Träning med finhästarna

Vart har den här dagen försvunnit?? Vet inte riktigt vad som blivit gjort, har varit en del strul men det mesta är på god väg att ordna upp sig! Vi har börjat få ordning på klippmaskinerna, nu saknas bara nga nya skär så kan vi köra en helklippning på djuren sen.
Kvällen har ägnats åt Gabyträning. Lika roligt och inspirerande varje gång, idag med fokus på markarbetet, hur nyttigt (och svårt!) som helst. Avslutade med att hoppa en serie med nga galoppbommar fram till 3st oxrar med ett språng emellan.
Sammi var betydligt beskedligare idag än förra veckan och jobbade på ganska bra. Hoppade dock till lite (väl mkt kanske..) i serien, blev nog lite rädd för sig själv och blev ganska spänd, landade med huvudet mellan benen ett par gånger och hade lite sadeltvångskänningar men avslutade helt ok. :) Blir mycket trimhopp med honom framöver så att han coolar ner lite.
Fina har kommit in i nån period igen när hon är rätt fruktansvärd att rida på marken, hon är vinglig och isär "överallt", men sätt några hinder framför henne så är hon stjärna igen :) Ger sån himla fin känsla i sprången så det är galet mellan varven. Tror ridkänslan beror på att hon är i en växtfas också, ser mer bäbis ut igen.

Har anmält till årets första tävling också! Blir i Timrå den 19/2 med Sammi. Sen blir det ev Högbo första helgen i mars och sen en tävling i Sundsvall. När Fina ska debutera har jag inte bestämt riktigt, kan tänkas bli i april nån gång :)
Nu ska jag sova, imorrn är det dressyrträning på schemat och jag ska rida iaf Jack och BB på dan tänkte jag :))
Natti!


Måndag

En helt vanlig måndag till ända, vet i och för sig inte om det verkligen finns "vanliga" dagar längre, för det varierar så himla mycket nu för tiden. :)
Efter frukosten imorse satt jag inne nån timme och ringde ungefär 100 samtal, nästan iaf ;) Fick hur som helst mycket gjort, kändes fint att gå ut och rida ut en runda på Jack tillsammans med Jennie sen! Ridhuset har varit upptaget under dagen, snickarna har jobbat med det sista på sargen, skönt att inte rida inne i allt bankande och ute är det så fantastiskt fint nu :) Jack var vild och lycklig, bockade sig fram i galoppen och tyckte livet var minst sagt fint! Det tyckte jag med, ibland älskar jag norrland!
Har sedan försökt klippa en ponny, slutade med att den blev halvklippt när klippmaskinen gav upp. Ryckte en man också, eller iaf en halv.. När högen på golvet började likna ett berg var ponnyn rätt less och jag hade ont i händerna, ändå satt till synes lika mycket man kvar - Får nog fortsätta imorgon! :)
Har förutom en del annat hunnit med att hänga lite på Myran som hade tankarna på annat håll idag, och trimmat lite på Sammi så att han förhoppningsvis ska vara lite mer styrbar imorgon på hoppträningen än förra veckan. :)

Jag har löst licens nu också, har haft huvudbry och beslutsångest deluxe - Hjärtat säger Loviseholm och hjärnan har sagt SRK. Var hjärnans tur att vinna denna gången, kommer ju som det ser ut mest att tävla här uppe och det kommer underlätta en del för att få chans att delta på träningar osv.

Nu funderar jag på att sova innan kl 23, vore nog bra de!
Natti :)

