trettioförsta maj

Jag är HEMMA! Det är både roligt och sorgligt, saknar redan alla människor och livet nere i Skåne, men uppskattar verkligen att vara hemma lite också - Även om det bara är för en kortare period.
Sista veckorna på skolan har innehållit mycket examensplugg, examen inom olika områden och såklart lite fest, tävlingar och annat skoj!
Actrisse skötte sig utmärkt genom alla examen, själv är jag mest nöjd med ridningen under hoppexamen, men man kan inte vara på topp jämt.
I fredags hade vi den avslutande examen med stipendie- och betygsutdelning och jag är mer än nöjd med mina betyg där jag hade högsta möjliga inom alla ämnen. Dessutom fick jag "Agria Horsemanship"-stipendiet, fattar det fortfarande inte men är otroligt tacksam för det! =)

Wepzan tävlade förra helgen nere i Flyinge. Var fantastiskt fin hela helgen där hon var felfri i inledande 120n men med lite långsam tid, kom 5a i 130n samma dag där hon också var felfri, och sedan avslutade helgen med ett förargligt nedslag i en 130. Nu börjar det snart vankas 140-debut..!
Fuxfaran Har vilat lite men är på G nu igen, verkar väldigt laddad......

Hem kom vi igår. Stannade på Märsön utanför Enköping i lördagskväll med hästarna på Enköpings Ridklubb, och åkte alltså de sista 40 milen igår. Hästarna verkar ha tagit resan utmärkt och joggades redan igårkväll. Wepzan känns fantastiskt fin!! Den andra var betydligt jobbigare men lugnade sig lite efter en stund.

Idag har jag hunnit släppa ut hästarna, mockat o fixat lite i stallet och sen tagit emot den 5-åriga ponnyn Philippa (e.Veronas Bo-Gi) som jag ska ha på vidareutbildning nu i juni medan jag är hemma. Ska blir riktigt roligt, hon har hoppat 9-9 både på 3-årstet och kvalitetsbedömning, så det bådar gott!
Nu ska jag packa upp lite mer, slappa lite (!) och sen ikväll blir det ridning av alla pållarna!
Lovar på en bildbomb nån dag framöver också, finns mycket att se! ;)

Tjingeling!

Elfte maj

Som vanligt har jag lyckats få ett uppehåll i bloggandet. Det blir alltid så mycket här nere i Skåneland, man hinner helt enkelt inte lägga ner tid på att få ihop någon intressant blogg.
Massor av saker har hänt i alla fall. Colorado hann jag bara rida nga veckor innan han också blev sjuk. Jag har nu istället fått ett 4-årigt sto e. L'acteur ue. Maraton som var sjuk i början av perioden. Det är en riktigt riktigt fin häst som jag gillar supermycket!! Är helt nerkärad, den både rör sig och hoppar kanon. Galoppen är fantastisk och den ger en underbar känsla. Hon har bara varit med lite lätt på lektioner i en vecka nu, men känns pigg och fräsch.



Vi har börjat klara av lite examen nu också! Både häst vid hand och tömkörningsexamen är klara, känns väldigt bra att få bort lite. Nästa vecka är det terrängexamen och veckan därpå, tillika sista veckan, är det dressyr- och hoppexamen.

Mina hästar går också bra. Wepzan har fått bli lite dressyrhäst på deltid med Eve i sadeln. Hon ska tävlingsdebutera på söndag vilket ska göras i en LA:6a. Passar superbra eftersom att jag inte har haft några direkta möjligheter att hålla igång hoppningen dom här veckorna, så hon har fått ett litet hoppuppehåll. Nästa helg är dock tanken att hon ska gå ett par 130-klasser så tanken är att hon ska få hoppa en gång nästa vecka.
Fuxen har känts riktigt, riktigt fin dom sista veckorna! Har fått en helt annan ridbarhet och jag har kunnat trimma henne lite som en normal häst, fantastiskt..! Hon är nu till salu om jag hittar rätt köpare, den personen som köper henne kommer få en helt fantastisk liten hopphäst. Jag har sällan suttit på hästar med det trycket i språnget. Otroligt häftigt!


Nu ska jag ta tag i mitt liv lite. Har lite för många arbeten som ska fixas och dessutom har vi prov imorrn på sjukdomslära. Grattis till mig!
Tjingeling! =)

RSS 2.0