Lite för bra

Inlett veckan lite för bra, om man nu kan det. Red klart till kl 16 och hann sedan i lugn och ro borsta och pyssla med alla och ändå vara inne före kl 19. Dessutom var alla riktigt fina idag, vet inte vad jag gjort för att förtjäna det men det gäller att ta tillvara på dom dagar det händer ;) Inte för att hästarna inte brukar vara fina men som den extrema perfektionist jag är så letar jag gärna efter alla detaljer som kan bli bättre. Finns för och nackdelar med det, ibland önskar jag att jag inte var så nördig :)

Resten av veckan lär gå i ett, på onsdag är det p&j igen med nga kusar och framåt helgen går resan söderut mot Falsterbo och min årliga semester tillsammans med släkt och vänner :) I år får jag dessutom äran att hoppa ett par varv på fina Calippo i 6-årsklassen, kanske kan hjälpa lite av min extrema hemlängtan-till-mina-hästar-abstinens som varje gång jag försöker vara ledig infinner sig ;)


Mina favoriter ♡




Jun. 28, 2014

Ägnar andra tävlingsfria veckan i rad åt att trimma kusar på hemmaplan. Är ganska nöjd med det, är lika glad över framstegen på hemmaplan som på tävlingsbanan och uppskattar verkligen dessa "hela" veckor hemma som innehåller sju dagar även i praktiken :)
Det viktigaste för mig och framförallt för min motivation är att ha riktiga mål med varje häst. Även om målet alltid är att utbilda och göra det bästa av varje häst på lång sikt så tror jag det är viktigt att ha delmål på vägen. Om målen sedan är tävlingsbaserade eller inte kan kvitta, det är vägen dit som är viktig och hur som helst så är det alla timmar man lägger ner på hemmaplan som kommer ge utdelning i längden.
Jag är lite nördig och får jag en uppgift med ett mål så går jag in för det till 100 %, oavsett om uppgiften sträcker sig över ett par dagar eller ett år :)

Onödigt analyserande såhär på lördagskvällen, sitter precis och tittar på proffsen som hoppar i Monaco, RGB felfri i första rundan så jag lär hålla ögonen öppna en stund till.
Imorgon ska jag rida på fm och sedan titta på SM-finaler, passar på att låta min ljumske rida lite färre hästar under helgen eftersom den börjar säga ifrån igen och dom flesta kusar gått ordentligt i veckan.


Har fått en gullig tillfällig kompis, 4 år e. Balougraph :)

Jun. 25, 2014

Dagarna rullar på, jag har varit lite segstartad efter förra veckans svacka och fick givetvis århundradets träningsvärk i hela kroppen efter bara 5 ridna hästar i söndags.. Galet att man kan tappa så mycket på en knapp veckas riduppehåll! Fick i alla fall lön för mödan idag när först Corum kändes bättre än någonsin och kvällen sen avslutades med att en kuse som varit lite spänd gick långt över förväntan på p&j. Det behövs inte mycket från dom där fyrbenta för att man ska känna sig lite extra lycklig :)

Nu sprang klockan iväg igen, dax att sova så jag vaknar lika glad imorgon ;)

Midsommarvecka

Dålig bloggning i veckan, avslutade helgen i Gagnef med att Calippo debuterade 135 väldigt enkelt med ett nedslag som jag får ta på mig fullt ut. Även Wilma och Skurt hoppade fint medan Daimen blev spänd och överhoppade sig alldeles för mycket. Han fick följa med på p&j i onsdags och hoppa ett par riktigt låga rundor, var lite spänd första varvet men helt avspänd runda två och nu har han fått några veckors välförtjänt semester tillsammans med Sammi :)

I övrigt har jag haft en väldigt lugn vecka, har varit lite förkyld och känt mig helt slutkörd så det hade inte kunnat passa bättre med lite ridledigt. Igår passade jag på att städa lite i mitt lilla hus så nu ser man golvet igen och jag ser tvn från soffan utan att behöva sträcka mig över all skit på bordet ;)


Semesterfirarna :)

Jun. 14, 2014

Sitter i lastbilen och kikar på 130-klassen, mina hästar har överlag hoppat riktigt fint idag också. Daimen rev ett men hoppade i övrigt det bästa han hittills gjort. Älskar den hästen :)
Wilma gjorde också en jämnare runda i 110 än igår även om ett par bommar ramlade, och även Skurt gjorde en mycket jämnare runda i 120n. Calippo fick gå ner en klass idag och fick istället göra debut i avd A i 120-klassen vilket han gjorde med bravur, felfri och placerad :)

Nu ska jag kika vidare, imorgon hoppar Daimen 1m, Wilma 110, Skurt 120 och Calippo debuterar 135 :)
Tjingeling!




