Snart packat och klart

Dagen har gått i ett, har smått chockad men väldigt glad suttit och trimmat ute i höstsolen, tänk att det kan vara så varmt sista dagen i september, både jag och Niklas konstaterade att man nästan hade behövt rida i kortärmat, sommarvärme med andra ord :)
Alla kusar har trimmat bra idag, och nu börjar jag få till handställningen också, vilken skillnad det blir i ridningen dom stunder jag får till det! Nu ska jag bara lyckas koppla det till hoppningen också... Haha, tur att man aldrig blir fullärd ;)
 
Imorgon förmiddag rullar vi mot Flyinge, jag har nästan packat allt nu och börja känna mig rätt redo, full fart framåt bara! Ska försöka blogga lite där nere, med bara en häst så blir det rena semestern :)
Tjingeling
 
 
 

En ledig söndag

Har inte mycket vettigt att skriva om idag, tillbringade en timme i stallet imorse medan Sammi gick i skritten, har sedan försökt ta tag i BE-kortsplugget ett par timmar, slutade med att jag somnade och vaknade upp ett par timmar senare (vet nu ännu säkrare varför jag fortfarande leker med hästar och inte pluggar till något avancerat som skulle kunnat göra mig rik..).
Har sedan ägnat eftermiddagen åt att hoppa Calippo inför Flyinge och trimmat Sammi som även han fick hoppa lite. Byggde upp den fancy övningen med ett hinder på mitten som jag hoppade fram o tillbaka på rätt länge tills dom hoppade jämnt och fint, gjorde den för Arnold för ett par veckor sen och hästarna blev som vanligt smått grymma över att nöta samma hinder utan stress och hets fram o tillbaka. Perfekt om man har någon som står på backen och kan höja allt eftersom så att man aldrig behöver bryta rytmen. Super även för ryttaren eftersom att den ger utrymme för att hinna tänka på den egna ridningen också :)
Själv övar jag på att inte lägga handen på manken och dyka ner över hästens hals och leta ohyra i manen så fort hästen hoppar ett hinder, något som stackars Elin och Arnold tjatat på rätt länge men nu börjar det liksom äntligen gå in i min något långsamt tänkande hjärna och det händer till och med att jag lyckas ibland ;)
Dom där förbaskade händerna skulle jag gärna kapa av, men i samma sekund som jag kände att det var en bra idé så insåg jag att det blir ännu svårare att lyckas helt utan händer.. Dom får alltså sitta kvar och jag får fortsätta öva istället :)
 
Imorgon ska jag nöta vidare, på tisdag åker jag och Anita ner mot Flyinge och Breeders, ska bli grymt kul både att rida, se fina hästar och duktiga ryttare samt att träffa massa härliga människor :)
Wepzy som 6-åring på Breeders :)
 
 
 
 
 
 
 

Duktiga barn!

Tänk vad lite det behövs för att dessa fyrbenta varelser ska lyckas förgylla en hel dag! Tävlingsdebuten med Sally, Cathy och Enzo slutade med tre felfria rundor som såklart var roligt, desto roligare än så var att alla tre rundor kändes förhållandevis bra med vissa undantag i min ridning och roligast av allt var att det känns som att det kan bli tre riktigt fina hästar! :)
Sally och Cathy är båda lite mindre och kvicka hästar av naturen medan Enzo (som f.ö är lillebror till Caral som går GP) är lite större, men som trots sin storlek är överraskande kvick när det behövs :)
 
Väl hemma så fick jag hjälp av bästa inackorderingarna att fixa klart stallet och har ridit ett par o grejat lite. Är grymt motiverad för att träna järnet fram till nästa år, kommer med andra ord nog överleva en till kall vinter utan problem ;)
Nu ska jag hänga i soffan resten av kvällen, imorgon är jag ledig igen, kanske får ägna dagen åt att packa lite inför kommande Flyinge-vecka och köra städrace en gång till, och förutom det ska jag trimma Sammi och hoppa Calippo :)

Tjingeling!
 

