HELG

Det är förkylt här... Var bara hemma igårkväll också och försökte repa mig lite, men det verkar ha gått åt skogen och idag mår jag ännu sämre igen.. :/ Skitsegt, jag har inte tid att vara sjuk!
Moa hjälpte mig att klippa W igår, så nu är hon fin inför BT! Tack för hjälpen gumman! <3
Mindre bra var att L lyckades hamna i fel hage igår vilket resulterade i nga mindre sår men också en rätt rejäl svullnad på insidan av ett framben precis ovanför kotan.. Förhoppningsvis varken senan eller griffelbenet som tagit stryk, utan bara en rejäl smäll.. Vi avvaktar och ser. Hon är i alla fall varken halt eller trycköm, och svullnaden gick ner en del ganska fort igår.
Red W en sväng på eftermiddan också, bort mot Flyinge och en sväng längs ån där bara. Pigg o glad! Idag ska vi nog trimma lite uppe i nåt ridhus som kan tänkas vara ledigt, eller också blir det en till sväng ute. Den som lever får se, skittrist väder ute så man känner sig inte så manad...

Imorrn börjar kanske årets roligaste vecka :D Breeders Trophy sätter fart på tisdag och sen är det full rulle fram till söndag! =) Kan inte räkna till hur många kompisar som kommer ner under veckan, Malin och ev. Linn kommer bo här hos mig och sen kommer det massa fler :D Så himla roligt att träffa underbaringarna igen! Dessutom kommer mamma ner på onsdag, läääääääääääängtar! <3
Utanpå allt detta så har jag morgon- och lunchstallstjänst hela veckan, och sen kommer jag tävla på torsdag och fredag. Sist men inte minst så ska det väl hinnas med en, ett par eller kanske nga stycken grymma fester också! :D

Ujuj vilken vecka det kommer bli, bara att peppa och se till att bli frisk!
Tjingeling!



VECKAN SOM GÅTT

Har varit en väldigt blandad vecka, mestadels har den varit bra och allt har flutit på så bra det kan under omständigheterna (som i stort sett innebär ett väldigt stressigt men ROLIGT schema), men jag har lyckats starta lite dumma tankar att fundera på.. Blir dock inga större förändringar före nästa säsong iaf..

Hästarna på skolan har skött sig bra. Scherzo var jätteduktig på hopplektionen i måndags, och har även resten av veckan gått riktigt bra även om han tyckte att dressyren för Susanne var extremt jobbig igår.. :) 3,5-åringen "Kalle" har varit supersnäll hela veckan och nu har vu både galopperat och travat över bommar. Duktig kille!
"Cashie" är även hon en liten ängel, idag har vi hängt lite på henne för första gången och hon verkade mest tycka att vi var korkade.. ;D

Wepzan går också bra, trimmade henne i Crafoord i onsdags och hon var verkligen superfin! =) I tisdags var vi på galoppbanan och var väl inte riktigt lika sams. Det slutade med att hon fick springa av sig lite. Det gick minst sagt fort.. Väldigt nöjd W efteråt iaf, hon behöver få sträcka ut ibland prinsessan. :) Igår hoppade vi för Jens, det gick jättebra och jag hittade verkligen känslan som jag brukar kunna få på tävling när jag bara har henne i jämvikt och kan galoppera runt vilken bana som helst utan att i princip ens behöva ta en förhållning. Jens satt också upp nga minuter och galopperade runt lite samt hoppade nga mindre skutt, jätteroligt att se!
För övrigt så har jag gått och blivit riktigt förkyld.. Inte kul nånstans och har under veckan börjat med världens febertopp en natt för att sedan övergå till en fantastiskt irriterande rethosta och halsont.. Bättre kunde det varit..!
Nu: Natti!


SKOLA, TÄVLING, FEST, ÄTA, SOVA..

Jahaja... snart 2 veckor sen uppdatering, men det är totalt fullt upp hela tiden! =) Lite kortfattat så tävlade jag med W i Trolleholm förra söndagen. Red en 120 och hon kändes jättefin! Otroligt lugn och ridbar, hade ett ner men det flöt på super och känslan kunde knappast varit mycket bättre.
I veckan har vi börjat med ett nytt block på skolan. Ena halvan av klassen har gått ut på praktik och vi är bara 10st kvar. Nya hästar har vi fått också, och under dom här 7 veckorna kommer jag att ha ansvar för Scherzo som är född 2004 e. Stolzenberg-Stanford, Qalvados som är född 2006 e. Qalle-Tammer Fors xx, och slutligen Cash Flow som är född 2007 e.Coriall-Cardento. Tre jättetrevliga hästar som det ska bli roligt att jobba med.

Under veckan har vi med de äldre hästarna ridit på som vanligt med hoppträning för Jens, dressyrträning för Susanne, tömkörning med Bo och roadwork med Sofia (tempoträning var det dax för, skitkul!). Scherzo har gått jättebra hela veckan, han är liten och rädd för det mesta, men.. Me like!
Med 3,5-åringarna som kom till Flyinge förra helgen/kom in från betet i måndags så inledde vi med longering i tisdags, sen satt vi upp på dom i torsdags för att utöka och rida lite på lina i fredags. "Kalle" sköter sig bra, lite busig ibland men verkar snäll och okomplicerad.
2,5-åringarna har inlett med lite enkel hanteringsträning.. Mer eller mindre ohanterade så det är inte alltid så lätt =) Tre st hingstar har vi i klassen just nu också, så det är lite extra pyssel ibland... Jag är glad över att ha fått ett litet sto iaf, alldeles lagom storlek för mig ;D "Cashie" har varit jätteduktig, i onsdags löshoppade vi och sen har vi börjat träna på longering torsdag-fredag.

Igår var det dax för tävling igen. Jag och Moa brummade iväg till Kullabygden för att rida vars en 130-klass. W var lite laddad men hoppade som tusan! Känslan blev inte lika bra som förra helgen när hon var lugn och betydligt mer ridbar, men hoppning var snäppet bättre än förra helgen och det är ju svårt att få allt... Ett ner även den här helgen men det känns helt klart lovande inför BT!
Gårdagskvällen tillbringades på jättefest i Gårdstånga, många människor i litet hus. =) Även om det var nyktert för min och Moas del så hade vi sjukt kul - Måste göras om!

Nu är det dax att kila vidare.. I princip klar i stallet för idag, superskönt! =)
Tjingeling!

RSS 2.0