FULL RULLE

..Är det i Skåneland! Och jag gillar´t! =) Trivs verkligen superbra och vi har så attans roligt här på Gustafslund där jag bor. Förra veckan förlöpte med skola och hästar här hemma. I lördags var jag och Anna på kvalitets med hennes häst Camina som lyckades hoppa hem ett diplom med poängen 8-9, och hon är nu kvalad till semifinalen =)
I söndags red vi först ut en sväng på hästarna på skolan och sen fick Moa för sig att vi minsann skulle ha fika eftersom att jag passade på att fylla år, så sen fikade vi en massa och mina gulliga hippologkompisar som bor här uppe på övervåningen hade köpt världens största godispåse och ridstrumpor åt mig =D Tack allihopa!

Idag har vi börjat på en ny vecka, som för min och Moas del innebär morgon- och lunchstalltjänst enda fram till fredag, vilket i sin tur innebär uppstigning mellan 05.30-06.00 varje dag. Mindre mysigt men sånt är livet och jag tänker inte klaga. Idag har jag ridit två pass för Jens, först med Estelle som skötte sig mycket bra. Börjar få lite ordning på henne nu och vi kompar rätt bra ihop =) Sen fick W vara med i privathästgruppen som har startat på eftermiddan med ett gäng andra UP-privathästar. Hon har inte gjort så mycket sedan hon fick sin hovböld, men ser alltså helt bra ut nu och kändes ok igår när jag skuttade lite. Skötte sig riktigt bra idag med tanke på omständigheterna, världens finaste häst! <3 Sen att piloten skötte sig under all kritik stundtals är en annan sak, men så är det ibland och snart har vi hittat tillbaka i gammal god form, förhoppningsvis lagom till BT =) Dagens övningar bestod mest av lydnads- och lösgörande övningar. Nyttigt till tusen!

Nu är det dax att bege sig mot kudden, uppstigning halv 6 imorrn..
Tjingeling!

KORTIS

Tiden går fort när man har roligt! Dessutom är det full rulle från morgon till kväll, de senaste nätterna har jag sovit 6, 5 ½ och slutligen 6 timmar. Igår var jag ute i stallet innan kl 6 för att fodra och mocka åt W och L innan skolan som började kl 07 med stalltjänst. Hemma från skolan vid 16 och sen blev det handling, en sväng till Flyinge igen för att se till att hästarna såg snygga och fina ut, och sen hem och red både W och L. Inne rätt tidigt, redan vid 21.30 om jag inte minns fel, och sen kom jag väl i säng vid 23.. Riktigt tidigt! =)
Hästen jag har blivit tilldelad på skolan nu de första 5 veckorna, alltså under det första blocket, är ett 5-årigt sto e. Eighty Eight Keys xx - Montgomery - Artist, en rätt trevlig häst som för tillfället bär på sisådär 50 kilos övervikt, men det är nog en trevlig häst, ska bli spännande när vi börjar hoppa lite för den har gått riktigt bra på 3-årstestet där den hoppade 8-9 =)

Ikväll blir det lite ridning och sådära, och förhoppningsvis mer än 6 timmars sömn!
Tjingeling!

SKÅNERAPPORT

Yes! Nu var det nga dagar sedan igen. Allt rullar på här i Skåne, jag trivs som fisken i vattnet och nu är både stallet och huset nästan fullt! =) Hästarna har skött sig bra i veckan. W har fått trimma en del eftersom att jag inte kunna lämna L ensam, och L själv har jag ridit två gånger än sålänge, och det går rätt bra med tanke på att hon vilat i 5 veckor.
Igår och idag har W tävlat. Igår gick hon en 130 där hon kändes rätt så fin, fick med sig både a- och b-hindret i andra kombinationen pga att hon tittade till lite, men annars hade hon en del riktigt fina språng. Idag var jag lite osäker på att starta henne alls då hon var liiiiiiite fylld i ett bakben imorse, men vi linade och hon såg helt ok ut vilket gjorde att hon fick följa med ändå. Kändes ok på framhoppningen och hoppade riktigt fint på oxern, lite sämre på räcket men tänkte inte så hemskt mycket mer på det.. Inne på banan blev det dock helt pannkaka och hon var inte alls sig själv. Ville inte kliva av och la in extra galoppsprång eller tog i för kung o fosterland, och på 4an tog det tvärstopp och jag hamnade på marken.. Besök hos tävlingsveterinären och då var hon markant halt på benet, sedan stog vi stilla o väntade på en hovslagare i typ 20min och därefter hade jag en blockhalt häst..! Och när hovis lyfte upp hoven så har lilla W en  hovböld som har spruckit av sig själv bara under dom 20 minuterna vi stått o väntat.. Inte konstigt att hon inte ville hoppa, men shit vad fort det kan gå :S
 
