Framtidshopp och framtidstro

Ibland när det går lite extra tungt så känns det lite extra skönt när det händer saker i vardagen som gör att man ser ljuset i tunneln. Idag har jag och mamma hämtat mitt framtidshopp hos sin uppfödare i Falköping. Det känns galet bra, och även om det är flera år tills det kommer visa sig om jag har rätt magkänsla, så tror jag inte att jag kommer bli besviken... Att han dessutom visat oss lite konster genom att hoppa över en stock i hagen gång på gång, på ett sätt som såg mycket lovande ut är väl bara en bonus för framtiden ;)
Han kommer att gå med 5st ettårshingstar som han släpptes rakt in till idag.. Dom är snälla med honom, och som pausunderhållning i letandet efter mamma så började han bossa runt bland dom dubbelt så stora kompisarna.. Att det är en riktig tuffing råder det inga tvivel om.


Nu ska jag sova, imorrn ska bästa Karin vara här o hjälpa till, det kommer bli bäst!
Natti!

Vi skrittar vidare.....

W är fortfarande inte fräsch. Jag vet inte vad jag ska tro längre, men inte tusan känns det positivt i alla fall.. Har känt mig rätt motiverad på sistone, och hade en rätt bra känsla inför kollen igår, men den här gången hade jag totalt fel. Är egentligen inte förvånad, men det känns ändå surt, tråkigt och lite oroande....
Finaste hästen..

Sammi var, precis som jag trodde, helt grym igår :) Idag har Galax jobbat kalasfint, han börjar verkligen bli starkare nu! Har hunnit med Conquest en sväng också, har än så länge varit själv när jag jobbat med honom, han är stencool och bryr sig inte om nånting.. Jag klänger o hänger så gott det går, nu behöver jag bara en lyftkran för att komma upp ;)
Min mamma har kommit ner för att hälsa på mig idag också, superkul o träffa henne lite igen, det var länge sen nu. Imorgon åker vi en sväng ToR till Falköping, ska bli superspännande..!

Natti


<3

För dig ska jag göra det tusen gånger om

Vill börja med att säga att jag är så otroligt tacksam över alla möjligheter jag får av världens bästa Elin Jansson! Det kan inte beskrivas i ord, och jag är alldeles för dålig på att berätta det öga mot öga, men det betyder otroligt mycket för mig att ha en så välfungerande dialog. Jag är en feg person i grunden som alltid har haft svårt för att ta upp saker till ytan, och istället gått runt och funderat över etthundranittioen olika scenarion.. Väldigt påfrestande i längden, så prova inte det om ni är på motsatta hållet! ;)
Lite sammanfattat så ville jag nog egentligen bara komma fram till att det är värt varenda sekund av hårt arbete när man har det så bra som jag :)

Igår skottade vi klart sista lösdriften, så himla skönt att ha det gjort! På eftermiddagen trimmade jag nga småttingar. På Starlight red jag omväxlande raka och böjda spår men hela tiden med tanken att hålla honom så rak som möjligt. Han har en förmåga att vilja förböja halsen och då tappa bogarna, men det blev riktigt bra på slutet. Sammi och Eljest jobbade båda mycket galopp där jag släppte ut dem på långsidorna för att sedan räta upp mig och göra en mindre volt på varje kortsida (ca 12m). Båda två var superduktiga :)

Idag har småttingarna Starlight, Sputnik och Eljest hoppat. Dom är stjärnor hela bunten, det är helt galet och jag kan inte annat än le av bara tanken. :) Riktigt klurig övning idag även för de betydligt äldre hästarna och dom gör allt man ber om så enkelt! :) Imorrn ska Sammi får göra samma övning, jag har på känn att han kommer vara helt grym!
Jag har också ridit en ny häst som kom igår, en jättesöt 4-åring som ska säljas. Så är någon ute efter en grön men supertrevlig "tjejhäst" så finns den på Loviseholm! :) Conquest har idag upprepat det han lärde sig innan Flyinge och det hade han inte glömt. Har hunnit rida lite på Galax också och han var sååååå duktig! Måste ta några nya bilder på honom, han börjar bli riktigt fin!:)

Imorrn vankas det dessutom sovmorgon, blir fint nu när klockan rullar mot 00-slaget..
Godnatt

Borta bra men hemma bäst

Jag måste få vara lite klyschig idag, även om det har varit sjukt roligt nere i Flyinge så är det sååååå skönt att vara hemma i vardagen igen! Har verkligen inte orkat hålla igång bloggen under veckan vi varit borta, det har varit långa dagar med mycket spring :)
Sammanfattat så kan man väl i alla fall säga att det varit en kanonvecka, hästarna har gått fantastiskt bra med lite extra plus för helsyskonen Daisy och Digital! Daisy kom 4a i 4-årsfinalen efter två riktigt bra rundor, och Digital kom 9a i BT efter att ha varit galet fin hela veckan! Ett jättegrattis både till Elin och till Maria Larsson som är uppfödare till dessa två stjärnor! :)
Utöver detta har jag hunnit träffa underbara klasskompisar, helt galet vad jag har saknat alla - Och ännu galnare hur roligt det var att ses igen! Ny återträff snarast.