Ännu en vecka till ända

Är det nåt som är säkert så gillar jag när livet går i 110, jag har garanterat fullt upp för tillfället och det är så himla skönt!
Nu är klockan alldeles för mycket, blir snabb update idag så att jag tar mig ur sängen imorrn bitti. Kom upp innan 7 imorse, fodrade, släppte ut mina hästar och mockade åt dom innan frukost. Satt på första ponnyn vid 9, 7-åriga "BB". Hon fick trimhoppa lite på volt och höll på att hoppa mig ur sadeln på 50cm, häftigt med ponnyer som hoppar så väl!
Sedan trimhoppade jag lite på Jack också, så himla fin liten ponny! Önskar att jag hade haft en som han när jag var liten :)
När jag var klar med Jack hann jag rycka ett par manar innan jag tog lunch. Därefter gick jag och Fina på en promenad, jag skrittade ut en sväng på en piggelin Sammi och jobbade med Myran i ridhuset.
Eftermiddagen och kvällen har ägnats åt lite jobb, avslutat med möte och planering för både nästa vecka och händelser lite längre fram i tiden. :)

Nu ska jag sova, ny händelserik vecka som påbörjas imorgon!
Och du som nu mer än en gång försökt påpeka att jag inte ska skriva om hästarna här så kan jag meddela att Anna är medveten om bloggen och att din IP-adress var ganska lätt att spåra.. :)
Tjingeling!

Lördag

Hur mycket snö kan det komma?? Trodde i min enfald att den här vintern skulle bli snöfattig, men icke. Här i Delsbo snöar det mest hela tiden, och om det inte snöar så är det ner mot -20 grader istället, varför göra det enkelt? :)
Har haft en ganska så bra lördag, alla hästar har iaf gått super! I förmiddags red jag bl.a. två ponnys, trimhoppade lite på volt och båda kändes fina. Sedan åkte vi iväg till Granngården och inhandlade lite grejer, hann med en sväng på Coop också innan vi åkte hemöver igen.
Eftermiddagen har till stor del ägnats åt att trimhoppa mina hästar och jobba lite mer Myran. Både Fina och Sammi har hoppat på volt och jobbat med en studsserie på långsidan. Fina är så otroligt okomplicerad i hoppningen men har lite mot sig i sin exteriör med långa bakben, så hon får det lite jobbigt i markarbetet fortfarande. Löser däremot varenda uppgift som har med hinder att göra utan att fundera, jag däremot funderar på vart hon har lärt sig allt för hon gör tametusan inte många fel :) Hur många nyblivna 4-åringar hoppar in i en studsserie med 4 studsar i galopp utan att ens blinka?!
Sammi är inte alltid lika smart ;) Även om han också är väldigt begåvad så krånglar han gärna till det för sig, bara att tex trava över tre travbommar kan vara svårt nog, det går i alla fall att lösa på många olika sätt! ;)
Han jobbade hur som helst på väldigt bra idag, och blev fantastiskt fin och lösgjord efter jobbet!

Förutom detta har jag fixat lite småsaker, ringa nga samtal och donat lite. Imorrn ska mina djur få gå ut på tur, jag ska rida ett par ponnys och hinna fixa en himla massa andra roliga saker! :)
Tjingeling

Fredag

Har haft minst sagt full fart idag, inte hunnit hälften av det jag borde men ändå fått bort en del. :)
Efter frukosten stack jag och Jennie ut och red en sväng, jag på lilla Jack som är min ponnybästis skulle man kunna säga, han är så galet gullig! Det är så himla fint att rida ut här, jag har garanterat aldrig haft ridvägar liknandes dessa och ändå har jag bara sett en bråkdel :)
Direkt när vi kom tillbaka så red jag två ponnys i ridhuset, sedan var det dags att plocka in mina och äta lite lunch själv. Efter lunchen så red jag en ponny till, longerade Myran och red Sammi lite. Joggade först lite i ridhuset, bara massa övergångar skritt-trav-skritt osv, och sedan red vi ut en liten sväng på vägarna vi med! :) Hur mysigt som helst, full fart om Sammi själv hade fått välja...

Kvällen har ägnats åt att titta på the voice, nu ska jag hänga tvätt och sedan sova. Har massor att göra i helgen, ska börja plocka in grejer i sadelkammaren, rida och så tänkte jag försöka börja frisera och klippa lite ponnys.
Natti!


