Trettionde januari

Sammi hoppade för Arnold igår, var oförskämt lugn och stabil, hoppas det håller i sig! Kan kanske bero på att han är smällfet och går på minimalt med mat för tillfället men det får mer än gärna bestå för min del ;)
Idag har det gått i ett, ridit nio fina kusar, är så otroligt roligt att rida nu så jag skulle kunna befinna mig i ridhuset dygnet runt om det var fysiskt möjligt :) Kan gå runt på kvällarna och pyssla i stallet alldeles för länge, är nog en orsak till min extremt dåliga bloggning nu för tiden. Ska försöka bättra mig men somnar rätt fort på kvällarna ;)
 
Nu ska jag appropå det sova igen, fick förresten en fråga om jag använder någon speciell klippmaskin för att klippa småhår med, jag har en vanlig "stor" Heinigermaskin till kropp och ben, och klipper huvudet och små detaljer med en mindre maskin som jag köpt billigt på jula. Funkar helt ok! :)
 
 
 

Jan. 28, 2014

Precis inkommen efter ännu en grym dag. Jag och Sammi har utövat uteritt i mörker, nöden har ingen lag och när jag inte hunnit rida klart innan Elins träningar började så lånade vi ihop reflexer och gav oss ut på vägarna. Rätt mysigt måste jag säga, var länge sen jag red ut :)
Avslutade med att raka bort allt grishår på samma kuse, han har sett rätt förjävlig ut med massa långa hår på hela kroppen, nu är det ett minne blott.
Nu ska jag käka tacos som superellinor fixat :) Tjingeling!

Tjugosjunde januari

Småttingarna skötte sig fint på en otroligt välordnad tävling i Nyköping igår. Jag var nog med tvekan godkänd, red rätt planlöst första två rundorna när kusarna såklart var lite spända, något bättre med vissa undantag till andra klassen.
Fick på kvällskvisten sällskap av Feffe som var på förbifart i Örebro, alltid lika kul o ses, även om det sker alldeles för sällan.
Har idag trimmat ett gäng kusar som vanligt, alla har varit rätt grymma och motivationen är på topp :) Tränat på något så enkelt som att kolla upp istället för att räkna antalet dammkorn i manen, dålig olat som såklart inte underlättar min position i hoppningen. Tränar vidare imorgon, var så säkra. :)
Blev sent i stallet, har nu avrundat dagen med mackor och oboy samt en lång pratstund med bästa Mallan i telefon, kvalitetstid så att säga.
Natti!

Redo för årsdebut

På plats i Nyköping med med Elin, Ellinor och sju unga fyrbenta förmågor. Kommer imorgon hoppa ett par varv med Toreza H och Corum Obolensky PJ, mina gamla polare från förra året :) Börjar bli dax att sova nga timmar om jag ska vara människa imorgon bitti, hörs imorgon!

Fint hoppande kusar

Åkte iväg till ett närliggande ridhus idag med alla småttingar, dom hoppade fint och skötte sig utmärkt :) Jag red stundtals svindåligt men ju fler rundor jag hoppade desto bättre blev det. Blir extra tydligt när hinderna kommer lite tight ur sväng hur dålig jag är på att hålla kvar energin i galoppen. Fastnar lätt i handbromsen och kommer då fram till hindret helt utan att ha någon kraft och energi kvar att hoppa med.

Efter lite matpåfyllning hemma och en sväng till hööks för att köpa supervarma sulor till ridstövlarna sadlade jag på Sammi på kvällskvisten och fortsatte med mitt övande över ett par hinder i ridhuset. Känns som att jag kommer behöva rätt många anridningar närmsta tiden för att verkligen hitta känslan :) Kanske får hitta på något straff varje gång jag backar på en distans?!



Tjugotredje februari

Hoppade ett par kusar för Arnold igår, är så lyckligt lottad som får denna chansen igen med all hjälp från både E och A :) Försöker verkligen ta tag i min något urusla position i språnget just nu, otroligt irriterande när hjärnan vill en sak men kroppen gör en annan. Fick dock lite kläm på det mot slutet igår. Det är svårt att hjälpa hästarna när jag fladdrar som en trasdocka så fort det kommer ett hinder ivägen, behöver förutom detta lite drastiskt förändra min bromsteknik till det bättre, blir hårdträning framöver!
Nu på eftermiddagen har vi varit iväg på hindersmässan inne i Örebro, har blivit en årlig tradition att traska runt bland alla stånd i kylan och sedan avsluta med mat på Kinamuren, mys!
 
