SuperSammi och felfria 5-åringar

Bra, men lång, dag i Linköping. Kom dessutom fram till en lervälling som hette duga där stora delar av banan var ordentligt geggig, torkade tack och lov upp helt ok under dagen.
Sammi inledde med att hoppa både felfritt och tillräckligt snabbt för att få pris i första 120-klassen som var en tidshoppning, hoppade inte jättedåligt och var (som vanligt..) helt obrydd av underlaget. Han följer verkligen ingen instruktionsbok...
5-åringarna hade det lite kämpigare i leran. Caresso hoppade egentligen felfritt förutom att han såg spöken i kombinationen, och Calippo rev visserligen bara ett men var spänd och tog i för kung och fosterland för att klara hinder som han egentligen inte behöver blinka för att klara ;)
 
I andra 120-klassen hoppade Sammi lika felfritt igen, SuperSammi helt enkelt! :) Lite för långsamma för att få pris (men mindre än 2sek från den som vann, lite dåligt med valmöjligheter på den omhoppningen kan man säga) men vad gör väl det, det blir en grym liten speedhäst i framtiden och han har gjort två fina rundor idag :)
5-åringarna ryckte upp sig rejält till andra klassen, båda två hoppade avspänt och väl runt hela banan, och 100 % felfritt :) Grymt helt enkelt!
 
Fick väl hemma det tråkiga beskedet att världens bästa farfar gått bort i morse, så tråkigt, han är verkligen en person som stått mig nära under hela livet. Önskar ofta att jag fick bli liten igen och vara hos farmor och farfar under skolloven. Åka skidor, skridskor, gå promenader i skogen, fiska, åka båt, bada i sjön och bara bli sjukt bortskämd. Har helt enkelt många fina minnen att blicka tillbaka på. :)
 
Nu blickar jag fram emot morgondagens tävling med 5 kusar, har käkat överbliven tårta till middag så är så redo jag bara kan bli! :)
Natti!

Tack!

Blir bara ett stort tack-inlägg till alla som grattat och uppvaktat mig på födelsedagen idag, ni är fantastiska allesammans och jag är så lyckligt lottad som har alla er i mitt liv! :)
 
 
 
 

Ny uppladdning inför ny tävlingshelg

Veckan har flutit på ungefär som vanligt, Sammi och Toreza har fått några lugna dagar i skogen och hagen medan dom andra hästarna ridits som vanligt.
Idag har jag bl.a. hoppat alla hästarna som ska tävla i helgen, överlag fina allihopa. Sammi kändes grym när jag väl kom fram till hinder men fick svettas lite innan, brukar vara välbehövligt dom gånger det sker. :)
 
Nu till helgen rider jag Linköping på lördag och Kumla på söndag med ett gäng hästar.
I Linköping hoppar Sammi (6 år), Caresso (5 år) och Calippo (5 år) alla 2st 120-klasser var. På söndag hoppar Skurt (6år) troligen 110 och 120, Maneten (6 år) 120 och 130, och Sammi, Caresso och Calippo vars en 120-klass.
Bra grej helt enkelt, imorgon ska jag rida ett gäng och fixa lite inför helgen :)
Tjingeling!
 
 
 
 
 

Tillbaka på hemmaplan

Som vanligt ett fantastiskt arrangemang kring Champion of the Youngsters. Årets i särklass bästa tävling tack vare teamet kring arrangemanget tillsammans med alla helt otroliga funktionärer som gör ett toppenjobb, är helt förundrad ännu en gång hur alla klarar av att vara så glada, trevliga och tillmötesgående under 5 långa dagar med enorma startfält som troligtvis kräver mer planering och strukturering än vad någon kan förstå.
 
