Istid

Nu verkar årets istid ha kommit på riktigt. Både igår och idag har temperaturen legat runt -15 grader dagtid, betydligt kallare på mornar och kvällar.. Jag väljer ändå att vidhålla att jag gillar vintern - Men det behöver ju för tusan inte vara kallare än på nordpolen redan i november!! Jag lever i varma kängor och täckbyxor, overall hade absolut varit ett alternativ om jag ägt någon. Byter om precis innan jag går ut ur stallet, och direkt när jag suttit av hästarna, tidskrävande helt klart, men också ett måste för att överleva utan att se ut och känna mig som en frusen fiskpinne när jag kommer in på kvällarna.. :) Idag har jag tinat lösdriftarnas vattenkoppar minst 4 gånger och jag och Elin har haft "operation tvättmaskin" inne i huset då vattnet till den har behagat frysa.. Det är ett bra liv! ;)  

förmiddagen red jag lite på Conquest, han har vilat en vecka och var helt grym idag! Jag kunde plötsligt styra och vi kunde lätt som en plätt bli longerade i trav. :) Hjälpte sedan Moa med Torezza, som också hon gjorde stora framsteg. Tredje gången Moa satt på henne och hon har idag travat så snällt så.
På eftermiddan började jag med att jogga W, som var lika glad idag :) Hon har dock redan kommit in i "träningstänk" och har nästan slutat äta sitt hö.. Har under hela konvalecentperioden (som vanligt när hon vilar) kunnat proppa i henne hur mycket grovfoder som helst, men nu när hon travat ett par dagar så sprids det runt i boxen på gammalt hederligt vis.......... Ibland kan man undra vad som rör sig i hennes hjärna!
Trimmade sedan Eljest lite som skötte sig fint :) Avslutade kvällen med att hoppa lite på Beasley. Det är nåt med mig som gör att jag dras till hästarna med lite humör och egen vilja, kanske för att jag tror att det är dom som blir bäst i slutänden.. Eller också är jag bara väldigt korkad och självmordsbenägen ;) Hur som helst så är jag lite "in love", inte så ovanligt kanske.. Konstigt de där.

Nu ska jag sova! Natti! =)


Jag och Fuxen in action i våras.. Behöver jag säga att jag faktiskt saknar henne? Lillsessan!



Åter till verkligheten!

Efter en ovanligt lugn helg så har vi idag haft en relativt normal dag! :) Jag och Elin var dock helt ensamma imorse i stallet, höll dessutom inte på att få upp ytterdörren som frusit fast (!) och blev därmed lite sena ut. Ganska snabba när vi väl var igång. 40 hästar fodrade, 20 boxar mockade, 3 stall sopade och 16 hästar utsläppta innan kl 10, får räknas som helt ok..!
- 15 grader har det varit idag, nu är det vinter på riktigt.. Jag undrar mest var den här vintern ska sluta?!
När vi kom ut efter frukost så trimmade jag lite på 4-åriga Beasley, grymt fin häst - Me like! Sedan var det dax för lunch och nu på eftermiddan/kvällen har jag först hjälpt Moa med 2,5-åriga Torezza som idag har skrittat så snällt under ryttare, imorrn är det definitivt dax och ta det hela ett steg längre. Sedan linade jag Eljest och joggade W, som idag var mycket lugnare än igår men känns såååå fin!
Vi var klara vid 21-tiden, nu är vi på G igen!

Natti!

Världens finaste W <3

Jag vet att jag har sagt det många gånger. Och jag kommer säga det så många gånger till.. Men jag har verkligen världens finaste häst! Även om det idag bara handlade om fem minuters trav, så vet jag inte om jag eller W var lyckligast! Med tron att hon skulle vara stel och styv, så kändes hon istället kanske bättre än någonsin! Väldigt överladdad också såklart, men det bjuder hon på... :)
Vi har hunnit med en total makeover också, så nu är hon klippt och fin! Annars har vi tagit det lugnt idag också, det har varit total snöstorm, knappt varit värt att gå utanför dörren och Globen-sändningarna på TV har varit bra tajmade :)


<3

Kanske årets bästa dag

Igår kom äntligen det besked jag nu väntat på alldeles för länge. Wepzan är frisk efter 3,5 månads konvalecent, och får nu ridas igång!



2011, here we come! :)


Frukostblogg!

Bjuder på en väldigt ovanlig grej från min sida idag, frukostblogg! Jag och Elin är fortfarande sjuka och hostar mer än vad jag trodde var möjligt, så idag har vi tagit halvledigt och fixar inte mer än det nödvändiga i stallet. Känns som att det är på tiden att bli lite friskare......
Igår var en sån dag när det kändes som att jag inte gjorde någonting vettigt över huvudtaget, men ändå hade fullt upp hela dagen, konstigt när det blir så... Och tur att det inte händer så ofta :) Hingstarna fick iaf massage på förmiddagen, jag fixade i småhingstarnas lösdrift och Maja klippte en häst. Efter em-fodringen gav vi upp, och kvällen tillbringades framför TVn där jag kände mig mer död än levande medan jag kikade på Idol. Olle var verkligen helt grymt bra igår!

