Gamla hästar - Chimair

Mamma bestämde sig våren 2001 för att det var dax för mig att få en egen ponny. Vi åkte ner till Linköping för att prova "Chim" som var ett welshsto född 1990, 136cm hög. Hon hade gått MSV hoppning som 7-åring tror jag men därefter gått som ren läromästare upp till LB. Vi bestämde oss fort för att detta var ponnyn för oss och hon kom hem till mig i april. Jag hade sedan mer än 2 år ihop med denna roliga ponny, hon var den som fick börja lära mig vad ridning egentligen går ut på. På tävlingsbanan var hon en klocka i dom lägsta klasserna, i alla fall dom dagarna hon var på humör, och vi hade massor av vinster och placeringar upp till LB i både hoppning och dressyr.
Hösten 2003 var det dax för mig att gå vidare till större ponny och Chim såldes till en familj i Sundsvall som också dom hade mycket roligt med henne :)
 

Myskväll och mer regn

Dåligt med bloggande igår, blev lite bråttom när stallet var klart då jag och Lojsan planerat för myskväll med bio och grejer. Den tidsplaneringen sket sig ganska rejält dock som vanligt men det blev iaf mat, godis och film hemma i soffan för oss tillsammans med Laura och Hedda :) Vi somnade nog ganska fort men vaknade till liv igen vid 00-snåret och tog steget till sängen.. Var lagomt trött imorse, det var nästan lite tungt att kliva upp :)
Dagen har gått i ett, ägnade hela förmiddan åt att klippa klart hästar inför Flyinge, var inte så mkt kvar tack o lov men det tog ändå sin tid. Har nog lite att finslipa imorrn också misstänker jag.. Småhingstarna fick vila idag efter att ha jobbat på så duktigt hela veckan, nya tag imorrn! Föredrar att jobba dom väldigt korta stunder och hellre lite "varje dag", istället för längre stunder ett fåtal gånger/vecka. Regnet har öst ner hela eftermiddan i princip så dom fick rasta sig lite själva i ridhuset bara :)
Ägnade eftermiddan åt att rida fem hästar, var klar vid 19-tiden och släppte Sammi i ridhuset medan vi fodrade och fixade klart det sista. Nu har jag suttit i soffan i snart 40 minuter, känns som att sängen är nästa anhalt.. Nya tag imorrn! :)

Tjingeling!

Full fart

Snart måste det bara komma ett bakslag... Det kan inte kännas såhär bra med allt hur länge som helst, det gäller att njuta när man kan :)
Alla hästar har varit duktiga idag med, inledde förmiddan med en promenad med Sammi tillsammans med Hedda och 43an, sen longerade jag en häst, "gåtränade" och longerade Calle och red på Benji som var rätt grym jämfört med för bara nga dagar sen :) Blev lite tidig lunch och sen har eftermiddan gått i ett! Corum och Chanel har blivit longerade med sadel igen, fast med stigbyglar hängandes idag, superduktiga båda två :) Clintan och Cristallen har hoppat lite, båda var super! Avslutade med att jogga Sture och sen pysslade jag lite med småttingarna.
 
Nu är jag rätt färdig för idag, ska bara sova lite så är jag redo för morgondagen sen :)
Tjingeling!

Det går bra nu

Hade nyss skrivit värsta inlägget, när jag tryckte på publicera försvann allt text och bara bilden blev kvar... Nu är klockan mycket och jag måste sova, Arnold har varit här hela em/kvällen och ridit igenom Flyingehästarna samt haft lite träningar, Galax och Sammi var duktiga båda två :) Sammi inledde väldigt städat men blev gladare och  gladare kan man säga, gullet!
Lyckades förresten få en full kaffekopp i huvudet förut i ridhuset, resulterade i kaffe från topp till tå ;) Nu ska jag duscha bort lite kaffelukt och sen sova.. Tjingeling!
 
Gulligaste Corum har liksom dom andra småpojkarna varit duktig idag igen :))

Lycklig tjej

Lever i något slags lyckorus, känns som att jag är tillbaka till livet på riktigt :) Alla fem 3-årshingstarna har varit fantastiska idag. Clintan och Benji har sprungit både snällt och fint med mig på, Corum och Chanel har blivit longerade med fast gjord och Calle har testat på lite longering för första gången. Helt grymt trevliga småpojkar, tänk att det bara är två år sedan gamla "favvogänget" med Sammi, Eljest, Starlight och Sputnik var lika små! Tiden går så galet fort och ändå så långsamt :)
Clintan var nöjd efter dagens pass!
 
