Tisdag

Har haft en ganska normal tisdag. Enda "ändringen" var att Gabyträningen låg på morgonen istället för kvällen, ganska skönt kan jag tycka :)
Eftersom att mina hästar inte skulle vara med idag så kunde jag passa på att ta med ett par ponnyer. Red först 7-åriga Black Betty som jag ridit hela våren. Hon är numera övertagen av sin tidigare ryttare igen till vardags. Saknas lite jobb i markarbetet men det är verkligen en fantastisk kvalitativ ponny!
Sedan red jag 5-åriga Fortuna som är tänkt att bli fälttävlansponny och som är väldigt multibegåvad. Verkligen en storhäst i mindre format. Var riktigt fin stundtals idag så det var kul!
Efter lunch red jag nga hästar till innan jag gick in och kollade på sista omgången för FT-ryttarna på OS. Fantastiskt av Sara att ta OS-silvret!
Nu på kvällen har jag skrittat ut Sammi en lång runda och Galax har fått jobba på lina. Nu väntar en hyffsat tidig kväll, imorgon förmiddag är det dressyrträning som gäller och sedan lite mer ridning under eftermiddan.


Morgonpromenad på Näset i helgen! :)

Näsethelgen

Avslutade helgen på Näset med ett par bra rundor till. Sammi gjorde garanterat sin svåraste runda hittills i livet på samma bana som finalen i NM för JR/YR. Ett par rätt svåra distanser för unghästarna med bl.a. trippelbarr-räcke med 28m, relaterat både in och ut ur 3-kombination på en "S-båge" och lite sånt. Löste allt väldigt enkelt men fick ett riktigt skitnedslag på hindret efter 3-kombinationen. Låg rätt bra på den och han brukar inte missa i dom lägena men dels var han rätt trött i kroppen och sen får man inte glömma att han fortfarande är väldigt orutinerad. Är hur som helst otroligt nöjd med honom i helgen, han har inte haft en tendens till istadigheter och han har kämpat med alla uppgifter som ställts framför honom!

Lördagens och söndagens runda

Costa avslutade helgen med en felfri runda i 1m, hon blev bättre och bättre för varje klass och gjorde nga riktigt fina språng sista rundan! Tyvärr hamnade den inte på film men däremot blev 110-rundan på lördagen filmad. :)


Nu ska jag sova, imorrn bitti har vi Gabyträning mellan 8-11! Blir ett par ponnys som får svettas med mig, Sammi och Costa chillar lite och Galax ska trimmas efter lite vila förra veckan! :)
Natti!

Dag 2

Som sagt, dag två på Näset är avklarat. Costa inledde dagen med att hoppa 1m och 110. I 1m var hon lite spänd och hade ett nedslag. I 110n var hon mycket mer avspänd och hoppade felfritt, kul!
Sammi har hoppat en 120 på eftermiddan, han känns lite trött i kroppen men som han kämpar!! :) Fick ett nedslag in i kombinationen, låg på lite båge och jag lyckades aldrig bestämma mig om jag skulle rida på 8 eller 9 språng.... Eller rättare sagt, planen var att rida 8 men flöt ut lite på bågen och räckte inte fram, utan det blev ett väldigt kort 9onde språng och han hade helt enkelt inte en chans att hinna upp.
Är hur som helst mycket mer nöjd med min egen insats idag, har haft en bra plan med båda hästarna och ridit efter den.
Imorgon går Sammi en 120 på morgonen och Costa en 1m på eftermiddan.. Drygt men sant, finns inte någon lämplig klass åt henne tidigare på dan tyvärr.

Nu får jag snart lite mat förhoppningsvis, sedan ska jag åka och mata hästarna och efter det blir det lite hemmamys och sen sängen!
Tjingeling!

Tävling på Näset!

Är på Näset i Sundsvall och tävlar i helgen. Kom hit igår kväll, fick gomat innan jag åkte tillbaka och red båda hästarna en sväng.
Imorse gick både Sammi och Costa en 1m. Sammi var grymt fin på framhoppningen, väldigt lugn dom första två hinderna på banan och sen kan man säga att den blev gladare och gladare.. ;) Costa var lite spänd men hoppade ändå snällt runt felfritt.
Sammi hoppade en 120 nu på eftermiddan, var lite för glad nästan och sprang lite mycket, jag blev således lite bromsandes och det blev ett par nedslag. Ändå så kul att han faktiskt VILL nu, han tar tag i grejerna och är inte det minsta osäker. :) Det är nästan så att man börjar hoppas på att det kan bli en vana...

