Förändringarnas tid

Verkar vara inne i en tidsperiod när livet ständigt förändras, kan inte ens räkna till allt oförutsätt som skett sista åren. Men allt har väl en mening, så även detta.:)
Idag har jag tränat lilla Silver, Galax och Sammi för Gaby. Dom var fina alla tre, Galax och Sammi var väldigt glada men skötte sig bra :) Silver är en så sjukt fin liten ponny, en sån skulle varit 30cm högre..
Kanske blir lite dålig update under veckan, men på lördag åker jag till Timrå och tävlar tre ponnys, och på söndag åker jag dit och rider en 120 på Sammi antagligen då jag ändå ska dit och hjälpa en av tjejerna som ska rida sin första tävling på häst. :)
 
Nu ska jag sova, har lite att fixa imorrn och ett gäng hästar att rida :)
Tjingeling!
 

Champion of the youngsters

Sammi har gjort en bra helg i Grevagården :) Ett ner i båda kvalen, fick lite bråttom och sprang på nån bom men var sedan felfri i consolationklassen igår. Hoppade strålande framförallt på fredagen, grymt fin! Jag är så himla glad över min drömhäst, han är verkligen världens bästa kompis :)
Förutom att rida så har jag bott förträffligt mysigt med Cilla o Co. i deras lastbil, umgåtts med alla älskade örebroare på dagarna och sett mycket bra ridning och många fina hästar :)
Nu ska jag sova, imorrn måste jag ta tag i livet och göra nåt vettigt av allt..
Tjingeling!

Sista genrepen, packning och jobb

Har haft fullt upp sista dagarna. Trimmat hästar hela dagarna och haft lite planering och strukturering av både jobb och liv däremellan.
Hoppade Galax i söndags, han var typ grymt duktig, så kul!! Hoppade en liten bana med både nåt relaterat avstånd, hinder ur sväng och hinder på lång anridning.. Typ allt som jag har behövt träna på sista veckorna efter min black out i Tierp. Har inte vågat hoppa så stort på Galax eftersom att jag typ ramlar av då, men nu kändes det plötsligt ganska enkelt och då blev det inte så svårt när hinderna kom upp heller. Ibland tror jag att allt vardagsjobb ger resultat.. :)

Sammi har haft lite uppladdning inför Champion of the Youngsters nere i Grevagården nu till helgen. Han trimhoppade en dag förra veckan, har däremellan mest trimmat lite lätt med lite bommar som inslag. Har känts riktigt fin och ikväll ska vi hoppa lite för Gaby som sista genrep :)

Annars har den här dagen varit helt galen, red nga ponnys i förmiddags, har städat och flyttat grejer i stallet och börjat skriva nya checklistor. Nu har jag sprungit som en galning fram o tillbaka en stund och packat, tvättat och planerat eftersom att jag plötsligt åker ikväll istället för imorgon. Sover över i Bollnäs och åker därifrån med Cilla imorgon på dan.
Nu kastar jag i mig en macka till lunch och sen är det dax att hasta vidare, har fortfarande inte riktigt kommit fram till hur jag ska hinna allt men det löser sig!
Blir iaf dåligt uppdatering i helgen, lämnar datan hemma så åter på måndag!
Tjingeling


Ständigt trött..

Har kommit in i en riktig trötthetsperiod.. Vet egentligen inte varför för jag gör varken mer eller mindre än vanligt men jag är verkligen trött dygnet runt! Trött på morgonen, under hela dagen och på kvällen. Jaja, det som inte dödar härdar och det går antagligen över!
Igår fick mina hästar vila, jag var helt slut och tog helt enkelt lite ridledigt på kvällen. Insåg att jag oftast sitter till häst från 07 på morgonen till 20-21tiden på kvällarna med bara matpauser däremellan, kanske inte så konstigt att det gör lite ont i kroppen mellan varven. :)
Idag har jag ridit en ny hög hästar, hjälpt till att få iväg nga barn och hästar till tävling och haft lite träning på kvällen. Trimmat Sammi en sväng på kvällen och han var så himla duktig. Alla hästar har blivit så fina denna veckan när jag skärpt till mig lite i ridningen och på Sammi märks det extra mycket för han har verkligen hög ridbarhet egentligen även om han kan bli lite vild ibland, så det gäller bara för mig att ta till vara på det. Jobbade mycket tempoväxlingar i galoppen och varierade galoppsprång över en cavaletti på volten. Utgick från 22 galoppsprång och övergick till att rida 18 några varv för att sedan gå tillbaka till 22.