Mina hästar har överlag varit grymma. Toreza H gjorde tre riktigt bra rundor, nåt nedslag här och var men blev bättre och bättre för varje runda, sista svängen helt avspänd, så fin!! :)
Calippo skötte sig också fantastiskt, gjorde även han tre bra rundor och levererar en smått grym känsla. Felfri i första kvalet, ett ner i andra och sedan felfri i consulationklassen. Finns enormt med hoppning i honom, så häftig :)
Sammi har också varit riktigt bra. Har visserligen varit rätt het i alla klasser och spelade ur totalt i fredagens andra kval där det blev på tok för vilt för att jag skulle kunna hålla det inom rimliga gränser, men kom tillbaka i lördagens 125-klass och levererade en mycket bättre runda trots att jag red rätt dåligt. Känns ändå som att han är på rätt väg, han har inte tävlat speciellt mycket i år så ser fram emot mer regelbundet tävlande för hans del under hösten. :)
 
Kom hem idag under eftermiddan, mamma rullade vidare mot Norrland och jag har ägnat tiden åt att packa ur och fixa lite i stallet.
Nu dags att sova, tillbaka till vardagen imorgon!
 
<3
 

Bra start trots lite tråkiga resultat

Precis inkommen efter en lång men grymt trevlig tävlingsdag, var uppe strax efter 6 i morse och fodrade, mockade, promenerade hästar och trimmade Sammi. Hoppade sedan Toreza i 1m-klassen som var 4åringarnas första kval, rev ett par hinder men hon var så himla duktig! :) Gillar verkligen henne, otroligt positiv och ambitiös :)

Sammi startade sin 120-klass tillika 6åringarnas första kval framåt 18-tiden, rev ett och känslan var ok, han var galet pigg och höll låda på framhoppningen, skötte sig trots allt på banan men sprang iväg lite för mig och hoppade därmed lite sämre igen. Aja, nånstans ändå ett positivt tecken att jag inte behöver kroka i allt jag har för att den ska våga hoppa, svårt bara att hitta balansen eftersom att han utan hjälp lätt fegar ur. Imorgon får han gå en 110 eftersom att 6åringarna har vilodag men han skulle behöva hoppa 75 banor, blir bra med en låg runda för att försöka hitta lite jämnhet inför andra kvalet som går i 125 på fredag :)

Tjingeling!

Champion of the Youngsters 2013 kan börja

Är nu framme på Grevagården för årets bästa och roligaste tävling, har dessutom med mig bästa mamma och har haft kramkalas modell större med gulligaste Lewis :):)
Är lyckligt lottad med tre fina unghästar till årets tävling. 4-åriga Toreza H, 5-åriga Noble Calippo och min egen 6-åring Stalypso's Son. Kommer alltså få rida många olika banor på nya fina fibersandbanan, ska bli så grymt kul och jag känner mig otroligt motiverad till att bara rida typ så skitbra jag kan för att ge alla kusar en bra erfarenhet från veckan.

Har joggat Toreza och Sammi nu på kvällen på plats. Toreza var lite spänd till en början men kändes fin och slappnade av fort, Sammi däremot var tokladdad och fick rasta sig lite lagom idag, han får trimma en stund imorgonbitti innan tävlingarna drar igång.
Först imorgon har 4-åringarna sitt första kval i en 1m-klass kl 11 och efter det hoppar 6-åringarna sitt första kval i en 120-klass.
5-åringarna gör sitt första kval på torsdag, så dom får vänta en dag till :)

Nu ska jag sova, natti!

Bra avslut på en bra vecka

Uppe tidigt imorse och fixade stallet innan jag begav mig mot Nykyrka tillsammans med Anita och Anna. Positivt överraskad av en trevlig anläggning som nådde toppen när jag insåg att Sara Brink byggde banorna. Grymt, älskar att rida på hennes banor, alltid välbyggt och lagom utslagsgivande.
Calippo hoppade superfint även denna helg. Inledde med att vara felfri i sin andra 110 och debuterade sedan 120 med ett skitnedslag som jag får ta på mig, 2an till 3an var en distans oxer-räcke med 4 jämna galoppsprång. Jag har med honom hittills alltid kunnat fortsätta framåt på distanserna då han stått ifrån lite själv, men nu kom jag så bra in på oxern och när han inte stod ifrån räcket efter och jag inte använde lillhjärnan och bromsade tillräckligt snabbt så blev det lite väl tajt helt enkelt. Inget att säga om, hästen är grym, kan bli roligt nästa vecka på Youngsters :)
 
