödd hos Karin Wiklert på Kilsvikens stuteri. Eftersom att hon var väldigt sent tagen så tävlingsdebuterade inte hon föränn i mars som 5-åring, men sen gick det fort! Som 5-åring kvalade hon till Breeders Trophy där hon efter två kämparrundor med ett nedslag i varje gick till final. Även i finalen kämpade hon fantastiskt trots sin orutin där jag fick ett "stopp".
Som 6-åring gjorde hon också väldigt jämna och bra resultat, kvalade till Breeders Trophy där hon trots sin kanske första formdipp någonsin bara var ett nedslag från final.
Som 7-åring hade W en väldigt ojämn säsong. Hon inledde med att vara ståendes ett par månader pga erlichia, kom sedan igång och tränades lite sporadiskt under våren samt gjorde nga enstaka starter upp till 130 med placering. Under sommaren debuterade hon 140 på ett jättebra sätt, sedan blev hon tyvärr skadad och var ifrån tävlingsbanorna hela höstsäsongen.
Nu är hon på G igen, och förhoppningsvis har hon en bra säsong framför sig!

Wepzan under Breeders Trophy 2009

Finepix VT kom till mig för bara en vecka sedan. Hon är född 2008 e. Quidam de Revel-Contendro-Carthago. Hon är uppfödd av Maria Larsson på Västanbytorps Stuteri. Mer om "Fina" står i ett inlägg för ganska exakt en vecka sedan. Ska bli väldigt spännande att följa henne framöver!

Finepix VT

Masterpiece TT kom till mig i oktober 2010. Han är född 2010 e. Monte Bellini-Escudo-Carbid och han är uppfödd av Karin Råhnängen på Stall TT. Finns inte så mycket att säga om honom än, framtiden får utvisa vad han går för! :)

Masterpiece TT

Det var allt om hästarna, fortsättning följer imorrn!



Femtonde mars

Finväder ännu en dag. :) Dock lite kallare idag, blev lite kyligt på kvällskvisten! I förmiddags trimmade jag först lite på Sammi. Han var betydligt bättre idag motför igår redan från början, och blev mot slutet ännu bättre :) Avspänd och framme.
 
Mys på våran avskrittningspromenad!

När jag var klar med Sammi så var det Eljest tur. Han kändes riktigt fin efter en stund, avslutade med att hoppa nga språng, fin kille!
Plötsligt var klockan över 13 (!), lunch på sannakroa och sen tillbaka till jobbet :) Eftermiddan ägnades åt trimning på Galax som kändes rätt fin, sedan hoppade jag W inför helgens tävling. Hon hoppar super mellan varven, bara kroppen håller så tror jag att hon kommer vara bättre än någonsin denna säsong.
Tömkörde Fina en sväng också, jobbade på finfint! Sedan joggade jag 43an och Daisy lite, båda fina. :)

Nu är jag ganska trött, ska snart sova. Bara skriva dagens uppgift först ;) Haha. Blodigt allvar!
Tjingeling!

Dag 1 - Presentation av mig själv

Jag heter Linn Hörnvall, fyller 21 år inom några månader och bor på Loviseholms Gård utanför Örebro. Här jobbar jag hos Elin Jansson, sitter och rider massa fina hästar hela dagarna och gör lite nytta däremellan. :) Jag kommer ursprungligen från Sundsvall där jag bott fram till augusti 2009 då jag flyttade ner till Skåne för att gå Unghästutbildningen i Flyinge. När jag tog examen där i maj 2010 så gjorde jag bara en blixtvisit i Sundsvall innan jag bosatte mig här.

Jag har alltid varit en riktig "hästnörd", har ridit sedan jag var liten och fick min första egna ponny när jag var 11 år. Sedan dess har det passerat en drös hästar, och just nu har jag tre stjärnor i olika åldrar.
Jag är nog ganska tråkig som person, har inga direkta intressen förutom hästarna. När jag var yngre höll jag på mycket med hundar då min underbara mamma har ett stort hundintresse, men hästarna har tagit all tid så jag la ner allt sånt ganska tidigt.


