trettioförsta augusti

Trots att jag tycker att jag har varit ganska så duktig med att blogga på sistone, så klagar min kära vän Terran på att jag bloggar för sällan för att hon ska kunna ha koll på mitt liv. :) Jag ska inte säga nåt, för hon är då väldigt mycket bättre än mig på att blogga för tillfället!
Livet rullar på här i Örebro, jag har det precis lika bra som vanligt, förutom att min förkylning vägrar ge med sig. Den blir varken bättre eller sämre, hur segt som helst.
Igår passade jag på att fylla år, firades med tårta, 3kg godis och världens sötaste låtsaskyckling av bästaste Elin och Claudia! Puss på er!! :)
Trimmade igår bl.a. 3-årshingstarna Sputnik och Sammi som båda var små stjärnor :)

Idag har jag tagit det lugnt, dax att försöka bli lite friskare känns det som.. Kört nga gånger fram o tillbaka till Eklunda när Elin tränat ett par hästar, fixat lite i stallet och levererat hästar när Elins veterinär "Snygg-John" var här och gjorde en check. Det sistnämna gick alldeles utmärkt tills det att jag skulle hålla ett bakben på en häst som skulle behandlas, den hade helt andra åsikter och jag fick mig helt sonika en flygtur i stallgången och landade på framförallt mina armbågar - Som nu dunkar ganska så rejält....... Lite lätt mörbultade, ja tack! Men det som inte dödar härdar, dock kommer nog ha fina blå armbågar ett tag framöver. :)

Nu ska jag kila vidare, dax att sova om jag ska vara lite alert imorrn!
Tjingeling!


tjugoåttonde augusti

Har fått förfrågan om bild på nyförvärvet, har tyvärr inga bra exteriörbilder men här kommer ett par andra bilder!


Masterpiece TT, e. Monte Bellini ue. Escudo I

Idag har vi varit på kvalitets i Karlstad. Fina Chakira vann och Daisy kom 2a, båda fick diplom! Elin red även en till häst, och den kom 3a. Inte illa, snacka om full pott!! :)
Nu har jag ont i huvudet, halsen och på det lite hosta. Känns fint, ska snart sova - Imorrn är det en ny dag! Men våga inte säg att jag är sjuk, för det är jag inte!! :)
Tjingeling!


tjugosjätte augusti

Veckorna fortsätter att ramla förbi, nu är det ganska exakt ett år sedan jag började mitt år i Flyinge på Unghästutbildningen, och klyschigt nog så känns det som att det var igår...! Och tänk att jag tack vare mitt år i Flyinge inte bara fick mer rutin, kunskap och underbara vänner, utan också hamnade här i Örebro där jag nu lever ett underbart liv med hästar på schemat dygnet runt! :)

Elin har passat på att vara dödligt sjuk i veckan, okej.. Kanske inte bokstavligen dödligt, men nog förkyld för att det kunde räcka till både en och två! Igår helt sängliggandes men idag åtminstone på benen igen. :)
Alla hästar går bra. Chakira och Daisy laddar för kvalitets på lördag och övriga jobbar på som vanligt. Jag kan på min meritlista lägga till att jag har suttit på Digital, ganska säkert den bästa hästen jag ridit :)
Fuxen hålls igång fram till att hon flyttar om en dryg vecka, Wepzan är tråkigt nog inte alls fräsch och kommer mest troligt att inte komma tillbaka mer i tävlingssammanhang denna säsongen. Troligen är det hennes erlichia som spökar med henne, så vi håller tummarna för att hon ska bli helt återställd till nästa säsong!

Idag har småpojkarna trimmat jättebra. Värt att nämnas, känns som att det händer lite varje gång man sitter på dom, kul!
I stallet har vi lite nya människor också! Alex som har sina hästar här har börjat jobba med oss, och Jonas som går på gymnasiet är här och gör praktik 5 veckor i rad nu tror jag minsann, och därefter varannan vecka - Grymt!

Nu ska jag snart sova, tjingeling!

tjugoförsta augusti

Jag har nästan blivit med barn! Åtminstone ett hästbarn! ;) Fuxen kommer att få bli mamma på heltid, och istället kommer det till hösten finnas en fölunge e. Monte Bellini (e.Montender) ue. Escudo hos mig!:) Känns verkligen superbra, jag lovar att lägga upp bilder så fort jag har några.

