:)






Kära återseenden

Nu är skaran fulländad här på Törsjö när finaste Skurt anslutit till ligan :) Sammi såg dock inte lika glad ut som jag, han har nog uppskattat att vara ensam herre på täppan (antagligen eftersom att han i Skurts närhet framstår som ännu töntigare än normalt).
Med Skurt kom även Elin och inte minst Skype på besök, tänk att jag och råttan blivit så goda vänner att han till och med blev glad över att se mig! :) :) :) Gulligaste!
Kommer alltid vara Loviseholmare på nåt vis, känns som mitt andra hem förutom hos mammsen och det känns faktiskt lite som att jag bara flyttat hemifrån.. Min andra familj helt enkelt :)
 
Hästarna har gått bra idag, Sally känns superfin så det är kul, hon hoppar en 110 på ÖFK imorgon. Red ut en sväng på Sammi efter jobbet tillsammans med Amanda, mysigt i höstsolen, bäst att njuta dom dagar som är kvar.
Skurt fick jogga lite ute på banan, hade farhågor om att han skulle vara lite väl pigg men han var jättesnäll och verkade bara glad över att få komma igång igen :)
 
Nu ska jag kolla klart på Idol och sen sova, ledig helg med bara tävling och ridning på mina kusar hemma väntar!
Tjingeling
 
 

Raka rader med lampor och gulliga hästar

Riktigt grått väder idag med regn och blåst, förpassade mig med andra ord till ridhuset, erkänner att det var riktigt mysigt att komma in under tak och mellan fyra väggar. Med radio och framförallt raka rader med lampor i taket! Skulle kunna sysselsätta mig dag ut och dag in med att bara rida rakt fram innanför spåret under lamporna :)
Hästarna kändes rätt fina också, lite spända efter att bara sprungit ute på ridbanan under lång tid men snart är dom nog vana igen.. ;)
Gulliga Fina och Cybershot har fått flytta in idag också, dom har haft det bra ute fantastiskt länge men nu känns det som att hösten är här och det är dags att få sova inne. Skönt att kunna pyssla lite extra med dom också :)
Var en sväng och handlade på kvällen, förra gången köpte jag pepparkakor och idag sprang jag på julmusten.. Finns några bra saker med julen i alla fall ;)
 
Nu ska jag sova, imorgon är det full fart och sedan fredagsmys med Idol. Natti!
 
 

Dålig bloggmotivation

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om här, dagarna rullar på ungefär som vanligt och hästarna är snälla mot mig :) Igår kväll var jag iväg till Niklas träningar på Wittvång med 4-åriga Scoop (e. Stakkato) som gjorde sitt första äventyr utanför gården. Han skötte sig alldeles utmärkt och borde vara rätt tävlingsredo snart. Sinnessjukt vad den kan hoppa förresten, riktigt häftig :)
 
Sammi hoppade också igår, känns fin trots att det känns som att han hamnat i en träningsperiod med en del små förändringar och framförallt där vi kommit till ett stadie där vi står och vinglar lite på "nästa trappsteg". Får se om han får åka med till Örebros tävlingar eller inte, ska sova på saken. :)
 
 
 
 
 

På hemmaplan

Kom hem sent igår så bloggningen uteblev, hade en bra sista dag på Flyinge för denna gången dit min underbara moster kom och hälsade på, så roligt :)
Finalen blev väl däremot ingen höjdare där Calippo mycket förståeligt kändes trött i kroppen efter att ha gått dom klart tuffaste rundorna hittills i sin karriär under kvalen. Tre nedslag blev det, efter att ha analyserat filmen lite lagom så började rundan egentligen bra med ganska bra flyt där två nedslag ändå kom på första linjen, därefter blev han lite spänd och ojämn och jag tappade helt rytmen några hinder innan vi avslutade helt ok.
Jaja, sånt som händer och hästen har verkligen gjort en grymt bra tävling, speciellt med tanke på hur lite rutin han har :) :)
 
Idag har jag jobbat här hemma, varit ganska lugnt, skönt eftersom att jag trots fem dagars ledighet är helt slut... Red ut på Sammi en sväng, han verkar pigg och glad, skönt. Troligen går han några klasser i Örebro nästa helg vilket troligen blir årets sista tävling.
Tjingeling!

Bra vilodag

Laddat upp inför morgondagens final genom att först titta på många fina 6åringar och sedan ägnat några timmar åt frivillig grooming åt Elin och Arnold under 7åringarnas kval tillsammans med Elins två grymt roliga duktiga hästskötare. :) Och vilken fantastisk klass det blev!! Arnold gjorde en magisk runda på Bravour och när man inte trodde att det kunde bli bättre så gick Elin in och vann med fräcka Chakira! :) Otroligt roligt och så välförtjänt!






Mys med Bravour, Segerchakira och vinstblommorna som jag tror att jag lovade att blogga om, måste ha varit en fantastisk hästhållare som fick blommor från svenska mästaren ;)

Haha, nu ska jag snart sova, imorgon blir en fantastisk dag med härliga människor och finaldags!

Finalbiljett för Calippo :)

Calippo gjorde en till bra runda i Flyinge idag, ett retligt nedslag som höll på att kosta oss finalplats men det var fler än jag som gjorde likadant så vi klarade oss till slut :)

Har för övrigt haft ett par bra dagar i Flyinge. Sett otroligt mycket hästar, en väldigt blandad 5-årskull där det såklart finns guldkorn men annars ganska blandad kvalité, inte minst bland ryttarna... Blir mörkrädd av riktigt dålig ridning och framförallt när det gäller på dom yngre hästarna. Behöver inte gå in närmare på det men önskar att fler inte bara läste Arnolds blogg utan även funderade över sin egna situation lite.
Tack och lov så har jag såklart sett mycket bra ridning också, det är otroligt inspirerande att kunna ägna så många timmar åt att studera de allra duktigaste unghästryttarna i landet! :)

Imorgon ska jag följa de 6- och 7-åriga hästarna samt se 3-åringarnas löshoppningsfinal :) Tjingeling!



Saknad favorit <3

Calippo felfri kval 1

Calippo gjorde som han oftast brukar och hoppade felfritt i dagens första kval :)



På plats

Sitter nyduschad och tittar på tv på det b&b som jag och Anita huserar i under veckan, supermysigt litet ställe! Även Calippo är installerad i sin box, ridit honom lite lätt och han känns pigg och glad efter resan. Imorgon hoppar 4åringarna på förmiddagen och vår klass börjar runt 12, sen hoppar vi med startnr 200, blir många timmar på läktaren med andra ord :)




RSS 2.0