Duktiga barn :)

Lång dag i Askersund är till ända. Alla kusar skötte sig utmärkt och solen har visat sig från sin bästa sida så har inte gått någon nöd på mig ändå. :)
Corum och Calle inledde dagen med varsin bra runda, båda var oklanderligt duktiga. Corum var otroligt enkel att styra runt och kändes rätt grym, helt avspänd och fokuserad. Sen att piloten inte ställt om huvudet till sommartid och hade grus fulla ögonen dom första två hinderna innan jag vaknade till och kunde göra min del av jobbet är en annan femma :) Även Calle lekte runt, han har verkligen utvecklats något enormt sen sist jag fick äran att sitta på honom :)
Lillan hoppade snäppet högre framåt eftermiddan och gjorde även hon en bra runda, roligt när kusarna utvecklas och jag är rätt bortskämd med att få sitta upp på fina och välutbildade hästar.
Dessutom otroligt skönt att överlag alla våra hästar är fantastiska att ha med sig, står snällt på bilen även när kompisen går ut, sköter sig på framridning/framhoppning och är positiva till alla uppgifter de ställs inför.
 
Nu ska jag snart sova, satte fart när jag kom hem med att fixa klart stallet, rida en kuse och socialisera lite med gänget som kom hem från Lidköping. Kommande vecka är full med aktiviteter som vanligt :) På återseende!
 

Askersund ändå

Fick vara med i Askersund imorgon ändå. Åker och hoppar små kaninhinder med tre femåringar, Corum, Calle och Lillan.
Har njutit i solen både igår och idag, hästarna känns fina och solar sig lite extra i hagarna, så härligt med lite riktig vår :) Har försökt kolla över tävlingarna framöver nu under kvällen, känns fortfarande väldigt oklart och jag har nog egentligen ingen aning om vart jag hamnar framöver, finns dock gott om bra tävlingar från maj och framåt, är något lugnare i april som det ser ut :)
 
 

Tjugosjunde mars

Jag hade en jättebra helg på Örebros tävlingar. Toreza hoppade felfritt i båda sina 110-klasser och Skurt var dubbelt felfri i både 110 och 120 på lördagen, superfin!
 
Skurt i 120-klassen
 
Även Calippo gjorde två bra rundor, var felfri i 120 och gjorde 130-debuten på ett enkelt sätt :) Sammi var jättefin på lördagen förutom ett missförstånd på en distans och fick sedan hoppa lagklassen på söndagen med första omgången i div 1 där han var dubbelt felfri, superduperkillen! :)
Loviseholm vinner med Josefine, Emma, Ellinor, jag och lagledare Viktor :)
Avslutade tyvärr helgen på ett tråkigt sätt när bästa farmor gick bort, känns lite overkligt och så himla hemskt men får ännu en gång se tillbaka på alla fina minnen vi haft tillsammans genom åren.
 
Allt har gått i ett denna vecka, ridit hästarna hemma som vanligt och i tisdagskväll hoppade jag ett par hästar för Elin :) Igår var jag klar supertidigt i stallet men såklart passade en kuse på att få lite magknip så blev en lång kväll/natt ändå, var lagom trött imorse men piggnade på mig när solen kom fram :) Tänk vad lite vår kan göra!
Imorgon åker Elin och Ellinor till Lidköping med ett gäng, jag hade planer på att rida ett par kusar i Askersund på söndag men fick inte anmäla så verkar bli tävlingsfritt. Får öva lite på hemmaplan istället. :)
 
Nu ska jag sova lite, natti!

Tjugonde mars

Ännu en bra vecka, trimmar och hoppar hästar om vartannat och skäms nästan över hur bra jag har det. :) Är dessutom nästan sådär löjligt glad över de tre minst rutinerade hästarna i sällskapet, Torniza H (f. 09 e. Tornesch-Robin Z), Northern Diamond (f. 10 e. Diamant de Revel-Calypso II) och Chamii (f. 11 e. Bravour-Careful) som alla känns himla fina och väldigt lovande :) Torniza och Daimen tränar för att snart kunna komma ut på lite småtävlingar medan Chamii snart kan räknas som färdiginriden :)
 
Nu till helgen är det tävlingar i Örebro där ett gäng hästar är anmälda, ännu lite oklart vilka jag tar med i slutändan men det visar sig. Hoppade Wilma igår för Arnold och fick superhjälp som vanligt, dom andra har hoppat idag tillsammans med Elin :) Hoppade även Calippo nu på kvällen som kändes superfin, tanken är att han debuterar 130 på lördag om allt känns bra.
 
Nu ska tant Linn sova igen, före halv tio på kvällen, börjar bli en vana... Tjingeling!