Nu sitter jag och tittar lite på tv, äter godis och dricker cola... Ska snart gå upp till stallet och pussa på hästarna och fodra lite :)
Tog nga kort på huset där jag bor häromdan förresten!


Från ena uppfarten

Ingången

En liten vedbod!


Plötsligt händer det! Andra delen på ridbanan i början av veckan.. Nu är underlaget snart på!

OCH FINA ÄR DRÄKTIG FORTFARANDE!!! Höll jag på att glömma totalt, nu hoppas jag på att jag och mamma får en fölunge e. Canterbury-Quidam de Revel-Contendro I-Carthago nästa år... Vore inte fel :))

Finepix VT <3

Tjingeling!



Räknar ner

Tiden går så fort! Mindre än en vecka tills vi åker till Grevagården, det känns som att man knappt hinner komma hem från tävling tills man börjar planera till nästa - så kul! :)
Har haft en ganska vanlig jobbdag, ridit 7 hästar som överlag var fina. Har varit helt galet varmt så red dom flesta innan lunch och den som blev över tog jag senare på eftermiddan.
Själv tog jag lite långlunch i värmen, låg ute i skuggan och chillade en stund, gäller att ta vara på dom få fina dagar som det bjuds på i år.
Sammi och Galax fick gå in några timmar från lunchen, det var olidligt varmt och enormt mkt insekter så dom tyckte det var skönt att få komma in och vila lite. Costa däremot går med fyra andra ston i en jättestor gräshage och hon är så kär i sina polare så det går inte ens att tänka tanken på att ta in henne när dom är ute...
När alla andra hästar gått in släppte jag ut Laxen och Sammi igen, sen har dom gått ute och myst i kvällssolen och ätit gräs flera timmar :) Jag har ridit Costa och en ponny, kollat på lite träningar och sen avslutade jag kvällen med ett trimpass på Sammi som fick jobba med "klockan" precis som alla andra hästar har fått göra i veckan. Lite vild i början men sansade sig ganska snabbt och jag kunde rida på både 4 och 5 jämna språng varv efter varv, samt växla mellan 4 och 5 språng mellan varje hinder utan problem. Avslutade med min egen hemläxa som är så enkel som att kunna rida på ett hinder och behålla galoppen hela vägen istället för att börja mickla en massa, två språng som båda var grymma och sen skrittade vi ut en runda istället :)
Galax fick vila idag, han har jobbat ordentligt och varit så fin i tre dagar så det var välförtjänt.. :)

Nu ska jag sova, natti!


Bra jobb

Det hände nåt bra ändå under den annars värdelösa helgen i Tierp. Det känns som att jag har kunnat göra ett bra jobb med hästarna hemma under veckan, känner mig ganska planerad och strukturerad i ridningen igen. Det blir så himla lätt att man börjar tvivla på sig själv och tänka för mycket när man sitter och rider i snitt 6-10 hästar/dag i sin ensamhet, plötsligt vet man inte hur man ska lösa problem och till slut har man glömt dom mest enkla sakerna.
Nog om detta, men det känns himla bra att åka ner till Grevagården och Champion of the Youngsters nästa helg, kommer hinna se mycket bra ridning och få ännu mer inspiration. :)

Galax har mått bra av förra veckans vila, OJ vad fin han har varit i veckan! Och ännu en gång, tänk vilken skillnad små detaljer kan göra i ridningen..! Idag har han fått hoppa lite på samma övningar som vi gjorde för Gaby igår, kändes riktigt bra så det var skoj!
Costa var med och tränade igår, också hon har nog mått bra av en veckas semester och var riktigt fin! Hon kommer bli häftig när hon är riktigt stark och fått lite mer rutin.
Sammi har tagit det lugnt ett par dagar efter Tierp men fick trimma lite idag och kändes fin, tror sista rundan i Tierp satt som en smäck för idag var det inte minsta svårt att bromsa.