Så nu blir det nga dagars skritt o vila och sen hoppas vi att hon ska vara helt okej igen så får vi testa att hoppa henne lite igen om nån vecka. Skönt iaf att det "bara" var en hovböld.

Nu: lite mer slappande och sen ut i stallet o fixa + rida L lite. Ikväll blir det lite fest hos nga kompisar utanför Lomma troligen! =)
Tjingeling!

SKÅNE! =D

Yessss, nu är jag på plats i Skåneland! Resan gick bra och vi sov som sagt hos Mallan där vi också plockade med oss 4-åringen som jag ska ha o rida ett tag. =) Mallan och jag gasade ner efter mammsen med hästarna resterande 40 mil igår. Vi var framme vid 16.30-tiden kanske och sen var det ett evigt stökande och brötande innan vi fått ut allt hur bil/transport och vidare till rätt plats. Hästarna busade i hagen nga timmar, fullt ös medetslös! Men det är äkta syskonkärlek kan man lugnt säga, prinsessorna! =D


Fick lite käk vid 22-tiden när vi hade varit o handlat, och sen blev de dusch, kvällsfodring o säng... Trött tröttare tröttast!

Upp halv 8 imorse, nu är det ingen som fodrar åt mig längre.. =P Hehe, men det är så himla skönt att sköta hästarna själva och ha dom så nära måste jag säga, åtminstone nga dagar till..Hehe! Mammsen åkte hem i förmiddags när vi hade handlat lite som vi glömde igår och släppt ut pållarna, och sen har jag fixat stallet och börjat packa upp lite här i mitt rum. Trivs som fisken i vattnet o nu väntar jag bara på att de ska komma lite mer folk så att det inte är så ensamt =)
Resten av dagen är det väl lite slappande och så ska jag rida W, fått förbud mot att rida L innan det är lite folk här, kanske kan vara smart.. Hon är på hugget den hästen ;D

Kanske blir en kort update ikväll, den som lever får se!
Tjingeling!

IMORRN...

..Äre dax o åka söderut! Mammsen jagade upp mig innan 9 imorse och sen har jag inte fått en lugn stund.. Mat äter man inte i onödan tydligen, så jag har glatt fått leva på en liten bit choklad och sen banan enda fram till kl 19..Pigg o glad kexchoklad! Men flitiga har vi varit iaf..grafströms o handlat lite "måste-saker", tandläkaren, hämtat transporten, PACKAT transporten (och f.ö. hela takboxen också bara med hästsaker...), väntat medan hovis skodde W och sen packat allt här hemma också. Det har tagit sina timmar, men nu är nästan allt klart! Det sista får bli imorrn bitti.. Jippi...

Åkte till Måsse en sväng nu ikväll också, bästaste underbara unge! <3 Kommer sakna människan som faaaan.. Jag brukar inte vara så himlans blödig men det är jobbigt jobbigt jobbigt.. :'(


Imorrn ska jag upp innan halv 7 troligen.. Jippi.. Not! Sen är det 60mil ner till Mallan och så tar vi resterande 40 på söndag. Blir nog finfint de =)

Update på söndag eller så! Tjingeling!

AVIS.....

...På att Måsse är på level 12 på farmville på fb!!! Hahaha, dagens I-landsproblem men det är faktiskt lite sant. Sjukt beroendeframkallande spel, och man måste ju liksom sköta farmen hela tiden också såatt inte växterna dör! Superviktigt, och alla ni som spelar redan kan ju lägga till mig som granne (och ni som inte gör det, BÖRJA! Och lägg till mig som granne sen!;D)

Jaja, nog om detta =P Jag har tvättat klart allllllla schabrak idag, duktigt duktigt! Packat ner mina vinterstallkläder och dessutom nga hästtäcken på stallet.. Haha, det går framåt.. Men det går fruktansvärt sakta =P
Imorrn ska jag på stan en sväng med Sofie, inte träffats sen studenten (och då vare röj ^^), så det är ett måste nu innan flytten! Sen ska jag till frissan o därefter blir det hem o packa lite. Fullspäckad dag, men nu äre dax att sätta fart! =D

Natti!

