Tisdag

Ännu en dag som gått i ett! Var mer död än levande imorse, drog mig i sängen (på soffan..) lite för länge och åkte inte hemifrån föränn framåt 8. Började med Barbros inridningshästar, båda var jätteduktiga :) Sen släppte jag ut mina hästar och mockade innan jag åkte till färsta och red en häst, gick ut en sväng med Cajsa eftersom att jag även idag varit hundvakt och sedan åkte jag tillbaka till stallet. Käkade snabblunch och gjorde sedan iordning Sammi, åkte till färsta och trimmade honom lite, kändes fin som vanligt, och han är verkligen en pärla :)
Väl hemma igen så tog vi in dom sista hästarna, jag gick ut med Cajsa och sen red jag Fina en sväng i paddocken. Hon var duktig hon med, har inte suttit på henne på över en månad men hon sköter sig så bra ändå. :)

Avslutade med lite borstning, mys! Åkte hemåt strax efter 19 och klev in innanför dörren vid 19.30, har nu ätit pizzarester från igår och kollat på BSF.
Nu ska jag snart sova, är hundvakt även imorgon och antar att min käre bror inte tänker gå någon morgonpromenad med djuret....... ;)
Natti!


<3


Fullt ös medvetslös

Dagarna springer iväg precis lika fort som dom gjort sista två åren, hur gör man för att ha en dag utan måsten? Den som har receptet kan ju höra av sig till mig..
Igår åkte jag hemifrån kl 7, lämnade mamma på kontoret, fick behålla hunden (..), åkte direkt ut till stallet och släppte ut mina små älsklingar. Mockade o fixade klart stallet, rastade byrackan lite, tog in Sammi och Fina och åkte sedan till Dilles och handlade groov och havre, vidare hem för att duscha och äta lunch i speedfart. Började jobba på Equeen kl 12, hade några hektiska timmar innan jag slutade kl 18. Promenerade hem, insåg på riktigt att jag är statsbo nu, åt middag samtidigt som jag och mammsen diskuterade några av livets alla problem, åkte sedan ut till stallet igen och tog med Sammi till färsta där jag trimmade lite medan mamma rastade hunden. Han kändes ganska fin för att ha vilat tre dagar, lite pigg och spänd i början men mkt bättre mot slutet. Tror egentligen ingen av mina hästar skött sig så bra i tältet trots rejält med snöras. Finaste hästen, han är verkligen mitt allt :)
Hemma vid 23, då blev det snabbfika och betala ännu en rolig räkning ;)

Idag ringde klockan 6.40, kom iväg till stallet vid halv 8. Sen samma process som igår, började jobbet kl 12 men slutade kl 14. Hämtade hunden hos mamma innan jag åkte ut till stallet igen, tog in Måns och sen linade jag Fina och Sammi en liten stund var. Hjälpte Barbro med Calle (2,5-åring e. Carte d'or) och sen rastade jag Cajsa en stund innan jag borstade hästarna och fixade mat åt dom.
Tog tidig kväll, åkte hem redan vid 19 och nu har jag dött i soffan. Världens bästa lillebror gick och köpte pizza åt mig, tack! Imorrn ska jag försöka trimma Sammi på färsta en sväng, hjälpa Barbro med hennes hästar, rida en annan häst, rida Fina om snön försvunnit helt och därtill vara hundvakt.. Full rulle :)

Appropå nåt helt annat, så har jag i dagarna planerat klart över min närmsta framtiden. Jag kommer i början av januari att flytta till Uppsala där jag ska jobba på ett mindre stuteri med att rida och tävla deras hästar. Jag har till slut insett att jag kanske måste gå vidare, även om Loviseholm fortfarande känns som mitt hem, och säkert alltid kommer göra det. :)

Tjingeling :)


Snö....

Idag kom den.. Den förbannade snön! Egentligen har jag ingenting emot den, men  just nu känns det väldigt olägligt med tanke på att hästarna inte har nga snösulor och jag måste rida mestadels utomhus....
Hästarna har alltså fått vila idag, var ute nga timmar i snöstormen men var desto gladare när dom fick komma in :) Hjälpte Barbro med Myran och borstade mina lite innan jag åkte hem.
Imorrn ska jag upp tidigt och åka till stallet, fixa stallet innan lunch och sen blir det jobb på Equeen från kl 12. Efter det ska jag förhoppningsvis hinna åka iväg och trimma Sammi lite :)
Natti!