Nu ska jag slappa vidare lite, tjingeling!

Debut på K-rauta. Och lite till..

Ännu en galen dag, det är tokigt hur roligt man kan ha på sin arbetsplats! :) Ibland känns det nästan mer som dagis, för det var väl senast jag hade roligt på det här sättet! ;) Hade en ganska lugn förmiddag, höll mig på marken och fixade med lite olika saker.
Eftersom att flera av hästarna vilar för tillfället så har vi det rätt lugnt överlag just nu, idag har vi haft hjälp av Maja och Jonas, och vi var klara i stallet redan vid 17-tiden. :) På eftermiddan red jag först lite på Querida, som var superduktig! Gillar henne jättemycket, sååååååå fin!
Sedan trimmade jag lite på Galax, också han var helt grym! Kul!
Fick vid 16-tiden finbesök av Elin och Teddan, underbart o träffa er igen :) Att dom sedan fick stå ute frysa bjuder jag på ;)

Nu ikväll har jag och Maja varit en sväng till Marieberg, virrat omkring på K-rauta och sedan köpt massa godis på Coop! Fint de, nu sitter vi och slappar i soffan, blev precis nästan ihjälskrämd av katten Jackie som kom inspringande med en död mus modell större........ Behöver jag säga att jag skrek högt och sprang omkring som en skållad råtta när han envisades med att käka den inomhus?!

Nu ska jag snart duscha och sova!
Natti

Formsvacka

Kommit fram till att jag helt enkelt är i en liten formsvacka för tillfället. Jag hostar halva dygnets tid, sover i och med det alldeles för lite på nätterna, och rider sedan för dåligt på dagarna.. Men någonstans långt inne så tror jag ändå att det är nyttigt att vara så dålig som jag är för tillfället, tänk så bra det kommer kännas när det kommer ett "flow" och allt bara stämmer igen :)
Idag har vi haft en väldigt avsutten dag, visningar mitt på dagen på fyra hästar som gick finemang och innan det blev det mest lite allmänt fixande o trixande för att få allt i ordning. Haft galet roligt i alla fall, jag har aldrig påstått att någon av oss här ute är normala.. ;)
Har nu på kvällen tränat med Eljest och Sputnik för Elin, det krävdes ett par timmar i sadeln innan det började likna nåt, men avslutade med bra känsla. Fint de, nu får det gärna fortsätta så - Tack! Skämt åsido, men jag behöver nog en liten "wake up" för att tänka till ibland.

Nu får det vara nog för idag, jag måste försöka sova nga timmar så att jag är pigg och rask imorrn!
Natti! =)  



Upp och ner

Ibland går det fort, idag har humöret först varit på topp, sedan gått rakt ner till botten för att nu har stigit någonstans till medel.. Nu sitter jag och kikar på nåt program på SVT 1 om Göran Lindberg, vilken sjuk människa! Herregud, vad ska man säga... Blir med andra ord bara ett kort inlägg, men idag väljer jag att nämna Galax och Querida som båda varit superduktiga! Har bl.a. ridit flera varv alldeles själv på Querida, duktig tjej! Vi avslutade med att klippa henne, hon njöt och blev på köpet säkert 50 kg lättare.. ;)

Nu ska jag duscha lite och sen sova... Hoppas på en lite bättre dag imorrn!
Natti :)

Ny måndag

Ny dag, ny vecka - Igen! Jag, Moa, Sara och Jonas har huserat ensamma i stallet eftersom att Elin passar på att ha värsta tandvärken och knappt är levande för tillfället.. Inte avis nånstans kan jag lova!
I förmiddags fick småhingstarna massage igen, vi var sega i stallet och jag hann bara med Conquest och Sammi innan lunch.
Efter lunch började jag med att jogga Starlight lite, för att sedan trimma lite på Eljest som var laddad men fin! :) Därefter hjälpte Moa mig med Querida, idag har jag ridit i skritt och trav med ledare, superduktig är hon!
Avslutade med att jogga lite på Galax, som också han var duktig :)

Kort inlägg idag, jag håller på att hosta sönder och snart ska jag sova lite! Avslutar med en liten bild på Måns från idag!


Godnatt!

Fin söndag!