Hem kom vi igårkväll, och idag har jag laddat om med att först skotta lösdrifter hela förmiddagen med Elin, Sara och Bella, och sedan motionerat pigga, och till viss del lite vilda, 3-årshingstar :)
Kan avslöja att jag faktiskt har ridit barbacka idag på W också (!!), har aldrig hänt men hon var snäll som tur var ;) Hade varit lite dumt att trilla av för en sån sak.......

Nu måste jag sova! Är galet trött :)
Godnatt!

KUNGEN VT

Det blir kort men koncist. Kungen är grymmast!



Håll tummarna imorrn!


Redo!

Nu är jag nästintill helt redo för en Skånetripp! Sov enda till 8 imorse, sen packade jag klart nästan alla mina grejer som ska med söderut i veckan. Resten av dagen har bestått av packning av alla hästarnas saker. Det gick riktigt smidigt i och med att vi var nga stycken, kalas! Hann till och med skritta W en sväng på eftermiddan, kände mig ganska hurtig i bara nga plusgrader, regn och blåst...:)

Kom in vid 20-tiden, har hunnit bada ett par hästar och fixat lite annat. Nu ska jag snart duscha och packa det sista, för att sedan sova nga timmar igen.
Imorrn bitti bär det av, vi har sex hästar med och det ser klart spännande ut!! :) Blir grymt med ett återbesök i Flyinge, den tiden var en av de roligaste perioderna i mitt liv och den kommer aldrig tillbaka.. Extra kul att nästan alla ifrån klassen ska ner, galet bra!! =)

Galet dåligt är att inte finaste prinsessan ska vara med i år. Har nog inte riktigt förstått att hon inte ska vara med där nere i år..

Finaste W under Breeders 2009

Vi ses i Flyinge!

Västeråsbesök

Jag och Elin gjorde stallet på rekordtid imorse. Inte illa pinkat, men man vågar ju inte annat än att vara snabb när Elin sätter fart! Var klara vid 8, in och käkade lite och sen vidare till Västerås där vi tillbringat större delen av dagen. :) Alla hästar har hoppat fint, jag har sprungit ganska fint emellan lastbil och ridhus, och Elin har pilotat väldigt bra som vanligt. Ganska många plus där!

Väl hemma gav jag mig ut i mörkret på en glad W. Med täckbyxor, vinterjacka och tjocka vantar så var det riktigt mysigt! :)
Galet trött försökte jag sedan hjälpa Elin som ambitiöst ställt sig och klippt lite hästar medan jag var borta. Troligen var jag mestadels ivägen och huvudet tänkte på alltför mycket annat, sån är jag.... Det är inte lätt att vara perfekt helt enkelt. In kom vi vid 21 iaf, framsteg från igår helt klart ;D

Imorgon ska jag ta en liten sovmorgon. För en gångs skull känns det lite behövligt, och jag försökte faktiskt inte slippa... :) Resten av dagen kommer garanterat gå till packning, på tisdag bär det av! :)
Natti

Kort blogg

Blir en kortis idag, är skapligt trött efter 15 timmar i stallet idag :) Igår trimmade jag Eljest, Sammi, Larven och Galax. Alla kändes superfina! Galax börjar bli lite styrbar även i galopp nu, och igår kunde vi vända snett igenom och byta galopp - Duktig kille! :)

Idag vet jag knappt vad jag har gjort och inte gjort. Trots att jag var uppe vid sju precis som vanligt, så vaknade jag inte riktigt till föränn framåt nio, och då hade jag bara hunnit mocka 6 boxar, fyllt vatten till lika många, sopat och krattat lite... Detta på samma tid som jag normalt sett gör nästan dubbelt så mycket.. Grattis till mig helt enkelt, bra början på dan!
Hann sedan med att longera Conquest som var superduktig, och även skritta ut en väldigt glad W plus trimma lite på Jaloubet innan lunch. Den sistnämna kändes även han riktigt fin :) Om någon av er läsare söker en riktigt bra 4-åring så har ni en där, som dessutom säljes väldigt förmånligt just nu!