Träningsdagar

Tisdagar och onsdagar är träningsdagar här i Delsbo, har med andra ord haft minst sagt fullt upp, och därav har bloggningen hamnat lite på sidan av...
I tisdags så ägnade jag dagen åt att rida två ponnys, fixa med lite planering och longera Myran. Gaby kom vid 16-tiden och så hann vi gå igenom lite saker och sådär innan hennes träningar började kl 17.
Jag hoppade Fina och Sammi. Fina är ju sjukt oriden efter sin vila men hoppade snällt som den lilla stjärna hon är :) Sammi var förutom väldigt oriden också lite vild, tur att det är nga veckor kvar tills tävlingarna börjar!
Igår så var det dressyrträning på kvällen som gällde, jag hann under dagen bl.a. rida ut en sväng på min ponnybästis, mys!

:')

Sammi gick dressyrträningen på kvällen, fick mkt bra tips och råd, är sammantaget väldigt väldigt nöjd! :)
Nu ska jag ut och jobba igen, har massor att göra idag! :)
Tjing!

Lite hektisk måndag

Full rulle här kan man säga! Fick en fråga om jag inte kunde skriva mer om jobbet och hästarna osv, hade jättegärna gjort det men har faktiskt inte hunnit, blir så sent på kvällarna så ska jag komma upp på mornarna får jag "snabb-blogga" lite :)
Lite kortfattat så jobbar jag åt en familj som har en drös barn, varav fyra tjejer som rider o tävlar på SM-nivå i hoppning och fälttävlan. Dom har precis byggt en anläggning här i Delsbo som ligger nga mil utanför Hudiksvall, där det finns ett stort stall med 20 boxar, ridhus osv. För tillfället har dom tolv ponnys (+ minishettisen Edith), och nga stora hästar är på ingång.
Jag rider en del och håller efter/rider till ponnyerna, och har också ansvarsdelen över det mesta man kan tänka sig såsom tränings/tävlingsplaneringar, att det rullar på i stallet för Jennie som jobbar som hästskötare, att grejerna hålls iordning osv. Man skulle kunna säga att jag gör lite allt möjligt :)
Fråga gärna om det är nåt ni undrar över, jag vet inte vad som är av intresse att veta men svarar gärna så fort jag får tid.

Idag efter att jag fodrat hö, släppt ut mina, mockat åt dom och ätit frukost så satte jag mig och fixade det sista inför veckoträningarna samt en inbjudan till Arnoldträningen den 11-12 februari, sista rycket nu och vi behöver några till ekipage för att få det att gå runt. Sedan gick jag ut och red två ponnys, den ena var lilla welshhingsten Jack som knappast är över 125cm hög, pytteliten med andra ord! Hur söt som helst, när jag blir rik ska jag köpa mig en liten ponnyhingst att rida o utbilda har jag kommit fram till.

En lite svettig Jack efter att ha släpat runt på mig ;)

När jag ridit klart Jack så var det hög tid att ta in mina hästar från hagen, äta lite lunch själv och sedan vänta på en IT-kille som skulle hjälpa mig att koppla min data till skrivare och scanner. Slutade med att jag gav upp väntandet och gick ner till stallet igen, hade alldeles för mycket kvar att göra ute för att sitta inne. Red en ponny till innan vi fick hjälp av snickarna att få på harven på traktorn, sen harvade jag ridhuset med våran lilla älsklingstraktor, måste ta en bild på den så ni får se - Den är helt grym och går att använda till allt man kan tänka sig! :) Den används bl.a. för att mocka stallet, helt suveränt att kunna köra rakt genom stallet och slippa hundra vändor med skottkärran.
När jag var klar med harvningen hade jag en lektion innan jag gick in och fick lite mat, därefter direkt ut igen - Red en till ponny och sedan joggade jag Sammi lite som var så fin! :) Lite otrimmad är han visserligen, men sålänge han är glad är jag glad :') Kom in strax efter 21, nu har jag duschat och fixat lite med datan. Har fått en egen scanner på mitt rum medan jag var ute också, fint! 