Imorgon ska vi hoppa alla unghästar som ska tävla på söndag, full rulle som vanligt mao, ska snart krypa ner sängen och sova lite innan jag tar tag i morgondagen :)
Tjingeling!
 
 

Tisdagsmys

Hänger i soffan med brudarna och kollar handboll, vi har haft världens work out idag när vi hämtade fyra ton hö som vi lastat in och ut för hand, ganska underhållande stundtals framförallt när höbalarna flyger åt helt fel håll ;)
Hoppade Sammi nu på kvällen, han känns rätt bra för att ha hoppat så lite på slutet, tvärt emot mig som dels känner mig rätt ringrostig efter att ha hoppat på tok för lite sista månaderna och dels tappat bort lite känsla och blivit alltför kontrollerande. Ska nu drömma om hur man bromsar en häst och tittar dit man ska några nätter så blir det lite bättre sen! :)

Natti!

Livstecken

Ska bara säga att jag lever, har inte packat upp datorn än så därav minst sagt tafatt bloggning.
Går runt som i ett lyckorus på dagarna, skulle kunna bosätta mig i stallet med alla fina kusar och all min nytillkomna motivation :)
Nu ska jag sova, imorgon ska jag bli en lite bättre ryttare! ;)


Jan. 17, 2014

Hänt mycket sista dagarna, för att göra en lång historia kort så sitter jag nu i soffan på Loviseholm. Hästarna står i sina gamla boxar och alla mina miljontals ikea-kassar väntar på att bli uppackade både i stallet och i mitt lilla hus. Japp, det känns som att flytta hem igen och det känns så himla bra :)




16 januari

Har valt att säga upp mig här på Törsjo, ett beslut som växt fram under en period men som känns helt rätt och som jag tror blir bra för alla iblandade parter. Därav lite dålig blogguppdatering sista dagarna, har varit mycket annat att stå i. Kommer flytta inom kort så jag är snart tillbaka :)
 
Tjingeling!
 
 
 

Tionde januari

Dålig bloggmotivation för tillfället. Igår blev vi totalt oplanerat kvar i stallet hela kvällen, jag älskar struktur. Fixar verkligen inte att inte ha en plan, blir grymt stressad och fick igen för det idag med härlig huvudvärk som suttit i sedan igårkväll trots ett halvt paket alvedon osv.
Imorgon är jag ledig, ska försöka komma ikapp med lite allt möjligt, bl.a. umgås ordentligt med mina fina kusar som fått stå tillbaka ett par dagar. Tur att jag får hjälp av en jättetrevlig tjej nån dag/vecka som kommer hit bara för att pyssla med mina favoriter, så dom har fått massa kärlek idag trots att jag varit en dålig hästägare.
 
Nu dax att sova vidare så att jag känner mig som en ny människa imorgon. Tjingeling!
 

Några fina kusar

Har nöjt mig med att titta på hästar idag med tanke på mitt strejkande knä, imorrn har jag andra planer, hoppas knät har det också.

 

Jan. 05, 2014

Mitt ena knä sa upp sig när jag red andra hästen för dagen. Vid minsta antydan till att använda högerskänkeln eller vid galopp så kändes det som att någon satte en kniv i knäskålen och det var banne mig omöjligt att göra annat än stanna. Fantastiskt irriterande, jag behöver inget uppehåll i träningen just nu.. Mina kusar fick jobba på lina istället, ska försöka hålla fast vid att dom förutom hage rastas/tränas både morgon och em/kväll i alla fall dom flesta dagar i veckan, ffa nu när dom mest står och hänger i hagen. Sammi måste verkligen banta och Skurt är så mycket mer fokuserad efter att ha fått rasta av sig på morgonen :) Eftersom att jag inte kunde rida ikväll passade jag på att åka till Janna och socialisera lite, lika trevligt som vanligt :) Nu ska jag sova, är ledig imorgon men ska iväg en sväng på fm och sedan fixa mina kusar på em. Tjingeling!

