Ändrad tävlingsplanering

Örebros tävlingar i helgen blev inställda, fick plötsligt tävlingsfritt hela helgen, bäst att njuta :)) Har avanmält Årsta Runsten också och kommer åka till Gagnefs nationella tävlingar den helgen istället tillsammans med världens bästa mamma, ska bli supermysigt! :)

Idag har jag ridit ett gäng kusar som varit duktiga, så skönt att känna sig lite pigg i kroppen igen och kunna göra ett vettigt jobb med varje häst. Dessutom har vädret varit fantastiskt, ibland är livet lite extra fint :)
Nu har jag precis ätit pizza som jag fått hemkörd till dörren, ska nog sova lite nu så att jag är lika pigg imorgon igen!



May. 31, 2013

Känner mig banne mig frisk för första gången den här veckan, det här kommer bli en bra dag! Hörs ikväll :)

Det går sådär nu va

Blir inte av med den här förbannade förkylningen. Är sällan sjuk och hinner glömma bort mellan gångerna hur extremt påverkad jag blir, både humöret och orken hamnar på botten. Eller så kanske jag bara är lika mesig som sjuka män ;)
Igår började jag förmiddan med att tappa en av våra 4årshingstar som fick panik på stallgången, slet sönder grimman och försvann ut genom dörren innan långsamma jag hunnit före. Var såklart själv ute på gården dessutom och fick ringa Elin halvt hysterisk samtidigt som jag sprang efter kusen och gjorde allt jag kunde för att hålla honom utanför hagarna. Han blev hur som helst infångad och sen lyckades jag få på grejerna och rida utan fler missöden. Red några till innan jag däckade för dagen. Har fått supernässprayen otrivin comp av Claudia, kunde sova hela natten och har varit snäppet piggare idag förutom ett par timmar efter frukost när jag dessutom fick fantastiskt ont i magen. Aja, det som inte dödar härdar. Trimmat nga kusar innan Arnolds träningar och har sedan hoppat Corum och Skurt för honom. Hade lite styrproblem på Corum, vet inte riktigt vad jag gör för fel men antar att jag strular till det på nåt vis. Skurt var typ glad över att få hoppa igen, och förutom att det mellan varven kändes lite vilt så var han grym :) Hade nästan glömt hur mycket jag tycker om den där hästen, önskar att jag var ekonomiskt oberoende. :)


Nu ska jag sova, om det går eftersom att jag måste överleva utan nässpray när näsblodet nu är ett faktum.
Justja, Örebros tävlingar är inställda i helgen. Ser tävlingsfritt ut istället, ganska skönt :))
Tjingeling

Icke välkommen förkylning

Kände mig rätt pigg imorse, är motiverad till tusen att jobba med kusarna osv. Under dagen har huvudet och halsen blivit tjockare och tjockare, red några hästar före lunch som var fina. När vi ätit hamnade jag sovandes i sängen en dryg timme innan jag gjorde ett nytt försök. Gav upp efter bara en häst när orken tog slut och klockan närmade sig 18, hade bara blivit dålig kvalité på träningen så kunde lika gärna låta bli. Sammi fick gå ut i hagen och Skurtan fick träna själv i ridhuset istället :)

Nu ska jag snart gå och plocka in min lilla vildhäst och sen försöka sova i allt snorande, imorgon tänker jag vara jättepigg!
Natti :)

Tävlingsdebut med Toreza H

Varit i Hallsberg idag, jättetrevlig liten klubb och man slapp få dödsångest på framhoppningen eftersom att alla red i samma varv.
Toreza skötte sig fantastiskt bra, man blir så glad av henne :)
https://www.youtube.com/watch?v=tmqfQo3yWeo&feature=youtube_gdata_player

När vi kom hem så mockade vi lite bajs, åt hamburgare som bästa Claudia grillat och kollade livesändning från Norrköping där Elin och Dockan kom 5a i GPn :))
Red sedan ett par medan motivationen ändå var på topp, imorgon är det ny vecka igen. Tiden springer för snabbt just nu.