HOPPNING PÅ SCHEMAT!

Yes, igår var det hoppning som gällde för dom små pållarna. Men först så ägnade jag hela dan åt att tvätta schabrak (och sova..suck, hela dan försvinner ju när man kliver upp kl 12..), hann iaf med nga tvättar och håller med med resten nu.
Barbro följde med till Johanssons paddock, 5½-an fick det bli igår. Royal var först ut, första gången jag hoppade honom och det var en positiv överraskning! Nog för att jag hade på känn att det där är en riktigt bra häst, men han är nog bättre än så till o med. Gav en ruskigt fin känsla i språnget, sen behöver han såklart mer rutin men det blir nog bra.

Wepzan fick hoppa 5½-an hon med, och hon kändes mer än bra. Visserligen började vi med ett smärre världskrig, men sen var vi kompisar och då gick det ju alldeles utmärkt. Hon behöver verkligen få en polare i hagen igen så att hon har ngn att ödsla lite energi på istället för att bråka med mig =) Hoppade upp henne rätt rejält även igår, och hon har nog aldrig hoppat så bra! Rak och fin i sprången sålänge jag gjorde som Gabban säger, så småningom sitter nog sprången rakt även utan min "hjälp"! Hög o fin i sprången, och hoppade igenom klockrent. Mycket bra, mycket bra! Fortsätter hon att utvecklas såhär i höst så blir BT en trevlig historia, även om det såklart gäller att ha lite tur när det väl kommer till kritan =)

Ikväll ska jag bara rida W en sväng, och så måste jag börja packa lite i stallet. Dagen D närmar sig med stormsteg!!
Tjingeling!

Woops!

Sorry Måsse, inte meningen att dissa bloggandet en hel helg.. Men det har varit full rulle kan man säga! Jobb 9-14 i lördags, sen till stallet o red W en sväng. Vidare hem för att äta och vila upp sig lite innan kvällens bravader som inleddes i Sidsjön med en del av mina gamla underbara klassisar, + lite annat folk =D Höll hus där nga timmar och det var jag som förlorade mest på våra kära kortspel... Ujujuj som det kan gå! Drog vidare ner till stan sen där vi lullade runt lite, först en stund på Svenssons och sen vidare till Stadshuset där det var lite röj. Prata i telefon hann jag också med, troligen alldeles för mycket för min stackars räkning, men det är sånt man får ta. Kvällen avslutades strax efter 03, hemma o kom i säng vid 04.

Igår var det bara att masa sig upp strax innan 11, kasta sig igenom duschen o vidare till jobbet. Kan säga som såhär.. Jag mådde inte jättebra... Så det blev en sjuuuuuuukt seg dag på jobbet, 12-21.15 med 30min rast är ingen höjdare i vanliga fall, och definitivt inte när man är bakis.
Idag har jag fixat lite här hemma och sen blev det jobb 16-20, mitt allra sista jobbpass!!!!!!!!!! Skulle egentligen jobba 4 timmar på onsdag också men Mattias erbjöd sig att ta dom och det är nog lika bra, för tid är också pengar, och jag behöver lite tid nu..!
Så imorrn ska jag faktiskt göra lite nytta, typ tvätta massa schabrak. Känns som en lagomt avancerad uppgift. Sen ska jag hoppa Royal lite på kvällen, och rida W såklart =) Hann förresten med henne en sväng idag också, efter jobbet! Riktigt hurtigt kändes det som, lite ovanligt för att vara mig kanske...

Natti!

TRÖTT!