Nu ska jag sova, en ny hög hästar som ska ridas imorrn, jag har för tillfället så ont i mina händer att jag inte riktigt vet hur det ska gå till men det löser sig som allt annat. :)
Tjingeling!


Världens sämsta uppdatering...

...Efter världens sämsta helg i Tierp. Eller allt var bra förutom att ryttaren var en större katastrof! Red oförlåtligt dåligt i två klasser, att Sammi fortsatte kämpa som han gjorde är helt sjukt. Har förutom att misslyckats totalt med min ridning fått träffa massa underbara människor, haft det väldigt mysigt med mamma en hel helg och dessutom kommit hem med en hel del inspiration efter att ha fått se bästa Elin rida hela helgen :) Fick nga goda råd efter lördagen och red faktiskt bättre på söndagen, han sprang mot handen till andra hindret och rev sen också trean av bara farten, men var därefter klockrent felfri på en ganska teknisk bana.
Jag har verkligen världens bästa kompis i den här hästen, för ett par månader sen hade han sagt upp sig redan första dagen men den här helgen har han visat att han har en helt fantastisk inställning och krigar för mig trots att jag gjorde allt fel.

Underbara häst!

Väl hemma har jag ridit ganska bra ett par dagar. Tänk att ett tips kan göra hela ridningen så mycket bättre.... Det är tråkigt att inse att man tappat sånna viktiga detaljer i ridningen sista 9 månaderna, men tur att världens bästa människor ändå finns kvar, om än lite längre bort.

Ny design

Det är tur att Linn har en så fantastisk vän som mig! Nu har jag minsann snyggat till bloggen igen och kan såklart inte låta bli att kapa den samtidigt och skriva lite här. Linn har väl fullt upp med att rida nån häst eller piska små barn eller nåt, hihi. Hur som helst så är jag riktigt nöjd med denna design faktiskt, börjar verkligen fatta det här med kodning.































Just det, glömde ju nästan nämna det viktigaste: PRINSESSAN ÄR BÄST!!!!!! (och jag vet att Linn innerst inne vet det och att hon skulle göra precis vad som helst för att få äga prinsessan istället för sina skräphästar, hihi )



(för er som inte fattar att detta inlägg är på skämt så vill jag förtydliga detta, men jag tror dom flesta fattade det. Eller jag vet ju egentligen inte vad det är för folk som läser denna blogg så kanske inte ska ta det för givet...)

Snabb uppdatering...

... Dagarna springer iväg, har världens huvudvärk ikväll så ska skynda mig till sängen. Kan kanske bero på att klockan har ringt 04.30 fyra dagar i rad. 
Daisy vann SM-silver igår. Helt galet, finns bara ett ord. Världsklass!
Sammi känns galet bra nu. Han tränar extremt lugnt, jogging på banan och skritt i skogen om vartannat, och har dessutom varit ute i hagen 8-10 timmar/dag sista dagarna. Bara bibehålla formen och hålla hjärnan och kroppen lite aktiverad. Igår tog jag nga vändor på favoritövningen med tre små hinder med 14,5m emellan. Tänker han ge samma känsla i Tierp nu till helgen som han gjorde på dom småhinderna igår så kommer jag dels få hålla i mig och dels vara rätt dålig om jag inte rider felfritt. Fin häst!
Om Sammi var grym igår så var det Costas tur idag. Hon fick göra samma övning samt hoppa ett par enkelhinder ur sväng och verkar ha utvecklats och mognat av tävlingen på Näset. En till fin häst!
Galax trimmade på bra i slutet av förra veckan och har fått ta det lite lugnt ett par dagar, på't igen imorrn!

Nu ska jag sova, morgondagen bjuder på lite mer ridning och Gabyträning på kvällen!
Tjingeling! 

Så bra!

