Högbo dag två

Har det fantastiskt trevligt här i Högbo trots isvindar och lera. Daimen inledde dagen med att göra en av sina bättre rundor hittills och definitivt sin bästa runda i år och hoppade enkelt felfritt i ännu en 110-klass. Han har trots sina jämna resultat hittills i år inte varit där jag vill ha honom rid- och hoppmässigt och det har verkligen känts som att han behövt få några rundor i kroppen. Förhoppningsvis vände det idag, han var nästan helt jämn varvet runt och hoppade jättefint :)

Våfflan gjorde nog sin bästa runda med mig hittills, hoppade lekande lätt och fantastiskt fint runt felfritt i 120-klassen sånär som på ett tidsfel i omhoppningen. Känns så otroligt enkelt med honom, han ger en makalös känsla :)

Nu har vi avslutat kvällen med mello och GP-hoppning från GBG, dax att sova innan vi hoppar ett par varv imorgon igen, förhoppningsvis helt utan tidsfel ;)
Natti!



Fina hästar och långsam ryttare

Hästarna har inlett bra här i Högbo. Daimen hoppade felfritt i 1m, dock lite springig och inte helt avspänt, var dock mycket bättre och jämnare i 110n men hade ett ner där. Våfflan fortsätter att leverera jättefin hoppning, var felfri i 110n och hade ett ner i 120n, förutom att jag utnyttjade ridhuset lite väl mycket och fick ett tidsfel i båda klasserna.. Det kan ju inte stackars Våfflan rå för så imorgon ska jag koppla på hjärnan och skippa tidsfelen. Det är tanken som räknas va?!

För tillfället har jag fastnat i en soffa där vi bor tillsammans med massa trevligt folk som jag inte träffat på länge :) Snart sängläge, imorgon hoppar Daimen 110 och Våfflan 120 :)


Finaste Våfflan :)


På plats i Högbo

Har precis kommit fram till Högbo och efter diverse urpackning och mat på Mc Donalds har vi hamnat i vårat rum för helgen. Har med Northern Diamond och Wolfram i helgen, rena semestern med andra ord :)
Imorgon hoppar Daimen 1m och 110 och Våfflan 110 och troligen 120, Louise hoppar ungefär samma klasser med sina så det blir en lagom dag.

Fick förresten en ny fin utbildningshäst häromdagen, han heter Walde och är f. 2011 e. Lux Z-Epilot. Han har samma mamma som Wilmina och verkar vara en riktig "Linn-häst", ska bli väldigt roligt att följa honom framöver! :)

Nu ska vi snart knata ut i stallet igen och rasta hästarna, det pågick visst ridskoleverksamhet här till kl 21 så blir sen kvällsjogg för hästarna.

Premiärbild på Walde

N

Måndag

Tävlingshästarna har fått ett par lugna dagar efter Kumla och jag har lagt lite extra tid på våra fina yngre förmågor. 3-åriga hingsten Canon VT är jättefin att rida, välbalanserad och med en trevlig mun, man kan nästan tro att han är lika gammal som våra ett år äldre 4-åringar. :)
Dom i sin tur är också otroligt fina, jag är bortskämd med hög ridbarhet på kusarna. Anmält ett par av dom till sin första tävling om några veckor, känns som att jag överlag ligger ganska bra i fas med dom i år.
 
Nu till helgen åker jag till Högbo med ett par eller tre hästar, börjar tycka det är roligare och roligare att tävlingssäsongen är igång igen, så en hel tävlingshelg tillsammas med trevligt umgänge ska bli väldigt roligt :)
 
Härlig vecka på soliga Sundbyholm med finaste Supersammi 2013 :)