Fjortonde mars

Helt otroligt skönt väder idag, oj vad jag älskar våren! Klart bästa årstiden, det enda negativa är leran.. :)
Idag har vi jobbat utan Linnea som har varit hemma en snabbis i Sundbyberg. Har rullat på ganska så fint ändå, en dag må vi överleva..;) I förmiddags började jag med att trimma 43an som var piggelin men kändes fin. Sen trimmade jag lite på Sammi som var lite spändare igen efter ett par dagar ledigt, men blev bättre o bättre och avslutade bra :) Hur man än vänder och vrider på det så är han nog min favoritkille, fina fina Sammi! :)

Efter lunch började jag med att trimma Eljest som blev superfin efter en stund! Övade mycket serpentinbågar i trav och galopp med små volter i varje båge, och avbrott på medellinjen. Inte helt enkelt för en nybliven 4-åring, men han löste det superbra! :)
Sedan trimmade jag lite lätt på Galax som vilat nga veckor, han var glad över att få komma igång igen :) :) Därefter trimmade jag lite på W som kändes grymt fin, hon verkar känna sig taggad för tävlingsdax igen helt klart!

Kvällen har ägnats åt pyssel med finaste hästarna! :) Mys!
Nu ska jag snart sova lite :) Bara skriva ett inlägg på min och Malins överenskommelse först! ;)
Tjingeling!


Världens i särklass kanske finaste kille :)

Råkade göra en överenskommelse..

Satt och pratade med min käre vän Malin igår om sånna töntiga listor som alla gör, och plötsligt så hade jag gått med på utmaningen att göra följande lista med start imorgon... Ser besvärligt ut, men vi får se hur länge det håller...... Kanske kan hjälpa till att hålla igång bloggandet iaf! ;)

Dag 1 - Presentation av mig själv

Dag 2 - Presentation av mina hästar
Dag 3 - Min första häst
Dag 4 - Det här äter mina hästar
Dag 5 - Det här har jag med mig på tävling
Dag 6 - Mitt mål med ridningen
Dag 7 - Min bakrund
Dag 8 - Pinsammaste situationen med hästar
Dag 9 - En perfekt dag i stallet
Dag 10 - Min utrustning
Dag 11 - Hästbloggar jag läser
Dag 12 - Hästens utrustning
Dag 13 - Om jag skulle vara tvungen att byta häst med nån skulle jag välja
Dag 14 - Min drömhäst
Dag 15 - Mina drömmar

Dag 16 - Min önskelista
Dag 17 - Mina tränare
Dag 18 - Jag gillar
Dag 19 - En häst jag saknar
Dag 20 - Veterinär, hovslagare, massör osv..
Dag 21 - Fula ovanor
Dag 22 - Jag gillar inte
Dag 23 - En hoppträning
Dag 24 - Jag måste träna på
Dag 25 - Meriter
Dag 26 - Mina rädslor
Dag 27 - En stund jag aldrig kommer att glömma
Dag 28 - Favoritmärke
Dag 29 - Bilder på mig från tävlingar
Dag 30 - Mitt drömstall

Löshoppningsdag

Idag har vi haft stora löshoppningsdagen! Skulle egentligen varit iväg på p&j men ställde in det, och då hade vi ju plötsligt massor med tid! :) Först löshoppade vi ett helt gäng unghästar, bäst idag var nog 3-åriga Cognac e. Cagancho som är här på inridning, hoppade superfint mellan varven! Även Fina hoppade snällt och fint :)
Sedan passade vi på att rasta tävlingshästarna som också fick hoppa lite, det tyckte dom var buskul!