Nu ska jag sova, imorrn ska jag rida ett par ponnys och fixa inför träningarna för Gaby som börjar kl 17!
Godnatt! :)

Söndag

En lång dag är till ända, var som vanligt i stallet strax efter 7 imorse, fixade klart åt mina och släppte ut dom innan jag gick in och åt frukost. Hjälpte Jennie med stallet sen innan vi försökte harva ridhuset.. Kom halvvägs, dvs fick på harven efter många om och men - Lyckades dock inte ställa in den rätt så harvningen uteblev. Nya tag imorrn!
Åkte sedan med Matilda till Ica och handlade, mycket mat blir det till så många personer som bor här..! Hemma vid 12, tog in mina hästar direkt, dom var inte så roade av att stå ute i snöstormen.... Åt sedan lite lunch innan vi hade ett litet möte, blev dock inte så litet eftersom att vi höll på i nästan tre timmar - Men vi fick mycket gjort och nu börjar det kännas som att vi nosar lite mer på struktur. Imorrn börjar snickarna att inreda sadelkammaren, det kommer bli sjukt bra!
Har ägnat kvällen åt att fixa i stallet och lina Sammi, som var vild! Jösses anåda, imorrn måste jag rida lite om han ska vara snäll på tisdag när Gaby kommer. Gaby kommer vara vår veckotränare här, varje tisdag ska hon få plåga oss, hur grymt som helst! Skulle lina Fina också men hon såg inte helt fräsch ut, misstänker att hon har vrickat/sträckt sig i hagen eller liknande, har haft några uppvisningar ovan mark idag.
Avslutade med att ha vattenläcka i stallet, en vattenkopp sprutade plötsligt vatten helt okontrollerat, lätt panik uppstod innan jag kom på hur man stängde av vattnet. Lätt lycka uppstod sedan när jag insåg att jag kunde få igång vattenkopparna i alla boxar förutom 3, där hästarna redan hade hinkar. Slapp alltså leta upp vattenhinkar till 17 hästar. Blev nästan lätt religös på kuppen, men bara nästan. ;)


Nu måste jag sova lite, imorrn ska jag rida fyra ponnys och fixa en del pappersjobb.
Tjingeling!

Videoblogg

En liten rundtur i stallet!



Fick en fråga om jag provat en sån specialsadelgjord på Sammi, det har jag gjort nga gånger, tyckte inte det var någon skillnad alls dom gångerna. Han har dock inte haft nån av sina "spända dagar" då så vore spännande o se om det hjälpte mot sadeltvången i dom lägena..

Fredag

Dagarna fortsätter att rulla på finfint här i Hälsinglands skogar. :) Himla skönt att ha fullspäckade dagar igen, man sover gott på nätterna och har roligt på dagarna.
Var i stallet strax efter 7 imorse, fodrade hö till alla hästarna och kraftfoder till mina. Släppte ut mina i hagen och mockade o sånt. Sen var jag in och åt frukost innan jag gick ut och hjälpte Jennie att mocka stallet. Red sedan 3 ponnys innan jag plockade in mina hästar och gav dom lunch. Åt lite själv direkt efter det, och sedan gick jag ut och linade o hängde på Myran. Hon skötte sig finfint, är lite spänd men mer för att hon vill ha koll på hästarna som hon inte ser än för att jag hänger och fladdrar på ryggen.
Därefter hjälpte jag en av tjejerna med två ponnys innan jag gick in och åt igen, passade på att värma mig en stund (svinkallt här idag, tur att vi inte har någon termometer...). Har sedan varit ute en sväng till och ridit Sammi som inledde med fullt sken på lina i sisådär 10 minuter, såg inte jättelovande ut ;) Men efter en stunds promenerande, hängande och snack om hur mycket jag faktiskt älskar honom så fick jag kravla mig upp och han behöll mig på ryggen :)) Det är helt galet vad han har blivit pigg sista veckorna, och det verkar inte avta... Joggade honom lite lätt bara i alla gångarter, känns himla fin även om jag inte kräver så mkt.
Sen har jag hjälpt till att fodra lite, hann in innan kl 20 och har kollat på The Voice en stund och nu ska jag definitivt sova :)
Avslutar med nga bilder idag också.

