Spira 3 år - Till salu :)



Sto f.08 e. Figaro R-Briar :)

Onsdagsträning

Som alla andra vanliga onsdagar så har vi haft Arnoldträning här idag! :) Grymt givande för både hästar och människor! På förmiddagen hann jag bl.a. gå en långprommis med Sammi, mys!
På eftermiddagen hann jag först natta ett helt gäng hästar och sedan tränade jag för A med Glassen :) Hon är så himla duktig och utvecklas så mycket hela tiden, är svårt ibland att komma ihåg att det för bara nga veckor sedan var "full fart framåt" mest hela tiden... Börjar bli sjukt häftig!

Glassen påväg ut i hagen :)

Nu har vi haft lite kvällsmys med idol och pizza :) Nya tag imorgon! Vi filmade förresten fina Spira igår, kommer ut här inom kort! Hon har utvecklats sjukt mkt sista veckan, ger jättefin känsla!

Natti! :)

Rakt fram under lamporna!

Måndag igen, veckorna bara springer fram, snart är det vinter och sen är det nytt år och nya mål igen!
Idag har vi städat ur lastbilen efter Belgien-äventyret, fixat iordning ridhuset och sedan trimmat hästarna för hela slanten. :)
Satt idag och funderade över vad jag egentligen gör mest med hästarna, och kom fram till att den största delen av mina ridpass handlar om att rida innanför spåret, och väldigt mycket på raka spår. Svänger gör man ju förr eller senare i ett ridhus utan att göra en massa krumelurer ;) Lägger sedan in mkt tempoväxlingar och övergångar i arbetet, och vill såklart att hästarna ska kunna minska och öka på dom raka spåren utan att det börjar vingla med bakben på alla håll och kanter..:)
För er som har lite koll på Utbildningsskalan (Takt - Lösgjordhet - Kontakt - Schwung - Rakriktning - Samling) så är det lätt att räkna ut att rakriktningen kommer efter lösgjordheten, och för att kunna ha hästen rakriktad och spårandes mellan hjälperna så krävs det att den är lösgjord. För det mesta rider jag under våra perfekt placerade lamprader, super att kunna fästa blicken högt upp och långt fram, man märker direkt när det bär iväg åt nåt håll!
Har efter ett år här på Loviseholm kommit fram till att om man bara kan öka, minska, svänga och hålla hästen rakt fram mellan hjälperna så är det tametusan inte så svårt att pricka hinderna sen ;)

Åter till dagen.. trimmade Ligist, Spira, Glassen och Sammi på eftermiddan. Alla fyra i helt olika utbildnings-och träningsfas, men jobbade ändå ungefär samma arbete fast med lite olika krav. Den enda som skiljde sig lite från de övriga är Spira, som ännu bara precis är inriden och lär sig de första grunderna. Har börjat ställa lite högre krav på att hon ska forma sig runt innerskänkeln och bli kvickare för skänkeln - Inte helt lätt när man knappt vet vad skänkeln betyder men fick lite hjälp av Elin idag och det blev mycket, mycket bättre direkt :)
Dom andra tre kändes också superfina, bra eftermiddag!

Nu ska jag sova lite, galet trött...
Natti :)

Förbannat fina, älskade hästar!

En sak är säker, och det är att det som driver mig att hålla på med det här är alla fina hästar som finns.
Veckan har flutit på, vi har galet roligt här ute på Loviseholm, det är verkligen ett supergäng jag har förmånen att få jobba med :)

Allas vår älskade Louise, som först snodde MIN happy meal, och sedan tog på finhaklappen - Tro om man känner sig som på dagis med jämna mellanrum! ;)

I onsdags fixade vi ridhus o grejjade lite på förmiddagen, på eftermiddagen kom Arnold och red nga av Elins hästar som ska hoppa i Flyinge :) Jag hann under tiden trimma Spira, Fina, Wepzan och Sammi lite :) På kvällen höll A träningar och jag var med på Glassen som precis som vanligt skötte sig med bravur!

Väldigt suddig bild på favoritglassen :)

Igår var 3-åringarna superstars :) Enda "piff-och-puff-hästen" i stallet, Spira, börjar bli riktigt påverkbar, hade hon bara varit hopphäst så hade hon haft en självklar plats i min hästskara, love it! :)

Fina Spira :)

Hoppade Fina också, den e fin den! Ger så häftig känsla, och hon har det så naturligt enkelt i hoppningen. :)
Hann rida ut en sväng på Glassen tillsammans med Moa och Telles också, börjar fundera på om Telles har nån fjording i blodet?!

Bra upptäckt efter sisådär ett år! ;)

Idag har jag och Lojsan varit ensamma i stallet. Ett par små missöden har gjort att våran tidsplan spruckit en del, men jag har iaf hunnit jogga Querida, visat W och trimmat Sammi lite samt hjälpt till med 3-åringen e. Careful lite, som jag för övrigt har kommit fram till kallas för Pepper, så nu har den också fått ett namn här på bloggen! ;)
Sammi var galet fin idag, pigg o glad! Pepper var mkt lugnare än sist, så idag har jag kommit upp och skrittat nga steg åt gången igen :)
Nu sovtime!
Natti!