Kort blogg

Blir ett kort inlägg, kom precis hem från en supertrevlig kväll i lagga och ska snart sova :)
Åkte till stallet vid 10 imorse, släppte ut hästarna en sväng medan jag fixade stallet o så. Var klar vid 12 och tog lite långlunch då, ute igen och tog in Sammi och Fina vid 14-tiden. :) Jag och Sammi tog en promenad i stormen, mys! Fina fick jobba en kort stund på lina, hon har ju vilat en månad och ska sättas igång lite igen en period. Ser ut att ha växt på sig en del och såg väldigt pigg och spänstig ut :)

Nu blir det sängen, imorrn full rulle - igen!
Natti :)

En liten fråga :)

Jag har följt din blogg ända sedan du började nere i Flyinge och imponerats över hur du styrt runt dina hästar, särskilt Fuxen, haha! Idag fick jag se Sammi IRL (jag red den stora fuxen på träningen). Jag kände igen honom redan när jag kom med transporten. Han är verkligen precis lika fin som på bilderna (eller ännu finare) och verkar vara en riktig kalashäst. Har du tänkt spara honom som hingst?

För det första, tack! :)) Är så roligt att det finns några trogna läsare som följer min lilla blogg, det håller motivationen till att fortsätta skriva.
Tanken med Sammi är att spara honom som hingst ett tag i alla fall :)


Fredagsmys

Har haft fullt upp även idag. :) Fick lite sovmorgon imorse, klev upp strax efter 8 och släppte ut hästarna, Måns går nu med Barbros "småpojkar" och trivs ypperligt med det :) Sammi fick byta till sin nya hage idag och var väl måttligt road över det, han skulle nog helst gå med dom andra pojkarna såklart, men det kan ju bli lite dumt ;)
Fina verkar också nöjd med sin hage, hon är verkligen så sjukt okomplicerad.
Fixade stallet direkt när hästarna gått ut, sen har jag ridit lite på en ny bekantskap, blir nog en jättefin häst med lite jobb!
Tillbaka i stallet vid 12.30, åt lite lunch och sen tog jag in Sammi och Fina. Hjälpte Barbro lite med inridningshästarna innan jag plockade in Måns, fodrade em och borstade alla :) Hade extra långmys med Måns och Fina, båda var i ganska stort behov av frisering....... Nu ser dom lite vettigare ut igen! :)

Nu har jag fredagsmys med mammsen, vi har ätit lite lyxmat och kollat på idol, länge sen jag hade en fredag hemma!
Har pratat med finaste Elin i telen idag också, börjar inse att detta inte bara är någon ledighet och att min roligaste period i livet är slut :( Sjukt jobbigt..

Lyckad dag på DM i somras.. :)

Nu ska jag vänta på röstningen i idol, sen sova lite - Imorrn ska jag bl.a. hjälpa till med Barbros hästar och rida lite på mina små stjärnor :) Sen blir det spel- och vinkväll i Lagga med alla dom bästa norrlänningarna, mys!
Natti


Bra träning och hästarna på plats

Var som sagt iväg på träning för Johanna imorse, Sammi skötte sig exemplariskt, så himla duktig! Inte för inte som han är min lilla älskling :')
Har sedan fixat stallet, spånat upp boxarna, hjälpt Barbro med ett av hennes inridningsprojekt och käkat lunch innan mina två återstående älsklingar rullade in på Stornäset! Lite trötta efter den i deras värld långa resan, men ändå relativt pigga och välmående, båda åt och drack inom ett par minuter. :)
Nu sitter jag här och är lite smått lycklig över alla mina fina hästar, jag känner mig så galet bortskämd när jag tittar in i stallet och ser att alla är mina. Jag har alltid haft fantastiska hästar på olika sätt, men de hästar som står i stallet idag slår allt jag haft och jag blir så lycklig bara av att titta på dom :)

Eftermiddagen och kvällen kommer bestå av att vara häst- och hundvakt åt Barbro, ska snart gå ut och pussa på mina djur och ta in Barbros hästar :)
Tjingeling!


Fina i somras :)

Snart är läget under kontroll

Imorrn kommer mina andra små älsklingar till norrland, har fått rapport av bästa Malin att dom lastades i Örebro nu ikväll. Sen övernattar dom i Sthlms-trakten och borde komma till Sundsvall imorgon eftermiddag. :)

Finaste Finepix VT är saknad i Sundsvall!