Nu väntar jag på mat, blir bortskämd med grillat och mys, och sen ska jag åka tillbaka till hästarna och promenera, borsta lite och fodra. :)
Tjingeling!

Aldrig kan det vara lagom

Idag har solen stekt, det har varit så galet varmt och insekterna har exploderat och gjort allt för att förstöra...
Förutom detta så har dagen flutit på ganska bra, trimmade en ponny innan frukost, gick igenom lite saker i stallet direkt efter frukost och sen kikade jag lite på dressyrträningarna för bästa Hanna :) Fick hoppa in och rida en ponny typ mitt på dan... I gassande sol... Tur jag älskar värmen, eller inte! Tog in mina hästar sen, dom var rätt så irriterade och tyckte nog det var skönt att få sova lite i ett svalt stall.
Eftermiddan har annars varit ganska lugn, linat en ponny, hoppat en ponny utifrån och lite sånt.
Sammi har skrittat ut en lång runda, Costa har fått jogga lite lätt en kort stund och Galax har chillat, han var trött igår.. :)
Nu ska jag snart fodra och sånt, funderar på att packa lite redan ikväll också men känner jag mig själv rätt så blir det ett jobb för morgondagen.
Tjingeling!

Nöjda hästar..

Äntligen är "utbyggnaderna" till rasthagarna klara! Behöver jag säga att hästarna såg nöjda ut när vi kunde öppna upp där imorse?!

Största frågan nu är hur tjock Sammi kommer bli.... Eller snarare hur mycket tjockare! ;)

Kort blogg

Blir bara en kortis idag, klockan är jättemycket och jag är jättetrött!
Hade en träning imorse, har linat en ponny och fixat en del i stallet och ridhuset, annars en väldigt lugn dag måste jag säga. Tisdagar och onsdagar är överlag ganska lugna eftersom att vi har träningar då och dom flesta hästarna är med där. :)
Både Costa och Sammi kändes helt okej på dagens träning, ingen av dom gav "wow-känsla" men det känns inte så konstigt efter förra veckan som var rätt tuff träningsmässigt. Nu blir det väldigt lugn ridning fram till Näset på fredag, imorrn skrittar vi nog ut en sväng och på torsdag rider jag dom lite när vi kommit fram på kvällen. Blir en liten mellantävling på nåt vis, har inte jättehöga förväntningar rent resultatmässigt utan får se det som en ren rutintävling där jag förhoppningsvis kan ge båda hästarna några bra rundor i kroppen.

Dax att sova!

Man saknar Fina lite.. :)

Jobbmåndag!

Har varit riktigt motiverad idag! Var i stallet före 6 imorse, hade kort morgonmöte med Anna kl 7 och sen satte jag igång och red. Red fram till kl 12 med kort uppehåll för frukost. Sen åkte jag med Kim och hämtade vår 2-åriga B-ponny Lady som gått på bete hos Johanna. Nu har vi egna stora gräshagar där hon får gå med en annan unghäst och käka gräs. :)
Var tillbaka strax efter 13 och då åkte vi iväg och åt tillsammans med Johanna, sen tillbaka och linade en häst innan jag hjälpte Amanda att hoppa ett par ponnys som båda var fina!
Plötsligt var klockan över 16, jag linade Galax som var tokpigg trots att han trimmat ordentligt bra många dagar i sträck, tog en fikapaus och bestämde mig för att ta tag i klippning av Sammis ben som inte såg alltför tävlingsmässiga ut. Vet inte om jag eller flugorna var mest irriterande för stackarn men nu ser han lite mer välvårdad ut iaf!
Avslutade dagen med att rida Costa och Sammi ett lätt pass var. Costa joggade nga minuter på uteridbanan innan vi skrittade ut en sväng och Sammi fick nöja sig med en kort skrittrunda :)
Nu är klockan snart 22.30, dax att äta och sova.. Imorrn är det Gabyträning på kvällen med Costa och Sammi, sista genrep inför helgen kan man säga!
Natti :)

