Högbo nästa

Minst sagt fullt upp, 9 hästar ska med till högbo i eftermiddag. Hoppade mina igår, sammi är vild men glad, och skurtan blandar perfektion och katastrof ;-) blir hur som helst en rolig helg! nu måste jag skynda vidare:-)

lite mycket

har inte gått under jorden, bara haft lite mycket att stå i:-) alla hästar har varit super idag, så kul!

fina northern clawfinger (hingst f09 e clinton- contender)

Trimmar på

Hann allt idag, två kors i taket! Hade till och med kunnat orka och hinna lite extra, men maten väntade så tog kväll istället :)
Åtta hästar har hur som helst fått sitt, har varit prio-ett på ligan som ska till Högbo nästa helg nu när jag varit själv så "mina" småhästar har fått stå tillbaka lite, imorrn tror jag däremot att det kommer finnas tid för dom igen :))
Sammi har tagit det rätt lugnt hela veckan, känts lite sliten i bakknäna efter att ha hoppat lite ordentligt några gånger, så nu när det var ett par veckor mellan tävlingarna har jag passat på att mest bara låta honom gå i hagen, jogga lite lätt och så har han fått gå lite på lina. Imorgon ska han få trimma igång igen :)
 
Sitter just nu och tittar på melodifestivalen, pinsamt dåligt men måste ändå ses på nåt vis, ska nog sova snart istället så att jag är lika pigg imorgon som jag har varit idag! :)
Natti!
Typ världens gulligaste :)
 
 
 
 

Fredagsmys

Det rullar på bra här hemma på Loviseholm :) Hade det rätt chill igår, vi var och hämtade ett par unghästar utanför Filipstad på förmiddan och kom hem lagom för att hinna se Elin rida ett par grymma rundor på web-tv från Vestfold :) Var och köpte en stor påse godis och red ett par hästar innan jag tog kväll.
Idag har jag haft lite hjälp på förmiddan, skönt och välbehövligt :) Har ridit ett gäng hästar och fodrat/bytt hagar om vartannat, allt planerat blev ialla fall gjort i bra tid och hästarna gick bra så nu har jag fredagkväll i soffan med Lewis.
Imorrn ska jag på något vis försöka hinna mer än idag men utan extrahjälp, får se till att jobba snabbt och effektivt, trots att snabb kanske inte är mitt stående mellannamn ;)
 
Tjingeling :)
 
 

Helt slut

Varit sjukt trött sista dagarna, blivit rätt långa dagar och kanske framförallt mycket för hjärnan att tänka på. Idag har jag dessutom haft huvudvärken from hell och nu har jag hamnat helt däckad i soffan, kom in från stallet strax innan 21. Jag och hästarna fick svettas rätt bra på träningen för Arnold, ser rätt lugnt ut på ridfronten imorrn så ska passa på att försöka komma in tidigt, åka och köpa en stor godispåse och sen sova i soffan hela kvällen så att jag är redo för slutet av veckan :)
Blir inte bättre uppdatering än såhär idag, måste nog sova nu :)  
 

home alone

Ensam i stallet sen efter frukost, resten av gänget påväg mot norge och en ny helg i vestfold:-) Har ägnat dagen åt hagbyten och lite småfix, bland annat gjort iordning allt inför kvällsfodringen så att det går snabbt som blixten efter kvällens träningar :-) Ska rida ett par hästar för arnold som det verkar, börjar bli dax att börja göra iordning inför det snart. Tjingeling!


heldag

Haft en riktig heldag i stallet :-) Började som vanligt vid 7 och kom in vid 22, ridit ett gäng fina hästar och sedan fixat ett gäng åt elin som fick kvällsrida efter att ha tillbringat dagen på solvalla med en häst som skulle opereras. Nu sitter jag i soffan, var fortfarande pigg när jag kom in så har varvat ner med lite tv-tittande, måste nog sova snart om jag ska ta mig ur sängen imorrn :-) natti!