Liksom Masterpiece TT, men snart är dom båda här :)

Idag har jag varit hela dan i stallet. Har fixat en hage åt Fina och pysslat med lite annat. Ridit lite på Sammi idag igen, Igår var han lite spänd innan jag kom upp, hade som tur var lite hjälp när jag skulle sitta upp så allt gick finfint, och han kändes så sjukt fin! Idag var han "gammal i gemet", fina hästen! :)
Imorrn blir det lite träning på SRK för Johanna på fm, sen ska jag vara häst- och hundvakt på Stornäset. Passar perfekt eftersom att hästarna rullar in under em också :)
Nu sova lite! Natti :)

Ett par frågor

Fick många kommentarer efter inlägget i lördags, tack så jättemycket alla ni som stöttar och pushar - Det behövs mer än någonsin just nu.. :)
Har fått några frågor också, så här kommer svar på dom!

Hej! Jag har inte läst din blogg så länge (visste inte att du hade än) men varför åker du tillbaka upp till sundsvall?
Sundsvall är bara en lösning för tillfället, jag kommer att åka söderut snart igen. Om det blir tillbaka till Loviseholm eller till något annat ställe får tiden utvisa. :) Vill inte gå in på några detaljer men det är definitivt ingen osämja mellan mig och Elin eller liknande som många kanske tror över det snabba slut som blev.

Hej. Kan inte du beskriva vilka egenskaper som gör Sammi så speciell för dig? Vore jättekul att höra då jag har Stalypso som nr 1 på tänkbara hingstar till mitt sto och även tokgillar Embassy II som är e: EscudoI
Sammi är ju så otroligt speciell för mig, vet egentligen inte exakt vad det är som gör att jag fastnat så hårt för honom men dels så har han en fantastisk personlighet, och han är otroligt vänlig. Han är en riktig multitalang med både bra gångarter och bra hoppförmåga. Sen har jag ju en viss förmåga att falla för lite "speciella" hästar, och Sammi är lite speciell med nerverna lite på utsidan ibland.

Hejsan!! Rebecca heter jag och är grymt nyfiken på hästen du har på bilden som heter Erwin. Letar efter min gamla häst som hette just Erwin. Tysk? Hör av dig och så kan vi ju se om det är han!! Skulle bli jätteglad om det var han!! =) Mvh Rebecca

Erwin som finns med på bloggen är belgisk import (om jag inte är ute och cyklar), han är f.04 e. Vigo d'arsouilles. Jag tror inte att han var i Sverige speciellt länge innan han kom till Elin, men har inte jättestor koll. :)

Kan du berätta mer om Sam! När du började rida honom? Hur du hittade honom? och vad ni gjort och ska gör tillsammans? (typ mål) Kram!

Sammi såg jag första gången när jag kom till Loviseholm på praktik i februari -10, under min tid på Unghästprogrammet på Flyinge. Han var då under inridning, och jag började hjälpa till med honom och dom andra inridningshästarna då direkt. Jag har alltid gillat honom, men i början var det faktiskt inte han som var favoriten - Han var svår, hade jättemycket sadeltvång och var spänd o nervös mest hela tiden. Under dom sju veckorna som jag var där kom vi inte jättelångt, han gjorde framsteg hela tiden men samtidigt kom det bakslag när han av ofta okänd anledning blev livrädd och vi fick backa tillbaka igen...
När jag kom tillbaka till Loviseholm i juli så fick jag börja rida honom direkt igen, då var han ordentligt inriden men fortfarande ganska spänd och lättskrämd.
Sedan är det mestadels jag som ridit honom under den tiden jag jobbat på Loviseholm, Elin red honom en kortare tid innan tänkt bruksprov i vintras men där kom han av olika skäl aldrig till start. Han fick en ny period där han var väldigt spänd och svår, fick nån veckas vila över bruksprovet och sen började vi lite sakta om med honom. Därefter är det bara jag som ridit honom, han tävlingsdebuterade i början på maj på ett bra sätt men fick bara en vecka efter debuten tarmvred, kördes akut in till Strömsholm där han fick buköppnas och höll på att stryka med.. Men han överlevde det också och har sedan haft en lång konvalecent under hela sommaren.
Jag började rida honom igen så smått i slutet av augusti om jag minns rätt, det har varit en lång tid av uppbyggnadsarbete men nu är han nästan fullt igång igen, han har hoppat några gånger och nu har vi hela vintern på oss innan tävlingarna börjar :)