Satt uppe för länge inatt, skyller det på folk som tänker dissa röjet i helgen. Icke bra!! Men röj kommer det bli ändå, sådeså. =) Släckte väl vid 03-tiden, vaknade igen vid 10 o sen har dagen bestått av att städa skrivbordet (grattis till mig!), sola (grattis igen!) och som avslutning blev det stallet typ hela kvällen. Inte direkt överintressant dag mao, men så äre ibland.
Red först R på lägdan, han kändes fin ända tills jag nästan var klar och skulle trava av.. Då minsann blev det jobbigt och sen fick vi tjaffsa en stund innan vi var sams igen.. Men det är en enorm skillnad på honom jämfört med bara för ett par ggr sen, och det är en riktigt fin häst!
Sen skrittade jag W en kortis i skogen bara, hon hade tagit sig in till dom andra tjejerna idag o härjat med den nya hästen troligen.. Inte så bra med tanke på hur elak hon var mot den när vi försökte släppa ihop dom :S Så hon kändes lite svampig i sina ben o hade intorkad svett över hela kroppen. Mys! Eller så inte.

Imorrn är planen att städa/slappa på förmiddagen och sen jobb mellan 16-21.15. Nu räknar vi ner! =D
Natti!

GARDEROBRENSNING

Och en jäkla massa gammal skit kan man hitta! Men nu är det lite rensat o slängt iaf, mycket bra mycket bra.
Mycket mer än så har jag inte hunnit..Haha, eller jo. Alltså jag degade lite också. Och surade över att strömmen var borta imorse! Det blev strömavbrot kl 01.30 inatt (hela huset blev totalt kolsvart när jag satt uppe o degade!) och när jag vaknade vid halv 10 så kunde jag fortfarande inte ladda varken mobil eller data. Inte så kuuuul!

Jobbat har jag också gjort, mellan 15-18. Sagt upp mig idag också, känns skönt o ha det gjort...Så jag gör mitt sista jobbpass nästa onsdag! Nu ska jag bara jobba fredag 16-21.15, lördag 9-14, söndag 12-21.15, måndag 16-20 och onsdag 16-20. Fem ynka arbetspass på ica kvar! Nästan lite sorgligt faktiskt.

Imorrn är jag ledig! Ska fortsätta med lite städning, och förhoppningsvis är det sol så att man kan steka lite också.. Sen blir det ridning av R och W, och därpå tänkte jag försöka hinna umgås lite med Sofie om hon kunde svara i sin lilla telefon! Ladda inför LÖRDAG och återträff med klassen ska jag också göra, mohaha!
Tjingeling!

TRÄNING I HUDIK M.M

Gårdagen innehöll en del punkter faktiskt. Påbörjades hemma, slappandes framför datan givetvis, pratandes med massa trevligt folk. Sjukt vad beroende man är av den här lilla dumburken!
Babsan hämtade mig vid 15-tiden, skönt med snälla stallägare när man är utan bil..Fruktansvärt handikappad känsla måste jag säga.. Red iaf Royal en sväng och så hann jag med de flesta stallsysslor också innan mammsen hämtade upp mig vid halv 5, snabbt jobbat av snabb tjej ;D

Vidare mot Hudik vid 18-tiden, bästaste Måsse följde med och tränade därmed lite på att bota sin rädsla för Gabban ;) Riktigt duktig tjej, vågade till o med komma in i paddocken o fixa hinder... Hahahaha, jag säger då det.
Träningen gick iaf riktigt bra, W kändes kalasfin och det märks att hon börjar komma tillbaka i form nu. Förhoppningsvis höjer vi oss ytterligare ett snäpp inför nästa tävling och ett flertal snäpp innan BT-finalerna som går i oktober.

Idag ska jag börja städa upp här hemma. På allvar. Jag flyttar om 10 dagar och har inte börjat med nånting än...... Tror det blir garderoben som får en genomkörare faktiskt, det kan behövas! Sen är det väl bara att beta av bit för bit. Bara var det ja...
Sen jobbar jag 15-20, och efter det får vi väl se vad som händer. Inte blir det nåt speciellt ansträngande iaf.
Tjingeling!

GUBBEN...

Idag har Leffe åkt till sina förhoppningsvis nya ägare. Han ska "bara" besiktas först så får vi se sedan vad som händer... Lite trist att inte ha honom kvar i stallet är det allt, det är en sån otroligt trevlig (och dessutom bra!) häst som gjort en helt fantastisk utveckling under de 9 månader han har varit här! Men det blir roligt att följa honom i framtiden iaf, även om det blir från sidan.

