På hemmaplan

Sitter hemma i mammas soffa och chillar lite, åkte hem igår kväll och är alltså helt ledig idag :)) Har varit hos Sammi på morgonen och sedan gjort lite ärenden och blivit fattigare än vad jag redan är,  men vad gör man inte för djuren..
Resten av dagen ska ägnas åt lite olika saker, ska klippa mig kl 14, bygga bana på SRK kl 18 och däremellan ska Sammi matas och rastas, jag ska försöka hinna ut till Alnö en sväng och hämta lite grejer som jag lämnade där i vintras och ikväll efter banbyggandet ska jag trimma Sammi en sväng.

Hoppträningen i tisdags gick förresten jättebra. Blev Costa och Sammi som hoppade, Costa känns bättre och bättre. Sammi var riktigt fin, så det känns bra inför helgen. Nu återstår bara att se om det passar herrn att hoppa på gräset.. :)

Tjingeling!

Världens sämsta bloggare..

..Det är nog jag! En sån som bloggar ibland, lägger av ett tag och sen börjar igen. Lika bra att inte blogga alls, men får liksom upp hoppet om regelbundet bloggande mellan varven.. Som idag!
Får bli en liten update av läget bara... Har hunnit hända en hel del.

Sammi har utvecklats enormt sista veckorna. En stor anledning till det är troligen att jag dragit bort nästan allt hans kraftfoder! Han äter nu förutom hö bara 1kg Groov 90, lite slobber mash från pavo, lite betfor+vetekli, mineraler, e-vitamin, foderjäst och lite olja. Tävlade i Gagnef förra helgen och han var verkligen fantastiskt duktig hela helgen! Inte ett sadeltvångsutbrott, och otroligt ridbar! På fredagen hoppade han först 1m, var felfri med ett tidsfel då jag red extremt långa vägar och bara höll ihop allt. Sen gick han en 110 där han kändes lite trött och fick lite bråttom i sprången men ändå väldigt snällt hoppade runt med två nedslag.
På lördagen gjorde han en fantastisk runda i 110 trots ösregn och blöt bana där han var felfri, har aldrig känts så enkelt! Kunde verkligen hitta en distans, hinna lätta av, landa och låta honom galoppera och sedan bara lugnt rida på nästa hinder.
På söndagen var planen att rida en 1m men eftersom att han kännts så bra så passade vi på att låta honom gå in i en 120. Han gjorde en till riktigt, riktigt bra runda på en blöt bana! Två nedslag, både kropp och huvud var trötta nog men det viktigaste var att han tuggade på med en fantastisk inställning. Me like!
Denna veckan har han fått ta det lite lugnt, stått över hoppträningen och mest skrittat i skogen och tränat lite dressyr i onsdags. Nu trimmar vi på igen inför nästa helgs utmaningar i Sundsvall, blir spännande o se om han tänker gå på gräs....... Hoppas verkligen att vädret håller sig på vår sida.



Sammisen i Gagnef!

Galax känns bara bättre och bättre också. Han trimmar på och har tränat för Gaby varje vecka, sköter sig bra även om piloten på ryggen får hålla i manen för att sitta kvar när han hoppar.. :) Idag trimmade jag honom lite på våran nya utebana och han var typ grym!

Costa är också på G! Hon känns riktigt fin i markarbetet nu, och tränar på precis som dom andra.
Alla tre hästarna är anmälda till Näset i slutet av juli, får se om jag lyckas få dit alla på nåt sätt, dom hade bra klasser hela helgen så det vore toppen!

Ponnysarna är också fina, tjejerna har hunnit vinna Lag-SM guld i hoppning på Strömsholm och gjort fina resultat i fälttävlan. Idag har vi haft ett litet arrangemang på gården med bla. p&j och p&r, samt en del andra aktiviteter. Avslutade dagen med en höjdhoppning där bl.a Klara hoppade 135 på b-ponnyn Sländan, Selma hoppade 140 på nya ponnyn Bric a Brac, Mathilda hoppade 145 på C-ponnyn Cross och jag och lilla D-ponnyn Black Betty (7 år gammal och 142cm hög!) hoppade felfritt upp till 150 där vi valde att sluta.. :) Hon är verkligen helt fantastisk, hon lekte över varje höjd och det känns inte som att det finns några begränsningar alls. Jag har sagt det förr och säger det igen, den ponnyn kommer bli att räkna med i framtiden!

Nu ska jag snart fodra och sen blir det tidigt i säng, ny rolig vecka väntar med en av årets höjdpunkter SSHS som avslutning!! :)
Tjingeling


RSS 2.0