Semifinal och annat trams

Det har verkligen blivit höst på riktigt nu, hästarna behöver klippas och tjockare täcken har åkt fram. Känns som att jag blir lika chockad varje år när det börjar bli kallt, får erkänna att jag plockade fram långkalsongerna igår....

Daimen gjorde jämna fina rundor på semifinalen i helgen men kändes lite matt och hoppade inte riktigt som han brukar. Slutade ändå delad 7a av 60 starter och hade fått åka till Flyinge även om han inte redan varit direktkvalad. Misstänker att pälssättningen påverkar honom lite och boostar med extra vitaminer, förutom det tar han det ganska lugnt och försöker mest bibehålla den i övrigt goda formen :)

Dom andra hästarna känns också fina, Canon och Willja som är under inridning utvecklas i raketfart, Canon galopperar nu och kan snart det en 2,5-åring behöver kunna :) Willja som är ett år äldre travade flera varv åt båda hållen idag, bara fjärde gången jag sitter på henne. Otroligt snälla och trevliga båda två, roligt att jobba med sånna hästar! 3,5-åriga Megamind tog sina första små skutt under ryttare igår också, mer okomplicerad häst får man leta efter.

Nu ska jag sova, denna veckan är lugn tävlingsmässigt förutom lokaltävling på lördag med en 4-åring och någon lämplig kuse att vara stand in i div2-laget på.
Tjingeling!

Sep. 18, 2014

Dålig uppdatering som vanligt, allt har rullat på i en väldig fart så har helt enkelt varken hunnit eller orkat.
Förra onsdagen var Wilma och Daimen på Strömsholm och hoppade ett par varv på deras p&j. Grymt bra att få lite träningsrundor inomhus :)
I övrigt så jobbar hästarna på som vanligt. Min tidigare häst Finepix lillebror Canon VT är här på inridning och förbereds inför att visas på rådgivande hingstbedömning senare i höst, och 3-åriga Megamind är också igångsatt efter sommaren.
Jag har fått hem ett 3-årigt sto e. Cardento-Tornesch-Indoctro som förhoppningsvis blir en del av min hästskara framöver. Otroligt trevlig häst som borde passa mig som handen i handsken och som jag dessutom tror är jättefin. :)

Imorgon ska jag tävla i Karlstad med Wilmina och på lördag tränar Daimen inför Flyinge under semifinalen på Strömsholm. Såg förresten i tidningen ridsport imorse att han blev högst bedömda hopphäst i Sverige i år av alla kvalitetsbedömda hästar, så roligt med en häst som jag trott på enda sedan jag började rida in honom :)

Tjingeling!




Sep. 05, 2014

Dagarna springer på, har inte jättemånga hästar igång men nånting har man ju av någon anledning alltid att göra ändå och snart är nog full styrka igång igen :)
Sadelkammaren blev färdigstädad förresten, kan någon hugga av mig huvudet när jag börjar stöka ner där igen?

Idag har jag varit på fina Sundbyholm och hoppat några kusar, Wilmina får dagens guldstjärna som debuterade 120 med bara ett retligt nedslag. Hon är nästan oslagbart jämn i sina resultat, oftast felfri och nästan aldrig mer än 4 fel. Känns som det kommer bli en riktigt fin häst, både försiktig och modig och vill alltid hoppa felfritt!

Tjingeling! :)




Superdaimen och nattstädning

Fina Northern Diamond visade sina kvalitéer igår på Kvalitetsbedömningen och fick dubbeldiplom med 9-10 för sin hoppning, med detta blev han också direktkvalad till finalen i 4-årschampionatet i Flyinge. Så glad och tacksam över chansen att få ha denna hästen i mitt liv :)


Idag har jag ridit några andra fina kusar, kände dessutom ett städbehov men hann inte riktigt tillfredsställa det som planerat, passade iaf på medan motivationen till det satt kvar och har precis ägnat en timmes nattsömn åt att istället börja röja i min sadelkammare. ;) Behövs tydligen mer än en timmes arbetsinsats för att slutföra det projektet så antar att det är lika bäst att fortsätta imorgon. Önskar mig en städgen eller två i julklapp, organiserat kaos är annars lite min melodi.

Nu är min 8-timmarssömn förstörd sen länge, blir nog aldrig vuxen eftersom jag både måste äta och sova som ett barn för att vara dräglig att umgås med. ;)
Natti!

RSS 2.0