För övrigt har veckan flutit på bra. Vi har jobbat på i stallet som vanligt, hästarna har gått kanoners och livet har helt enkelt lekt vidare! :) Igår hoppade jag 5 hästar, alla var superduktiga. Bl.a. fick jag äran att sitta på Elins fina 5-åriga fölsto Daisy Chain VT (e. Diamant de Semily-Laptop), och som den hoppar! Helt galet :)
Det är en helsyster till 6-åriga hingsten Digital VT som också står i stallet. Elin hoppade honom igår och även det var minst sagt helt galet! Om inte den hästen blir en världsstjärna så finns det inga världsstjärnor....

Idag hade jag först visning på Fuxen och sedan har vi försökt komma ikapp med lite stallsysslor som blivit bortprioriterade i veckan när vi varit lite kort med folk. Hade stora planer på vad den här dagen skulle innehålla, men har nog inte ens hunnit med hälften... Det är sjukt vad dagarna går fort!
Har i alla fall hoppat 3-årshingstarna Sammi och Starlight lite, båda var kanonduktiga! Det är ganska fantastiskt, men man rider verkligen alltid runt med ett leende på läpparna när man sitter på någon av "småpojkarna"! :)

Nu ska jag ladda inför morgondagen, tjingeling!


sjuttonde augusti

Har blivit ett litet frivilligt blogguppehåll igen, har haft mycket andra roligare saker att göra än att blogga helt enkelt sista veckan! :) Tävlingarna i Tierp gick bra, alla hästar utom Wepzan var kalasfina! W däremot inledde fredagens 140 med Elin i sadeln med två nedslag. Till skillnad från på SRK så var det här en åttafelsrunda som hade kunnat vara betydligt mer.. Trots att Elin hjälpte henne runt på ett föredömligt sätt så hoppade hon dåligt, skruvade sig en del och såg inte alls ut som vanligt. Vi tog ner henne till en 120-klass på lördagen där jag red, och även om jag red väldigt illa så var resultatet (två ner igen) och känslan alldeles för dålig... Vi får göra en check och sen är det bara att ta nya tag. Med en W i form så är nollan i 140 inte långt borta! :)
Elins 7-åring Dockan slog till och vann fredagens 140, samt var 3a i söndagens 140! Helt sinnessjuk häst, och ryttare för den delen!! :) Erwin gjorde två felfria 130 under helgen och Talinsky gjorde även han en felfri 130.

Har kört för fullt här på gården sen vi kom tillbaka. En ny häst har kommit, 4-åriga Beasley (e. Quassimodo ue. Burggraf). Verkar vara en superfin häst med ett enormt hopp! Blir spännande o se hur den utvecklas i höst. Småpojkarna har hoppat "5½" idag och var så himla bra! Dagens guldstjärna till Sammi helt klart, som är absolut mest orutinerad och ändå löste uppgiften på ett kanonsätt :) Fina små hästar!

Imorrn sägs det att jag ska vara lugn och hålla mig inomhus. Lycka till säger jag, för jag tänker minsann också vara med och leka! :)) Bäst att sova lite med andra ord! :)
Tjingeling!

elfte augusti

Inne efter en lång men rolig dag ute i stallet, precis som det ska vara med andra ord! I förmiddags började jag packa lite inför helgens tävlingar, tvättade lite och fixade med lite allt möjligt medan Elin red en hög hästar :)
På eftermiddagen har jag hoppat 3-årshingstarna Sammi, Eljest och Starlight. Alla var verkligen superduktiga, hur grymma som helst helt enkelt!! :):)
Jag är verkligen otroligt glad och tacksam över att få chansen att rida alla dessa fina hästar som jag får göra här, och över all hjälp jag får med ridningen. Känns redan som att jag utvecklats ytterligare nåt snäpp, medan det såklart också finns alldels för mycket att fortfarande förbättra..!

Bästaste Elin som kämpar på med att lära mig lite vett och etikett! :)


Har även hunnit med att hoppa Fuxen lite på kvällen, hon är himla duktig nu men jag lyckades sträcka till min ljumske och fick avbryta det hela, lite rehab på det så blir allt bra igen. :)
Imorrn kväll drar vi till Tierp där det vankas nationella tävlingar. Med oss har vi Talinsky, Erwin, Dockan, Babette och Wepzan. Som det ser ut nu ska Elin hoppade W åt mig åtminstone på fredag, kommer bli kalasbra!