Har haft en fin dag. :) Sov till 8 imorse, mockade o fixade i stallet fram till 10 och sen käkade vi som vanligt lite frukost. Sen åkte Elin iväg på tävling i Heby som "catch-rider", medan jag och Daisy gick ut i stallet igen :) Vi började med att fixa i det "lilla stallet" som ligger ca 1km från gården där vi har två hästar. Tog med oss dom ner hit, och sedan lunchade vi alla hästar här innan vi själva gick in för lite lunch.
Kom ut igen strax innan 14, började med att lina 2,5-åringen Torezza som var piggelin men skötte sig bra som vanligt. Sedan promenerade jag och Daisy tillbaka med hästarna till "lilla stallet", och därefter plockade jag in alla hästar, fodrade alla hästar + lösdrifterna och fixade klart lite annat innan jag tog in Querida och friserade henne lite. Avslutade dagen med att ta ut henne i ridhuset och lina henne, jätteduktig!

Nu ska jag snart gå ut och fodra, sen blir det duschen och TV resten av kvällen!
Tjingeling!

Löshoppning och markkänning!

Trots mer eller mindre snöstorm idag så har vi lyckats få lite nytta gjort! :) I förmiddags löshoppade vi lite hästar, och passade på att fota och filma lite samtidigt. Bl.a. så fick Sammi, Sputnik och Starlight lufta sig lite, lattjo lajban tyckte dom kan jag lova!
Efter lunch började jag med att snygga till i dom minsta hingstarnas lösdrift, för att sedan fodra lite eftermiddag och fixa lite annat i stallet. Därefter trimmade jag lite på Eljest, som även idag var galet fin, om än ganska laddad! :) Lite komiskt var när jag nästan var klar, satt och galopperade - Och sedan plötsligt låg på marken istället för att sitta på hästen.. Grattis till mig, men det var bara att hoppa upp igen och avsluta lika bra som det hela började :) Fiiina hästen!
Vi har även plockat in 3-åriga stoet Querida (e. Quidams Rubin ue. Linaro) från lösdriften idag. Nu ska hon också bli ridhäst "på riktigt"! :) Hon har samma mamma som succéhingsten Coriall som blev godkänd i Sverige för några år sedan, men som sedan dog kort därefter och bara hann betäcka en säsong.

Querida

Godnatt!

Mysfredag!

Massa mys här på Loviseholm för tillfället, gäller att passa på när vi inte har alltför mycket viktiga datum inplanerade i det närmaste :)
Idag har vi haft massören på besök, småhingstarna har fått sig en omgång igen och det var omtyckt :) Innan dess hann jag trimma dom en sväng, dom var kalasduktiga :)

Hela eftermiddan gick åt massören och sen skrittade jag W en stund. Samtidigt så red Elin på Sabinas lilla hingst (yes Jane, det är den som Tusse fött upp - Superläcker!!). Slutade med lite höjdhoppning såhär på veckoslutet, och den lilla skiten hoppade 160 utan att ens ta i.. Me like!


Haha, galet!

Nu sitter vi och väntar på omröstningen i Idol. Har suttit här och fått gåshud av både Olle och kanske framförallt Jay, herrejösses vilken röst den mannen bär på! Helt galet.
Tjoho, nu måste jag koncenterara mig på dagens omröstning!
Tjingeling!

Världens bästa

Gårdagens blogginlägg kommer här, eftersom att blogg.se inte ville som jag ville igår...

Nog för att jag har världens bästa häst i W,
hon är dödens fin och allt jag kan önska mig. Men även jag blir äldre och klokare hela tiden, och börjar väl så smått inse att det finns fler hästar som nog är nästan lika fina, även om dom är ganska få till antalet ;)  
Idag började jag med att hoppa Erwin lite, galet roligt trots att piloten var smått värdelös. Sedan hoppade jag några språng på Galax, han är så duktig! :) Börjar bli sååååå fin :):)
På eftermiddan började vi med att rida Conquest lite, han var duktig som vanligt. :) Sedan trimmade jag lite på Eljest, han var nog bättre än någonsin idag, vilken utveckling han har gjort på bara ett par veckor! I love it, vet vad jag önskar mig i julklapp mammsen... Heheheh :)


Finaste!

Skrittat W en sväng också, piggelin värre.. Hon vill verkligen igång nu! Hela kvällen har tillbringats här framför TVn, mys med bästa brudarna!

Tränade förresten för Arnold igår på Jaloubet, han var superduktig!
Nu ska jag duscha och sova!
Natti! :)

Soft tisdag!

