May. 31, 2014

Dagarna rullar på, med hela kompaniet inkl en hel flock hästar på fina tävlingar i Norrköping finns det en del att sysselsätta sig med. Ganska lugnt på ridfronten passande nog så det går smidigt ändå. :)
Mina kusar har tagit det ganska lugnt i veckan. Sammi har känts lite kort och "stum" sista veckorna och har nu fått springa lätt inspänd på lina ett par dagar varvat med att gå på bandet, ser bättre ut redan så ska nog rida lite imorgon. Daimen har fått några välförtjänta vilodagar efter våran Flyingetripp, även han ska få trimma igång lite imorgon :)





Hemma igen

Tillbaka i Örebro efter ett par trevliga dagar på vägarna och i Flyinge.  Nån gång i livet ska jag bosätta mig nere i Skåne. :)
 
Idag har jag inte fått mycket vettigt gjort, ridit nga hästar men mått lite illa hela dagen och på eftermiddan intog jag framstupa sidoläge en stund när det kändes som att lunchen hade bråttom ut. Mår lite bättre nu och har fixat klart hästarna för kvällen, imorgon ska vi trimma som tusan :)
Tjingeling! 
Älskar Skåne :)

May. 25, 2014

Ännu en bra vecka till ända. Hästarna har trimmat på och dom flesta fick hoppa lite idag, fina djur :)

Imorgon åker jag och min ena favoritkille på en liten roadtrip till Skåneland, om jag inte rymmer till Falsterbo och stannar där för evigt så är jag tillbaka i Örebro sent på tisdagkväll. :)


Bästa killarna :)

Så galet varmt

Det må vara fantastiskt med sol och 28 grader varmt, men jag har lite svårt att uppskatta det när man får värmeslag av att ens tänka tanken på rörelse..
I övrigt rullar det på som vanligt, stannade hemma från Norrköping, blir troligen tävlingsledigt och trimmar hästarna hemma. På måndag åker jag på en liten roadtrip till Flyinge, kommer tillbaka tisdag natt och sen är det full fart igen. :)


May. 19, 2014

Magiskt väder ute nu, i det närmaste högsommarvärme och till och med regnet är varmt. Svårt att inte uppskatta dagarna lite extra helt enkelt :)
Ridit nio hästar idag, trimmade dom första åtta och avslutade med en skrittrunda på Daimen tillsammans med Ellinor och Daisy. 3-årshingsten Megamind (e. Camaro M) har sprungit snällt på utebanan, en häst med fantastiskt trevligt temperament :) Dessutom är han snygg att se på och verkar ha förutsättningar att bli lika fin att rida på som syrran Champell som såldes för nåt år sen.
Även resterande hästar kändes överlag fina, Sammi behöver nog svettas lite i veckan efter förra veckans halvsemester, han har det lite för bra lite för många veckor om året ;)

Nu ska jag sova lite igen, typ det bästa som finns efter att vara i stallet.. Haha, jag är hopplös. :)

Noble Calippo på Champion of the Youngsters förra året :)

Bäbistävling och hemmasöndag

Tillbringade gårdagen i Kumla på bäbistävling, tog som på alla andra lokala tävlingar precis hela dagen trots relativt litet startfält men solen sken och vi med den :)
Jag hoppade bara ett varv på Daimen i 1m-klassen, han var verkligen superduktig och gjorde nog sin bästa runda hittills även om en bom föll. Nu får han tävlingsuppehåll ett par veckor innan planen är att han ska gå ett par tävlingar till innan lite sommarvila.

Idag har jag varit i princip ledig, bara fixat stallet och låtit hästarna chilla i solen. Lunchade på stan med fina brudar och passade på att låta mina i det närmaste genomskinliga ben få lite solljus. ;)





Dör tacksamhetsdöden

Nästan precis inkommen efter en heldag i sadeln. Foten fick chilla lite från ridningen igår och idag har den varit back in business, allt som inte dödar härdar och så länge inget är av eller man av annan anledning inte tar sig ur sängen så är det arbete som löser problemen ;)

Jag har sökt utbildning till hösten. Håller tummarna för att jag lyckas komma med, hade passat perfekt att plugga det jag gillar mest på distans samtidigt som jag kan vara kvar på bästa stället på jorden. :) Detta har inneburit lite förändringar på hästfronten då jag behöver en yngre förmåga, och igår sprang Northern Diamond (f. 2010 e. Diamant de Revel-Calypso II) igenom besiktningen felfritt! Är otroligt tacksam över att få chansen att köpa denna fina häst :) Ännu en gång en häst här hos Elin som jag "följt" sedan 2,5-års ålder.
Är också glad och tacksam över att få förtroendet att fortsätta utbilda och tävla Wilmina framöver, är otroligt bortskämd med många fina hästar nu :):)

Nu ska jag socialisera i telefon en stund och sen sova lite. Natti!