Ena halvan av stallet, ponnys så långt ögat kan nå!


Söta Cougar!


Hittade en rymling när jag kom ut från lunchen..Edith!!

Natti!

Full rulle!

Det är minst sagt full fart här ute i skogarna :) Kanske till viss del beror på att allt är nytt, det är mycket att sätta sig in i och mycket att fixa och ordna med, men det är roligt som tusan! I förrgår kom alla ponnysar, 12st + en "halv", bestående av Edith som typ går till knäna på mig ;) Måste ta en bild på henne så ni får se, för det är nog det minsta och gulligaste jag har sett!
Igår försökte jag sätta mig in i allt lite, hjälpte Jennie med stallet och sedan var vi på Granngården och handlade en hög grejer som vi behövde. På eftermiddan red jag två ponnys och stog sedan i ridhuset större delen av kvällen och höll lite träning. Hann även med mina hästar under kvällen. Alla tre gick på lina, Fina och Sammi fick jobba lite inspända en stund var, ser oförskämt fräschach och fina ut, man kan bara hoppas att det håller i sig! Sammi som var mer vildhäst än tamhäst i tisdags, hade rull sadeltvångsrodeo innan jag ens slängt över benet (tack o lov för att jag inte kommit så långt!), fick jobba på en stund och såg ganska nöjd ut efteråt :)

Idag var jag uppe och fodrade hö till alla och släppte ut mina vid halv 8, mockade åt dom sen och efter det åt jag frukost. Satt sedan med lite "kontorsjobb" en stund innan jag gick ut och red en ponny. Därefter lite mer fix, lunch och intag av mina hästar. Longerade och hängde på Myran idag, lite spänd i början men duktig. Fina fick trimma på lite och kändes riktigt fin, lite trött kanske vilket inte är så konstigt. Blir lite lugnt för henne nu nån dag.
Hoppades på tamhäst istället för vildhingst om Sammi idag, det stämde fint och jag kunde jogga honom lite uppsuttet, fin kille! :)
Har sedan hållt träning från strax innan 16 fram till 19,30 med en paus för middag. :) Inne redan vid 20,30 och nu har jag duschat o fixat, snart väntar sängen och ännu en god natts sömn.
Avslutar med nga bilder, ska försöka ordna fler snarast :)


Stallet sett från mitt fönster :)


Jag och ridhuset har blivit kompisar!


Gullig liten vit!




Nytt kapitel

Har börjat på ett nytt kapitel i livet idag. Har packat o fixat klart under förmiddagen idag, vi lastade hästarna och åkte vid 13-tiden från Sundsvall.
Framme nån gång vid 15-tiden, har sedan packat upp, packar ur och till sist packat in... Nästan klart nu, även om det är en hel del pyssel kvar.
Hästarna verkar hur som helst trivas super alla tre, jag trivs nog minst lika bra här i mitt rum med utsikt över både stall och hagar :)


Sammi är mer än nöjd!


Myran var inte lika sugen på att posera...


Barbie säger hej!

Imorrn ska jag fortsätta att komma lite iordning här på gården, Jennie som jobbar här som hästskötare kommer att åka ett par vändor från förra gården för att hämta alla deras ponnys, så imorrn kväll är stallet nästan fullt! :) På kvällen har vi planer på att sladda iordning ridhuset och rida lite, så nu är det full huggning!
Tjingeling

Finbesök och flyttdags

Har blivit dåligt med bloggande i veckan. Har inte funnits så mkt att blogga om, hästarna har tagit det lugnt, Sammi har vilat helt nga dagar och promenerat eller gått lite lätt på lina några dagar, och Fina har gått nga dagar på lina.
I fredags fick jag finbesök av Linnea som jag jobbade ihop med på Loviseholm i ca ett halvår :) Vi har inte hunnit med så mycket spännande, fixat i stallet och sånt och igårkväll sprack våra små planer, slutade med att vi pratade med Daisy hela kvällen istället - Nästan riktig Loviseholmsdejt alltså! :') Har varit galet trevligt iaf, måste göras om snarast :))
Vi var på färsta en sväng med Sammi igår också, han var lite taggad och spänd i början men sköter sig finfint, fick ta det lite lugnt men kändes riktigt fin på slutet!

