Stora hästar, små hästar och löshoppning

Jag typ älskar sommartid. Vet inte varför men allt blir så mycket enklare. :) Har haft duktiga Alicia här några dagar med undantag igår när hon tävlade med Calles storebror (och stora bror..!) Conquest som debuterade 1m och var superduktig :))
Hästarna jobbar på fint, hunnit med det som varit tänkt, har dessutom hunnit löshoppa Daimen på kvällen idag tillsammans med Karin som också har en 3-åring som ska gå 3-årstestet. Daimen skötte sig verkligen superbra, fantastiskt sammarbetsvillig och klok. Det är något speciellt med honom, jag har visserligen väldigt lätt för att tycka om hästarna lite "för" mycket (vilket jag regelbundet blir lite retad för ;) ) men ibland får man en känsla för en viss häst som inte riktigt går att beskriva. Sammi är en sån häst, och jag tror banne mig att Daimen också är det :)
Fått lite tillökning i stallet närmsta veckan också i form av lilla Kulan på 126cm ovan jorden, det är liksom ingen diskussion om vem som är gulligast i stallet för tillfället :)
 
Nu ska jag sova, uppstigning lite extra tidigt imorgon eftersom att jag måste åka med Sammi till Karlstad på tisdag och tappar ett antal timmar den dagen.
Tjingeling!
 
 
 
 
 

Uppdatering från

Världens sämsta uppdatering, det är dock full fart, skulle kunna finnas massor att skriva om men har haft lite andra prioriteringar :) Har förutom alla våra fina hopphästar denna vecka stiftat bekantskap med både en omänskligt gullig B-ponny modell mindre samt en grymt häftig 3-årig dressyrkuse med tillhörande dressyrsadel som gav mig träningsvärken allan på 20 minuter :)
Idag har Elin och Claudia åkt mot Belgien och Lanakens tävlingar med 6 hästar, finns ett gäng kvar här hemma till mig med, går ganska lätt nu när solen börjar värma och det är ljust länge på eftermiddagarna, tänk vad otroligt mycket lite värme och ljus kan göra! Dessutom är det snart sommartid, hoppas temperaturen kan stiga över 5 grader då också ;)
Har ägnat en stund av kvällen åt att läsa på lite om 3-årstestet, är ju en del förändringar motför tidigare år och kan vara bra att ha koll på i tid vad som förväntas för att ha hästarna så väl förberedda som möjligt.
 
Nu ska jag sova lite, på't igen imorgon bitti! :)
Tjingeling
 

Borta bra men hemma bäst

Har haft en supertrevlig helg i Grevagården med underbara människor. Trots extrem kyla stundtals, sönderfrusna fingrar och tår och isiga vattenhinkar så har stämningen varit på topp :) Mina prestationer har varit från rätt dåliga till rätt bra, bäst red jag nog i lördagens 130-klass där det kändes väldigt stabilt till en början även om jag lyckades klanta till det på ett räcke som kom rätt snabbt ur sväng. Aja, några rundor till på banor av samma stuk så är jag snart back in business och har tajmingen i kroppen :) Skurt har hur som helst varit rätt grym, känns som att han är påväg att bli riktigt komplett :)
Rullade in hemma framåt 19-tiden igår, både jag och Lewis däckade ganska fort när vi kom in.. Helt slut. Och även om det är roligt att ligga ute på tävlingar så trivs jag bäst hemma, har alltid brottats med viss prestationsångest och av någon anledning så påminner den mig mest när jag groomar på tävling, antagligen för att jag vet att jag förstör för någon annan än mig själv om jag missar något och överlag är rätt livrädd för att göra fel.
 
Idag har jag fått rätt lite gjort på rätt lång tid, vanligt stallfix, urpackning från helgen och 7 hästar arbetade. Är fortsatt förälskad i treåriga Northern Diamond (e. Diamant de Revel-Calypso II) som bara är så otroligt ambitiös och rolig att jobba med :)
Nu måste jag sova, har haft ont i magen sen lunchtid och tänkte sova tidigt, gick åt skogen den här gången också.
Natti :)
 