Fredagsmys

Bra fredag. Städat mitt hem, lunchat med fint folk, trimmat bästa Sammi och avslutar med idolmys med gulligaste småtjejerna Daisy och Alicia som inte är så små längre :)

Nu är det snart sovdags, imorgon åker jag till Kumla och hoppar ett varv med 4åringarna Enzo (e. Caressini L) och Cathy (e. Cartani) samt 6åriga Sally (e. Perigueux) :)


Idag var det en som stack ut

Hoppat 4-åringarna idag, två av dom ska följa med till Kumla på lördag och tävla så idag har vi helt enkelt övat lite :) Måste dock säga att den som stack ut mest idag var ännu lite mer orutinerade Scoop (e. Stakkato-Escudo), helt galet vad fint han hoppar och hur extremt begåvad han är! :)
Scoop!
Förutom att vara lite glad över fina kusar så har jag övat lite mer på min snart fantastiska handställning, nästa steg blir att vrida axlarna ur led så att jag blir lite mer lealös och följsam i armarna ;) Funderar på om jag är totalt talanglös som inte lyckas så som jag vill eller om min stackars kropp kanske behöver få en omgång av en naprapat eller liknande eftersom att jag är stelare än en flodhäst. Kanske till och med är en kombination av båda delar. ;)
 
 Nu ska jag ägna lite mer tid åt TVn, imorgon är jag ledig och tänkte förutom att sova och hänga i soffan städa o fixa lite :)
Tjingeling!
 

Nyttigt strömsholmsbesök

Rullade mot Strömsholm imorse med några hästar, lyx att få hoppa i deras stora ridhus med toppunderlag och "tävlingshinderpark" på en redan frambyggd bana :) Sally skötte sig super på sitt största äventyr hittills i livet, hoppade riktigt fint mellan varven när piloten fick ihop alla delar. Fick äran att hoppa en av Niklas 6-åringar som ska gå nere på Breeders nästa vecka också, grymt nyttigt, jag kommer behöva den här vintern till att finslipa en hel del detaljer i min ridning...
Jag behöver börja rida med mer precision, att rida mycket unghästar i 3-4årsåldern är väldigt nyttigt på sitt sätt men det "tar bort" en hel del av just precision när huvudmålet är att pricka hindret mitt mellan stödet och sedan vara lycklig om jag klarar mig till nästa hinder på rätt antal galoppsprång ;) 
Som det känns nu är det just det som saknas när hinderna blir större och banorna mer tekniska. Visserligen inga problem på 120-130nivå men när det börjar bli större än så kommer det krävas en annan ridning om jag och hästarna ska överleva utan men för livet ;)
 
Väl hemma så åt jag sen lunch, packade ur lastbilen och mockade den samt gjorde klart stallet innan det var Sammis tur att röra på sig. Tror visserligen att jag blev tröttare än Sammi, i alla fall i huvudet, eftersom att Niklas tog sig tid att tjata lite till på mig, grymt helt enkelt. Känner mig som en kille ibland, kan verkligen inte koncentrera mig på mer än en sak samtidigt och ibland är till och med det för svårt.. Herregud, hur svårt kan det vara att hålla handen på rätt ställe och i rätt vinkel mer än 10 sekunder åt gången egentligen?!
 
Nu ska jag sova och drömma om en perfekt handställning, fy fasen vad bra jag kommer rida imorgon.
Tjingeling!
 
 
 
 
 

Och där kom hösten på riktigt

Idag var det inte bara en kall morgon, utan jag skulle vilja säga att hela dagen har varit kall... Ska man se något mysigt i det hela så gillar jag att ta på mig varmare kläder, tjockare skor och mössa :)
Har trimmat ett gäng kusar som överlag varit fina. Unghästarna går bättre och bättre. Några av dom ska tävla i Kumla på lördag, blir roligt att se hur dom funkar i tävlingssammanhang :)

Har ägnat kvällen åt att borsta Sammi som har chillat idag och bara gått i skritten en stund, pratat i telefon och käkat äggmackor. Nu ska jag sova, imorgonbitti är det full fart framåt, ska ägna förmiddagen åt att åka med Niklas till Strömsholm när han ska hoppa nga hästar inför Breeders, även Sally som jag rider ska få åka med och hoppa, blir roligt!
Natti
 
 