Var vansinnigt trött när jag vaknade imorse, drömmer så mycket konstigt på nätterna för tillfället så tror inte att jag lyckas sova så djupt som jag kanske behöver..
I förmiddags klippte jag och Moa först Sammi och sen Jaloubet. För Sammi var det första gången, han var helt grym och stog helt stilla hela tiden - Duktig kille! :) Jaloubet har varit med några gånger och är alltid snäll, det underlättar helt klart motför när dom hoppar och far åt alla håll...
Efter lunch red jag lite på Conquest, idag har vi skrittat och travat lite med ledare. Han är fortfarande lika snäll :)

En übersnygg bild på Moa och Conquest ^^

Sedan trimmade jag lite på Galax, han var som vanligt grym, det är verkligen en sån häst som jag blir lycklig av att rida! :) Han vill hela tiden göra allt så rätt han bara kan, och har trots sin storlek börjat hitta sin kropp så snabbt!
Därefter joggade jag lite på Jalle, han var lite busig efter att ha blivit av med all päls, men efter att ha brallat av sig lite på lina så var han sitt vanliga lugna jag igen :) Finhästen!
Avslutade med att skritta W lite i ridhuset, och nu på kvällen har jag kikat på Elins träningar, bl.a. så tränare bästa Moa och vår grymma praktikant Sabina! :)

Moa på Rochan och Sabina på sin fina lilla hingst Ligist :)

Nu ska jag sova! :) Imorrn är det bl.a. träning för Arnold som står på schemat :)
Tjingeling!

Ny vecka

Ny vecka och nya möjligheter! Trots att vi har varit sex personer + Elin i stallet idag så har det varit fullt upp ända fram tills kvällsfodringen! Vi hade visning på fyra hästar mitt på dagen, så förmiddan gick åt att fixa till hästarna, städa lite och fixa iordning ridhuset. Visningen var klar framåt 14-tiden, då gick hela ligan in och käkade lite lunch innan vi gick ut igen vid 15-tiden. :)
Hann med att först trimma Eljest lite, han känns verkligen helt grym nu, så himla roligt!! :) Har svarat galet bra på min nya "taktik", och har hittat en jättefin egen balans där han blir väldigt enkel och fin att rida :) Kärlek på honom!
Sedan trimmade jag Sammi som också han var duktig :) Avslutade med att först jogga Kungen lite, och sen skritta W lite i ridhuset. Tjolahopp tjolahej, och så var klockan 19.30! Jag och Sabina tog oss friheten att fodra för att sedan kunna stänga igen för dagen :)

Avslutar med Elins mästerverk från ikväll. Hon har ägnat ungefär en halvtimme av hennes dyrbara tid för att leka med lite engelska hästord, fin avkoppling kan tänkas! ;)




Tjingeling!

Leker med livet

Har haft en fin söndag! :) Vi har haft det slappt även idag, i förmiddags verkades alla 1-årshingstar + Måns :) Efter lunch passade vi på att löshoppa 1-årshingstarna när dom ändå var inplockade från lösdriften. Riktigt duktiga allihopa, nog finns det en o annan stjärna bland dom alltid! Jag höll på att tabba mig ganska rejält när jag skulle driva på en av dom, som istället för att springa framåt blev rädd för ngt, kastade sig runt och fick in en bra spark som tack o lov bara nuddade ena kinden när jag på ren reflex hann kasta mig bakåt... Får erkänna att jag hade en gnutta tur, men det ska man väl ha har jag hört?! Ingen fara med mig alltså, men man får sig verkligen en tankeställare på hur viktigt det är att tänka efter lite extra :)

Lilla Måns (ehh, ja.. han behöver ett nytt smeknamn!) har varit grym idag. Ganska så snäll med hovis och promenerat själv med mig ett par varv i ridhuset över löshoppningsbommarna. Nu är det bara att vänta på att han ska bli stor, stark och vild ;)

Lilla pärlan :) (e. Monte Bellini-Escudo I)

Godnatt!

Slapp lördag

Har haft ungefär världens slappaste dag! :) Vi har i princip gjort absolut ingenting alls, tog lite sovmorgon imorse och fixade klart stallen sen som vanligt. Efter frukosten friserade vi några hästar lite fram till lunch, och efter lunch så fixade vi bara iordning Talinsky som skulle med Elin på en clinic innan vi fodrade eftermiddag o gjorde klart :) Var klara redan vid 16-tiden, då tog jag mig lite tid att umgås lite med Måns och sen kikade jag lite onlineresultat från ponny-SM.
Gick ut och tog in hingstarna och borstade lite på W strax innan 18, mys!

Roligare än såhär blir det inte idag, imorrn kanske det finns lite mer att rapportera om! :)
Tjingeling!

Fredagsmys!

Sitter i soffan med fina flickor och har äkta fredagsmys :) Vi har laddat upp med sallad, godis och lite fina drycker :) Till det lite Idol, och kvällen är räddad!
Idag har vi kört på för fullt, jag och Moa har haft hjälp av vår nya praktikant Sabina som kom igår - Kul!
I förmiddags började jag med att skritta W lite i ridhuset. Det är fortfarande inte underlag för att rida ute utan broddar... Hon var betydligt lugnare idag, ganska så skönt...!
Sedan trimmade jag lite på Galax, han var grym idag! Åhh vad jag älskar den hästen! :)

Kärlek!