To much

Det är lite mycket nu, och blogglusten är inte precis jättestor.. Svinkallt och snöstorm, fryser i stort sett hela dagarna, hästarna går överlag bra, alla unghästar är fantastiskt duktiga och Daimen har verkligen gått från att vara en brötig unghingst till världens gulligaste valack, och så begåvad :) Rids i alla gångarter, byter galopp osv redan nu. Hoppas att han inte hamnar i någon växtfas eller liknande lagom till 3-årstestet :)
Hoppat Sammi på kvällen för Arnold och han var milt sagt en katastrof, har känts väldigt fin sista dagarna men idag var det så dåligt som bara han kan lyckas med.
Dessutom börjar Grevagårdens tävlingar tidigare än planerat, jag har inte hunnit tvätta och känner mig bara oerhört irriterad. Kom in för en dryg timme sen, frös så att jag inte kunde tänka klart och var vrålhungrig efter att ha levt hela dagen på några mackor, tog upp telefonen och insåg att laddaren var kvar i stallet. Halleluja. Nu är laddaren hämtad, jag är uppvärmd i duschen och har tryckt i mig en matlåda. Ska nog sova nu, får packa imorgon, det är inte läge att inse att jag inte har några rena kläder, bara smutsiga vita ridbyxor och att min linsvätska visst är helt slut föränn jag har sovit några timmar.
 
På återseende.. :)
 

Så otroligt trött

Blev ingen bloggning igår, däckade totalt i soffan när jag satte mig ner och förmådde mig inte att göra ett enda knop på hela kvällen.
Vaknade ändå förhållandevis pigg imorse och dagen har gått i ett, hunnit med 9 hästar med bra hjälp av duktiga praktikanter som också hunnit med en del annat, rätt produktiv dag helt enkelt :)
Har nu återigen däckat i soffan, trots att klockan bara är halv 9 så funderar jag fullast allvarligt på att sova, måste försöka sova ikapp lite så att kroppen börjar samarbeta igen :)
Natti!

Loviseholm Sporthästklubb!

... Vann första omgången i Elitallsvenskan!! Dessutom med fyra felfria rundor, enda laget som slutade felfritt! Grymt jobbat av Malin, Emma, Arnold och Elin! :))
 
Själv är jag precis inkommen från stallet. När vi kom hem var det bara att hugga tag i mockningen eftersom att vi inte orkade gå upp dötidigt och fixa det imorse. Hann tillsammans med Claudia mocka och fodra allt medan Elin red hästarna som ska tävla imorgon :) Longerade Sammi också och väljer att stryka honom imorrn med. Han var totalt sjövild och och körde nån slags sadeltvångsvariant varv på varv, fast utan sadel. Har dessutom beslutat mig för att han inte kommer få behålla sin manlighet särskilt länge till så känns onödigt att riskera en dålig erfarenhet imorgon.
Skurtan åker iaf med och hoppar i div.1-laget, bra o få en klass till innan Grevagården nästa helg :)
Tjingeling!
 

Älskad häst

Sitter i caféterian på öfk, tävlat fina Skurtan på förmiddagen, är verkligen otroligt glad över att ha en häst som Skurt att rida parallellt med Sammi. Hoppade felfritt i 120n och valde att debutera 130 direkt, hittade ingen bra rytm till en början och fick med fyra bommar av bara farten. Definitivt ryttarmiss och tycker ändå att jag fick ihop allt igen mot slutet och avslutade med bra känsla. Tror trots allt att jag behöver några rundor i 130 innan jag får till ridningen hela varvet runt, var rätt länge sen jag red 130 nu och även om jag har ett antal rundor i ännu större klasser i bagaget så var det länge sen nu och behöver få till tekniken bättre när hästarna hoppar till lite:-) Nu ska jag chilla vidare med fina vänner, tjingeling!

Tävlingsdax igen

Ännu en vecka närmar sig sitt slut, bara en helg kvar som kommer innehålla tävlingar i Örebro för hela slanten :) Har båda hästarna anmälda till 120 både lördag och söndag, det blir dock lite ändringar då det är mycket strykningar imorrn, har visserligen 8 hästar mellan starterna men hur bra hjälp jag än har så kommer det bara bli halvgjort arbete. Första klassen på tävling är grabbarna gärna lite extra spända och behöver gott om tid för att kunna fokusera så bra som möjligt. Stryker helt enkelt Sammi imorgon och lägger fokuset på Skurtan :) Antagligen följer båda med på söndag, har missat att läsa på i TR och kan inte ha Sammi till div1-laget som det var tänkt, spelar definitivt ingen roll för honom men lite onödigt av mig att lova bort mig när jag inte får starta ;) Hur som helst så är det mkt mer starter i 120 avd B på söndag så antingen får båda hoppa där eller så hoppar Sammi bara 110n för att få en riktigt lätt runda i kroppen. Jaja, den som lever får se :)
 
