Fantastiska hästar

Hästarna har varit fantastiskt fina änsålänge denna veckan. Ponnyerna känns fina, dom blir starkare och mer ridbara hela tiden. Hoppade BB för Gaby i tisdags, hon har inte hoppat på nga veckor och var lite ringrostig i början men växlade upp mer o mer för varje språng.
Både Costa och Sammi hoppade också, dom var ruskigt duktiga båda två! Det har hänt väldigt mycket med Costa bara dom tre veckorna hon har varit här, hon börjar hoppa igenom språnget och bli mer reglerbar i sin stora galopp. Sammi verkar trivas med att lösgaloppera dan innan hoppning, han var precis som förra veckan otroligt lugn och avspänd under hela passet. Hoppade bl.a. 4-kombination och det gjorde han super, lugnt och fint genom hela utan en tendens till att krumma o få sadeltvång.
Igår var det dressyrträning för Hanna, då var bensinen slut så vi tog det lite lugnt. Nu blir det ett par lugna dagar innan vi trimmar ikapp oss inför söndagen :)
Fina är på G igen efter sin vrickning, den vilden har fått lösgaloppera i ridhuset ett par dagar denna veckan, igår gjorde vi n tandcheck på henne med en del åtgärder så nu får hon fortsätta med sitt lösgalopperande varannan dag i en vecka till innan vi testar rida igen.
Ikväll är det föreningsmöte här på Backen, planeringen för att bilda Mitt Hjärta Hästsportcenter är i full gång! :)
Tjingeling

Förmiddagstävlat

Uppstigning 03.40 imorse, med tanke på att man dessutom ställde om klockan så var väl klockan egentligen ännu mindre än så.. Men den tiden på dygnet är det lite "tidigt som tidigt", så jag hann upp och knoppa o göra iordning båda mina hästar ordentligt :)
Framme i Söderhamn vid halv 8, hann precis gå banan innan det var dax att rida fram Costa till 90n. Hon var så himla duktig och kändes superfin, lite spänd men inte alls farligt, hoppade snällt runt felfritt. :) Nu börjar hennes karriär som tävlingshäst! Sedan var det dax att plocka ut mannen i sällskapet, Sammi alltså. Han var rätt nöjd med att åka lastbil med tre brudar..........
Fick av någon anledning extremt bråttom och hann inte rida fram alls nästan, tack o lov var vi nästan ensamma i tältet och han var ganska avspänd jämfört med hur han brukar vara, så jag hann trava o galoppera ett varv, hoppa ett par språng o sen kasta mig in i ridhuset. Rutinerat att missa tiden så extremt..........
Lite halvtaskiga förutsättningar på en även i vanliga fall spänd 5-årshingst, men han var duktig ändå och hoppade runt 1m felfritt. Direkt upp på Costa som gjorde en till bra runda i sin debut i 1m med ett nedslag. Lite vingligt mellan varven men hon sköter sig långt över förväntan. Jag tror det bor en oslipad diamant i den hästen, hon är grymt trevlig.
Efteranmälde Sammi till 110n, han behöver så många rundor som han bara kan få i kroppen. Efter omständigheterna gjorde han det bra även denna runda, hinderna var borta ur tältet så jag fick glatt försöka rida fram utomhus i blåsten tillsammans med alla andra, överlevde med nöd och näppe och han blev betydligt mer stressad än innan första rundan. Kom in på banan och höll på att komma ut lika fort igen....... Dessutom red jag sämre än på länge, kan ha berott på för lite sömn och för lite föda ;) Satte honom rent ut sagt i skiten flera gånger, inte speciellt rutinerat det heller när jag vet så väl att han kräver extremt koncentrerad ridning. Man ska tex inte backa på en distans med 7 galoppsprång mellan två oxrar och försöka rida 8 på en unghäst med lite dåligt självförtroende... Jag kommer inte göra om det i närmsta taget ;)
Hur som helst så tog han mig runt, det var stort och ganska svårt, ffa för att vara lokalt, för ett par veckor sedan hade han definitivt inte tagit sig ens halvvägs med den ridning jag presterade (underpresterade..) idag.