Sista semesterdagen

..Åtminstone för den här gången i år! Har ju en hel del semesterdagar kvar men kommer utnyttja det lite under tävlingar osv. :)
Red ponnyn som jag hoppar åt en familj i förmiddags, sen tog jag in mina hästar nga timmar när det var som varmast. Släppte ut dom efter lunchen när det börjat blåsa och blivit molnigt, djuren klagar nog överlag inte på den här sommaren, vi är lindrigt drabbade av insekter motför många år.
Sov ett par timmar på eftermiddan, sen trimmade jag Galax innan jag tog lite matpaus. Därefter var det Costas och Sammis tur, båda fick hoppa lite. Hade två kombinationer med ett galoppsprång, en räcke-räcke och en oxer-oxer, samt ett räcke och en oxer på diagonalerna bara.
Costa hoppade helt grymt på slutet, Sammi var lite väl snabb till en början men blev bättre mot slutet och fick till några riktiga lyror!

Costa var nöjd och glad när hon fått hoppa lite!

Nu ska jag duscha och äta lite, imorrn är det jobbdags igen och det blir nog full fart fram tills jag åker till Näset på torsdag eftermiddag.
Tjingeling!


Energisamlardag!

Utan att ha gjort nånting nästan så känns det som att jag hunnit massor idag, om än inte sånna saker som jag brukar hinna :)
Uppe som vanligt imorse, sov en stund fram till lunch när jag flyttade Costa och matade mina djur lite. Köpte sen med mat och åkte hem med Kim till Johanna där vi satt och pratade nån timme i solen om allt och inget. Hann nästan bara hem innan Jennifer ringde och meddelade att hon och Linda var påväg hem från Stockholm mot Sundsvall och tänkte komma förbi med lite fika, så jag skyndade mig ut och trimmade Galax innan dom kom, och sen blev vi sittandes i typ två timmar och diskuterade livets alla problem och tillgångar!
När dom hade åkt så återgick jag till ridningen och red dom två sista, och nu sitter jag här.
Alla tre hästarna har trimmat ganska ordentligt idag och fått hoppa en liten oxer på volt en del. Dom jobbade på bra, Sammi var lite "av och på" i början men blev bättre mot slutet, han har ju chillat ett par dagar och behövde nog dagens pass till att komma ihop sig igen.
Imorgon tänkte jag fortsätta med dagens övningar och utöka det lite för Costa och Sammi med lite mer hoppning inför nästa helg.
Nu är klockan snart 23 och jag ska defintivt sova lite!
Tjingeling!

Språngkurvor och styrketräning

Fick en fråga ang språngkurvor och styrketräning :)

Har du tips på övningar/serier där man förbättrar hästens språng"kurva"? Samt även serier där man tränar upp styrkan.

Generellt sett så skulle man väl kunna säga att de flesta typer av serier är mer eller mindre styrketräning för hästen, och hur jag bygger upp serien med avstånd och hindertyper beror på vad hästen jag sitter på behöver förbättra i sitt språng och sin språngkurva.

Costa
tex hoppar gärna lite som "superman" med sina framben, hon fäller liksom ut dom framåt istället för att fälla in dom upp under kroppen. Med henne så är det jättebra att hoppa studs som jag gjorde igår, och det blev fantastiskt stor skillnad när jag la upp bommarna på olika höjder så att hon hela tiden fick koncentrera sig. Hade 3m mellan studsarna, och hade på slutet av 5 studsar dom yttersta på ca 70cm, dom inre på ca 90cm och den i mitten lite lägre på ca 50cm. En övning som också är bra med henne är att hoppa hinder med hjälpbom framför och bakom, så att hon framförallt i landningen inte kan hoppa så långt utan måste landa "rätt". Brukar ha ca 3m till bommen bakom hindret och mellan 2,5-3m före beroende på hindrets storlek och vart jag vill ha avsprångspunkten.

Med Sammi så får jag lägga upp träningen lite annorlunda om jag vill öva hans språngkurva. Han är oftast fantastiskt kvick upp fram och det är ingenting som han behöver träna extra på, men däremot så är han lite sämre bak och drar gärna upp bakbenen lite under sig. Detta har blivit allt bättre när han har blivit starkare och mer avslappnad i sin hoppning, men det är ändå något som jag hela tiden får tänka på när jag tränar honom. Med honom så hoppade jag i vintras låga studsserier med långa avstånd, ca 3,5m, för att han skulle hoppa mer framåt än uppåt och tvingas skjuta på lite. I nuläget så försöker jag lägga in mkt trimhoppning på låga men långa oxrar i olika former för att han ska lära sig att våga släppa ut sina bakben.