Förutom att leka med småhingstarna så har jag ridit nga andra fina hästar, klippt lite, skrattat typ jättemycket och bara njutit av livet! Tänk vilket glatt inlägg detta blev! ;)
 
Sammi har haft lite vilodag med kort promenad, och fick rasta sig lite själv i ridhuset istället för i en lerig hage :)
 
Tjingeling!
 
 

Sova lite

Inne och nyduschad efter ännu en grym dag, i förmiddags började vi med att fixa det sista inför Elins resa till Zangersheide som påbörjades vid lunch idag :) Sen började vi avverka dagens "to do"-lista, jag började med att longera 3-årshingstarna Chanel och Corum, båda var superduktiga :) Snart dax att ta fram sadeln :)
Sen red vi ut en runda i det fina vädret, hur mysigt som helst! Jag hann sedan longera en häst till innan vi tog lunch.
Efter lunchen har det gått i ett. Vi har ridit ut en runda, jag har ridit Sammi och ett par hästar till samt börjat tämja 3-årshingsten "Calle" som fick flytta in idag, gullig rackare!
 
 
Typ världens snällaste "Benji" (hingst f.09 e. Cartier) blev lite trött efter att ha sprungit snällt och duktigt! :)
 
Nu ska jag sova, imorrn ska jag försöka ha lite mer bloggork.... Tjingeling!
 
 

Gamla hästar - Skogsdala Rödluvan

Malin ville att jag skulle berätta lite om mina gamla hästar, så då gör jag väl det.. :)
 
Skogsdala Rödluvan var ett gotlandsruss som jag fick på foder när jag var 10 år. Hon var född -96 och var bara 4 år när hon kom till mig. Såhär i efterhand är det nog den enda häst som mamma ångrar att hon satt i händerna på mig... Rödluvan var varken speciellt snäll eller ovanlig begåvad, det var ett litet fuxsto som hade minst sagt bestämda åsikter. Jag minns mest bara att hon jämt försökte bocka av mig och att jag var totalt livrädd för henne ;) Det är nog faktiskt den enda hästen som nästan fått mig att vilja sluta rida, men eftersom att jag har världens bästa mamma så räddade hon upp situationen och lämnade tillbaka Rödluvan efter ungefär ett halvår. :)
Har tyvärr inga bilder på denna lilla hästen, men kanske att mammsen kan rota fram nån?!
 
 

Packardag

Har ägnat nästan hela dagen åt att städa lastbilen, packa den och tvätta det sista som ska med. Lite extra pyssel eftersom att det mesta som behövs i Flyinge nästa vecka också ska packas nu då lastbilen inte kommer hem emellan tävlingarna. Nu börjar det i alla fall bli klart, imorgon styr Elin kosan mot Belgien och Unghäst-VM tillsammans med dom fina 5-åringarna Sputnik VT och Lex Zuké AL. :)
Efter en något sen lunch så red Elin igenom ett hästar och jag trimmade Sammi lite ordentligt. Det blir lite svårt med honom, för jag tycker 99 dagar av 100 att han känns helt grym, och det blir lätt aldrig att man "höjer nivån" och ökar kraven, nu tycker jag ändå att jag gjort det sista veckorna sen jag kom hit i lagom mängd då jag samtidigt ändrat om lite i min ridning. För att tala klarspråk så är jag säkert alldeles för snäll med honom, men är det någon stor kvalité som han faktiskt har så är det att han är oerhört ridbar i grund och botten. Han är väldigt ambitiös, han har otrolig lätt för att korta och länga sig, han har en bra mun osv, allt detta gör honom så rolig att rida varje dag! Hur som helst så jobbade jag mycket idag med att öka galoppen och släppa ut honom ganska rejält, för att sedan komma tillbaka och minska både rakt fram och in på lite mindre volter, och sedan släppa ut igen osv. Avslutade med att bara rida honom väldigt jämn en liten stund utan att låta honom rinna iväg åt nåt håll.
Han har lite "gjort det han ska i år", dvs han har ingen viktig tävling kvar och nu ser jag honom lite som en 6-åring; han ska förberedas för nästa säsong som kommer kräva väldigt mycket mer än det han har gjort i år och allt han gör nu är bara ett steg mot det som ska ske under nästa säsong :)
 