Tjingeling :)

3årstest idag och lokaltävling imorgon

Tillbringat förmiddagen och ett par timmar på kvällen på 3årstest i Vittvång. Northern Diamond skötte sig fantastiskt bra, blev lite för pigg inledningsvis på löshoppningen och försökte gå på studs vilket resulterade i att han landade på bakbommen, knep en del bak efter det vilket såklart drog ner hoppoängen rejält men slutade i alla fall som klass 1 :)
Han gjorde ett jättefint ridprov där han också fick goda lovord, alltid roligt att höra att man tänker rätt :) Red även Helene Wannerts fina Dorian som fick gångartsdiplom och även han idel lovord på ridprovet, där har Helene en riktigt fin påläggskalv.

Dagens chock har dock varit hur dåligt visade många hästar var. Jag känner mig visserligen själv som en nybörjare på området men blev ändå chockad av det jag till stor del såg. Tror att man till stor del underskattar värdet av att kunna läsa av hästarna under löshoppningen, det jagas hästar hej vilt och jag har svårt att se någon mening med att jaga hästar som redan skenar. Och ja, det är skillnad på att följa och jaga...
Ska inte lägga någon större energi på detta ikväll och såg såklart väldigt väl visade hästar också men det tycker jag man kan förvänta sig när det handlar om 3åriga hästar som är ute för att få bra erfarenhet inför framtida uppgifter. :)

Imorgon ska jag åka på lokala tävlingar i Hallsberg med Toreza H, får se om jag fortfarande tycker 3årstestet är det värsta jag varit med om efter det :)
Tjingeling!

en liten gullig tävlingsplan

Här kommer en sammanfattning över dom planerade tävlingarna närmsta veckorna.

(25/5: 3-årstest i Vittwång med Northern Diamond)

26/5: Lokalt Hallsberg med Toreza H (tävlingsdebut)

1-2/6: Reg/Nat Örebro med Stalypsos Son och Caskojs Maneater

3/6: Reg Skästa med Corazon El Divo

4/6: Reg Kumla med Corum Obolensky (tävlingsdebut), Stalypsos Son, Caskojs Maneater (ev Toreza)

5/6: Reg Skästa med Caskojs Maneater

6/6: Lokal Askersund med Corum Obolensky och Toreza H

9/6: Reg Filipstad med Caskojs Maneater (ev Stalypsos Son eller Corazon El Divo)

13-16/6: Nat Årsta Runsten med Stalypsos Son, Caskojs Maneater (ev Corazon El Divo)

Sådärja, kommer bli några rundor närmsta veckorna, har därefter väldigt preliminärt planerat att åka hem till Norrland och rida Sundsvall Summer Horse Show, samt ev en dag i Timrå helgen innan :) Den som lever får se!




Toreza H (f.08 e Tornesch-Robin Z) har haft föl och går som 4åring i år :)




Corum Obolensky PJ (f.09 e. Cornet Obolensky-Corum)




Caskojs Maneater (f.07 e. Manhattan-Favorit)


Corazon El Divo (f.07 e. Corlensky G-Riverman)



Stalypsos Son (f.07 e. Stalypso-Escudo I)



Tisdag

Vanlig trimdag, alla hästar har varit bra och piloten har överlag skött sig :) Ridit lite på Skurtan för första gången efter kastrationen, han har redan lugnat sig en del så det är skönt. Avslutade dagen med att hoppa femåriga Toreza som hade föl förra året och går som 4åring i år. Toreza är nog drygt 180cm hög, men så oerhört positiv och känslig :) Dröjer nog inte så länge innan hon tävlingsdebuterar.
Nu har jag suttit och kollat över lite tävlingar framöver, försökt planera in för både stora och små. Blir nog bra, tävlingar varje helg och även några vardagskvällar, grymt kul och nyttigt att rida många banor, små som lite större. :) Ska försöka sammanfatta planeringen, men det får bli någon annan dag för nu ska jag sova.
Natti!