Galax som är så otroligt stor behöver framförallt träna på sin kvickhet, han är ganska långsam i allt han gör men har i grund och botten ett jättestort språng och hoppar ganska väl tekniskt. Med honom försöker jag framförallt tänka på att inte göra för långa avstånd utan att han nästan alltid ska få bromsa upp sig lite istället för att kunna älga på och bara bli lång.

Serier kan ju byggas på miljontals olika sätt, något som kan vara till hjälp på en häst som tex hoppar för långt eller får bråttom mellan hinderna är att lägga in hjälpbommar så att hästen som jag skrev ovan tvingas bromsa upp och hoppa "lagom" långt. Detta kan också vara nyttigt att göra på en distans med tex 5-6 galoppsprång, för att checka av att alla galoppsprång är lika långa och att man lär sig rida i rytmen :)

Hoppas du fick lite tips även om det hela blev lite luddigt..:)



Seg dag

Har varit sjukt trött och orkeslös idag, kännt mig lite halvmysko men milavägs bättre än igår iaf!
Varit vaken i intervaller skulle man kunna säga, fixade mina hästar imorse, sov ett par timmar, lunchfodrade och flyttade Costa från gräset till grushagarna mitt på dan eftersom att bromsarna är som tokiga ute på gräset när det blir varmt. Sov ett par timmar till innan jag gick upp och red Galax. Han fick hoppa en studsserie med 5 studsar och jobbade även en del på en oxer som jag hoppade på volt. Han gjorde båda övningarna riktigt bra på slutet faktiskt, kul!
Gick hem och vilade en stund till innan jag gick upp och tog tag i dom sista djuren. Red av av Hammarströms ponnyer och sedan fick Costa trimma en stund. Även hon fick jobba med studsserien, varierade den ganska mycket med olika höjder på bommarna osv. Riktigt fin på slutet!
Sammi fick avsluta dagen med lite skritt på grusvägarna som avslutades med att gå upp o ner i våran branta grässlänt nga gånger, chilldag för honom kan man säga. :)

Nu ska jag försöka äta lite mat, om jag överlever så blir det en liknande dag imorgon för hästarna, förutom att Sammi ska byta ut skritturen mot lite trimning!

Natti!

Går på halvfart och magsjukeattack

Även om semester aldrig kommer bli min grej fullt ut så är det rätt skönt att gå lite på halvfart. Det här med att kunna lägga sig och ta en powernap mitt på dan är rätt nice faktiskt!
Igår fick Sammi vara med och svettas på dressyrträningen. Han var sjukt fin, har verkligen blivit så himla stark sista månaderna - Som en ny häst! Red lite olika lösgörande grejer och avslutade med att jobba ganska mycket förvänd galopp, nåt som jag tror att många av oss hoppryttare lätt glömmer, väldigt underskattat och väldigt bra!
På kvällen umgicks jag med lite finfolk, vi åt lite och var på "Vallen" som är typ ett utställe här i Delsbo som håller öppet varje onsdag i juli. Väldigt lugnt eftersom att alla skulle upp idag, men det var mysigt!

Imorse gick jag upp som vanligt och släppte ut mina hästar, kände mig lite konstig men tänkte inte så mkt på det, åt pyttelite frukost och sen red jag en ponny som jag börjat hoppa lite åt en familj. Hann bara komma hem igen innan helvetet bröt lös, har sedan legat i sängen/på golvet/suttit/stått/gått hela dagen med fruktansvärda magkramper som övergick i att magen tömde sig på allt sitt innehåll. Tack o lov gick det över efter typ 8 timmar, och det är inte välkommet tillbaka..
Mina hästar fick lite extra vila idag, det var egentligen bara Galax som skulle trimmats så det var rätt lugnt men jag stör mig ändå på när jag inte kan följa planen.
Imorgon ska jag vara helt pigg hade jag tänkt mig, då ska jag rida mina djur och pyssla på lite :)

Fina Wepzan på Breeders som 6-åring :)



