Ett år äldre men knappast klokare

Dom säger att jag fyller år idag. Är på pappret numera 21 hela år gammal, på en av Elins träningar idag vandrade gissningarna om min ålder på omkring 14 år ;) Vad ska man säga? Känner mig inte ett dugg klokare än när jag var 14 och inte har jag växt heller :)
Har för övrigt haft en fin dag, ätit tårta och haft det bra :) Hoppat Glassen, Greta och Fina. Alla tre väldigt duktiga :) Trimmat Spira lite, hon var superduktig idag, kommer bli så fin! Hunnit skritta ut W och jogga Sammi lite "i farten" också.

Kvällen har ägnats åt pyssel i stallet och nu film i soffan :) Fråga mig inte vad filmen heter för det vet jag inte, men bra är den! :) Alldeles för lång dock så nu har jag gett upp, ska snart sova. :)


Kvällsmys med favvosen <3

Hektiska dagar kommer alltid tillbaka :)

Haft nga lätt hektiska dagar :) I fredags red jag först hela dagen, sedan kom Elin på kvällen och skulle hoppa 4-åringarna lite. Vi var klara vid 23 i stallet, in och sova ganska omgående för att sedan kliva upp 04.15 nästa morgon, vem har sagt att det är livet är glamour? ;)
Alla hästar skötte sig utmärkt på kvalitén både under gångartsprovet och hoppningen. Bäst i hoppningen var Sputnik som hoppade 8-9.
Idag har jag och Louise varit ensamma i stallet, vi har ridit och fixat lite som vanligt bara. Avslutade med att rida Sammi lite, fina fina hästen <3


<3

Nu har Elin städrace, vareviga söndag! ;) Bäst att hålla sig ur vägen, jag kan lova att hon är helt vild!
Tjingeling!


Hösten på ingång

Det börjar märkas att hösten är på ingång även i Örebro. Det blir mörkare för varje dag känns det som, kolsvart strax efter 21.... Förutom mörkret så gillar jag det, för det mesta är dagarna lite svalare och mer behagliga att jobba i, gör det helt klart enklare att orka långa dagar :)
Igår red jag alla 4-åringar som ska gå kvalitets på lördag under Elins vakande öga. Eftersom att Elin ska visa 5 hästar så hinner hon inte rida mer än hoppningen på dom, så jag ska få leka "dressyrryttare för en dag", blir en passande rubrik på lördagens inlägg ;)
Den ena bor inte här och den satt jag på för första gången i måndags, gick helt ok så det ska nog gå bra :) Dom andra 4 har jag ju ridit rätt mycket senaste året så där är det enklare att hitta knapparna även om det är små avvägningar ibland. :)
Idag har jag ridit ut ett par rundor tillsammans med Moa på förmiddagen, och på eftermiddan red jag först ut W en runda och trimmade sedan Fina lite.
Både igår och idag har jag suttit lite på Sammi också, han är så snäll så! :) Lite glad verkar han allt över att få börja komma igång igen, även om jag säkert är snäppet lyckligare ;)

Nu ska jag snart sova, är rätt trött efter många långa kvällar!
Natti :)


Lyckans dag!

Blir ingen lång blogg, jag bor nästan bokstavligen i stallet för tillfället - men jag gillar't! Har idag ridit lite på Sammi för första gången sedan hans tarmvred.. Drygt 3 månader sedan, och det gjorde minst sagt min dag!! :)
Trimmade Spira lite i förmiddags och hon var superduktig :) Hoppat Greta och Glassen också, fina hästar men rätt värdelös ryttare. Väljer att se bort från det idag, finns inget som kan förstöra känslan :')

Godnatt!


På plats i Grevagården

Är i Grevagården sedan igår, det är SM-vecka - Kul!!
Elin har fem hästar med. Dockan, Digital, Ligist, 43an och Flickan. Idag har 43an varit 6a i 130, även Ligist placerad! :)
Wepzan har också hoppat 130 idag, kändes super inne på banan, men det hela blev lite för bra och jag lyckades rida på ett galoppsprång istället för två i kombinationen ;) Nu galopperar den i alla fall..... Fanns även valmöjlighet att hoppa överbyggt vatten och eftersom att jag hade ett nedslag så var det lika bra att ta tjuren vid hornen och styra på. Nemas problemas, duktig häst! Nu hoppas vi på en bra fortsatt helg, imorrn blir det en 140. :)

Nu ska vi sova, full fart!
Natti :)


Finhelg!

Ännu en vecka är snart slut! Har haft riktigt bra dagar nu, har övervägt onsdagens koliknatt ;) Ridit en hel del som vanligt, hästarna känns fina, pigga och glada!


Jag och Kungen har haft finmys, "the king of Loviseholm" helt enkelt!


