Löjligt lyckligt lottad

Sverige fortsätter bjuda på en mild höst med massa regn men än såläng utan is. Senaste dagarna runt 15 plusgrader, helt sjukt, till och med jag har plockat av långkalsongerna igen. ;)
I söndags hoppade jag fyra fina hästar på regional tävling i Örebro. Välbyggda och trevliga banor av Britt Pärsson skapade inte utrymme för kafferaster under banans gång men gav också samtliga mina hästar en bra erfarenhet. :)
Wilma var pigg och glad, felfri i 110 och hade 4 fel i 115, hon är jämnheten själv i sina resultat :)
Våfflan hoppade fantastiskt i båda klasserna, jag lyckades tabba mig och överge honom lite på ett hinder i 110n men i 115 hoppade han enkelt felfritt. :) Lär dock öva mantag om jag ska sitta kvar när han hoppar, får bli prio ett framöver ;)
Även Skurt var med och luftade sig, också han kändes glad och motiverad och gjorde jättejämna och fina rundor i både 115 och 125 även om några bommar ramlade. Känns fantastiskt fin med tanke på hur lite han varit ute i år :)
 
Igår löshoppade vi Willja, ingenting man blev ledsen av om vi säger det så. :) Man gillar henne inte mindre när hon är helt fantastiskt lättlärd och enkel att jobba med, trots att hon inte alls är riden många gånger så börjar hon bli riktigt styrtam i alla gångarter, byter galopp lika enkelt som om det vore i hagen och känns väldigt trygg med att ha ryttare på ryggen. :)
 
Dessutom har jag på riktigt flyttat in i mitt nya rum nu, hur mysigt som helst :)
Nu ska jag sova, redan onsdag imorgon, snart november och tiden bara springer iväg!
Tjingeling!

Ny vecka igen

Trots att jag brukar fullkomligt hata hösten så har jag senaste dagarna kommit på mig själv med att för första gången faktiskt uppskatta den. Såg "I huvudet på Gunde Svan" igår när han mötte Carro Klüft, dom två tillsammans är verkligen både inspiration och förebilder på högsta nivå. Vilka människor det finns!
Idag har jag valt att tycka det är lite småmysigt med regn och nyttjat mjuka grusvägar till att rida ut flera vändor. Skurt och Wilma njöt i fulla drag av att jogga på vägarna istället för i ridhuset, och jag med för den delen. :)
Var klar ganska tidigt med hästarna och hann åka en sväng mot granngården, trodde jag.. Var visst en timme sen, bättre lycka nästa gång ;) Fick styra kosan mot Hööks istället och hann även avklara en sväng om apoteket för att köpa linsvätska och en runda på coop för att fylla på oboy-lagret. :)
Väl hemma så har hästarna fått mat och jag har landat i soffan, verkar snart vara dax för att styra mot sängen istället.. Natti!
 
 

Hemma i Öret

Nu har jag landat i soffan här i Örebro igen efter en trevlig dag i Sundsvall igår. Fick hjälp att laga min dator så nu kan jag för första gången på typ ett halvår blogga från något annat än telefonen, skönt!
Förutom det så städade och tvättad jag och mamma våra bilar, jag var ute och hälsade på Barbro en sväng på Alnö och så hann vi med några andra små ärenden innan det plötsligt var kväll och dax för lyxmiddag och soffhäng. :)
 
Kom iväg i bra tid imorse efter att ha fått vinterdäcken på bilen och var framme lagom till lunchtid, har därefter pussat på hästarna, fixat i stallet och motionerat odjuren lite som var vilda och glada ;) 
Nu har jag precis tryckt i mig en lyxmatlåda från mammsen och ska snart sova lite, ser fram emot en hel helg utan inplanerade tävlingar, tänk vad mycket man kan hinna med :)
 
Tjingeling!
 
 
 

I Sundsvall

Styrde Supersaaben mot nordligare breddgrader direkt efter att ha fixat stallet imorse. Höll farten uppe så att säga och var framme lagom till eftermiddagsfikat på mammas jobb, åkte kort därefter vidare till snälla Jessica som hade en halvtimme över till min kalufs innan jag styrde kosan mot mammas lägenhet.
Nu har jag faktiskt slappat i soffan en stund, ska snart få mat av Peter medan mamma är iväg och tränar hund. :) Imorgon ska vi tvätta bilar eftersom att världens bästa mamma erbjudit sig att byta bil med mig en period när jag kommer behöva köra mycket och långa sträckor, vet inte vad jag hade gjort utan henne, finns inga ord som räcker för hur mycket hon ställer upp för mig <3
 
Mamma och moster i Falsterbo för några år sedan :)
 