Irriterad

Höll på att komma ifrån tävlingarna i ÖFK med två rätt utbildande rundor idag. Lyckades dock istället nästan döda både mig och stackars Sammi i slutet av andra klassen.
Red först en 120, helt ok känsla, hade valmöjligheter in i båda kombinationerna på 5 eller 6 galoppsprång, var ungefär 50/50 på hur folk gjorde och samma på hur dom lyckades eller misslyckades :) Valde att rida 5 lite framåt, han överhoppade dock en del på oxrarna in på linjerna så blev rätt mycket fram men höll ändå planen. Rev ett sketet räcke på en annan linje där jag inte fick tillbaka ordentligt, han hade lite bråttom och jag bromsade för sent.
Red sedan en 125a, han blev som vanligt ännu hetare och starkare till andra klassen, jag orkade inte riktigt rida ihop det hela och tappade lite känslan när jag fick "bromsa mer än gasa", fick ändå till första halvan skapligt men lyckades missbedöma en linje totalt. Räcke-Oxer på böjt spår,  23m, tänkte i plan A fem språng lite framåt på innerbåge men såg sedan ryttaren innan mig rida lite ytterbåge på sex språng alldeles lagom. Ändrade planen men väl där så hoppade han ganska långt och dessutom hamnade vi på innebåge, tänkte direkt om till fem framåt men hur mycket jag än försökte så hamnade jag ett antal meter fel och landade lite skapligt mitt i oxern. Grattis Linn, ett enkelt sätt om man vill få en rätt feg häst att sluta hoppa.
Hur som helst så valde Sammi att förlåta mig för denna gången och hoppade snällt om än lite högt över ett par hinder till, valde sedan att utgå innan sista hindret, red för dåligt och det var inte läge att riskera att ge honom ett dåligt språng till.
 
Aja, har fått bevisat att han kämpar något otroligt för mig just nu, en riktig fighter :) Nu ska jag ladda om för Högbo om ett par veckor, Sammi kommer ta det ganska lugnt den här veckan och framåt helgen trimma över lite små hinder för att hitta lite jämnhet igen. Skurt kanske får äran att lära mig ta lite vettiga beslut igen.
Nu ska jag nog sova, imorrn ska jag muta Sammi med lite extra morötter så att han inte tror att jag försökte döda honom med mening ;)
Tack till bästa Mallan som ställde upp som chaufför och groom, önskar verkligen vi hade tid att ses oftare :)
 Natti :)
<3
 

Älskade plusgrader

Njuter av att inte behöva frysa häcken av mig så fort jag går utanför dörren. Blir så oerhört mycket trevligare att jobba när temperaturen ligger över nollan, framförallt innan leran hinner tina fram ;)
Dagen har sett ut ungefär som igår, ridit ett gäng, longerat några och fodrat och fixat lite hagbyten däremellan :) Trimmat Sammi inför tävling i Örebro imorgon, han känns fortsatt fin så bara att hoppas att jag har honom där jag tror, inte alltid det stämmer med dessa män ;)
Bästa Mallan har lovat att åka med mig imorrn, det är inte så ofta vi hinner ses tyvärr så ska bli supermysigt!
Elin är grym i Norge har jag hört, har tyvärr missat varenda klass på web-tv men får rapporter av Claudia, håller tummarna för Dockan i stora finalen imorrn :))
 
Elin och Dockan efter sistnämndas rätt lyckade 150-debut för ett par år sedan :)

Det rullar

Morgonfix imorse som vanligt, var ute igen efter frukosten vid 10-snåret och hann rida tre hästar innan en häst som blivit såld skulle överlämnas till sina nya ägare. :) Var därefter hög tid för lunchfodring och hagbyten, snabb utfodring och rastning av jycken också innan jag satte fart med ridningen igen. Red fem hästar till och longerade en innan pizzan var beställd och kvällsfodringen var ett måste. Hade tänkt hinna lite mer men får ta igen det imorgon istället :)
Eftersom att jag var hungrig som en varg och tryckte i mig pizzan alldeles för fort så sitter jag helt däckad i soffan nu och känner mig som en sprängfylld ballong, ska se tv nån timme till och sen sova lite :)
Natti!
 