Vi kom in strax innan 19, nu har vi kollat solsidan och ätit lite. Imorrn är det ny vecka, nästa helg är det tävlingstajm!
Avslutar med en bild på mig och Fina från tidigare i veckan när jag tog en premiärtur. :)

Finepix VT (e. Quidam de Revel-Contendro-Carthago)

Finlördag

Vi har haft riktigt finlördag här. Strålande sol, plusgrader och fina hästar. I förmiddags hoppade jag först Querida lite, hon var helt grym som vanligt. En vacker dag kommer hon hoppa mig bokstavligen ur sadeln, sjukt häftig häst!
Hoppade sedan lite på Chakira som också var kalasfin, blir kul o se henne under våren och sommaren! Efter lunch har vi haft visningar på två hästar, har ridit ut på W tillsammans med Daisy på Siani - W är galet lycklig över att få komma ut, den här långa vintern har tagit kål på allt... Har kanske lyckats ta mig utanför ridhusets väggar 2 gånger sedan början på november, och det var nån gång innan jul. Har med andra ord nu ridit lika mycket ute på 2 dagar som senaste 4 månaderna... Mys!
Klippte sedan nästan hela Querida, vi ska iväg och hoppa "p&j" imorrn eftermiddag, är alltså läge att slutföra den klippningen imorgon förmiddag. :)
Nu har vi kollat på melodifestivalen, rent fiasko kan man säga. Jaja, kul liv! Ska snart sova, full rulle imorrn igen! :) Me like!
Natti :)

Kortis

Är galet trött, blir bara en jättesnabbis idag!
Alla hästar har varit kalasfina, i förmiddags trimmade jag först Sammi lite, finaste hästen! :) Sedan trimmade jag Chakira lite som också var kalasfin. Kollade Galax som haft en hovböld, han var okej nu - grymt!
Efter lunch har jag skrittat ut en runda på W tillsammans med Linnea på Jaloubet. Helt underbart att kunna rida ut, sålänge det är plusgrader så går det alldeles utmärkt bara man tar med pallen till vägen som är is- och snöfri. :)
Sedan hoppade jag lite på fina 43an, han tycker det är galet roligt! ;) Jag med visserligen, hehe! :)
Har också hunnit rida lite på Fina idag igen. Superduktig, tålamodet är sådär mellan varven men hon gillar att jobba! :) Nu blir det vila hela helgen för hennes del så fortsätter vi på måndag.

Nu ska jag snart sova, blir fullspäckad helg!
Natti :)

Det går definitivt åt rätt håll!

Har haft två riktigt bra dagar. Igår hann jag bl.a. lina Fina som vi kallar Finepix VT för här på gården. Hon var jätteduktig, inte alls speciellt spänd trots nya miljön och en del störningsmoment i ridhuset. :)
På kvällen tränade jag med W för Arnold. Hon var helt grym, sjukt kul :) Hoppar mig nästan ur sadeln över hinder på runt metern, när jag rider tillräckligt bra känns det som att hon går Svår hoppning vilken dag som helst :)

Idag har jag trimmat lite på Sammi som kändes riktigt fin på slutet, avspänd och glad! :) Sedan hoppade jag Querida lite, hon är helt grym. Kanske bästa hästen jag suttit på?! Galet som den hoppar! Efter lunch trimmade jag lite på 43an som också kändes kalasfin, och avslutade sedan med att jobba lite med Fina som var superduktig även idag! Har tagit en liten premiärtur idag med Moa hållandes i longerlinan. Verkar väldigt tam och snäll, kommer bli grymt det här! :)

Daisy har sedan fått mig att barbacka, med bara grimma och grimskaft, hoppa runt samma bana som vi hoppade igår på träningen på hennes ponny Olivia. Helt sjukt vad välriden den lilla ponnyn är, film kommer nog... Ibland är det kul att leka lite! :)

Nu ska jag snart sova, är jättetrött!
Natti :)

Finepix VT

Har fått påfyllning i stallet! Fina Finepix VT har idag flyttat in i stallet, hon kommer från Maria Larsson (www.torpet.com) och är född 08 e. Quidam de Revel-Contendro-Carthago. Hennes mamma vann sitt 3-årstest innan hon sattes i avel, och hennes mormor är mamma till Optic VT & Ronaldinho H samt blev utsedd till Sveriges bästa avelssto för nga år sedan. :)



