tjugosjunde september

Idag har jag haft årtiondets huvudvärk efter helgens semifinaler för 4-åringar i Strömsholm. Sov sex timmar mellan fredag och lördag, upp kl 05 på lördagen och kom in kl 22 på kvällen efter att fyra av fem 4-åringar kvalat vidare till söndagens andra omgång. Fick sedan 4 timmars sömn innan jag gick ut i stallet kl 04 på söndagmorgon för att sedan komma in kl 20 på kvällen. Dagens huvudvärk var inte oväntad, behöver jag säga mer? ;)
Hur som helst! Sjukt bra helg på alla vis, finaste Daisy Chain VT kom 2a båda dagarna efter godkända hingsten Turmalin, helt galet bra!! :) Hoppade hem poängen 9 - 8,5 båda dagarna. Även Chakira placerade sig, hon som 6a, efter att ha hoppat fina 8-8 båda dagarna :) Båda dessa vidare till final i Flyinge! Woho! Får väl smöra lite och säga att Elin red galet bra också, som vanligt!
Jag startade Larven i en 120 på söndagen också, hon kändes superfin men hade tyvärr ett nerslag.

Idag har vi trots olika sorters värk i gänget hunnit med allt vi skulle och det innan klockan blev alldeles för mycket, grymt! :) Jag har ridit småhingstarna som har skött sig fint. Fick hålla lite i manen på ett par av dem, men dom är bara så himla fina så jag blir lite lycklig bara av att tänka på dom!! :)
Den som var närmast att ge mig markkänning idag var nog dock Wepzan som börjar få nerverna utanpå på våra skritturer efter 6 veckors vila och skrittandes. Hon behöver verkligen få komma igång och röra på sig lite mer snart..
På eftermiddan hämtade vi in 3-åriga valacken Galax VT (e. Quin ue. Carthago) samt 2-åriga hingsten Northern Conquest (e. Cassini II ue. Contender) från betet. Nu är det dax även för dom att börja jobba lite. 

NU: Sängen. Godnatt!


tjugoförsta september

Det går bra nu! Har åkt i backen två gånger på tre dagar, ganska begåvat.......... Igår fick en av 3-årshingstarna sjuk sadeltvång precis när jag satt upp, han har aldrig haft sadeltvångskänningar förut så det var ganska otippat. Jag satt kvar en kortare stund innan jag fint fick dimpa ner i backen för att hämta den stackaren i andra änden på ridhuset, han var nog lika förvånad som mig :) Efter den lilla incidenten så kunde vi fortsätta vårt ridpass som gick alldeles utmärkt! Hann med nga hästar till efter det och då satt jag minsann kvar i sadeln. ;)
Lite stel får jag väl erkänna att jag är, hade lite svårt att ta mig fram igårkväll och även i förmiddags men nu börjar det repa sig igen tror jag bestämt! Imorgon ska jag rida igen, punkt slut.


Jag och Larven i regniga Karlstad :)

artonde september

Blir en kortisblogg idag, endast för Feffes skull.. ;) Har inte hänt något speciellt alls i veckan, vi har jobbat på som vanligt och hästarna har gått bra. Jag fick hålla ordentligt i manen några gånger i onsdags när 3-årshingstana som vilat en dryg vecka skulle ridas igen, dom var oerhört motiverade och fulla av energi! :)

Igår och idag har vi varit på tävling i Karlstad. Jag har startat Malins fina "Larven" i 120 båda dagarna. Igår var hon felfri trots nga missar från min sida, och idag gjorde vi världens störtdykning efter att hon helt enkelt missbedömt avståndet till första hindret, hoppade av flera meter för tidigt och sedan dök rakt ner bland bommarna... Så kan det gå, ingenting jag klandrar varken hästen eller mig själv för, sånt som händer helt enkelt även om det faktiskt (peppar peppar!) aldrig har hänt mig innan.
Bästa Elin och finaste Digital var idag felfria i båda sina klasser och är nu färdig för Breeders, helt grymma! :D Även Rousseau var riktigt fin och hoppade runt 145 med bara ett skitnedslag. :)

Imorrn stannar vi hemma från lervällingen, jag ska försöka mig på en lite mer utförlig blogg och kanske lite bilder eller så! :)
Tjingeling!

elfte september

Kan man trivas FÖR bra på jobbet?! Jag åkte igår eftermiddag hemåt för att ha nga dagars semester, hade dock efter bara ett par timmar på tåget redan abstinens och längtade tillbaka.... Det blir helt klart några tuffa dagar här hemma innan jag får åka tillbaka till dom bästa igen.