Idag har alla hästar varit fantastiskt duktiga. Mina nya kompisar sköter sig utmärkt och Daimen har galopperat snällt flera varv :) Trimmat 43an och hoppat Clintan som båda var fina :) Skurtan trimmade och var pigg och glad, Sammi fick hoppa lite och känns bättre och bättre hela tiden igen :)
Nu ska jag sova lite, tjingeling!
 
 
 
 
 

Lång dag

Det har verkligen gått i ett idag. Ridit ett gäng och longerat nån, hann ha lite extra borstmys med Daimen också, uppskattat :) Han var förresten en riktig pärla idag, andra gången jag red honom sen i höstas och hoppade upp själv för första gången utan problem, sen stog han dessutom snällt på mitten en lång stund medan några hästar hoppade :) Gullig helt enkelt!
Nu har jag ätit lite godis som Elin och Claudia fixade fram åt mig från lastbilen, räddade min kväll ;)
Kollat på SVT's Plus också, finns härliga hästförsäljare helt klart, precis som det finns fuskbyggare. Det är verkligen inte lätt att köpa häst, men det är inte lätt att sälja heller med tanke på alla lagar som finns. Jag har köpt alla mina stora hästar ifrån personer jag känner eller känner till väldigt väl samt har goda referenser om. Ett billigt sätt att slippa onödiga problem, det är dumt att gå över ån för att hämta vatten :) Föredrar definitivt att köpa en häst som jag har "hela historien" på och lägger hellre några extra kronor på det istället för onödiga veterinärräkningar; Dom brukar ju dyka upp ändå :)
Har faktiskt, peppar peppar, aldrig fått några obehagliga överraskningar heller, tänker i största möjliga mån i framtida hästköp fortsätta köpa hästar som jag har historien på eller i varje fall kunnat följa en längre tid. Nånstans kan jag tycka att vid en hästförsäljning så har köparen också ett stort ansvar. Om en hästförsäljare tex inte går med på att besikta en häst hos en veterinär man själv anser sig kunna lita på så kanske man inte ska köpa den hästen. Detsamma gäller röntgenplåtar osv.
Många hästköpare anklagar också säljaren för exakt alla problem som kan uppstå efter ett köp. Det är en sjuk värld vi lever i och jag tror överlag att detta är vanligast när man handlar med "billiga" hästar. Folk som tror att man köper en GP-häst för 80' är fel ute. När man ser hästar på annons som hoppar rent ut sagt sinnessjukt bra, har fantastisk stam och bara är 5 år gammal, och priset är "lite för bra för att vara sant", då är det garanterat bokstavligen så också. Man får oftast vad man betalar för, tyvärr.
 
Aja, kan vara irriterad över den här världen resten av natten också, dagens huvudfall i Plus är i allafall ingen jag någonsin skulle tänka mig att köpa häst av.
Natti! :)
 
 
Några lyckade hästköp :)

Huvudvärksdag

 
 Haft huvudvärk sen jag vaknade imorse. Blir verkligen helt off sånna här dagar, kan inte koncentrera mig och ser allting i en härlig dimma. Ägnat dagen åt ridhusfix, linat ett gäng hästar och ridit en. Tränat Skurtan för Arnold på kvällen, med tanke på extremt dålig ridning från min sida så måste jag säga att hästen får mer än godkänt. :)
Nu har jag precis ätit pizza, knarkat tabletter och pratat med världens bästa Mallan en timme i telefon om alla världens möjligheter och problem, tiden går fort när man har roligt! :)
Tjingeling!