Tävlat tävling i Kumla

Precis inkommen efter en lång men bra dag i Kumla med fyra fina hästar. 5-åriga Northern Diamond gjorde en betydligt bättre tävling än sist på ÖFK, hoppade lika felfritt idag i både 1m och 110 men börjar hoppa mer avspänt igen även om han fortfarande är lite springig. En effekt av att jag fått använda fötterna lite väl mycket sista tiden men känns som att han är på rätt spår och bara behöver några rundor till i kroppen för att kunna spänna av bättre :)
Chigonda var superpigg och lite väl ambitiös i sin hoppning och fick några nedslag plus att jag la en volt, hoppar dock helt fantastiskt så tror det var ett angenämt problem :)
Wilmina fortsätter rada upp felfria rundor, felfri i både 110 och 120 idag igen, vet nog ingen häst som anstränger sig så mycket för att vara felfri som hon. Wolfram hoppade även han fantastiskt fint, kändes plättlätt i både 110 och 120, felfri i förstnämnda och ett par ner i andra, pilotfel och äkta bomrullare, han känns mao väldigt felfri just nu :)
 
Nu har jag fått mat av bästa Annelie och ska ta lite efterrätt innan jag beger mig mot sängen, natti!

Äntligen på banan igen

Det var en sanslös förkylning jag åkte på, den har ihärdigt hållt mig orkeslös och fått mig att känna mig sådär härligt otillräcklig. Nu är jag äntligen på banan igen, har visserligen haft tryckande huvudvärk hela dagen men förutom det känner jag mig riktigt pigg :)
Igår kväll var vi helt civila, gick ut och åt och avslutade med se 50 shades of grey på bio. Jag är alldeles för dålig på att hänga med på saker, uppskattar liksom att hinna sitta en timme i soffan innan jag däckar i sängen innan kl 22.

Idag har jag som vanligt trimmat ett gäng fina kusar, har fem stycken som ska tävla i Kumla på lördag och småttingarna jobbar vidare mot tilltänkta tävlingsdebuter om någon månad :)
Har förresten finbesök av Hanna och Vilma Edberg som är här och tränar, funderar fullast allvarligt på om man kan adoptera blivande 18-åringar?!

Nu dax att sova, Natti!

Sjukstuga och SM-hopp

Serverade kroppen med sovmorgon i tisdags och fick förkylningen from hell på köpet.. Producerar snor för ett dussin elefanter och har ungefär samma ork som en 90-årig pensionär, har med andra ord varit mer produktiv än sista två dagarna i mitt liv ;) Min första tanke var aldrig mer sovmorgon, men kanske istället borde ta sovmorgon lite oftare, även om mitt motto att jobba sig ur smärta och sjukdom verkar funka mycket bättre ;)
 
Ikväll hejar jag på bästa Daisy (gammal bild från ponnytiden) som rider första kvalet i Junior-SM på Gut Neuenhofs Carla, en häst som hon utbildat själv, sånt imponerar på mig :)
 

Tisdag

Haft en ovanligt lugn dag med försök till sovmorgon, städning av sadelkammare och bara några fina småttingar att rida. Har på kvällskvisten varit iväg till Eklunda där dom under veckan kör lite "öppen banhoppningsträning" med Willja. Första gången hon är iväg och hon skötte sig verkligen exemplariskt. Hoppade en bana med ett par lite kniviga linjer, kombination och diverse utfyllnad och hon bara tutar och kör :) Väldigt trevligt initiativ av Eklunda, helt perfekt med bana av tävlingskaraktär men där man har möjlighet att ge hästarna lite mer tid än vid en vanlig p&j.
 
 

Fina hästar i årsdebut på ÖFK

Hade en överlag lyckad dag på ÖFK igår. Fina Chigonda som inte tävlat på ett tag hoppade lekande lätt felfritt i 1m och 110. 5-åringarna Balou och Daimen var båda felfria i sina 110-debuter och känns helt klart lovande inför kommande säsong. Wilma hoppade som hon mestadels brukar felfritt, i både 110 och 120. :) Och sist men inte minst så skötte sig Våfflan alldeles strålande, hoppade felfritt i 110 och var lika duktig i vår första 120 ihop förutom en lite miss in i 3-kombinationen som gjorde att ett par bommar åkte i backen.
Ett jättestort tack också till Malin, Anita, Louise och Anna som ställde upp och hjälpte till under dagen, utan er hade det varit omöjligt att genomföra!
 