När den enda stora var klar så gick jag över till den andra "lillen". Idag har vi ridit på Conquest igen, han är så galet snäll! :) Sedan joggade jag lite på Kungen, sååå fin!
Efter lunch har jag hoppat småhingstarna lite på volt, dom var duktiga alla fyra :) Eljest var stjärnan bland dom idag, helt grym! :)

Nu ska jag mysa vidare, blir kalas!


Galet motiverad!

Har varit så sjukt motiverad idag! Galet härlig känsla, och ännu bättre när resultatet av all motivation är bra! Jag och Moa har varit själva i stallet, men ändå hunnit med en himla massa.
I förmiddags började jag med att trimma 7-åriga Dockan lite. Hon var galet laddad, tokfian! :) Därefter trimmade jag Sputnik, Sammi och Eljest lite. Fina alla tre :)
Plötsligt var klockan 13, hög tid för lunch. Efter lunch trimmade jag Starlight lite, också han var super idag! :) 
Sedan joggade jag lite på självaste Kungen, som var väldigt, väldigt nöjd över att få röra lite på sig. Fina hästen!

Efter att vi hade fodrat eftermiddag och fixat klart i stallet så tog jag en kortare paus för att fika lite innan jag gick ut igen för att ta dom sista hästarna :) Började med att skritta W lite i ridhuset.. Hon har nog inte satt sin fot där på tre månader, och blev mer vild än tam stundtals.. Helt klart läge att inta försvarsposition om jag ska överleva fler ridhusförsök, för att inte tala om när hon någon gång i framtiden ska ridas igång.. Herre jösses! Jag var väldigt nära att landa på marken ett par gånger, spännande! Sedan linade jag Greta lite, och avslutade med att trimma Galax. Kärlek på honom!



Saknar..<3


Nu är jag lite trött, dax att sova!

Ridvila

Har haft lite ridvila idag, bara suttit på en enda häst på hela dagen! :) Ganska skönt att vila kroppen lite, den behöver också återhämta sig ibland.. Tro det eller ej! ;) Tog lång tid i stallet redan imorse. Med tanke på att det låg minst 2dm blötsnö på marken, Moa fick åka hem och dejta sin hovslagare vid 9, Elin fick skotta i flera timmar och jag trampade upp vägen till gödselstacken så tog det hela lite tid. Men med lite tid och tålamod så löser sig allt, och in kom vi för en sen frukost vid 11-tiden.
Därefter hoppade Elin ett par hästar och jag linade småpojkarna som fick ta det lite lugnt efter välbehövlig massage igår :)

Sen lunch blev sen eftermiddag, det hanns inte med alltför mycket innan Elins träningar började kl 17. Nu på kvällen har jag hoppat 9-åriga Babette på en av Elins lektioner, som vanligt galet nyttigt för mig att rida på ngn av de äldre - Och det är roligt också! :)

Nu ska jag ladda inför morgondagen. Det blir full rulle hela dan, kanonkul!
Avslutar med en bild på Elin, som på vägen in idag gjorde världens vurpa... Galet roligt!!


Natti!

En trött tjej efter en hel dags lek i snön

Det är snöstorm i Örebro! Har snöat precis hela dagen, och än verkar det inte sluta på ett tag! Ganska så mysigt om jag får säga det själv, lite drygt när det blåser storm samtidigt bara, men det är smällar man får ta :)
I förmiddags ägnade vi oss åt att fixa lite i ridhuset, jag var bl.a. extremt oviktig och lekte med Moa och fyrhjulingen... Seriösa klubben helt klart! ;)

Lätt snyggaste bilden någonsin!


Sikken snygging!!

Förutom att tönta mig så har jag gjort lite nytta idag också (tro det eller ej!). Trimmat alla småhingstar som även idag var riktigt fina. :) Har också hunnit hoppa lite med Greta, också hon var superduktig!
Nu ska jag sova, dags att ladda inför morgondagen! Fortsätter det snöa som det gjorde när jag gick in för ikväll så har vi säkerligen tre decimeter imorrn, tjohoooo!
Tjingeling!

Dagen

Bra början på veckan! Allt har flutit på enligt planerna, alla hästar är jobbade och inga större missöden har skett! :)
I förmiddags trimmade jag först Galax, som kändes superfin! Han var lite laddad i början och hade lite svårt att ta stöd på bettet, men blev bara bättre o bättre under passets gång - Och avslutade nog bättre än någonsin :) Därefter trimmade jag lite på Greta som också kändes fin. :) Hann även med Sputnik innan lunch, han kändes helt grymt fin efter att jag jobbat honom på mestadels raka spår innanför fyrkantsspåret för att få honom rak och ta ett jämnt stöd på båda tyglarna. Den galoppen går inte av för hackor! :)

