Lämnar in

Noll blogglust, länkar därför istället över till ännu ett grymt (och helt seriöst denna gången) blogginlägg från min käre boss.
http://elinjansson.se/2013/january/syndigt-och-inte-den-bra-sorten.html#comment
 
Läs och begrunda, själv känner jag litegrann för att både sluta blogga och försöka bli bra på nånting som nästan är omöjligt att lyckas med :)
 
 
 

Förfrusen distansryttare

 Den här kylan tar kål på mig snart. Har dessutom dragit upp en gammal skada i ena ljumsken som min förra lilla galna fux bidrog med, funkar fint sålänge jag går på plan mark men såfort höjdskillnaden blir större än fem centimeter och jag måste lyfta benet så känner jag mig som en föråldrad 80-åring, vaknar dessutom varje gång jag ska förflytta mig på natten av att det hugger i hela benet och får förflytta eländet med händerna. Okej, ni fattar, humöret har sett sina bättre stunder.
 
Igår hoppade jag Sammi och Skurtan. Sammi är min hjälte, även om han hade lämnat hjärnan på okänt ställe första halvtimmen och mest sprattlade som en yr höna så sansade han sig och gjorde hoppningen rätt grymt. Finns ingen som kan göra min dag så som han! :)
Skurtan var också fin, även han saknade lite fokus och sprattlade på rätt bra till en början men när han och jag får till det samtidigt så blir det så satans grymt, fin häst!
 
Idag har Calle och Liten gått för Arnold, dom var också duktiga även om jag kanske var en smärre katastrof. Borde tydligen ha en vettig chans inom distansridning eller liknande, så kanske ska satsa på det istället. :)
Nu kollar jag på Mia på Grötö, mysigt program måste jag säga, framförallt mysigt att se att det finns en varmare årstid att se fram emot :)
Natti
 
 
 
 
 
 
 

fina killar

Skurtan och Sammi kändes grymt fina idag:-) typ det enda jag har att säga, är sjukt trött och ska definitivt sova på stört.




Slapp söndag och frågestund

Slapp söndag. Ägnade förmiddan åt fotografering av hästar, ägnade sedan några timmar mitt på dan åt hagbyten, ridhusbyten och lite andra småsysslor. Hade några lediga timmar innan kvällsfodringen som ägnades åt Lewis och lite tittande på Världscupen.
Imorgon ska jag trimma mina fina hästar, börjar känna lite pepp nu inför kommande säsong, har löst licens och sånt nu så snart är jag redo :)
Nu ska jag fortsätta länsa pepparkaksburken, har av någon anledning blivit helt beroende av "Annas Pepparkakor", galet gott!
 
Om några av er läsare har någon fråga eller tips om vad ni vill läsa så kör vi en ny "frågestund" nu, så ska jag försöka göra bloggen lite roligare att läsa framöver.. :)
Tjingeling!
 
<3
 
 
 

Oskön men ändå skön dag

Rätt uppfriskande temperatur ute idag, blev aldrig varmare än -12 grader och dom flesta timmarna har det varit betydligt närmare -20... Sånna här dagar uppskattas isolerat ridhus lite extra mycket! När stallet var fixat och övriga gänget åkt mot Strömsholm så tog jag en snabbfrukost innan jag satte igång med lite ridning. Jobbade mig igenom sex hästar med en tåvärmarpaus för lunchfodring av hästar och hund, klar med allt inklusive sista fodringen kl 19, hann gå in och få undan lite disk innan Elin & Co kom tillbaka från Strömsholm, gick ut och hjälpte dom med hästarna och nu har jag definitivt däckat i soffan för ikväll.
Mysig dag ändå, skönt att gå runt och fixa i nån slags "Linn-lunk", inte så snabbt alltså eftersom att jag inte ens räknas som snabb när jag skyndar mig, men än dock väldigt behagligt :)
 
Nu dax att se slutet på P3-Guldgalan och sen sova, tjingeling!
 
 

Lugn dag

Sitter och kollar på TV och insåg att jag håller på att glömma bloggningen idag igen, å andra sidan har jag knappast mycket att skriva om. Nästan alla "mina" hästar vilar lite, har bara ridit Calle idag, som visserligen var superduktig, så kul! Snart är alla 4-åringar nyklippta också, dom blir så himla fina, och jag får hålla med Elin om att det blir betydligt mer motiverande att träna korthåriga, snygga hästar istället för lurviga pälsbollar :)
Skurtan och Sammi har chillat idag efter gårdagens hoppning, har istället ägnat dagen åt lite stallskötsel, fotografering av några, frisering av några som ska tävla imorgon osv. Lugnt helt enkelt.
Fem hästar tävlar i Strömsholm imorgon, jag stannar hemma och tar hand om stallet istället, trivs bra med det och gör det allt som oftast när jag inte är med och tävlar själv sålänge jag inte behövs på tävlingen.
 
