tisdag

Full fart imorse, Elin och Co kom iväg runt 11-tiden med alla 12 hästar, det blir nog fullspäckade dagar minst sagt för dom nere i Henriksdal :) Finns ett gäng hästar kvar hemma åt mig med, passar också på att plocka in ett par extrahästar när det finns tomma boxar ett par veckor.
Vi har ägnat resterande del av dagen till att göra klart morgonsysslorna som inte hanns med imorse, jag har plockat in Fina från lösdriften, hon har beräknad fölning om ganska exakt en månad men vi misstänker att den kommer att komma tidigare. Hon är hur som helst extremt stor nu och behövde minst sagt en total makeover efter ett år på lösdriften, tillbringade nog nästan två timmar med att få henne i anständigt skick, inte henne emot, tror hon har saknat tamhästlivet :)
När hästarna hade fått lunch brummade vi iväg till Mc Donalds, med lite mat i magen red jag sedan några hästar innan det var läge att kvällsfodra. Nu ska jag sova, blev lite bristande sömn inatt så har lite att ta igen :)
Tjingeling!

Uppföljning av gårdagens funderingar

Funderat lite ytterligare över livet sen igår, känns som att jag är rätt säker på vad jag vill och vart jag vill komma. Livet ändras visserligen ibland och målen kan därmed se annorlunda ut längre fram i tiden, men det är ändå nånstans viktigt att ha ett mål att jobba mot.
Såg en hel del klasser från Gbg i helgen. Konstaterade än en gång att jag inte har några mål och ambitioner att tävla på yttersta internationell elitnivå. Även om så hade varit fallet så hade det i mitt fall varit ganska orealistiskt, och även om man måste få ha orealistiska mål så fixar inte jag riktigt att sträva mot något som jag antagligen aldrig kommer uppnå.
Något jag däremot i ganska många år nu varit säker på att jag verkligen vill är att rida, utbilda och utveckla yngre hästar mot årgångstävlingar osv. Jag vill bli en skicklig ryttare som kan ta fram alla typer av hästar och göra det bästa möjliga av dem. Givetvis hade drömscenariot varit att ha en eller ett par äldre hästar att rida Svår klass på (hoppas på min fina Finepix VT i framtiden!) men ändå med huvudsakligt fokus på yngre hästar.
Detta borde dessutom vara fullt möjligt att uppnå, jag har alla förutsättningar att utvecklas som ryttare där jag är nu, jag rider mängder med fina och begåvade unghästar och har den bästa hjälp man kan få. Sen ska man givetvis ha en del tur på vägen, men det sägs ju att ju mer man tränar desto mer tur får man, så om jag försöker hitta en högre växel och tränar lite mer kanske turen kommer tids nog :)

Nu börjar det bli dax att sova igen, natti!

söndagsfunderingar

Hade precis skrivit ett mils långt inlägg som jag lyckades radera och inte verkar kunna få tillbaka. Kanske var lika bra eftersom att jag bara ältade mina vanliga prestationsångest problem, konstaterade att ridsporten till stor del handlar om vilka förutsättningar man har, att man sålänge man inte kan äga ett gäng hästar själv aldrig kan styra över hur länge man får fortsatt förtroende, och att ridsporten egentligen är precis som vilken vanlig sport som helst - Är man inte tillräckligt bra så hamnar man på bänken. Konstaterade också att jag misslyckas för ofta, inte utvecklar och utbildar hästarna i den takt man kan önska och att jag är lätt rädd för att bli känd som någon duktig "inridare", inte önskvärt eftersom att det är både livsfarligt och rätt enformigt att rida in hästar när man gjort det ett antal gånger. Ingenting jag skulle vilja göra på heltid i framtiden men däremot något jag är otroligt glad över att jag gjort så mycket som det ändå blivit och blir.
Konstaterade även (än en gång!) hur lyckligt lottad jag är som har möjlighet att vara på Loviseholm och får göra precis det jag i många år drömt om! :)
Till slut konstaterade jag också att hur puckad ridsporten än är, så verkar det vara min enda framtid eftersom att jag har noll bollsinne, är för korkad för att bli bra på schack och att jag dessutom är stelare än en pensionerad hovslagare vilket gör framtiden som gymnast eller dansare rätt mörk. ;)
Till sist så är Sammi typ guld i allt det här. Han är liksom hästen som ingen tror på, som ingen förutsätter ska prestera och som jag därmed kan jobba med helt förutsättningslöst. Han kommer inte hoppa världscupen eller vinna några årgångsstävlingar, men framförallt så kommer han aldrig att säljas vilket ju till ännu större del gör att resultaten blir rätt meningslösa för någon annan än mig och mamma som äger honom. Min mamma är dessutom en rätt simpel hästägare, som alltid är nöjd sålänge jag sitter kvar ;)