 
 
 

Hästarnas utrustning

Har väldigt "blandad" utrustning till hästarna, dvs använder det som är funktionellt och passar bra, kollar inte i första hand på vilket märke saker och ting har och sådär.
För att börja i någon ände så rider jag i regel alltid på ett vanligt hederligt tvådelat tränsbett av "normaltjock" modell, alltså inte ett smalt bridongbett. Har antagligen blivit smittad av Elin men det är det enda bettet jag "trivs" att rida med nuförtiden. Finns enstaka undantag på hästar som går bättre på andra typer av bett men dom är lätt räknade...
Har vanliga klassiska träns med achennosgrimmor, kan ibland tycka att remontnosgrimman är användbar men det är också i undantagsfall om det är nån häst som inte trivs med achennosgrimman :)
Använder martingal om jag anser att den gör någon nytta, för tillfället har Sammi den på tävling men inte hemma - där får jag klara mig utan "fuskhjälp" :) Rent krasst så är alla "extrasaker" vi stoppar i munnen på hästarna eller i övrigt i utrustningsväg bara en vägvisare på att grundjobbet inte är helt fungerande.
Sammi har alltid sin sadelgjord från Eric le tixerant som är bra för hästar med sadeltvång (har fått en enorm skillnad sen jag köpte denna!) men i vanliga fall använder jag vanliga sadelgjordar, helst i läder, samt sadelgjord med "magplatta" vid hoppning.
Använder senskydd fram vid hoppning, vid vanligt markarbete rider jag oftast utan benskydd. Har aldrig fått några skador på benen under ridning utan benskydd men däremot skav och annat skit av grus som kommit in mellan benen och skydden, så därav detta. :) Använder aldrig bakskydd på träning.
 
Annars har jag inga speciella grejer för mig i utrustningsväg, äger täcken och schabrak i all dess förbannelse och av olika märken hit och dit, föredrar täcken med blankt foder på insidan för att minimera risken för skav men är i övrigt inte så kinkig bara dom har bra passform.
 
 
 
 
 
 

Regn och lite mer regn..

Man kan lätt säga att det har regnat ganska friskt idag, tur att vi har ridhus och inte behöver vistas nämnvärt mycket utomhus sånna här dagar :)) Allt jag har gjort har gått långsamt idag, har kommit massa småsaker emellan och sådära men bara man nöter på så blir man klar tids nog ändå, det är ganska skönt att inte titta på klockan utan bara köra på i jämn fart tills det tar slut. :)
På förmiddan red jag tre hästar som alla skötte sig bra. Efter lunchen gjorde jag fem hästar till, bl.a. så hoppade jag fina Clintan som fick hoppa en liten bana och var superduktig :)
Sammi fick jobba lite på lina idag och såg jättefräsch och fin ut, älskade lilla häst!
 
 
Nu börjar det bli dax att sova igen, dagarna springer iväg! Snart nytt år med nya möjligheter ;)
 
 

Massa fina små hingstar

Grym höstdag, solen har varit framme typ hela dan och det har varit superskönt! Skrittade ut en sväng i förmiddags på supermysiga 5-årshingsten "Skurt" (e. Corlensky G) tillsammans med Laura och en praktis :) Sen red jag lite på en 3-årshingst (e. Cartier) innan jag joggade Sammi som var väldigt pigg och laddad till en början men blev riktigt fin på slutet. Trimmade sedan 3-årshingsten Clintan (e. Clinton) som är så sjukt fin, ger sån  fin känsla :)
Efter lunchen red jag lite på 5-åriga Mysan (e.Montender) innan jag och Elin longerade 3-årshingsten Corum (e. Cornet Obolensky), han är typ en liten drömhäst till kan man säga ;)
Nu har vi fixat klart allt i stallet, har bara fodringen kvar (!) och ska alldeles strax ut och fixa färdigt den :) Sen blir det tidig fredagkväll, bäst att sova lite extra nu innan Elin åker till Zangersheide på måndag och blir borta tills efter Flyinge, kommer bli en del att stå i :)
 
Skurtan på promenad :)
 
Hittade ett gulligt föl i en hage! E. Diamant de Semilly-Stakkato-Embassy I om jag inte är ute och cyklar :)
 
 
 
 
 
Tjingeling!