Måndag med skrittmaskinspremiär

Veckorna rullar på här på Törsjö. Redan sista veckan av september och nu börjar det verkligen kännas att hösten är här med kalla mornar och mörka kvällar.
Idag har varit en rätt vanlig dag där hästarna har blivit ridna och stallet fixat. Jag och Amanda har även sparkat igång skrittmaskinen som stått i princip orörd sedan den byggdes, slöseri med outnyttjade resurser helt enkelt ;) Sammi och Amandas kuse fick helt enkelt agera lite försökskaniner, så nu kan Sammi gå i skritten, grymt! Blir perfekt när leran och regnet kommer, och även som komplement till det vardagliga arbetet.
 
Nu är jag efter en dusch, alldeles för mycket pasta med bacon blandat med världens godaste smaksatta creme fraiche och cola hamnat i soffan med godispåsen... Är verkligen fantastiskt nyttig, överväger att sova snart istället ;)
 
Natti!

Supersammi levererar

Åh vad jag älskar min lilla häst! Det visste ni väl i och för sig redan eftersom att mina blogginlägg till 90 % handlar om denna fyrbenta varelse, men han påminner mig liksom gång på gång om varför jag tycker så mycket om honom och hur mycket han betyder för mig :)
Han har gjort två bra rundor på höstens första inomhustävling där han hoppat två 120-klasser. I första var han lite för pigg och jag fastnade lite i handbromsen, hade ett nedslag när han sprang ifrån mig lite till ett hinder men det gör mig nästan glad att han är lite övermodig. Idag var han helt grym, mycket lugnare och det som var allra bäst var inte att jag red fantastiskt, för det gjorde jag inte, men jag vågade och kunde ta även dom lite större distanserna på ett par hinder utan att det blev kaos på något vis. Så skönt! Har varit ganska beroende av att hitta väldigt lätta distanser för honom och framförallt att aldrig få någon stor distans utan i så fall hellre rida in ett extra galoppsprång så att han sluppit ta av stort (vilket han i och för sig inte gjort ändå eftersom att han hellre tackat för sig..).
Jag har ju totalmissat några gånger under året när jag halvhjärtat försökt få oss att överleva på en omöjligt stor distans, och eftersom att han är rätt feg i sig själv så har det blivit lite av en ond cirkel för både honom och mig. Idag kändes det dock så säkert att jag utan tvekan kunde ta även en lite större distans, och jag vågade verkligen rida för dom distanser jag fick.
 
Hur som helst så hoppade han felfritt och fick ett fjärdepris med sig hem idag, roligt :) Roligast med det var nog att man varken fick en ful keps eller en T-shirt i strl XXXL i hederspris, utan både B-vitamin, linfröolja och arnikaliniment. Bra-att-ha-grejer helt enkelt och sånt som man faktiskt har användning av, jag gillar nog att tävla i Värmland trots att dom är lite långsamma.. ;)
Förutom Sammi så har både Maneten och Calippo gjort två bra rundor var, en till bra tävling helt enkelt. :)
Niklas har förresten varit lite outstanding i helgen med vinst i båda 140-klasserna, meetingbäst, flera ytterligare placeringar och ett gäng felfria rundor på 6-åringarna :) Kul!
 
Nu ska jag snart sova lite, motiverad för en ny vecka!
Tjingeling
 
<3
 
 
 
 
 

Redo för två tävlingsdagar i Karlstad

Värmt upp lite inför mitt eget tävlande i Karlstad lördag-söndag genom att fixa stallet på förmiddagen och sedan åkt med Niklas och Ewelina med 5 kusar till Karlstads första tävlingsdag. En riven bom på fem rundor får väl räknas som fullt godkänt kan jag tycka även om några kanske var lite väl spralliga. Så trots bitande huvudvärk och en segdragen eftermiddag när ett ganska litet startfält tog typ jättemånga timmar att genomföra så var vi rätt nöjda och glada. Höll förresten på att förbättra min huvudvärk ganska rejält när jag höll två hästar som helt oförberett rök ihop och jag damp i backen i ett virrvarr av sparkande hovar. Hade tur - igen. En lätt touch i huvudet och en kropp som i övrigt troligen kommer vara lite stel imorgon är något som jag får vara lycklig över efter vad som kunnat hända.
 