Duktiga djur

Ridit ett mindre gäng hästar, dom har i alla fall varit desto duktigare :)) Började med 3-åriga Daimen som blivit lite mindre skvättig sedan han blev valack, första gången jag red honom idag på rätt många veckor och han sprang snällt i trav åt båda hållen. Verkligen en supergullig häst, gillar honom väldigt mycket :)
Linade sedan mina nya projekt som ska ridas och senare i år även tävlas lite, känns som det kommer dröja några dagar innan jag vågar sitta på dom ;)
Hoppat 4-årshingstarna Calle och Clintan som båda är e.Clinton, så grymt fina, riktiga lyxåk! :) Dom gjorde min dag helt klart. Sedan har Skurtan trimmat lite och Sammi har hoppat nu på kvällen, den senare var minst sagt ett pucko till en början, tänk hur fort det kan gå från toppen till botten. Jaja, det blev bra till slut när han fick lite hjälp att komma ihåg hur man håller huvudet stilla och andra rätt enkla detaljer ;)
 
Jösses, har tagit mer än en timme att skriva ner dom här raderna eftersom att jag för ovanlighetens skull ägnat hela kvällen åt att prata i telefonen. Natti! :)
 

Panik i lägret

Min godispåse tog precis slut. Kommer alltså gå runt och må lite dåligt över det nu tills jag köpt en ny, tyvärr är det sant även om det låter lite halvgalet ;)
Det har rullat på bra idag. Fick fint väder på köpet, det tackar vi för. Inte ridit så mycket idag heller, min ljumske tackar och tar emot, fyra trimmade och hängt lite på Daimen som måste komma igång igen :) Han verkar dock inte ha glömt något så imorgon tänkte jag rida lite.
Har förutom mitt sitsproblem lite problem med en av "mina" 4-åringar som jag inte får till det med, trodde under helgen att jag var på rätt spår igen men idag inledde den med att spela mig rätt många spratt på kort tid och vi fortsatte sedan hela passet lite lätt i otakt om man säger det så. Verkar inte vara något jag lyckas lösa själv heller, aldrig ska man få vara glad över att man lyckats med nåt.. ;)
Gulligaste Calle kämpar glatt på i alla fall och där får jag bara glatt acceptera att 50kg Linn mot 700kg 170cm+, 4-årshingst inte är en perfekt matchning på pappret. Tycker ändå att det går över förväntan nu, och han är trots allt den jag tycker är enklast att rida av alla för tillfället och den som jag faktiskt kan reglera mest (!), och dessutom är det helt omöjligt att inte tycka väldigt mycket om honom :)
Calle tidigare i vintras :)
 
Sammi kändes rätt fin idag igen, typ som vanligt faktiskt, hoppas det tänker hålla i sig. Han får nog hoppa lite imorrn så att jag vid behov kan ta honom lite igen på torsdag eller fredag.
Nej nu blev klockan mycket igen, ska nog göra som Lewis och säga godnatt :)
Tjingeling!
 
 

Ännu en vecka till ända

Helt död i kroppen, vägrar dock anse mig sjuk så den kan protestera bäst den vill. Bara ridit fyra hästar idag, var rätt orkeslös redan efter två så det var nog lika bra att inte sitta på fler och bara göra dåligt jobb. Sammi börjar så smått kännas som han ska igen, idag kunde han kliva över knähöga hinder igen utan att få totalt frispel, är uppenbarligen på rätt väg iaf :)
 
Allra bästa Elin har levererat nere på SM, 6a igår och 6a idag igen med fina Digital! Det är inte för inte som han är kung på gården :) Otroligt motiverande, och extra roligt eftersom att hon haft honom sedan han var föl och själv utbildat honom (som de flesta hästar här på gården), det är någonstans dit jag själv vill komma i framtiden  och jag vet hur mycket tid och energi Elin lägger ner för att hästarna ska ges förutsättningar att prestera på bästa sätt.
Helt klart en god förebild och även om jag kanske är partisk i frågan så kan jag inte säga annat än att hon förtjänar alla framgångar :)
Appropå extremt begåvade Elin så har hon tagit sig tid och studerat mina filmer från förra helgen och hittat lite detaljer i min sits som jag för tillfället övar på för fullt. Har en längre tid stört mig på att jag inte får hästarna att galoppera lika runt och bra som Elin får varje häst att göra, och jag tror att hon kanske kännt lite samma sak, men ingen av oss har riktigt kunna sätta fingret på vad jag gör. Det felet är nog hittat nu, så om jag skriver otroligt irriterade inlägg en tid framöver så håller jag bara på att ändra ridningen lite och det är typ skitsvårt! ;) Är än sålänge glad om jag lyckas ett par varv på fyrkanten, så innan jag kan hitta den ridningen en hel bana kan det nog vara en halv evighet. :)
 
Nu ska jag sova lite, måndag imorrn igen och massa hästar att träna på! :)
Tjingeling
 