Var hemma i vettig tid och har trimmat Skurt och pysslat lite i stallet och med hästarna under eftermiddan. Dom andra kusarna hade planerad vilodag, på't igen imorgon bara :)
 

Lördag

Dagarna ser rätt likadana ut, blir med andra ord extremt tråkig bloggning, sånt ni får leva med. Har trimmat kusar idag också som alla andra dagar, typ det bästa jag vet, även om all träning man gör här hemma är för att nå ett mål på tävlingsbanan så kan jag ganska ofta komma på mig själv med att uppskatta alla "normala" trimdagar mer än själva tävlingsdagarna. Det är otroligt roligt att tävla och uppnå mål för både hästarna och den egna ridningen, men vägen dit med den vardagliga träningen, planeringen och skötseln är minst lika rolig och det är under alla timmar i sadeln hemma som man lär sig ett och annat.
 
Några av hästarna som ska gå youngsters nästa vecka har fått trimhoppa lite över små hinder idag. Bara jobba med rytm och jämnhet, blev rätt bra med alla :)
Nu väntar jag på pizza och sen ska jag sova, upp tidigt och fixa stallet imorgon innan jag åker mot Nykyrka :)
 
Tjingeling!

Fredag

Dålig bloggning som vanligt, är dom flesta kvällar så trött när jag kommer in att jag tänker "bloggar imorgon istället", problemet är ju bara att jag tänker likadant varje kväll.. :) I övrigt rullar det på rätt fint, har lite framtidsångest mellan varven men sånt går över, och det mesta löser sig med tiden. Det är bara det att tiden springer alldeles för fort och det börjar bli dags att få lite kontroll över livet snart igen.
Hästarna går hur som helst fint :) Har ridit hela "mitt" gäng idag och sedan hoppat Calippo på kvällen. Alla har varit bra, imorgon ska jag gå igenom hela gänget igen och sen får några ta det lite lugnare på söndag när jag åker en sväng till Nykyrka för att rida ett par klasser på Calippo.
 
Sammi hoppade för Arnold i onsdags, blandade som vanligt hej vilt på träning när han ägnar hälften av tiden åt att hålla koll på varenda möjliga kuse som skulle kunna anfalla, men känns ändå nånstans fortsatt väldigt fin, han ger rätt häftig känsla dom språng han får till det. :) Idag har vi ägnat oss åt att skritta i skogen, mys på hög nivå, så himla skönt att ha honom så pass "i balans" som det känns som att han är nu, blir som en annan, mycket trevligare, häst.
Elin tillbringar helgen i Tierp med några kvalande unghästar, jag skippade den tävlingen i år eftersom att den ligger så tajt med youngsters och plånboken helt enkelt inte tillåter mer just nu, kanske lika bra eftersom att förra årets tävling i Tierp garanterat var 2012 års mest misslyckade tävling på alla plan. Jag red dåligt, hästen var visserligen grym som så många andra tävlingar, det var värdelöst utanför tävlingsbanan eftersom att jag sattes i situationer som ingen vill hamna i osv. Visserligen redde det ut sig mot slutet av helgen, jag umgicks med trevliga människor också och red rätt bra i sista klassen om jag inte minns helt fel, men det var ingen helg att minnas om man säger så.
 
Nu ska jag snart sova igen, dagarna går för fort.
Natti!
 
 
 
 

Fina hästar, tävlingsplan och fina bilder

Trimmat ett gäng kusar idag, dom kändes överlag fina allihopa. Avslutade med fina Maneten som nu semestrat klart och ska med in i tävlingscirkusen igen :)
Har lite oklar planering framöver, men närmaste tre helgerna är hyffsat klara i alla fall.
 
Nu på söndag åker jag en sväng på förmiddagen och rider Noble Calippo ett par klasser i Nykyrka. Funderar ev på att ta med Sammi också men lutar åt att jag struntar i det.
Nästa vecka (v 34) är det Champion of the Youngsters på Grevagården med Stalypso's Son, Noble Calippo och Toreza.
V 35 åker jag troligen en dag till Kumla med Stalypso's Son, Corazon El Divo, Noble Calippo och Caskojs Maneater. Linköping har dock tävling samma helg med massa kvalklasser, så överväger att försöka ta mig dit istället om det löser sig på vettigt sätt.
 