Finepix VT

Har såklart inte glömt min blivande stjärna, hon går ute på lösdriften med Elins ungston och myser dygnet runt och det är inte så ofta dom behagar vara vid stallen när jag har tid att gå dit och pussa lite på henne :) Hon mår jättebra, ser ut som en riktig indianhäst från nån tecknad film eller nåt med sin vita man som blivit jättelång, hon har en bit till tävlingslooken kan man säga men det är ju tyvärr också väldigt länge tills hon ska ut på banorna. Hon får koncentrera sig på att bli mamma ett tag först!
 
Lite mer i tävlingsskick i vintras :)
 
Finaste Fina!
 
Såhär mysigt har hon det nu, hon verkar inte misstycka :))
 

Höstmys

Sitter med godispåsen och myser i värmen tillsammans med spotify, det är verkligen höst på riktigt nu - Även om solen har varit framme idag så har jag frusit nästan hela dan... Jag kan tycka att hösten är lite mysig men är verkligen ingen höstmänniska, längtar redan till våren :))
Skrittade ut Sammi en runda imorse, hjälpte sedan Elin med småhingstarna som var superduktiga! Han jogga Galax lite också innan vi tog lunch. Efter lunchen har jag ridit ett par hästar till och så har vi fixat med lite annat. Klara strax innan 20-tiden och nu ska jag snart sova. Trött men nöjd kan man säga!
 
Natti!
 
 
 
 

Bästa tränarna?

Känns omöjligt att säga vilka tränare som är bäst hit och dit, och man är ju såklart lätt partisk i frågan ;) Jag har ridit för en hel del tränare genom åren som alla hjälpt mig till den ryttare jag är idag. Alla har haft sin del i min utveckling och dom har hjälpt mig och stöttat mig i både med- och motgångar.
I dagsläget tränar jag för Elin Jansson samt för Arnold Assarsson som är här varje vecka. Båda två är fantastiska tränare som verkligen passar "min ridning", med det menar jag att jag i de allra flesta fall har lätt att förstå hur dom tänker och menar, och att jag dessutom gillar både deras ridning och hur dom lär ut. Det är inga konstigheter och väldigt grundläggande helt enkelt. Man gör det så gärna svårare än vad det är så varför ha en tränare som gör det ännu svårare?
Detsamma gäller för Gaby Y-S Pettersson som jag ridit för både när jag var junior och nu under året i Delsbo, det "klaffar" verkligen och vi tänker ungefär likadant. :)
 
 
 
  
Elin
 
 
Arnold
 
Gaby
 
 
 

Arnoldträning

Haft en trevlig eftermiddag och kväll under Arnoldträningen, bl.a. träffat bästa Moa och hunnit snacka lite strunt, och så har jag hoppat Galax och Sammi. :) Galax var galet pigg men vi fick väl ihop det rätt hyffsat ändå till slut tror jag. Han är häftig på nåt vis, så stor men kan ändå bli så kvick när det behövs.
Sammi var också väldigt glad men var väldigt ridbar och fin! Hoppade desto sämre men det är ju lite sån han är, det kommer aldrig bli en häst som gör flashiga språng utan han gör på sitt egna vis istället! ;) Det är lite som Arnold säger att vi kommer aldrig få honom att hoppa tekniskt rätt "hela tiden" men kanske i alla fall mindre dåligt, och det gäller att hålla honom glad och att han får tycka att han är bäst i världen, då funkar han som bäst :)
Nu har jag kvällsfikat lite, är så galet trött så det liknar ingenting. Dax att sova lite helt enkelt!
 
Guds gåva till verkligheten om han får säga det själv.. ;)
 
 

lunchblogg- igen!

Kanske borde göra detta till en vana, så långsamt att blogga från mobilen bara. Vi har ägnat förmiddagen åt att klippa häst och fixa i ridhuset, i eftermiddag kommer arnold och sen är det träningar hela kvällen nästan:-) full fart!

Why I'm back

Finns såklart en lång historia bakom hur och varför jag nu är tillbaka på Loviseholm. Tänker inte gå in på alla detaljer men ni som följt min blogg länge vet att jag aldrig önskat något annat än att vara här, det är här jag känner att jag utvecklas som ryttare och får göra det som jag vill göra :) Att det blev ett break under nästan ett år tror jag var bra för alla, jag tror i alla fall att det var väldigt bra för mig både person och ryttare. Jag har fått prova att stå mer på egna fötter, att själv ha hela "ansvarsrollen" och också för att verkligen få komma på att det är det här jag vill syssla med!
När jag skulle sluta på jobbet i Delsbo hade jag en otrolig tur som fick chansen att komma tillbaka hit, och jag är oerhört glad och tacksam över det! :) Känner mig extremt motiverad, har riktigt fina hästar som jag tycker så galet mycket om och har alla chanser i världen att förvalta allt med den otroliga hjälpen som jag hela tiden har runt omkring mig :)
 

Tack!