Idag när jag hade skjutsat Linnea till tåget så har jag packat o fixat, imorrn går flyttlasset till Delsbo. Ska försöka masa mig i säng i tid så att jag orkar gå upp tidigt o fixa det sista, blir nog grejt. :)
 
Tjingeling!

Helgen

Har haft en synnerligen lugn helg. :) Igår var jag och Sammi ute på en långpromenad i det fina vädret, mys! Han är så sjukt pigg och laddad nu, börjar komma upp riktigt i kondition och så misstänker jag att hästarna precis som jag redan börjar märka av att det blir ljusare och ljusare på dagarna, så härligt! Idag nästan hoppade han ut ur stallet och busade hela vägen till hagen, glad kille!
Fina har gått lite på lina båda dagarna, bara lite lätt igår och jobbat lite mer idag. Nu har det blivit så lång vila för henne så hon får ta det lite lugnt. Skönt att veta att jag kommer ha ridhus på gården igen om bara en vecka, då kan man inte längre skylla på väder o vind :)

Har även hjälpt Barbro med Myran och Kalle igår o idag. Dom har också blivit lite åsidosatta pga förkylning och dåligt underlag, men nu har vi löst det så bra att dom får komma med mig till Delsbo i omgångar för att bli ordentligt inridna. Istället får Måns stanna hos Barbro, han blir en lyllos kille som får leka med sina nya favoritkompisar och gå i hennes fina hagar hela dagarna!
Hur som helst så satt jag på Kalle igår och idag har han löshoppat hos Gunilla. Myran hängde vi på igår och satt på idag.

Imorrn blir en ganska vanlig dag, Sammi ska ta det ganska lugnt ett par dagar till men behöver nog rastas lite för att inte hoppa ur skinnet fullständigt, Fina ska motioneras och detsamma gäller Kalle och Myran. :)


Sammi på promenad igår :)



Ett par suddiga bilder från i fredags :)


P&J

Det enda av intresse som hänt idag är väl P&J på färsta. Hoppade först Grållen som jag ridit nga gånger, han har en del hyss för sig men hade innan idag inte lyckats få mig att smaka grus.. Tji fick jag, hann knappt trava ett varv inne på banan föränn jag låg i gruset! ;) Var nog uppe lika snabbt igen, och kan väl säga som så att i slutändan så vann jag dagens fight även om han gav mig en rejäl match ;) Hoppade väldigt snällt och okomplicerat runt felfritt, så det får vi vara nöjda och glada med.
Hoppade sedan två rundor på Sammi (1m och 110), misstänkte att han skulle vara lite spänd som han var förra veckan på SRK och anmälde därför två klasser, men idag var han snarare lite het istället första svängen, mycket lugnare i andra rundan. Han är söt och väldigt glad iaf! :)

Nu har jag haft soffmys med Jennifer och mammsen, är redigt trött så ska definitivt sova nu :)
Natti!


Snö!

Woho, äntligen har det kommit lite snö!! Så idag har hästarna kunnat gå ut igen, i nästintill halkfria hagar dessutom :)
Har linat båda mina lite på lägdan, dom var pigga och glada! Hunnit frisera och fixa lite också, så nu ser dom nästan lite vettiga och välvårdade ut igen. Måns har stått på stallgången två gånger nu utan att ha nåt frispel, kanske blir häst av han med!
Annars har det rullat på idag, nu slappar jag i soffan, är sjukt trött..
Tjingeling 