Hur som helst och skit samma, det gick ju bra den här gången också. :) Och även om det just denna gången nog inte var något jag kunnat undvika med två normalt sett väldigt snälla hästar så var försiktiga och tänk en extra gång när ni hanterar era hästar. Det är stora, snabba och starka djur vi håller på med...
 
Nu har jag landat ett par timmar vid Idol, ska snart sova, imorgon packar jag in mig själv och Supersammi med Anita och Calippo och rullar mot Karlstad igen :)
 
 

Med hösten kommer långkalsongerna

Mycket riktigt, letade fram långkalsonger i morse och är nu redo för hösten.. Ser dock ut som att jag skulle kunna klara mig rätt bra utan dom några dagar till, så får väl se hur långvarigt dom får sitta på :)
Ägnat dagen åt vanligt arbete, efter stalltjänsten i morse så hämtade jag transporten som varit på service, nu är den i toppskick igen, skönt! Har sedan ägnat resten av dagen åt att rida ett gäng hästar, dom har trimmat på bra och jag har nog lärt mig nånting idag också.
Trimmade Sammi när vi var klara med dagens jobb, han kändes riktigt fin men framförallt så insåg jag i arbetet med honom idag att jag utvecklat mitt eget tänkande en del sista veckorna. Nöjer mig inte lika lätt och försöker utveckla allt ett snäpp till. Även om jag avgudar Elin och Arnold och kommer fortsätta ta hjälp av dom när jag kan och så länge dom orkar stå ut med mig så är det grymt nyttigt att få nya, öppna ögon på sig och jag tror att kombinationen med Niklas hjälp kan bli super. Jobbade bl.a. Sammi över tre upphöjda bommar på volt i galopp, konstaterade att han var totalt värdelös på det så vet vad vi ska traggla ett tag framöver.... Det är visserligen ingen konst att styra på mitten och låta honom studsa över, men att hålla honom lång i halsen med stöd på bettet i samma fart var inte lika enkelt. Hoppas och tror att lite noggrannare och mer genomtänkt arbete från min sida ska höja honom ett par snäpp till nästa säsong, hans svagheter får man lära sig att leva med men målet är ändå att kunna få ut maximal kapacitet ur honom (som ur varje häst såklart) och ett av stegen för att komma dit är att få honom mer ärligt genom kroppen i markarbetet.
Supersammi :)
 
Kvällen har jag ägnat åt Arnoldträning på Loviseholm, mysigt att komma tillbaka även om det bara var för ett par timmar. Calippo hoppade fint och övningarna var optimala med tanke på vad jag har svårt för med honom, fick ingen jättebra känsla i ridningen men fick bra hjälp som vanligt och det blev bättre och bättre mot slutet :)
Nu ska jag sova, imorgon är min kompanjon Amanda ledig så jag lär få sätta full fart. På kvällen verkar jag få påhälsning av världens bästa Alicia, vi är nästan grannar nu sedan jag flyttade men har ändå inte setts sedan jag kom hit, dags att bli ändring på det! :)
Calippo på Youngsters
Tjingeling!

Tvivlar lite lätt på mänskligheten

Lite lätt bitter på mänskligheten idag, extra glad att jag mest umgås med hästar :)
Rullat på bra här på Törsjö, kusarna har jobbat på bra och det har rullat på rätt bra i stallet. Märks att hösten börjar komma dock, täckena ligger på och jag funderar fullt allvarligt på att leta fram långkalsonger till mig själv imorgon. Hatar att frysa, men glädjer mig åt att det är mitten av september och att höstregnandet inte ens har börjat än.. :)
Tävlingarna i år börjar gå mot sitt slut för min del också, har bara några få starter kvar, känns som att året sprungit förbi.
Rider Karlstad nu till helgen där Sammi, Calippo och Maneten ska gå. Sen rider jag antagligen Kumla en dag v 39 med ett par av Niklas unghästar innan jag och Anita åker ner mot Breeders tisdagen v 40.
Efter Breeders ser det rätt tomt ut, har visserligen inte letat så mycket tävlingar men funderar på att kanske rida Örebro som sista tävling för året lite senare i oktober..