Tack för alla tips om vad ni vill läsa om och frågor! Jag lovar att skriva lite om allt, men kommer dela upp det lite framöver och ta lite i taget :) Kom gärna med fler idéer om ni kommer på nåt!
 
Idag har vi ridit ut nästan alla hästarna. I förmiddags hade vi lätt otur med vädret, man kan lätt säga att regnet öste ner lagom tills vi hunnit ut.. När vi kom tillbaka verkade det bli uppehåll och vi tog glatt ett gäng till, men hann såklart knappt komma iväg innan det öste ner ännu mer än rundan innan :) Blöta och kalla men ganska glada ändå, det kunde ju varit värre! Lite torra kläder på och sen blev man varm ganska fort igen. Fortsatte förmiddan med lite tämjning av småhingstar tillsammans med Amanda. Elin har varit gullig och "förtämjt" dom lite så det var nästan lite fusk för oss :) Har förresten bestämt mig för att bli lite polare med lilla gulliga Corum, en riktig "Linn-häst"! ;)

Corum Obolensky (f. 09 e. Cornet Obolensky-Corum)
 
Hann även rida Sammi lite innan lunch, han ska hoppa imorrn så joggades bara lite idag :) Man är helt lycklig varje gång man kliver av honom :)
Efter lunchen så hann vi rida ut ett par rundor till, fixat lite med hästarna och var klara helt galet tidigt redan till kl 17 så sedan har jag ägnat kvällen åt att glo på träningar, mys!
 Fick typ världens suddigaste bild på Daisy som fick agera lite B-ponnyryttare

Tjingeling!

Träningsvärk och soffmys

Efter min lilla avhyvling i förmiddags så har jag nog skött mig ganska bra tror jag. I grund och botten handlar det nog mest om att jag ska tro på mig själv istället för att be om ursäkt hela tiden, väldigt enkelt i teorin men lite svårare i praktiken, i alla fall för mig..
Trimmat sju hästar som alla varit fina, jobbat några av dom på åttvolten över 3st cavaletti och varierat galoppsprången, nyttigt som tusan och hästarna blir så lösgjorda och genom kroppen :) Sammi var en av dom som fick gå på åttan, han kändes jättefin, har verkligen tagit ett par steg framåt bara sista veckan sen jag kom ner hit. Kan inte nog tacka Gaby för allt grundjobb som hon lagt ner på oss under det här året, utan hennes tålamod och stöttning under alla perioder när han inte varit så väldigt enkel så hade vi aldrig varit där vi är idag! Nu har vi fått en supergrund att arbeta utifrån, vilket gör det hela väldigt mycket enklare att utveckla här nere nu :)

Världens bästa kompis!
 
 
 
 

Fantasitorka

Börjar blir lätt träligt att bara skriva samma sak dag efter dag, ni börjar ändå bli några stycken som läser här så vad vill ni läsa om?
Kom med lite önskningar så kanske det kan bli lite liv i den här annars rätt träliga bloggen!
För att ta två flugor i samma smäll så ställ lite frågor samtidigt om det är nåt ni undrar över, så kör vi lite frågestund på samma gång :)


Fina Wepzan och jag på skrittur under Breeders 2008 :)
 

lunchpaus

Sitter inne på lunch, har hunnit rida fyra fina hästar på förmiddan och fått en lätt välbehövlig avhyvling i att jag är alldeles för mesig när jag rider;-) Stämmer antagligen alldeles för bra för rackarns vad mycket bättre allt blev när jag tog tag i grejerna. Nu ska jag snart ut och träna mig på några till, full fart!

