Jul. 30, 2014

Haft en ganska lugn dag som dessutom erbjudit oss lite svalare temperatur, skönt! Lite havrehämtning efter frukosten och sen har några djur fått trimma lite. Överlag ganska fina :)
Ägnat större delen av eftermiddagen åt att äta tårta, Elin fyllde år igår och dessutom kom det avramlingstårta levererad till träningarna så jag gick nog upp ett hekto eller två ;)
Hamnade i soffan lite för tidigt, hunnit fundera för mycket över livet som för tillfället egentligen känns för bra för att vara sant, får erkänna mig rätt livrädd för att förlora det men borde kanske njuta medan jag kan och får möjligheten istället.
Har dessutom försökt bli kompis med mina nya grannar som inte alls tycker jag verkar vara en trevlig prick. Att grannarna består av 20st relativt små ankbarn som bor i dammen utanför mitt hus och har en förkärlek till att hålla låda hela nätterna är en annan femma, kan nog snart vara hatkärlek från båda håll.. :)

Nu ska jag snart försöka sova, tjingeling!

Fina hästar :)

Alla kusar var super idag, bästa Daimen hoppade strålande felfritt igen och fick vara mr 100 % denna helgen :) Älskar den hästen!
Wilma hoppade lika felfritt hon, och Våfflan var felfri sånär som på att jag övergav honom på enklaste hindret på banan.. Rutinerat ;)

Nu blir det nga vanliga trimdagar hemma, på lördag byter jag ut Sundbyholm mot Askersund för att hoppa ett par varv.
Tjingeling!

Jul. 28, 2014

Värmeböljan from hell har besökt oss sista veckan, orken för att blogga försvann i samma veva men nu är det dags för en uppdatering. Har börjat rida igång Sammi igen, han känns mycket bättre nu så hoppas kunna ta med honom någon dag till Hammarö nästa vecka. :)
Dom andra hästarna trimmar på som vanligt. Idag har Daimen, Wilma och Våfflan varit på tävling i Sundbyholm. Daimen hoppade felfritt i båda sina klasser och är nu färdigkvalad till semifinalen i 4-årschampionatet, lite spänd stundtals fortfarande men jag tror han kommer bli så himla fin när han får mer styrka och rutin. :)
Våfflan hoppade även han felfritt i 1m och var jätteduktig i 110-klassen också förutom att jag var lite långsam in på banan och inte hann fullfölja planen helt. Wilma skötte sig också prima men var som vanligt lite pigg första klassen, hoppade dock felfritt förutom att jag gjorde en volt när det ramlade iväg lite.

Väl hemma har jag fixat stallet och gjort iordning samma kusar inför morgondagens tävling, Daimen hoppar 1m och Våfflan och Wilma 110 :)

Tjingeling!

Jul. 22, 2014

Förbannade sommar, man ska visserligen inte klaga på värmen men jag är ingen värmedyrkare och tycker det blir rätt jobbigt när det närmar sig 30 grader större delen av dagen..
Hästarna fortsätter springa fint, mina kusar har börjat få gå ute på nätterna nu dom varmaste dagarna, tror det är ganska uppskattat :) Daimen har såklart lyckats skrapa sig på ett ben men det borde vara ok snart igen så hoppas han kan vara med på Sundbyholm i början på nästa vecka.

Annars händer det inget speciellt, i alla fall inte vad jag vet ;) Tjingeling!

Jul. 19, 2014

Hade en grym dag på Liseberg igår, bästa Loviseholmsgänget :) Borde leka vanlig människa lite oftare, även om jag givetvis får lite pussa-på-hästarna-abstinens och ägnade sena kvällen åt att pyssla i stallet och lina några fina kusar och bara njuta lite extra av en fantastisk sommardag.

Idag har jag trimmat några och skrittat ut en sväng på Daimen. Har så fina hästar i stallet, man blir så glad av att se dom allihopa. :) Suck, jag är världens största nörd. Borde nog allvarligt fundera på att inreda en box med en tältsäng istället så kanske jag lessnar lite tids nog, eller så är det min hjärna som är smart nog att samla lite extramotivation inför kommande vinter ;)
Nu ska jag ta mina totalt ointressanta blogginlägg och sova igen, på återseende!

Jul. 17, 2014

Inkommen, nyduschad, godis inhandlat och ett par telefonsamtal avklarade. Hoppat några kusar idag, gått ganska bra överlag med tanke på att dom inte hoppat på några veckor och därmed var lite väl glada :)
Igår var jag iväg med Sammi på morgonen som precis som jag trodde satt fast rätt ordentligt och kommer behöva några veckor för att bli ok, på kvällen var jag på tävling med duktig 4-åring som hoppade felfritt i båda sina klasser och faktiskt är 100% felfri än så länge eftersom den hoppade lika felfritt i sin debut för nån månad sen. Alltid roligt när hästar man nästan bara rider på tävling utvecklats från gång till gång, framförallt roligt när ägarna tagit åt sig av tips och råd och det ger resultat :)

Nu ska jag sova, imorgon ska hela ligan till Liseberg, det har vi pratat om många år och nu tar vi tag i saken. På lördag är jag back in business på hästryggen!