Aja, sluttjatat om detta, nu ska jag se omröstningen av idol och sen sova!
Natti
 
 
 

Ledig dag

Tränat på att vara ledig idag, något jag varit extremt dålig på sista åren. Fått lätt panik vid bara tanken på att vara helt oproduktiv en hel dag, vägrat uppskatta ledighet och helt enkelt bara jobbat på helt blind på eventuellt behov av en ledig dag eller två. Eftersom att jag omges av människor som är betydligt smartare än vad jag själv är så tänkte jag försöka vara lite mer rädd om mig själv framöver i mitt nya kapitel i livet, helt enkelt utnyttja mina lediga dagar till max och inte lockas av suget att ändå gå ut och göra lite nytta.. :) Har med andra ord inte jobbat nånting idag. Istället ägnat mig åt att köra transporten på service, varit förbi Hööks och inhandlat en haklapp åt Sammi som i natt dödat det hundrasjugosjätte täcket i ordningen, storstädat i mitt lilla hus, plockat lite bland mina hästgrejer, skrittat ut Sammi en runda tillsammans med Amanda och hennes kuse och socialiserat med tjejerna i stallet :) Hoppas nu på att täcket ligger på hästen och inte nergeggat i halmen när jag kommer till stallet imorgon bitti, ska ägna resten av kvällen åt att kolla Idol och hänga i soffan. Tjingeling!  

Kort sagt bra dag

Man ska inte klaga bra dagar, och idag är en bra dag så jag klagar helt enkelt inte. Sammi hoppade också kaninhinder i Vingåker. Eftersom att jag inte tänkte klaga idag så lämnar jag själva tävlingsplatsen och banorna åt sidan ikväll, om vi ska se något positivt med det hela så passade det min lilla räserhäst ganska bra att få ett par enkla rundor, han kände sig liksom som kung igen och var vild o lycklig... :) Felfri i båda klasserna sånär som på en miss i fas 2 i 120n där han inte fattade vilket hinder vi skulle hoppa.. Orutin från hans sida och bevisligen för dåligt ridit från min sida eftersom att han inte förstod vad jag ville. Skit samma, huvudsaken är att han tuggar på och känner sig smått oövervinnerlig, då funkar det mesta :)
Calippo hoppade som den stjärna han är felfritt i båda sina klasser, var helt grym i 110n och sedan möjligen lite ojämnare ridmässigt i 120n men ändå grymt fin :) Extra kul att han nu är färdigkvalad till Breeders första veckan i oktober, och skönt att kunna rida ett par klasser inomhus i Karlstad nästa helg helt utan press och bara som förberedelse inför kommande uppgift :)
 
Nu ska jag sova, imorgon är jag ledig och tänkte ägna dagen åt att städa, tvätta, ligga i soffan, fixa lite andra uppdrag och skritta Sammi en sväng :)
Tjingeling!
 

Calippo klar för Breeders Trophy!

Fina 5-åriga Calippo satte idag sin tredje raka felfria 120 och är klar för Breeders!



Chill dag

Gjorde stallet under morgonen och förmiddan, är fortfarande rätt långsam på det där med halmmockning och har väl inte riktigt fått in rutinerna i ryggmärgen så allt tar fortfarande lite onödigt lång tid, men snart så!
Linade sedan en och red en innan jag fick besök av bästa Lojsan, vi lunchade i Marieberg, snackade skit och sen sällskapade hon mig här hemma en stund :)
Joggade sedan Sammi en stund innan jag gav upp för idag, har dammsugit och plockat lite här inne i mitt lilla hus och rensat lite i godispåsen sedan dess, ska nog sova rätt snart. Imorgon vankas tävling i Vingåker där Sammi och Calippo hoppar 110 & 120 och Maneten hoppar 120 & 130.
Tjingeling!