Platt fall

Okej, riktigt så illa är det inte även om rubriken blev rätt deprimerande ;) Jag lyckades lite olyckligt pricka mitt på en bakbom första språnget på oxern idag, lätt irriterande att göra en sån dunderamatörmiss men gjort är gjort.. Hoppade nga rätt låga språng och Sammi inledde rätt grymt inne på banan sen faktiskt, hoppade dock rätt högt och jag fick väldigt långt på en distans där han inte vågade kliva av stort utan la in ett extra.. Återigen en onödig miss av mig, borde såklart ha sett redan i landningen att jag borde ridit för ett extra eller verkligen bestämt mig för att nå fram. Det var hur som helst en miss för mycket och efter det blev han både spänd, springig och sa upp sig från jobbet. Ni som följt bloggen ett tag vet ju att detta var rätt vanligt förekommande under en period i våras. Jag drar inte alltför stora slutsatser utav detta, nånstans är det ändå otroligt positivt inför framtiden att han är såhär försiktig, men det gäller såklart att jag kan ge honom schyssta rundor. Har såklart strukit imorgon, får hoppa lite småhinder hemma i veckan och sedan ta ut honom på några mindre tävlingar innan årets slut så att han får lite självförtroende igen. :)
 
Nu väntar jag på Elin, vi ska åka och köpa lite godis och typ glo på film eller nåt ikväll, men hennes andranamn är inte Blixten precis när det gäller sånna här saker så jag lär få vänta en stund till.. :))
Tjingeling!
 

Allt jag någonsin önskat mig och lite till, kärlek! <3
 

Bra början på CHS

Vi har haft en bra dag i Karlstad! Regnet öste ner imorse, det blåste halv storm och var minst sagt kallt.. Vi fixade stallet, åt frukost och gjorde sedan iordning Starlight, Luxen, Erwin, Daisy och Sammi innan vi rullade iväg strax efter halv 11.
Kom fram till ett soligt Karlstad lagom för att hinna lära oss banan, besikta hästarna och rida fram inför avd B i 120n. Sammi var faktiskt för ovanlighetens skull lite stökig till en början och jag hade nog lite tur som hann rida fram ganska länge :) Hoppade sedan fint och riktigt avspänt hela banan igenom, han var felfri och det kändes väldigt enkelt och okomplicerat.
Elin red felfritt i 6 av 7 rundor i 120 och 130 så hon var snäppet värre, såklart ;) Hästarna såg jättefina ut, roligt!

Nu verkar jag snart få besök av Lojsan, sen ska jag kasta mig i sängen och sova nga timmar - Ny liknande dag imorgon med förhoppningsvis lika bra resultat!
Natti :)
 

Begåvade hästar

Sitter på så många begåvade hästar igen, inser hur mycket det har saknats i mitt liv sista året, även om jag har förmånen att äga en och annan rätt begåvad häst jag med :)) Blir liksom ändå skillnad när häst efter häst man sitter upp på har sånna fina kvalitéer och är så välridna!
Igår tränade jag för Arnold med Galax, så himla länge sen och så himla roligt! Laxen skötte sig prima och piloten fick godkänt, det är inte helt lätt att ratta runt "lillen" mellan varven men jag börjar komma på knepen.. :)
Sammi joggade lite igår och har trimmat lite idag, känns riktigt grym, jag längtar redan till nästa år - Är övertygad om att vi kommer ha höjt oss minst ett par, tre snäpp tills dess :) Imorgon och fram till söndag ska vi tävla i Karlstad, en 120 varje dag, jag till skillnad från många andra gillar ju inomhussäsongen så tycker det är mysigt att innetävlingarna börjat igen.
 
Appropå begåvade hästar så har jag igår och idag ridit fina 3-årshingsten Clinton's Diamant (Clinton-Diamant de Semilly-Laptop), det måste vara den mest begåvade häst jag suttit på :) Ger en grym känsla på marken, och han fick hoppa nga små skutt idag och är verkligen så himla cool!
 
Nu måste jag sova, upp innan kl 6 imorgon för att hinna fixa stallet innan vi åker till Karlstad. Ni har väl inte missat Elins blogg förresten?! Www.elinjansson.se :)
Natti!

Har det galet bra igen

Så skönt att börja komma in i vardagen här på Loviseholm igen, kände mig lite som en praktikant dom första dagarna med noll koll på allt men nu börjar det rulla på igen. Rider på fina hästar, får fantastiskt bra hjälp och umgås med sköna människor hela dagarna :) Bor dessutom i världens sötaste lilla stuga och trivs som fisken i vattnet, fint liv helt enkelt! Tur att det finns toppar på livet när dalarna gärna är desto djupare.
 