Har för bara en liten stund sedan hoppat upp och ner på stolen och sedan nästan gråtit en skvätt över Daisy Pearson som vann dagens SM-kval efter en felfri runda och överlägset högsta stilpoängen! Hon var även felfri igår och ligger såklart "ganska" bra till inför söndagens final :) Det som ändå är allra roligast är att hon haft fina lilla Rhystyd Olivia sedan den köptes in från England som nästan oinriden ungponny, den har inte varit lätt och hon har gjort ett sånt enormt jobb med den så att det inte går att beskriva. Nu är den 9 år och man kan väl inte säga annat än att den har matchats oerhört väl!


Foto: Rosanna Broberg

Jag har för övrigt haft en himla bra dag, uppe med tuppen imorse och satt på första hästen innan kl 6 efter att ha fodrat alla och släppt ut/mockat åt mina :) Red sedan 5 hästar som alla gjorde ett bra jobb innan jag hade en träning och därefter blev det OS-tittande för hela slanten! Fina rundor av svenskarna förutom Lisens krasch då, inte helt lätt att reda ut situationen hon hamnade i när hennes häst blev spänd som en fiolsträng inne på banan och helst bara ville skena ut igen..
Efter OS-sändningarna var jag upp till stallet och tog in mina hästar, red Galax som kändes riktigt fin och sen gick jag hem och åt lite mat. Har sedan hunnit rida två hästar till och följt ponny-sm slaviskt, nu ska jag snart upp och promenera med Sammi och kvällsfodra.
Morgondagen ser lite liknande ut, blir extremt tidig morgon för att hinna med OS på dan!
Tjingeling!



Full fart

Dagarna går i ett, känns som att veckan nyss började och nu är det redan fredag! Har trimmat alla hästar på utebanan idag, så mysigt! Trots att jag inte var i stallet föränn strax efter halv sju imorse så lyckades jag hinna fixa mina hästar, äta frukost och trimma 4 hästar innan lunch. :) Efter lunch red jag fyra hästar till och hann precis bli klar tills Patrik Kittel skulle göra sin första start på OS.
Nu på kvällen har jag trimmat mina djur, alla var riktigt fina och Sammi känns typ helt grym :) Nu gäller det bara att träna lagom under dessa veckor när han har ett ganska tufft tävlingsschema.

Sitter nu och glädjs lite extra åt bästa Daisy som ridit felfritt på sin fina D-ponny Olivia i första omgången på SM, och att Klara ridit felfritt på Törnblommesländan, fortsättning följer imorgon!! :)

Tjingeling!

Finbesök!

Fick finbesök igårkväll av Måsse och Feffe. Vi åkte in till Delsbo och åt och satt sen hela kvällen lång och bara pratade :) Imorse red jag ett par hästar innan dom vaknade, sen var jag social och umgicks tills dom åkte hem efter lunch. Nu är det tomt o lite trist här igen, tur att det inte är så långt så att dom kan masa sig hit med jämna mellanrum!

Kökshjälp, fint de!


Alltså.. Jag förstår dom som tror att Måsse har en diagnos, men hon är liksom bara inte som alla andra! ;)

Red förresten två hästar på dressyrträningen igår, Selmas 5-åriga D-ponny och en av Mathildas ft-hästar, kul! Alltid bra att få lite hjälp och tips även med de hästar som inte är ens egna, så får man lite nya tips på vad man kan jobba vidare med.

När gullungarna åkt idag så red jag fyra hästar till innan jag började med mina.
Idag fick Costa och Sammi gå sina första pass på banan sen i helgen. Costa var lite stel och stretig i början som hon kan vara efter lite vila men blev fin efter en stunds ridning. Sammi däremot var helt fantastisk efter Tommybesöket i måndags och ett par dagars skritt, nöjde mig med att jogga runt i alla gångarter en kort stund och skrittade sedan ut en runda istället. :)
Galax har trimmat idag och blev även han fin på slutet när han började jobba genom kroppen ordentligt.

Nu ska jag snart gå och kvällsfodra innan det blir lite fika och slutligen sängen!
Tjingeling!


RSS 2.0