Full rulle

Har varit tillbaka i verkligheten ett par dagar, jobbat hela 4 timmar både igår och idag! ;) Fixat stallet på förmiddagarna och trimmat Sammi på färsta på kvällarna. Han har fått svettats rejält både igår och idag, igår var han så sjukt laddad så det tog nog en kvart för mig innan jag kunde sitta upp, idag var han betydligt lugnare men ändå pigg som tusan.. Vårkänslor redan?! ;)
Har hur som helst lagt mycket vikt på att rida rakt fram under lamporna, känns som att jag börjat tappa en hel del i min ridning nu, är verkligen dax att få lite ordning o reda på torpet. Varv på varv i trav o galopp, många varv har det blivit..... Har även jobbat en del med att släppa ut och öka galoppen ganska rejält på långsidorna för att sedan samla upp och lägga en 10-metersvolt innan hörnet. Båda dom här övningarna är ganska avslöjande på hur stor koll man egentligen har där uppe i sadeln...............
Sammi har jobbat på bra, det är inte lätt men det är i alla fall svårt - Men det blir nog ganska bra i slutändan! Största problemet med honom som med så många andra är att få honom att ta ett jämnt stöd på båda tyglarna. Han släpper gärna vänstertygeln och lägger sig lite mer på höger. För nån månad sen var det faktiskt tvärt om, om jag inte minns fel, så nånting har ju kanske blivit rätt även om nåt annat uppenbarligen har blivit fel! ;)

Imorrn blir det lugnt på hästfronten, Fina har återigen fått vila nån vecka pga underlaget, och Sammi är mer än välförtjänt av en lugn dag. På fredag är det p&j-dax på färsta, blir nyttigt att få hoppa lite mer bana!
Godnatt :)

Regn och mer regn..

Det har varit helt galet väder idag. Ösregn mer eller mindre hela dagen, vilket har resulterat i att det är så sanslöst halt ute (isgata med vatten på..). Fanns inte en chans att släppa ut hästarna, så vi har haft mysdag inne istället. Jag och Sammi har hasat oss ut i regnet ett par svängar, lägdorna är helt okej att vara på så han har fått jogga på lina och promenerat fm och em.
Har haft borstmys med alla hästarna och hunnit gå en promenad tsm med Barbro och hennes hundar innan jag åkte hem vid 16-tiden.

Fick en fråga om vilken häst fuxen på filmen i förra inlägget är, jag tror att den heter Hope och är e. For Feeling. :)

Tjingeling!


Hoppas på ett jämnare 2012...

Det blir ingen årssammanfattning för 2011, ärligt talat så känns inte motivationen för det så stor - 2011 var överlag ett riktigt skitår, även om det fanns glädjestunder också. Levde världens bästa liv på Loviseholm, men utanför det livet hände många ganska jobbiga saker, och som pricken över Iet så rycktes drömlivet bort under fötterna på mig. I maj fick Sammi tarmvred, det är garanterat värsta natten i mitt liv, jag glömmer det aldrig, men han är en kämpe och nu är han ju dessutom min! :)

<3

I juni debuterade jag Svår hoppning på min fina Wepzan, som nu inte längre är min, men man kan tyvärr inte spara på alla hästar, då hade min mamma fått ett mindre sammanbrott vid det här laget. :)

145-debut :)

Det nya året firades in tillsammans med trevligt sällskap här hemma i lägenheten. Vi hade det himla trevligt, och det blev mycket god mat, dryck, prat och skratt. :)
Idag har jag varit på färsta och trimmat lite på Sammi, han var lite taggad och spänd i början men lugnade sig och blev ganska så fin till slut :) Lilla älsklingen!



Lite galopp och jogg på slutet :)

Nu ska jag försöka se fram emot alla förhoppningsvis roliga händelser 2012! Har två underbara hästar som ska ut på tävlingsbanan, ett nytt jobb att ta tag i (ändrade planer, flyttar till Delsbo 16/1), fantastiska vänner som ställer upp i vårrt och torrt och förhoppningsvis många roliga stunder att se fram emot :)
Redan om mindre än två veckor kommer fina Linnea upp och hälsar på, vi har inte träffats sedan i somras när hon slutade på Loviseholm, så det ska bli så galet roligt!! Samma helg kommer Arnold förhoppningsvis upp och håller träning! :)
Tjingeling!

RSS 2.0