Snabb blogg

Precis tittat på melodifestivalen och ska snart sova, har haft en ganska så chill dag, ridit fina 4-åringar och trimmat Skurtan :) Hunnit gå en lång runda med Lewis i solen, mys! Sammi fick springa lös i ridhuset och var typ sjövild, sen fick han också en promenad i solen, uppskattat :)

Elin är grym i Billdal, red felfritt sånär som på ett tidsfel med Digital idag i omgång 1 på SM, sjukt häftigt, ligger 6a inför morgondagens final :)
Nu ska jag snora vidare i soffan, har mått bättre om man säger det så men klagar inte sålänge solen lyser :)
Tjingeling!

Det är tur för Sammi att han är just Sammi...

Sedan Sammis numera berömda "centrifugeringssnurrar" i Högbo förra helgen så har en rätt vanlig mening här hemma varit att "Det är tur för Sammi att han har dig Linn", och jag kan väl inte mer än hålla med, möjligen lägga till att "Det är tur för Sammi att han är just Sammi"... Hade vi haft någon annan häst i stallet som betedde sig så som Sammi kan göra i sina mindre charmiga stunder så hade jag vägrat sitta på den, och jag tror inte att jag är speciellt kinkig med vilka hästar jag sätter mig på och inte.
För tillfället är han extremt spänd, har glömt hur man springer mellan hjälperna och att hoppa ett hinder på 50cm i samma fart är totalt omöjligt.
Delvis är det antagligen en följd av att jag fick rida honom ganska starkt i helgen och delvis tror jag att han inte hunnit träna tillräckligt mellan tävlingarna. Rättare sagt så har jag inte hunnit "söva" honom eftersom att han alltid blir lite springig efter tävling. Det är en svår avvägning med honom eftersom att jag behöver kunna rida honom med ganska mycket tryck på tävling för att han ska våga, men innan jag kan sätta tryck i honom så behöver han vara ganska "tom" och helst nästan lite loj. När jag tänker tillbaka på sista veckorna så har jag aldrig riktigt hunnit komma tillbaka till "ruta 1" innan jag kunnat gå vidare till "ruta 2", utan det har istället blivit att jag ridit honom med lite för mycket tryck hela tiden vilket gjort att han blivit hetare och hetare och det i sin tur har gjort att han blivit spänd och då behöver jag lägga ännu mer tryck på för att överleva på tävlingarna. Ond cirkel helt enkelt.
 
Jag får se om han startar i Örebro nästa helg. Har ägnat ett par dagar åt att bara försöka få honom att springa helt utan press i samma fart, rätt tålamodsprövande när han kändes så grymt fin för ett par veckor sedan men jag känner min häst vid det här laget och vet ungefär hur han fungerar.. :) Ska ägna helgen åt samma sak och försöka skritta ut en del om vädret tillåter. Asfalten är framme nu, skrittade av ute idag för första gången på länge och som vanligt så kändes det som att hela hästen började andas.
 
Det är tur att jag älskar min lilla häst, dessutom börjar jag bli ganska övertygad om att det någonstans finns mer potential än vad jag innan har trott, men jag är fullt medveten om att det är en häst som behöver mycket tid. Tur att han aldrig ska säljas helt enkelt så att jag får möjlighet att utnyttja hans fulla kapacitet i framtiden ;)
 

Mar. 07, 2013

Sitter och äter lite lunch, elin och co åker mot sm i billdal om ett par timmar, har ägnat förmiddan åt lite ridning och hästarna känns rätt bra. Ska bara rida mina två nu, dom fick vila igår också så är antagligen rätt pigga :-)

Lätt slut

Har haft två rätt lugna dagar efter Högbo. Bara ridit 4-åringarna och longerat ett år yngre Daimen, lite lagom uppmjukande eftesom att min kropp inte kännt sig alltför mjuk och smidig efter Sammis kärleksfulla avskastning i helgen. Vaknar varje gång jag ska röra mig när jag sover eftersom att hela högersidan ömmar och vänstra ljumsken redan sedan tidigare behöver hjälp så fort det benet ska förflyttas i liggande läge. Utöver detta så har jag blivit smittad av alla förkylningsbaciller som springer omkring på gården, men annars mår jag finemang! :)
 
Sammi och Skurtan har bara chillat i hagen två dagar, tänkte försöka hinna rida lite på dom imorgon om jag får tid :) Nästa tävling blir i Örebro v. 11 där båda är anmälda till två st 120-klasser, och v. 12 åker antagligen Skurt med till Grevagården :)
 
Nu ska jag försöka sova lite, har inte rest mig ur soffan på flera timmar och orkade inte ens kolla på Elins träningar ikväll vilket annars alltid är tisdagsnöjet :)
Tjingeling!