Skurtan

Love Life

Hade lätt blandade resultat igår i Kumla. Båda hästarna var grymma, Sammi inledde rätt stabilt men när sedan piloten fick halva Sahara i ögonen och prickade ett hinder typ 4m för stort så var liksom den dagen förstörd. Japp, jag var fantastiskt grinig och besviken på mig själv större delen av dagen igår. Funderade ännu en gång på att sätta mig i kassan på Ica och rida sammi i skogen på kvällarna, men den dagen den sorgen. Maneten avslutade i alla fall med att vara rätt grym och hoppade felfritt sånär som på sista hindret i vår första 130 :)

Idag har jag hur som helst tillbringat större delen av dagen på hästryggen igen, hunnit med alla kusar ordentligt och fick dessutom en motivationsboost som hette duga efter att ha varit iväg med Daimen på hans första lilla resa. Det är en stjärna till häst, han var fantastiskt duktig och har dessutom aldrig känts finare :) 3-åringen är mest ridbar av alla "mina" hästar, sjukt. :)) Kom hem och trimmade minst sagt glatt ett gäng till, fick grym hjälp med Corum som jag haft lite svårt att rida med rätt teknik, blev otroligt mycket bättre så verkar finnas hopp för att jag ska lyckas reda ut det med.

Blir så glad när jag tänker på alla fina hästar jag har förmånen att få rida, att ha både Sammi (e. Stalypso), Skurt (e. Corlensky G) och Maneten (e. Manhattan) som är 6 år i år och som alla snart är stadiga i 130, att ha flera fina 4-åringar och 5åriga fölston (efter bl.a. Cornet Obolensky, Quidam de Revel, Zavall, Stakkato och Tornesch), att ha en grymt fin 3-åring (e. Diamant de Revel) som jag bara längtar tills nästa år när han är 4, att sedan se min första egna uppfödning som ser ut precis som jag hoppats springa runt i hagen, och att dessutom inse att hans fina mamma Finepix VT (f.08 e. Quidam de Revel-Contendro I) om ett år också är med ute på tävlingarna om allt går som det ska :) Japp, jag har det egentligen alldeles för bra!
Nu måste jag nog sova, Tjingeling!

Ganska felfritt i Kumla

Tillbringat dagen till största del på Örsta Kulle och regionala tävlingar. Elin har ridit några och jag har haft med Sammi och Maneten :) Sammi lyckades nästan inleda med att ge mig markkänning, fick total sadeltvång när jag kom in på framridningen och gjorde några fina krumbukter. Var överlag rätt spänd på framhoppningen också, men väl inne på banan var han felfri och gjorde nog sin bästa runda någonsin :) Hoppade till och med inte skitdåligt, och var framförallt väldigt jämn för att vara honom.
Red rätt dåligt på Maneten i 120 men repade upp det till 125en och red felfritt där istället :) Imorgon hoppar båda kusarna 130, blir skoj! Vi konstaterade innan idag att jag faktiskt har tre 6åringar nu som ligger rätt väl i fas och kommer hoppa 130-135 i år, börjar få det väl förspänt :) Rider dessutom några riktigt fina 4åringar som ska ut snart, man kunde haft det sämre ;)

Nu har jag, Elin och Nina Esc-mys, sen blir det lite sömn inför morgondagens tillställning :)


Cybershot :)










fina har fölat!