Tidig söndagsmorgon

Fullplanerat idag, har nu ridit en och rastat mina grabbar innan kvart över 7 på morgonen, dax att ta tag i någon typ av frukost innan resten av dagen tar vid. Hörs möjligen ikväll, om jag står på benen osv :)

Jan. 04, 2014





Jag och Sammi tog träningen till en ny nivå idag, mer barbackaridning framöver helt klart ;)

En alldeles vanlig fredag

Jobbat hela dan, det har även regnat typ hela dan - Mindre kul men nu börjar till och med jag känna att snö och kyla känns överskattat. Överlever lera ett par månader till om jag slipper frysa häcken av mig och kan fortsätta rida i ofodrade ridskor utan att frysa det minsta :)
Trimmade Sammi senare på eftermiddan, och han känns rätt grym! Även denna vintervila har gjort gott, han är mer mottaglig för träning och känns starkare i kroppen. Avslutade med att hoppa ett gäng varv på åttan, det finns några extrakilon att springa bort ;)
 
Nu är jag vansinnigt trött och ska definitivt sova snart, på't igen imorgon!
 
 
 
 
 
 

Tempofunderingar

Full fart igen efter ett par lite lugnare veckor runt jul och nyår. Nu är det dax för dom nyblivna 5-åringarna att komma igång efter vintervilan, lilla Scoop heter för dagen Karate-Scoop efter rätt så spektakulär luftakrobatik på lina ;)
Har i övrigt inte hänt så mycket spännande idag, Sammi fick jogga runt lös i ridhuset imorse och Skurt fick fortsätta trimhoppa på åttan. Stor skillnad mot igår, framförallt var han fantastiskt fin i markarbetet idag!
 
Man fastnar så himla lätt i handbromsen när man sitter och harvar dag efter dag, när man däremot får ut lite bommar eller trimhinder med bestämda avstånd att jobba med så kommer man på sig själv ganska direkt med om man trimmar i "rätt" tempo.
Nu behöver såklart inte rätt tempo för en övning vara rätt för den andra, men om man inte klarar av att rida sin häst i det tempo man ska tävla i så blir det antagligen rätt svårt att få till det när man kommer ut på tävling. Jag rider defintivt inte alltid mina hästar i tävlingstempo, men försöker att kontrollera mig själv med jämna mellanrum att hästarna är med mig även när tempot skruvas upp.
Med Skurt har jag som jag skrivit om tidigare haft lite problem med att jag satt för mycket tryck och att han då blivit spänd vilket i sin tur lett till oönskat motstånd från båda håll. Har under hela hösten ridit honom medvetet lite under tempo, där jag själv klarat av att släppa all press och därmed fått honom mer avspänd och mottaglig. Han är egentligen en fantastisk häst att rida, så otroligt känslig och lyhörd, så det handlar bara om att jag måste bli lika känslig, reaktionssnabb och lyhörd på hans signaler och samtidigt vara helt avspänd för att inte sätta press.
Nu känner jag att jag börjar få rätt bra koll på avspändheten, och har den sista månaden vågat börja ändra tempo mer, och också lägga upp grundtempot en del. Helt klart har jag mycket kvar att jobba på men känns som att jag är på rätt väg.
Nånstans så gäller det att träna på saker som är lite "obekväma" för att utveckla båda hästarna och sig själv som ryttare. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hundrasjuttioåtta varv på åttan

Efter en slapp förmiddag som till stor del tillbringades i soffan så tog jag på eftermiddagen tag i livet och byggde upp åttan i ridhuset tillsammans med Emma. Både Skurt och Sammi har sedan fått springa varv på varv på allt mellan 7 och 10 galoppsprång, för Skurt var det nästan första gången sedan september förutom ett par tillfällen när jag styrt över nåt litet hinder, men han kändes riktigt bra om än lite pigg :) Grymt nyttigt iaf både för hästar och ryttare, kommer nog bli ett par hundra varv till eller två närmsta dagarna.