Idag har jag visat några hästar för kunder och ridit fina 4-åringarna Philip och Willja, alltid roligt att följa de kommande stjärnorna :)
 

Fredag

Har haft en sån där otroligt oproduktiv dag på pappret när klockan sprungit iväg, jag har inte alls hunnit allt jag planerat men ändå fått bra saker gjorda. Även om alla dagar är likadana så är ingen dag den andra lik ;)
Har hoppat nga av de som ska tävla på söndag och klippt en kuse, tränar ständigt vidare på att bli lite mindre värdelös men all vi som sysslar med denna sporten vet att man i regel oftare känner sig värdelös än odödlig, antagligen därför som vi övar vidare dag efter dag :)
 
Har förresten uppdaterat hästlistan med smeknamn efter önskemål, nu ska jag däremot sova eftersom att det blev en sen kväll igen, natti!

På besök hos Louise



Tog med mig Våfflan till Louise och hoppar lite i hennes nya ridhus :)

Hästuppdatering

Här kommer en liten uppdatering på vilka hästar jag rider just nu, så blir det lite enklare att hänga med i svängarna här :)
 
Northern Diamond, "Daimen" ägs av mig och Elin. Valack f. 2010 e. Diamant de Revel-Calypso II.
Willja, ägs av mig och Lina Wiman. Sto f.2011 e. Cardento-Tornesch.
Canon VT, ägs av Henriethe Thorvaldsen. Hingst f. 2012 e. Fantast vh Zwarte Pannenhof-Contendro I.
Philip VT, "Fille" ägs av Elin. Valack f. 2011 e. Cyklon-Stakkato.
Baldersbrår Tap, "Balou" ägs av Per Höglund. Valack f. 2010 e. Baloupraph- A-dur.
Chigonda, ägs av Per Höglund. Sto f. 2007 e. Tangelo vd Zuuthoeve-Julius.
Wilmina, "Wilma" ägs av Lina Wiman. Sto f. 2008 e. Spender S-Epilot.
Wolfram,"Våfflan" ägs av familjen de Wilde. Valack f. 2008 e. Wilton-Acacio.
Megamind, ägs av Elin och Janet Berg. Valack f. 2011 e. Camaro M-Aer.
Wonder, ägs av Lotta Larsson. Valack f. 2010 e. Santiago
Corazon El Divo, "Skurt" ägs av Rune Åslund. Valack f.2007 e. Corlensky G-Riverman.
 
Utöver detta hoppar och tävlar jag nga hästar som inte står på gården, går mao inte sysslolös och är otroligt glad och tacksam över förtroendet från alla fantastiska hästägare :)
 
Ska försöka göra lite mer ingående presentationer av hästarna framöver om ni vill ha det, nu är det däremot kväll och sovdax :)
 

En helt vanlig mysonsdag

Landat i soffan efter ännu en kall dag, vet inte när vi senast hade så mycket snö som nu. Har förutom diverse små krämpor känt mig nästan odödligt pigg senaste veckorna men har fått tillbaka för det sista dagarna när jag istället känt mig sovandes hela dagarna ;) Jag har ju dock mottot att man jobbar sig ur sjukdom och smärta så det har nog snart gått över igen :)
 
Igår fick jag hjälp av Elin att hoppa några av hästarna som ska tävla på söndag, tänk att det redan gått fem (!) år sedan jag kom till Loviseholm första gången, och hur mycket jag lärt mig sedan dess om allt som har med detta yrke att göra :)
 
 

Feb. 01, 2015

Överväger på fullaste allvar att börja blogga lite igen. Vinteruppehållet har inte bjudit på jättemycket variation utan det har trimmats som tusan på alla fina hästar och både jag och dom har förhoppningsvis blivit ett par snäpp bättre sedan förra året :)

Nu är det bara en vecka kvar innan tävlingsäsongen 2015 startar, nästa söndag har jag sex hästar anmälda till Örebro, alltid lika roligt när det drar igång igen :)
Ska försöka skriva ihop lite inlägg framöver, kanske göra en liten hästuppdatering bl.a. så det blir lite fart här igen ;)



RSS 2.0