Aja, var glada att ni slapp långa versionen av det här, nu ska jag sova, imorgon är en ny vecka med nya utmaningar :) Tjingeling!

mitt i stor final

Ännu en lugn dag, vanliga stallsysslor imorse och efter frukosten, klar i stallet vid 12-snåret och har sedan kollat lite tävlingstermin och annat fram till att världscupfinalen började kl 14. Nu har jag precis varit ute och gjort sista hagbytet, ska se sista rundan från Göteborg och sen tänkte jag nog rida lite på Sammi. :)
Appropå tävlingstermin så funderar jag på att ta en norrlandstripp även denna sommar för att tävla lite på "hemmaplan", ska kolla upp hur det funkar med våran tävlingsplanering här nere :) För mina hästar borde det funka fint eftersom att jag lagt ner Falsterboplanerna i och med att båda tappar en del tid vid kastrationerna. Planen får istället bli att få med dom till Flyinge och avelschampionaten i höst :)




sjötomt



Inte alla som har egen sjötomt;)

storstädning och solsken

Portad från stallet idag, passat på att gå långpromenad med Lewis och att storstäda mitt lilla hus. Är nästan klar med städningen, har dock fortfarande mängder med kläder som ligger på fel ställen och skulle säkert behöva ta snabeldraken ett varv till, kanske får bli imorgon eller möjligen senare ikväll om motivationen hittar tillbaka. När jag ändå var i farten så passade jag på att städa lite bland mina hästsaker, la upp mina tjockare täcken på vinden och plockade fram tunnare täcken :) Sammi solade naken en stund och hann såklart rulla sig både en och två gånger, jag fick lite extrajobb på köpet..
Nu ska jag nog vila en stund, har fått huvudvärken allan, det är inte hälsosamt att vara ledig :)



hoppning på hög och låg nivå

Sitter och tittar lite på eftersändningen från dagens första omgång av wc-finalen i göteborg. Sinnessjukt vilka hästar det finns, blir spännande att se vilka som fortsätter hoppa lika fint hela helgen :) Extra roligt att alla svenskar ridit felfritt!Jag har hoppat på lite lägre nivå idag, rättare sagt på fina 4-åringar. Dom fick hoppa bana och var superduktiga :) Jag börjar hitta nån slags känsla igen, blir så mesig och passiv, måste vara mycket snabbare i tanken så att jag hela tiden ligger steget före istället för efter. I övrigt har jag trimmat några och skrittat ut på sammi. Imorgon är det fredag, läskigt hur fort veckorna springer iväg! Snart är det vinter igen ;)

onsdag

Är av någon anledning fantastiskt trött idag, åkte dessutom av sammi igår och är lätt stel i nacken efter den smällen. Hästarna går i övrigt fint, hoppade sammi för Arnold idag och det känns rätt bra stundtals :) Kom inte in föränn strax efter halv 9 efter att ha fodrat i vad som en kort stund kändes som oändligt med hästar, man blir snabbt bortskämd när vi har duktiga praktikanter här, gulliga natta som varit här senaste veckan åkte hem idag så nu är det lite tomt igen.
Har försökt styra upp närmsta veckornas tävlande också, Elin åker ner till henriksdal ett par veckor men det känns inte värt pengarna med sammi i dagsläget, jag rider i kumla nästa helg istället och därefter Norrköping v 20, tur jag har bästa Malin som ställer upp och dessutom kommer ev mammsen ner till Norrköping, vore mysigt :)
Nu till helgen är tanken att vi ska hinna vara lite lediga när vi har vår enda tävlingsfria helg innan Falsterbo, hoppas på att både hinna sova lite extra, storstäda mitt lilla hus och börja plugga lite till BE-kortet som jag tänkte ta nån gång inom inte alltför lång framtid.
Tjingeling

premiärblogg med min nya leksak

jag har slagit på stort och köpt en Samsung tub 2, kommer antagligen vara mitt bästa köp i livet förutom mina kusar. älskar den redan :)
har för övrigt haft en riktig heldag i sadeln, ridit ett gäng fina hästar och trimmat på rätt ordentligt. det går bra nu skulle man kunna säga, förra veckans tankeställare tog där den skulle, känns som att jag får ut mer av varje ridpass igen.
nu är klockan mycket, måste nog sova :) natti!