Efter lunch dök bästa Mallan upp tillsammans med Kristin, tyvärr hann jag inte vara så jättesocial idag men det får vi ta igen vid ett senare tillfälle :) Malin tog med Larven hem nu över Breedersveckan, hon kommer tillbaka ett par veckor sedan. Efter att jag kikat när Malin känt lite på Larven så red jag 4-åriga Beasley. Länge sedan jag satt på honom nu, så det var såklart stor skillnad! Också det är en häst med enorma kvalitéer, blir roligt att se hur han utvecklas :)
Hela eftermiddagen och kvällen har jag fixat i stallet och sedan har vi haft kunder här. Kom in strax innan 22 :)

Sådär ja, nu blev det en del skrivet idag ändå. Imorrn åker vi en sväng till Västerås igen, update kommer!
Natti!

Genrep och löshoppning!

Har varit i Västerås med Elin och dom sex hästarna som ska till Flyinge hela dagen. Dom har tränat bra allihopa, ser klart bra ut inför nästa vecka om ni frågar mig! :) Vi åkte hemifrån vid 8 imorse och kom iväg från Västerås framåt 15-tiden, behöver jag säga att jag både var rejält hungrig och ganska trött?! Men efter påfyllning av föda och en kort powernap i lastbilen så var jag som ny när vi rullade in hemma igen. Tack och lov så hade tjejerna och Kalle jobbat på som tusan hela dagen hemma vilket resulterade i att allt var klart, så jag fick hjälp att fixa iordning hästarna som varit med och tränat för att sedan direkt skritta ut en sväng på W.

Under tiden som vi fixat klart det allra sista i stallet så hade Elin kört igång med kvällens löshoppning. Ett gäng hästar utifrån har löshoppat under nga timmar, och vi hann med ett par av våra också :)

Nu är jag ganska trött måste jag erkänna, det lutar åt att sova snart helt klart. Imorrn verkar bli en ganska fullspäckad dag med bl.a. visningar och veterinärbesök.
Avslutar med en bild på bästisarna.. :)


Daisy är nog den enda person som W myser frivilligt med :)

Utedag!

Har tillbringat största delen av dagen ute på vägarna här omkring med dom små pojkvännerna! :) I förmiddags red jag ut alldeles själv på både Sputnik och Eljest, dom var superduktiga och klev på överallt trots får, fölhagar osv. :) Så himla nyttigt för dom att få komma ut lite också nu när allt är tillräckligt "styr-och-broms-bart", dom tycker det är så himla roligt dessutom! 
Jag hann med att rida lite på Galax också innan lunch, han utvecklas för varje gång och kämpar på hela tiden. Fina hästen!

Efter lunch började jag och Alex med att longera Conquest som idag hade sadel på sig för andra gången. Förra gången hade han lite sadeltvång i början men lugnade sig efter en stund, idag var han i princip helt obrydd och travade snällt runt med stigbyglarna hängandes - Duktig kille!
Därefter trimmade jag Larven lite lätt, passade på att trimhoppa lite på banan som vi hoppade igår med hingstarna. Hon kändes helt okej, även om hon som vanligt efter att ha tagit det lugnt ett par dagar var lite stel och styv.
Avslutade eftermiddagen med att gå på promenad med Sammi och Starlight, tanken var att dom också skulle ridas ut, men eftersom att dom inte är fullt lika stabila som de andra två och klockan blev mer än vi räknat med, så blev det promenad för deras del :) 



Sammi och jag hade det mysigt värre på våran promenad! :) 


Sture ville inte vara riktigt lika mysig, han tyckte det var viktigare att hinna utforska allt synligt, och osynligt! ;) 

Avslutade eftermiddagen med att promenera en runda med W också, hon börjar bli löjligt överladdad nu tokfian! :) Tur att hon inte blir alltför vild utåt, då hade man nog fått hålla i manen :) 
Kvällen har tillbringats i ridhuset, har kikat på Elins träningar o snackat lite skit, lika trevligt som vanligt! :) 
Avslutar med en bild på mig och Elins urgulliga elev Julias B-ponny Lupin, jag fick ett plötsligt infall och blev bara tvungen o känna hur det kändes! 

Godnatt!
 

Världens bästa småpojkar!