Kortsiktiga målen för Sammi är ev falsterbo till sommaren och sen Flyinge till hösten. Eftersom att han missat nästan hela året som 4-åring så känns falsterbo mer som en bonus om han skulle bli färdig för det, medan Flyinge känns mer som ett realistiskt mål.
I det långa loppet är väl målet att han ska gå Svår hoppning i framtiden, det är väldigt mycket jobb på honom eftersom att han fortfarande kan vara en ganska spänd och lite svårpåverkbar individ men han har hoppningen i kroppen, gäller bara att försöka locka fram den :)

Nu tror jag att ni fått svar på frågorna, jag ska försöka uppdatera lite ikväll igen om vad som händer och sker! :)
Tjingeling!

Ett par fullspäckade dagar

Dagarna fortsätter tydligen att bara försvinna trots att jag antagligen räknas som arbetslös för tillfället. Igår var jag i stallet vid 9, släppte ut hästarna och mockade o fixade + packade ur transporten. Åkte sedan till färsta en sväng och kikade på Arnoldträning, träffade lite folk och så innan jag åkte tillbaka till stallet. Hem en sväng vid 16-tiden och sen tillbaka till kvällsfodringen. Sov hos Barbro och idag har jag förutom vanliga stallsysslor gjort en ny hage åt Sammi, på torsdag blir det lite överfullt så vi fick strukturera om lite. :) Det tog ett antal timmar men nu är den nästan klar. Sammi mår för övrigt bra, är i lite obalans i livet såhär efter flytt o allt men är lika gullig som vanligt för det ;) Jag har för övrigt kommit fram till att man hinner borsta väldigt mycket när man bara har en häst att lägga all tid på...

Nu är jag så sjukt trött, har haft ihållande huvudvärk sedan i lördags.. Drygt som tusan. 
Natti 


Nytt kapitel

Dax för ett nytt kapitel i livet. Har idag lämnat Loviseholm, bland det värsta jag gjort hittills i livet, tror inte någon kan förstå hur bra jag har trivts och vilken fantastisk tid jag fick där :) Nu har jag kanske det svåraste framför mig, att försöka fortsätta utvecklas och bli bättre... Känns i dagsläget hopplöst men det ordnar sig säkert som allt annat. Sjukt jobbigt att lämna Elin som blivit en av mina bästa vänner, som ställt upp och hjälpt mig i med- och motgång, som blivit en stor förebild och som stått ut med mig under så lång tid. Tröstar mig med att att detta förhoppningsvis inte är slutet, och att vi faktiskt inte bor så långt ifrån varandra. :)

Det är lite förändringar på hästfronten också. Min största dröm har faktiskt gått i uppfyllelse mitt i allt elände, idag kan jag för första gången säga att underbara, finaste Sammi är MIN! Känns så sjukt, jag kan inte fatta det själv och är så glad. Och jag vågar säga att han aldrig någonsin kommer bli till salu, det är verkligen hästen i mitt liv :)

Stalypsos Son (hingst f.07 e. Stalypso-Escudo I)

Tyvärr kan man ju inte samla på hästar, även om jag ofta önskar det... Så i samma veva som Sammi blev min så bytte min bästa kompis Wepzan ägare. Nu äger Loviseholm henne, känns jättebra!

Finaste Wepzan som jag haft så otroligt mycket roligt med! Här 145-debut i somras :) 

Mina andra små guldklimpar dyker upp i Norrland under nästa vecka, så nu har jag några dagar på mig att komma till rätta innan det blir fullspäckat igen. :)
Natti! 


Hemvändare

Det händer alldeles för mkt just nu, livet är både himmel och helvete samtidigt skulle man kunna säga.
Jag kommer flytta till Sundsvall för en period, tar med mig mina små älsklingar såklart, det blir säkert bra i slutändan. Nånstans långt inne så ska det såklart bli roligt att hinna träffa alla underbaringar som jag knappt sett skymten av på över två långa år, snart kommer jag!
Tjingeling!

mobilblogg

Kort mobilblogg idag:-) har fullt upp och ingen dator. Elin är sjuk, igår red jag 10 hästar, idag har vi fixat inför arnoldträning och rastat hästar:-) tränade med sammi på kvällen, supernyttig träning för oss båda! Finns en del att träna på tills nästa gång;-) nu är det sovdax, natti!

RSS 2.0