Köpte några fina bilder från tävlingarna i Sundbyholm på Sammi förresten, här kommer dom :)
 
Den gör mig glad! :)
 

Ny vecka, nya möjligheter

Ännu en vecka snart slut, vart försvinner tiden? Halva augusti har snart sprungit förbi, får ont i magen bara jag tänker på att det snart är höst och att ett nytt kapitel snart måste ta vid.
Varit i Mariestad fredag-lördag och tävlat unghästar. I fredags hoppade Toreza felfritt i 90cm och Lillan gjorde två bra rundor i 95 och 1m. Fick övernatta hos Maria som äger Lillan, mycket trevligt och roligt att få se hennes kommande stjärnor :)
I lördags hoppade Lillan 1m på morgonen och gjorde det så bra att hon slapp andra klassen :) Blev sedan några timmars väntan innan jag red två rundor på nya bekantskapen Noble Diamond (f. 08 e. Empire) som jag red första gången i tisdags. Fantastiskt fin kuse, ger riktigt grym känsla. Hoppade felfritt i 105 och debuterade sedan 110 felfritt :)
 Noble Calippo f. 08 e. Empire-Fortus Hästak
 
 
 
 Idag har jag trimmat mina kusar och Toreza, i övrigt haft det ganska lugnt. Är av någon anledning sjukt trött så det har varit ganska skönt.. :) Fick filmen från finalen i bronsrundan på Sundbyholm med  Sammi av Amanda också, så här har ni den :)
 
Stalypso's Son f. 07 e. Stalypso-Escudo I

Mitt favoritdjur

Sammi gör sin första start i avd a :)

Trött och lycklig

Tänk att något så litet som att Sammi varit grym hela veckan i Sundbyholm kan göra att hela livet känns fantastiskt. Den hästen betyder verkligen så himla mycket, även om han inte har den största kapaciteten av hästarna jag rider så har han ett förbannat stort hjärta till att hoppa hinderna felfritt, och när jag lyckas hålla honom på rätt spår och ge honom schyssta förutsättningar så gör han verkligen allt han kan för att lyckas. :)
Förutom honom så har dom andra kusarna också varit rätt grymma, Marias 4-åringar e. Caressini L skötte sig otroligt bra i sin tävlingsdebut och gjorde fina rundor, och Skurt hoppade fantastiskt fram till sista halvan av sista klassen när han kom på andra tankar. För en gångs skull är jag dessutom nöjd med min egen ridning överlag hela veckan, gjorde 17 starter och tyckte jag red tillräckligt bra och enligt planen i 15 av dom. Länge sen jag kände mig så säker och beslutsam, det är bevisligen i svackor som man utvecklas. :)
 
Är för övrigt rätt trött efter förra veckans rännande, trots att jag börjat dagarna strax innan 05 och inte kommit i säng före 23.30 så har jag inte hunnit hälften av allt jag velat hinna, det är bara att gilla läget, några timmar måste man sova och nu känns det mest som att jag skulle behöva sova ikapp en timme eller två. :)
Har i alla fall rätt mycket att se fram emot, kanske framförallt Champion of the Youngsters v 34, ska bli ofattbart roligt, mycket för att bästa mamma följer med, så himla mysigt! :)
Imorgon ska jag rida ett gäng, och stifta bekantskap med en ny kuse som jag troligen ska tävla lite framöver, har sett den tidigare med sin ägare, superfin, det blir roligt :)
 
Sammi på Youngsters förra året :)
 
 
Natti!

Supersammi!

Gick oplanerat vidare till dagens bronsfinal efter gårdagens debut i avd A. Glad att jag valde att starta eftersom att jag lyckades ge min favoritkuse en riktigt bra runda i kroppen, och som bonus på det kom han 4a :) Underbara lilla häst!




<3



Min favorit har varit grym i Sundbyholm! :)

RSS 2.0