Jag har haft en förbannat fin dag! I förmiddags red jag först ut en sväng med Alex, Sara och dom nya praktikanterna Madde och Mathilda :) Sedan red jag Galax, han var lika duktig som vanligt, pärlan! :)
Efter lunch hoppade jag 3-årshingstarna Sammi, Starlight och Eljest. Dom hoppade bana idag, och var såååå duktiga! 9 hinder med flera relaterade avstånd, grind, vattenmatta m.m. Det är galet vad fina dom är, jag sitter troligen och ser hur löjlig och nöjd ut som helst mest hela tiden! :) Kärlek!

Nu är jag en aningens trött, Eljest gick med på en av Elins lektioner mellan 18-19, och när jag borstat på honom och fixat klart med lite annat i stallet så var klockan över 20, och så var den här dagen också slut!
Nu måste jag sova om jag ska vara pigg och alert imorrn!
Natti! =) 


Saknad kille.. 



I´m back home

Tillbaka hemma efter en grymt rolig tävlingshelg i Lidköping! Avslutade meetinget med lite blandade resultat, Larven gjorde sig troligen nåt på framhoppningen där hon hoppade fenomenalt, men inte alls ville inne på banan sen. Klippan Rousseau gjorde sitt jobb även idag, jag gjorde dock ett par missar och fick med mig två bommar på vägen, kändes annars helt ok :)

Måste säga att det varit oerhört väl anordnade tävlingar i helgen! En eloge till Lidköping för det! :) Jag och Mallan har haft det galet roligt dessutom, och att hästarna gått bra trots lite stolpe ut har inte gjort saken sämre.
Det enda som saknas är den allra finaste... Gud vad jag saknar att ha med W på tävlingarna!

Din dröm, min verklighet. <3

Update!

Är som sagt på tävling i Lidköping. Har med Malins fina 6-åring Lady Arven (e. Cardento ue. Robin Z) och sen har bästa Elin låtit mig låna hennes fantastiska Rousseau, som troligen är den mest meriterade hästen på den här tävlingsplatsen :) Han bär runt på mig och hoppar små hinder, och aldrig har det känts så enkelt, och kanske så ROLIGT, som det är att tävla nu! Jag är helt enkelt bara så enormt tacksam över att få chansen att rida några klasser på honom, utvecklande till tusen! Om vi ska se till resultaten än sålänge så har jag ridit två 120 på honom, med ett nedslag i fas 2 båda dagarna. Jag som gjorde en tokmiss och svängde för tidigt igår, och idag vet jag inte riktigt vad som hände. Annars har jag varit relativt bra med tidsmässigt båda dagarna, känns helt galet att rida på tid när man nästan bara ridit unghästklasser de senaste åren :) Imorgon får jag rida 130, borde med hans rutin inte vara några som helst problem ;)



Film från dagens 120

Larven har också hoppat kalas! Igår kändes hon helt grym i 120, hoppade felfritt och var framförallt otroligt fin i sina framben! När alla delar är ihopkopplade kommer den bli galet bra!

120

Idag har hon debuterat 130, vilket hon gjorde på ett superfint sätt på vad som visade sig vara en riktigt tuff bana. Endast en av tretton unghästar, och tolv av över 70 (!) starter i avd. A var felfria. Tre bommar följde med ner, men det kändes ändå väldigt positivt :)

Nu måste jag sova, avslutar med ett par bilder på blivande stjärnan som vi har besökt idag. ´

I'm in love!

nionde oktober

NU har bästaste Mallan (www.mallizzp.blogg.se) fixat en ny design åt mig! Vi är i Lidköping på tävling och har det finfint, mer uppdatering ikväll - Nu ska vi fodra!

femte oktober

Jag börjar komma igång med bloggandet på allvar igen, åtminstone för tillfället :) Bästaste Mallan har lovat att fixa lite ny design åt mig, den här gamla skrutten börjar bli svartvit snart så länge som den hängt med!
Idag har jag ridit sju hästar, plus att jag har hunnit jobba lite med 2-årshingsten Conquest :) Känner mig faktiskt lite halvnöjd med dagens prestationer - har lyckats hålla fokus på att rida kvalitativt hela dagen känns det som och alla hästar har gått riktigt bra!
Har fått önskemål om att skriva lite mer om vad vi gör för olika övningar, idag har 3-årshingstarna fått hoppa lite och dagens övning bestod av 3 små sockerbitshinder längs med ena långsidan med 17,5 meter mellan varje. På en vanlig äldre häst rider vi fem galoppsprång i "normalläge", men på dessa yngligar så blir det med lite tur 4 jämna galoppsprång mellan varje hinder. :) En superbra övning som både är lätt att bygga fram, kräver lite material och samtidigt är otroligt nyttig för både häst och ryttare.
På en äldre häst kan man försvåra övningen "hur mycket som helst" genom att variera mellan olika många galoppsprång, medans det på en 3-åring är fullt tillräckligt att hålla sig till fyra jämna galoppsprång.
Alla småpojkar gjorde detta utmärkt idag, dom känns så pigga och glada - Superkul!