Bra dag på jobbet

Full fart idag, min grymma kollega Amanda hade ledig dag vilket innebär lite mer att göra, men när det är strålande sol och drygt 20 grader varmt i mitten av september så känns livet liksom rätt enkelt vad som än står på schemat :)
Ridit 7 hästar, fyra har trimmat och tre har hoppat. Alla har gått bra idag även om jag såklart har mycket att öva på, känns som att jag hittat fler knappar på kusarna i alla fall och börjar kunna arbeta dom bättre och bättre efter deras styrkor och svagheter.
Har fått grym hjälp av Niklas som under första veckan satt pricken över I-et till ungefär alla mina styrkor och svagheter i ridningen och fått mig att så smått börja tänka till och göra rätt lite oftare. Fick bl.a. äran att hoppa fina 7-åringen Silver idag, perfekt att träna sits och ridteknik på en mer "färdig" häst än unghästarna. Även om jag såklart tränar detta på dom med så blir det lätt att man får tänka på annat när man rider och hoppar orutinerade hästar, vilket inte alltid är fördelaktigt när hinderna blir större och banorna mer tekniska. Ser fram emot att svettas hela vintern och vara i alla fall dubbelt så skicklig till nästa säsong :)
 
Nu har jag duschat, satt igång tvättmaskinen och landat i soffan där jag ska tillbringa resten av kvällen.
Tjingeling!
 
Fina Wepzy :)
 
 
 
 
 
 
 
 

Fullspäckad dag

Full rulle idag :) Ridit ett gäng kusar, flyttat hästar från betet, fixat i stallet osv. Vi var klara runt 16.30-tiden och sedan har jag trimmat Sammi lite lätt som för övrigt kändes väldigt matt idag, tror flytten med foderombyten och nytt underlag tagit lite på honom helt enkelt, dessutom har han trimmat rätt mycket sista dagarna eftersom att han var lite vild dom första dagarna... :) Har sedan hoppat Calippo och Maneten inför söndagens tävling, båda hoppade fint mot slutet även om dom var lite pigga till en början. Dom är precis som Sammi väldigt lätta att reglera både framåt och tillbaka, men är inte ärligt genom kroppen och behöver mest jobba med att bli jämna. Ta ett jämnt stöd på båda tyglarna och springa i samma fart, och kunna öka och minska samt ändra formen med samma jämna stöd.
Kom in vid 20.30-tiden, är rätt trött nu efter en dusch, mackor och varm oboy. Dags att sova :)
Natti!
 

Blir rädd för mitt eget bloggande

... Undrar vad som hänt, har nog aldrig bloggat så mycket som sista dagarna, måste ha för mycket tid över :)  
Eftermiddagen har rullat på bra, hoppade kusen som skulle filmas och red sedan ut två rundor med trevligt sällskap :) Både Sally och Sammi tyckte det var skönt att komma ut i det fina vädret, som för övrigt aldrig tycks ta slut :) Red en annan 4-åring också, e. Empire, innan jag var klar för dagen. Har sedan pysslat lite i stallet, myst med Fina och fölet och ätit lite middag. Nu ska jag kolla på Idol och sen kvällsfodra kusarna.
Tjingeling!
 

Typ grymt

Haft Koko i stallet på morgonen, grymt duktig ET/kiropraktor. Fina som sett konstig ut i ryggen ett tag är nu åtgärdad och redo att börja sättas igång så smått, ska försöka ta tag i det snart :)
Hunnit rida fina lilla Scoop (e. Stakkato) också, så otroligt trevlig och känns bara bättre och bättre. Nu har vi precis ätit lunch, ska snart iväg och hoppa en häst som ska filmas och sen ska Sally (e. Perigueux) och Sammi ridas ut och Maneten ska komma och hoppa inför helgen.

Jag och Amanda har krattat fint idag :)


Väldigt fint hoppande hästar

Börjar snart komma in i rutinerna, vet nästan vad alla hästar heter, vart dom bor och vilken hage dom går i.. Som sagt, nästan i alla fall ;)
Haft en till givande dag, ridit fyra kusar varav tre har fått hoppa. Två 4åringar (den e. Stakkato-Escudo samt en e. Cartani-El Bundy) och ett 6årigt fölsto (e. Perigueux-Silvio), riktigt fina alla tre, så roligt att ännu en gång få chansen att rida så fina hästar som jag fått dom sista åren :)
 
Nu ska jag ut och ta tag i Sammi, tror att han också ska få hoppa lite idag, kan nog behövas om vi ska hitta något som liknar en jämn fart innan söndag ;)  
 
 
 

En liten fråga

Jag har läst din blogg länge o är lite nyfiken om varför du bytte jobb. Jag har förstått att du trivs hos Elin så därför är jag lite nyfiken :) vad är dina arbetssysslor nu?
 
