Mot Sundbyholm igen

Påväg till Sundbyholms fina tävlingar igen. 4åringarna var superduktiga igår, tävlingsdebut på den banan i den miljön är ändå ganska tufft. Förutom att jag red dåligt i en klass så skötte jag mig rätt ok, på't igen idag!
Red några när jag kom hem igår, blev rätt sent innan jag var klar och klockan ringde halv 5 imorse igen, skönt att mocka innan tävling så att det är klart när man kommer hem :)

Fullspäckad vecka

Är i början på en riktigt fullspäckad vecka! Elin firade SM-guld och födelsedag med att packa om och åka mot Bratislava med tre hästar i förmiddags, så roligt! :)
Vi andra har jobbat på här hemma, jag har bland annat hoppat lite småhinder på 4-åringarna som ska tävlingsdebutera imorgon. Dom är så himla fina båda två, kommer bli grymma tävlingshästar i framtiden. :)
Hoppade Sammi lite riktigt också för första gången på rätt länge, han känns egentligen väldigt fin men har fått ännu en dipp-period i livet i sin mötesskygghet. Vet egentligen inte vad man ska kalla det för, eftersom att han inte uppskattar att springa förbi hästar heller, det är alltså inte bara möten som är problemet. Idag var han riktigt jobbig och fick svettas rätt mycket, tack till Daisy och Sofie som stog ut med att vara övningsobjekt typ länge.. :) Hoppade i övrigt rätt okej, att han hoppar fint är väl fel att säga eftersom att han har en rätt egen teknik, men ingen kan ta ifrån honom hans kvickhet och spänst, den är grym!
 
Imorgon drar veckans tävlingar på Sundbyholm igång, kommer bli grymt med så fin anläggning och bana att få hoppa så många dagar på :)
Har en rätt tveksam plan för veckan, den kommer troligen att ändras lite efter hur hästarna känns, men såhär är dom anmälda än så länge:
 
Tisdag:
Lillan 90 och 1m
Einar 90 och 1m
 
Onsdag:
Lillan: 90 och 1m
Einar: 90 och 1m
Sammi: 110 och 120
 
Torsdag:
Skurt: 115 och 125
 
Fredag:
Sammi: 115 och 125
 
Lördag:
Skurt: 120 och 130
 
Jag kommer åka fram och tillbaka hela veckan, hade först tänkt stanna kvar med både Sammi och Skurt och låta dom hoppa nästan en klass varje dag, men tack vare bästa Mallan som ställer upp och kommer hit så blir det betydligt bättre att pendla lite. Då hinner jag med stallet och hästarna här hemma också, och det är alltid skönt att sova i sin egen säng :)
Mina kusar får åka varannan dag, endast eftersom att dom två tillsammans blir rätt stökiga av att åka med kompis och stå på transporten, och antagligen framförallt med varandra.. Två stökpellar tillsammans kan aldrig bli en bra och lyckad kombination, så för att ge båda bästa förutsättningar för att få bra erfarenheter från veckan så känns det som bästa grejen.
 
Nu ska jag sova, klockan ringer före 05 imorgon så att jag hinner mocka och släppa ut mina kusar innan vi rullar iväg!
Natti
 

Helt jävla magiskt

Sitter här hemma bänkad framför webb-tv och ser Elin och Dockan hoppa hem SM-guldet, ofattbart häftigt, efter att ha legat högst upp på listan sedan första kvalet! Dessutom helt fantastiskt välförtjänt, jag (om nån kanske, med tanke på hur många timmar jag befinner mig här på Loviseholm, dvs alla dygnets timmar nästan 365 dagar om året) vet hur mycket Elin jobbar och sliter för att nå alla framgångar. Hon är en fantastisk förebild och jag kan inte säga nog många gånger hur glad och tacksam jag är som har möjlighet att få ta del av all hennes kunskap, hennes inställning och hennes jävlar anamma.
Har rätt mycket kvar att lära från alla punkter, ska nog ut och träna lite mer nu tills dom kommer hem om några timmar! :)
 
 