Efter lunch började jag med att trimma lite på Sammi. Han blir lätt lite vinglig och tar inte ett ärligt jämnt stöd på båda tyglarna, så även med honom jobbade jag mestadels på raka spår innanför fyrkantsspåret. Måndagar är klart bästa dagen på veckan för sådant arbete, det är enda dagen på veckan som ridhuset är totalt tomt på hinder, och med andra ord öppet för valfritt markarbete :)  Även Sammi avslutade kanonfint!
Nästa på tur var Eljest. Han har blivit så otroligt laddad på slutet och blir lätt lite stark och hängandes i handen då, idag jobbade jag mycket galopp på honom helt utan press, där jag bara eftersträvade att rida i exakt samma lugna tempo hela tiden och låta honom hitta sin egna balans. Det gav snabbt resultat, och han kändes fantastiskt fin på slutet, grymt!
Avslutade dagens trimning med ett pass på Starlight, som också han kändes fantastiskt fin! Galet vad bra dom är alla småkillar, jag blir lika glad varje dag!

Avslutade dagen med att jobba lite med en ny 2,5-åring (e. Tornesch) som kom hit i helgen, verkar vara en supertrevlig häst! Jobbade även lite med Conquest och hann med att skritta ut Wepzan en kortis i mörkret. :) Kallt var det också, nu är det definitivt vinter på riktigt, bara snön som saknas, men den ska komma imorrn har jag hört.......

Natti!

Svar från frågestund

Har trillat in nga frågor trots att det tydligen krånglade en del med "kommentarknappen" den dag jag la upp inlägget.

Tess:
har du kvar den lilla spralliga fuxen? :)
hur kommer det sig att du började jobba på loviseholm och vad är dina arbetsuppgifter där? :) hihi

- Nej, Fuxen såldes tidigare i höstas till en uppfödare i Falköping där hon ska få bli mamma på heltid :)
Jobbet här på Loviseholm fick jag tack vare att jag gjorde en av mina praktikperioder under min tid på Unghästutbildningen i Flyinge här. Tydligen så skötte jag mig ganska hyfsat under dom sju veckorna så att jag fick erbjudande om att komma tillbaka :) Mina arbetsuppgifter här är mestadels träning och en del tävling av unghästarna. Rider/jobbar oftast mellan 6-8 hästar/dag i åldern 2,5-4 år, men även en del äldre hästar. Utöver detta jobbar jag en del i stallet med vardagliga sysslor :)

Simone:
Ställer en fråga som är lite i stil med Tess fråga:
Hur kommer det sig att du håller på med hästar egentligen? Och så lite andra frågor.. Varför unghästutbildningen? Vad vill du göra i framtiden? Vad är dina bästa tips till andra ryttare?

Tusen tack för en bra och inspirerande blogg!

-
Varför jag håller på med hästar? Det finns nog inget rakt svar på det, mer än att jag älskar det och verkligen brinner för sporten! Har alltid haft intresset, och tror att det är tack vare att jag inte fått det mer än "lagom" serverat under vägen som gör att intresset fortfarande är lika stort som det var för 15 år sedan.
Unghästutbildningen valde jag eftersom att jag i första hand är intresserad av att jobba med unghästar i åldern 2,5-6 år. Utbildningen innefattade det jag kände att jag behövde en stadigare grund att stå på för framtida arbeten, och den gav mig chanser till att hitta viktiga kontakter.
I framtiden vill jag i första hand jobba med unghästutbildning av hästar mellan 2,5-6 år, men även ha en eller ett par äldre hästar att rida de större klasserna på. Som det ser ut nu har jag ett optimalt jobb för obegränsad tid framåt om man ser till min utveckling, men någonstans finns en långsiktig tanke om att en dag ha ett eget ställe liknande det Elin har idag. :)

Mitt bästa tips till andra ryttare är att vara ambitiös, ta hjälp av kunniga människor och vara beredd på hårt arbete! För att komma någonstans så tror jag det krävs att man tar chansen till maximal utveckling, och för att få dom chanserna så måste man vara beredd att lägga ner hela sin själ i hästarna.
Det absolut viktigaste är nog trots allt att man älskar det man gör! Det är lika viktigt med hästarnas omvårdnad och skötsel som med deras träning, och det gäller att man gör allting med lika stor omsorg för att få maximal prestation :)

Jag hoppas att ni är nöjda med era svar, finns det någon som har andra frågor/funderingar så är ni välkomna att ställa dem när som helst. Ni får mer än gärna också komma med tips på vad ni vill läsa om, och vad som är bra/dåligt med bloggen! :)

På återseende! :)


Filmtajm!

Bjuder på filmen på mig som B-ponnyryttare från i helgen, mer update från dagen + lite mer kommer om nån timme! :)


Back in business!

Nu är jag tillbaka på Loviseholm igen efter en superrolig helg hos Mallan! Blir bara ett kort inlägg för jag är rätt så trött trots min semesterhelg såhär på kvällskvisten, men har haft det jättetrevligt med trevliga människor och lite lagom mycket häst :)

Nu är jag galet laddad för en ny arbetsvecka, peppad till tusen!
Avslutar med lite bilder från veckan som inte kommit upp här än :)


Sputnik kikar ut :)


Fina Sammi, vem kan låta bli att charmas av honom?!