Sommaren har kommit

..Och nu har bromsar och andra små äckliga kryp vaknat till på riktigt också.. Hästarna har ett helvete ute i hagarna stora delar av dagen, jag tänkte faktiskt snart springa upp till stallet och ta in mina några timmar så dom får vila lite.
Igår tränade jag med Costa och Sammi för Gaby. Costa blir bara bättre och bättre och kändes riktigt fin vissa språng, hon har ett jättefint språng i kroppen men är fortfarande ganska svag och blir lätt lite "isär" och släpper ryggen.
Jättebra övningar igår för både henne och Sammi, mkt styrketräning med travhoppning och studsserie, kombination med hjälpbommar och ett par enkelhinder som sattes ihop i en bana och som då blev lika mkt lydighetsbana.
Sammi hade som vanligt svårt med sin travhoppning men försökte i alla fall, om än på många olika sätt ;) För övrigt så var han ganska grym, kändes sjukt fin på marken och hoppade väldigt fint mellan varven. Nu börjar han komma tillbaka i tävlingsform! :)

Idag är det dressyrträning, jag har inte bestämt om Sammi ska få svettas en dag till eller om det blir Galax som får en genomkörare, men lutar åt att jag tar lite extra hjälp med Sammi denna veckan och att Laxen får svettas senare idag ;)
Framförallt Sammi men även Costa får en rätt tuff vecka denna veckan för att verkligen komma i form, och sedan blir det lite lugnare arbete nästa vecka med hoppträning på tisdag och mest avcheckning dom andra dagarna inför Näset. :) 
Nu ska jag äta lite lunch och sen blir det full fart nga timmar!
Tjingeling

En liten fråga

Galax såg väldigt fin ut! Men stoooor, hur hög är han? Skulle va intressant å veta vad du hade för avstånd på linjerna :)

Ja visst är han trevlig :) Men stor som sagt... 182cm på kvalitén förra året, så nånstans däromkring!
På linjen på långsidan var det 14m på båda distanserna. I serien hade jag lite olika på dom olika hästarna, 3m mellan studsen på alla och sedan mellan 6,2m-6,5m till oxern och ett par dm längre till planket. :)

Semester!

Jag har faktiskt en veckas semester just nu! Rätt sjukt, och jag är ganska dålig på det här med semester tror jag.. Har blivit en del jobb ändå idag kan man säga, lite mindre än vanligt bara :)
Joggat Costa på eftermiddan som var jättefin! Sen var tanken att Sammi också skulle chilla lite men han trodde att det fortfarande var semester så han fick jobba ganska ordentligt innan vi var överens om att semestern var slut :) Alla krav i hans träning har höjts ett par snäpp och som alla andra män så tycker han det är överskattat med onödigt arbete ibland - Det räcker väl med att hoppa hinder?!

Har planerat lite tävlingar framöver också, det ser visserligen ganska oklart ut men helt bestämt är iaf att vi åker till Näset 27-29/7 med både Costa och Sammi. Sen blir det antagligen Tierp 9-12/8 och eventuellt Grevagården 23-26/8. Den som lever får se!
Nu ska jag äta lite mer glass och sen kvällsfodra djuren :)
Tjingeling! 


En liten lång film

Har bästa Jennifer Larsson på besök ett par dagar, idag har hon ägnat typ halva dan åt att filma lite i ridhuset så kortfattat bjuds det på en film från en del av dagen!


Alla mina hästar har fått trimhoppa lite och avslutat med att hoppa igenom en liten serie nga gånger, dom skötte sig finfint alla tre. Sammi hoppade väl möjligen inte speciellt fördelaktigt efter sin vila och är en bit ifrån bra på marken också men var väldigt glad i alla fall och det känns som att han som min mamma hade sagt är i  "mentalt bra skick" ;) Hon har höga tankar om honom mellan varven kan man säga! ;)
Nu ska vi sova, hela nästa vecka ska jag vara ledig och bara chilla - Ska bli ganska skönt faktiskt!
Tjingeling!

Helg-göra

Sista dagarna har rullat på som vanligt. Jag har ridit lite och fixat lite, ganska lugnt överlag. Mina hästar har haft en riktig "total makeover"-vecka med bästa hovisen Jörgen i måndags som fixade fina fötter på alla tre och bästa Tommy som kollade igenom dom i tisdags. Inga större fel på nån och nu är dom ännu fräschare o finare! :) Sammi är nästan alltid "felfri" när Tommy är på besök, rätt otroligt med tanke på att han ändå gått ganska mkt under våren. Den här gången hittades en tendens till början på svag låsning i höger fram precis som jag misstänkte, fixat och borta på ett par sekunder. Han har tidigare haft en bockhov på den hoven, vilket gör att han gärna reser upp sig i trakten och blir kort o spänd i musklerna i det benet, så det är nånting jag hela tiden får stretcha och massera för att hålla efter. Jörgen har gjort underverk med honom sedan han började sko när jag flyttade hit, guld värt att ha ett bra team runt hästarna!