Jobbat har jag också gjort, från 16-20. Lagomt pass måste jag säga.. =) Hann faktiskt ligga ute i solen nästan en timme mellan stallet o jobbet, asnice! Hoppas att det fortsätter vara lite varmt nu i veckan när jag inte jobbar så mycket så kanske man hinner få tillbaka lite färg.. =)

Imorrn är jag helt ledig, yey! Laddar för sovmorgon, stek i solen och sen ska jag rida Royal på eftermiddan, och på kvällen bär det av till Hudik för att träna för Gaby =D Man får ta vara på de sista chanserna som finns innan det är dags för flytt!

Tjingeling!

EN SPÄNNANDE DAG

Måsse bestämde rubriken på dagens inlägg.. Så om dan har varit spännande eller inte vete tusan! Vaknade väl kring 10-tiden imorse, degade på ganska så länge med lite mindre grejer här hemma innan jag åkte till stallet vid 14-tiden. Red ut en sväng på Royal (5-årig valack e.Carte d'or), första gången vi var ute själva och det var som vanligt väääääldigt läskigt men han skötte sig bra ändå... Nga mindre missöden när vi hamnade i buskar samt på fel sida om nåt dike, men han blir modigare och modigare iaf =)

Nu på kvällen har jag varit in till klubben och hoppat Wepzan en sväng. Hoppade en 3-komb med galoppbom in. 3 st oxrar med lite varierande utseende. A-hindret var rätt så lågt, mest som "hjälphinder", B-hindret också det ganska så lågt men istället lite längre för att hon skulle hoppa igenom språnget riktigt. Sen avslutade vi med att ha C-hindret lite högre men rätt så smalt, bara för att hon skulle komma upp snabbt från backen. Kände på näset att formen inte direkt är på topp efter vilan, inte så konstigt kanske..... Men med lite serier o styrkegrejer framöver så blir det nog finfint! Avslutade med att hoppa upp henne lite en gång när c-hindret  låg på kanske 140-145, när ska hon börja ta i på riktigt den där hästen?
Kändes iaf riktigt fin, nu laddar vi för lite Gabyträning i Hudik på tisdag :D

Imorrn ska jag först till stallet o se till så att Leffe är redo för att åka när bussen kmr och hämtar honom.. :( Blir supertråkigt, men sånt är livet och det är väl "bara" att gå vidare. Sen blir det jobb 16-20, har riktigt bra jobbpass den här veckan och det känns såååååååå skönt att få vara lite ledig också! Planerar att hinna umgås med lite folk, bl.a. så ska vi ha återträff med klassen på lördag - Ska bli sjukt nice! :D
Tjingeling!

LEDIGT!

Yeah, idag har jag varit helt ledig! Inte haft nånting riktigt viktigt att göra, förutom lite grejer inför flytten o sådära då. Så dagen har bestått av mycket slappande vid datan.. Fixat litteraturen inför skolstarten o sådära. Att det kan vara så sjukt dyrt med nga böcker!!

Bästaste Måsse kom och hjälpte mig o motionera pållarna på eftermiddan. Fick även den stora äran att känna lite på W, faktikst den första förutom mig (och så mamma då) som suttit på henne sen hon kom till mig. Hon är ju lite som hon blev så det har väl sina anledningar faktiskt. Jag trimmade henne en stund också och hon kändes riktigt fin! Så det var väl varningens tecken att jag inte får trimma nu på ett tag för att hoppningen ska kunna fungera också......
Leffe joggade runt lite och han såg också riktigt fin ut! Satt på honom nga minuter medan Måsse red W och han är ju bara fööööör go den hästen! :')

Bästa av dom bästa - Måsse och Wepzan =) <3


Hem o käkade lite innan jag skjutsade hem Måssemannen och sen blev jag kvar där nga timmar. Trevligt värre! Kom hem för bara en liten stund sen, och nu ska jag snart göra kudden sällskap nga timmar innan det är nya tag imorgon. Ska rida W och Royal, och förhoppningsvis hinner jag jogga L en stund också :) Sen får vi la se om det kan hända nåt skojsigt imorrnkväll kanske, hade suttit finfint!

Natti!

RSS 2.0