Summa summarum, är himla nöjd med båda hästarna. Tycker att Sammi gjorde det bra första gången i lastbilen med stona och allt ståhej runtomkring med omlastningar osv. Costa var också hon mycket bättre än jag förväntat mig, känns helt klart lovande det här! Nu är det bara lilla fuxfaran som ska ut och debutera, blir när hon slutat göra illa sig i hagen det. :) Nästa hopptävling blir 14-15 april i Timrå, dit är alla hästarna anmälda.
Och nästa söndag är det ju den omtalade dressyrdebuten för Sammi o mig, nu är det dax att börja peppa, måste bara få på skon som han såklart plockade av sig idag.


:')

Ny helg med tävling på schemat :)

Veckorna bara springer förbi, känns som att fredag är veckans vanligaste dag!
Har hunnit fixa den del saker idag, och ridit nga hästar på det. I förmiddags trimmade jag Cougar och BB som båda var riktigt fina. BB känns bättre nu än vad hon gjort på hela tiden jag varit här, kul!
På eftermiddagen har jag ridit ut en jättemysig runda på Sammi, han är nog den modigaste häst jag har ägt när det handlar om att rida ut, kliver glatt fram och förbi allt till skillnad från dom andra löjliga halvblodshästarna.. ;)

Nöjd kille

Avslutade med att trimma Costa som känns fin. Hon och Sammi ska tävla i Söderhamn på söndag, blir en rolig dag när tävlingarna börjat kl 8 och man ställer fram klockan en timme under natten.. Halleluja!
Nu ska jag ut och ge hästarna lite kvällsmat, tur dom har mig!
Natti

Sjukstuga

Dålig uppdatering igen, jag åkte på en riktigt elak dagissjuka igår natt som började med magsjuka för att sedan övergå till en febertopp som hette duga. Kom bokstavligt talat inte ur sängen på hela dagen trots några försök och levde på lite nyponsoppa. Tog mig samman och hoppa Costa och Sammi på kvällen för Gaby, dom ska ju tävla på söndag så det kändes lite viktigt. Costa var lite spänd och laddad i början men blev bättre och bättre :)
Sammi är så fantastiskt trevlig nu, avspänd och känns väldigt koncentrerad. Han gjorde nog sin bästa träning hittills och flippade inte ur en enda gång med övningar som varit halvt livsfarliga att göra för en månad sen.. :)

Idag är det dressyrträning, jag ska fortsätta att kurera mig och ta det lite halvlugnt..
Tjingeling!

Tävlingstajm, igen

Ännu en kväll innan tävling, för en gångs skull var vi klara i stallet redan vid 20-tiden så nu har jag både hunnit äta och duscha :)
Stog hela förmiddagen och hjälpte tjejerna i ridhuset med alla ponnys som ska tävla imorgon. Dom ser fina ut hela högen, så det ser lovande ut! Hjälpte lilla Ingemar också som ska göra sin tävlingsdebut om några veckor, han hoppade en liten bana i galopp idag utan några som helst problem :)
Efter lunch har jag ridit lite. Cougar som ska tävla imorgon fick trimhoppa lite och kändes fin, BB fick lufta sig lite och var galet piggelin, Costa fick också hon trimhoppa och fick till det riktigt bra på slutet! Vilken liten gummiboll det är! :)

Fina Costa!