Jul. 15, 2014

Förkylningen försvann lika fort som den kom så nu är jag lika frenetisk, enerverande och dryg som vanligt ;) Är dessutom full av ny motivation vilket gör att dom stackars hästarna får svettas ordentligt, men dom gör det med den äran och känns överlag jättefina allesammans! Bara Sammi som känns lite skum, han ser väldigt mycket bättre ut i kroppen efter den långa vilan men tror det sitter fast nånstans så han ska få träffa Koko imorgon för säkerhets skull :)
Avslutade kvällen med att hoppa fina Våfflan för Elin, haft honom som ett litet projekt nga veckor och det börjar ta sig så smått. Otroligt speciell och personlig häst som dessutom har kapacitet utöver det normala. :)

Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon och sedan avsluta dagen med kvällstävling med en 4-åring.
Tjingeling!

Jul. 13, 2014

Jag har givetvis, som varje semester sig bör, blivit sjuk. Enda skillnaden är att semestern är slut för denna gången och att det ter sig extremt onödigt ;)
Har haft en liten mellandag idag, dom flesta hästar har fått ett par dagar för att komma igång igen och fick lite återhämtning idag för att kunna trimma på för fullt igen från imorgon, bara Sammi och Daimen som vilat betydligt längre får gå lite på halvfart ett tag till :)
Ägnade eftermiddagen åt att frisera lite manar, välbehövligt och snart ser alla tävlingsredo ut, jag kan vara den minst kinkiga av oss alla med detta eftersom jag helt saknar estetisk ådra men till och med jag tycker att det blir mer motiverande att träna och sköta rena och välfriserade hästar när jag väl tagit tag i saken.

Nu sitter jag av nån anledning och lyssnar på Lasse Winnerbäck, det är nog fler fel på mig än en vanlig förkylning ;)
Tjingeling!

Falsterbo ♡

På hemmaplan

Är sedan ett par dagar tillbaka i Örebro efter en fantastisk vecka i Falsterbo :) Tävlingsmässigt blev det ingen höjdare när Calippo för första gången fick lite scenskräck och blev väldigt spänd första dagen vilket resulterade i några rivna bommar. Inte så mycket att säga om, och han var betydligt mer avspänd dag två ute på stora gräsbanan och då stämde ridningen lite bättre igen också :)
I övrigt har dagarna bjudit på strålande sol, fina hästar och duktiga ryttare. Kvällarna har tillbringats med släkt och vänner, har helt enkelt haft en rätt grym semester :)

Väl hemma så har jag satt igång kusarna igen som också haft lite semester, dom verkar glada över att få komma igång igen, bara Sammi som nog gärna skulle vilja ha semester ett tag till ;)
Nu ska jag klura vidare på närmsta tidens tävlingsplanering fram till Champion of the Youngsters. Ingen som vet om nga lämpliga p&j närmsta veckorna?

Tjingeling!

På plats i meckat

Rullade in i Falsterbo igår morse, tillbringade sedan större delen av dagen på tävlingarna med fint folk. Idag har jag sett grymma klubbkompisar vinna SM-guld och Elin ta Lex Zuke AL till final i 7-årschampionatet, har haft sämre dagar i livet så att säga och är så otroligt glad och stolt över att få vara en del av denna fantastiska klubb även om jag aldrig kommer bli i närheten av lika duktig som dessa grymma ryttare :)
Jag har trimmat Calippo som känns pigg, laddad och fräsch, är glad över att få chansen att matcha fram en så fin häst och hoppas att jag lyckas förvalta det någorlunda :)
Nånstans känns det som att det är dax att börja utvecklas och kliva fram - Jag sitter hemma och tror att jag tar sig framåt av evig träning men syns man inte så finns man inte som någon klokt sa, och att sitta en dag och se hur många rundor proffsen rider på dessa tävlingar får en att inse att vägen fram är enormt lång och att det kommer krävas mer än lite markarbete innanför ridhusets fyra väggar hemma för att komma någonstans i den är branschen.

Imorgon väntar första kvalet för 5- och 6-åringarna, vi startar ganska sent i 6-årsklassen så håll tummarna framåt kvällskvisten för att jag lyckas styra prickfritt :)

Jul. 02, 2014

Det går bra nu! Tänk vad fort det svänger, ena veckan känns det som att allt man gör blir rätt medan man nästa vecka landar på jorden och knappt förstår hur man någonsin lyckats med något.
Idag har jag för tredje onsdagen i rad ägnat kvällen åt P&J i Wittvång. Två fina kusar som gjort två starter var och varit strålande duktiga och piloten gjorde sitt jobb nästan hela kvällen. :)

Klockan lyckades bli vansinnigt mycket innan jag var hemma, nu ska jag sova lite igen.
Tjingeling!

RSS 2.0