Igår passade jag på att ordna lite "helg-göra" nu när jag ska vara hemma en hel helg.

Nu har jag att trimma på i helgen iaf! Finns ngt för alla hästarna, längst ner på volten ligger det även 5 upphöjda travbommar. Både Costa och Galax har redan jobbat travbommar och dom tre blåvita hinderna på långsidan. Räcke - oxer -räcke med 14m emellan, båda var lite springiga och olydiga i början på sina 4 korta språng men gjorde det väldigt enkelt efter några gånger. :)
Sammi har joggat lite idag för första gången sen tävlingarna på SRK för snart 2 veckor sedan. Han var alldeles för pigg, olydig och lång men kändes väldigt fräsch och GLAD! Kul, han får fortsätta ta det lite lugnt med uteritter och jogg nga dagar till så trimmar vi igång lagom till Gabyträningen på tisdag :)

Nu ska jag snart sova lite, imorrn ska en drös hästar ridas och jag ska försöka hinna städa lite här hemma.
Tjingeling!


Goda nyheter i allt kaos

Har varit lite kaos i livet sista veckan, det har gått upp o ner kan man säga. Fick lite goda nyheter idag, Fina är konstaterat dräktig med Canterbury :)) Drömmen vore ju att få en till Fina med Canterburys typ och ridbarhet.. Drömma kan man!
Sammi chillar fortfarande, trivs ganska bra med det om man frågar honom själv tror jag ;) Skrittar ut i skogen och går i hagen, och han har till och med hunnit med att bli lite hingstig den lilla rackaren!
Galax och Costa har också fått ta det lite lugnt i helgen eftersom att jag har varit i Wången på ponnytävling torsdag-söndag. Idag har dom fått gå lite på lina och imorrn ska vi trimma på igen! Ingen Gabyträning och ingen tävling denna vecka så ska passa på att trimhoppa ordentligt ett par dagar istället.

Nu ska jag snart sova lite, hoppas jag vaknar upp i Falsterbo hos alla underbara människor som är där och har roligt denna veckan :)) Nästa år ska jag se till o ta långledigt så att jag kan också kan vara där.
Tjingeling


Sundsvallshelgen

Hade en supermysig helg i Sundsvall som vanligt, hann träffa mycket folk och sitta hemma i soffan och bara chilla på kvällarna.
Tävlingsmässigt blev det också en himla bra helg. I fredags hoppade jag en 110 där han var fin och hoppade felfritt :) På lördagen hoppade han en 120, blev inte riktigt så bra förutsättningar som önskat efter att det ösregnat hela natten, banan stog under vatten när vi kom på morgonen och innan det var unghästarnas tur i 120 så var det mer eller mindre lervälling på den annars så fantastiska gräsbanan. Sammi kämpade helt otroligt bra och hoppade felfritt igen på en lång bana med 11 hinder och 13 språng. Fantastiska lilla häst, han var så trött så att han nästan la sig ner när jag ställde upp honom i duschspiltan efteråt!
På söndagen fanns det bara 120 som lägst och eftersom att solen sken hela dagen så kändes det rätt ok att ge dom en bra avslutning där ändå. Dock hann vädret ändra sig lagom tills jag började sadla, regnet öste ner igen och innan det var dax att hoppa så kan man säga att det var lervälling igen..... Sammi var trött och kämpade väl, fick ett stopp in i en kombination som stog framför domartornet men hoppade sedan snällt vidare ett par språng innan jag valde att utgå. Fanns liksom ingen idé att utsätta honom för fler språng på den banan när vi inte var felfria.
Är hur som helst så himla nöjd med helgen, nu tar vi minisemester ett par veckor med skritt i skogen och mys i hagen, så får dom andra djuren trimma på lite extra istället! ;)



Foto: Sara Heed



Foto: Emma Scherdin

Dom andra två rackarna har tränat för Gaby idag på morgonen, båda var himla duktiga faktiskt! :) Galax hoppade så att jag höll på att ramla av mellan varven och Costa kändes spänstig till tusen!
Nu ska jag ut och skritta Sammi en runda :)
Tjingeling!

RSS 2.0