Nu är det sovdax, på't igen imorgon!
Natti
 
 

Dör av skratt

Var helt galet trött imorse och fick ett par timmar ledigt efter frukosten eftersom det var rätt lugnt idag, började med nån slags sanering av mitt lilla hus men kom inte ens halvvägs, som vanligt.
Det slutade med att jag låg dubbelvikt i soffan av skratt efter att ha läst Elins senaste blogginlägg om gårdens alla små maskotar... http://elinjansson.se/2013/january/gulliga-smadjur.html#comment 
Det värsta är att det inte ens är överdrift, detta är den brutala sanningen helt enkelt ;)
 
Hoppade Skurtan och Sammi efter lunchen. Jösses vad fina dom känns nu, det går verkligen åt rätt håll, fortfarande en bra bit kvar innan vi kan uppnå årets mål men vi jobbar på :)
Nu ska jag kolla dagens avsnitt av farmen på tv4-play och sen är det nästan sovdax, trött som tusan igen..
Natti! :)
 
 
 
 
 

Snöstorm

Det har vräkt ner snö hela dagen, nästan lite mysigt ändå, så himla skönt att det blir lite ljusare ute igen :)
Har annars inte haft någon jätteansträngande dag precis, klippte Liten under förmiddan, så skönt att få bort pälsen på alla småhästar nu. Har dock fortfarande ett gäng kvar så behöver sätta lite fart med det :)
Vi ägnade sedan nån timme mitt på dagen till att fixa i ridhuset och köra in en hel del snö, blev super! Trimmade Skurtan lite när vi var klara, och red sedan Calle på träningarna för Elin, grymt duktig! Började sedan rida Sammi i gruppen efter men fick sjuk magvärk, trodde jag ätit något olämpligt men efter att jag gett upp och gått in igen så blev det bättre. Har ätit lite och gått en promenad med Lewis nu, känner mig fullt frisk om än rätt trött, ska nog sova nu och ta nya tag imorgon :)
 
Tjingeling

Tillbaka på fötter

Blev väckt halv 4 inatt av att ett gäng lösdriftshästar bestämt sig för att snön var vitare på andra sidan staketet. Hästar.... Efter ett par misslyckade instängningsförsök så fick vi ringa ut Elin och Rickard för att fånga in djuren och laga staketet. Inne till 05-snåret, sov en timme extra imorse som plåster på såren och sen har dagen gått i ett.
Kroppen har känts rätt okej idag, och hästarna har känts väldigt mycket mer än bara okej :) Trimmat Corum, Calle, Stjärna, Liten och Sammi, ganska lugnt med andra ord. Fick riktigt bra ordning på grejerna med 4-åringarna, Calle är visserligen i största laget för mig, men dom andra tre tror jag att jag fick rätt bra koll på mot slutet. :)
Sammi fick ta det ganska lugnt idag, har känts lite sliten i bakknäna igen några dagar men kändes bra igen idag. Fick trimma lite lågintensivt i ganska låg och rund form utan några större krav. Han är så otroligt känslig just i bakknäna, minsta lilla han känner av dom så springer han i korsgalopp så fort man rider på böjt spår och häromdan kunde han inte ens galoppera en kortsida under uppvärmingen utan att skifta flera gånger. Som vanligt ganska lättåtgärdat med liniment och lättare arbete ett par dagar :)
 
Nu sitter jag och kikar på idrottsgalan, Sara Algotsson har fortfarande chans till Jerringpriset som en av fyra återståeende i tävlingen. Ärligt talat så är jag inte överdrivet imponerad, jag blir snarare nästan irriterad på all uppståndelse kring henne. Hade en hoppryttare gjort den missen som hon gjorde på sista hindret i banhoppningen så hade det räknats som en smärre katastrof, man får inte missa en sån sak i ett OS. Skit samma, jag har i alla fall inte röstat på nån alls. :)
 
Mindre lyckat
 
 
 
 

Gamla Flyingeminnen

 
 
 

Fuxfaran

 
Lite gullig ändå.. :))

Lördag

 
Förbaskat ont i kroppen idag, humöret är inte direkt på topp och jag känner mig ärligt talat rätt kass. Precis som vanligt så är det mest troligt övergående, ge mig några dagar så är jag snart back in business.
 
 
 

behöver en ny dag

Verkligen allt har gått fel idag. Trots sovmorgon och mysig morgonpromenad med Lewis så har jag misslyckats med det mesta i övrigt och fick pricken över I:et när jag bokstavligen flög rätt över huvudet på en av 4-åringarna som fick plötslig sadeltvång i slutet av ridpasset. Borde legat kvar i sängen imorse.