Har i alla fall varit en rätt så händelserik vecka. I tisdags kom bästaste Mallan med sin fina 6-åring Lady Arven (e. Cardento-Robin Z) som ska stå hos mig ett tag. Har hunnit rida den nga gånger och hoppade den lite i förrgår, verkligen en superfin liten häst!! :) Blir klart spännade framöver.
I onsdags fick jag låna Elins fina Rousseau och träna för Arnold på. Det är såklart lite lyx att sitta på en så rutinerad häst som kan allt, han tog hand om mig som den gentleman han är och allt gick bra :)

Wepzan har jag joggat ett par dagar, och hon känns oförskämt fräsch o fin! Ingen kan vara gladare än mig för det, jag är ingenting utan W...  

Breeders -09

Nu ska jag försöka överleva tills på tisdag morgon när tåget går söderut med sikte på Örebro igen.
Ska fylla dagarna med shoppning, hästtävlingar och lite annat smått o gott!
Tjingeling!

sjätte augusti

Har varit en helt galen dag. Det har skrattats, brottats, skrämts och såklart ridits o fixats i stallet. I förmiddags drog vi först ut fem stycken på en urmysig skrittrunda i solen.
Därefter tog jag och självaste Kungen av Loviseholm en ännu mysigare runda ut i djungeln här i Örebro! :)

Finaste Kungen var vad jag skulle säga, "fett nöjd", efter våran mysrunda!

Efter lunch trimmade jag Starlight lite, han skötte sig kanonbra och kändes fin. Dom andra råttorna i råttfamiljen här på Loviseholm fotade lite hästar, och Louise som praktiserar här hade hittat en död orm som hon först skrämt livet ur Elin med, och sen försökte göra detsamma med mig.. Lyckades inte lika bra med mig som med Elin, jag tyckte det såg ut som en leksaksorm och hade ganska roligt med det hela! ;)

Fin liten orm de där!

Alexandra hittade förresten en ny favoritglass på lunchen!

Inga kommentarer på den..!

När dom andra fotade för glatta livet, så lyckades jag ännu en gång att fastna hos ett fuxsto.. När jag är en fattigare så letar jag uppenbarligen snabbt rätt på nya!


Den här gången fastnade jag hos självaste Sweet Northern (f. 07 e. Stakkato-Embassy, äg. Ingrid Ragnarsson) som blev Sveriges högst bedömda hopphäst under årets 3-årstest! Raden 8-9-8-8-10-10 behöver hon inte skämmas över. Dessutom fick hon 49 poäng som dressyrtalang, PUSS på den! ;)

Imorgon är en ny dag!
Godnatt! :)

femte september

Idag har Fuxen åkt till sitt nya hem. Lite tråkigt känns det såklart eftersom att det är en häst som jag tycker oerhört mycket om, men sånt är livet. Om knappt två månader kommer den framtida världsstjärnan att inta Loviseholm, något jag ser fram emot otroligt mycket! :)

Idag har jag varit ensam på gården när de andra åkte till Kumla på tävling med fyra hästar. Efter att Fuxen hade åkt i förmiddags så har jag pysslat på med allt möjligt i stallet under dagen. Trodde att jag skulle hinna göra klart allt innan eftermiddagsfodringen men var än en gång lite väl tidsoptimistisk. :) Jag och Wepzan har varit ute på skogspromenad idag efter två veckors helvila. Hon var väldigt pigg och glad, och kändes betydligt fräschare i kroppen än innan vilan. Nu är det bara att hoppas att den känslan stämmer..

<3


Imorgon börjar ännu en ny vecka, full av nya roliga händelser! Bl.a. så planerar jag en kortare hemvisit i Sundsvall i slutet på veckan om det hinns med i planeringen.
Tjingeling!

tredje september

Nu börjar det definitivt bli höst.. Var ute och fodrade för en stund sedan och burr vad kallt det är på kvällarna nu!
Det börjar bli lite svårt att komma på något vettigt att skriva här.. Dagarna ser mer eller mindre likadana ut, och hästarna går ju för det mesta alldeles utmärkt bra! :)

Wepzan och Fuxen har sedan en dryg vecka bott i grannstallet, där dom har lite semester eftersom att vi har valt att låta Wepzan stå över resten av denna säsong. Hon har alltså lite långsemester och har bara gått på gräs hela dagarna med Fuxen som sällskap. Imorgon ska dom dock få flytta hem igen och Wepzan ska motionsridas lite lätt en tid för att sedan antingen ställas av helt ett tag eller sättas igång lite långsamt igen..

Avslutar dagens bloggande med nga bilder! :)

Kungen av Loviseholm får sin dagliga dos kärlek


Elin mutar Erwin med lite kärlek


Elin ger upp efter ett (miss)lyckat försök att rulla in en halmbal i en box...


Finaste Eljest (e.Escudo I - Calypso II)

Godnatt!

RSS 2.0