Finepix VT är på G igen

...Hoppas jag i alla fall! Hon har ju inte inlett sitt år som 4-åring perfekt precis, helt ärligt tror jag att hon har stått skadad mer än vad hon varit frisk, det är inte många veckor hon har varit igång... Detta har såklart lett till att hon plötsligt hamnat lite efter sin årskull, kanske inte hoppmässigt där hon har så lätt för sig men däremot konditionsmässigt och framförallt markarbetet där hon inte har lika enkelt för sig med sina långa bakben ;)
Har ridit henne ett par dagar lite lätt denna veckan (hon fick inleda med att lösgaloppera ett par dagar för att rasta av sig lite...välbehövligt!), hon känns väldigt pigg och glad över att jobba igen, nu hoppas jag att på allvar kunna följa en plan utan alltför många oplanerade uppehåll.
Förhoppningen är att nu fram till sommaren komma ut på några mindre tävlingar och börja kvala henne till semifinalen, och sedan är tanken att hon ska få följa med på några lite större tävlingar där det finns 4-årsklasser för att få lite välbehövlig rutin. Bl.a. så är jag väldigt inne på att ta med henne och Sammi ner till Champion of the Youngsters som går i Grevagården i augusti, tror det skulle innebära oerhört mycket bra rutin för kommande större uppdrag!

Sammi har också en ganska väl utstakad plan framöver, även för hans del är det lite berg-och-dalbana, fast på andra sätt än för Fina. :) Han får det här året på sig att mogna och bli stark, han har många kvalitéer och jag tror mycket på honom, men det måste få ta den tid det tar om hans huvud ska hänga med. :) Falsterbo är struket ur planerna för länge sen, men däremot så finns fortfarande Breeders med i bakhuvudet.
Igår var vi ute och galopperade på grusvägarna, man kan rida miltals rakt ut i skogen sägs det, jag tror dom.... Var definitivt större chans att jag hade mött en björn än en människa där ute i vildmarken, tur att Sammi är snabb i fötterna! ;)



Costa fortsätter att utvecklas hon med, det är en jättetrevlig liten häst. Målet med henne framöver är att fortsätta rida 1m-110klasser i avd B tills hon fått mer rutin och framförallt blivit tillräckligt stark för att gå större klasser. Hon kommer bli en perfekt speedhäst i framtiden - Superspänstig, försiktig och snabb som tusan!


Nu ska jag sova, har den första tävlingsfria helgen på 9 veckor, ska firas med ett evigt trimmande i ridhuset!  Natti!

Ångest

Imorgon är det fem månader sedan jag lämnade Loviseholm. Tror inte någon kan förstå hur mycket jag saknar livet och människorna där, det är nog den enda saken i hela världen som jag skulle göra vad som helst för att få tillbaka..
Hittade den här lappen bland lite gamla papper häromdan, allt gör sig påminnt och det kunde inte gjort ondare..


Tur att jag har min finaste Sammi, han är den som gör det värt att kliva upp varje morgon..

<3
Han gjorde en jättefin helg i Timrå och var felfri i två 1m. Efter ännu ett misslyckat försök i att rida två klasser samma dag så ska jag inte göra om samma grej igen, lördagens 110 slutade i en fin kraschlandning från min sida. Nya planen blir att hålla sig till en klass om dan helt enkelt, det verkar passa hans nerver lite bättre :)
Costa var också med i Timrå, hon gjorde flera fina rundor och debuterade 110 på ett bra sätt efter en miss i början. Det är helt otroligt vad det hänt mycket med henne sedan hon kom för en dryg månad sen.
Det mest imponerande under helgen var ändå att både Sammi och Costa under helgen skötte sig prickfritt i alla i-och urlastningar (vi stog uppstallade i Sundsvall), dom stog både själva och tillsammans i transporten under dagarna och det var inte en protest. Jag gör ju inte annat än pratar gott om Sammi i den här bloggen, men även om jag är partisk så tror jag inte det är många hingstar som står snällt som ett ljus i transporten tsm med ett sto.. :)

Har börjat rida Fina lite igen också, hon är nu ännu en gång anmäld till tävling - Får se om hon tänker hålla sig frisk tills dess nu.