Förutom detta så har Querida jobbat på väldigt bra idag :) Även W har nu på kvällen luftat sig, kändes jättefin! Avslutade passet med att förstöra allt jobb jag lagt ner senaste veckorna när jag var med och "lekte" lite med dom som tränade för Elin samtidigt. Två bommar längs med långsidan, 21m emellan. Först försökte vi med så många galoppsprång som möjligt, 9-10 verkade möjligt innan W klämde in 17.... Hon kan konsten att springa med benen på samma ställe! Sedan red vi så få galoppsprång som möjligt, en jäkel lyckade rida på 3 galoppsprång, kändes omöjligt! ;) W körde ponnyrace och lyckades klara sig på 4.. Kommer nog bli roligt för mig på Arnoldträningen imorrn ;)

Nu ska jag snart sova. En dusch och lite fb först bara!
Natti! :)

Sjunde mars

Tiden går så sjukt fort! En vecka i mars har gått, snart är det april och sen är det sommar. Galet!
I förmiddags hade vi hovis här för att verka lite unghästar. Alltid lika spännande, men tror att det gick ganska bra den här gången :)
Jag hann under förmiddagen jogga Sammi som kändes riktigt lugn och avspänd. Sedan linade jag Eljest lite innan vi lunchade både hästar och oss själva.

Efter lunch började jag med att trimma Querida lite. Hon har vilat ganska länge nu men kändes riktigt fin ändå :) Sedan trimmade jag W lite som också kändes kalasfin idag! Hennes svåra sida har alltid varit att hon är så extremt känslig "på alla håll", och hon blir lätt väldigt snabb och kort i galoppen. Har kommit undan det länge med att bara rida henne så öppen i formen som varit möjligt då hon lätt knäppt av annars, och samtidigt så långsam i aktionen som jag bara kunnat. Nu har vi trimmat på lite ett tag och jag börjar kunna rida henne lite mer för skänkeln, lite rundare i formen och ändå med en stor och rund galopp. Det går i alla fall ibland, när hon har en lugn dag... ;)

När jag var klar med W så nattade jag lite hästar, putsade lite och sedan var vi klara för att gå in en sväng innan kvällsfodringen. Nu sitter vi och facebookar och glor på TV, ska snart sova. :) Händelserik dag imorrn!



Full fart

Har varit full rulle idag! I förmiddags hade vi visningar på 4 hästar. Jag hade superspeeden inkopplad under morgonsysslorna, samt med knoppning och fix inför visningen.
Blev sen lunch, och därefter har jag först trimmat lite på Eljest som blev riktigt fin på slutet. Sedan hoppade jag lite på 43an, superkul tyckte nog både jag och hästen! Han blir så galet lycklig, och jag gillar honom mer o mer. Fina hästen!
Vi var klara i stallet lagom till kvällsfodringen, nu har vi kollat på solsidan och ätit pizza :)
Natti!

Lördagsmys

Har haft en relativt lugn lördag. :) Hade sovmorgon imorse, klev upp vid halv 9. Ut i stallet efter frukost, hovis kom och skodde W + några till strax innan 10. Hann med att jogga Talinsky och lina Sputnik innan lunch. Talinsky kändes väldigt mkt bättre sen sist jag red honom, vilket var rätt länge sen igen, kul! Sputnik verkade ganska trött, var väldigt sansad.. :)

Efter lunch började jag med att hoppa W lite. Hon var riktigt lugn idag, kalas. :) Sedan trimmade jag lite på 43an, vi börjar bli polare tror jag :)
Nu har vi haft lite lördagsmys med godis och cola :) Imorrn verkar det bli fullspäckad dag med visningar m.m.
Natti!

Finfredag

Har haft en ganska soft dag! I förmiddags joggade jag lite på 43an och trimmade W. W som verkar fräschare än någonsin, hoppas det är mer än bara en känsla..! Hon är sjövild i hagen, vild och lycklig när man rider, rör sig bättre än någonsin och beter sig mer som en unghäst än som en nybliven 8-åring. Positivt! Imorrn tänkte jag försöka mig på att hoppa henne lite. Börjar närma sig årsdebut, och därmed första tävlingen på drygt 7 månader för henne. 7 månader är väldigt lång tid... Det kommer helt klart bli spännande....