 

sprucken plan

Min plan igår sprack rätt rejält. Började må jätteilla när vi var på kliniken, höll på att svimma så fort jag ställde mig upp och hade magkramperna allan. Fick avsluta eftermiddagen i framstupa sidoläge i soffan istället, var uppe och hjälpte till med kvällsfodringen och somnade sedan rätt tidigt. Mår lite bättre idag även om jag fortfarande känner mig rätt skum, ska snart gå ut och sätta fart med djuren:-) Tjingeling

full fart

Sitter i bilen påväg till kliniken med en häst, har ägnat förmiddan åt att hinna med fem hästar och käka amerikanska pannkakor till brunch :-) När jag kommer hem igen blir det full fart med resten av gänget!

Trött tjej

Somnade halv nio igårkväll och vaknade bara till liv för att släppa ut Lewis. Bloggen fick stå tillbaka med andra ord, ägnade dock gårdagen åt ridning på ett gäng fina hästar och avslutade med lyxåk på fina Clintan och jogging på Sammi.
Idag ägnades förmiddan åt att förbereda inför kvällens träningar, byta hästar i hagarna och lite annat småfix. Skulle sedan haft stresseftermiddag men den blev istället helt tom och ägnades åt fler hagbyten och trimning på Skurt. Hoppade Sammi för Arnold nu på kvällen och han känns verkligen sjukt fin nu :) Lite het idag efter helgens tävling men så otroligt glad och modig. Känns verkligen som att vi kommit på hur han ska tränas och ridas för att fungera optimalt, och jag kan inte tacka bästa Elin nog för alla "aha-upplevelser" jag fått denna vinter.
 
Nu ska jag sova, klockan blev mycket idag och jag har definitivt fullt upp imorgon med både hovslagare, klinikbesök och ett gäng hästar att rida.
Natti :)

Igång igen

Okej, har ältat färdig för den här gången för ett bra tag sen nu, tog ändå ett par veckors bloggpaus. Ganska skönt att inte ha något med omvärlden att göra faktiskt, övervägde att sluta helt men saknar ändå skrivandet lite.
Har hunnit hända en del sista veckorna, tävlingssäsongen är igång, unghästarna jobbar på i stort sett som vanligt och jag likaså :)
 
Lite ändringar på hästfronten har det blivit, Corum och Daimen har förlorat sin manlighet, dom ska snart sättas i arbete igen, det börjar klia i fingrarna på mig av att inte ha dom i vanliga dagsschemat. Har blivit ett barn fattigare också när fina Stjärna åkte till Kalmar igår, såklart lite tråkigt när det verkligen är en häst man har fått "lära sig" att tycka om men å andra sidan så kommer det snabbt nya.
 
Årsdebuterade med Sammi igår på en väldigt trevlig tävling i Katrineholm. Dom bjöd på ett väldigt fint tävlingsridhus med trevliga banor av duktiga Sara Brink som blivit en av mina favoritbanbyggare här nere, flygande veterinärbesiktning och framridning i endast ett varv. Lovely! Jag åker gärna dit igen och kan varmt rekommendera till andra.
Tävlingsarrangörerna kan däremot inte hjälpa att det blev lite bråttom till första starten, men var snälla nog att flytta om lite så att jag hann ta mig upp och rida fram några varv på en något spänd och överladdad Sammi, som hoppade felfritt i 110n men blev väl het till 120-klassen där han fick lite bråttom samtidigt som han ägnade sig åt att skygga för andra hästen i ridhuset vid ett par tillfällen, hade ändå bara ett ner och är sammanfattat väldigt nöjd med dagen. Fick lite frågetecken uträtade känns det som och nu är det bara att fortsätta följa planen och fortsätta träna på samma sätt :)
 
Imorgon åker Elin till Norge med tre hästar, känns som att jag kommer ha fullt upp närmsta två veckorna men ska försöka hålla lite liv i det här igen :)
Tjingeling!
 
 
 

RSS 2.0