SOMMAR

Nu har det verkligen gått och blivit sommar! Helt sjukt varmt ute, runt 25 grader alla gånger och stekande sol... Igår tror jag inte att jag gjorde så himla mycket.. Eller, på förmiddan var jag och red Helle åt Onkamos, sen blev de slapptid hemma en stund och på eftermiddan/kvällen var jag på stallet och fixade iordning åt mina hästar. Linade W en stund och det gick braaa =)
Resten av kvällen tillbringades framför tv/dator, slappt, slappt, slappt! Men så får det vara ibland, fick ju lite roliga telefonsamtal där ett tag iaf.. Haha, alla var inte lika lugna som mig om vi säger det så ;)

Dagen har jag tillbringat först på stallet o sen hemma. Fixade klart sommarhagen åt hästarna tillsammans med mamma, Barbro och Anette. Skönt att det är klart!
Nu har jag typ försökt vara ute en stund, vore inte fel att bättra på brännan en del om vi säger de så.. Det går dock sådär, jag blir nog mer röd än brun. Kollade på Elitloppsuttagningarna också, snart är de finaltime! Woho! Sen blir det en sväng till ica ikväll mellan 18-21.15... Inventering på schemat, jag ska nog överleva det också.

Imorrn drar jag ner till Östergötland med lille tåget till världens bästa Mallan! Ska bli sjuuuuuuuuuuukt nice, verkar bli kvar där typ hela veckan nästan, återkommer väl torsdag eller fredag kanske. Den som lever får se! =)

Tjingeling!


HEJ DÅ GYMNASIETIDEN!

Och det känns så jävla bra! :D Sista böckerna inlämnade idag, mitt tomma skåp är tömt och lite fika med klassen ute o solen. Himla nice måste jag säga, och god tårta gjorde ju inte saken sämre direkt! Nu väntar  knappt 2 veckors semester och uppladdning inför studenten, men känns som att det är en himla massa som ska hinnas med innan dess! På måndag åker jag ner till Östergötland på en liten tripp, hälsar på bästaste Mallan och åker neröver småland för att kika och agera smakråd när hon provrider lite hästar. På tok för länge sen vi träffades nu så det känns nice, nice, nice! Eventuellt ska vi kika på en unghäst som ska lånas ut för försäljning också, men det är väl mer ovisst än sålänge.
Återvänder väl hemåt under veckans andra hälft.. Ingen planering alls har jag (det är väl som vanligt då kanske?), men ALLT ORDNAR SIG som vi säger i norrland ;)
Förutom detta så ska jag hinna med att lära mig dansen till guldtrofén (hur ska det gå till med mina danskunskaper...?), umgås lite med klassen och så lite andra små äventyr utöver det.

Imorrn, eller egentligen senare idag, så ska jag inleda med att rida Helle en sväng på förmiddan. Var ett bra tag sen nu så det kan ju bli spännande... Den som (över)lever får se!
Sen ska jag väl ta mig an mina monster också, longerade båda en stund idag och dom skötte sig. Imorrn blir de väl antingen samma sak eller nån lugn tur ut i skoooooogen. Tur att isbjörnarna har gått i idé nu iaf så att man vågar vistas ute :):)
Förhoppningsvis så stämmer prognoserna så att de blir soligt o fint imorrn också, lite bränna skulle inte skada!
Tjingeling!

YES! :D

Fick antagningsbeskeden till Flyinges KY- Unghästutbildning idag! Positivt o bra var det, och ännu roligare är att både Lisa och Cicci också är antagna! :D Kan ju alltså bli hur bra som helst, så nu får de närmaste månaderna utvisa om vi hamnar där nere eller inte! Alla lär tacka ja till en början iaf, 98 % säkert att jag flyttar ner ett år iaf känns de som! =)

NU ska ni får veta vem Mallan är. Jag kan ju inte berätta om Måsse varje dag liksom, och Mallan är faktiskt lika viktig ;D Dessutom var hon fräck o gjorde världens beskrivning om mig i sin blogg, så nu ska vi ge igen!
Malin "Mallan" Petersson är min tvillingsjäl. Okej, jag trodde inte på sånt innan. Men nu är det bara att inse sanningen. Säg vad vi inte tycker exakt likadant om? Mallan har svaret. Grålle. Men Grålle är ju faktiskt bara en häst och sånt kan man bortse ifrån ibland! Mallan är rolig, klok (tänk den dag jag blir lika klok som dig!), begåvad och cool. Dessutom älskar hon Polluxpåsar vilket är ganska fascinerande. Fast, hon glömde nog bara bort att hon var 18 år och inte 10 när det inträffade ;)
Mallan bor i södra sverige, och sånt gillar vi. Själv hatar hon norrland (det är förståeligt), men ändå har hon varit här o hälsat på i kylan vilket vi tackar för. Mallan har lite udda färg på nga av sina hästar också, det är nog faktiskt en till sak som vi tycker olika om. Sportkor kan jag ta, men vad kallar man prickiga hästar? Lilla Gubben?
Annars finns inget negativt att säga om Mallan, jag får inte ens ihop nån lista! Blir till att ge igen imorrn.
För den som är intresserad så lär jag åka neröver o hälsa på nästa vecka, intresseklubben antecknar.