"Daimen" på tävlingsdebut för ett par veckor sen :)

May. 13, 2014

Tillbaka i verkligheten bokstavligt talat. Ridit dåligt ett par dagar, inte fått till nånting och helt enkelt funderat på varför jag fortsätter att avsätta hela livet till något som verkar tämligen omöjligt att lyckas med. Som pricken över I:et så har en kuse hoppat på min fot som nu är betydligt större än ursprungsstorlek och dunkar härligt.
Aja, man behöver lite motgång för att glädjas åt framgång, det vänder troligen snart igen och trots min något negativa inledning på detta inlägg så är det faktiskt en del förändringar på G framöver som förhoppningsvis kommer kunna bidra till att göra mig lite bättre och lite klokare. :) Mer om detta senare.

Nu ska jag snart sova, blivit några alldeles för sena kvällar sista dagarna :)

Hemma igen

Har precis landat i soffan hemma på Loviseholm. Det är något speciellt med att åka in här på gården, alltid lika härligt att komma tillbaka när man varit borta, om det så bara varit för ett par dagar :)

Hästarna avslutade fint i ett regnigt Hammarö även om några bommar föll. Sammi sprang snabbt i 120 - klassen som var en ackumulatorhoppning men rev ett när jag fick en lite stor distans på en oxer. Har annars känts grymt fin hela helgen, han trivs väldigt bra på fibersandbanorna. :)
Även Calippo hoppade 120, han var lite trött efter sin superhoppning fredag-lördag och rev ett par men kändes i övrigt som en väldigt bra runda. Har försökt rida honom lite "friare" i helgen, känns som att det lyckats rätt bra och har fått en riktigt bra känsla överlag :)
Superduperdaimen avslutade med att vara superfin i 1m-klassen, rev första hindret men var helt avspänd varvet runt och mycket jämnare än föregående dagar. Bra erfarenhet för honom helt enkelt :)

Nu är jag vansinnigt trött, ska sova några timmar innan det är måndag igen! :)

Fint och färdigkvalad

Daimen hoppade felfritt imorse, så himla duktig! :) Sammi var lika felfri på hinder han men tänkte ta ett hinder extra på vägen och gjorde en egen krumelur som gav 4 fel. Calippo hoppade smått fantastiskt i 130n och var felfri idag igen, färdigkvalad till Falsterbo! :)


Sammi fick frukost på sängen imorse

Fina hästar i Hammarö

På plats sedan igår kväll i Hammarö som precis som sig alltid bör bjudit på en hel del regn. Visserligen har det varit uppehåll större delen av dan men det är ändå gummistövlar, långkalsonger och vinterjackan som gäller ;)
Alla tre kusar har gjort en jättebra första dag. 4-åriga Northern Diamond (Diamant de Revel-Calypso II) skötte sig strålande även om han var lite spänd och rev ett i hans definitivt svåraste uppgift hittills i livet, Sammi var grymt fin och felfri i 120 där han fick pris och Calippo hoppade strålande fint och felfritt i 130n!
Bra dag på jobbet mao, nu snart dax att sova eftersom att klockan ringer innan 5 imorgon igen :)

Gräsmys på kvällskvisten!

Bra avslut

Supersammi levererade felfritt och tillräckligt snabbt för att få pris idag, världens bästa :') Tänk att man kan tycka så mycket om någon som är så ointelligent som han kan vara.. :)
Även Calippo gick fint i sin andra 130-start, är lite väl kaxig och fick med sig en bom på vägen men har verkligen utvecklats i sin hoppning. Känns busenkelt. :)
Det bästa var nog ändå att mamma och Peter plötsligt var på plats på väg hem till Sundsvall från Småland, träffar mammsen alldeles för sällan men är så otroligt glad för alla chanser hon ger mig här i livet.

Nu ska jag gå och drömma om fint hoppande hästar, nästa helg tillbringar jag i Hammarö och då ska jag hoppa förbannat felfritt.
Natti!

May. 03, 2014

Duktiga hästar idag igen, gröngölingarna ännu bättre än igår förutom att piloten fick manövereringsproblem och rev ett med båda. Sammi var mer vild än tam men kändes ändå som att han mått bra av en lugn vecka, han får rasta sig lite imorgon igen så kanske han har taggat ner en aning till Hammarö nästa helg. Detsamma gäller för Calippo som var strålande felfri men också han helt vild, tror hästarna uppskattar utomhussäsongen :)





Fina Wilmina, f.08 e. Spender S-Epilot :)

May. 02, 2014





Duktiga kusar hoppade 100 % felfritt idag :) 4-åriga Northern Diamond ( e. Diamant de Revel-Calypso II) gjorde sin tävlingsdebut prickfritt i två 1m-klasser och min och mammas fina Wilmina hoppade 1m och 110 lika prickfritt hon :) Imorgon ska förutom dessa små superstars även Sammi och Calippo få lufta sig lite :) Natti!

Redo för tävlingshelg

Kom precis in från stallet, älskar att det är ljust hela kvällarna och kan gå och pilla i stallet hur länge som helst :) Daimen och Wilma står nybadade och redo för tävling i Kumla imorgon och jag har ridit några fina hästar åt gulliga hästägare. Kommer på mig själv med att inte bara vara bortskämd med fina hästar här på gården utan också allt fler fina kusar att sitta på som kommer utifrån. :)

Nu ska jag sova, blir full rulle resten av veckan!

RSS 2.0