På eftermiddan började jag med att skritta ut en sväng tillsammans med Moa, Linnea och Carolyn. Var lite halkigt så det blev bara en kort sväng, men mysigt ändå att röra sig utanför ridhusets väggar :)
Sedan var tanken att jag skulle rida lite på Querida och Galax, men då Q har fått nga äckliga sår/utslag på manken och G verkar ha en hovböld så fick jag massa tid över att frisera lite istället! :) W fick sig en omgång, eller också var det jag som fick mig en omgång.... Beror på hur man ser det, men med tanke på hur lång tid det tog att få bort ett par cm man (en decimeter hade varit av behov.....) så hade det lika gärna kunnat förbli ogjort.. :) Fixade lite med Q sen som var betydligt mer medgörlig, och resultatet blev därefter.. En omgång med klippmaskinen på henne så är hon uppstylad sen!

Nu på kvällen har jag, Elin, Moa, Linnea, Carolyn, Hannah, Niklas och Disse varit och käkat på Kinamuren. Supermysigt, och gott! Nu är jag fruktansvärt mätt, hoppas på att få sova ostört från råttor inatt.. :) Vankas sovmorgon imorrn, fint de!

Natti! :)


Ridhusfix och ringrostighet

Vi ägnade hela förmiddagen idag till att fixa i ridhuset. Blev grymt, Elin körde in massa snö, vi skottade kanter, sopade väggarna och sladdade. Blev superbra!

Eftermiddagen har vi ägnat åt ridning. :) Trots bara en knapp veckas riduppehåll så känner man sig ringrostig värre, sjukt men sant!
Började med att trimhoppa Chakira lite, hon kändes fin efter en stund! Gillar den lilla hästen :) Sedan gjorde jag detsamma med 43an, lyckades i samma veva ganska bra med lite terapi på honom. Fråga mig inte varför, men av någon anledning så har han varit hästen här på Loviseholm som jag faktiskt känt mig lite osäker på :P Jättekonstigt, han är 15 år, har gått massvis med internationella Grand Prixer och är bästa hästen i stallet. Nu är han på G igen efter ett par års konvalecent, helt klart spännande! :)
Hann med att trimma lite på Eljest också, han har tagit det lite lugnt när vi varit borta och var piggelin - Men skötte sig väldigt bra trots att det var 8 hästar i ridhuset som var precis överallt :)
Skulle ridit Wepzan och Querida också, men klockan sprang iväg och blev alldeles för mycket, nya tag imorgon! :)

Nu ska jag snart sova, har städat iordning lite lätt på mitt rum, hade en råtta springandes där inatt igen.. Nu är jag less! Ska leta rätt på en katt och sedan försöka mig på en hel natts sömn utan råttjakt!
Natti :)

Nystart

Vet att jag har varit fruktansvärt dålig på att blogga på sistone. Pinsamt nästan, men nu ska jag skärpa till mig. Har inget att skylla på längre helt enkelt. :) Har varit några fullspäckade veckor med sista förberedelserna inför bruksprovet där häst efter häst försvann, till slut åkte vi ner med bara Digital och Sputnik i fredags för att idag komma hem innan fas 2 ens börjat. Sputnik var fantastiskt fin enda fram till hoppningen där han blev spänd och det blev lite platt fall. Digital har på något sätt lyckats få ett litet sår på ett framben som stör honom, så han kom inte till start. Jättetrist, men nu börjar det om! 3-årstest, Falsterbo, Breeders och sen är det Bruksprov igen! :)

Wepzan tränade för Arnold förra onsdagen. Efter lite hjälp var hon grym, överladdad till tusen men ändå på mattan. Blir bra det där. Linnea och Daisy har ridit henne lite nu när jag varit borta, imorrn är det dax att sätta igång lite på allvar igen.
Händer även en del på annat håll, mer om det kommer inom nån vecka.. :)

Nu ska jag sova, taggad till tusen för lite ridning imorrn! Natti :)

RSS 2.0