Nu blir de sängen, tjingeling!

MEN TJA!

Måsse din galning, det är plågeri att blogga den här tiden på dygnet! =P Dock så lovade jag ju att skriva nga snälla ord om den här personen tidigare idag, i ett snabbt ögonblick..
Så vem är allas vår Måsse? Hmm.. Frågan är snarare vart vi ska börja! Måsse (Till finare högtider Emma Onkamo) är typ tokig, galen och rätt så underbar. Utan Måsse ingen Håppan, okej?
Till hösten när jag troligtvis lämnar Norrland så har min mamma lovat att adoptera Måsse, och det är ju inte att säga lite. Å andra sidan så är min plan att plocka med mig tjejen neröver, det vore helt klart det allra bästa. Så nu vet ni! Annars har hon ett ganska (väldigt..) vasst humör, kan innebära vissa problem ibland, men snart växer hon nog upp och blir lika klok som mig och då blir det ju bättre än bäst såklart. =)

Nu vet ni typ allt som är värt att veta om Måsse, sådeså! Troligtvis har jag glömt nåt, men det skyller jag på klockan. För er som undrar hur det går med fyrbeningarna så går det bra. W gjorde en felfri 130-runda i helgen och även en superrunda i 120 där hon för första gången fick gå i avd. A. Framöver ser det lugnt ut, nästa tävling blir troligen 13/6 i Östersund.
Tjingeling!

UPDATE

Lite dåligt med uppdatering på slutet kanske man kan säga! Har dock haft lite mer än fullt upp, nu är det verkligen sista rycket i skolan och därpå har det varit jobb/tävlingar/snabbresa till skåne m.m.
Nu börjar man se slutet på eländet i plugget iaf. Böckerna ska in och det är nästintill ingenting kvar att göra! Ikväll är det klassfest, kan bli precis hur galet och roligt som helst! =D

Pållarna går superbra nu också, kul kul! Båda två ska åka till Umeå i helgen. L går 1m-110-110 och W går 120-130-130. Under förutsättning att allt känns fortsatt bra med båda så =)
W gick bra i Högbo också när vi var där för nga veckor sedan. Hade nåt nedslag för mycket i båda 130-klasserna men det hade väl sina orsaker kort sammanfattat. Väldans nöjd med henne iaf, det fortsätter att båda gott inför framtiden.

Nu är det snart dax att åka in till skolan. Igår hade vi besök av mormoner och det var riktigt läskigt.. Idag slipper vi iaf det, bara inlämning av lite böcker/betygssamtal o.s.v.
I eftermiddag tänkte jag hinna med en sväng på stallet innan klassfesten också, hur nu det ska gå till.. Den som lever får se!
Hare bra!

NYTTAN MED KON!

"Kon är ett husdjur. Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till stan, men bara när den ska dö. Men det bestämmer den ju inte själv.

Kon har sju sidor. Den översta sidan - den nedersta sidan - den främre sidan - den bakre sidan - den ena sidan - den andra sidan - och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet, och det är för att hornen ska ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till för prydnad. Dom kan inte röra sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen. Den använder den för att jaga bort flugor med, så att de inte ramlar ner i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - och den ena sidan - och den andra sidan, är det bara hår. Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter ko-lör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.

Kon har fyra ben. Dom heter ko-ben. Dom kan också användas för till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål, men hur den gör det har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gått luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inget däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man ser är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket."


Tjingeling!

NU BÄR DET AV!

Yes! Åker till Högbo och deras stora nationella tävlingar om nån timme. Massa trevligt är att världens bästa Måsse ska med, och så var helgen alltså räddad! =D



W
går en 110 ikväll och sedan 130 imorgon och på lördag. Återkommer väl på lördagnatt någon gång, säkra källor säger att unghästarnas 130 lär gå runt 21-tiden på lördagkväll... Mys!

Hare så fint!