Sammi känns så jäkla fin just nu! Igår trimmade vi dressyr för fulla muggar, ska vi nu testa på att tävla en gång så måste vi ju göra det fulländat.... Han har blivit jättemycket starkare sista veckorna och man känner sig mest som en prinsessa när man åker runt :) Idag har han hoppat lite, var ovanligt lugn och koncenterad och hade ffa inga tendenser alls till sadeltvång, jag säger det än en gång.. Den nya sadelgjorden är bästa investeringen någonsin!
Nu ska jag sova, imorrn åker vi med "bara" åtta ponnys till Bollnäs på tävling.
Natti

Fintorsdag

Vi har haft en galet härlig dag i Delsbo! Fått gjort allt som vi tänkt oss, det har varit rena vårvärmen ute och hästarna fortsätter vara fina.
Jag har joggat BB som kändes riktigt fin, trimmat Costa som också hon var riktigt fin, och sen har jag skrittat ut på Cougar och Sammi. Sammi och jag var ute i typ en timme på grusvägarna, mys!

Imorrn ska det trimmas hästar o ponnys för hela slanten, full fart!
Natti :)

Hoppning och dressyr i en salig blandning

Huvudmomenten på veckan är avklarade, igår hoppade vi som vanligt på tisdagarna för Gaby. Jag hoppade först Cougar som hoppade riktigt, riktigt fint! Det svåra med honom är att få honom avspänd och riktigt genom kroppen i markarbetet men han blir bättre och bättre hela tiden. :)
Sedan fick båda brudarna hoppa. Costa skötte sig finfint, känns fortfarande lite orutinerad men har härlig inställning :) Fina hoppar fortsatt fint, springer runt i sin egna lilla värld ibland men jobbar på! :)
Sammi ägnade gårdagen åt att springa en stund lös i ridhuset, minst sagt uppskattat! :)

Idag har vi haft dressyrträning för Hanna. Jag inledde dagen med att bli halvt övertalad om att anmäla Sammi till en dressyrtävling, kom fram till att det kan vara en kul grej och nu är han anmäld! :P Vi har tränat för Hanna nu på kvällen och han var så himla duktig :)) Finaste lilla älsklingen!
Nu sovtime!
Natti

Vårkänslor

Det är inte utan att man får lite vårkänslor när temperaturen närmar sig 10 grader, isen smälter som smör i solsken och det dessutom blåser lite lätt storm... :)
I förmiddags trimmade jag BB och Cougar. Dom fick ta det välförtjänt lugnt förra veckan och känns pigga och glada! Efter lunch har jag hjälpt lilla Ingemar att hoppa med sin ponny, harvat ridhuset och sedan hjälpt Selma och Klara med ett par ponnys.
Har också longerat Fina och trimmat Costa som blir bättre o bättre varje dag, jag har verkligen tre toppenhästar att sitta på nu! :)

Imorrn är det Gabyträning, ska rida en ponny + Fina och Costa :) Sammi har förtjänat att stå över veckans träning, han får chilla lite ett par dagar och sedan trimma vidare.
Natti!

Sundsvalls-weekend!

Veckan har varit ganska blandad kan man säga, har hänt många roliga saker men tyvärr har vi också fått ta bort fina lilla Måns. :(

Finaste lilla Månsa

I torsdags fick jag hem en ny häst för utbildning/tävling, ett jättetrevligt litet sto e. Castillo-Who Knows xx. Hon är 7 år men har haft föl, och har inte gjort så mycket ännu. Har hunnit känna lite på henne och är redan lite kär, passar mig som handen i handsken och är fantastiskt trevlig på alla sätt och vis. :)

Costaryka

Helgen har tillbringats i Sundsvall där jag både hunnit tävla och umgås med underbara vänner :) Sammi är verkligen helt fantastisk att ha med på tävling, han känner sig som hemma överallt och är inte ett dugg stökig. Igår eftermiddag hittade jag honom lugnt sovandes i boxen i sin vanliga stil ;)
Red bara en 1m igår, han var rätt spänd sen förra helgen när han landade i ett hinder, och det krävdes en del övertalning på första oxern innan han bestämde sig för att bita i det sura äpplet och hoppa klart banan :)
Idag fick han gå både 90 och 1m för att få nga riktigt enkla rundor i kroppen och för att känna att det släppte lite för honom. Han hoppade felfritt i båda och det fanns inga tendenser till att balla ur, så himla skönt :) Till andra klassen hade han taggat till ordentligt och var väldans het på gröten....... Filmningen har misslyckats totalt i helgen men jag kan bjussa på 3 hinder från 1m idag (sen ringde telefonen och kameran stängdes av, jag älskar elektronik!).
Den bortskämda lilla hästen har förresten fått en Eric LeTixerant-sadelgjord, jag vill inte minnas vad den kostade men måste erkänna att han faktiskt inte haft nga direkta sadeltvångstendenser på hela helgen förutom nga smågrejer, väl investerade pengar med andra ord...