Hingstföl e. Canterbury-Quidam de Revel- Contendro :))



Ett steg fram och två tillbaka

Alla hästarna går bra, det är faktiskt oerhört roligt och motiverande att tillbringa timme efter timme på hästryggen just nu. Okej, antar att ingen blir förvånad över detta uttalande eftersom att jag valt att lägga hela mitt liv på detta och vore extremt korkad om jag höll på med en i stort sett omöjlig sport 24/7 om jag inte tyckte det var roligt.. Men ni fattar, även om man älskar sitt liv så är det inte varje morgon året om som man hoppar upp ur sängen :)
Dessutom har jag bästa Lojsan att leka med hela dagarna nu under två veckor, kan sakna tiden när vi härjade här hela dagarna, men alla sagor har ett slut och så även den. Roligt är det i alla fall!
Som tur är så har Elin kommit hem igen och kan skälla lite på mig, har såklart hunnit lägga mig till med gamla olater på bara ett par veckor, att man aldrig lär sig bli lite mindre värdelös, behöver uppenbarligen hyra en privatcoach som kan lotsa mig igenom varenda ridpass dagligen om jag ska kunna upprätthålla min lägstanivå :)
Har hur som helst tränat Toreza (f.08 e. Tornesch-Robin Z) och Sammi för Elin nu på kvällen, Toreza är så otroligt positiv och rolig att jobba med, inte ens gårdens pokerface kan hålla sig för skratt ;) (Pokerface är tydligen jannas smeknamn på mig när jag rider eftersom att jag alltid ser fantastiskt sur ut av någon anledning)
Sammi var också rätt fin, där var det mer piloten som var dålig, men det reder väl upp sig så småningom.

Nu ska jag duscha, kolla till Fina och ställa klockan på intervall om varannan timme, ska nog sova med kläderna på så att jag slipper ett moment varje gång klockskrället ringer :) Är förresten förvånad över mig själv att jag inte är på sämre humör med tanke på bristen på sömn för tillfället, brist på just sömn och mat brukar annars vara snabba vägar till mindre rolig Linn.. Hoppas det håller i sig helt enkelt. Är visserligen inne i en period när jag knappt kan äta heller, så det kanske har blivit ett vinnande koncept istället ;)

Förresten så hoppade Maneten förbannat fint i Christinehamn och var felfri i ena rundan och hade ett skitnedslag i andra. Fin häst!
Tjingeling

love life

Har liksom inte mycket att klaga på för tillfället. Alla vardagliga småsaker känns inte så jobbiga när det i det stora hela går väldigt lätt. Tur man har sånna här perioder likväl som dom lite tyngre :)
Kom upp i hyffsad tid imorse. Fodrade, släppte ut hästar och mockade 16 boxar, fick hjälp av Rickard och Daisy med det sista, galet snällt! :) Har ägnat dagen åt lite ridning, bla ridit på min favorit Daimen (f.10 e. Diamant de Revel), han har vilat några veckor men var supersnäll efter att ha fått rasta sig lite på lina. Så himla begåvad och ambitiös, en häst man verkligen blir glad av!
Imorgon ska jag åka en sväng till Kristinehamn och hoppa ett par 120-klasser på Maneten, var extremt lite starter så hoppas på kortdag, vet dock av tidigare erfarenheter att så antagligen inte blir fallet ändå där ute i dom värmländska skogarna.

Och det bästa av allt är väl kanske att Elin och co snart är hemma igen, tur så att jag inte hinner glömma bort hur man rider fullständigt :)

fredag

Det närmar sig slutet på ännu en vecka. Den här dagen har inte blivit som tänkt men än dock ganska produktiv vid närmare eftertanke :) Först blev bästa Alicia plötsligt magsjuk efter frukosten när vi red dom första hästarna och fick bege sig hemåt illa kvickt, tapper rackare det där som jobbar på utan ett ord tills det bokstavligen inte går längre, krya på dig! :))
Hade tänkt rida ett gäng till men fastnade i torvning istället, har varit lite brist på den varan sista dagarna så nu kunde jag passa på att mocka ur och lägga in ny torv i dom flesta boxarna. Tur att jag inte tänkte på vad jag gav mig in på förrän jag fått upp farten, det blir rätt många boxar när man är själv....;) Nu har i alla fall alla hästar ny mysig, fluffig torv att sova på inatt, imorrn ska jag försöka masa mig upp lite extra tidigt såatt jag hinner rida ett gäng och fixa allt annat, dax att kolla till Fina och sen sova med andra ord :)