När Elin bestämde sig för att minska ner sin verksamhet så fick jag valet att starta eget företag på Loviseholm, vilket under hela sensommaren varit målet för mig att också göra eftersom att det var en fantastisk chans och just eftersom att jag alltid trivts så bra där :) Är dock inte helt lätt att starta eget i det läge jag är just nu, har ett par egna hästar för mycket och eftersom att jag inte har någon buffert att röra mig på om jag skulle stå med tomma boxar, d.v.s inte har ngt "säkert" kundnät där jag vet att jag hela tiden kan fylla boxarna med betalande hästar, så vågade jag inte chansa ännu. När jag dessutom fick ett bra erbjudande härifrån Törsjö så valde jag att istället fortsätta i liknande stil som innan. :)
Jag har ungefär samma arbetsuppgifter som jag haft hos Elin, arbetar tillsammans med en annan tjej och fixar stallet och rider på dagarna, samt att jag ska tävla lite unghästar åt Niklas. :)
 

Sep. 09, 2013







Tjenare gullet!

Myskväll i soffan

Trivs i mitt nya lilla hus, verkligen supermysigt :) Sammi kändes grym idag, verkar som att han hunnit "bo in sig" och börjat andas igen. Janna kom med Maneten också så att hon fick svettas lite, kändes fin mot slutet hon med :) Både Sammi och Maneten tävlar i Vingåker på söndag, dit även Calippo ska med.
Hade mysstund med Fina och Cybershot också, dom verkar trivas bra i sin nya hage, längtar verkligen tills Fina ska in och börja ridas igen, ibland är det tur att tiden går så fort! :)
 
Nu ska jag snart sova, tjingeling!

Första arbetsdagen på Törsjö Gård

Avverkat första dagen här på Törsjö Gård, förstår nu hur det känns att vara nytillkommen praktikant.... ;) Skämt åsido, men man glömmer lätt hur bortkommen man känner sig på en ny anläggning med nya rutiner.
Har hur som helst rullat på bra idag, vi har varit många i stallet och var klara redan vid 16-tiden. Ridit fyra fina kusar, bl.a. en sockersöt 4-åring e. Stakkato - Escudo - Libero H, definitivt en "Linn-häst" :)
 
Nu ska jag gå ut och trimma Sammi, pyssla lite med Fina och fölet och sen dö i soffan framför Idol ikväll :)
Tjingeling!

Påbörjar ett nytt kapitel

Efter ganska exakt ett år till på Loviseholm så har jag nu flyttat tio korta minuter till Törsjö Gård och Niklas Jonssons verksamhet. Har haft ännu ett fantastiskt år på världens bästa ställe, Loviseholm och människorna där kommer alltid betyda lite extra för mig och jag saknar redan allt. Tur denna gången att jag inte befinner mig så långt borta, och det känns verkligen som att det kan bli riktigt bra här också :) :)
Har haft bästa Malin som hjälp hela dagen, världens bästa Mallan som alltid ställer upp och hjälper mig i ur och skur :) Åkt fram och tillbaka med grejer och hästar. Hämtat Fina och Cybershot hos Maria, otroligt tacksam för all hjälp jag fått med dom, Cybershot är inte bara snygg utan otroligt trevlig också. Mysigt att ha dom hemma, lovar att jag ska pyssla med dom ordentligt Maria :))
Ägnat hela eftermiddagen åt att plocka upp grejer och organisera, inte min starka sida direkt eftersom jag konstaterade igår att hälften av alla mina saker aldrig blivit uppackade sedan senaste flytten för ett år sen...
 
Joggat Sammi lite på kvällskvisten, han var vild och glad kan man säga, håll i hatten bara... Tur att han inte ska tävla förrän på söndag, så kanske han hinner bli tamhäst igen :)
Nu ska jag snart sova, har tydligen sovmorgon varje dag eftersom att dom envisas med att börja kl 8 här på mornarna, så jag ska nog bli såndär morgonmysare med en kopp te och nyhetsmorgon eller nåt innan jobbet ;)
Tjingeling!
 