Väldigt fina kusar

Var iväg på p&j igår med Marias fina 4åringar e. Caressini L, första gången dom var iväg på en sån tillställning och dom var så duktiga! :) Riktigt trevligt arrangemang också av Töreboda Hästklubb, bra framridning och fin utebana med fina hinder att hoppa på. Helt klart en bra erfarenhet för dom små.
På annat håll red Elin felfritt i första SM-kvalet med både Digital och Dockan, glädje på två håll mao, om än på lite olika nivå ;)
Idag har Sammi fått hoppa lite småhinder för första gången på typ en månad, vild kille... Men han känns väldigt fräsch och fin, lyckopiller i levande form! :) Han och Skurt kommer hoppa några klasser var på Sundbyholm nästa vecka, blir kul :)
Elin leder fortfarande SMet efter andra kvalet, galet bra! Nu ska jag snart sova, imorrn är det bara på't igen!

Upp som en sol och ner som en pannkaka

.. Och så upp igen! Inledde dagen med att dels rida rätt dåligt, fick konstaterat att jag misslyckas med något som ingen vet vad det är, härlig känsla... Eller inte. Tog tag i livet ganska direkt igen, lyckades på något sätt rida resten av dagens hästar utan att misslyckas, misstänker att det var mer tur än skicklighet men det kanske vänder snart.
Avslutade med att rida Sammi på fältet, han har känts så fin både igår och idag, underbara häst!

Nu är batteriet på paddan slut, dax att sova mao :)
Tjingeling!

Börjar få balans i livet igen

Haft några rätt virriga veckor, det har varit mycket funderingar, en del planering, många telefonsamtal där kanske framförallt min underbara mamma fått stå ut med både det ena och det andra. Har dessutom ridit dåligt, känns som att jag överlag hamnat i en period när jag helt glömt hur man rider, och kanske framförallt hur man rider mot ett hinder. Rätt läskig känsla att plötsligt inte se något avstånd överhuvudtaget hinder efter hinder och inte våga ta ett enda beslut, när man ändå nånstans under rätt lång tid haft nån slags hinderkänsla och framförallt tagit besluten. Har verkligen missat med allt, och förra veckans Arnoldträning tog antagligen priset när jag red så dåligt att jag inte borde fått sitta på en häst mer.

Aja, har sedan dess fått lite struktur på livet igen, känner mig väldigt mycket mer motiverad, trimmat ganska många timmar ute på fältet och bara njutit över hur lyckligt lottad jag faktiskt är med alla fantastiska människor runt omkring mig som ger mig chansen att rida alla dessa fina hästar. Dessutom red jag inte skitdåligt på Arnoldträningen ikväll och Skurt var helt grym, det finns hopp om att känslan letar sig tillbaka :)

Förresten, har börjat rida Sammi igen som dessutom var super idag, och sist men inte minst så är Sofie och Natta här och förgyller dagarna några veckor, livet är typ bra.




Bara för din skull Sofie

Har egentligen inte mycket vettigt att blogga om idag, ridit nga på fältet och suttit ytterligare nga timmar med planering och försök att lära min hjärna nånting nytt. :) Kan nog bli bra till slut i alla fall!
Precis som alla andra kvällar sista veckan så har klockan sprungit iväg, det är definitivt dax att sova, får klura lite på om jag kan hitta på något mer intressant att blogga om imorgon! :)
Tjingeling!
 
 

Härlig kväll på fältet!

Skurt hoppade fint för Arnold igår, jag red som en påse nötter (dvs rätt kasst eftersom att en påse nötter inte kan rida) men det kan ju inte den stackars kusen hjälpa. Aja, så länge jag fortfarande tänker syssla med det här så är det bara att nöta på och förhoppningsvis bli lite bättre för varje dag, vecka, månad och år som går. :)
 
Efter en förmiddag som till största del tillbringades inomhus med diverse planering och ett antal telefonsamtal var det skönt med en eftermiddag och kväll i stallet, hoppade ett par 4-åringar och trimmade några på fältet. Så otroligt härligt där ikväll med svalkande vind och nästan obefintligt med blodsugande insekter :) Dessutom blir hästarna så fina av att kuta där. Raka, lösgjorda, reglerbara och lite extra glada :) Avslutade med att rasta fina Beasley lite, han var nog gladast idag, så härlig häst :)
 