Justja, Elin och tjockdockan vann GP-kvalet i Henriksdal idag, grymt!! :)))

full fart på loviseholm

Det rullar på här på gården :) Vi mockar, fodrar, fyller vatten, släpper ut o in hästar och framförallt så rids det som vanligt på en himlarns massa fina kusar :)) Igår var Arnold här och hade träning på eftermiddan som vanligt, Sammi var duktig och avslutade med att göra ett par lyror som gav mig lite extra hopp om framtiden, kan han lära sig att använda kroppen så i varje språng så blir han grym tids nog :)
Maneten var väldigt mycket jämnare i sin hoppning motför förra veckan och bjöd också på fina språng, hon påminner enormt mycket om min första häst Spader Dam i både utseende, sätt, ridmässigt och i sin hoppning. Roligt!
Idag har många varit bra men 4-åriga Corum (e. Cornet Obolensky) kanske bäst, hoppade både fint och snällt, känns som att det närmar sig tävlingsdebut för hans del. :)

Nu ska jag snart sova några timmar, man blir lite extra trött av att springa in och ut på nätterna, nu får Fina snart trycka ut sin fölunge så att jag får sova på nätterna igen ;)
Tjingeling!

Efterlängtad värme

Jag gillar inte sommaren så mycket, hatar insekter och överdriven värme, tycker temperaturen ska hålla sig runt 15-20 grader för att det ska vara skönt att jobba och vistas utomhus. Men efter denna mördarvinter som aldrig tycktes ta slut så har lite värme aldrig varit mer uppskattad :) Galet varmt idag, plötsligt slog alla träd ut och det ser på riktigt ut som att våren är här.
Efter frukosten red jag tre hästar och hjälpte Anna med lite hoppning på hennes häst, sen var klockan lunchfodring och efter det byggde vi för löshoppning i ridhuset. Löshoppade sedan några med paus för lunch, och därefter har jag ridit fem hästar till. Alla kusar känns fina överlag, extra roligt att trimma när man har lite flyt i ridningen :)

Imorgon är det Arnoldträning, ska fixa ridhuset och rida lite innan det, Tjingeling!

Bra början på veckan

Grym dag, haft hjälp av duktiga tjejerna Alicia och Anna och vi höll planen med råge :) Red ett gäng hästar och när det var klart så hade vi tid över att fixa lite andra nödvändigheter, grymt! Dessutom har vädret varit med oss, vi har lunchat utomhus och ätit årets första jordgubbar, sämre kan man ha det ;)

Nu sitter jag i soffan och slötittar på hockeyn, har äntligen kommit fram till att jag måste ta tag i min trasiga ljumske, tänkte göra ett tappert försök med liniment och stretching ett tag, lär se till att få bukt med det snart om jag ska kunna fortsätta med det här livet ut. Hatar dock känslan av liniment så återstår att se hur länge jag står ut :)



Trötta hundar



Fina myser i hagen



Väldigt gullig häst som kom igår och stannar veckan ut, f. 09 e. Johnson :)

omplanering

Har ägnat min hästfria kväll åt andra hästiga aktiviteter. Planerat lite tävlingar inom närmsta framtiden, skulle åkt till Norrköping v.20 men eftersom att Skurtan är nykastrerad och inte kommer tävla på ett tag och därav inte kan gå med i laget som tänkt så försvann halva meningen, Sammi har ju visserligen känts jättebra i helgen men vill inte chansa med honom och plocka ut honom i för svåra klasser redan. Han behöver bli jämnare mellan hinderna först och jag misstänker att lagfinalsomgångarna kommer vara ganska ordentligt tilltagna. Dessutom är det en rackarns dyr tävling, och jag får dessutom inte rida bara avd B utan måste då ha en häst som går avd A hela helgen. Aja, skit samma, vi har hittat en tävling på Örsta Kulle samma helg där det fanns lämpliga klasser för både Sammi och Maneten så det blir bra trots allt.
Efter den tävlingen finns det bra tävlingar varje helg, så det ser bra ut framöver, är så kul att kunna ha med Sammi i planen igen :))