Nu måste jag sova! :)
Tjingeling!

nionde augusti

Ännu en kalasdag! :) Känns nästan som att bloggandet börjar bli tråkigt och ensidigt, jag har det så himla bra och får ju skriva nästan samma sak varje dag... :)
Gårdagen flöt på ganska lugnt, vi red nga hästar och tog tidigt eftermiddag. :)
Idag har vi kört på högsta hastighet, Elin var borta under förmiddagen, Karin ledig och Hannah sjuk, som tur var så hade jag hjälp av Kalle som har börjat hjälpa till här lite parallellt med att han pluggar i Örebro, samt av Daisy och Amanda. 
Jag har hunnit rida åtta hästar, och smått otroligt så har alla varit mer eller mindre kalasfina! :) Började i förmiddags med gammelmannen Rousseau, för att sedan fortsätta med 4-åriga Chakira som verkligen var kalasfin! En supertrevlig liten häst som ger en jättebra känsla! Därefter red jag 7-åriga Dockan, har haft lite svårt att rida henne innan, hon är lite speciell och otroligt känslig, men idag släppte det verkligen efter en stund och då blev hon så grym att sitta på! :)) Hann även med 6-åriga Talinsky innan lunch som också kändes superfin!

Efter lunch trimmade jag först Fuxen lite lätt. Hon har haft en tappsko i snart en vecka och börjar bli lite hovöm, så hon fick ta det ganska lugnt idag men kändes väldigt fin :) Därefter tog vi tag i småhingstarna, jag trimmade Sammi och Eljest och båda var kalasfina! :)) Grymt!
Avslutade dagen med att ta ut Wepzan en sväng på grusvägarna häromkring, ganska skönt efter en dag i ridhuset! :)

Nu ska jag sova! Imorrn har vi massor att göra. Hovslagaren kommer, hästarna som ska till Tierp i helgen ska hoppas och dom andra ska trimmas lite!
Godnatt!

sjunde augusti

Jag är tröööööött! Vi passade på att gå ut igår, blev en lång natt och väldigt lite sömn innan det var dax att kliva upp idag igen vid 7.. :) Himla roligt hade vi iaf, och det är ju huvudsaken!
Igår var det dessutom full rulle i stallet hela dagen. Jag började förmiddagen med att trimma fina 3-årshingsten Stalypsos Son, det gör man alltid med ett leende på läpparna! :):) Sedan hoppade jag W lite, hon kändes helt ok, men jag känner ändå att det är något som inte riktigt stämmer även om jag har svårt att sätta fingret på vad. Troligen sitter det väl i min ridning, så nästa vecka får Elin sitta upp och känna på henne nån dag för o se vad jag ska ändra på.
Efter lunch trimmade jag 3-årshingsten Northern Eljest, lika roligt som vanligt det med! Avslutade dagen i sadeln med att trimma en 4-åring lite ute på gärdet innan jag och Elin spurtade ett par timmar med fodring, nattning av hästar m.m. :)
Förutom allt detta igår så lyckades jag först vakna med ett ögonlock som var 5 gånger så stort som normalt, fick in en geting under tröjan och blev såklart stucken så att det sjöng om det och tappade bort min mobil som jag inte hittade igen föränn idag efter lunch..!

Idag har vi nog varit segare än någonsin tror jag, efter frukost sov vi en dryg timme till innan jag, Hannah och Karin skrittade ut en sväng. Sen blev det långlunch, och därefter nattning av hästarna och lite fodring. Inne redan till 17-tiden, och sen har det varit slappkväll utöver det vanliga! ;)

Nu blir det snart sängen. Elin ska göra Örebro osäkert idag igen, men det pallar inte en annan trött tjej! :)
Natti!

femte augusti

Idag är det nytt rekord i att blogga tidigt..! Klockan är inte ens 18, och vi är både inne från stallet, har fikat och nu tog jag direkt tag i det här. Fantastiskt! :) Lugn dag idag, passade fint eftersom att flera av oss har varit ganska trötta.. Hannah och Karin var ute igår och såg lagomt pigga ut imorse, själv var jag rätt pigg imorse men blev störttrött av olika anledningar efter lunch..