Långa dagar

Det har precis som förväntat blivit långa dagar i Eskilstuna på Sundbholmstravets fina anläggning. Jättefin tävlingsplats helt klart och vi har inte direkt lidit även om resultaten inte alls varit fantastiska. Skurt fick bara hoppa en 120 i fredags, han var rätt stökig överlag så kändes onödigt att ta med honom fler dagar. Blir jobbigt för honom att stå i lastbilen och vänta hela dagar. Hoppade dock fint varvet runt :)
Sammi kändes fantastiskt fin dagarna innan så bestämde mig i sista sekund för att låta honom följa med på lördagen, litegrann på vinst eller förlust eftersom att jag inte tänkt att han skulle tävlat föränn i Kumla om två veckor. Han blev dock som många andra rätt spänd och laddad på dom stora ytorna, och när han som redan i grunden är rätt spänd och laddad på tävling blir ännu värre så blir det rent ut sagt fara för allmänheten, jag tog ut honom från framhoppningen efter bara ett par misslyckade varv i trav.. Hade antagligen inte lyckats sitta kvar och att försöka få honom att hoppa så lugnt och avspänt som möjligt när han är i det tillståndet är så omöjligt som något kan bli :)
 
Idag har vi haft en riktigt chilldag, blev inga starter i Eskilstuna och jag och våran praktikant Natta har linat ett gäng hästar på förmiddan och sen gjort så lite som man bara kan resten av dagen. Nu är allt färdigfodrat och vi ska snart gå in och kvällsfika lite :) Jag är fortfarande lite grinig över att min planerade uteritt i det fina vädret på Sammi uteblev eftersom att han lägligt tagit av sig en sko i hagen..
 
Lyckopiller i levande form <3
 

lunchar

sitter på lunch, eller ja, lunchmiddag kanske vi ska kalla det :) har i alla fall bara en häst kvar idag att rida, nån att lina och sen en hel del att fixa inför vansinneshelgen i eskilstuna. kommer bli långa dagar med typ jättestora startfält. aja, det blir säkert bra och nästa helg är vi helt tävlingsfria, galet :)

Mitt i veckan

Veckan har börjat bra. Jättebra till och med, är väldigt motiverad och hästarna är grymma! :) Har ännu en gång kommit till läget när jag måste ta alla hästar ett steg ytterliggare, har så himla lätt för att sitta och bli lite nöjd, gärna "dag efter dag".. Tror kanske att jag behöver bli bättre på att planera varje ridpass och verkligen fundera över vad varje häst behöver träna på innan jag sitter upp. Även om man alltid måste kunna anpassa sig efter dagsformen så tror jag att jag kan förbättra det dagliga arbetet genom att ha en bättre grundplan.
 
Igår var bästa Lojsan här och hälsade på oss, vi bestämde oss för att anordna lite grillkväll för att fira in våren och tillbringade tillsammans med en engångsgrill med lite extra eld, självtäljda pinnar och diverse grillbart ett par timmar ute i första riktiga vårkvällen :) Lite galet men väldigt mysigt! 
Idag har både Liten och Skurt hoppat för Arnold :) Sammi fick också lufta sig men hoppade bara några språng, känns väldigt glad och kanske möjligen lite jämnare än innan, inte helt omöjligt att jag är både partisk och optimist men det blir nog bra :)
 
Nu ska jag snart sova lite, har för första gången på tre år själv bett om sovmorgon imorrn och kommer antagligen bli mobbad resten av veckan för att jag till slut, enligt mig själv, har sjunkit så lågt ;) Aja, återstår att se om det är värt det och om jag någonsin gör om misstaget igen ;)
Natti!