Natti


Snabba veckor

Jag varken hinner eller orka blogga för tillfället, finns dessutom inte alltför mycket att blogga om. Dagarna rullar på, förra helgen var vi i Sundsvall på nationella ponnytävlingar söndag-måndag. Jag bodde kvar hos mammsen och hade det himla bra, tog min första sovmorgon sedan början på januari och sov enda till halv 8! :) Hur skönt som helst.
Jag red finaste BB i en LA båda dagarna, hon var felfri båda dagarna och hoppade smått fantatiskt framförallt första dagen. Det var stora och tuffa banor så andra dagen var hon lite mattare i sprången.

En gammal runda på BB, från våran första tävling tsm i februari. :)

Fina har fått en allergisk reaktion mot något, vad har vi ingen aning om men jag hoppas att hon blir bra fort igen. Rent hoppmässigt så ligger hon bra i tid men det kommer krävas några månader för att få henne i riktigt fint skick inför kvalitén och championatet efter alla denna otur.
Sammi och Costa mår finfint. Sammi var fantastiskt duktig på hoppträningen i tisdags, betedde sig sedan väldigt underligt på dressyrträningen i onsdags med misstänkt träningsvärk. Idag har han skrittat ut i skogen och myst en lång stund så hoppas han är på lite bättre humör imorrn. :)
Costa hoppade också grymt fint i tisdags, har joggat lite i skogen idag och känns redo för en helg i Timrå.
Mammsen hämtar mig imorgon eftermiddag och så får hästarna bo på SRK under helgen, och jag får bo hos mammsen, superskönt!!

Nu ska jag hänga tvätt och sen sova, natti!

Mycket men ändå lite

Har hänt massor sista veckan känns det som, men allt kommer jag inte orka och hinna skriva ut här idag.. Sammi gjorde en toppendebut på dressyrbanan, var inte alls så spänd som jag väntat mig och sprang snällt i rätt gångart hela tiden. Landade på dryga 64% vilket väl kändes helt ok med tanke på att jag fortfarande får rida honom helt utan tryck. :)
Hoppade BB, Costa och Samm för Gaby igår. BB hoppade helt fantastiskt, så sjukt häftig! Hon ska gå en LA i Sundsvall på söndag, var ett tag sedan hon var med ute nu så det blir skoj :)
Costa och Sammi skötte sig också bra, kändes lite otrimmade men misstänker att det beror på att jag inte hunnit trimhoppa dom ngt sen förra veckan, koncentrationen har legat på annat trams ;)
Idag har Sammi gått dressyr för Hanna, kändes lite trött i kroppen men kämpade på bra! Han har ända sedan jag började rida honom (för två år sen..) haft lite svårt att acceptera skänkeln och lätt blivit väldigt spänd så jag har inte börjat traggla sidvärtsrörelser osv speciellt mycket då det blivit en så himla stor grej av det direkt. Nu har vi nosat på det lite lätt i skritt ett par träningar och idag verkar poletten ha ramlat på plats! Idag har han flyttat lite för skänkeln i både skritt och trav längs med ena långsidan, stora framsteg med honom helt klart.
Med honom är det som Hanna säger, att han kommer göra allt för oss bara han får förtroende och förstår vad vi vill att han ska göra! Det får ta lite extra tid helt enkelt.

<3


Nu ska jag sova, har sjukt ont i halsen och känner mig inte alldeles för pigg. Imorrn ska jag och Sammi skritta ut om det är fint väder och jag ska trimma några. På fredag ska jag först till Orsa på morgonen på ponnytävling och sedan blir det dressyrträning för Jennie Harrysson, spännande o testa nåt nytt!
Dressyrdebut, med Jennie som domare :)
Natti :)

RSS 2.0