BLÄÄÄ

...För allt plugg! Det är ju totalt amazing att det aldrig kan ta slut, och att det hela tiden kommer nya grejer som helst skulle vara färdiga igår!
Min PA-rapport är definitivt inte i närheten av färdig än, kan visserligen inte påstå att jag var alltför effektiv igår heller, men det är väl å andra sidan varken bättre eller sämre än vanligt.
Regnat har de gjort här också, ser skumt ut även idag och nog skulle jag tro att vi får nga små droppar här under dagen. Om inte annat för att göra mig på lite sämre humör..

Jaja, annars leker livet (?) och allt är frid o fröjd. Hoppade W lite igår på färsta och hon gick väl helt ok, väldans lugn och avslappnad vilket är stort stort plus, men kanske kändes lite matt i sprången vilket inte är ett lika stort plus. Dock helt förståeligt eftersom att hon har fått jobba på ganska bra sista veckorna med mycket trimning.

Nu ska jag kila till bussen minsann! Skolan kallar, och sen blir de hem och fortsätta med lille rapporten, yes yes!
Hare bra!

OCH SÅ VAR LEDIGHETEN SLUT

Men det känns för en gångs skull som att ledigheten har varit lång! Har hunnit med en del skrivande på PA-rapporten, även om det kanske har blivit mindre än vad de borde.. Menmen, bättre än inget!
Dagen har spenderats framför datorn 10-16, med en paus på typ1 minut för att hämta ett äpple. Really nöjd måste jag säga, sen att det inte blev alltför mycket gjort på alla dessa timmar är lite värre.
Att jag sen har haft sjukt ont i halsen hela dan är definitivt värst av allt, jag har inte tid att bli sjuk!!

Hästarna blev plågade även idag, strålande tider. Trimmade L en stund och han gick riktigt bra. W fick gå nga varv på travbanan och hon var sjukt fjantig som vanligt, att hon aldrig lär sig! Måste vara oerhört korkade djur ändå... Tur att vi gillar henne för den hon är.. =)

Imorrn blir det back to plugger igen, känner mig himla peppad för en tre dagar lång skolvecka innan jag far en bit söderut. Nej, inte direkt. Har äckligt mycket att göra innan dess och det är icke bra. Men det löser sig som allt annat.
Snart vidare mot sängen, nga timmar sömn väntar!
Tjingeling!

DRÖMMA KAN MAN...

..Om väldigt mycket, och där får det nog stanna oavsett om jag vill eller inte =)
Åkte in en sväng till klubben i förmiddags och kikade på lite 3-årstest. Såg väl sisådär 5 hästar, och det var väl inget att hänga i julgranen direkt. Dock var alla rätt trevliga och stannade på poäng däromkring. Två som stack ut lite extra också, men där var det annat som tyvärr satte stopp för riktigt höga poäng idag.

Lite PA-rapport har jag lyckats skriva också, det går sakta men säkert framåt! Tyvärr mest sakta just nu, men det bör det bli ändring på ganska snart om den ska vara klar innan vi drar ner till Högbo på torsdag! Jösses vad tiden går fort alltså, det var nyss januari och 20 grader kallt, massa tid till studenten och allt kändes solklart. Nu är det tametusan MAJ, 20 grader varmt och studenten närmar sig med stormsteg!! Sen börjar livet på riktigt =D Haha!

Har hunnit med att plåga pållarna lite idag också, mammsen var snäll och fixade allt  på stallet medan jag red L, han gick rätt så bra stundtals.
Sen trimmade jag W en stund också, prinsessan! Hon börjar kännas så himla fin nu, lilla skrutthästen! =)

Valborg

...Var det igår ja! Inledde eftermiddagen med att rida W en sväng, hon gick bra, goodie! Sen blev det lite tråk hemma nga timmar innan Fanny och Erica hämtade upp mig strax innan 00-tiden för vidare fart in till staden =) Lite sen planering betyder dåligt med förfest, men det är sånt man får ta och roligt hade vi ändå. Tog visserligen en timme i kö innan vi kom in, men mycket folk är = very nice, Me like! Lugna gatan fick det bli för mig som hade bestämt mig för att kliva upp tidigt idag och skriva PA-rapporten som ska lämnas in nästa vecka, så när jag kom hem sisådär vid halv fyratiden imorse så blev det raka vägen i säng o sen nga timmars sömn innan jag klev upp halv tio igen.

Dagen har spenderats med rapporthelvetet, inte direkt me like på den! Jag har skrivit lite men har sååå mycket mer än hälften kvar vilket känns ganska så tröstlöst. Jaja, det ordnar sig.
En sväng på stallet har jag hunnit med också, ska dit efter maten o rida L är tanken.

Lite uppdaterade även idag nudå, håll till godo liksom!
Tjingeling


RSS 2.0