Gullig vildhäst <3
 
 

Kaospackningen når sitt slut

Har på något sätt lyckats packa ner hela livet i ungefär sjuttioåtta ikeakassar, givetvis allt i en enda röra, kommer ha roligt när allt ska packas upp imorgon kväll...
I övrigt så har dagen ägnats åt banbygge i Karlslund där Loviseholm är medarrangör till deras fälttävlan som går av stapeln imorgon, tillbringade nga timmar där i solen och har sedan hunnit luncha på donken med några favoriter innan resten av dagen helt och fullt tillägnats packning och städning.
 
Nu ska jag snart kasta mig igenom duschen innan det sista ska packas ner, funderar starkt på att sedan dricka cola och äta chips till middag, låter lagom avancerat ikväll :)
Vi hörs imorgon, efter ett evigt körande med grejer och hästar under dagen tillsammans med favoritmallan :) Tack alla ni andra som erbjudit mig hjälp med flytten, ni är guld värda! :)
Tjingeling!
 
 
Fina och Cybershot får flytta med mig till Törsjö Gård imorgon :)
 
 

Oväntat stora förändringar

Har sista månaderna levt i någon slags förändringscirkel, där jag vetat att livet kommer ändra skepnad till viss del men där jag aldrig riktigt kommit till något beslut om vad som ska hända. Har haft rätt stora planer på att starta min egen verksamhet efter att ha fått typ världens bästa chans till att lyckas med det, har lagt ner rätt många timmar på att försöka få ihop en hållbar plan som känns realistisk med hjälp av världens bästa människor. Har också lyckats med det, fått ännu mer hopp om en fantastisk fortsättning och framtid på Loviseholm, men landar trots allt i att det är för osäkert för mig fortfarande där jag står, utan egentlig buffert och med ett par egna hästar för mycket.
Efter att dessutom fått flera trevliga jobberbjudanden sista tiden, varav ett som känns riktigt bra och som innebär att jag inte behöver flytta mer än 10 minuter bort, som också ger mig goda möjligheter till fortsatt utveckling och som även ger mig chansen till att fortsätta leva min dröm ett tag till så har jag efter alldeles för många timmars funderande bestämt mig för att flytta livet och hästarna till Törsjö Gård och Niklas Jonssons verksamhet.
 
Hoppas och tror att detta kan bli både roligt och nyttigt, även om det i dagsläget mest känns skitjobbigt att packa ihop livet i Ikeakassar med vetskapen om att jag inom bara ett par dagar ska lämna jordens bästa ställe.
 
Aja, nu ska jag sätta fart med packningen och gå ut och pussa lite på hästarna.
På återseende
 
 
 
 

Filmtajm

 

Sammi och Calippo i Linköping :)

 

 

Calippo i Kumla :)


Vad gör väl det om 100 år?

Rev lite i söndags, ganska mycket till och med. Var egentligen inga katastrofrundor (förutom med mina egna kusar, finns nog anledningar till det dock), dom andra kusarna var egentligen fina och jag gjorde ingen katastrofinsats även om det trillade onödigt många bommar. Calippo räddade dagen med min för dagen enda (!) felfria runda, det var långt ifrån dagens jämnaste runda men den rackaren rörde nog inte en bom ändå i sin 120-klass. :) Bra helg av honom med 3 starter i 120 och resultaten 4, 0, 0! Nu har han hoppat 120 fyra ggr och har två 4-felsrundor och två felfria, jämn kuse.
 
Den här veckan har inletts med ett evigt funderande, räknande och planerande. Dags att komma till skott med livet, kommer bli en del ändringar framöver. Mer om det kommer. Trimmat lite kusar också, så mysigt att kunna rida på nya utebanan, motivationshöjare :)
Nu ska jag sova, tjingeling!
 
Fina Masterpiece TT (2010-2012, e. Monte Bellini-Escudo I) skulle snart fyllt 4 år.. Tänk vad fort tiden går!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0