Sextonde mars

Dagarna springer iväg som vanligt, hade en bra dag i Filipstad igår med trevliga banor och funktionärer som gjorde allt för att det skulle flyta på så bra som möjligt.
Hade 4 kusar med som gjorde två starter var. Wilma var väldigt spänd i första klassen och överhoppade sig ganska ordentligt men var betydligt bättre till klass två, hon är så otroligt ambitiös och vill nästan för mycket ibland så jag har än så länge svårt att hitta någon jämnhet i det hela. Tanken med henne är att lägga mycket tid på markarbetet hemma för att stärka henne och samtidigt låta henne följa med till passande tävlingar där hon kan hoppa dom lite mindre klasserna och få rutin. :)
Sammi var grym igår, galet jämn för att vara honom :) Tror nästan aldrig det känts så enkelt. Red lite mot klockan i 120-klassen och fick ett missförstånd in i 3-kombinationen där han inte riktigt hann se vart han skulle men var i övrigt klockren :)
Toreza gjorde en bra runda i 110 och debuterade sedan 120 där hon var lite trött och några bommar föll, men hon har verkligen ett hjärta av guld och kämpar på.
Calippo lattjade runt både 115 och 120 felfritt, och hann dessutom hitta på ett o annat trick mellan hinderna.. ;)
 
Idag har jag haft en sån där härlig dag hemma igen, ridit nga kusar och ätit alldeles för mycket tacos :) Nu dax att sova, ny vecka imorgon - igen!

Älskvärt liv

Det har inte varit svårt att älska livet sista dagarna. Inte för att det är svårt över huvud taget just nu, men förutsättningarna kan inte bli bättre än när vårsolen börjar värma och det är ljust när man kliver upp och snart dessutom när man går in för dagen :)
Alla hästarna har mestadels trimmat ute i solen i veckan, dom verkar lika glada som mig och känns överlag jättefina!
Igår hoppade jag några av mina kusar som lite oplanerat ska tävla i Filipstad på lördag. Som det ser ut nu är det Wilma, Sammi, Toreza, Calippo och troligen Skurt som ska med och lufta sig lite.
 
Idag när jag var klar i stallet har jag påbörjat någon slags sanering av mitt hus, får finbesök imorgon av både Malin och mamma o Peter så kände att det var lägligt. Somnade sedan i soffan och lyckades sova fram till avgångstid till planerad bio ikväll, blev med andra ord kvar hemma eftersom att stallkläderna fortfarande satt på men antar att det är lika bra att jag sover istället :)
 
På återseende!

Mar. 11, 2014

Så glad över min fina Wilmina, mer ambitiös kuse får man leta efter :)



Nionde mars

Fantastisk dag igår i Eskilstuna. Strålande sol och framhoppning på torr utebana som lika gärna hade kunnat användas till tävlingsbana :) Fint ridhus att tävla i med fina hinder, helt klart en bra erfarenhet för både Wilma och Toreza som båda skötte sig utmärkt :)

Nu ska jag sova och ladda inför ny vecka, Elin och Co har åkt ner med finaste fantastiska Clintons Diamant till Bruksprovet i Flyinge så högsta prioritet är såklart att hålla tummarna för att han visar hur bra han är just dessa dagar :) ;)

Clintan förra vintern :)
 
Bebis-Clintan!
 
 
 
 

På resande fot

Ändrade planer, en heldag i Lidköping har bytts ut mot kortare dag i Eskilstuna tillsammans med Ellinor och tre hästar. Toreza och Wilma hoppar en 110 nu på förmiddagen.
Hörs ikväll!

Så många fina hästar

Är verkligen lyckligt lottad över alla dessa fina hästar. Så lycklig att jag när jag väl kommer in på kvällen så är jag alldeles för trött för att vara minsta social eller uppdatera bloggen, utan somnar ovaggad inom fem minuter ;)
Förutom Sammi och Skurt som gör sin första säsong som "vuxna" hästar så har jag bl.a. Wilma som trots sina 6 år gör sin första tävlingsäsong, Calippo som matchas mot 6-årssäsongen, Toreza som matchas mot 5-årssäsongen och Daimen som matchas mot 4-årssäsong. Utöver detta flertalet fina kusar mellan 3-5 år, så himla roligt :)
 
Wilma hade en lugn vecka efter Kumla men är nu igång igen och tanken är att hon åker med till Lidköping på lördag :) Sammi tränar på som vanligt men väntar med att tävla ett par veckor till.
Nu ska jag sova igen (såklart, man kan ju tro att jag inte gör nåt annat), på återseende!
 
 

En kortis

Hade planer på att skriva nåt vettigt idag men låter det vänta, nöjer mig med att säga att bästa Elin vann 7-årsfinalen i Göteborg idag på fina Candlelight K som endast stått hos oss i nga veckor, det får man väl kalla både proffsigt utbildat av ordinarie ryttare Stina Lillje och proffsigt ridet av Elin som bara levererar och levererar :)
 
Elin och Candy
 
Nu är det sovtime, imorgon ska jag ta tag i livet igen. :)
Tjingeling
 
 

Mar. 01, 2014

Ägnar dagarna åt ungefär samma sak. Övar, övar och övar lite till, och däremellan tämjer jag nån enstaka gullig 3-åring till att inte tappa sina ryttare. :)
Idag hade Elin massa hjälpredor i stallet så vi passade på att fixa ridhuset på förmiddagen innan vi började rida. Har sedan trimmat ett mindre gäng, alla har varit riktigt bra, så roligt :)
Nu kollar jag sändningen från gbg, inspirerande som alltid. Övervägde att åka med ner och se Elin hoppa 7-årsfinalen imorgon men gör nog mer nytta här hemma även om planen är att inte rida så mycket. Känner mig på något sätt lite otillräcklig för tillfället, ni vet när man gör så gott man kan men det ändå inte riktigt räcker till. Aja, det är väl övergående. :)

Nu ska jag kolla klart på proffsen och sen sova, natti.

RSS 2.0