Utomordentligt duktiga Corum

Arnold har varit här och haft träningar idag. Corum fick göra "träningsdebut", och skötte sig väldigt bra med guldstjärna i boken :) Dom börjar bli så stora nu bäbisarna!
Appropå bäbisar så galopperade Daimen för första gången igår med ryttare, Sofie som är lite inneboende hos mig ett par veckor lovade att diska hela veckan fram till att hon åker hem i helgen om jag galopperade på honom, lätt värt det.. Bara att hålla i manen ju :)
Sammi och Skurtan har tagit det lugnt idag, bara joggat lite lätt i trav efter gårdagens hoppning, planen är att trimma på lite nu ett par dagar till och sen låta dom chilla i helgen. :)
Dax att sova, galet trött och klockan ringer lika tidigt som vanligt imorrn!
Natti
 
 
 

grymt

hoppade båda mina för elin igår, dom är så galet fina nu:-) skurtan hoppade helt grymt, så kul! sammi är också sjukt fin nu, precis som han ska vara och snart har vi nog fått honom att sluta slå så förbaskat med huvudet också. :-) tur jag har elin, lär mig lite vett och etikett! utomordentlig bra helt enkelt!

Upp och ne

Red några hästar på dan igår, fick sedan skum magvärk som jag får lite återkommande med mer eller mindre jämna mellanrum. Tänkte inte så mycket mer på det och red ett par hästar till. När jag var klar kunde jag dock knappt stå upp och gick hem för att vila lite, trodde att jag skulle dö hela kvällen innan det gick över. Har inte känt mig på topp idag direkt, men inte mått sämre än att jag varit fullt jobbduglig :) Ridit 8 hästar, dom var duktiga även om jag red lite dåligt på några. Bryt ihop och kom igen bara.
 
Längre än såhär blir det inte idag, ska ta igen lite förlorad skönhetssömn och dejta kudden nu. Slänger in en lite rolig film, om karriären som hopphäst uteblir så kanske det finns potential för cirkushäst eller liknande istället ;)
 
 

Ofattbart

Tappade totalt blogglusten igår när jag kom in och möttes av det fruktansvärda beskedet att en vän som jag träffat på nästan alla tävlingar sedan jag började rida storhäst förlorat sin älskade kille. Så oerhört tragiskt, dom har verkligen varit det perfekta paret och jag kan inte ens föreställa mig hur ofattbart det måste kännas.
Alla problem känns plötsligt obefintliga, man ska verkligen inte gå runt och klaga över småsaker - Lätt att komma på sig själv en sån här gång..
 
Tänker på Hannah och övriga anhöriga... <3
 
 
 

Sista dagarna

Haft dålig blogglust sista dagarna, utan egentligen anledning men behövde väl lite skrivbreak helt enkelt. :)
Allt snurrar på som vanligt i alla fall, hästarna jobbar på och känns grymt fina överlag. :) Nyblivna 3-åriga hingsten Northern Diamond beter sig som en stjärna och travar snällt runt fyrkanten åt båda hållen, om dom nu 4-åriga hingstarna var lättsamma att rida in i höstas så kan Daimen betecknas som självlärd.. ;)
Calle och Corum hoppade bana igår med båda grindar, vattenmatta och plank utan att blinka, dessutom gör dom det riktigt bra, fina djur! Liten har blivit så grymt fin att rida på marken sista dagarna, galet fin liten häst :)) Stjärna har varit lite ofokuserad några dagar men var helt grym idag, hon har jobbat ihop för ett par dagar ledigt.
 
Sammi och Skurtan har legat lite i hårdträning i veckan. Dom har fått hoppa banan som står i ridhuset rätt många varv men oj vad bra det börjar bli! Framförallt Skurtan var sjukt bra idag, var så extremt enkelt att styra runt, otroligt ridbar.
Sammi är ju kanske inte den jämnaste hästen att rida på mellan hinder, men fick en hel del tips av Elin för ett par dagar sen och det har blivit enorm skillnad, kanske framförallt eftersom jag ändrade en ny del i ridningen och fick en helt annan känsla, vågar och orkar rida honom igenom det heta och ibland lite vilda och han blir sådär blixtsnabb upp från backen igen som han kan vara, trots att han hoppar så ojämnt tekniskt så ger han en rätt grym känsla när han får till det.
 
Imorgon är det fredag igen, jag ska försöka ta tag i inbetalning av licenser och sånt så att det går att anmäla lite tävlingar snart!
Tjingeling :)
 
 

RSS 2.0