Jag och Larven i Linköping

Godnatt!

Kort update!

Sov ända till 8 imorse, skönt! Sedan har dan som vanligt rullat på, jag höll på att ta ett snabbt självmord på tävlingen i Linköping när jag av någon anledning fullkomligt hamnade ur balans i en landning, fick världens knock av Larven så att skärmen på hjälmen lossnade + att min vänstra ansiktshalva fick sig en trevlig smäll, men som tur var så gick både jag och hjälmen att reparera igen :) Skämt åsido, ingen fara alls med mig, och det var i det stora hela en rätt trevlig runda innan jag klantade till det totalt. Nya tag imorrn!

När vi kom hem igen så blev jag väl bokstavligen upptvingad på Mallans B-ponny, helt galet roligt var det trots att jag var lite lätt skeptisk innan ;) Kommer film på det så småningom, ni får nöja er med en bild från dagen sålänge!

Yey, ponnyryttare på nytt!

Tjingeling!

Varsågoda, ställ en fråga!

Yes! Min käre vän Malin tycker att jag borde ha en liten frågestund för alla er läsare.

Så varsågoda, ställ en fråga eller två om det är nåt ni undrar över, så svarar jag lite löpande! :) (Jag tror dock att det mest är Malin själv som vill ställa frågor via min blogg ;) ) 

Hoppande småhästar och nu Borensberg

Har varit en stundtals smått kaotisk dag. Trots detta så har vi i slutändan hunnit med allt, och jag har nu hamnat i Borensberg där jag ska tillbringa helgen för att tävla Larven som jag ridit åt en av mina bästaste vänner ett tag :) Ska bli supermysigt, blir dessutom lite semester för min del, kommer med andra ord att vara i det närmaste hyperaktiv på måndag när jag äntligen får göra lite nytta igen! ;)

I förmiddags red jag först ut en sväng på Larven tillsammans med hela gänget som samlats i stallet idag, mys! Elin har varit iväg på andra uppdrag under dagen, men jag och Moa hade hjälp av Daisy och hennes kompis Amanda som har höstlov, guld värt!
Sedan hoppade jag lite på Galax, han var lika grym idag - Jag är så imponerad över hur bra koll han har på sin stora kropp!

Fina, fina Galax. Jag är kär!

Efter lunchen har det varit småhingstarnas tur. Dom har precis som i onsdags hoppat på volt med galoppbom före och efter. Alla fyra var riktigt duktiga och jobbade på kalasfint! Det är så himla häftigt att dom är så ridbara och fina redan, jag glömmer hela tiden att dom fortfarande bara är 3 år!

Jag får förresten tacka Elin för reklamandet av min blogg, häromdagen hade jag över 200 unika besökare, helt otroligt vad min lilla blogg börjar bli stor :) Jätteroligt, man blir helt klart mer inspirerad att fortsätta skriva när ni är så många som följer mitt underbara liv på Loviseholm via bloggen! Jag har varit duktig och tagit lite fler bilder idag, men eftersom att mitt internet krånglar och vägrar ladda upp fler nu, så får ni nöja er med en svettig bild på Sture som avslutning :) Fler kommer väl imorrn eller så!

En svettig men nöjd Starlight!

Nu ska jag sova, är helt galet trött och har hört talas om sovmorgon imorrn!
Natti!

Seg tjej jobbar sakta

Har haft tryckande huvudvärk hela dagen. Lite segt att hålla sig riktigt motiverad när hjärnan hela tiden går på halvfart, och det känns verkligen som att jag inte gjort någonting vettigt på hela dagen.
I förmiddags red jag ut på Sputnik tillsammans med Daisy på Dockan och Kalle på Erwin. Ganska häftigt när 3-årshingsten går först hela vägen, är klart snällast vid möte av fyrhjuling, bilar, cyklar och lösa hundar :) Dessutom promenerar han snällt på brevid ett sto som om ingenting har hänt, precis som det ska vara :)
Därefter trimmade jag Galax lite. Han börjar snart bli riktigt ridbar, nu är det inte längre att bara försöka hålla sig längs fyrkanten och överleva kortsidorna.. Idag jobbade han på kalasfint, han kommer bli så grym att rida när han blir starkare! :)
Därefter jobbade jag lite med en 2,5-åring som jag ska hjälpa till att rida in, och sm ägs av en av Elins elever. Den var superduktig!