Lång dag

Snacka om heldag, kom hem rätt sent från tävlingen och då hade vi kunder på ett gäng hästar :)
Haft lite blandade resultat under dagen men avslutade med en bra runda på Skurt i lagklassen, när jag och han får till det samtidigt så känns det som att vi skulle kunna hoppa vilken bana som helst i framtiden :)
 
Corazon El Divo (hingst f.07 e. Corlensky G-Riverman), 120cm
 
Nu ska jag försöka sova lite, blir totalt överspeedad av sånna här långa dagar och skulle lätt kunna ta tag i ett gäng hästar till såhär mitt i natten :) Otroligt peppad för kommande vecka, ska sätta igång Sammi på allvar och se till att "mina" 4-åringar blir tävlingsklara snart, mitt mellannamn är Lååååååångsam! ;) Dessutom tävlar Skurt i Eskilstuna nästa helg är tanken, blir kul!
Natti :)

Sen kväll och tidig morgon

Var ute i stallet typ exakt hela dan och hela kvällen igår, red ett gäng fina djur och fixade med annat, blev hur som helst för sent för att blogga och sånt :) Klockan ringde 04.30 imorse, har nu hjälpt Elin att lasta ett par 4-åringar som ska till Sala och tävlingsdebutera, fodrat alla hästar och packat iordning en del av mina grejer. Ska kasta i mig lite frulle nu och sen gå ut och fläta odjuret som ska tävla i Wittvång idag. Skurtan har det lite chill idag och hoppar 110 och sen div.1-laget som går i 120. Hoppar även en 5-åring i 110 och 120.
Hörs sen! :)

Torsdag

Har varit en sån fantastiskt jobbig och bitter människa idag, precis sån som jag har otroligt svårt att stå ut med när andra är, jag är bevisligen inte ett dugg bättre själv.:) Är alldeles för lättpåverkad av yttre omständigheter som jag ändå inte kan göra något åt, halvtaskigt väder och huvudvärk kan lätt förstöra humöret en hel dag.
Hästarna har överlag varit rätt bra, betydligt bättre än mig iaf. Avslutade med att fuskrida lite på Sammi som varit alldeles för vild sista dagarna och dessutom betett sig som ett riktigt pucko med hovslagaren imorse. Det har blivit lite fel när min snälla hingst blivit en vild och bråkig valack ;) Tack och lov så var han dösnäll att rida, tänker han fortsätta med det så får han gärna vara både vild och bråkig att hantera.
 
Nu ska jag sörpla i mig ett par glas oboy, beställa nya linser eftersom att jag ser i en härlig dimma och sen sova ikapp med Lewis. :)
Natti!

Filmtajm

Orkar inte med någon större uppdatering idag, kom precis in från stallet och ska trycka i mig ett par mackor och några glas oboy och sen sova :)
Filmade ett par korta snuttar idag när jag red Annica Johanssons 3-årshingst Con Amour, han ger verkligen en häftig känsla :)
 
Con Amour har samma mamma som Chakira som rids av Elin, hon har bl.a varit placerad i Falsterbo och gått Unghäst-VM.

Söndag igen

Veckorna bara springer förbi, önskar verkligen att dygnet hade i alla fall 48 timmar, hade varit perfekt :) Haft en helt vanlig dag, ridit ett gäng, longerat nån och hjälpt Alicia och Daisy lite när dom hoppade. På eftermiddan kom Kulans ägare och tittade när jag red honom och sen hjälpte jag tjejen lite innan han fick åka med dom hem igen, såg bra ut och förhoppningsvis kommer det vara lite enklare för henne framöver :)
Mer spännande än så blir det inte, Sammi är visserligen så pigg att mina försök till promenader utomhus snart är omöjliga, han ser inte klok ut när han får sina spel.. Idag rök stygnen så snart är han på G, fick utlovat av veterinären att det skulle vara jättelätt att ta bort dom, själv tyckte jag att det var krångligt nog och tackar min vilda lilla häst hjärtligt över att han också är världens snällaste som snällt stog still och väntade medan jag satt under magen och konstaterade min obefintliga fingerfärdighet.
 
Natti!
 

Lördag

Lite kallare ute idag och dessutom en del blåst, märks direkt på hästarna som varit lite extra på tårna :) Dom var dessutom inte jätteglada när jag tog sovmorgon till kvart i 7 imorse, vanedjur.. ;)
Som vanligt med Alicia på plats så har vi hunnit allt i minst sagt rimlig tid, var inne före 19.30 ikväll, rätt skönt med några timmar i soffan :) Har ridit en hög hästar och fixat med allt annat vardagligt, avslutade med att promenera en sväng ute med Sammi som är tokpigg, längtar tills han är igång igen :))
Nu ska jag snart sova, är en man kort imorrnbitti så ska försöka sätta lite extrafart för att hinna allt i vettig tid :))
Tjingeling!
 