Det blir vad man gör det till

Har en del att vara irriterad över, men skiter i det och har jäkligt roligt istället! Har storstädat bland alla våra täcken med Lojsan och Moa idag. Det blev så himla fint, skitkul att hänga täcken nu ju!! :)
På eftermiddan har jag joggat Querida, Dockan, Glassen och Sammi lite, alla fina :) Linade enda dressyrhästen på gården (sto f.08 e. Figaro R-Briar), jag älskar henne - Och hon är till salu, så om någon där ute söker efter en riktigt lovande dressyrhäst så finns den här :)

Fina Spira :)

Har på kvällen hängt lite på 3-åringen e. Careful igen. Var ett par veckor sedan sist och han var lite spänd till en början, men slappnade av snabbt. Nästa gång sitter vi upp igen :)

Satt och funderade lite förut och kom fram till att det snart är nytt år igen. Det innebär att min Fina snart är 4 år och i tävlingsålder. Tiden går så otroligt fort, känns som att hon nyss kom till mig även om det redan är 6 månader sen!

Finepix VT (f. 08 e. Quidam de Revel-Contendro I-Carthago, uppf. Västanbytorp Stuteri)

Nu ska jag sova lite, blir lång dag imorrn.. :)
Natti

Lång helg är över

Dålig blogguppdatering i helgen, har åkt fram och tillbaka till Karlstad på tävling varje dag, har blivit tidiga mornar men framförallt sena kvällar... Min mamma har varit här och hälsat på, så vi har åkt själva med W medan Elin haft lastbilen full av sina hästar :)
I fredags hoppade jag en 130, W hoppade super och var ganska lugn! Felfri och placerad. :) Kom hem vid 21.30, då hade vi hurtiga kunder på plats - Bara att visa hästar mao :)
I lördags hoppade jag en 135,  till skillnad från fredagen så var W alldeles för het, och jag red alldeles för dåligt.. Slutade med två ner efter en ganska orytmisk runda..
Söndagen avslutades med en 140-klass, W var lite för het även i denna klass men ridningen kändes bättre trots 3 nedslag, jag behöver lära mig att rida henne lite starkare även när hon blir het så att hon inte slutar galoppera. Hon är så sjukt känslig samtidigt som hon behöver ganska mycket understöd. Känns ändå som att det är på rätt väg.

Idag har vi bara skickat iväg Elin och Clauida med Chakira och Beasley mot Unghäst-VM i Belgien. Sjukt häftigt, jag tror hästarna är i toppform och kommer prester på topp! :) Vi här hemma har en vanlig fullspäckad vecka framför oss, hoppas på att få tid att uppdatera lite bättre här, ska försöka fixa lite bilder o så!
Natti :)

Helveteshelg och fina hästar

Har rent ut sagt haft en helvetshelg, tror inte att många här på Loviseholm säger emot.. :) I fredagskväll försvann plötsligt nästintill all el på hela gården, inklusive stallar. Allt vatten slutade fungera och det utbröt väl lite halvt kaos. Allt eftersom att vissa delar el kom igång så dog andra, och propp efter propp byttes ut. I stora stallet kom vattnet igång och vi kunde därefter bära hinkar till resterande stall. Mocka i mörker och linda hästben i kolsvarta stall har varit helgens sanning ;) Förutom detta mörker, och brist på vatten, så har jag varit sjuk - Haft århundradets huvud- och halsont oavbrutet hela helgen, frusit mer än vad jag minns att jag gjort sista 10 åren och känt mig allmänt risig. Är så bortskämd med att för det mesta hålla mig rätt frisk, så ska väl egentligen inte klaga. :)
Hur som helst så är Querida (Quidams Rubin-Linaro), Be Hip (Hip Hop-Everest) och Don Gretzky (Corlensky G-Donnerhall) kvalade och klara för Flyinge, fint de!

Idag har jag haft sovmorgon, vaknade för första gången sedan förra veckan utan huvudvärk!! Behöver jag säga mer än att den här dagen har känts väldigt enkel? :) Hästarna har dessutom varit super. Trimmade Glassen i förmiddags och OJ vad fin hon börjar bli!! :) Love it.
Har på eftermiddan hoppat Tulle, Ligist och 43an. Alla 3 var super, jag som behöver slipa lite på min ridning som vanligt bara men det kanske kommer.. Den som lever får se :) Har hoppat W nu på kvällen och hon var också rätt så fin, jag har lite svårt att få ihop trådarna fortfarande efter snart 4 år... Det är inte lätt när det är svårt..
Har trimmat Sammi lite också, han lättar alltid upp dagarna :) Börjar kännas så fin nu igen, kärlek!