Efter lunch skrittade jag först ut en sväng på W som var väldigt piggelin! Därefter hade jag en visning på Larven som gick bra. :) Plötsligt var klockan 17, Elin var precis klara med sina träningar som hon påbörjade kl 09 imorse (!!), och vi var ganska trötta båda två.... Gav upp helt enkelt, och gick in vid 18.30-tiden. Nu kollar vi på Paradise Hotel, normalt sett hinner vi in till reprisen som går 23.30, idag är garanterat första gången som vi ser det på normal sändningstid! ;)


Typ såhär trött är Elin för tillfället :)

Tjingeling!

Hoppning för hela slanten

Idag har det hoppats friskt! I förmiddags hoppade jag Sammi och Eljest. Dom hoppade idag oxer på volt, med galoppbom både före och efter. Båda två löste det superbra, Sammi är så galet klok - Han koncentrerar sig till 120 %, tänker till och gör sedan precis det han ska :) Eljest var lite okoncentrerad idag, men blev väldigt mycket bättre när han sattes i lite arbete och fick tänka lite. Hoppade kalasfint!
Efter lunch hoppade jag Larven lite. Hon fick bl.a. hoppa övningen som hingstarna gjorde innan, fast med fler galoppbommar/cavaletti. (Bom-cavaletti-bom-oxer-bom-cavaletti-bom, alla med 2,5m emellan). Riktigt klurigt för henne som är lite som en planka i kroppen och har svårt för att forma sig runt innerskänkeln, men hon blev riktigt följsam och fin mot slutet!
Vi var klara i stallet redan vid 17-tiden, så hann med gott om tid gå in och käka lite innan det var dax att börja fixa Erwin inför dagens Arnold-träning. Så himla nyttigt för mig att få rida så många olika hästar, och även om jag red långt ifrån tillräckligt bra idag så var det som vanligt otroligt roligt :)  

Nu måste jag sova, annars kommer jag vara alldeles för trött imorrn!
Natti!

Full rulle!

Full rulle på Loviseholm som vanligt! :) Har varit en grym dag idag, har bara hänt massor av positiva saker förutom en incident nu på kvällen när Alex åkte av en häst och gjorde illa handleden lite, hoppas verkligen att det inte är ngn större fara med den!
I förmiddags trimmade jag Sputnik, Sammi och Eljest lite. Alla tre var kanonfina, dom känns helt fantastiska just nu, superkul! Det går såklart lite i perioder med så unga hästar, dom hamnar i växtfaser o.s.v. vilket gör dom lite trötta i perioder.

På eftermiddagen började jag tillsammans med Moa som är hos oss med att jobba lite med Conquest. Igår hängde jag lite på honom för första gången, och idag har jag suttit på honom och skrittat ett helt varv på volten! Han är verkligen helt obrydd :) Det är ganska tur med tanke på att han nog är drygt 175cm hög redan.
Därefter var det dax för fina Galax att ta sina första språng under ryttare, och vilken stjärna han är!! :) Förstod direkt vad det hela gick ut på och hoppade kalasfint. Efter honom hoppade jag några språng på Greta också, hon har hoppat en gång innan hon kom hit, och skötte sig som vanligt kalasbra. :)
Därefter trimmade jag Larven en sväng, hon var som vanligt lite spänd i början, men kändes fantastiskt fin på slutet, kul!

Nu på kvällen har jag trimhoppade Erwin lite på en av Elins lektioner, han var superduktig! :) Jag börjar helt klart att gilla honom, jag är visserligen lite konstig och lär mig gilla de flesta hästar med lite tid, men sån är jag :)
Nu ska jag duscha av mig lite skit och sen sova! :)
Natti!

Och så var ordningen återställd

Äntligen en dag i stallet där planeringen höll! Känns som att det vad dags nu, förra veckan kändes mer eller mindre kaotisk :) Helt kanon det här alltså, nu är jag "fett peppad" på att hålla i det här!
I förmiddags red jag först lite på "Greta" som vi kallar den nya 4-åringen för, det är typ världens enklaste häst, SÅ snäll och okomplicerad! Idag vattnade Elin ridhuset, Kalle red runt på en häst och Alexandra promenerade med en. Jag styrde runt på en helt obekymrad Greta som jobbade på bra :)
Därefter red jag ut en runda på Larven tillsammans med Alex, riktigt mysigt i fint väder!

På eftermiddagen var det full rulle! Jag skrittade först ut en sväng på W tillsammans med Daisy, mys! Sen trimmade jag Galax lite, han var superduktig som vanligt :) Därefter red jag stora 6-åringen Erwin, var superlänge sedan jag trimmade honom (i vintras på min praktik om jag inte minns fel), och han var lite av en positiv överraskning, väldigt stor skillnad sedan sist!
Avslutade med att trimma lite på Jaloubet, som kändes kalasfin!
Hann även med att mysa lite med nyförvärvet innan jag gick in, som numera kallas för Måns här på Loviseholm :) Planen är att muta honom lite varje dag, så kanske vi blir bra polare tills dess att han ska börja jobba om några år.. ;)

Natti

RSS 2.0