I Gagnef

På plats sedan igår kväll i Gagnef tillsammans med Hannah, Malin och Anita och sammanlagt sju hästar. Otroligt mysiga tävlingar med trevliga banor, trevliga funktionärer, två stora framhoppningar och väldigt god mat ;)
Jag rider under helgen 4-åriga Daimen, 6-åringarna Wilma och Calippo samt 7-åriga Skurt.
Daimen och Calippo har inlett felfritt i 1m respektive 130cm-klassen medan Wilma och Skurt har haft något nedslag men ändå givande rundor.
Imorgon kör vi igen, nu sovdax! :)

Jun. 08, 2014

Hemma efter en omväxlande dag för min del. Jag har inte ridit på en enda häst och istället vikarierat som supergroom åt Elin tillsammans med Louise med fyra hoppande kusar på Strömsholm under eftermiddagen. Jag är visserligen rätt värdelös på att grooma och får dessutom en panikattack av bara tanken på att något skulle kunna bli fel, därav är just groomandet något jag knappt ägnar mig åt mer än åt mig själv längre även om jag tycker det kan vara ganska mysigt utan tidspress. Sist jag var på tävling för det ändamålet var på Strömsholm förra året så det var dax att leka praktikant igen. Klarade mig faktiskt utan missöden idag och hade en trevlig eftermiddag i solen även om jag inte kom mer än några meter från lastbilen på hela tiden ;)

Väl hemma så har vi fodrat, kört hö och fyllt vatten överallt. När allt var klart så kvällsmockade jag mitt stall, jag må vara dum i huvudet och en aning nördig men det finns ingenting som är så avkopplande som att pyssla i stallet i lugn och ro :)

Natti!

Bra tävlingsdag i Karlstad

Har för första gången besökt Sörmons tävlingar på Färjestadstravet i Karlstad idag. Jättefin gräsbana med bra hinderpark och trevliga banor. Solen har visat sig från sin bästa sida, det är sånna här tävlingsdagar man förstår varför man håller på med detta dag ut och dag in. :)
Tanken var att Sammi skulle varit med och hoppa ett par rundor men han känns lite sliten och har fått ett par veckors semester, istället fick Skurt åka med som haft lite tävlingsuppehåll och vad fin han känns nu! När jag får till ridningen på Skurt är han verkligen fantastiskt fin och ger en oslagbar känsla, hoppas jag är på rätt spår nu för vore verkligen otroligt roligt att kunna ge honom chansen att visa vilka kvalitéer han har.
Idag hoppade han 120 och 125, hoppade båda klasserna jämnt och fint utan konstigheter förutom att jag gjorde en miss i 120n.
Även Calippo hoppade ett par rundor på gräset inför Falsterbo. Också han känns jättefin, men ändå välbehövliga rundor. :)

Nu är jag inne efter att ha pysslat i stallet några timmar, vet inte varför men tycker det är så himla mysigt att dröja mig kvar i stallet med småsaker när jag kommer hem från tävling.
Natti!





Jun. 04, 2014

Efter en rätt katastrofal inledning på veckan så försvann bloggmotivationen totalt. Igår var jag iaf iväg på unghästtävling i ösregn med Daimen och Wilma, lite lyxhoppning helt enkelt trots att jag var totalt genomblöt innan vi var klara. Båda kändes jättefina, Daimen hoppade två 1m-klasser och var otroligt jämn o fin :) Det var även Wilma som enkelt hoppade felfritt i 110-klassen, häftig kuse :)

Idag har jag bara ridit ett par kusar och använt övrig tid till att pyssla med annat nödvändigt, skönt att verkligen få tid till det utan stress.
Resten av veckan ser rätt jämntjock ut, förutom fredag då jag åker till Sörmon och hoppar ett par rundor på Calippo och Sammi.



RSS 2.0