En på miljonen

Nu ska jag sova, klockan är alldeles för mycket.....Natti :)

Fin Glass och Glad Sammi :)

Igår glänste Glassen på Arnoldträning :) Nog för att det fortfarande inte är så ridbart, men det blir bättre och bättre och hon är så himla häftig!! :) Ger verkligen en superfin känsla och jag tror det blir en grymt rolig häst.
Idag har vi fotograferat en hög hästar, jag har hjälpt Moa med småhästarna och på eftermiddan har jag ridit ut på Wepzan tillsammans med Louise på Rosa, mys! Red sedan lite på finaste Sammi, som levde rövare på lina idag, tro om han börjar känna sig lite pigg och glad?! ;) Skötte sig fint hur som helst men nöjde mig med nga varv i trav, bäst att springa lite lagom mycket..
Avslutade sedan med en ny bekantskap, en otroligt söt liten 3-åring e. Careful som jag ska hjälpa till att rida in. :)

Nu är jag toktrött och ska duscha o sova, imorrn kanske jag kan bjuda på lite bilder!
Natti :)


Sjätte september

Tiden bara springer iväg, känns som att det nyss var Falsterbo.. Saknar! Men snart är det F-bo igen, bara liten mysig vinter kvar :) :)
Har haft ett par lite "onormala" men bra dagar! Igår var vår hovslagare här och skodde hela förmiddan, blev jättesen lunch och kom inte upp på första hästen föränn 15.30... Blev nga timmars intensiv ridning, trimmade Greta, Glassen, Ligist och Sammi. Alla kändes riktigt fina :) Sammi fick galoppera lite för första gången under igångsättningen och tyckte det var skoj ;)
Idag har vi fixat med lite allt möjligt tror jag, har bl.a. djupharvat hela ridhuset, slutade med att jag, Lojsan och praktikanten Ellinor stog/satt i en hel timme bak på harven ;) Blev både bilder o film från den åkturen, har inte lyckats få ut det här än bara..
Satt även idag upp på första hästen 15.30, rätt körd tjej! Hann jogga Glassen och rida Sammi lite innan Elins träningar som började kl 17. Glassen kändes super och Sammi blev riktigt fin på slutet, lilla älsklingen! Världens finaste.. :)

Har under kvällen ridit ut en sväng på Greta tillsammans med Lojsan på Rosa, spännande! ;) Sen nattade vi hästar för glatta livet innan vi gick in strax innan 21. Nu är jag rätt så trött, ska definitivt sova snart. :)
Natti!

Trippel för Loviseholm! :)

Har haft nga vanliga dagar. Ridit, ridit och ridit lite till :) Idag började vi med att ha visning på tre hästar, bestämde oss nånstans mitt i allt att vi nog skulle lasta 43an och Wepzan och åka till Kumla och hoppa DM. Sagt och gjort, vi efteranmälde till 130-klassen som DMet gick i, gjorde världens snabbaste lunchning av hästarna hemma, lastade och åkte! Väl på plats hade vi plötsligt ganska gott om tid, skönt efter förmiddagens urladdning ;)
Jag startade först och W hoppade superfint! Felfritt och klar för omhoppning direkt :) Elin hoppade efter mig och var såklart felfri hon med :) Måste ge en extra eloge till banbyggaren som gjort en riktigt rolig och välbyggd bana, 11 hinder med både 2- och 3-kombination, många relaterade avstånd och den gav i helhet en väldigt bra rytm :) På 25 startande tror jag det blev 5st felfria ekipage, och med Winning Round var vi till slut 6st som red omhoppningen.
Väl där var W lite för het och jag blev lite för svag, blev två ner men år vara nöjd med dagen som helhet ändå :) Elin var enda felfria och vann både klassen och DMet, Malin med sin fina 6-åring Abrina var 3a i klassen (?) och 2a i DMet och jag blev 5a i klassen och 3a på DMet :) Trippel till Loviseholm med andra ord!!! :)

Elin och 43an, Malin och Abrina, Jag och Wepzan :)

Nu har vi haft myskväll med Idol och oboy :) Snart dax att sova, imorrn är en ny vecka!
Natti :) :)


Härliga höst :)

Har varit en sån perfekt höstdag! Kallt imorse, sedan sol och lagom varmt hela dan. Har firat det härliga vädret med ett gäng uteritter, tror hästarna gillade det nästan mer än oss :)

Sammi och jag tog en kvällspromenad i det fina vädret :)

Igår red jag ett gäng hästar. Trimmade Spira, Beasley, Telles och Wepzan samt joggade Dockan, Chakira och Sammi. Alla skötte sig utmärkt och kändes mkt fina! Både Beasley och Chakira är uttagna till Unghäst-VM i Zangershiede om nga veckor, känns som att både kan gå hur långt som helst där nere, blir häftigt att se vad dom kan uträtta :)

Avslutar med Elins fina lilla dikt som hon skrev till mig när jag fyllde år i veckan, gulle dig!


Nu har jag ägnat nästan hela vårt filmtittande här hemma i soffan med datortid, precis som vanligt! Dax att sova, natti! :)

RSS 2.0