Beasley och Elin hoppar felfritt i 7-åringarnas andra kval i Falsterbo förra helgen :)


Vansinnigt varmt

Jag hyllar vårt isolerade och svala ridhus än en gång, eftersom det är Arnoldträning ikväll så funkar inte planen med att rida på fältet på kvällarna idag så jag har helt enkelt flyttat in dagens ridning. I förmiddags fixade vi först ridhuset och sen promenerade jag lite med Sammi och red tre hästar, bl.a två 4-åringar e. Caressini L som jag troligen ska tävlingsdebutera på Sundbyholm om ett par veckor.
Har efter det lunchfodrat hästarna och fått mat i min egen mage, plockat in alla hästar från hagarna och nu tvärdog jag i värmen med ett glas saft.. Ska snart ut och rida en kuse till och sedan hoppar nog Skurt för Arnold ikväll. :)

Tjingeling!

Finaste Cybershot



Fick en fin bild på Cybershot av Maria :) E. Canterbury U. Finepix
VT (e. Quidam de Revel-Contendro I)

Full fart i vardagen igen

Livet rullar på igen, än sålänge ser det ut nästan som vanligt men kommer antagligen bli lite förändringar framöver, åt det bättre förhoppningsvis! :)
Trimmat lite hästar på gärdet både igår och idag, så härligt! Sammi promenerar och äter gräs ett par gånger/dag. Han måste vara världens sämsta slagskämpe som inte lyckats orsaka en enda skråma på Skurt men själv har bitmärken på hela kroppen och är ihopsydd på röven ;)
Antagligen ville han väl bara vara kompis men misslyckades totalt, hoppas han väljer nån annan nästa gång :)

Nu måste jag sova lite, Tjingeling!

Tillbaka i Örebro

Har nu precis landat med all packning i Örebro efter att ha fått åka med Carina hem från Falsterbo. Egentligen haft en fantastisk vecka även om det på något sätt alltid lyckas bli kaos när jag har semester. Umgåtts med släkten, haft påhälsning av allra bästa Mallan och sett massor av fina hästar. Shoppat lite och fått fina presenter på släktens årliga födelsedagskalas, lite rolig tradition som min mamma och moster hittat på. :)

Nu ska jag sova, imorgon ska jag typ pussa massor på mina kusar. Har dessutom lämnat Lewis hos mamma, han hade det så fantastiskt i Falsterbo och mår bra av att vistas lite i civilisationen, men det är redan otroligt tomt här..
Tjingeling

Att ingenting kan få gå bra

Tydliga tecken på att jag inte ska ha semester. Står med skadad och ihopsydd häst hemma. Behöver jag säga att livet suger och semestern är förstörd?
På återseende. Någon annan gång.

Falsterbo välkomnar med sol

Vi har haft det minst sagt soligt idag, har nog inte sett ett enda moln från tidig morgon till sen kväll. Vaknade i vanlig tid imorse, vid halv 7-snåret med andra ord, men lyckades dra mig till 8-tiden innan jag var alldeles för pigg för att sova längre.. Önskar verkligen att jag var bättre på att ta tillvara på mina lediga dagar, men det är nog bara att inse att jag egentligen ogillar total ledighet, är så trimsugen att jag snart blir odräglig att tas med. :) Inte mycket roligt på tävlingarna idag heller, var uppe och såg kvalet till 5* klasserna imorse och har sedan sett några 7åringar på eftermiddan. Bland annat gjorde Elin en grym och felfri runda på fina Beasley, tänk att jag fastnade för honom redan som 4åring, och nu har han varit 2a som 5-åring här nere, hoppat unghäst-vm, tagit vinster och placeringar i internationella unghästklasser och verkar fortsätta på samma bana även som vuxen häst. Ibland kan man nästan tro att jag har lite känsla för det här, även om jag antagligen mest bara har tur ibland eftersom jag i slutändan bara fastnar för dom söta hästarna som inte alltför ofta blir lika bra som Beasley ;)
Låg mellan klasserna ett par timmar på stranden, slutade med att jag nu är typ jättebränd på hela ryggen och antagligen inte kommer klara så mycket mer sol den här veckan. Att jag aldrig lär mig..
Hunnit upp en sväng till lastbilarna också och socialiserat lite med loviseholmsgänget, hittade först Daisy och Alicia vid stallarna så fick en liten dos häst, tur, men inser ändå hur störd jag antagligen är som har sån abstinens efter knappt 24 timmar.