Nu sitter jag sedan ett par timmar i soffan på Loviseholm, börjar snart bli dax att åka hem sova några timmar om jag ska vara människa imorgon. :)

Nytt år med nästan samma möjligheter

Som fortsättning på årssammanfattningen i förra inlägget så har jag faktiskt inga större förväntningar inför 2014. Som det ser ut nu kommer jag ha tillgång till riktigt fina hästar. Mina hästars mål har jag tagit upp i ett tidigare inlägg:
http://linnhornvall.blogg.se/2013/december/mal-och-sant.html
Målen står kvar och stora frågetecknet just nu är om Fina får hänga med i planen eller inte.
Förväntningar eller ej så ser jag ändå fram emot 2014, det må strula en del men det blir oftast bra till slut. Börjar tro på att allt har en mening :)

Nu ska jag, efter en grymt mysig nyårskväll tillsammans med två av mina bästa vänner, fortsätta chilla i soffan och om en timme eller två gå ut och trimma grabbarna lite, bäst att gå ut hårt. :)
Tjingeling!
 
 

Året 2013

2013 är över. Tack för det, det har varit ett snurrigt år. Alla år är väl i och för sig som en berg och dalbana, det är i princip helt omöjligt att ha 365 fantastiska dagar i rad, och för att uppskatta dom bra dagarna måste man väl ha lite sämre dagar.
 
Kortfattat så började 2013 ganska bra, hade en hög fina hästar att rida och både Sammi och Skurt utvecklades jättefint. Valde framåt april att kastrera Sammi vilket gav ett kortare avbrott för hans del och dessutom en rätt strulig vår och försommar tävlingsmässigt med honom med hans ibland rätt sviktande psyke som fick sig en extra törn när manligheten försvann.
Även Skurt blev av med sin manlighet vilket snurrade till det lite extra i hans huvud och han blandade genialitet och katastrof under sommaren och fick ett längre break under hösten för att få chansen att landa lite.
I maj fick fina också ett fantastiskt fint hingstföl e. Canterbury, en riktig liten drömhäst :)
Cybershot, e. Canterbury-Quidam de Revel-Contendro I
 
I övrigt har jag tävlat en hög fina hästar under hela 2013, bl.a. 5-åriga Noble Calippo som kvalade till Breeders och hade en bra vecka i Flyinge och 6-åriga Caskojs Maneater som gjorde många fina rundor upp till 130.
Fina Caskojs Maneater (f.07 e. Manhattan, äg. Johanna Westholm & Carina Svensson)
 
Hösten har varit minst sagt rörig. Bytte i början på september motvilligt jobb, valde att lämna älskade Loviseholm då min ekonomi sa ifrån till fortsatt utveckling där, hamnade här på Törsjö där jag har det bra. Har ändå varit, och är, många funderingar och tankar på framtiden och vad jag egentligen ska göra med mitt liv. Blir trots allt äldre och äldre och känner att det börjar bli dax att bestämma sig för vad jag ska satsa på och sedan göra det fullt ut.

Sammi har haft en bra avslutning på säsongen, plockat en del placeringar i avd A i 120-klasser där han fått fortsätta samla rutin och avslutade fint i Örebro i oktober för att sedan ha fått drygt en månads välförtjänt vila.
I början av november kom Fina tillbaka i träning och har sakta men säkert kommit tillbaka i träning och gjort det fantastiskt bra. Tyvärr har hon sedan ett par veckor tillbaka varit halt till och från efter att ha dragit av sig en sko i hagen.. Ser kanske inte jättelovande ut då det såklart handlar om hennes tidigare skadade ben, i värsta fall får hon helt enkelt gå tillbaka till avelsboxen, vi får se helt enkelt.
Tog under hösten också beslutet att sälja Cybershot, i december åkte han till sitt nya hem i Avesta där han kommer få det superbra. Ser fram emot att få följa honom, även om det tyvärr blir på avstånd.
 
Nog om 2013, nu blickar vi fram emot 2014, säga vad man säga vill men nytt år känns ändå alltid som början på något nytt :)
 
 

RSS 2.0