Förutom lite pusslande med tävlingar så har jag haft en lång pratstund med min gulliga farmor i telefon, hon och farfar bor uppe i Övik vilket gör att jag hälsar på dom alldeles för sällan, är som dom flesta vet dessutom rätt värdelös på att ringa och socialisera med folk i största allmänhet, sover för det mesta min lediga tid och passar på att vara osocial dom timmar om dygnet som jag kan. Måste hur som helst bli lite bättre på det, och ska verkligen försöka ta en Öviks tripp i sommar.

Nu ska jag försöka göra en plan för veckan som kommer, har rätt många hästar igång så måste strukturera lite för att ta tillvara på varje minut på bästa sätt :)
Tjingeling!

Tävlingshelg i Kumla

Tillbringat rätt många timmar på Örsta Kulle i helgen, red igår först 110 på Sammi och Caresso (f.08 e. Cartier), båda var nolla och kändes rätt fina. Framförallt var Sammi snäll på framhoppningen, så otroligt skönt! Hoppade sedan 120 på Sammi, Caresso och Maneten (f.07 e. Manhattan). Alla tre var superduktiga, både Sammi och Caresso var felfria igen även om känslan inte var helt på topp på någon av dom, och Maneten hade ett nedslag men hoppade fint :)
Idag hoppade alla tre 120, hade mycket bättre känsla på både Sammi och Caresso motför igår trots att några bommar ramlade.
Sammi känns sådär odödlig som han kan göra i sina bästa stunder, även om han hoppar på sitt egna vis så är han mycket mer ridbar än han varit innan, och det känns som att han typ inte kan riva hur han än hamnar framför dom :) Idag var han felfri fram till sista hindret på en lång och rätt svår bana, kom in lite soft på a-hindret och släppte nog skänkeln helt vilket gjorde att han frös till lite i luften och rev den, fick långt till b-hindret och tog bakbommen på den. Inte mycket att säga om, ren ryttarmiss.
Även på Maneten ramlade några bommar, hon blev lite stark och jag fick aldrig riktigt tillbaka henne, tror dock det blir grymt när vi har trimmat lite mer :)

Nu ska jag snart gå ut och plocka in kusarna från hagen, funderade en stund på att rida lite också men tror jag skippar det, är rätt slut efter några tidiga mornar och mitt fölvakande om nätterna, så tar nya tag imorgon istället! :)

fina hästar

Förutom att jag vaknade kl 05 imorse av att jag hade hästar på gräsmattan så har det varit en rätt grym dag :) Fixade i ridhuset efter frukosten, lunchfodrade och red ett par innan Arnolds träningar började. Har sedan hoppat tre fina hästar, har till och med inte ridit skitdåligt även om det var långt ifrån perfekt :) Började med 4-åriga Corum (e. Cornet Obolensky) som var superduktig! Var väldigt snäll och stabil, och hoppade fint!
Hoppade sedan Sammi och en till fin 6-åring som jag ska rida i Kumla i helgen. Sammi är grymt mycket enklare att rida mellan hinderna nu, i alla fall sålänge det inte står någon häst i närheten ;) Den andra 6-åringen var det första gången jag hoppade, satt lite på den igår och gillar den supermycket, jätterolig att rida!

Nu ska jag sova lite, imorron blir det full fart! Tjingeling!

RSS 2.0