Full fart, men jag gillar't!

Bloggen har fått vara lite åsidosatt i veckan, har haft bättre saker för mig än att sitta vid datorn med stallet fullt av hästar :)
Dom sköter sig finfint överlag allihop, tror att jag också sköter mig överlag ;) Igår tillbringade jag 15 timmar i stallet, gick ut 06 och kom in vid 21, solen sken hela dagen och hästarna var rätt grymma, gick in med lätta steg på kvällen :)
Har några extra utbildningshästar medan Elin är borta, förutom gulliga lilla Kulan så är det en fin 3-årig hingst e. Contendro I-Cortez och ett jättetrevligt 6-årigt sto e. Silvano. Känns som att alla tre utvecklas på rätt håll så det är roligt! :)
Idag inledde jag efter dagliga morgonsysslor med att rida på en så sjukt fin 3-årig dressyrhäst e. Don Romantic-Amiral. Ska visa honom på ridprovet på 3-årstestet, var tredje gången jag red honom nu och det är en ren fröjd efter fint förarbete av hans ägare :) Ibland förstår man liksom tjusningen med att hålla på med dressyr :) Till saken hör att det antagligen ser fantastiskt roligt ut med mig i dressyrsadel på en häst som i princip travar mig ur sadeln.... ;)
 
Sammi mår finfint efter sin lilla operation, han är minst lika pigg som vanligt och fattar mest inte varför dagarna bara består av utgång i liten hage och skrittpromenader.
Nu ska jag sova, imorrn har jag lyxhjälp av Alicia igen, länge leve helgerna!
Tjingeling :)
 
 
 

Aldrig kan det få gå enkelt ;)

 Kom iväg från Karlstad i vettig tid, hann drygt halvvägs innan det smällde till och bilen slutade fungera, finns roligare saker än att bli ståene på motorvägen utan vägren i uppförsbacke med häst i transporten. Gick dock bra det med även om det tog ett par timmar extra att komma hem, Elins bror Rickard fick rycka ut och hämta upp mig och häst medan Johannas sambo kom och fick hem bilen. Var hemma vid 16-tiden och kunde inte blivit gladare över att stallet var färdigmockat och hästarna matade, tack Malin och Anna! :) Hann igenom ett mindre gäng hästar och har sedan fodrat kväll, stoppat vattenflödet från en vattenkopp i en lösdrift som läckte som ett soll och haft lite fölmys. Kaxig rackare det där :)
Nu har jag kastat i mig en hög plättar och ska sova, gör ett nytt försökt imorrn att gå upp tidigt och hinna med massor, förhoppningsvis utan massa ovälkomna tillskott ;) Tredje gången gillt helt enkelt.
Tjingeling!

snabbvisit i karlstad

Upp i ottan imorse, fodrade alla hästar och hann förbereda lite inför dagen. Lämnade Sammi i karlstad kl 8 och nu sitter vi utanför mc donalds och väntar på att få köpa mat. Dessutom hade vi sån tur att dom skulle operera sammi först, så förhoppningsvis kan vi snart hämta honom och komma hem i tid:-)

Vi kom nästan ikapp!

Eftersom att Alicia är grym så jobbade vi nästan ikapp alla förlorade timmar på förmiddan i ett nafs under eftermiddan :) Dessutom gick alla hästar väldigt bra och solen sken så det har varit glada miner :)
Nu måste jag gå ut en snabbis med Lewis och sen sova lite, klockan ringer strax efter 05 imorrnbitti..
Lilla Kulan är alldeles för gullig för sitt eget bästa ;)
 

sprucken dag

Kom ur sängen i rätt bra tid imorse och planen såg lovande ut, den sprack dock lika fort igen eftersom att det ett av dom dräktiga stona som inte sett ut att vara i närheten av att vilja kläcka ur sig nåt föl plötsligt fölat under dom få timmar jag varit ifrån stallet. Båda mår prima iaf, fölet har haft lite svårt att ta sig upp på fötter med sina extremt långa ben men verkar ha fått in tekniken nu :-) Alicia och jag äter lite brunch för tillfället, ska snart gå ut och rida ett gäng:-)


RSS 2.0