 
Lille skutt är lite vild!

Var helt slut när jag åkte hem, har varit halvdöd hela eftermiddan och skulle sova tidigt ikväll, men efter en kvart powenap har jag poppat musik och varit allmänt lycklig över mina fina, älskade hästar hela kvällen istället! :)
Nu ska jag sova, imorrn är början på ännu en ny vecka som avslutas med ponnytävling i Bollnäs med 10 ponnys, full fart!! :)
Natti :)


Västerås ToR

Jag och Amanda tog bilen till Västerås igår morse, har där sedan samlat lite inspiration och motivation, rullade in i Delsbo idag mitt på dan och jag har sedan hunnit pussa på mina älsklingar, haft fina pratstunder med mina älskade Loviseholmare och saknat dom alldeles för mycket, ridit Sammi och nu ska jag snart sova. :) Sammi var så galet laddad idag, helt sjukt vad han är pigg... Jag tror att jag skriver det nästan varje dag nuförtiden ;) Men han kändes fin när han lattjat av sig lite, det har hänt otroligt mycket i markarbetet sista veckorna även om han fortfarande lägger hälften av tiden till att hitta på bus ;)

Lilla älsklingen <3

Dax att sova lite, imorrn ska jag försöka jobba ikapp lite, rida ett gäng hästar och få lite ordning på mitt liv igen :)
Natti

Tjejen som har en händelserik vecka framför sig

Känns som att det kommer hända mycket saker kommande vecka, imorgon åker jag och Amanda till Västerås och kommer antagligen tillbaka mitt på dan på tisdag. Då har jag ett gäng hästar att rida, onsdagen blir nog rätt vanlig och på torsdag har vi dressyrträning, jag ska hoppa mina hästar och det kommer en ny häst som jag ska rida ett tag. :)
Lördag och söndag är det tävling i Sundsvall, lär väl ska försöka rida lite på mina andra djur också. :)

Idag har jag ridit lite o sånt, har bland annat checkat av Sammi efter helgen som kändes rätt så grym. Han behövde nog hem och sova lite i sin box för att mardrömmarna skulle släppa :) Fick skutta över ett par lite längre oxrar på diagonalerna bara och gjorde det bra.
Även Fina fick hoppa lite, hon var lite vild i början men hoppade grymt! Känns riktigt på G nu. :)
Nu ska jag snart sova lite, upp tidigt och pussa på hästarna imorrn innan jag åker.
Natti :)

Många strängar på lyran

Herrejösses vad jag är duktig och följer strömmen, nu har även jag börjat twittra, trodde aldrig det skulle hända. Vad kommer härnäst? Privatliv är överskattat. :)
Har haft ett par himla trevliga dagar i Högbo med mammsen och finaste Sammi. Även denna helg tycker jag lite synd om honom, resultaten är ganska missvisande och har sina anledningar. Han inledde klockrent i första klassen i lördags och var felfri, lite het och hoppar fortfarande långt ifrån optimalt men visade ändå härlig inställning. Började lika bra i 110n men såg nånting i luften i uppsprånget på en oxer och glömde hoppa färdigt, landade på både fram och bakbom och därefter var den helgen förstörd. Riktigt unghästmisstag, men väldigt onödigt att det ska hända honom just nu när han är i en lite överförsiktig period.
Hur som helst så kommer här en film från gårdagens första klass :)


<3

Tjingeling!

RSS 2.0