 

Oplanerad Sundsvallstripp

Ridit ut ett gäng hästar i höstvädret idag eftersom byte av ridhusunderlaget har påbörjats, blir så fint och bra överallt här på gården nu med stall, nya hagar och nytt underlag i ridhuset! :)
Hästarna var i alla fall nöjda och glada, och vi hade det rätt mysigt allihop i vårt otroligt härliga gäng som vistas på gården nu. Nog för att det kommer bli vinter även i år, men känns knappt jobbigt faktiskt med tanke på hur roligt vi har :)
 
Helt oplanerat så åker jag på roadtrip till Sundsvall imorgon, har inte varit hemma sedan i julas så blir mysigt att hälsa på hemma hos mamma en sväng. Är tillbaka på torsdag runt lunch igen :)
Tjingeling! 

Så fina hästar

Ägnade gårdagen åt lokal tävling i Askersund med Balou och Våfflan. Förstnämnda gjorde två bra rundor och var felfri i 1m och även Våfflan var jättefin och hoppade felfritt i både 1m och 110 :) 
Är så otroligt glad över förtroendet att få utbilda och tävla dessa och alla de andra fina hästar som jag får chansen att tillbringa mina dagar tillsammans med :)
 
Idag har jag hunnit fixa lite annat, bl.a. provat en ponny åt en ridskola i Sundsvall och flyttat iordning i mitt nya rum. Bara lite saker kvar att flytta nu, blir riktigt mysigt i min nya lya.
Kommande vecka ser tävlingsfri ut, ska se om jag lyckas komma iväg på någon p&j istället och i övrigt tränas det på som vanligt. 
Tjingeling! 

Mitt i veckan

Har många projekt igång för tillfället, har så smått börjat flytta ur mitt hus till ett rum i ridhuset, ridit hästarna och rakat av pälsen på dom lurvigaste. Det är inte riktigt min grej att göra många saker samtidigt, får lätt panik över att känna att jag inte hinner med allt jag borde och blir istället ännu långsammare men antar att övning ger färdighet så snart klarar jag vad som helst. ;) 
Hästarna känns jättefina efter sin lilla vila när jag var i Skåne. Korta viloperioder med jämna mellanrum är underskattat, framförallt unghästarna höjer sig nästan alltid minst ett snäpp. Jag ger i regel hellre fler korta viloperioder på ca 1-2 veckor än att bara ge en eller två jättelånga vilor på året till unghästarna i tävlingsbar ålder. Sen är det alltid olika för olika individer och oftast får dom några fler sammanhängande veckor både på sommaren och vintern, framförallt om dom tävlat mycket inför championat eller liknande, men sällan mer än ca 3-6 veckor beroende på ålder och individuella behov.
 
Imorgon ska jag hoppa kusarna som ska tävla i helgen, förutom det ska några till trimma, jag skulle behöva lmna in mina klippmaskinsskär på slipning och gärna fortsätta flytta. :) Tror den dagen blir fylld också helt enkelt! 
Tjingeling! 
Balou nyklippt och nybadad, jag älskar nyklippta hästar!
 
 
 
 

Breeders 2014 och lite till

Precis hemkommen efter nästan en vecka i Skåne. Som vanligt fantastiskt trevligt och har hunnit träffa mycket människor som jag annars inte träffar så ofta. 
Tävlingsmässigt inledde vi lite skakigt, Daimen blev lite spänd och efter ett tidigt missförstånd blev det inte bättre. Inget att hänga upp sig på, han hade bara ett nedslag men blev springig och ojämn precis som han varit en stor del av året. Igår fick han hoppa tröstklass och hade landat i miljön. Kändes jättefin, hoppade avspänt och visade upp sin fina ridbarhet som han i grund och botten besitter. :) 
Kan inte annat än vara otroligt glad över denna häst, han har bara gjort en klass med mer än 4 fel i år, varit i final i Champion of the Youngsters, fått dubbeldiplom på Kvalitetsbedömningen med 9-10 i
hoppning och var placerad i Semifinalen på Strömsholm. Nu väntar lite välförtjänt vila innan vi tränar vidare inför säsongen 2015 :)
 
Något annat som jag är glad över är att jag köpt in mig i en del av Willja. Hon är f. 2011 och e. Cardento-Tornesch-Indoctro. Hennes mormor Virtual Dancer tävlades framgångsrikt av Stina Lillje innan hon såldes till USA. Det känns otroligt roligt att få fortsätta följa denna hästen framöver :) 
 
Nu ska jag sova, kommande vecka känns på förhand fullspäckad och avslutas med lokal tävling med ett par unghästar. :)
Natti!

RSS 2.0