Summering av Högbohelgen

En minst sagt intensiv helg i Högbo är över. Med nio hästar blir det liksom aldrig långtråkigt :) 
I fredags hoppade Skurt 1m och 110, var felfri i 1m och rev sista hindret i 110n, inte mycket att säga om, ren kaninhoppning skulle man kunna säga men skönt att känna av hur han funkade på tävling när hinderna var riktigt små.
Sammi hoppade 120 och var felfri, sjukt laddad bara, inte helt lätt att lotsa runt, har jag insett på riktigt efter den här helgen när Skurt gått parallellt och varit väldigt ridbar ;)
På lördagen hoppade Skurt 120, kändes riktigt fin men hade ett nedslag, red annars helt efter planen på alla distanser, så skönt att kunna följa en plan, jag kanske inte är fullt så hopplös som jag ibland känner mig :)
Sammi debuterade 130 och var egentligen inte alls dålig, var felfri fram till första kombinationen där han hoppade in men hann bestämma sig för att han inte tänkte hoppa ut, det tog tvärstopp och sedan snurrade han X antal varv som värsta westernhästen innan han det tog stopp. Jag tog tjuren i hornen och bestämde mig för att hoppa klart ändå, för ett halvår sedan hade jag varit chanslös om jag ens försökt, men igår fick han snällt hoppa vidare, det var dock med kniven mot strupen så följde med ett antal bommar på vägen. Kanske ändå det bästa jag gjort någonsin, klart modigaste i alla fall! ;)
Idag hoppade båda hästarna 120. Skurtan inledde och var klockrent felfri, så fin och så kul! Han gör det så enkelt och är så sjukt ridbar när han fokuserar på rätt saker. Finns inte så mycket mer att säga än att det kändes rätt grymt överlag :)
Sammi inledde med att kasta av mig på framhoppningen, mötte en häst (Elin såklart, visste väl att hon vill ha tårta!) som vände en bra bit bort när jag hoppade sista räcket, Sammi vände typ innan han landade och snurrade därefter 78 varv med mig på halsen tills jag slutligen flög i en fin båge och landade på låret, dessutom gav han mig en lätt kick på benet, tack älskade häst. :) Var sedan spänd som tusan på banan, sprang ut en gång ur sista kombinationen och rev sedan insprånget när jag styrde på andra gången. Hoppade annars några språng rätt fint, det blir nog bra tids nog det där när han får ihop både hjärnan och kroppen :)
 
Nu är jag hemma i soffan, ska snart sova, känner mig lika trött som Lewis ser ut att vara, han har sovit nästan oavbrutet sedan vi lämnade Högbo vid 15-tiden :) Bästa mammsen har varit hundvakt i helgen så han har rastat sig med hennes Cajsa dagarna i ända, så ikväll är han tämligen trött :)
Natti!
  

påväg hem

sitter i lastbilen påväg hem, har haft en rätt lyckad helg även om sammi inte varit till sin fördel riktigt. dock rätt nöjd med min ridning, har lyckats lösa alla problem som uppstått vilket jag aldrig klarat för ett år sedan. skurt har varit långt över förväntan och inte haft mer än 4 fel i någon klass, avslutade med en felfri runda i 120 idag, så kul! sammi får akta sig rätt noga om han ska få stå kvar högst på favoritlistan..:)

Högbo dag 1

Det är kallt, blåsigt och jäkligt isigt, men i övrigt rullar det på bra här i norr:-) Skurtan har mjukstartat med att vara felfri i 1m och riva sista hindret i 110, han hoppar 120 imorgon.:-) Sammi är så sjukt laddad, kunde knappt gå på 4 ben på promenaden innan vetbesiktningen och var sjövild att rida, glad kille! Hoppade felfritt i 120 trots vissa bromsproblem och med förhoppning om att han är lite mer chill imorgon så blir det troligen 130debut. Nu ska jag sova, blev några timmar för lite inatt:-)

RSS 2.0