Min drömhäst njuter av att få gå i lite större hage med utsikt över alla brudar :)



Min barbiehäst! :)

Nu ska jag snart sova!
Natti :)


Finepix VT och lång natt

Har haft ett gäng långa kvällar i stallet denna vecka, därav uteblivet bloggande. I måndags pysslade vi på och skrittade ut nga hästar vid 21-tiden på kvällen, slutade med att vi inte kom in föränn 22.30, men mysigt hade vi! Jag skrittade ut Fina som gjorde sin premiärtur på en längre tur ifrån stallet, hon var superduktig och gick trots att det var lite läskigt först nästan hela vägen :)

Finaste Fina! :)

I tisdags hade vi en riktig hoppdag. Jag hoppade först W som kändes kanonfin, blev lite het efter ett tag men avslutade sedan bra igen. Sedan fick Fina hoppa lite igen, hon är en stjärna, så häftig!! :) Tittar inte på nånting och hoppade grind, vattenmatta och plank som ingenting.
Hoppade sedan Glassen och Greta, båda superduktiga! Riktigt fina hästar! :)
Kom även denna kväll in vid 23, somnade ganska omgående och hade tänkt mig en tidig kväll igår istället... Men det sprack när W fick kolik och jag fick vara ute i stallet fram till 03........
Behöver kanske inte ens säga att jag är toktrött nu, så ska hoppa i duschen och sen sova!
Natti :) :)


Sista veckodagen

En oerhört genomtänkt rubrik idag... ;) Jag och Julia har jobbat ensamma i stallet, körde en "snabbmorgon" och var inne i normal tid. Åt snabbfrukost och sen har vi jobbat mest hela dan! :) Jag har hunnit rida 7 hästar. Har bland annat rört lite på mina. Wepzan var alldeles för pigg men kändes fin, joggades bara lite lätt. Fina fick hoppa lite idag, var helt grym som vanligt och hoppade snällt runt en liten bana med bl.a. plank och sockerbitar under hinderna i både trav och galopp utan att blinka. Hon är en stjärna. :)

Folket har kommit hem från Hammarö, dom har haft en fin helg med bl.a. Dockan 4a i en 145 :) Duktiga djur!
Tjingeling!

Finlördag

Har haft en rätt lagom lördag! :) Igårkväll sov Alicia här och hjälpte mig, vi var och köpte godis och sedan blev det filmmys med grabbsen, vi såg Gröna Milen, och jag måste säga att jag för första gången i mitt liv suttit i över 3 timmar för att se en film utan att ens vara nära att somna! Galet, men bra var den!

Lite halvseg imorse men vi jobbade på rätt bra ute i stallet ändå, var klara vid halv 10 och efter frukosten har vi ridit lite. Joggade Starlight och trimmade Chakira lite innan lunch, båda var pigga och glada. Efter lunch trimmade jag Glassen och Greta som båda fick jobba lite men kändes fina. :)

Har utöver detta promenerat med Sammi, pysslat lite med hästarna och fixat lite i stallet :) Gjorde tidigt kväll redan vid 19 och fick därefter gomat av Rickard och Fredrik som hade grillat och fixat potatisgratäng, vi blir bortskämda här på Loviseholm även när gänget är på tävling ;) ¨
Nu är jag galet trött, ska sova när som helst.
Igår hade jag en riktig "jag-är-en-bortskämd-och-lycklig-tjej-dag" när jag först var och hälsade på Måns på betet, han börjar bli riktigt fin igen och nu är det bara ett drygt år innan det är dax att ta tag i livet och börja jobba.. Han ska ju bli min världsstjärna ;) Som pricken över Iet så red jag Fina lite senare, hoppade nga små skutt på slutet bara och hon är så oerhört cool! Hoppar snällt det man styr på, än sålänge oavsett vad man lägger in under hinderna. Bra skit! Känns som att jag kommer få några roliga år framöver bara jag tar mig igenom den här hösten :)

Nu blev det alldeles för mycket skitprat, godnatt!


Masterpiece TT, f. 10 e. Monte Bellini-Escudo I :)


Finepix VT, f. 08 e. Quidam de Revel-Contendro I-Carthago :)

Disneys sportfavoriter

Sitter i soffan med lilla gulliga Julia som är här hos oss ett par veckor med sin b-ponny och tränar. :) Disneys sportfavoriter rullar på TVn och precis just nu så är det "konsten att rida en häst", borde ses oftare så kanske vi blir mer framgångsrika ;)
Även idag har det varit galet varmt, alldeles för varmt enligt mig... Efter 19-tiden börjar temperaturen närma sig lidliga grader, man borde köra nattjobb!
Hoppat nga språng på Greta idag (som för övrigt behöver ett nytt smeknamn). Det finns lite fjong i den! :)
Trimmat Eljest och Galax, båda fina :) Skrittat ut W en sväng, och sedan borstat lite hästar osv. Promenixat med Sammi som var sjukt piggelin! Väldigt glad kan man säga ;)
 Elin och Louise har åkt till Hammarö med 3 hästar, jag har lite tur och kommer ha Julia och Alicia här i helgen, samt Moa imorgon såklart :):)

Nu är det nog snart dax att inta sängläge :) Godnatt!

Onsdag

Har passerat ytterligare ett gäng dagar sedan sist... Helgen försvann ganska snabbt, vi gjorde inget speciellt men hann med lite nytta iaf.
Hästarna känns fina. Jag har två nya "projekt" i 5-åringarna Glassen och Greta. Glassen är e. Cornetto u. Irländskt sto med vinster i 140, gillar henne skarpt, superhäftig häst! Greta är e. Charon, hon har varit utlånad över vintern men är nu tillbaka. Har ridit henne ett par gånger än sålänge, också det en supertrevlig individ. :) :)

Wepzan fick svettas lite med Elin för ett par dagar sedan. Jag fastnar så lätt i jobbet med henne, ger sjukt mycket varje gång Elin sitter upp! Har känts kanon efteråt och jag rider henne bättre igen. Hoppade lite idag och hon var grym :)

Finaste Sammi promenerar på, går sakta men säkert upp i vikt och nästa vecka får han börja gå i lite större hage och ridas så smått! :) :) :)

Lillhjärtat <3

Nu ska jag sova! :)
Natti!

RSS 2.0