Idag har Elin varit i Skåne för att fota inför Jacsons vårkatalog, alltid lika roligt när nya katalogen dyker upp sen! Vi som varit hemma har haft en rätt lugn dag med några uteritter och några hästar ridna i ridhuset samt lite annat pyssel.
Eftersom att Galax ägs av Elin så är han liksom jag tillbaka på Loviseholm, och vi har fått fortsätta kampera ihop lite, mysiga lilla grå! Han känns så fin nu och det är så roligt att rida honom :) Imorgon ska vi hoppa lite för Arnold, kan bli spännande!
Sammi har börjat coola ner lite, han råkar väl fortfarande vara hingstigast på gården (hur nu det gick till.. men jag får erkänna mig besegrad där Elin), men snart tror jag han är omsprungen på den fronten igen ;) Idag har vi joggat lite i ridhuset och han känns typ grym :)
 
Nu ska jag snart sova, borde verkligen börja ta hand om all min packning och hänga upp kläder i garderoben osv men det får bli en annan dag.....
Natti!
 

Tillbaka på Loviseholm!

Hänt lite sen förra veckans bloggande. Jag har flyttat tillbaka till Örebro och Loviseholm, världens bästa mamma körde ner mig och Sammi i onsdags och nu bor vi här igen :) Sammi har hamnat i något slags lyckorus över att vara på "hemmaplan" igen och har stundtals varit mer vild än tam, och själv har jag nog inte förstått att detta är på riktigt..:)
Trimmade Sammi lite för Elin i torsdags, han var lite spänd men blev helt grym efter en stund. Åkte till Grevagården i fredags där vi tillbringat helgen med 11 hästar, och jag kan nog säga att han aldrig hoppat så avspänt! Visserligen lite tjaffsig mot handen men rom byggdes inte på en dag...
Om 45 minuters trimning i torsdags kunde ge sån otrolig skillnad på hela hästen och på mig så lär den här vintern göra susen minst sagt.. Nästa år kan bli roligt!
Har tyvärr lyckats ha ett nedslag i dom tre 120-klasserna jag ridit, surt såklart när han gör fina rundor och kämpar så glatt med mig, men man kan å andra sidan välja och se det som att det är otroligt skönt att han har blivit så jämn!

<3
 
Har för övrigt haft en supermysig helg i Greva med Daisy, Alicia och Nina, massa fina hästar och Elin har ridit lika bra som vanligt, nu blir jag bortskämd med att se sådär galet bra ridning igen - inspirerande till tusen!
Dax att sova lite snart, trött tjej!
Natti :)
 
 

Tävlingshelg

Har haft så galet mycket att göra hela veckan, jobbat typ hela tiden kan man säga och dom minuterna när jag haft tid över har det funnits en del att planera och fixa inför annat..
Igår var vi i timrå på ponnytävling, klev upp 05 och kom hem kl 20 på kvällen.. Lång dag blev det, och att det dessutom ösregnade hela tiden gjorde väl kanske inte saken bättre. Tack och lov var framridning och framhoppning inomhus, underlättade en hel del :)) Blev några "debuter" för min del såhär på äldre dar, gjorde min första tävling på B-ponny (!) och även min första start i MSV på ponny.. Jag hade inte många goda ponnyår som yngre om man säger så :)
Lilla Silver hoppade i alla fall felfritt i både LB och LA, så himla fin! Har blivit lite av en favorit, en riktig kompis när han litar på ryttaren. C-ponnyn Muskot hoppade också smått grymt och var felfri i LB och hade ett nedslag i LA. Fina BB hoppade felfritt i LA och debuterade MSV med ett nedslag, så häftig ponny!
På kvällen när vi kom hem så fick jag rida Sammi och packa o fixa inför idag, Klara gjorde sin första tävling på storhäst och jag hängde med som coach och tog med Sammi på samma gång så fick han gå en runda. Det var behövligt kan man säga, han var galet laddad och blev tokhet på banan - Han tycker definitivt att tävling har blivit en hejjig grej och tröttna på att lattja runt hela banorna verkar inte finnas i tanken.. :) Hade ett nedslag redan på tvåan när han fick alldeles för bråttom men hade ändå en bra känsla banan runt, följde planen och även om han inte hoppade speciellt bra så väger han upp det med sin försiktighet.
 
Nu ska jag chilla en stund och sen fodra, kanske får lite besök av Johanna ikväll så ska vi fika och prata strunt och sen ska jag soooova! Nu blir det ett par hektiska dagar...
Tjingeling!

RSS 2.0