I förmiddags red jag en av de äldre hästarna + Wepzan på gärdet här utanför, så himla nyttigt att rida på så stor yta, utan att ha en endaste möjlighet att följa någon ridhusvägg! Wepzan kändes faktiskt riktigt fin, så det känns bra. Nu blir det uppladdning inför tävlingarna i Tierp nästa helg med kvalitetstimmar utomhus och ett par pass med lite hoppning, tagga tagga!

Efter lunch hoppade jag Fuxen tillsammans med Hannah som hoppade sin Lucy, dom skötte sig bra båda två. :) Sen har vi bara nattat hästarna, fodrat o sådära, och plötsligt var vi klara såhär tidigt! :)
Nu blir det pepp inför imorrn när det är betydligt mer att göra, kommer bli fint de!
Tjingeling!


Hanna och Lucy i Hammarö :)


fjärde augusti

Livet rullar på ganska som vanligt! :) Jag rider, äter, pysslar i stallet, rider lite till, äter lite till, pysslar lite till och sen sover jag lite när det behövs! :) Idag hade jag sovmorgon, var påväg upp vid 8 men insåg att jag hade en tryckande huvudvärk som fick innebära fullföljande av sovmorgon. Ganska nöjd att jag lyckades tvinga mig kvar inomhus tills efter lunch faktiskt!
Wepzan har haft nga lugna dagar efter Hammarö, med mysiga kvalitetstimmar ute på grusvägarna och i hagen. :) Fuxen har varit piggelin efter vilan hon fick när vi var iväg, Hannah red henne åt mig igår och det såg superbra ut. Extra kul att Hannah tyckte det blivit stor skillnad sen sist hon red henne, så nånting kanske blir lite rätt för mig ibland iaf.. :)
Småpojkarna hoppade lite igår, superduktiga! Kan inte säga tillräckligt många gånger hur fina dom är! :')

Imorrn blir det mer kvalitetstid med W, en prinsessa ska behandlas som en prinsessa bör behandlas... Dvs mycket kärlek, annars blir hon lätt grinig, och det är inte så kul! ;)


För övrigt så är Fuxen till salu om rätt ryttare dyker upp. :)

Blir en grym liten häst i rätt händer! :)

Godnatt!

första augusti

Hemma efter en helt galen helg på alla sätt. Kortfattat kan jag säga att det känns som att jag har haft mer fel på 3 klasser än under hela året trots att hästen överlag känts fantastisk, att vädret har varit sämre än vad jag trodde var möjligt och att Elins hästar har plockat hem hela 16 placeringar!! Helt galet! =)

I torsdags red jag som en fullgubbe på stureplan vilket resulterade i ett nedslag och ett stopp (!!), bara det känns lite galet i en helt vanlig 130. Redan här var tävlingarna flyttade till en av framhoppningsbanorna på grus, men W hade inte en enda positiv tanke till att springa i vattenpölarna (som för övrigt var minst sagt omöjliga att undvika...). Men istället för att göra något åt saken så fesred jag lite, tänkte att det blir nog bra med ett extra galoppsprång för att nå fram till kombinationen, och sen var katastrofen ett faktum! ;)

I fredags tog jag nya tag, red ordentligt och W hoppade strålande i 135en. Stod emot en del in i en av kombinationerna som stog i en vattenpöl men hoppade mestadels helt super trots två ner - Positivt! Hade superfeeling hela vägen runt också även om jag kanske red med lite väl mycket press bitvis.

I lördagens 130, som var en consolationklass för oss som ridit för dåligt i kvalen, så hade jag återigen en superkänsla hela rundan, och W kändes grymt fin om än kanske lite matt i sprången stundtals. Lyckades riva sista hindret, en touch på ett plank som helt enkelt stog ivägen.. ;) Skämt åsido, valde mellan att rida 8 lite fram eller 9 lite tillbaka, många som rev just det hindret och jag valde att försöka säkra upp för att inte få henne flack, men fick henne istället kanske liiiiite mot handen och tappade språngkurvan och kraften i avstampet lite. Borde kanske ha gjort tvärt om, det är lätt att vara efterklok. :)

Imorgon hoppas jag kunna lägga ut lite bilder från helgen, vi har haft gräsligt roligt! =)
Godnatt!


RSS 2.0