Nu ska jag sova, imorgon kan jag vid svåra abstinensbesvär se drygt 300 unghästar hoppa, tänkte dock sålla ut det en del, riktigt så desperat är inte ens jag :)
Natti!

Cybershot!

Varit och hälsat på Fina och Cybershot idag. Har verkligen fått min drömfölunge, han passar perfekt in i min hästskara :))
Är otroligt tacksam över jobbet som Maria och Babban gjort och gör med honom, han är verkligen supertrevlig och det är guld värt att få honom så välhanterad. :)




Nu är vi alldeles snart framme i Falsterbo, så härligt!! Är dock redan supersugen på att åka hem och trimma, haha.. Jag är hopplös. Får ägna dagarna åt att studera fina unghästar istället, om 5 år är det Cybershots tur :)






Falsterbo imorgon!

Inte gjort mycket idag, fixade stallet imorse och hjälpte sedan övriga gänget att komma iväg till Falsterbo. Resten av dagen har varit chill, röjt lite i stallen och flyttat om lite hästar inför kommande semestervecka. :)
Har påbörjat min packning också, skönt att bara packa åt sig själv och inga hästar, något ovant dock..
Imorgon har jag en svag förhoppning om att mamma, Anders och Linus ska rulla in här runt 11snåret, sen ska vi åka och hälsa på Fina och Cybershot innan vi åker vidare söderut :)
Hörs imorgonkväll om vi är framme i vettig tid! :)


Vår finaste Finepix VT (e. Quidam de Revel-Contendro I) och framtidshoppet Cybershot (e. Canterbury) för en dryg månad sedan

Dålig bloggning och snart semester

Skrev faktiskt ett jättelångt inlägg häromdan, men blogg-appen sa upp sig när jag skulle publicera och hela inlägget försvann. Skurt fortsatte hoppa fint i Sunne, var felfri i 125 och hoppade lika fint i 130 på lördagen fram tills det tog tvärstopp vid en kombination i slutet av banan, vet faktiskt inte varför och tänkte inte lägga mer energi på det.
Sammi har fått ett lite ändrat träningsschema. Han går mest i skogen för tillfället, har funderat en del på vad det kan vara som gör att han känts oerhört mycket sämre på slutet och har väl fortfarande inget bra svar på det. Det enda jag kan komma på är att jag var supernoga förra året med att skritta ut honom i skogen ett par dagar/vecka, det var i samband med att jag kunde börja göra det som han började fungera på tävling.. Har varit superdålig på det nu efter vintern, men sen i söndags har jag gett mig ut bland bromsarna flera gånger. Han har alltid varit supersnäll att rida ut på, helt otittig och gått fram överallt. Nu har han varit jättetittig, och det jag har reagerat på är att han är extremt snabb på att försvara sig, precis som han gjort lite på tävling på slutet igen. Små nästan obefintliga bäckar har inneburit en helt hysterisk häst som kastar sig åt alla håll samtidigt som han skjuter rygg. Måste få honom att släppa försvarsinställningen lite och börja jobba med mig istället, tror ändå jag är på rätt spår nu, han får vila en vecka nu när jag är i Falsterbo och sen trimma igång för att kunna tävla på Sundbyholm v 31 :)

Igår var jag på p&j på just Sundbyholm med Corum, ren lyx att få träna på den fina banan med fina hinder, trevliga arrangörer och bra möjligheter till framridning och framhoppning. :) Han skötte sig dessutom bra och hoppade fint, så det var en lyckad kväll.
På lördag åker jag ner till Falsterbo, ska vara ledig hela veckan och bara njuta av bästa platsen på jorden. Älskar verkligen Fbo och drömmer fortfarande om att kunna bo där nere, vore fantastiskt :) Nu har jag ändå tur som har släkt och hus mitt i meckat, kan åka ner och umgås och bara göra absolut ingenting mer än vad jag vill. Typ titta på tävlingarna och ligga på stranden mao :)
Tjingeling!

RSS 2.0