Söndagshäng

Har haft många fint hoppande hästar i veckan. I torsdags kväll var vi iväg till Louise fina ridhus och hoppade ett gäng, 4-åriga Tinky och 6-åriga Vickan hoppade båda otroligt fint och börjar bli redo för tävlingsdebut :) 
Igår tävlade vi några i Kumla. Kerstin hoppade felfritt i 1m och 110, Houston var felfri i 1m och lilla Pepper var så nära felfri man kan vara i både 110 och 120 förutom en liten ryttarmiss i 120n där det ramlade en bom. 
Idag har jag trimmat några hästar, hoppat en av inackorderingarnas fina ponnyer och skickat iväg en såld kuse.  
 
Full fart nästa vecka som avslutas med tävling i Norrköping fredag-söndag.
Tjingeling! 

En sån där lite mer ovanlig vecka

Har haft lite kaosvecka såhär långt. Inledde med att vaka kolikhäst i två nätter, segdraget som tusan med två veterinärbesök men nu verkar den må bra igen :) Efter ett par dygn med lätt sömnbrist så var vi uppe tidigt imorse för att visa ett föl på selektering till elitfölauktionen för att sedan ta full fart hem till hovslagare som sedan verkade nästan 30 hästar. Det är då man börjar inse att det finns lite väl mycket föl, unghästar och avelsston.. ;) Skönt att ha det gjort hur som helst. 
 
Förhoppningsvis ser resten av veckan lite mer normal ut, imorgon ska jag förutom att rida ett gäng hästar hemma åka iväg till annat ridhus och hoppa några hästar på kvällskvisten, och på lördag tävlar några hästar i Kumla :)
 
2-årshingsten "Smirre" (Starkko-Sandro Boy-Baloubet du Rouet) fick stanna kvar inne idag efter hovslagarbesök, dax att börja skolan :) Hans mormor är syster med godkända hingsten Stakkatol så han har lite att leva upp till framöver ;) 

Fredagsfix

Idag har vi haft en sån där rolig fixardag, i förmiddags blev alla fölen id-kollade och chipmärkta, en mindre cirkus när det är ett tiotal som ska in från beten och man snabbt inser att inte ens hälften är något sånär tama efter ett par månader ute i det fria ;) Det gick ändå relativt smärtfritt och smidigt, skönt att ha det avklarat.
På eftermiddagen fortsatte jag och Robban projektet högtryckstvätta nya stallet, det är ändå en rätt tacksam uppgift eftersom att det alltid blir så stor skillnad, fint och fräscht :) 
 
Såg dessutom (som alla andra) Peder ta OS-silver på kvällskvisten, fantastiskt ridet på en fantastisk häst :) 
Nu är jag faktiskt obotligt trött och ska sova så att jag orkar trimma alla blivande OS-stjärnor imorgon. 
Tjingeling!
 
Finaste Northern Diamond som jag sålde som 5-åring är uttagen till Unghäst-VM med sin ägare Antonia Andersson, så himla roligt att han blev den stjärna jag hela tiden trott att han är! :) 
 
 

Jag har tillfälligt blivit med shettis

Det rullar på här så att säga. I måndags hade vi bästa equiterapeften Li Johansson här som gick igenom ett gäng hästar, alltid trevligt att träffas och hon gör ett jättebra jobb med hästarna :)
Övriga hästar har trimmat på som vanligt och känns överlag fina. Tävlingsmässigt är det lite lugnare nu ett par veckor med bara nga mindre tävlingar, dom äldre hästarna tävlar preliminärt i Norrköping v. 35 :) 
 
En av våra fölungar förlorade sin mamma för ett par veckor sen och det har inte varit helt lätt att hitta någon som velat ta sig an honom, nu har vi, oändligt tacksamma, fått låna världens bästa shettis som redan är hans bästa kompis :) 
 
 

Motivationssöndag

Har haft en sån där bra söndag när allt bara gått som planerat. Har trimmat ett gäng av våra yngre stjärnor, vi har så många fina hästar i stallet så det känns nästan overkligt :) 
3-åriga Dinaro känns verkligen jättefin efter sin sommarvila, han är ett riktigt lyckopiller! Roligt nu när man kan börja trimma "på riktigt", han kommer bli magiskt fin att rida på och känns i många fall redan mer som en 4-åring. :)
 
Fick dessutom finbesök mitt på dan av bästa Sofie, vi både ses och hörs alldeles för sällan men det är verkligen en tjej man blir grymt imponerad av och jag som jobbat med henne tidigare är övertygad om att Beerbaums är lyckliga som får ha henne i sina stallar :) 
 
Avslutade eftermiddagen med att ha en av mina underbara hästägare Nettan på besök, både Tinky och Pepper hoppade jättefint, ska bli så roligt att få följa dom :) 
Det går inte en dag utan att jag saknar den här kusen 

Fina dagar i Hammarö

Idag och igår har vi pendlat till Hammarö. Alltid fina tävlingar även om det alltid regnar. I alla fall igår, idag var det soligt nästan hela tiden men det kändes mer som ett undantag än en regel ;) 
Gazelle har hoppat jättefint båda dagarna och lekt sig igenom två 140-klasser. Igår var hon felfri och 3a, idag ramlade tyvärr en bom, men det känns verkligen som ren gymnastikhoppning och nu börjar hon kännas redo för större uppgifter. Det bästa idag var att hon inte var speciellt mycket hetare idag trots att hon fick gå lite mot klockan igår. Så skönt om det börjar släppa och det inte blir så stor grej så fort man lättar lite på bromsen :) 
 
Har fått en ny utbildningshäst i stallet också, ett 6-årigt sto e. Quality Time - Clinton, fantastiskt vacker och verkar jättetrevlig, blir rolig att följa. Fina One More Chance e. Bravour åkte hem i samma veva efter att ha varit här några månader. En fantastiskt talangfull häst som jag tror har alla möjligheter att gå hela vägen.
 