På eftermiddagen red jag på Galax, idag kunde vi styra alldeles utmärkt i trav och han galopperade även snällt, om än med lite sämre styrförmåga i den gångarten ;)
Alex fixade ett par bilder på oss, och för att citera Måsse; "Vad äre för jättehäst?! Eller är det du som gått och blivit dvärg?!" Avgöra själva.. :)



Avslutade dagen med en skrittur på en laddad W och sedan mysstund med alla småpojkar. Sämre kan man definitivt ha det! :)
Godnatt.

fjärde oktober

Jag är kortfattat en väldigt självkritisk människa, på gott och ont.. Är definitivt inte sen att inse mina misstag, men trots att jag varje minut och sekund försöker att bara göra rätt så blir det ändå gång på gång fel. Vägrar acceptera att saker faktiskt blir fel ibland, and that´s it. Allt det här är så sjukt påfrestande, det tar på mig hela tiden att vända och vrida på allt jag gör och har gjort. Vad blev rätt, vad blev fel. Det som blev fel ska ältas minst i flera timmar och för det mesta i flera dagar innan jag eventuellt kan gå vidare och acceptera läget. I hate it! Önskar ofta att jag vore en sån enkel människa som tog allt med en klackspark och gick vidare...

Jag borde vara världens lyckligaste människa, jag har världens bästa jobb där jag rider och har hand om så extremt fina hästar så att det är helt galet, jag har världens bästa mamma som stöttar mig i alla lägen, jag har världens finaste vänner som alltid finns där när man behöver dom. Utöver detta har jag en helt fantastisk häst som troligtvis är det finaste jag kommer att äga i mina dagar och jag har en förhoppningsvis grym påläggskalv för framtiden. Jag är oftast världens lyckligaste människa. Även om det kanske inte låter så idag. Men även världens lyckligaste människa har sina dippar.
Jag saknar att ha W igång. Världens finaste häst, kommer inte hon tillbaka till tävlingsbanorna och får visa vad hon går för så vet jag inte vad jag gör. Dör troligen. Utan W är jag inte värd ett endaste öre.

Idag har jag ridit sju hästar. Dom har gått bra allihopa.Småhingstarna är stjärnor och Galax är fortsatt galet rolig att jobba med! :) Åhh vad jag gillar honom! Ska fixa en bild på oss nån dag, det är grejt.
Nu är det dax för mig att skärpa till mig lite. Jag har alla möjligheter att bli bättre, dax att ta chansen!


Världens i särklass finaste prinsessa. <3

Godnatt.

andra oktober

Nu ikväll skulle jag vara på årets fest hos Hannah och Karin som jobbade här innan. Istället har jag varit inne i princip hela dan med sjuklig huvudvärk och extremt seg i hela kroppen... Inte okej! Blev alltså inget partajande för mig, sitter här hemma och tillfrisknar istället. Efter en del ipren-knaprande så känner jag mig äntligen lite piggare iaf, tur att det är en ny dag imorgon.. :)

Veckan har annars rullar på lite som vanligt, bra med andra ord! Dom nyinflyttade småpojkarna är väldigt snälla och beskedliga än sålänge, Conquest har vi bara haft lite ledträning med i ridhuset än sålänge då tiden inte riktigt har räckt till.. Skulle definitivt behöva fler timmar på dygnet.
3-åriga Galax som reds in i vintras och därefter har gått på lösdrift/bete linades två dagar och den tredje satt jag i sadeln och skrittade runt med ledare. :) Igår, den fjärde dagen, så travade vi alldeles själva runt i ridhuset. Jag är kär, igen.. Eller i en till kanske man ska säga, dom börjar bli några stycken i skaran nu!

Fina Galax VT (e. Quin ue. Carthago)


En annan i favoritskaran, 3-årshingsten Starlight Express (e. Stakkato ue. Graf Grannus) har känts galet fin i veckan, kärlek!

Avslutar dagens inlägg med en liten bildserie på roligaste Kungen som igår demonstrerade hur han egentligen ville ha sitt täcke..

Först fram lite på halsen såhär..


Sen ska det snurras lite såhär...


Det här är perfekt..!

Godnatt


RSS 2.0