Som vanligt otroligt roligt med alla hästägare som ger mig förtroendet att förvalta era fina hästar, behöver jag säga att jag älskar mitt jobb? :)
 
Nu ska jag försöka få Robban att sluta dricka vin så jag får åka hem och sova, imorgon tar vi hemmadag istället för tävling, perfekt med en extradag att trimma hästar på. 
Supergasen :)

Stolpe ut, nya fina och avelsston till salu

Hade lite oflyt sista dagarna i Eksjö. Gazelle hoppade återigen magiskt fint i fas 1 i lördagens 130 winning round-klass. I omhoppningen blev hon däremot alltför het och en bom ramlade ner, vi behöver helt enkelt träna på att rida lite fort utan att få för bråttom ;) I söndagens 140 satt föregående klass lite kvar i kroppen precis som jag befarade och även där trillade en bom. På't igen helt enkelt! 
Caresso gjorde jämna rundor hela helgen där 140-rundan nog var den bästa. 
Annars en fantastiskt mysig helg i Eksjö, förutom att jag hade världens bästa häng och hjälp av Malin, Sanna och Hanna så tillbringade jag lördagkvällen i världens bästa familjen Edbergs lastbil, vilka fantastiska människor det finns :)
 
Väl hemma hade 4åriga Houston SB  (e. Pessoa - Harley-Sheraton) flyttat in, han ägs numera till hälften av Robban och ska bli spännande att följa. Under kvällen flyttade en till 4åring in, Tinky Ek (e. Fantast-Landstreicher) ska bo hos oss en kortare period för att sedan fortsätta tävlas av mig. Premiärhoppade även hennes storebror Pepper som jag också fått förtroendet att tävla lite framöver. :)
I måndags flyttade också en ny inridningsponny in som ägs av gamla kompisar från Sundsvall, alltid roligt med norrlandshästar i stallet!
 
Vi har bestämt oss för att dra ner lite på avelsbiten och säljer därför några av våra fina avelsston, vet ni någon som söker riktigt bra ston till avel från välmeriterade möderne så hör av er för mer info :) 
 
Nykomlingarna Houston och Tinky 

Semesterhelg i Eksjö

När fyra hästar blev två så blev en på förhand lugn helg i Eksjö snarare rena semestern :) 
Har bara "gamlingarna" Gasen och Caresso med, och trots att Robban fick stanna hemma och jobba så har jag värsta superteamet runt mig med Malin, Hanna och Sanna i spetsen som håller ordning på mig ;) 
 
Hästarna har en lite lugnare helg där som hoppar 130 fredag o lördag för att sedan avsluta med att hoppa 140 på söndag. Nästa helg hoppar dom två 140-klasser i Hammarö är tanken så det passar ganska bra. 
Gasen hoppade både fint, felfritt och fick dessutom som pricken över I-et vinna idag :) Caresso hoppade också fint men rev tyvärr sista, han hade gott kunnat få vara felfri men så är det ibland. 
 
Ikväll har vi hunnit både gå ut och äta, gått myspromenad  (läs äta lika mycket gräs som promenera..) med hästarna och nu kör vi vårt absolut mest lata på hotellrummet. Sämre kan man ha det. 
 
Supergasen gillar rosetter så länge hon slipper prisutdelningen ;)
 
Kvällspromenad med ett supergäng 

Gazelle MF

Den hittills ohotade stjärnan i stallet får äran att inleda hästpresentations-grejen ;)
Gazelle, som till vardags kallas för Gasen, är född 2007 e. Chicago Z-Landlord. Hon är uppfödd av Margaretha Friman och ägs av Margaretha och Robban. 
Gasen inledde sin karriär med att hoppa 9-9 på sitt 3-årstest och var som 5-åring högt placerad i Breeders Trophy med Robban på ryggen :) 
Sedan har hon hunnit med att få ett föl innan hon förra året kom tillbaka i sporten. 
Jag har ridit och tävlat henne i ganska exakt ett år, och hon samlar just nu rutin i 130-140-klasser för att matchas mot större uppgifter. 
Gasen är en otroligt personlig häst, hon är världens snällaste att hantera och en 5åring skulle kunna leda henne och pyssla med henne, och när man kommer upp på ryggen är hon en fantastisk tävlingsindivid! Ett känsligt sto som har mycket egna åsikter samtidigt som hon har en otrolig "fighting spirit" inne på en tävlingsbana :) 
 

RSS 2.0